» »

Peka hamburger

Peka hamburger

1
2
3

WizzardOfOZ ::

Navaden usb micro priključek in kabel zraven, da lahko priklopiš na powerbank.

Jaz sem kupil cadaca z obema priključkoma. Lahko ga priklopim tudi na 5kg mini flašo plina (tist k so bile včasih 5 in 2.5kg oranžne mini flaše). Da imamo recimo za 2 do 3 tedne kampiranja eno samo flašo in jo gremo potem nafilat na verovškovo, ko pridemo nazaj.
Flašo sem pa kupil v mixi caravaning to:
 flaša 5kg

flaša 5kg

Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Mato989 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Apofis je izjavil:

A se kter še spomne fastfooda Tomato v centru lj. Se kdo spomne unih simpl burgerjev s simpl dodatki, z normalno visoko&široko bombeto&plesko, super okus...vedno bolj mi najedajo teli veleprecenjeni novodobni burgerji visoki kt stolpnica, k ga težko normalno poješ, s taužent enimi dodatki, k je na koncu itak ena sama zmeda okusov...call me oldfashioned, sam tole je preseravanje na polno. Sj na začetku je bilo zanimivo, zdej pa...


Meni je bil recimo daj-dam všeč. Uni hamburgerčki so bili odlični, pa še bliz vegove je bilo, da si med glavnim odmorom skočil na malco in mal zamudil naslednje ure in bil orenk najeden.



Ja jaz tudi pogresam te nizke sitoke burgerje ne pa te gore ki jih moras jest z vilico in nozem

To me najbolj odbija

Vedno so me ucili da burger primes v roko ne pa z vilico
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::

Kaksne pa kaj omake mesate za burgerje?
Kupljene se nobene nisem nasel dobre (kaj takega). Sam mesam tole izvedbo big mac omake s tem, da cesen in cebulo dam notri svezo, ampak tako drobno nasesekljano, da ni kosckov, da ne motijo.
https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/t...

Ta omaka mi res sede v burger, ko pa dodas se dobro meso in bombetko je pa zmaga.

cebelar123 ::

kriptobog je izjavil:

Kaksne pa kaj omake mesate za burgerje?
Kupljene se nobene nisem nasel dobre (kaj takega). Sam mesam tole izvedbo big mac omake s tem, da cesen in cebulo dam notri svezo, ampak tako drobno nasesekljano, da ni kosckov, da ne motijo.
https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/t...

Ta omaka mi res sede v burger, ko pa dodas se dobro meso in bombetko je pa zmaga.



Za mene je kupljena samo ena dobra vse ostale so za v koš.

IL_DIAVOLO ::

Mato989 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Apofis je izjavil:

A se kter še spomne fastfooda Tomato v centru lj. Se kdo spomne unih simpl burgerjev s simpl dodatki, z normalno visoko&široko bombeto&plesko, super okus...vedno bolj mi najedajo teli veleprecenjeni novodobni burgerji visoki kt stolpnica, k ga težko normalno poješ, s taužent enimi dodatki, k je na koncu itak ena sama zmeda okusov...call me oldfashioned, sam tole je preseravanje na polno. Sj na začetku je bilo zanimivo, zdej pa...


Meni je bil recimo daj-dam všeč. Uni hamburgerčki so bili odlični, pa še bliz vegove je bilo, da si med glavnim odmorom skočil na malco in mal zamudil naslednje ure in bil orenk najeden.



Ja jaz tudi pogresam te nizke sitoke burgerje ne pa te gore ki jih moras jest z vilico in nozem

To me najbolj odbija

Vedno so me ucili da burger primes v roko ne pa z vilico


Bolj kot to, je meni motece da nadomescajo svezo zelenjavo z mastno omako in listom poparjene solate.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Apofis ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Mato989 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Apofis je izjavil:

A se kter še spomne fastfooda Tomato v centru lj. Se kdo spomne unih simpl burgerjev s simpl dodatki, z normalno visoko&široko bombeto&plesko, super okus...vedno bolj mi najedajo teli veleprecenjeni novodobni burgerji visoki kt stolpnica, k ga težko normalno poješ, s taužent enimi dodatki, k je na koncu itak ena sama zmeda okusov...call me oldfashioned, sam tole je preseravanje na polno. Sj na začetku je bilo zanimivo, zdej pa...


Meni je bil recimo daj-dam všeč. Uni hamburgerčki so bili odlični, pa še bliz vegove je bilo, da si med glavnim odmorom skočil na malco in mal zamudil naslednje ure in bil orenk najeden.



Ja jaz tudi pogresam te nizke sitoke burgerje ne pa te gore ki jih moras jest z vilico in nozem

To me najbolj odbija

Vedno so me ucili da burger primes v roko ne pa z vilico


Bolj kot to, je meni motece da nadomescajo svezo zelenjavo z mastno omako in listom poparjene solate.

Tudi to!

buttcrack ::

Ali pa da namesto proper chedarja dajo tisto procesirano topljeno sranje

cebelar123 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Kaksne pa kaj omake mesate za burgerje?
Kupljene se nobene nisem nasel dobre (kaj takega). Sam mesam tole izvedbo big mac omake s tem, da cesen in cebulo dam notri svezo, ampak tako drobno nasesekljano, da ni kosckov, da ne motijo.
https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/t...

Ta omaka mi res sede v burger, ko pa dodas se dobro meso in bombetko je pa zmaga.



Za mene je kupljena samo ena dobra vse ostale so za v koš.


Uf meni pa tale sploh ne sede. Včasih se je v lidlu dobila ena okusna burger sauce, ampak je že nekaj časa nisem zasledil.

Zgodovina sprememb…

6151 ::

kriptobog je izjavil:

Kaksne pa kaj omake mesate za burgerje?
Kupljene se nobene nisem nasel dobre (kaj takega). Sam mesam tole izvedbo big mac omake s tem, da cesen in cebulo dam notri svezo, ampak tako drobno nasesekljano, da ni kosckov, da ne motijo.
https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/t...

Ta omaka mi res sede v burger, ko pa dodas se dobro meso in bombetko je pa zmaga.


Jaz dam nekje (po občutku) 1:1:1 majoneza/senf/kečap, nasesekljane kisle kumarice in nekaj malega riževega kisa.
Na zgornjo stran pa dam še žličko goste domače fermentirane čili omake s česnom :)
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

WizzardOfOZ ::

omake: spodaj malo zenfa, na vrh malo kečapa in to je vse od omak v burgerju.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Ganon ::

cebelar123 je izjavil:



Če kaj sovražim, so to ozki in visoki burgerji. Stisneš, niti ugrizniti ni treba, že vse leti ven. ;((

dolenc ::

Zato je palčka

Steinkauz ::

Men je pa tale omaka kr kul:
https://www.spar.si/online/omaka-za-zar...

Dobiš dokej bigmac okus.

cebelar123 ::

Ganon je izjavil:

cebelar123 je izjavil:



Če kaj sovražim, so to ozki in visoki burgerji. Stisneš, niti ugrizniti ni treba, že vse leti ven. ;((


Vsak ima svoj okus.

Pokaži kaj znaš rajši , da vidimo tvojo mojstrovino.

matobeli ::

Nič se bat, tole kar maš ti na sliki men računajo po nekih 10eur+ če ga hočem imet.

Mimogrede, za vse ljubitelje "klasičnih" hamburgerjev (takih z večjo bombeto ki ga lahko ješ iz roke), če vas zanese na gorenjsko je v bližini Kranj vzhod dober fastfood, Pinki.

IL_DIAVOLO ::

Ni stvar okusa, ampak dejstvo da tak hamburger pac tezko jes.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

matobeli ::

Se naučiš, ni za iz roke, ampak z malo vaje komot poješ na krožniku in brez pribora.

cebelar123 ::

IL_DIAVOLO
Hamburger ko ga stisneš se konkretno sesede.



Sicer ne vem ali tudi mešaš navadne pleskavice s smash pleskavicami.
Ker potem verjamem da ne moreš dati tega v usta.
Tukaj pa komot ugrizneš v enem kosu vse.
Ni ga boljšega okusa kot sveže zmleto goveje pleče v razmerju 80/20

z3ro ::

Okej trojno meso je tudi meni preveč, že dvojno mora biti res zelo "pritisnjeno-smash" da mi sede. Sam delam ali ena malenkost debelejša pleskavica (pač je ne pritisnem do konca) ali pa dve res tanke.

buttcrack ::

matobeli je izjavil:

Nič se bat, tole kar maš ti na sliki men računajo po nekih 10eur+ če ga hočem imet.

Mimogrede, za vse ljubitelje "klasičnih" hamburgerjev (takih z večjo bombeto ki ga lahko ješ iz roke), če vas zanese na gorenjsko je v bližini Kranj vzhod dober fastfood, Pinki.

Potem že rajš giovanni ;)

matobeli ::

15let nazaj sta bila ekvivalent, danes ti pa đovi nardi hambija z plesko ki je že vnaprej termično obdelana in jo samo še popeče.

Res da dobiš hrano v parih minutah in da niti ni slaba, ampak vseeno.

cebelar123 ::

Danes sem prvic dozivel, da mi niso hoteli zmleti goveje mascobe " loja " v mesariji, ker do zdaj ni bilo problema. Ocitno sem do zdaj imel bolj sreco da so mi, ker sem se mako okoli klical in tega ne pocnejo :/. Vsaj za stranke ne.
Ima kdo podobne izkusnje oz. kje kupujete mleto mascobo?

cebelar123 ::

Torej ne glede na problem z mesom bodo nekako burgerji danes :/
Bombetke sem delal po novem receptu




Zgodovina sprememb…

cebelar123 ::



Bolj na silo narejeno :/ Ni enako če moreš na hitro kupit meso že skupaj narejeno ali pa pri mesarju in si sam narediš pleskavico :/
Ampak bombetka pa je bila topšit!

kuglvinkl ::

ma lepo zgleda :).

Jaz bom jutri pekel, bom pa obe ključni sestavini kupil ready made.
Your focus determines your reallity

melvin ::

cebelar123 je izjavil:



Bolj na silo narejeno :/ Ni enako če moreš na hitro kupit meso že skupaj narejeno ali pa pri mesarju in si sam narediš pleskavico :/
Ampak bombetka pa je bila topšit!


Izgleda super:D
ASUS PRIME B560M-A | i9-10900K | Noctua NH-D15S | 64GB |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |

cebelar123 ::

Nekaj na hitro in kae je bilo pri roki, ker smo na morju. Sem sel na malo bolj svez okus in videz.

Solata, rukola, paradiznik, rdeca cebula , omaka za burger , vecji kos mesa je goveja pleskavica. Manjsi kos mesa je improvizacija, kupljeni goveji cvapi za maso in s kalupom narejena pleskavica.



Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

kuglvinkl ::

Zgleda kul
Your focus determines your reallity

cebelar123 ::

Malo igračkanja
hawaii burger

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

kuglvinkl ::

Zgleda nasty :)
Your focus determines your reallity

GupeM ::

Tasty*

dj_uro ::

Poizkusi s smash polpeto glede na vse dodane sestavine. Bo lazje za prijet in pojest
vw-klub.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dj_uro ()

cebelar123 ::

dj_uro je izjavil:

Poizkusi s smash polpeto glede na vse dodane sestavine. Bo lazje za prijet in pojest

Ni se mi dalo zadimit celega stanovanja :/

cebelar123 ::

cebelar123 je izjavil:

dj_uro je izjavil:

Poizkusi s smash polpeto glede na vse dodane sestavine. Bo lazje za prijet in pojest

Ni se mi dalo zadimit celega stanovanja :/

Danes pa se mi je dalo dimit.
Smash burger


Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

dj_uro ::

:))Top. No na tole bi se kar povabil
vw-klub.si

Ganon ::

Dober si, kapo dol. Bi zmazal več kot enega.

mihec87 ::

Za buns poskusi mark sinclair's potato roll
https://drive.google.com/file/d/1uS-EOU...


Meso mi je pa top smash z tanko narezano čebulo

cebelar123 ::

Thx se trudim :) ce ima kdo kaksno idejo glede domacih omak naj kr napise.

Drugace pa nisem se delal potato hlebckov. Mogoce v prihodnosti.

uomostolto ::

cebelar123 je izjavil:


Smash burger




Za moj okus preveč pečeno meso bombetke pa mi delujejo suhe. :)

Zgodovina sprememb…

cebelar123 ::

uomostolto je izjavil:

cebelar123 je izjavil:


Smash burger




Za moj okus preveč pečeno meso bombetke pa mi delujejo suhe. :)


Preveč pečeno za smash burger?

matobeli ::

Ne ga preveč obrajtat, sam pozornost išče.

Burger zgleda čist na nivoju. Če ima okus po ingverju in cimetu pa itak ne mormo vedet :))

GupeM ::

Evo, ta prau smash burger...

https://www.facebook.com/share/v/16Q4V4...

FireSnake ::

Ker je tema o peki hamburgerjev to spada sem.
Naokoli se je razpaslo, da mleto meso v burgrju spečejo samo na pol.
Jaz sem vedno zahteval, da se zadeva speče do konca.
Še več: včasih greš na burger, ki vsebuje divjačino. In vprašajo te, če meso spečejo do konca.

Pečenje na pol se mi vedno zdela neumnost. Celo čevapčiče so nekateri začeli peči na pol.

Izgovor: bolj je sočno.

Nihče se pa ne vpraša o bolezni in možnosti zastrupitve (predvsem z divjačino).

Zdaj pa sem le naletel na vir, ki potrjuje moje dolgoletne dvome o pečenju mletega mesa na pol.

Vir:
https://www.linkedin.com/posts/davor-%C...

Ker je vir v tujem jeziku prilagam prevod v Slovenščino:
Zakaj jemo surove burgerje?

Bi mi lahko burger spekli malo bolj, prosim?

Gospa, vse naše burgerje pripravljamo well done.

ali

Prosim en medium rare.

Lahko vprašam, zakaj bi to želeli?

To sta dva primera vprašanj, ki jih redno slišimo na različnih dogodkih in festivalih, kjer BBQ Hot Yard pripravlja burgerje. Drugo vprašanje pa pogosto vodi v daljši pogovor.

V nekem trenutku so pri nas ljudje začeli jesti surove burgerje. Kaj je bilo najprej - gostinec, ki jih je tako začel pripravljati, ali gost, ki jih je naročil - ne vem. A trend se je hitro razširil v okolju, kjer primanjkuje izobraženih strokovnjakov in kupcev, ki jih je enostavno prepričati, da jedo nekaj "posebnega". Ponudba burgerjev je v zadnjih letih eksplodirala - z njo pa tudi ponudba surovih burgerjev.

V čem je težava?

Bakterije, kot so E. coli, salmonela in listerija, se pri steakih nahajajo le na površini. Ker je ta pri pečenju izpostavljena zelo visokim temperaturam, se bakterije uničijo - zato si lahko privoščimo medium rare steak (notranja temperatura 56 °C).

Burger pa je mleto meso - pri mletju vse, kar je bilo na površini, konča tudi v notranjosti. Poleg tega stroji za mletje pogosto služijo za različne vrste mesa, tako da se na isti mašini mletje govedine pomeša s piščancem ali svinjino. Obstaja raziskava, ki kaže, da 2,5 % burgerjev vsebuje bakterijo E. coli. To pomeni, da ima povprečno eden od 40 burgerjev to nevarno bakterijo. Poleg tega je kar 8 od 11 primerov zastrupitve s hrano povezanih prav z mletim mesom.

Zakaj je medium rare dobra izbira pri steaku, ne pa pri burgerju?

Pri steaku je optimalna temperatura ravnotežje med dvema procesoma:

miozin raztaplja vlakna in omogoča, da se okusi Maillardove reakcije s površine povežejo z vodo in maščobo iz notranjosti (začne se pri 50 °C),

aktin pa prične krčiti vlakna, iztisne tekočino ter meso naredi suho in žilavo (začne se pri 60 °C).

Opazite - govorimo o VLAKNIH. Burger vlaken nima. Zato pri njem reakciji miozina in aktina nimata takšnega pomena. Posledično burger nima nobene koristi od medium rare priprave.

"Ampak burger je suh, če je pečen well done (70 °C notranje)!"
To drži le, če se pripravlja napačno. Obstaja nekaj enostavnih trikov, da ostane sočen:

uporabite mleto meso z vsaj 20 % maščobe (flam, brisket, rebra),

meso solite tik pred ali med peko, nikoli prej,

pecite indirektno (s pokrovom) na visoki temperaturi,

mesa med peko ne pritiskajte (razen če delate smash),

pri smash burgerjih uporabite "oklahoma" (stiskanje na pečeno čebulo) ali "california" (stiskanje na gorčico) metodo - obe ohranjata sočnost.

Kot certificiran BBQ sodnik sem imel letos junija priložnost soditi na mednarodnem tekmovanju v burgerjih v Cheltenhamu v Angliji. Vsak burger, podoben tistemu na sliki, bi tam dobil oceno inedible - neužiten - in ga ne bi nihče niti poskusil.

Sporočilo za vse:

Food blogerji in influencerji - nehajte promovirati surove burgerje, raje izobražujte svoje sledilce.

Gostinci - nehajte pripravljati surove burgerje. Če obvladate, raje ponudite vrhunski tatarski biftek.

Gostje - nehajte naročati surove burgerje.


Vaše mnenje?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

bm1973 ::

Tip očitno ve o čem govori...

Sploh tisti del o strojih za mletje...

Spucajo se 1x na dan.

Ko sem hotel 1x imeti mleto piščančje meso, mi je to mesar gladko zavrnil. Ker je vsa kuretina okužena s salmonelo, in posledično bi moral takoj spucat mašino. Drugače bi inšpekcija takoj našla sledi salmonele, pa sledi kazen.

Surovo meso se je samo goveje, niti ne svinjsko, kar šele kurje. Plus res sveža riba, direktno iz morja,.

Vse ostalo je loterija za probleme...

GupeM ::

Obstajajo tri vrste peke mesa. Rare, medium in perutnina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Magic1 ::

A biftek tudi zahtevaš well done? Govedino se lahko je surovo, v kolikor je primerno pripravljena. Torej lahko tudi čevapi iz 100% govedine (seveda ne taki iz trgovine, ali kupljenega običajnega mletega mesa).
Magic

mr_chai ::

Japonci mislm da tud surovo piščančje meso jedo, pišančji suši....ogabno.

Rdeče meso je pa tko preveč zdravju škodljivo, tko da ne pretiravat z burgerji

SnegKidam ::

bm1973 je izjavil:


Ko sem hotel 1x imeti mleto piščančje meso, mi je to mesar gladko zavrnil. Ker je vsa kuretina okužena s salmonelo, in posledično bi moral takoj spucat mašino. Drugače bi inšpekcija takoj našla sledi salmonele, pa sledi kazen.

Surovo meso se je samo goveje


Goveje je pač s tem okuženo:

Taenia saginata @ Wikipedia

ali pa s tem:

Echinococcus granulosus @ Wikipedia

jaz nimam potrebe jest nobenga surovega mesa

FireSnake ::

No, očitno le nisem samo jaz take miselnosti :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

GupeM ::

Saj če je po sredini roza, to ni surovo meso.

Biftek je tudi surov.
Carpaccio tudi.
Nenazadnje tudi suha salama, suha klobasa, celo pršut.

111111111111 ::

SnegKidam je izjavil:

bm1973 je izjavil:


Ko sem hotel 1x imeti mleto piščančje meso, mi je to mesar gladko zavrnil. Ker je vsa kuretina okužena s salmonelo, in posledično bi moral takoj spucat mašino. Drugače bi inšpekcija takoj našla sledi salmonele, pa sledi kazen.

Surovo meso se je samo goveje


Goveje je pač s tem okuženo:

Taenia saginata @ Wikipedia

ali pa s tem:

Echinococcus granulosus @ Wikipedia

jaz nimam potrebe jest nobenga surovega mesa

Zato pa medium steak pripravlja od 56 stopinj, da te parazite za ziher pobiješ.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mc'Donalds (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

Oddelek: Loža
1622245427 (12954) endelin
»

Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12836894 (5618) tikitoki
»

Ljubljana finest burgers (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30055158 (32363) Gagatronix
»

Bombica za hamburger

Oddelek: Loža
4410788 (9029) ;-)
»

Maribor hrana nasvet - hamburgerji / sladice

Oddelek: Loža
337795 (4512) billy

Več podobnih tem