Slo-Tech
Prijavi se z GoogleID

» »

Ljubljana finest burgers

Ljubljana finest burgers

1
2
3 4

harvey ::

blackbfm je izjavil:

hood je ok, ni pa nek presežek sploh pa za svojo ceno dost mal dobiš, pol cene plačaš imidž ne dejansko hrano

vse kar se peče na plati je povsem out, za prave burger fane, tako Hood kot Lars nista presežek, sta solidna. Čudno, da je za LJ izpadla Tiskarna, in pa za preveriti je, kako slastni so pri Židanu (prenovljena klasična gostilna). Sicer pa izpostavim 7burger Kamnik, ni ravno LJ, ni pa tudi ne tako daleč:)

O cenah pa ne bi, ker tele gourmet zgodbe so povem mimo...
Degoo 100Gb Free Backup Storage
https://degoo.com/g/aJlhm7b| signup 3Gb+
------

blackbfm ::

Tista dva tipa iz Hooda sta v enem intervjuju povedala da ne vem kolko mescev sta razvijala celoten okus, preden sta šla v posel.


Predvsem sta izumla zgodbe za hipsteraj ki jim je pod castjo jest v mcd, to je glavna dodana vrednost. Ampak tako se dogaja prav pri vseh enostavnejših živilih, ker pac ne morejo konkurirat z budget ponudniki, morajo nabit zraven neko zgodbo o zgodovini, kvaliteti, tem in onem..

Kar sem jz jedu je bil dost nikakav okus (kar sicer objektivno gledano je boljse kot preslano in prevec zacinjeno)

Phantomeye ::

harvey je izjavil:

blackbfm je izjavil:

hood je ok, ni pa nek presežek sploh pa za svojo ceno dost mal dobiš, pol cene plačaš imidž ne dejansko hrano

vse kar se peče na plati je povsem out, za prave burger fane, tako Hood kot Lars nista presežek, sta solidna. Čudno, da je za LJ izpadla Tiskarna, in pa za preveriti je, kako slastni so pri Židanu (prenovljena klasična gostilna). Sicer pa izpostavim 7burger Kamnik, ni ravno LJ, ni pa tudi ne tako daleč:)

O cenah pa ne bi, ker tele gourmet zgodbe so povem mimo...


Boljše kak euro več, kot za 5 mm pleskavico iz mešanega mesa, direkt iz skrinje.

scipascapa ::

bom šel enkrat v pinkija :)

Drevesce ::

Gejspodar je izjavil:

1. Hood
2. Rocky's
3-?. vse drugo
Daleč zadnje mesto. Lars & Sven


Lars & Sven je zelo neokusna zadeva, v zadnjih dveh letih pa so se še konkretno poslabšali, tako da je obisk dandanes največja muka.


Se strinjam. Res ne razumem vsega hypa okoli Lars&Svena? No ja... vsak ima svoje.

harvey ::

Phantomeye je izjavil:

harvey je izjavil:

blackbfm je izjavil:

hood je ok, ni pa nek presežek sploh pa za svojo ceno dost mal dobiš, pol cene plačaš imidž ne dejansko hrano

vse kar se peče na plati je povsem out, za prave burger fane, tako Hood kot Lars nista presežek, sta solidna. Čudno, da je za LJ izpadla Tiskarna, in pa za preveriti je, kako slastni so pri Židanu (prenovljena klasična gostilna). Sicer pa izpostavim 7burger Kamnik, ni ravno LJ, ni pa tudi ne tako daleč:)

O cenah pa ne bi, ker tele gourmet zgodbe so povem mimo...


Boljše kak euro več, kot za 5 mm pleskavico iz mešanega mesa, direkt iz skrinje.

tu ni kak euro več, se pogovarjamo o burgerjih in ne o pleskah… Seštej si 1x pivo, 1x krompir in 1x burger in razmisli kam se je to pripeljalo. Burger je v osnovi pogruntavščina za porabiti "manj vredne" kose mesa, za enostaven obrok z nekaj komponentami in to je to, ne pa neka smer, ki se fura v zadnjih letih. Razmisli o zgodbah z gourmet pizzami, če se ne dogaja podobno...
Degoo 100Gb Free Backup Storage
https://degoo.com/g/aJlhm7b| signup 3Gb+
------

Phantomeye ::

harvey je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

harvey je izjavil:

blackbfm je izjavil:

hood je ok, ni pa nek presežek sploh pa za svojo ceno dost mal dobiš, pol cene plačaš imidž ne dejansko hrano

vse kar se peče na plati je povsem out, za prave burger fane, tako Hood kot Lars nista presežek, sta solidna. Čudno, da je za LJ izpadla Tiskarna, in pa za preveriti je, kako slastni so pri Židanu (prenovljena klasična gostilna). Sicer pa izpostavim 7burger Kamnik, ni ravno LJ, ni pa tudi ne tako daleč:)

O cenah pa ne bi, ker tele gourmet zgodbe so povem mimo...


Boljše kak euro več, kot za 5 mm pleskavico iz mešanega mesa, direkt iz skrinje.

tu ni kak euro več, se pogovarjamo o burgerjih in ne o pleskah… Seštej si 1x pivo, 1x krompir in 1x burger in razmisli kam se je to pripeljalo. Burger je v osnovi pogruntavščina za porabiti "manj vredne" kose mesa, za enostaven obrok z nekaj komponentami in to je to, ne pa neka smer, ki se fura v zadnjih letih. Razmisli o zgodbah z gourmet pizzami, če se ne dogaja podobno...


Pa sure, vsako zadevo lahko spremeniš v gurmant. Imaš domač krompirček, ne pomfrija, imaš pale-ale, namesto lagerja, imaš gurmant burger, namesto običajnih burgerjev.

Še vedno imaš na voljo obe vrsti burgerjev. Obe vrsti krompirja in obe vrsti piva.

Gagatronix ::

Sam sicer nisem pretirano naklonjen burgerjem, zato jih tudi nisem poskusil dosti razlicnih, sem pa jedel pri Hood Burgerju takrat ko sta odprla, in mi je bil takrat dokaj vsec. Ampak to je zdaj ze kar nekaj let nazaj.

Tac20 ::

Sem ji sprobal že kar nekaj, zelo mi je dober tudi v 7Burger - Kamnik. Drgac pa Hood, Lars&Sven.

Da bi jih lahko pravilno ocenil, bi jih mogu sprobavat en zravn drugega, običajno pa gremo to jest na vsake par mesecev in še lačni povrh, tako da ocena ni realna :)

Smurf ::

blackbfm je izjavil:


Predvsem sta izumla zgodbe za hipsteraj ki jim je pod castjo jest v mcd, to je glavna dodana vrednost. Ampak tako se dogaja prav pri vseh enostavnejših živilih, ker pac ne morejo konkurirat z budget ponudniki, morajo nabit zraven neko zgodbo o zgodovini, kvaliteti, tem in onem..

Kar sem jz jedu je bil dost nikakav okus (kar sicer objektivno gledano je boljse kot preslano in prevec zacinjeno)

To, da so ljudje, ki jim je "pod castjo" jesti je pomoje mit. Ljudje izbereji tisto kar jim je vsec in kar si lahko privoscijo. Meni so hipsterji se kar komicni, ampak to da je sedaj bistveno bolj raznolika hrana v LJ je en velik plus (ni pa to zgolj zarad hipsterjev, ampak verjetno predvsem zaradi povecanje kupne moci).

Sven in Lars imata par precej zanimivih kombinacij, ki skupaj dobro pasejo. Nekaterim pa pac ne pase. V vsaki kulinaricni debati se najde nekdo, ki pove kako lahko dobis bistveno ceneje in boljse *vstavi neko bazicno hrano/pijaco, ki jo uziva za celo zivljenje, vse ostalo, ki je drugace, pa je fuj*.

Domobrancek ::

Očitno sem res ened redkih, ki mu hood ni nevem kaj. Enkrat sva bila tam s punco. Ne spomnim se sicer kateri burger sem jedel (in katerega je ona)ampak se pa spomnim, da ni bilo nevem kaj. Vse skupaj je bilo preveč mastno in ne nevem kako okusno. Ni bilo ravno zanič ampak sem marsikje jedel boljše.

Meni najboljši do sedaj je biv v ajdi v BTC-ju (nasproti velikega big bang-a). Njihov Premium burger je res vrhunski. Tudi v stari fabrki (sicer ni v LJ ampak je pa blizu - Domžale) je bilo okj. Lars&Sven ima tud nekatere burgerje, ki so okj ampak noben presežek.

XLapse ::

Jerry000 je izjavil:

Vem da enkrat so imeli en burger v hoodu k je bil namazan tudi s peanut butter...to je pa toook pasalo.

omg, upam da nas hecaš. :/
alien technology

6151 ::

Pejte si po 200g premium burger mesa v petrina, pa spečite medium, in boste vidli kaj je to dober domač burger ;)

nekikr ::

Lahko si ga pa doma sam narediš za petino njegove cene. Petrin ni mesar, on je zlatar, ki je odlično zajezdil hype ;)

Smurf ::

nekikr je izjavil:

Lahko si ga pa doma sam narediš za petino njegove cene. Petrin ni mesar, on je zlatar, ki je odlično zajezdil hype ;)

Kje pa dobis ceneje meso take kvalitete? Tle neki ekstra lufta za cene za top uvozeno meso, ni.

Vazelin ::

Pravi moški si sam vzredi govedino:D

IvoJan ::

XLapse je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Vem da enkrat so imeli en burger v hoodu k je bil namazan tudi s peanut butter...to je pa toook pasalo.

omg, upam da nas hecaš. :/

gre se za fatboy slim burger, dalec najboljsi burger v njihovi ponudbi ampak je zal en izmed njihovih "special" burgerjev ki so na voljo samo cca 1 mesec na leto, vrhunska zadeva :)
|MSI Z270 GAMING M3|7700k@5GHz|NZXT Kraken X62|
|32gb g.skill rgb ddr4|MSI RTX2080 x trio|850 evo 500gb|toshiba 3TB storage|
|Corsair HX1000i|lian-Li PC011 razer|

   -S\/\/-   ::

V Hoodu (Vič) kakovost preveč niha. Vedno naročam srednje pečeno pleskavico (medium rare), pa je bila v Hoodu parkrat prepečena. Kar se tega tiče mi je Sven&Lars boljši (Rudnik ali Šiška), drugih ne poznam, saj burgerje redko jem zunaj.
Najraje jem svoje. Recept za kruh sem dobil od enega boljših slovenskih kuharjev, za meso kupujem bržolo in še kakšen manjši bolj masten kos - enkrat mleto.

XLapse ::

   -S\/\/-   je izjavil:

V Hoodu (Vič) kakovost preveč niha. Vedno naročam srednje pečeno pleskavico (medium rare), pa je bila v Hoodu parkrat prepečena. Kar se tega tiče mi je Sven&Lars boljši (Rudnik ali Šiška), drugih ne poznam, saj burgerje redko jem zunaj.
Najraje jem svoje. Recept za kruh sem dobil od enega boljših slovenskih kuharjev, za meso kupujem bržolo in še kakšen manjši bolj masten kos - enkrat mleto.

kje dobit ISTO pleskavico kot jo majo v teh fast foodih , klasični cheeseburger? Samo do mesarja v trgovino in to je to? In kateri sir za cheeseburger? Žemljico bom pač kupil.
alien technology

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XLapse ()

Machete ::

Lahko ti pomagam samo s hipster burgerjem.
Odličen burger kos se da dobit včasih v Hoferju - angus burger. " kosa sta v tisti veliki plastični zračni pakungi. Garantiram, da boljše težko kupiš v obični trgovini.



Majo pa med kruhom tudi OK burger bombetke s sezamom.
Dober tek.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

Smurf ::

Machete je izjavil:

Lahko ti pomagam samo s hipster burgerjem.
Odličen burger kos se da dobit včasih v Hoferju - angus burger. " kosa sta v tisti veliki plastični zračni pakungi. Garantiram, da boljše težko kupiš v obični trgovini.



Majo pa med kruhom tudi OK burger bombetke s sezamom.
Dober tek.

Kupil in probal. Tole je sranje. Z angusom ima bolj malo skupnega (kar bi lahko sklepal ze po ceni). Mislim da ma deklarirano, da vsebuje 5-20% angus mesa :D.

Machete ::

Ja jaz ne vem kje kupt boljše, ker nisem iz LJ.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

Smurf ::

Machete je izjavil:

Ja jaz ne vem kje kupt boljše, ker nisem iz LJ.

Kar se tega tice je pomoje boljs ze, ce gres poljubnemu mesarju po mesu in si ga zmeljes.

Machete ::

Sori, nisem vedel, da je vegan. Samo pomagat sem hotel do dobrega burgerja.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

nekikr ::

Smurf je izjavil:

Machete je izjavil:

Ja jaz ne vem kje kupt boljše, ker nisem iz LJ.

Kar se tega tice je pomoje boljs ze, ce gres poljubnemu mesarju po mesu in si ga zmeljes.

Pol kile govejih pleč, pol kile govejih reber, lahko bolj mastnih. Zmelješ enkrat, zaviješ v celofan, narediš štruco, narežeš na za palec debele rezine. Lahko si extra in uporabiš starane kose. Spotoma narediš še bombetke. Zdaj lahko pozabiš na Larse in Svene in ješ pošten burger :)

butch3r ::

za sam svoj mojster burger je precej OK šparova bombetka (klasika, črna, zelena ali (kao) pekoča).

4 bombetke si pa res ne bi doma pekel in porabil pol dneva.

Tac20 ::

Bombetke so jeba, ker jih doma težko narediš tako mehke in puhaste kot jih majo te burgerčilnice (no vsaj jaz). Tudi hofer ima neko svojo verzijo teh bombetk, nisem pa še sprobal.

XLapse ::

Tac20 je izjavil:

Bombetke so jeba, ker jih doma težko narediš tako mehke in puhaste kot jih majo te burgerčilnice (no vsaj jaz). Tudi hofer ima neko svojo verzijo teh bombetk, nisem pa še sprobal.

merkator bo pravi naslov za bombetke. Sam jih ne moreš naredit kot jih majo oni v fast foodih.

butch3r je izjavil:

za sam svoj mojster burger je precej OK šparova bombetka (klasika, črna, zelena ali (kao) pekoča).

4 bombetke si pa res ne bi doma pekel in porabil pol dneva.

špar se tudi dobi bombetke jih bom šel sprobat
alien technology

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XLapse ()

c3p0 ::

Najboljši patty je Beyond ;)

XLapse ::

pač itak sem delal v fast foodu ko sm mel 19 let, sm naredil miljardo teh burgerjev. Ugotavljam da doma lahko naredim skoraj istega. EDINO PROBLEM : Nimam žara. Torej kako bom pleskavico lepo spekel kot jo oni?

In kateri sir za klasični cheeseburger?
alien technology

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XLapse ()

nekikr ::

Sam jih ne moreš naredit kot jih majo oni v fast foodih.

Ker oni to počnejo s čarobnim prahom, kruh pa med nogami gnetejo device?

Gagatronix ::

@XLapse, vroco plato imas lahko tudi doma. Ga prakticno ni fast fooda, ki bi imel proper zar namesto vroce plate.

   -S\/\/-   ::

Tac20 je izjavil:

Bombetke so jeba, ker jih doma težko narediš tako mehke in puhaste kot jih majo te burgerčilnice (no vsaj jaz). Tudi hofer ima neko svojo verzijo teh bombetk, nisem pa še sprobal.


S pravim receptom in sestavinami so domače enake. Hoferjeve so solidne, če se ti doma ne da peči.

XLapse ::

@nekikr, dobro da se, ni pa enostavno.

Gagatronix je izjavil:

@XLapse, vroco plato imas lahko tudi doma. Ga prakticno ni fast fooda, ki bi imel proper zar namesto vroce plate.

ja pardon, vročo plato sm mislu. Pa kako jo bom mel doma, obstajajo prenosne? Ne bom kupoval posebej neki huge samo za burger
alien technology

Gagatronix ::

Obstajajo, seveda.

XLapse ::

Nice. Počasi bo perfekt burger @ home comfort.
alien technology

Tac20 ::

Gagatronix je izjavil:

@XLapse, vroco plato imas lahko tudi doma. Ga prakticno ni fast fooda, ki bi imel proper zar namesto vroce plate.


Npr 7 burger ima tiste keramične, komodo al kaj so. Prav tako stara fabrka uporablja žar kot žar.

Phantomeye ::

c3p0 je izjavil:

Najboljši patty je Beyond ;)


Od teh vegan plesk mi je dejansko amaze boljši.

   -S\/\/-   ::

XLapse je izjavil:

ja pardon, vročo plato sm mislu. Pa kako jo bom mel doma, obstajajo prenosne? Ne bom kupoval posebej neki huge samo za burger


Kupi si litoželezno ponev. Privij štedilnik do konca oz. toliko da se ti pleskavica na hitro zapeče na zunaj in se pri tem ne zažge. Nato dokončaj v pečici do željene zapečenosti na 200. Malo dražja opcija je souz vide kuhalnik, pleskavice vakumiraš in jih kakšno uro kuhaš na 53-58 stopinj (odvisno kakšno barvo mesa želiš), nato jih v ponvi zapečeš.

Tac20 je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

@XLapse, vroco plato imas lahko tudi doma. Ga prakticno ni fast fooda, ki bi imel proper zar namesto vroce plate.


Npr 7 burger ima tiste keramične, komodo al kaj so. Prav tako stara fabrka uporablja žar kot žar.


Kamado žari. Gostinci imajo ponavadi Big Green Egge.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

ej Xlapse s čim sem te zares razjezil. Prosim za pojasnilo, ker drugače ne bom mogel spati.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

jype ::

Machete je izjavil:

Sori, nisem vedel, da je vegan. Samo pomagat sem hotel do dobrega burgerja.
Saj v tem lars in svenu imajo beyond, ki je odličen burger, pa ničesar živalskega ni v njem.

Smurf ::

   -S\/\/-   je izjavil:

Malo dražja opcija je souz vide kuhalnik, pleskavice vakumiraš in jih kakšno uro kuhaš na 53-58 stopinj (odvisno kakšno barvo mesa želiš), nato jih v ponvi zapečeš.


Tole. Nasplosno ce si ljubitelj mesa in hoces naresti kaksen medium rare steak, je tole zdalec najboljsi nacin za naresti doma.

   -S\/\/-   ::

Smurf je izjavil:

   -S\/\/-   je izjavil:

Malo dražja opcija je souz vide kuhalnik, pleskavice vakumiraš in jih kakšno uro kuhaš na 53-58 stopinj (odvisno kakšno barvo mesa želiš), nato jih v ponvi zapečeš.


Tole. Nasplosno ce si ljubitelj mesa in hoces naresti kaksen medium rare steak, je tole zdalec najboljsi nacin za naresti doma.


Čisto odvisno. Jaz za dobre in primerno starane kose mesa uporabljam samo žar (zaprt, keramičen). Tam ni potrebe po dolgotrajnem kuhanju. Medtem ko slabše (bolj trde) kose mesa pred žarom kuham tudi 30 ali 40 ur.

Smurf ::

Seveda z zarom tudi gre, ampak more biti dober, pa prostor zanj potrebujes.

Gagatronix ::

Litozelezna ponev bi vsekakor morala biti standard pri vsakomur, ki se ima za vsaj malo kuharja. :)

Polozweii ::

Machete je izjavil:

Lahko ti pomagam samo s hipster burgerjem.
Odličen burger kos se da dobit včasih v Hoferju - angus burger. " kosa sta v tisti veliki plastični zračni pakungi. Garantiram, da boljše težko kupiš v obični trgovini.



Majo pa med kruhom tudi OK burger bombetke s sezamom.
Dober tek.


Kristus pa mora biti vse predpakirano?

Greš do mesarja in rečeš kilo goveje plečke v flajšmašino in doma potem oblikuješ tisto pleskavico. Pa obvezno j na sredini s prstom stini, ker drugače ti jo bo na plati/ponvi potegnilo v kuglo.
Genosse

nekikr ::

Smurf je izjavil:

Seveda z zarom tudi gre, ampak more biti dober, pa prostor zanj potrebujes.

Prednost pred sous vide je recimo še v dimljenju. Jaz dam kos mesa v kamado, primerne sekance zraven, pa na čim nižji temperaturi do želene notranje, potem pa na off, vmes zakurim na polno in potem samo še minutka na vsaki strani, da se lepo zapeče. Pri sous vide mi manjka korak dimljenja :(

_pobesneli_ ::

Tisti ki ste bili velikokrat pri lars&sven. A se vam tudi vam zdi da se je totalno pokvaril? jaz sem bil sedaj nekaj krat na posamičnih lokacijah in so bili burgerji kot dan in noč.
Noben pa ni bil tako dober kot tisti 2 leti nazaj na rudniku. Na foodtrucku se mi je zdel precej manjši kot je običajno.
Gregor

Gagatronix ::

Nazadnje ko sem bil v ZDA so bili mnogi kar obsedeni s tem dimljenjem, meni pa ta dimljeni priokus ni vsec. No ja, seveda, vsakomur svoje. :)

Polozweii ::

_pobesneli_ je izjavil:

Tisti ki ste bili velikokrat pri lars&sven. A se vam tudi vam zdi da se je totalno pokvaril? jaz sem bil sedaj nekaj krat na posamičnih lokacijah in so bili burgerji kot dan in noč.
Noben pa ni bil tako dober kot tisti 2 leti nazaj na rudniku. Na foodtrucku se mi je zdel precej manjši kot je običajno.


Ne bi ti vedel povedat. To sem šel mogoče ene parkrat na leto. Meni se definitivno ne zdi več tako poseben kot takrat, ko sem ga poskusil prvič. Vedno na Rudniku.
Genosse
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
958126813 (2818) BigWhale
»

Koliko kalorij Hood burger in krompirček

Oddelek: Loža
343547 (1736) branimirII
»

Papino

Oddelek: Loža
342209 (902) [D]emon
»

Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7519748 (16840) Brias

Več podobnih tem