Slo-Tech

» »

Bombica za hamburger

Bombica za hamburger

koto ::

Zdravo,

v petek imamo party pa bi rabil bombice za hamburger. Kje v Lj. se da kupiti bombice kot jih ima npr. horsburger ali pa pinki, ki so malce večje...merkator in spar odpade, ker imajo male in še sladkane...

Hvala
  • spremenilo: koto ()

Sami ::

Ne kupuj tistega pakiranega sladkega peciva, v Špar "pekarni" jaz kupujem tole in so super: https://www.spar.si/online/bombeta-s-se...

Če je premajhna pa lepinja in si zmagal.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

bf4ed ::

Bombice? U pm... :))

Pa od kod vam take besede za žemljo?

p0ki ::

bf4ed je izjavil:

Bombice? U pm... :))

Pa od kod vam take besede za žemljo?


Pa kje ti živiš?!?
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

Machete ::

Bombete je mislil. Samo mlad je še.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

Vazelin ::

Mah dostikrat sem že slišal za bombico
I got 99 problems but 2.5usd tezus ain't one.

c3p0 ::

Sami je izjavil:

Ne kupuj tistega pakiranega sladkega peciva, v Špar "pekarni" jaz kupujem tole in so super: https://www.spar.si/online/bombeta-s-se...

Če je premajhna pa lepinja in si zmagal.


Ta je OK, je pa relativno mala. Tiste sladkane, ki zdržijo mesece ne bi dirao ni štapom.

Machete ::

Prodajalne Žita imajo včasih bombete z ogljem ali rdečo peso. Prve so mi res dobre. Včasih vzamem Hoferjeve bombete s sezamom in so ok, samo malo preveč puhi fufi.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

dunda ::

Ko smo ravno pri burgerjih ... kako si jih pripravite? Bombeta/lepinja, eno kakovostno plesakvico, kakšno omako/zelenjavo?
http://kacnje.blogspot.com

stajerckozu ::

Skor usaka pekarna jih dela po naročilu.
Mi smo jih kupoval od lokalnih pekarn (je pa res da večja naročila, dnevno)

Uprasi okol pomoje bi se dal brez povlema zmenit za kaksno rundo ( rec d mas burger stand pa jo mogoc celo zastonj dobis)

Lp

XsenO ::

Naredi jih sam doma? Ni nič boljšega od doma narejene bombete.
1 + 1 = 1

DimmniBurek ::

Mislm da jih majo s sezamom v leclercu, so pa dost puhaste.
Sopeči si sam, če je opcija, še najboljše.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Horas ::

jaz delam hambije kar iz kajzeric. do zdej je še vsakmu blo všeč! prerežem na tri dele tko kot bigmac in nadevam not 8-)

Cruz ::

dunda je izjavil:

kakšno omako/zelenjavo?
Jaz si dam samo gorčico. Od zelenjave pa: zeleno solato, kumarice, paradižnik, čebulo, (pekoč) čili - v omaki ali pa kar cel. Dokaj klasično.

Pa ti?
Have you tried just caring less?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cruz ()

TheBlueOne ::

Kje dobite kakovostno meso, morda tako, da lahko zaupas, da ne bos zbolel, ce so zadeve medium pecene?

FTad ::

TheBlueOne je izjavil:

Kje dobite kakovostno meso, morda tako, da lahko zaupas, da ne bos zbolel, ce so zadeve medium pecene?


meni so Angus pleskavice iz Spara zelo okusne.

c3p0 ::

Beyond burger mi je boljši od vsake govedine.

mzakelj ::

Fantje v lokalno kmetijsko zadrugo, kjer imajo mesnico. Boste dobili še najboljše meso.

DimmniBurek ::

Leclerc ima goveje burgerje. Vsake tolko ima hofer tudi in so ful dobre.
V klasičnih mesnicah boš dobil pleskavice tipa "kod šiptara". Mislm da se tle pogovarjamo o proper govejih burgerjih, medium pečenih in tako naprej.
There Is No Stronger Drug Than Reality

reeves ::

koto je izjavil:

Zdravo,

v petek imamo party pa bi rabil bombice za hamburger. Kje v Lj. se da kupiti bombice kot jih ima npr. horsburger ali pa pinki, ki so malce večje...merkator in spar odpade, ker imajo male in še sladkane...

Hvala

Za Horsa sem jaz delal bombete kar nekaj let. Sedaj jih jemljejo od Mlinotesta. Koliko komadov pa rabiš ti teh bombic?

mzakelj ::

reeves je izjavil:

koto je izjavil:

Zdravo,

v petek imamo party pa bi rabil bombice za hamburger. Kje v Lj. se da kupiti bombice kot jih ima npr. horsburger ali pa pinki, ki so malce večje...merkator in spar odpade, ker imajo male in še sladkane...

Hvala

Za Horsa sem jaz delal bombete kar nekaj let. Sedaj jih jemljejo od Mlinotesta. Koliko komadov pa rabiš ti teh bombic?


Hm, dej kontaktiraj Idrijsko kmetijsko zadrugo. Mogoče boš lahko prodajal bombete. So se lotili peke mesa in hambičev v njihovi mesoteki.

dunda ::

Cruz je izjavil:

dunda je izjavil:

kakšno omako/zelenjavo?
Jaz si dam samo gorčico. Od zelenjave pa: zeleno solato, kumarice, paradižnik, čebulo, (pekoč) čili - v omaki ali pa kar cel. Dokaj klasično.
Pa ti?

Namesto gorčice malo majoneze. Pri zelenjavi pa - za razliko od tebe - se izognem solati :-)
Je pa hudič, ker vedno kaj manjka doma.

Vsekakor pa je glavno vprašanje, kje dobiti dobro plesko in dober kruh.
http://kacnje.blogspot.com

TheBlueOne ::

Mleto meso, ko sem ga vzel v Sparu je bilo za smeti. Sem prej vegi, kot da jem tisti smrdljivo mesanico (smrdela ko sem pripravljal). Za kupljene pleskavice pa si mislim, da je enako "kakovostno", samo da dodajo toliko zacimb in kemijske carovnije, da je dejansko za pojest. Ni pa to nekaj, kar bi naredil medium.

nekikr ::

Vsekakor pa je glavno vprašanje, kje dobiti dobro plesko in dober kruh.

Narediš sam.

Pleskavice: zmelješ goveja pleča in mastna goveja rebra (se pravi meso in špeh od reber, ne kosti ;). Če nimaš kuhinjskega robota z nastavkom za mletje imaš pa poceni mlinčke za meso in z njimi narediš tudi meso za čevape, mesne kroglice itd.
Kruh pa takole.

Ni za kaj ;)

reeves ::

dunda je izjavil:

Vsekakor pa je glavno vprašanje, kje dobiti dobro plesko in dober kruh.

Če govorimo o pleskah, boš najboljšo zase naredil sam. Pač kupiš meso, zmešaš po želji, začiniš po želji in to je to.
Če govorimo o burgerjih pa res ni umetnost. 100% govedina, sol, poper, maslo.
Kruh je pa spet stvar okusa. Probaš več različnih, dokler ne najdeš tistega, ki ti najbolj odgovarja.

TheBlueOne je izjavil:

Mleto meso, ko sem ga vzel v Sparu je bilo za smeti. Sem prej vegi, kot da jem tisti smrdljivo mesanico (smrdela ko sem pripravljal). Za kupljene pleskavice pa si mislim, da je enako "kakovostno", samo da dodajo toliko zacimb in kemijske carovnije, da je dejansko za pojest. Ni pa to nekaj, kar bi naredil medium.

Si kupil že mleto meso, ali si v mesnici rekel naj ga zmeljejo pred tabo? Vedno delaj slednje.

Dr_M ::

c3p0 je izjavil:

Beyond burger mi je boljši od vsake govedine.


Je nekje na nivoju kontaminiranega poljskega mesa.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Glugy ::

eh bambeta se tak grdo sliš; bombica je velik lepša beseda pa še bl zabavna : ]

Žiiiga ::

Bun

jurre ::

meni so dobre v Lidlu, imaš navadne in črne... bolje ko tist puh sladek

butch3r ::

govedino mi mesar vedno pred nosom zmelje, od začimb pa samo malo soli in popra.

c3p0 ::

Dr_M je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Beyond burger mi je boljši od vsake govedine.


Je nekje na nivoju kontaminiranega poljskega mesa.


Nije žvaka za seljaka...

Gagatronix ::

TheBlueOne je izjavil:

Kje dobite kakovostno meso, morda tako, da lahko zaupas, da ne bos zbolel, ce so zadeve medium pecene?


Lokalni mesar, 80/20 govedina.

lonewolf_ ::

Vzami si cajt pa sam naredi. Boljših še nikjer nisem jedel http://www.customgrills.si/domace-burge... Jaz sem jih že 4x delal in vedno so uspele v nulo- nimaš kaj falit.

Če nardiš več pečene zamrzneš in so še odtajane vseeno bolj dobre kot pa bilokere iz trgovine c:

Poleg tega, majonezo tudi napravi sam, če imaš pa omakice, tega je polno, vzame ti čisto malo je pa čisto nekaj drugega kot pa kupljeno. Pa brez cheddarja jaz ne morem in popečene čebule, prepojene z maslom c:
R5 3600 + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Palit 1070 Ti | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
Mortar Titanium | XFX CoreV2 450W | Enermax Fulmo ST

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lonewolf_ ()

pitar ::

Men je bil tale burger ok. BURGER

Pa še omaka: Omaka

filip007 ::

Kaj lepinja ni zadosti dobra?
#Plejstejšon.

butch3r ::

ne

Machete ::

Lepinja je za na pivo in cvetje.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

reeves ::

filip007 je izjavil:

Kaj lepinja ni zadosti dobra?

Pleskavica:
-lepinja
-mešano mleto meso po želji (svinjina, govedina, jagnjetina). Sol, poper, čebula (lahko še kaj po želji). Vse se zmeša skupaj in naredi tanke pleskavice. Meso mora vedno biti pečeno do konca (središčna temperatura vsaj 70°C)

Hamburger:
-bombeta
-100% mleto goveje meso (pleče). Začimb se ne meša v meso. Meso se naredi debelo (cca. 2-2,5cm). Med pečenjem se ga soli, popra in namaže z maslom. Meso se peče na temperaturo (rare, medium rare, medium, medium well, well done).

Tako, da lepinja je must-be za pleskavice medtem, ko za hamburgerje se uporabljajo bombete (bun-i).

butch3r ::

reeves je izjavil:

(rare, medium rare, medium).

sem si drznil popraviti, ostalo je kriminal :)

nekikr ::

Jp. Če kdo naroči well done steak v gostilni bi mu morali prinesti 10 čevapov, ker je škoda zrezka.

FTad ::

nekikr je izjavil:

Jp. Če kdo naroči well done steak v gostilni bi mu morali prinesti 10 čevapov, ker je škoda zrezka.


oz piscanca. ali ga pa ven nagnati :)

Machete ::

Nehajte snobirat s temi stanji zapečenosti. Kulinarične dogme so zgolj dogme. Nič večji gurmanin niste, če jeste surove stejke. Različni smo in na svetu je 7 milijard okusov in ravno toliko sis.
Asrock-Z87Pro4|i5-4670K@4,3|4x4GB|GTX-1080|850EVO-250GB|WD2TB|W10Pro
Galaxy S10

c3p0 ::

S tem da, če je zrezek npr. medium rare, so morebitne bakterije, ki so se nabrale na površini, vseeno uničene. Če tak zrezek zmelješ in popečeš, seveda enako medium rare, kot se spodobi v teh hipster časih, bakterije znotraj lepo preživijo. Na WCju pa se med vihanjem brkov sprašuješ, kaj si spet naredil narobe.

Invictus ::

Zato pa ne pečeš piščanca in svinjine medium rare, ampak samo govedino...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

;-) ::

dunda je izjavil:

Ko smo ravno pri burgerjih ... kako si jih pripravite? Bombeta/lepinja, eno kakovostno plesakvico, kakšno omako/zelenjavo?


Vcasih vzamem crne bombetke v sparu, vcasih pa navadne.

V burger negre pleskavica ampak burger 2cm plus debeline, kakovostno govedino dobim pri lokalnem kmetu, samo malce posolim. Za dodatek preprazim cebulo z zlicko sladkorja in malce kisa, na vroc burger dam rezino cedarja.

Vcasih dodam peceno jajcko tako da se rumenjak lepo razlije.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubljana finest burgers (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20910382 (132) Polozweii
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
958126998 (3003) BigWhale
»

Papino

Oddelek: Loža
342221 (914) [D]emon
»

Maribor hrana nasvet - hamburgerji / sladice

Oddelek: Loža
334989 (1706) billy
»

Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7519773 (16865) Brias

Več podobnih tem