» »

Povezava GSM in bloutooth v avtomobilu - pomoč prosim

Povezava GSM in bloutooth v avtomobilu - pomoč prosim

bauci ::

Pred tremi leti je žena kupila Renault Twingo, ki ima prostoročno telefonirenje. Telefon z avtomobilom ji je povezal prodajalec. Sedaj je pa zamenjala telefon in avto ne prepozna telefona. S pomočjo telefona najdeva bluetooth povezavo v avtu ampak zatakne se pri vpisu kode oz. številke za povezavo, ker nimava nobene dokumentacije. Probal sem s splošnimi kodami tipa 0000, 1234,... pa ne gre. kakšen nasvet predno se zapeljva do servisa?

zolja ::

Pomoje je vseeno katero kodo vpišeš, važno da v obe napravi vneseš isto. Samo enkrat, da ju pariraš, potem bi moralo delati bp.

LP Zoran

St235 ::

Pri enostavnih prostoročnih setih je tako, da ponavadi imajo v naprej določeno kodo, ki jo potem vpišeš v telefon. Tako ima naprimer parrot ck3100. novejši ima naprimer tako, ob vsaki novi povezavi ranom generira štirimestno kodo...

Tako, da mogoče ne bi bilo neumno če napišeš za katero BT napravo ger. Če je bila serijska v Twingotu, bo dovolj če pokličeš na servis pa ti lahko povedo številko. ni se treba zaradi tega fizično vozit tja.

bauci ::

Ni vseeno katero kodo vpišem, ker običajne kode ne sprejme.
Sem klical na servis oz. tja kjer je bil avto kupljen in so mi povedali, da so trenuto tam samo starejši serviserji, ki o bluetoothu ne vedo nič in da naj počakam, da se nekdo vrne z dopusta. Zaradi tega sem se obrnil še na vas.

Mr Hilter ::

Google ime bluetooth seta + bluetooth pairing code
Je pa ponavadi 0000, 9999, 1234.

bauci ::

Google ne najde nič koristnega. Sem klical direktno na Renault tel. številko za pomoč pa niso vedeli nič. Zgleda, da bom moral počakati na "mlajšega" serviserja, da pride z dopusta.

18zimoni ::

Poskusi z 5 mestno kodo 12345,saj tako je pri meni.

bauci ::

Sem probal tudi to pa žal ne dela.

18zimoni ::

V kolikor se z telefonom povezuješ na bluetooth avtomobila moreš moraš vedet koliko je tovarniško nastavljena koda telefona. Ko se z telefonom povežeš na bluetooth napravo v avtu,te prvo telefon vpraša za vpis kode,nato pa še bluetooth naprava v avtomobilu,kamor vpišeš isto kodo kot na telefonu.Pri nokia telefonih je ponavadi to 12345. Kakšno znamko telefona imaš?

bauci ::

Nokia 7230.

18zimoni ::

Tvoj model nokie ima ravno tako prednastavljeno kodo 12345,edino če je kdo kaj spreminjal. Možno pa je tudi da bluetooth od telefona ni združljiv z bluetooth-om od tvingota.
Na tej strani tvojega telefona ni med njimi.
http://www.renault.co.uk/business/cars/...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia 5800d

Oddelek: Mobilne tehnologije
121007 (587) martincek1
»

Playstation 3 - Bluetooth Slušalka

Oddelek: Konzole
51590 (1355) St235
»

nokia 6600

Oddelek: Mobilne tehnologije
111989 (1506) Goldee
»

Updatanje software-a na telefonu preko bluetooth adapterja?

Oddelek: Mobilne tehnologije
151529 (1354) Goldee

Več podobnih tem