» »

Ljubljana finest burgers

Ljubljana finest burgers

nekikr ::

Mešanico pleč in reber.

Okapi ::

A ima sploh smisel mleti meso, če ne daš skupaj več različnih vrst mesa?

Invictus ::

Ironija te teme je, da hamburgerji sploh niso kvalitetna hrana.

Cel kup enega kruha zraven, brez zveze...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nekikr ::

Okapi je izjavil:

A ima sploh smisel mleti meso, če ne daš skupaj več različnih vrst mesa?

Okus je subjektivna stvar, melješ pa, tudi, zaradi teksture. Od vsega kar sem sam probal mi je sicer najboljša kombinacija lepih, nemastnih pleč in mastnih reber.

Invictus je izjavil:

Ironija te teme je, da hamburgerji sploh niso kvalitetna hrana.

Cel kup enega kruha zraven, brez zveze...

A da kvalitetno meso ni kvalitetno, če ga zmelješ? Pa kup zelenjave notri? Po možnosti še doma narejena bombetka? Pa tudi s kupljeno ni nič narobe, če ni ravno tista brioche, sestavljena iz pol masla in pol sladkorja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

          ::

Okapi je izjavil:

A ima sploh smisel mleti meso, če ne daš skupaj več različnih vrst mesa?


Meni osebno sta najboljša brisket ali pulled pork burgerja, ki nista mleta.

Raptor F16 ::

Invictus je izjavil:

Ironija te teme je, da hamburgerji sploh niso kvalitetna hrana.

Cel kup enega kruha zraven, brez zveze...


Ye... :/

It iz low class sandwich with grilled meat inside.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

FTad ::

Kvinta ::

Po možnosti še doma narejena bombetka?


No pol nam pa povej kje v LJ majo doma narjene bombetke ne vem za nobenga tu v MB pa vem samo za 2
A.C.A.B

nekikr ::

Lars & Sven recimo. Precej jih porabijo, tako da je mešalnik večji, ampak bombetke niso brioche stil od McDonaldsa temveč take, kot jih narediš doma. Sicer sem govoril na splošno, da je hamburger čisto soliden in zdrav obrok, če je meso ok, zelenjava in doma narejena bombetka oz. njej podobna, če greš jest ven. Tudi AS recimo ima zelo solidne, "domače".

zasekamroz ::

c3p0 je izjavil:

Mleto meso, na pol pečeno. Očitno želodčna kislina res zelo učinkovito pobija bakterije.

Jaz vem zase iz praktičnih izkušenj, da lahko bp jem tako meso. Ni mi še nikoli v življenju bilo slabo od kakorkoli pripravljenega (al pa nepripravljenega) mesa.

          ::

          je izjavil:

Okapi je izjavil:

A ima sploh smisel mleti meso, če ne daš skupaj več različnih vrst mesa?


Meni osebno sta najboljša brisket ali pulled pork burgerja, ki nista mleta.


Evo, ravno ta vikend delal burgerje na nov način. Kupil roastbeef, ga dober teden zoril v hladilniku, skoraj en dan kuhal v sous vidu ter nato popekel na žaru. Zunaj zapečen, znotraj lepo roza, predvsem pa mehak in okusen. Narezanega na tanke rezine smo uporabili v hamburgerjih. Mislim da mleto meso kar lep čas ne bo prišlo več na vrsto ...

6151 ::

steak sandwich torej

Okapi ::

Sem ravno hotel vprašati, kaj ima to skupnega z burgerji.

Kot bi rekel, da si se lotil delati palačinke na nov način, na koncu bi se pa izkazalo, da si spekel pito.;)

          ::

Na zunaj je še vedno izgledalo kot hamburger, tudi sestavine so bile podobne.

koyotee ::

A bi goveja juha z mletim mesom spadala pod govejo juho?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

genesiss ::

Steak ne paše v hambruger, ker ga ne moreš jesti normalno - rabiš vilico in nož. Tudi če si ga zoril in ne vem kaj, ne more biti struktura takšna kot pri mletem mesu.

          ::

Saj v žemljo ne porineš celega šniclja! Lepo na tanke rezine narezan stejk se je enako ali bolje kot pleskavica iz mletega mesa.

koyotee je izjavil:

A bi goveja juha z mletim mesom spadala pod govejo juho?


Mi ji rečemo čilikonkarne.

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Mi bomo pa danes jedli makaronflajš ampak mu rečemo kremšnita.

hipertija ::

Zadnjih par komentarjev me je res nasmejalo. Če smo že pri imenih, morda veste, da je dunajski zrezek samo zrezek iz telečjega kosa mesa, pripravljenega na točno določen princip in s točno določenimi specifikacijami (debelina, čas pečenja)... Pravzaprav ga večina slo gostiln sploh ne nudi, sem ga opazil samo v eni celjski gostilni. Kuharji oz. kdor koli pripravlja meni ponekod tega sploh ne vedo. Vse kar je svinjsko, puranje je "zrezek po dunajsko, pariško, ljubljansko itd.". V gostilnah višjih rangov bi to lahko vedeli

zasekamroz ::

A dunajskemu zrezku na Dunaju rečejo samo 'zrezek'?

hipertija ::

Mislim da ne, glede na to, da so uspeli to jed registrirati in so pri njej zelo zelo dosledni.

          ::

zasekamroz je izjavil:

A dunajskemu zrezku na Dunaju rečejo samo 'zrezek'?


Zadnja leta mu rečejo "bečki".

Kvinta ::

Wienerschnitzel je dunajski zrezek se vam vidi ,da ste več al manj lokal patrioti tu
A.C.A.B

buttcrack ::

Panirana teletina???

6151 ::

Okapi ::

Podobno bi lahko naredili za burek, bi tudi vse not prišlo, od bureka in krompiruše do štrudla in palačink.:D

Badwolff ::

Danes jedel Blackadderja od Larsa. Drag kot prasica, ampak vrhunski. Aleja.

Raptor F16 ::

Okapi je izjavil:

Podobno bi lahko naredili za burek, bi tudi vse not prišlo, od bureka in krompiruše do štrudla in palačink.:D


Tole je dober Meme template. Škoda, da ni v celoti preveden :)
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Matevz96 ::

Raptor F16 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Podobno bi lahko naredili za burek, bi tudi vse not prišlo, od bureka in krompiruše do štrudla in palačink.:D


Tole je dober Meme template. Škoda, da ni v celoti preveden :)


King tole boš pa že prevedel.
#hooldthedoor

Vazelin ::

Badwolff je izjavil:

Danes jedel Blackadderja od Larsa. Drag kot prasica, ampak vrhunski. Aleja.

Jaz moram še probat blackadderja. Dosti folka hvali da je zelo ok
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Raptor F16 ::

Matevz96 je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Podobno bi lahko naredili za burek, bi tudi vse not prišlo, od bureka in krompiruše do štrudla in palačink.:D


Tole je dober Meme template. Škoda, da ni v celoti preveden :)


King tole boš pa že prevedel.


Čas je za FS varianto pol pa na IG @sraufmemes posrat 8-)
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Groot ::

Badwolff je izjavil:

Danes jedel Blackadderja od Larsa. Drag kot prasica, ampak vrhunski. Aleja.


Tudi meni eden izmed boljših

schrack ::

Machete je izjavil:

Lahko ti pomagam samo s hipster burgerjem.
Odličen burger kos se da dobit včasih v Hoferju - angus burger. " kosa sta v tisti veliki plastični zračni pakungi. Garantiram, da boljše težko kupiš v obični trgovini.



Majo pa med kruhom tudi OK burger bombetke s sezamom.
Dober tek.


Vedno sem kupoval te pleskavice, danes pa šok. Videl sem, da so v akciji in si zaželel hamburger.
Takoj sem opazil, da je embalaža drugačna.


Vprašal sem prodajalko, če gre za drugi proizvod, ampak mi je zagotovila, da so le zamenjali embalažo.
Seveda ni res. Okus drugačen. Moj zadnji nakup.
Reklamirajo pa še vedno enako embalažo:
https://www.hofer.si/sl/akcije/tedenska...

koyotee ::

Delež angus mesa je od 5-20% ahahahahha, kokr komu pade v stroj za mletje :8)
Ne kupujem mletega vp mesa v trgovini, notri je vse sranje.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Badwolff ::

To je bilo že prej tako.

Steinkauz ::

Vsekakor so neki spremenil.
Včasih (en let nazaj recimo) je imel 150kcal na 100g.
Zdej ima 240kcal na 100...

Več masti, manj mesa. Tut tako se da šparat.

koyotee ::

Je verjetno marsikateri del mesa cenejši od špeha...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

A110 ::

Maščoba = okus. Je pa res da ima vse svojo mejo. Je pa zdaj Lars&Sven dal v trgovine svoje pleskavice. Cca 20e/kg želijo. To je že v rangu steaka in ne mletega mesa. Hipster nateg. Meni so drugače odlične pleskavice red angus iz špara cca 11e/kg in okoli 150g. 200g so mi že skoraj prevelike

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: A110 ()

hipertija ::

Mimogrede, sej je bilo že nekaj na temo HOT HORSE. Ko grem sam (zdaj sicer že zelo redko) v LJ v BTC, se skoraj obvezno ustavim pri njih. So mi dobri, predvsem mi je všeč, ker deluje zelenjava sveže in ti je res po mili volji namečejo notr, jalapenca in nacho pa stvar še lepše povežeta. Fluktuacija je dovolj velika, da me ne skrbi, da bi bila hrana postana.
Moti me pa odnos folka, ki tam dela. En smrkavc je cel, kot bi rekli štajerci - nadulen oz. neprijazen in sam sebi odveč. With his hot horse hat, he makes me wanna punch him. Sploh je nesramnost do tistih, ki npr. pridejo tja prvič in ne vedo, kje vzeti pladenj, kje se postavit v vrsto in da si lahko izbiraš zelenjavo in omake... Sem že večkrat opazil, da stranke obnemijo, ko sem bil jaz prvič, sem k sreči bil s kolegi, ki so stvar že poznali in sem imel čas premisliti. razumem da je to hitra prehrana in je želja hitro postrežit stranke, ampak odnos je res podn. A se ti ex ljubljanski fejmiči res nikol ne bojo naučil olike?
Prekle za kurnk

Apofis ::

Steinkauz je izjavil:

Vsekakor so neki spremenil.
Včasih (en let nazaj recimo) je imel 150kcal na 100g.
Zdej ima 240kcal na 100...

Več masti, manj mesa. Tut tako se da šparat.

Pr večini robe v hofru je tko, da ko se embalaža zamenja se tud proizvajalec/sestavnine zamenjajo...

Spura ::

Osebno mi je hood boljsi kot lars and sven, ampak se mi zdi da je kvaliteta padla skozi leta. Ful mi je dobr hood steak, je pa drag k svinja.

Sous vide ki traja skoraj en dan na kosu mesa debelem manj kot 15 cm je navadna masturbacija. Seveda je narezan steak v burgerju boljsi kot mleto meso, saj je tudi precej drazji.

Na splosno sem nehal jest steake in pleske zunaj, ker je to tip hrane, ki se jo pripravi v nekaj minutah doma, za polovico cene. Res so dobri red angus burgerji iz Spara, jst jim kupim kopico naenkrat in jih mam v zmrzovalniku. Prakticno edino kar hodim vn jest so stvari ki si jih ne morem dobro pripraviti doma (pice v Pop's, nimam peci za 450C) ali pa je tezko dobiti vse sestavine in ima kopico sestavin ki bi jih rabil samo za eno jed potem pa ti visijo v hladilniku (on-thai pad thai, in azijska na splosno).

schrack ::

Spura je izjavil:

Res so dobri red angus burgerji iz Spara, jst jim kupim kopico naenkrat in jih mam v zmrzovalniku.


To so že pakirane pleskavice ali so v rifuzi pri mesarju?

harvey ::

Spura je izjavil:

Seveda je narezan steak v burgerju boljsi kot mleto meso, saj je tudi precej drazji.


Burgerji so izumljeni z namenom, da se konzumira celo žival in ne samo poreže ven hrbet in ostale pritikline za steake:P
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

buttcrack ::

schrack je izjavil:

Spura je izjavil:

Res so dobri red angus burgerji iz Spara, jst jim kupim kopico naenkrat in jih mam v zmrzovalniku.


To so že pakirane pleskavice ali so v rifuzi pri mesarju?

ponavadi že pakirane

genesiss ::

Meni pa steak ne paše v bruger.. ne glede na to kako je pripravljen ga bo vedno težje pregrizniti kot mleto meso.. raje jem steak z vilico in nožem.

hipertija ::

genesiss je izjavil:

Meni pa steak ne paše v bruger.. ne glede na to kako je pripravljen ga bo vedno težje pregrizniti kot mleto meso.. raje jem steak z vilico in nožem.

isto jaz. V starem piskru Celje je sicer novozelandec dober, ampak nekako si zmeraj rezine steaka ven poberem in jih z vilico in nožem uredim na primerno velikost, medtem ko plesko pojem v burgerju :) :)
Prekle za kurnk

z3ro ::

Jaz doma delam samo še "smashed" burger varjanto, 2 ekstra tanki pleskavici s sirom, okusa je več kot v katerikoli 1,5cm debeli pleskavici (sploh pre-made). Meso kupim sveže pri lokalnem mesarju, naročim 80% goveje meso, 20% maščobe in takoj ve za kaj se gre, zmleto pred mojimi očmi (gre za lokalnega mesarja, ki ima recimo okej meso in ga pri nas hvalijo...vrjamem pa, da je v večjih mestih problem najt dobrega mesarja). Sem pa tudi že recimo v Tušu enkrat naročil enako mešanico in ni bilo slabo.

hipertija ::

Dans pa HOT HORSE BTC!
Prekle za kurnk

Gagatronix ::

z3ro je izjavil:

Jaz doma delam samo še "smashed" burger varjanto, 2 ekstra tanki pleskavici s sirom, okusa je več kot v katerikoli 1,5cm debeli pleskavici (sploh pre-made). Meso kupim sveže pri lokalnem mesarju, naročim 80% goveje meso, 20% maščobe in takoj ve za kaj se gre, zmleto pred mojimi očmi (gre za lokalnega mesarja, ki ima recimo okej meso in ga pri nas hvalijo...vrjamem pa, da je v večjih mestih problem najt dobrega mesarja). Sem pa tudi že recimo v Tušu enkrat naročil enako mešanico in ni bilo slabo.


Na mojem koncu Vica prakticno ni vec navadne mesnice. Se tisti, ki je bil v Rozni Dolini na devetki in je bil dokaj high-level se je zaprl ze pred dolgo casa.

Matej_K ::

Brdo zraven Mercatorja je še mesar? Ok ni ravno Vič.
... .. .


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12832304 (1028) tikitoki
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
968197412 (10004) c3p0
»

Bombica za hamburger

Oddelek: Loža
449613 (7854) ;-)
»

Papino

Oddelek: Loža
344980 (3673) [D]emon

Več podobnih tem