» »

A1 ULTRA

A1 ULTRA

««
16 / 16
»
»»

ax7200 ::

Verjetno se izklopijo oddajniki, gre za A1 varčevanje z elektriko..

dzeto ::

Od dne, ko mi je A1 javil da s prenosom podatkov pre-obrmenjujem omrežje, sem se odločil, da bom izpeljal več mesečni test in 24/7 zgolj pingal 1.1.1.1 DNS strežnik in dnevno samodjeno izvajal meritve hitrosti. Drugega prometa ni bilo preko A1 Ultra interneta, torej je bila sedaj mesečna poraba podatkov nižja od 5GB.

Za lažjo predstavo, zadnjih 60 dni imam takšne rezultate:
- ping povprečje: 1894ms
- packet loss: 54.38%
- download hitrost: 49 Mbps
- upload hitrost: 1,48 Mbps

S takšnim pingom, upload hitrostjo in packet loss si lahko samo predstavljate kakšno ultra udobno brskanje po spletu lahko pričakujete. Tako kot je že neki uporabnik zgoraj ugotovil preko A1 Ultra ni mogoče odpreti niti ChatGPT spletne strani. Ne predstavljam si, da bi preko A1 Ultra laufala poleg interneta še 2 televiziji.

S pomočjo soseda sem sklenil dodatno naročniško razmerje, ker me je zanimalo ali bo tudi sedaj sosed prvi mesec ali dva dobival perfektne hitrosti. Sosed je povezan na isti oddajnik in v prvih 18 dneh sodelovanja dosega 520 Mbps / 80 Mbps. Na tej točki mi je postalo jasno, da gre za velik nateg, kjer ti kasneje vse skupaj omejijo da lahko na oddajnik spravijo še več strank in ga preprodajo čez realne zmogljivosti. Vse skupaj bom posredoval na Akos in tržni inšpektorat.

Naj še omenim, da sem A1 tehnično podporo večkrat pozval, da naj že uredijo neko stabilno povezavo, vendar se izogibajo vsakršnemu pisnemu odgovoru. Želijo zgolj pogovore preko telefona, da je izredno težko pribobiti kakršnokoli korespendenco pogovorov in jo posredovati naprej.

Preizkusil sem tudi HOT internet, ki deluje preko A1 oddajnika in tam dosegam stabilne hitrosti 80/25 Mbps in ping 22ms. Tukaj se prav tako jasno vidi, da glede A1 Ultra nekaj ni OK. Vas pa razumem tiste, ki ste zadevo vzeli in bili navdušeni.. Sam sem bil kakšen mesec zelo navdušen, pripeljal sem jim tudi nekaj novih strank. Sedaj pa raje plačam 10x več, kot da bi moral uporabljati tako slabo storitev.

Se strinjam vse prijavi na AKOS in tržni inšpektorat.

Meni so poslali takšen odgovor. Gre za čisto zavajanje.

Sporočamo vam, da so paketi A1 Ultra namenjeni običajni rabi in zadovoljijo potrebe vsakega povprečnega in tudi zahtevnega uporabnika.
Posebnih omejitev prenosa podatkov na omenjenih paketih ni, kljub vsemu pa je, da bi vsem uporabnikom in s tem tudi vam omogočili kar se da nemoteno delovanje, v VI. točki Splošnih pogojev zabeleženo:

>>VI. Normalna in običajna uporaba
Za uporabo paketov Ultra Net in Ultra Xplore TV velja načelo normalne in običajne uporabe.
Paketi so namreč namenjeni normalni rabi gospodinjstva ali drugi neprofesionalni rabi (npr.
gledanje video/TV vsebin, komunikacija in dostop do interneta s prenosom podatkov v
količinah, ki so normalne za gospodinjstvo ). Na odstop od načela normalne in običajne
uporabe kaže uporaba, ki od običajnih vzorcev uporabe našega povprečnega Naročnika
odstopa za tri standardne mesečne odklone glede na rabo storitev v zadnjih treh mesecih.
Za odstop od načela normalne in običajne uporabe elektronskih komunikacijskih storitev
se šteje tudi uporaba, ki bi lahko škodovala omrežju (npr. preobremenitev omrežja,
onemogočanje normalne uporabe omrežja drugim uporabnikom), raba elektronskih
komunikacijskih storitev v komercialne namene, preprodaja elektronskih komunikacijskih
storitev tretjim osebam ipd. Odstop od normalne in običajne uporabe elektronskih
komunikacijskih storitev predstavlja bistveno kršitev določb naročniške pogodbe skladno s

Splošnimi pogoji A1.<<
Splošne pogoje lahko preverite na povezavi https://web.a1.si/4iP4XYX

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ax7200 ()

scythe ::

Tudi sam opažam na A1 Ultra spremembe v hitrosti, sam zdaj dosegam 100/60Mbps, poleti sem dosegal cca 520/130Mbps. Vidim 2 opcije, A1 omejil hitrost na uporabnika ali pa preobremenjen oddajnik.

Sam sem cca 1km od oddajnika, vidna linija, ping povrečno 22ms na 5G.

Povezavo imam odlično:

X870 | 9700X | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: scythe ()

Pri RSRP -71, SINR 34.5 dosegaš samo 100/60? A1 očitno prodaja čez svoje zmogljivosti..
Kakšna je hitrost ob 1 zjutraj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ax7200 ()

Na žalost ja, imel sem že tudi obdobja 780/260Mbps(zjutri in zvečer).

Če gledam speedtest preko Nperf, zgleda da je hitrost zaklenjena na max 100mbps. Na grafu doseže takoj 95Mbps in pol skače med 95-100Mbps, tudi če resetiram CPE enoto, je ista hitrost.

Tako slabe povezave nisem imel niti pri A1 Ultra beta testu, še tam mi je dosegalo 130-180/70Mbps na 4G Only. Pri nas so letos dodali še frekvenco 3500Mhz/5G na oddajniku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: scythe ()

MPM ::

Pri meni od samega začetka (druga polovica avgusta) pa do danes še vedno zelo dobro deluje. Hitrosti se niso spremenile.

Vse je odvisno od kapacitete na oddajniku, bolj ko je zasedeno, majn povezave za obstoječe uporabnike.

Je že kdo testiral obe zunanje enote(RTL630 in Zyxel NR7302) na istem oddajniku?

ripmork ::

Zdravo, bi 1 Ultra Maxi TV paket priporočali nekomu, ki tudi dela od doma in rabi stabilno povezavo? Kolikor berem temo, so izkušnje tule gor mešane, tudi začetno zadovoljstvo se kasneje včasih spremeni...

Sem sicer že lep čas na T-2 optiki. Načeloma sem zadovoljen (edino občasni izpadi okoli polnoči znajo bit mal moteči). Po poteku vezave mi zdej ponujajo precej ugodno varianto za cel paket, sam teh 17.5 Eura pri A1 je pa res še precej cenejša varianta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

kixs ::

Ce bi imel moznost optike, bi vzel optiko. Sicer nekih hudih pripomb nad Ultro trenutno nimam. Res pa sem uporabnik sele 1 mesec.

ZveeZ ::

ripmork je izjavil:

Zdravo, bi 1 Ultra Maxi TV paket priporočali nekomu, ki tudi dela od doma in rabi stabilno povezavo? Kolikor berem temo, so izkušnje tule gor mešane, tudi začetno zadovoljstvo se kasneje včasih spremeni...

Sem sicer že lep čas na T-2 optiki. Načeloma sem zadovoljen (edino občasni izpadi okoli polnoči znajo bit mal moteči). Po poteku vezave mi zdej ponujajo precej ugodno varianto za cel paket, sam teh 17.5 Eura pri A1 je pa res še precej cenejša varianta.

Sem imel ultro dobri 2 leti. Sedaj placujem dvakratnik narocnine za 1/3 nazivne hitrosti.
Osebno bi raje placal 50€/m za optiko kakor pa 15€/m za ultro. Ni vredna zivcev (klecne ko jo najbolj potrebujes).
Sicer zivim na obmocju kjer so vsi oddajniki obremenjeni, ampak kljub temu dodajajo nove uporabnike.

ripmork ::

@kixs, @ZveeZ: hvala za komentarja. Sem prvotno pri A1 dal povpraševanje za optiko, a je na mojem naslovu trenutno ni na voljo. Mislim, da bom zaenkrat kar na obstoječi optiki ostal, preferiram stabilnost :)

papirza ::

Jaz imam ultro od začetka tiste akcije, ko so ponujali 50% off za zmeraj.
Takoj na začetku, po nekaj dneh, je hitrost download-a padla iz 500 na 80.
Prijavil sem napako, ki so jo po nekaj urah odpravili. Od takrat naprej nimam nobenih problemov.
Mogoče je moja ultra rojena pod srečno zvezdo, ker nima problemov :)

kixs ::

Ti nikoli ne prekine povezave? Meni prakticno vsak dan enkrat. Po 1-2 min je nazaj. Vecinoma pozno ponoci/zgoraj zjutraj. Enkrat sem opazil okoli 22h.

delavec44 ::

To po mojih izkušnjah vsi delajo. Tudi Telemach 4G na katerem sem sedaj. Ne traja pa 2 min, ampak dovolj da ti zjebe sejo (VPN), če kaj takega delaš.

Zgodovina sprememb…

MPM ::

@ripmork imel sem T2 optiko in zaradi cene šel probat Ultra Xplore TV Maxi. Sem na lokaciji kjer so hiše in bloki pokriti z enim ali dvema ponudnikoma optike zato si mislim da je naša 5g postaja dokaj neobremenjena (oddaljena dobrih 400m). Skratka mene je stabilnost in hitrost delovanja pozitivno presenetila.

Če se v prihodnje kaj spremeni na slabše, gremo nazaj na optiko. Simple.
««
16 / 16
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kater 5g modem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10712605 (1314) Lightning5
»