» »

SiOL in policija?

SiOL in policija?

1
2
3

mlakar ::

In kolk ste se vi tega kj držal? A ste 25 usi vedl za to akcijo policije in ugasnli download?



LP

Tr0n ::

Ne placujem 8k na mesec, da bo ugasal download. Ne ga srat.

mlakar ::

Ja a pa si vedo za to akcijo?

Tr0n ::

Saj je nekdo tukaj na STju objavil mail. Po mojem fake.

Elemen_T ::

IceMan,

Teoretično rečeno jest takrat sploh nisem vedel kaj delam.

Sem rekel teoretično.
Malo morgen, da sem takrat točno vedel kaj delam.
Sicer pa resno upam, da k00pz b5stards tega ne bodo bral>:D

Tr0n ::

Se enkrat, ni vazno, kaj si mislil in ali si vedel da delas skodo ali ne. Naredil si jo :).

Vem pa zato, ker sem ze sel skozi to zadevo enkrat :).

roCkY ::

Tr0n?? ;(( >:D

poweroff ::

OK, takole je.
ISP lahko vidi vse, kar ti prenašaš. VSE pomeni vsebino veh datotek, emailov, itd. Vse, skratka.
Po zakonu se sicer lahko logirajo samo requesti oziroma delno prometni podatki (za spletne strani, maile, itd), ostalo pa ne. RAZEN – pozor – na podlagi sodnega naloga.
Sodni nalog pa se ne da dobiti za vsako neumnost. Dobi ga pa lahko samo policija alipa sova. Noben zasebnik.
Če bi policija kar tako, preventivno pregledovala promet ali pa samo količino prometa za uporabnike BREZ sodnega naloga, bi bilo to nezakonito. Sodni nalog pa dobijo samo na podlagi nekega konkretnega suma, da je en posameznik nekaj konkretnega delal. Pa jasno je, da sodni nalog velja samo za enega posameznika, ne kar na splošno.

Če bi pa ISP hotel tehnično logirati npr. 1000 uporabnikov pa to tehnično ne bi bilo preveč zapleteno. Mogoče je to zapleteno zame, navadnega smrtnika, za Arnes ali SiOL pa ne. In kdo pa pravi, da ne morejo prometa preusmerjati npr. na policjo, kjer ga policija shranjuje?

Glede gesel... gesla ni treba povedati, ker vam ni treba pričati proti sebi. To lepo piše v zakonu o kazenskem postopku. Ne, da se ga ne spomniš – ne bom ga povedal, ker mi ni treba pričati proti sebi. Tukaj imate disk, pa ga vzemite ven in skopirajte... če imam pa slučajno gor PGP disk... je pa vaša stvar kako mi bote dokazali kaj imam na disku in če to sploh res imam karkoli gor.

Sicer pa Elemen... povej česa točno so te obtožili in kaj si jim povedal. Ker po tem, kar si povedal, bio morala tvoja zadeva že zdavnaj zastarati, poleg tega si bil takrat maldoleten, mogoče boš pa moral povrniti škodo. Ampak danes se za tistih nekaj jurjev najbrz ne bos prevec sekiral, ne? Naj ti povem, da sem ravno včeraj izvedel za en primer, ko je en naredil nekaj podobnega, v bistvu je naredil za 23 SIT stroškov in bil mladoleten. Rezultat? Obiskali so ga na domu in plačal je 23 SIT stroškov, pa zadeva je bila zaključena.

Drugace pa, ce bi prisli do mene, bi se branil z molkom. ONI morajo MENI dokazati kaj se naredil oz. da sem sploh kaj naredil. Kako bodo to naredili, je pa njihov problem.

Tron, kakšna je pa tvoja zgodba?

Death ::

Mene so tudi pred par leti ene parkrat obiskali policaji zaradi gesel, star sem bil okoli 11 - 12, tako, da sem se samo potem oglasil na socialnem zavodu in potem ni bilo vec ne nic...niti placat ni bilo treba.

Tr0n ::

Jah, placal sem skodo + kazen (dolocen znesek v humanitarne namene).

Izpisek ISPja, na katerem je tvoja telefonska, ki uporablja account nekoga drugega je dokaz dovolj, pa se lahko se ne vem kako norega naredis ali molcis :).

hlodek ::

Ljudje, če je bilo to s SIOLom pet let nazaj, potem je ja danes že vse zastaralo, a ni tako?
Mislim, folku ki je pet let nazaj našel priložnost za prišparat nekaj denarja pri internetu(čeprav nisem med vami) težijo, folk ki te pa razbije na cesti pa okrade in ni mladoleten, se jim pa v fris smeji, ker jim nič ne naredijo.

Uporabnik ::

@Element

Vse je odvisno kolk si se okoristil. V bistvu gre v tem primeru za krajo telefonskih impulzov (v kolikor si dobil loing podatke od drugje in nisi sam vdiral v sisteme).

Jah, če ni vsota prevelka (neki glede povprečnih mesečnih plač...) pol mislim, da po treh letih zadeva zastara (majhna tatvina...).

Najboljš, da si pogledaš v kazenski zakonik.

DoBri ::

Pobje s siolovimi gesli .. kradl ste. Ne bom reku da ste kot kriminalci, ampak bolj kot politiki. Pa mal pomislte o tem.

Drgač pa mislm, da stavri v slo tečejo bolj al manj tko kot morjo. Pohvala vsem, za mneja v eno in v drugo stran, nimam kaj dodat. Le morda s kakšnimi zarotami kdo pretirava... Skupi bomo ustvarl sistem, ki bo tak kot mora bit, pa če se to sliš še tako utopično.
Več nas je, manj nas ni.

Gandalfar ::

DoBri: kat teb faks dela .. ;-)

Pa nihce ne more vprasat teh preiskovalcev zakaj zadeva ni zastarala?

poweroff ::

Res je, da so kradli, zato se meni zdi smiselno, da povrnejo škodo. Ampak, da bi zaradi enega ukradenega gesla človeka poslal v zapor... to se mi zdi pa malo pretirano.

Jaz mislim, da je zadeva že zastarala - če gre za manjšo krajo. Zato me pa zanima česa so bili ti ljudje obtoženi. Če mi kdo ve povedati to, bom lahko povedal kdaj zadeva zastara.
Čisto možno bi pa tudi bilo, da policija samo malce straši ljudi...

Kateri kriminalist pa je bil pri tebi (ime)?

Tr0n ::

Ce si res veliko uporabljal account (mislim da tam nad 70k) potem lahko dobis pogojno kazen. Torej v casu pogojnega ne smes naredit nobenega kaznivega dejanja. Ampak to je odvisno od tistega, ki te tozi. Lahko samo zahteva povrnitev skode.

leonius ::

Glede neke kontrole downloada...bullshit. Tega ne smejo delat.

Sicer pa, s tem postom sem dobil jasen dokaz da se vidi kdaj je policiji dolgčas in nima kaj za počet in kdaj ne. Ker jaz(in moji kolegi) smo imeli okrog leta 98 cele A4 strani siolovih gesel, katere je takrat uporabljalo nemalo mojih kolegov in tudi jaz. In kaj se zgodi?

Pred tremi leti so težili mojim kolegom, so hodili po sodiščih in imeli izvensodne poravnave( tudi policija je bila pri njih), medtem ko jaz (imamo različni policijski okraj), nisem dobil ničesar, niti obiskov policije niti ničesar. Smo pa seveda uporabljali včasih ista gesla ob isti uri:)

Nevem kaj naj rečem. Kriminalisti nimajo pojma, pa še leni so.

Gandalfar ::

Glede neke kontrole downloada...bullshit. Tega ne smejo delat.


Lahko prosim utemeljiš/dokažeš?

Zheegec ::

Za to je potreben nalog, za nalog pa utemeljeni sum...
Ne more policija kar vseh SIOL uporabnikov čekirat ker se jim zdi da mogoče kdo vleče dol kaj prepovedanega.

Ja? Ne??
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mohha53 ::

Jep!
Kraja in uporaba gesel, ter njih posledično izkoriščanje, je KAZNIVA! KZS točno opredeljuje kako ta "dogodek" izgleda, torej kaj ga definira in kakšna kazen je zagrožena!
Se sprašujete, zakaj tečnarim in kažem s prstom proti osumljenim?? Kako pa se bi Vam zdelo, ko bi poštar prinesel RAČUN!!! in Vam starši že tako težijo zaradi pretirane uporabe interneta??? Mar bi dekle, ki Vas čaka v petek zvečer pred kinom, razumelo zakaj ste Vi MORALI ostati doma, v svoji sobi???
Premislite!!!

Myk

poweroff ::

ISP ti sicer - tehnično - lajko spremlja tvoj promet, vendr je to nezakonito. Dovolj je, da obvestiš inšpekcijo, pa bo imel ISP resne težave. Če pa policija kontrolira tvoj promet brez sodnega naloga jih pa seveda lahko tožiš. Prvi odvetnik te bo z veseljem zastopal, saj boš iztožil mastno odškodnino. In če boš obtožen piratstva se boš zaradi take nezakonitosti lepo izvlekel brez kazni.

Zato policja že ve kaj sme in kaj ne sme. In se večinoma tudi drži pravil. (Čedalje bolj).

leonius ::

Gandalf.

Mislim, da je nadzorovanje tega kaj uporabnik interneta DL na netu zasebni podatek, ki ga lahko siol nadzoruje le ob tem da dobi nalog za nadzor od višje sile(policija, itd). Ker, če me bodo hoteli nadzorovat brez utemljenega suma se bomo začeli tožit.

Saj še nismo v Ameriki....

Pa še tam se stvari obračajo spet na staro->economist.com

undefined ::

> Dovolj je, da obvestiš inšpekcijo, pa bo imel ISP resne težave.

1.) Kako boš ti vedel, kaj ti ISP dejansko preverja? Misliš, da ti bo povedal?

2.) Misliš, da bo inšpekcija tebi verjela na besedo? 1x bo prišla, preverla zadevo pri ISPju in odšla. To je to.

> Če pa policija kontrolira tvoj promet brez sodnega naloga jih pa seveda lahko tožiš.

Pa veš, da je treba za tožbo met denar? Potrebuješ pa poleg tega še odvetnika, katerega je treba prav tako plačat. In to niso majhni denarci.

> Prvi odvetnik te bo z veseljem zastopal, saj boš iztožil mastno odškodnino.

Preden ti bo to uspelo, boš moral mastno plačat samo tožbo.

> In če boš obtožen piratstva se boš zaradi take nezakonitosti lepo izvlekel brez kazni.

In potem svizec zavije čokolado v folijo...

> Zato policja že ve kaj sme in kaj ne sme. In se večinoma tudi drži pravil. (Čedalje bolj).

Ti se kar tolaži. Jest ti pa povem, da ni tko. ISP bo z veseljem ustregel policistu, tud če ni čisto zakonito tam. Vsak pameten človek gre policiji na roko. :)

matter ::

Jst sm tut dobu obisk, pa dva moja soseda :)
Sej majo hujšo racijo kot pri Popoviču lol

mlakar ::

In kaj so ti prišli lepga povedat?

lp

undefined ::

> In kaj so ti prišli lepga povedat?

Da bo poba plaču za svoje prekrške. Čist prou jim dam. Le kaj mislite, da bo nekdo drug kril vaše stroške, ki ste mu ukradli račun? :|

Damjan Jagar ::

In s čem so vam (obiskanim) "zagrozil"? Opozorilo al povabilo h sodniku? In kako to sploh zgleda: se zmenite pri vratih al povabite policaje v sobo med kupčke nelegalno pridobljeni CDjev?
http://jagar.si

Elemen_T ::

Da bo poba plaču za svoje prekrške. Čist prou jim dam. Le kaj mislite, da bo nekdo drug kril vaše stroške, ki ste mu ukradli račun?


Ja, točno to. Naj plača država.
Jest sem bil takrat mlad in neumen.
V bistvu sploh nisem bil neumen. Prekosal sem SiOLovo tehnologijo spodrsljaja in brezplačno surfal.
Takrat ni bilo v nobeni pogodbi napisano naj ne surfam pod drugim username-om. Pa tudi če je bilo - je nisem podpisal jest, pač pa eden od staršev.
Starši pa denarno v tem primeru spet niso upravičeni do plačila teh stroškov "kraje".
Kaj torej ostane?

Naj plača največji tat. Zasluži si to on, ne jest.

Pa prosim ne jemat tega posta preveč dobesedno. Malo ironije zganjam.

matter ::

Iceman lep odnos. Cenim tvoje mnenje, saj je pravo.
Ampak me ni bilo doma. Sicer pa sem že 1x plaču za uporabo, kjer je bila zame konkretno 500 sit, pa smo takrat plačali 10000 sit, za neki pediatrično kliniko. Zanimivo je blo, da tožnica ni pripla na sodbo, ko jo je sodnica poklicala pa je rekla da je to ne briga. Sodnica je tudi klicala na siol, kjer pa so se le smejali, saj v pogodbi piše da oni ne odgovarjajo za zlorabljena gesla. Pač mi smo bli naivni takrat.
Sedaj ne vem kaj mislijo vprašat, naj pove kdo, ki so ga že obiskal.
Naj pa še povem da sem samo uporablju, in glede na moje takratno znanje in starost, sem pač na stvar drugač gledu, tut nism vedu da bo kdo to plaču, ker sem mislu da so to kaka interna gesla.
Iceman lepo da tako ocenjuješ čeprav ne poznaš okolja takratnega, dejstev... ampak nekaj prebereš, pa naj plača, saj je vse črno belo.
Upam da ne ravnaš tako vsakodneveno.
Sicer pa niti ne vem kdo toži.
Sicer pa opažam da je vilk ljudi na forumu pravih svetnikov. Upam da nim,ajo iluzije da živijo v popolnem svetu in da ga oni dopolnjujejo.
Me zanima koliko "tapametnih" vleče mp3je, jih shara, uporablja nelicenčne program, igre... Ampak vsi igrajo sodnika.
Res je pa nažalost nekdo najebal, dobil visok račun. Men je žal, ampak pri starosti 16 let nimaš prave razsodnosti, nekateri morda tudi kasneje.
Jaz se ne čutim ogroženega, tut pripravljen sem plačati škodo, je pa lepo videti da se vsaj nekdo zabava ob vsem tem, in se počuti dobro, ker so kriminalci dobili kar si zaslužjo.

matter ::

Naj še dodam še v razmislek dejstvo, da oškodovanec očitno ni ščitil dovolj gesla, ga ni menjaval, da siol ni samodejno opozoril ali izključil uporabnika/priključek, ko je opazil da uporablja geslo mislim da vsaj 200 različnih tel. priključkov. Seveda ni izgovor.

||_^_|| ::

zanimivo..po tolko letih..svašta.

undefined ::

> Ja, točno to. Naj plača država.

Si reče vsak tatič, ki kaj ukrade...

> Jest sem bil takrat mlad in neumen.

Zdaj si pa star in pameten, boš pa zdaj plačal za takrat, ko si bil neumen. Pošteno, a ne? Neumnost še ni izgovor. :)

> V bistvu sploh nisem bil neumen. Prekosal sem SiOLovo tehnologijo spodrsljaja in brezplačno surfal.

Nisi brezplačno. Plačal je še vedno tisti, katerega račun si ukradel. Verjetno jih dosti sploh ni vedelo za to, pa so plačali kot črnci.

> Takrat ni bilo v nobeni pogodbi napisano naj ne surfam pod drugim username-om. Pa tudi če je bilo - je nisem podpisal jest, pač pa eden od staršev.

Ja, saj na vlaku tud ne piše, da te lahko zbije. ;)
Na cigarete so zdaj, na srečo za take kot si ti, dali napis, da škodujejo zdravju. Drugač bi ti verjetno šel tožit tobačno, če bi ti teta umrla od raka. ;))

> Starši pa denarno v tem primeru spet niso upravičeni do plačila teh stroškov "kraje".

Starši so odgovorni za tvojo otroško neumnost do 18. leta, ja.

> Kaj torej ostane?

To kar sem napisal zgoraj.

> Naj plača največji tat. Zasluži si to on, ne jest.

Hahaha. Hahahahaha. Kot bi sred ceste mamco oropal torbice, pa bi te ujeli, ti bi pa rekel: "ma pejte to izterjat tistemu tatu, ki je zadnjič z bankomata ukradel 40k SIT." ;)

> Pa prosim ne jemat tega posta preveč dobesedno. Malo ironije zganjam.

Ditto. :)

matter ::

Iceman: Ni vse tako črno/belo. Posploševanje lahko sam za tako bedne poste prov pride.

Sicer pa me zanima kaj bo s tega. Prijatelja so enako pred 3 lieti obiskal, pa ni blo nič s tem. NE vem ka kje z zakoni, bom vprašu bratranca (odvetnika, tudi soudeležen) kaj bo povedu.
Veš iceman za obtožnico so potrebni taki zakoni.
Ne plačaš dokler nisi obsojen, pa saj to verjetno veš, ali se samo delaš, da maš kej za pisat.

Elemen_T ::

Joj, IceMan, get a Girlfriend;)

A znaš res samo citirat in podžigat?
Očitno ti sploh ni posvetilo o čem pravzaprav govorim.
Govorim o teoriji, dragi moj. Ta pa je pri teh stvareh veliko bolj pomembna kot pa tvoje praktične izvidnice moraliziranja in teroriziranja.

Z zakonom namreč starši še ne 18-letnika finančno ne odgovarjajo za manjše tatvine. To se uredi drugače. Preko sodnika za prekrške, naprimer.
V tistih letih "neumnosti" sem imel nekaj takih pripetljajev in vem kako je s tem.

Ja, saj na vlaku tud ne piše, da te lahko zbije. ;)
Na cigarete so zdaj, na srečo za take kot si ti, dali napis, da škodujejo zdravju. Drugač bi ti verjetno šel tožit tobačno, če bi ti teta umrla od raka. ;))

Seveda na vlaku tega napisa ne boš našel. Človek z malo zdrave pameti bo vedel, da je boj z vlakom boj z mlini na veter.
Glede cigaret pa prosim ne zažigaj. Moji cigareti so kupljeni z mojim denarjem. več kot 80% od prodaje njih gre državi. Naj torej ta naša pravična in enakopravna država ta denar zapravi za zdravljenje obolelih zaradi katrana. Vsega skupaj 10.000 mesečno pa plačujem tudi za zavarovanje.
Tobačne zaradi smrti moje tete verjetno nebi šel tožit. Kadit pa bi verjetno nehal.

Naj plača največji tat. Zasluži si to on, ne jest.
S tem mislim državo.

Morem pa ti še nekaj povedat.
Ko sem uporabljal siolov username mi je bilo 15 let se mi zdi.
Takrat sem veliko ircal in (prav zares ja), se je na taistem koncu pojavil uporabnik, ki je glejgano, brezplačno talal username-password-phone num. za brezplačen internet.
Seveda smo naivna mladina tak priklop uporabljali ker se nam takrat niti sanjalo ni, da bi to lahko bila kraja. Uporabnik o katerem sem govoril se je predstavljal kot SiOLov delavec in priklope talal z razlogom, da je to nekaj 10 unikatnih siolovih usernamov.
Uporabnik je imel vedno drug username in se ga danes ne spomnim več, ker je bilo v njem polno nekih cifer. Vem da se je začelo na AN...pol pa nevem več točno.
Nekaj odsekov iz tega konteksta je izmišljenih.
Ali pa tudi ne.

Pa sej to niti ni važno, kajne?8-)

freejack ::

Pismo, zdej ste me pa zasekirali nad vsebino mojega računala. Po vsebini bi si lahk naši vrli policaji še domišljali da sn v Pentagon vdrl. :D
Sicer pa, kaj pa morejo, imam samo za informativne namene.:P(kaj se smejite, če je pa res.. ):D

p.s. a je kak program, ki uniči iz tabele že zbrisane podatke, ki se pa fizično še nahajajo na disku? Sn probal BCWipe 3.0 pa melje 3 ure, pa še vedno lahk vse podatke nazaj dobim. :'( :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

Elemen_T ::

Ok. Po nekajurnem zajebanem tipkanju in mučenju, preverjanju ter neuspešnem testiranju, ki se na koncu niti pribljižno ni izšlo po mojih načrtih se spuščam na tvoj nivo. Going deeply.

Prvo morem omenit, Iceman, da sem robno razočaran nad teboj.
Praviš da me poznaš, praviš da si me v RL že videl. Hitro si me odpisal. Že kar nekaj časa nazaj sem ti šel v nos zaradi mojega pogleda na nekatera zelo osebna mnenja. Naj ti povem, da takrat ti meni nisi šel v nos ker pač spoštujem kot človeka.
Brez zamer - še vedno te spoštujem kot človeka...karkoli bom že napisal to sploh ni važno.

Si dovilim komentirati še repliko kolega matter-ja.
Povej ti men kdaj velja ta tvoja zadnja rečenica: "sem kradel = nisem kriv". Res bi rad spoznal to tvojo mavrico. ;)
Podrobno si še enkrat preberi njegove prispevke v tej temi in hitro boš ugotovil, da je tvoje pisanje izgubljanje dragocenega časa za intimne momente tebe in tvoje deklice.

...

Če govoriš zase, si jo kar dobi, ja.
Nebi o tem ker se niti malo na sklada s problemom dotične teme. Že morda, da se moj, prav tako nevmesen komentar ne sklada z njo, a vseeno se mi zdi, da sem povedal point. Si pa podal odgovor tipičnega najstnika. V bistvu me to sploh ne čudi kajti mnogo ljudi v kasnejših letih razmišlja podobno. Ok, pustimo to :)

Očitno le bluziš brez podlage. :)
Aha..kakšna pa že je ta podlaga? Ti je za levo, ali pa mogoče za desno roko zmanjkalo časa, da bi podrobno odgovoril na to trditev?

To ti pa rade volje verjamem. Priznam, da na tem področju verjetno res nimam toliko "dejanskih izkušenj", kot ti. ;)
Vse kaže da res ne. Prav vse to pa kaže tudi na to, da nimaš pojma kakšen je konflikt med teorijo, moralo in privilegiji :)

Prav tako bi moralo bit s policijo. Tko pa jim vsak pokovc nazaj zabrus, da so kreteni, pa ga bo ta mahnil na gobec, pa bomo že drug dan brali o nasilju policistov. Gotta love democracy. ;)
Zelo upravičeno. Morda se giblješ v eksremno skuliranih krogih, ampak to je pač tvoj problem.
O policiji specifično zdejle nebi, ker nima gripa, povem pa ti samo to, da o tem vem veliko več realnih podatkov kot ti. Kot pravim - ni gripa. V večini primerov edino ti zaideš iz teme. To je tudi tvoj poglavitni problem. Mlek tiši:D

ROFLOL! Govoril sem o zdravju, ne o denarju.
Kaj pa ima veze siolova kraja accountov s konjskimi dirkami?

Zakaj pa bi nehal? Samo zato, ker bi teta umrla? Ah, neumnost. ;)
Neumnost ja. Neumnost je ta, da kadim.

In ti si bil PREPRIČAN, da je to legalno, a ne de? Saj si mel le 15, pa nisi vedel. Yada yada yada... ;)
Nisem bil prepričan ali je to legalno. V bistvu takrat te besede sploh nisem poznal8-)

Neeeee, kje paaaa. Sej jest tud dons ne vem, da so rožice™ nelegalne. Zato jih pa uporabljam, KER NE VEM! Kurc, ani tud 10 let kasnej še nismo pametni. ;)
Rožice so pač nekaj povsem drugega kot računalniški subjekti. To pa je ja že od nekdaj znano8-)

Govori ti take finte policiji.
Da>:D

Aja, še nekaj; pri policiji te bodo gledal kolk si živčen in te isto stvar vprašali večkrat, tko da se to dobr napiflaj, kar si zdaj tukaj napisal. ;)
Kot sem že napisal - imam izkušnje8-)
Tistu policaj, ki je bil zadnjič pri meni pa je zapisnik pisal kar po mojem nareku8-)
Če ti povem, da ni vedel kaj je to IRC sem ti povedal praktično vse o mojem pogledu na to, kakšna je meja podatkov ob katerih preureditvi pač nebi bil živčen8-)
Se mi zdi, da si med velikim prepadom teorije in prakse>:D

Aja? Ah ne. ;)
Ja ne ja>:D

Sploh ne. Je kdo rekel, da je važno?
Bolj važno od polnoči vsekakor. Takrat namreč jest ponavadi prižgem svečke in se uležem...ni važno kje že...le - kot sem rekel - sem danes zaradi prekomernega mučenja jezen in se posledično sposoben spuščati na abesolutno zelo relativen nivo8-)
Peace8-)

Elemen_T ::

Pa oprosti zaradi slovničnih napak.
Glede na to koliko sem danes spisal vseh teh številk in črk...
Raje pišem še enkrat kot popravjam:D Slednji koncept ponovim jutri;((

poweroff ::

Iceman
> 1.) Kako boš ti vedel, kaj ti ISP dejansko preverja? Misliš, da ti bo povedal?
Težko. Ampak če se boš znašel v kakšnem sodnem postopku zaradi kršitve avtoskih pravic boš pa že lahko izvedel.

> 2.) Misliš, da bo inšpekcija tebi verjela na besedo? 1x bo prišla, preverla zadevo pri
> ISPju in odšla. To je to.
Inšpekcija lahko ukrepa tudi ob anonimni prijavi. Pač gre narediti pregled dejanskega stanja.
Ampak če gre zdalje inšpekcija do kateregakoli ISPja (razen Arnesa in Volje) sem skoraj 100%, da bo nekaj našla. Razen Volje (in Arnesa, kjer sem jih jaz opozoril), si ostali fantje niso dobro prebrali ZVOP. Zato ga večinoma tudi ne spoštujejo. Preberi so ga vsaj tam do 10. člena, pa ti bo jasno o čem govorim.

> Pa veš, da je treba za tožbo met denar? Potrebuješ pa poleg tega še odvetnika,
> katerega je treba prav tako plačat. In to niso majhni denarci.
Aja? Greš lepo z dokazi do odvetnika in se dogovoriš, da mu boš dal 20% od odškodnine. Če so dokazi dovolj trdni, te bo do razpleta zastopal na svoje stroške, saj ve, da bo na koncu mastno zaslužil. Malo poglej kako je bilo v primeru Ranc...
Sicer me pa zanima, če bi ti en Čeferin zagotovil, da boš dobil pol milijona - a ne bib il to zadosten motiv, da si izposodiš tistih 100k SIT in jih vložiš v tožbo...?

> > In če boš obtožen piratstva se boš zaradi take nezakonitosti lepo izvlekel brezk azni.
> In potem svizec zavije čokolado v folijo...
Če se je izvlekel tip, ki so mu prisluškovali po telefonu za bistveno hujše kaznivo dejanje ni razloga da se ne bi izvlekel en poba, ki ima doma par MP3jev...

Glej, jaz samo pravim, kako je v zakonodaji - v teoriji. Praksa je seveda praksa. Ampak v Sloveniji je nekaj zelo sposobnih odvetnikov, ki so ravno zaradi procesnih napak dosegli oprostitev svojih klientov. Policija se tega zaveda in zato zakone spoštuje. A ni škoda, da pol leta trdo zbirajo dokaze, potem pa jim postopek pade zgolj zato, ker so bili nestrpni in niso počakali na sodni nalog???

> Ti se kar tolaži. Jest ti pa povem, da ni tko. ISP bo z veseljem ustregel policistu, tud če ni > čisto zakonito tam. Vsak pameten človek gre policiji na roko.
Aja, od kje pa tebi te informacije? Vem za kar nekaj sodnih postopkov, ki so policiji padli zaradi nespoštovanja zakona o kazenskem postopku. Zato so policaji postali previdni in delajo zakonito. SOVA je pa po mojih informacijah žal čisto drug problem...

Vsak pameten človek bo predvsem spoštoval zakone.


Se pa sicer strinajm, da kraja je kraja. Ampak tukaj imamo več krivcev. Predvsem je kriv tisti, ki je zadevo zlorabil, malo pa tudi Siol in uporabniki. A veš, če imaš avto, ki ga ponoči ne zakleneš in ti ga ukradejo - je sicer res kriv samo tat, ampak po zakonu si tudi ti malo odgovoren.

V Italiji so celo kazensko odgovoren, če ne "popatchas" svoje mašine in pride do zlorabe...
Imamo pa v našem zakonu o varnosti v cestnem prometu 48. člen, ki pravi... "Voznik, ki zapusti vozilo, mora ukreniti vse potrebno, da vozilo ne ovira drugih udeležencev v cestnem prometu ali vozil, in vozilo zavarovati pred neupravičeno uporabo.".

Vidiš, če moram zavarovati svoj avto, ni razloga da ne bi moral zavarovati svojega računalnika, ne?

Sims ::

"Voznik, ki zapusti vozilo, mora ukreniti vse potrebno, da vozilo ne ovira drugih udeležencev v cestnem prometu ali vozil, in vozilo zavarovati pred neupravičeno uporabo."

Je že res, da moramo paziti na svoje, ampak če mi nekdo odpelje avto in ga prijavim je to kraja. Pa obreneš kak hočeš. Smo pa vsi ljudje, ki pozabljamo, smo malomarni, si zapišemo kode, zgubimo denarnice. To ne upravičuje zlorabe, če ti to najdeš, po principu "Našel sem, moje je."

LP,

Sims

matter ::

Naj samo povem, da midva z elementom nisva ukradla "odklenjenega avtomobila," ampak nama je bil tak avto dan. Torej mi smo uporabljali dano geslo na ircu.

poweroff ::

Sims - ne pravim da to ni kraja. Ne skušam nikakor zmanjšati odgovornosti tistega, ki krade, pravim samo, da zakonodaja predvideva tudi sankcije za tistega, ki je do svoje lastnine malomaren.

Siol po moje ne bi smel bežati pred odgovornostjo...

MArko ::

hm.... torej lahko pricakujem se kak obisk :P
v tistem casu sem uporabljal ene 30 kod... haklali so me pa za 2... ena za jurja ena pa za 25 sit.
ze takrat sem bil polnoleten in ni blo nic razn povracilo stroskov.

za vse tiste ki pa zaj tu nekaj bluzijo da je prav pa da nas morjo kaznovat pa kaj vem kaj se vse... ce ste bli takrat tak mladi pa niste vedli kaj je internet pa kak zadeva deluje pa kaj tocno smo delali nimate zaj tu kaj za zvekat pa bit pametni. ce nekdo ni poskrbel za varnost svojega racunalnika in gesel in pustil da smo nekateri prisli do tega brez vecjih problemov to ni moj problem. v siol pogodbi je takrat pisalo da mora vsak sam poskrbet za varstvo svojega racunalnika in podatkov na njem. isto je ce ti kdo vdre v hiso pa zavarovalnica ugotovi da si mel okno na kip odprto se lahko obrises pod nosom kakor tudi ce mas avto odklenjen ko ti ga vkradejo.

nobene kode nisem uporablajl vec kot par dni tak da za vec kot par jurjev skup me ne bojo jebali.... to sem pripravlejn izvensodno povrnit. ce bojo pa kaj drugega bluzli pa se jim lahko samo smejim

kopernik ::

Kar se tiče odgovornosti... je potrebno biti zelo previden. Tudi če pustiš doma odklenjena vrata, nisi kriv, da te nekdo okrade. Kakor je lahko tudi nekdo, ki vdre v nek računalniški sistem (npr. od NLB :P ) in dela škodo kazensko preganjan - čeprav je po MArkovo NLB sama kriva, da ni poskrblea za varnost svojega sistema.

Elemen_T ::

Iceman, oba seveda dobro veva, da si se ti spravil name že nekaj časa nazaj in te pač nekje žulj tiši. Za take stvari se uporabljajo zasebna sporočila, rajt?
Izpovej se še enkrat, pocitiraj, skurcaj in negiraj vse kar se da - in ja - peace. Pri tej besedi ljudi ne ločim. S svojo zadnjo trditvijo si dokazal, da ti misliš obratno.

Glede umora in vseh teh tvojih nepomembnih in otroških primerov pa ti povem eno.
Meni v pubertetniški socializaciji ni bilo dano, da ne smem uporabit gesla, ki sem ga dobil na pladnju. Nihče mi tega nikdar ni rekel in prav tako tudi o tem nikjer nisem slišal.
Za umore pa seveda slišimo na vsakem koraku. Mladi in stari.
Nimam pojma kaj ti tu ni jasno, zakaj ti je tako do tega, da bi ti meni dokazal, da upravičeno plačam kazen za tatvino in morda grem celo v zapor. Kot sem napisal že prej - imam upravičen feeling, da te nekaj glede mene matra. Sem si dobro ogledal tvoje dialoge z drugimi uporabniki in opazil, da sicer si povsod oster, odrezav in neargumentiran ter podžigajoč...ampak tole kar pa meni pišeš so pa traparije. Roko na srce. Tu nimam ničesar za argumentirat. Vse sem že povedal. Če pa bi bile to res bedarije in neresnice, bi pa že drugi uporabniki potrdili, da pa jest pa nimam prava, ampak, da prav pa ima le IceMan.

ps - testirat, preverjat,..ipd pa se postov na forumu ne dam. Ahm...kako bi jih le testiral? S čim, zakaj? Tu je šlo za nekaj drugega...of course8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()

OChack ::

ja rec da si mev crva al pa trojamca, ter da je to nekdo izkoristiv in da ti 0 ne ves o tem d abi mev drugo geslo, saj si recimo imel auto connect vklopljen, tako da nisi videl en username ne cifre, spomnis se pa itq ne, disk pa je bil ze 5x foramtiran tako da trojanca ne anjdejo, sicer so pa pri nas za iskanje po diskih (se posebej ce uporabljate linux) dokaj nesposobni, saj drzava ne placuje ljudi ki bi to znali, in tudi sama ne stori 0 da bi proidobili kakega strokovnjaka na tem podrocju.
Int€l inside, IDIOT Outside

bradek ::

Torej gres v banko (kjer so odklenjena vrata da pridejo stranke notr), se sprehodis za pult in iz odprtega sefa (ker ravno stranki izplacujejo vsoto denarja) vzames denar in odkorakas ven... nato ga veselo uporabljas dokler ga ne zmanjka.

Ce ze druzga ne, vsaj morala bi te lahko mal tepla.

lp.

poweroff ::

Vidiš - to se ne sme. In toje kaznivo. Ampak odgovarjal bo tudi bankir, ker ni zaprl vrat. Sicer bo dobil manjšo kazen, a vseeno.

darkolord ::

aja IceMan, glede tiste tvoje 100% NT enkripcije... cca 5 minut se porabi za to pa vidiš in bereš čisto vse kar se nahaja na tvojem disku... če imaš PGP al pa kako enkripcijo podatkov je pa že mal težje...

freejack ::

No pa sn malce poskrbel za "zaščito" podatkov na disku. SIcer je ena simpl 256-bitna enkripcija, sam so možnosti, da jo razbijejo "pičlih" 1:22,452,361,653,473,323,320,287,768,011,605,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000.

Tko da, razen če si misli slovenska policija najet računalniško moč katerih super-računalnikov (in to za DOLGO časa), nima za kruh. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

BigWhale ::

Katera pa je ta simpl 256 bitna enkripcija?

ROT13? ;>
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Meje hrambe bioloških sledi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7125575 (18341) AndrejO
»

O sorazmernosti uporabe prometnih podatkov 1200x na leto

Oddelek: Novice / Zasebnost
178880 (6723) AndrejO
»

Prisluškovanje mobitelov

Oddelek: Mobilne tehnologije
2921774 (11077) globalna80
»

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609495 (8011) Matev
»

Pregajanje piratov in ponujanja vareza

Oddelek: Loža
382528 (1428) Highlag

Več podobnih tem