» »

PC oscilockop in generator; CENA?

PC oscilockop in generator; CENA?

Microsoft ::

Zdele sm mal gledal po netu, pa sm najdu take stvari pr firmi Velleman. Zastopnik za slovenjio pa bi nej bil IC. Sam težava je v tem, da nikjer ne najdem cen teh naprav. Sm zdele že enih prakrat klical, pa se nobeden ne oglasi.

Zanima pa me predvsem nek navadn generator pa 2 kanalni osciloskop. Obe stvari pa se prklopjo na LPT port. Ma mogoče kdo od vas to?

Pa če ker ve, kolko bi kej znale bit to cene? Drgač pa so te stvari v katalogu od Conrada, sam so baje tam cene *k (k>1), pa bi zato rajš kupil kje drugje.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Brane2 ::

Ne kupuj tega crapa. VEllemann ni ravno Rols-Royce in scope-on-a-PC ni ravno enakovreden navadnemu scopeu.

Dobi kje kaka pardeset megaherčna drva, ki bodo še vedno delala veliko bolje od takih kartic.
No, mogoče je za najbolj nekritične uporabe že tisto dosti, ampak res samo za najbolj nekritične.

Sploh pa, koliko tisto stane ? Znabiti da se cenovno že približa kakemu staremu Hamegu...

Brane2, ipoštevaj tudi to, da jst ne mislm "gledat" prehodnih pojavov in pa da bom meril sm do kakih 30kHz. Namreč, mislm se ukvarjat z AD/DA pretvorbo zvkoa & co.;)

PA nevidim razloga, zaka si pa nebi kupil takšnga generatorja?

by Miha

No, za pardeset kHz že mogoče. Samo a ni bolje ubost nekega scopea za parsto DM, ki ga boš jutri lahko uporabil tudi pri nekaj MHz ali c elo nekaj deset MHz ? :\

Brane2, če govoriš o kakih 60kSIT za osciloskom, se mi to zdi vrei. In kak je recimo kak tak osciloskopa? Maš kako sliko?

by Miha

Poglej malo po malih oglasih, tu in okrog.

Jaz svojega Hamega (2x30 Mhz) ponujam okrog za 30 kSIT, doslej brez uspeha. Mislim pa, da so tudi drugje cene podobne.

Novi scopei štartajo pri 200+ kSIT, zato so rabljeni toliko bolj zanimivi, jepa res, da novo je le novo, pa še frkvenčno gredo nekaj višje (mislim, da štartajo pri 60 MHz)

Aja, če te zanimajo detajli, me gnjavi na ZS...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Home Made Osciloskop

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
115270 (4318) Azrael
»

PC-podprt digitalni osciloskop - kje, koliko, kakšen

185299 (4457) alessliber
»

Dodajanje kondenzatorjev (strani: 1 2 )

596538 (5662) OwcA
»

"Anketa" o tem, ali ste... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
684711 (3917) Brane2
»

Napetost na izhodu iz audio kartice

422099 (1667) Business

Več podobnih tem