» »

SiOL in policija?

SiOL in policija?

1 2
3
»

freejack ::

The new Multi-pass system increases the power of Blowfish to the 3rd power! >:D

danielka84 ::

kaj tole bi kaj pomagalo pred odkrivanjem podatkov na HDD?
http://www.ciphers.de/products/bpp_disk.html
ni-da-ni

Zgodovina sprememb…

Roadkill ::

U matr, a tale zadeva je še aktualna?
Brrr... men so 3 leta nazaj težil za en acc.
Če pomislim, da sem imel še kakega... brr.

Sej drugače je bilo treba samo stroške povrnit, a pridiganje staršev je bilo mučno. :)
Še vedno pa je ta zadeva bedna. Nekomu rečeš, daj mi password ua na net, ti ga da, ga uporabiš. pol te pa toži, da si mu password ukradel. Ja, "kradenje" passwordov je dejansko potekalo na tak način, poznam nekoga, ki pozna nekoga, ki je to delal. Ni pa bil to edini način...

sketch ::

Lepo vas prosim:

1. Držite se teme in se lotevajte osebnih spopadov po ZS

2. Naučite se opažat provokacije ("flamebait") in jih ignorirajte.

Ker tega ni bilo, sem bil primoran dobršen del teme zbrisat. Veliko postov je brisanih brez dodane obrazložitve - enostvano jih je bilo preveč. Če kdo meni, da je izbris neupravičen, naj me kontaktira po ZS ali pa uporabi Pritžbe.
Se opravičujem za posledično možno nekonsistentnost teme.

Lep pozdrav,
s.
Adapt and overcome.

Elemen_T ::

Povsem upravičen.

freejack ::

-Ripper-: zgleda sicer kr kul, bom mal testiral zadevo,.. Na prvi pogled je, razen samega algoritma, program zasnovan slabše kot npr. BestCrypt, ki poleg algoritma Blowfish (in Cipher Block Chaining mode (256-bit key size)), uporablja tudi sledeče algoritme ˇ Twofish, in Cipher Block Chaining mode (256-bit key size);ˇ GOST 28147-89, in Cipher Feedback mode (256-bit key size); ˇ Rijndael, in Cipher Block Chaining mode (256-bit key size). BestCrypt vsebuje tudi mnogo dodatnih lastnosti oz. opcij, kot so BCWipe (možnost uporabe kot samostojni program), Container’s Guard Utility, HOTKEY, TIMEOUT in mnoge druge.
Glede na to, da uprablja BPP Disk Encryption 6.1 polimorfično enkripcijo z 512-bitnim ključem, bi to moralo po vseh pravilih matematike prekašati standardni Blowfish algoritem (poudarjam standardni, ker npr. Encryptex Pro v2.0.5 uporablja Multi-Pass Blowfish File Encryption, ki pa je namenjen varnosti samih datotek in ne pogonov).

Vprašati se moraš, če bi že imel rad pogon pod enkripcijo (natančneje; ustvari se datoteka (image), ki služi kot navidezni pogon), bi bil za večjo varnost (BPP Disk Encryption) pripravljen žrtvovati določene opcije, ki se pri takih programih izkažejo dobrodošle, glede na to, da naši vrli policaji ne bi znali razbiti niti zip datoteke, kaj šele algoritmov, ki jih uporablja BestCrypt (npr. blowfish)?

Program, ki si ga omenil sem, med tem ko sem pisal, preizkusil tudi sam, pa moram rečt, da me je z pomankljivostjo funkcij prav razočaral...

Skratka, če bi se odločal, bi imel raje predelano Supro ali Ford Escort z porschejevim motorjem?

freejack ::

p.s. v kolikor pa program predelajo oz. ga izboljšajo, bodo pa naslednje verzije morda čisto uporabne, do takrat pa..

poweroff ::

Ripper... tole si preberi: http://www.mail-archive.com/cryptograph...

Zaupanje v lastniške (ne-opensource) algoritme v kriptografiji je slabo. S tem, ad je na njihovi strani objavljen večinoma samo PR crap.

poweroff ::

Freejack...
"Glede na to, da uprablja BPP Disk Encryption 6.1 polimorfično enkripcijo z 512-bitnim ključem, bi to moralo po vseh pravilih matematike prekašati standardni Blowfish algoritem (poudarjam standardni, ker npr. Encryptex Pro v2.0.5 uporablja Multi-Pass Blowfish File Encryption, ki pa je namenjen varnosti samih datotek in ne pogonov)."

Ne nasedati PR-u.

Mene je prepričal - se pravi prepričal, da je zadeva zanič tale stavek:
"Turbo-PMC 2 is the latest implementation of the Polymorphic Encryption Method invented by PMC Ciphers, Inc. The encryption/decryption speed of this algorithm is 500MBit/s on an Intel Pentium II running at 200MHz and thus outperforms AES (Rijndael) by factor 10."

Kot vemo, je AES oziroma Rijndael postal mednarodni standard, ki bo zamenjal DES. Rijandel so preiskušali kar nekaj časa in je javno objavljen.
Kako lahko ta algoritem prekaša Rijandel za faktor 10? Če boš pozorno prebral, ga prekaša v HITROSTI in ne v varnosti. Če vzamemo kot edini kriterij hitrost, je najbolj enostavno, da vzamemo kar Cezarjev algoritem...

DMouse ::

Matthai: mislim da ne moreš po hitrosti kodiranja/dekodiranja sklepati o varnosti enkripcije. Sicer pa nevem zakaj se vam gre za tako top zaščito, ko pa je že bistveno slabša zaščita dovolj dobra za naše potrebe. Razen če ima kdo od vas doma kake TOP SECRET dokumente :\

Gandalfar ::

Odlocno zanikamo vsa namigovanja v tej smeri!

Sicer pa se strinjam z Matthaijem ni za zaupat, tudi s stalisca, da so morda backdori v kodi..

poweroff ::

DMouse - saj ne sklepam po hitrosti, ampak mi je sumljivo to, da kot argument zakaj je njihov algoritem boljši uporabljajo hitrost. Kvaliteta algoritma se ne meri s hitrostjo, pač pa z varnostjo. In če se nekdo hvali s hitrostjo, potem sklepam, da se z varnostjo ne more pohvalit.

Sicer pa si preberi še tisti link, ki sem ga napisal.

V kriptografiji pa načeloma velja, da so lastniški algoritmi problematični. Opensource je tukaj zakon. Zakaj je tako, je pa menda jasno, ne?
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Meje hrambe bioloških sledi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7125806 (18572) AndrejO
»

O sorazmernosti uporabe prometnih podatkov 1200x na leto

Oddelek: Novice / Zasebnost
178931 (6774) AndrejO
»

Prisluškovanje mobitelov

Oddelek: Mobilne tehnologije
2921825 (11128) globalna80
»

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609669 (8185) Matev
»

Pregajanje piratov in ponujanja vareza

Oddelek: Loža
382538 (1438) Highlag

Več podobnih tem