Forum » Loža » Poraba bencina pri "štant gasu"?
Poraba bencina pri "štant gasu"?
Bellzmet ::
Mene pa zanima kolk bencina porab avto če samo stoji na miru, radio in luči so ugasnjene, dela sam kurjava/ventilator na prvi stopnji?
MadMax ::
Glede na nekatere "board-computer"-je nekje 0.8 do 1.5 l/h
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
BigWhale ::
Odvisno a je avto segret al ne... Ampak vec kot kak liter pa pol na uro nima kaj nucat... Pri masini, katere prostornina ni vecja od dveh litrov...
roscha ::
Mad max: sicer nima pojma od kje ti podatek da on board računalo meri porabo v prostem teku, ampak naj ti bo...
Se prav rad povabim na ta prikaz. In če zadeva meri pravilno ( testirava 20L+ bencina s tem da gorivo JAZ plačam) dam za ene par poštenih pirov.
[Delno brisano zaradi žaljenja. - moderator]
Se prav rad povabim na ta prikaz. In če zadeva meri pravilno ( testirava 20L+ bencina s tem da gorivo JAZ plačam) dam za ene par poštenih pirov.
[Delno brisano zaradi žaljenja. - moderator]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sketch ()
MadMax ::
roscha:
če že tebi ni uspelo od blizu videti drugega kot fičota, to še ne pomeni, da Opel ni že pred več kot 15 leti take zadeve vgrajeval v svoja vozila.
To lahko potrdi marsikateri lastnik stare omege, ali pa novejše vectre ali astre. Za ostale modele ne bom trdil.
In ja, v moji stoenki sem pred leti imel vgrajene kroglice za abak: merilec pretoka bencina z analognim prikazom 0÷25 l/h. Testiral ga resda nisem, toda po tehničnih specifikacijah naj bi bila zadeva natančna na manj kot 8% (nenatančnost samega merilca + različna gostota {specifična masa} bencina).
Glede tvojih zadnjih nekaj besed zato pričakujem tvoje opravičilo ali pa ukrep moderatorjev.
če že tebi ni uspelo od blizu videti drugega kot fičota, to še ne pomeni, da Opel ni že pred več kot 15 leti take zadeve vgrajeval v svoja vozila.
To lahko potrdi marsikateri lastnik stare omege, ali pa novejše vectre ali astre. Za ostale modele ne bom trdil.
In ja, v moji stoenki sem pred leti imel vgrajene kroglice za abak: merilec pretoka bencina z analognim prikazom 0÷25 l/h. Testiral ga resda nisem, toda po tehničnih specifikacijah naj bi bila zadeva natančna na manj kot 8% (nenatančnost samega merilca + različna gostota {specifična masa} bencina).
Glede tvojih zadnjih nekaj besed zato pričakujem tvoje opravičilo ali pa ukrep moderatorjev.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Sergio ::
Krhm... Najboljši odgovor je podal gorazd1.
Če se avto ne premika, pomeni, da naredi 0 kilometrov, kar pomeni, da ima porabo neskončno litrov na sto kilometrov. Vsi potovalni računalniki se pač motijo.
Boljše vprašanje je takole: Koliko litrov bencina porabi OGRET avto v štantgasu na uro?
Če se avto ne premika, pomeni, da naredi 0 kilometrov, kar pomeni, da ima porabo neskončno litrov na sto kilometrov. Vsi potovalni računalniki se pač motijo.
Boljše vprašanje je takole: Koliko litrov bencina porabi OGRET avto v štantgasu na uro?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
jjohny ::
roscha,
daj se ti malo bolj kulturno obnašaj. MadMax je podal svoj odgovor, ti pa ga "pljuvaš" kot, da bi izrekel največjo laž.
V kolikor ne verjameš njegovim besedam se pozanimaj glede tega podatka in šele potem komentiraj.
LP, jani
daj se ti malo bolj kulturno obnašaj. MadMax je podal svoj odgovor, ti pa ga "pljuvaš" kot, da bi izrekel največjo laž.
V kolikor ne verjameš njegovim besedam se pozanimaj glede tega podatka in šele potem komentiraj.
LP, jani
Darko ::
Morda se ne motijo računalniki ampak vi. Saj lahko poda tudi porabo v litrih na uro. In mislim, da je VelikiKit celo napisal na uro. Ne poznam bencinarjev ampak kamionski dizli (TAM) so imeli v prostem teku 6x nižjo porabo od maximalne (v g/KWh). Torej če računamo da imajo bencinarji okoli 5x nižjo in če v eni uri pri 150kmh avto porabi okoli 10-12litrov, bi lahko v prostem teku porabil okoli 2 litra. Sicer pa je to zelo odvisno od vrste motorja, moči in nastavitev prostega teka. Upoštevati morate, da je poraba v litrih na km odvisna še od prestavnega mehanizna, od kompletnega odvozja, velikosti in teže avtomobila ter od načina vožnje. Sami motorji se testirajo v gramih na kilovatno uro. Pa še tu je razlika ali so priključeni vsi agregati, ki skrbijo za delovanje (alternator, ventilator, ...)
LP Darko
LP Darko
Vanquish ::
Sergio: gorazd sploh ni dal relevantnega odgovora. Kje pa je sploh govora tu o porabi na 100km? Clovek je samo vprasal kolikasna je poraba.
Poraba pri voznji se racuna na 100km, pri mirovanju pa pri litri/uro.
Pri VW,Audi,Seat,Skoda vsi verjetno poznate board computere, ki ko se ustavis na semaforu preklopijo in prikazujejo porabo litrov na uro.
Tako meni kaze od 0,6 do 0,8 litrov/h pri segreti masini.
Lep pozdrav
Poraba pri voznji se racuna na 100km, pri mirovanju pa pri litri/uro.
Pri VW,Audi,Seat,Skoda vsi verjetno poznate board computere, ki ko se ustavis na semaforu preklopijo in prikazujejo porabo litrov na uro.
Tako meni kaze od 0,6 do 0,8 litrov/h pri segreti masini.
Lep pozdrav
BigWhale ::
Meni avto rece, da ponuca tam nekje okrog 0.8 l/h v prostem teku. Ce je motor segret in nimam vklopljene klime.
Zakaj bi bilo to nemogoce? Ce Skodillac to zna... :P
Zakaj bi bilo to nemogoce? Ce Skodillac to zna... :P
damirez ::
MadMAx ima prav jest mam Astro GSI pa je 92' pa ma onboard racunalnik kaze mi pa od 1,0-1,3/h ko je avto segret.
R0K ::
Jep, Opli majo tko. Tudi nam (oz nam je) kaže v Omegi cca ll/h. Tudi vsi iz VAG koncerna majo take BC.
Stallone ::
Itaq, ponavadi naš(Golf 4 TDI) kaže, da kuri 0,6 l/h, ko je prižgana klima pa 0,8 l/h. Simpl ko pasulj :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hypermiling oz. varčna vožnja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 26499 (23119) | Domobrancek |
» | Poraba avtomobila. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 22950 (19697) | Zheegec |
» | Poraba sodobnega vozila pri vožnji po klancu navzdol (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12882 (10735) | darkolord |
» | Poraba avtomobila pri vžigu (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8450 (6801) | kekz |
» | Renault Twingo-poraba bencina?Oddelek: Loža | 12976 (11700) | dejvidlj |