Forum » Pomoč in nasveti » NOVI UPS - stari odkazuje
NOVI UPS - stari odkazuje
WinXP ::
Pozdravljeni,UPS ki dela ko zmanjka elektrike mi je začel odkazovati,sicer še dela,vendar ima vsake toliko časa izpada ki trajajo po 1 sekundo,tako da se mi računalnik ki je vklopljen v ta UPS ugasne. Pa tudi ne zdrži več,ko zmanjka električnega toka,prej je piskal počasi,zdaj ga pa kar izvrže,kot da PC ne bi bil sploh priklopljen na ta UPS. Pri meni je bil ta UPS priklopljen dan in noč,tudi ko nisem uporabljal računalnika in se mu je verjetno skrajšala življenjska doba,če pa bi ga hotel ohraniti malo več,bi mu vsakič ko ugasnem RAČUNALNIK MORAL NAJPREJ UGASNITI gumb na njem,potem pa ga izklopiti iz omrežja,vendar sem se bal,da mu ne bi pokvaril gumba,pa sem ga tako le redko ugašal.
Nimam kaj,moral bom počasi kupiti drugega,(tokrat brez LED lučke,ker je cenejši) vendar bi rad pred nakupom vprašal zakaj imajo eni UPS-i odzadaj okroglo vtičnico,nekateri pa "standardno" in to celo da omogoča "napajanje z napajalnim kablom" ki ga kupiš posebej. Ali mu ta napajalni kabel kaj podaljša življenjsko dobo?
Prilagam slike (prosim poglejte preden odgovorite) Vnaprej hvala za pomoč.
Nimam kaj,moral bom počasi kupiti drugega,(tokrat brez LED lučke,ker je cenejši) vendar bi rad pred nakupom vprašal zakaj imajo eni UPS-i odzadaj okroglo vtičnico,nekateri pa "standardno" in to celo da omogoča "napajanje z napajalnim kablom" ki ga kupiš posebej. Ali mu ta napajalni kabel kaj podaljša življenjsko dobo?
Prilagam slike (prosim poglejte preden odgovorite) Vnaprej hvala za pomoč.
laguna1 ::
če ti odkazuje ups in si bil s tem zadovoljen zamenjaj samo akumulator v upsu. V njem so majhni 12 v akuji. Cena... tam od 15 eur dalje. Seveda če je napaka v akuju.
fikus_ ::
Tako kot je napisal Laguna, najprej preveri aku. Odklopi ga in čez kakšen dan pomeri napetost. Verjetno je noter svinčev 6 ali 12 V aku.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Ne upam si stikati po njem,pa tudi v akuje se ne razumem... mislil sem kupiti novega tega,ker je cenovno ugoden,pa se mi ne zdi slab: S-LINK SL-UP650
Slike:
Slike:
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
Baja ::
a znaš zamenjati aku v avtu? potem znaš zamenjati tudi aku v ups-u.
tvoj ma fiksni input kabel, na novem je odstranljiv. na tisti vhod ga priklopiš na elektriko.
izhodi so pač različni. na novega lahko priklopiš samo šuko kable, na tvojega lahko vtakneš karkoli s standardno vtičnico
tvoj ma fiksni input kabel, na novem je odstranljiv. na tisti vhod ga priklopiš na elektriko.
izhodi so pač različni. na novega lahko priklopiš samo šuko kable, na tvojega lahko vtakneš karkoli s standardno vtičnico
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Ja,v avtu znam zamenjat aku,v PC-ju pa ne bi rad stikal po njem,da ne bi naredil kakšen stik ... Kaj praviš na tega,ki sem ga linkal zgoraj? S-LINK SL-UP650
Ni toliko slab in ima 2 izhoda z okroglimi vtičnicami,kot dosedanji,pa cenovno ugoden je...
Ni toliko slab in ima 2 izhoda z okroglimi vtičnicami,kot dosedanji,pa cenovno ugoden je...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Vuli ::
tak razdelicec rabiš https://www.mimovrste.com/ups-brezpreki...
drgač pa ja, baterijo zamenji, take so ponavadi noter:
https://www.akumulator.si/izdelek/B1%20...
drgač pa ja, baterijo zamenji, take so ponavadi noter:
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vuli ()
Baja ::
ni noben bavbav baterije zamenjati. verjetno ma spodaj 4 šraufe, odviješ, dvigneš pokrov, odklopiš baterijo, priklopiš novo, sestaviš nazaj.
pa valda ga prej iz elektrike odklopi ;)
MIHAc27 ::
Baterije zdržijo 2 do 5 let nekje. Če so starejše je skoraj zagotovo v njih težava. Če ne upaš sam, pa daj nekomu, da pogleda in zamenja.
Verjetno bodo 2 baterije stale manj, kot nov UPS
Verjetno bodo 2 baterije stale manj, kot nov UPS
floyd1 ::
ni noben bavbav baterije zamenjati. verjetno ma spodaj 4 šraufe, odviješ, dvigneš pokrov, odklopiš baterijo, priklopiš novo, sestaviš nazaj.
Pri UPS-u ne pomaga, da ga samo iz elektrike izklopiš. Ravno tak te lahko butne 230V, zato ker je to ... ...UPS. Vsaj malo pazljivosti tu ni odveč, razen če je aku že popolnoma crknil.
laguna1 ::
Za ta ups ze dobiš aku za 17 eur.
Jaz sem svojega odprl, drzali so ga stirje vijaki, odbijes ter odstranis pokrov in prideš do odprtine kje je vstavljen aku in na njem dva kabla(+ -). Odstranis, zamenjas aku, das nazaj aku, zapres, zavijacis...in dela.10 minut dela ..
Jaz sem svojega odprl, drzali so ga stirje vijaki, odbijes ter odstranis pokrov in prideš do odprtine kje je vstavljen aku in na njem dva kabla(+ -). Odstranis, zamenjas aku, das nazaj aku, zapres, zavijacis...in dela.10 minut dela ..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: laguna1 ()
floyd1 ::
Pred menjavo akumulatorja je vsekakor boljše, da UPS popolnoma izprazni. Za ziher.
Podobno velja previdnost za kak foto flash in vse velike kondenzatorje (npr. napajanje močnejše končne stopnje ojačevalca). Folk tu navadno pozabi, da lahko kondiči še zelo dolgo držijo naboj, čeprav je naprava izklopljena iz 230V. V primeru, da s kratkim stikom razelektriš kak foto flash, hitro ugotoviš, kako bi lahko švasal kovine .
Podobno velja previdnost za kak foto flash in vse velike kondenzatorje (npr. napajanje močnejše končne stopnje ojačevalca). Folk tu navadno pozabi, da lahko kondiči še zelo dolgo držijo naboj, čeprav je naprava izklopljena iz 230V. V primeru, da s kratkim stikom razelektriš kak foto flash, hitro ugotoviš, kako bi lahko švasal kovine .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UEFI in LEGACY BIOS na novi matični ploščiOddelek: Pomoč in nasveti | 1519 (1221) | m3k |
» | UPS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28122 (9533) | Vuli |
» | UPS in avtomobilski akumulator.... (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15168 (4224) | Assass1n |
» | Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 29087 (13369) | ender |
» | UPS - brezprekinitveno napajanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3088 (2508) | MTm2H37rqt7B |