» »

A1 ULTRA

A1 ULTRA

««
15 / 16
»»

strom_15 ::

AtaStanko je izjavil:

Jaz sem šel prejšnji ponedeljek 23.9. v poslovalnico. Prenesel vse TV+internet+2x mobilno številko iz telemacha. Zadnja položnica na telemachu bila 101€ tukaj bo 54€. Ultra Xplore TV maxi+ ter dva mobilna paketa midi in mini.
S tem da imam dva tv vmesnika+eno aplikacijo za smart tv(poskusno 3 mes brezplačno) da vidim če deluje in bom potem en vmesnik odpovedal+HBO ali Netflix po želji+mobilno xplore to go.
Hitrost ni taka kot na optiki telemach. Dosegam ob najboljših trenutkih tam do 250/20 Mbps drugače pa tam okoli 200/20 kr konstantno.
Anteno imam RTL6300. Meni so rekli za drugo anteno, ki naj bi bila malo močnejša da jo mora odobrit tehnik na terenu, če res ugotovi, da je hitrost zelo nizka tam pod 70-80Mbps kot je že nekdo zgoraj napisal. Mogoče če imaš kakšne veze, da bi dobil drugo.
Meni nima veze kje imam anteno, če tudi doma v sobi na postelji imam vedno tam eno modro lučko, mogoče kdaj skoči na dve lučke pa še to kmalu nazaj tako, da jo imam kar znotraj na okenski polici. Hitrost je pa tudi vedno ista, kot sem zgoraj napisal.
Opremo sem dobil takoj v poslovalnici in sem rekel, da bom sam zmontiral, če ne bi čakal kakšen teden, da pridejo, ker imajo gužvo. Če bi hotel it na optiko pa naj bi čakal tam 14 dni do enega meseca.
Takoj ko sem opremo prinesel domov in priklopil je bila veza uspostavljena. Tudi mobilne številke so mi prenesli še isto noč se pravi drugi dan sem imel že vse povezano. Kar se tega tiče jih moram samo pohvalit.

Da greš iz optike na Ultra...brez besed.

lmesi8 ::

Na A1 ULTRA sem si uredil statični IP. Do nedavnega je vse delalo brez problemov, pred nekaj dnevi, pa mi je nehal delovati dostop do računalnika preko RDP izven LAN. Port checker pravi, da je port odprt. Na vse ostale storitve, katere imam "forwardane" se lahko povežem normalno. Povezava je neuspešna tudi ob vgasnjenem firewallu. A1 pravi, da oni nič ne blokirajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lmesi8 ()

MrStein ::

lmesi8 je izjavil:

A1 pravi, da oni nič ne blokirajo.

Ta ki je odgovoril, verjetno ne ve, kaj blokirajo.

PS: Lahko pa je marsikaj. Za vsak slučaj dvakrat preveri pri sebi vse. Recimo premakni zadevo na drug port.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

AtaStanko ::

strom_15 je izjavil:

AtaStanko je izjavil:

Jaz sem šel prejšnji ponedeljek 23.9. v poslovalnico. Prenesel vse TV+internet+2x mobilno številko iz telemacha. Zadnja položnica na telemachu bila 101EUR tukaj bo 54EUR. Ultra Xplore TV maxi+ ter dva mobilna paketa midi in mini.
S tem da imam dva tv vmesnika+eno aplikacijo za smart tv(poskusno 3 mes brezplačno) da vidim če deluje in bom potem en vmesnik odpovedal+HBO ali Netflix po želji+mobilno xplore to go.
Hitrost ni taka kot na optiki telemach. Dosegam ob najboljših trenutkih tam do 250/20 Mbps drugače pa tam okoli 200/20 kr konstantno.
Anteno imam RTL6300. Meni so rekli za drugo anteno, ki naj bi bila malo močnejša da jo mora odobrit tehnik na terenu, če res ugotovi, da je hitrost zelo nizka tam pod 70-80Mbps kot je že nekdo zgoraj napisal. Mogoče če imaš kakšne veze, da bi dobil drugo.
Meni nima veze kje imam anteno, če tudi doma v sobi na postelji imam vedno tam eno modro lučko, mogoče kdaj skoči na dve lučke pa še to kmalu nazaj tako, da jo imam kar znotraj na okenski polici. Hitrost je pa tudi vedno ista, kot sem zgoraj napisal.
Opremo sem dobil takoj v poslovalnici in sem rekel, da bom sam zmontiral, če ne bi čakal kakšen teden, da pridejo, ker imajo gužvo. Če bi hotel it na optiko pa naj bi čakal tam 14 dni do enega meseca.
Takoj ko sem opremo prinesel domov in priklopil je bila veza uspostavljena. Tudi mobilne številke so mi prenesli še isto noč se pravi drugi dan sem imel že vse povezano. Kar se tega tiče jih moram samo pohvalit.

Da greš iz optike na Ultra...brez besed.

Potem bodi tiho, če si brez besed in ne piši bedarij.
Za 50EUR na mesec ceneje s tem, da je na telemachovi optiki štekalo, ven metalo, zamik glasu, da ne govorim o njihovi nesposobnosti njihovih tehnikov in ostalih zaposlenih.
Do sedaj pa na A1 sem z ultro na istem oziroma boljšem, čeprav je hitrost 3x manjša ne šteka, ne meče ven, ni nobenega zamika, ok kakšno milisekundo kasneje naloži samo potem pa dela, če tudi grem (če mi to ne bo všeč) na A1 optiko bo še vedno 40EUR na mesec ceneje, zračunaj si koliko je to na leto oziroma dve leti(če znaš).
S tem, da sem bil na telemachu več kot 20 let in ti kot staremu naročniku ne ponudijo nobene konkurenčne ugodnosti, da bi ostal, potem si lahko samo brez besed.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Srečno, ko bo bazna postaja zasedena.

delavec44 je izjavil:

Srečno, ko bo bazna postaja zasedena.

Kdaj pa bo zasedena? Ko je kmetija, slovenija ima talent, evrovizija, liga? Ta teden je bilo veliko teh "dogodkov" pa ni bilo nobenih težav.
Je pa 3 mesečno poskusno obdobje, med katerim lahko prekineš, z povrnitvijo vseh stroškov. Kot rečeno za 10€ doplačila greš lahko na optiko ali pa po 3 mesecih nazaj na telemach, kot nov naročnik.

delavec44 ::

Po mojih izkušnjah čez pol leta. Upam seveda da pri tebi ne bo tako.

delavec44 je izjavil:

Po mojih izkušnjah čez pol leta. Upam seveda da pri tebi ne bo tako.

Zakaj čez pol leta? Kaj bo čez pol leta drugače kot čez en mesec?
Jaz upam, da bodo čez pol leta prej kaj nadgradili. Bazne postaje se posodabljajo in nadgrajujejo. Še vedno pa imamo kabel.
Telemach je postal malo preveč požrešen, bodo še prosili, da pridemo nazaj ali jih bo dočakala ista usoda kot T2.

twom ::

Kako odprem port na A1 Ultra Net?

Port forwarding sem nastavil na routerju, vendar še vedno ne deluje.
Ali morda blokira firewall? Nastavitev za firewall nisem našel.

Upošteval sem navodila na spletu, vsa katera sem našel so imela enak postopek.

Oprema: Zyxel NR7302 5G zunanji modem in Zyxel VMG8623 router.

Veron ::

Sedaj imam ultro 1 teden, download dokaj konstantno 300-450, upload pa se giblje med 20-40. To ne dosti manj kot 100. Ampak okej, vsaj hitro je prislo od narocila do prejema opreme.

Za ceno 17,50eur/mesec je kar vredu deal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

DjTonic ::

Jaz sem opazil, da pri A1 Ultra nekatere spletne stvari ne delajo ok. Naprimer, če uporabim isti računalnik preko A1 Ultra WiFi se zatika nalaganje chatgpt in moreš vmes refreshat (da potegne, ker je kao prišlo do neke napake), če pa grem gor preko hotspota od mobilnega aparata isto A1 mobilna pa deluje ok in dosti odzivneje. Probaval sem že z različnimi DNS, ampak nisem še prišel zadevi do konca.

kixs ::

So kaksne mesecne omejitve kolicine prenosa?

pixelzgaming ::

kixs je izjavil:

So kaksne mesecne omejitve kolicine prenosa?

po 10TB pade na 2/1
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine

10TB bo dovolj. Trenutno je poraba okoli 2TB na mesec z xDSL 7/1 :lol:

Ravno testiram 5G preko telefona na HoT Micro z 2GB podatki.

Na mestu kjer obicajno sedim, hitrost cca 4-6Mbps :lol:

Se pomaknem dober meter proti oknu v smeri antene, ki je kaksnih 800m proc in 50m nizje. Skoci na 1.5Gbps, tako je pokazal fast.com, ki ga tudi obicajno uporabljam. Naprej je bilo 210-250Mbps. Da sem naredil tri teste mi je porabilo 1.4GB podatkov :lol: Testiram se LTE. Kjer sedim, isto okoli 4-6Mbps. Ob oknu pa je nekje na 48Mbps.

Da lahko se malo potestiram, moram zdaj dokupiti HoT GIGA neomejeni...

ZveeZ ::

kixs je izjavil:

10TB bo dovolj. Trenutno je poraba okoli 2TB na mesec z xDSL 7/1 :lol:

Ravno testiram 5G preko telefona na HoT Micro z 2GB podatki.

Na mestu kjer obicajno sedim, hitrost cca 4-6Mbps :lol:

Se pomaknem dober meter proti oknu v smeri antene, ki je kaksnih 800m proc in 50m nizje. Skoci na 1.5Gbps, tako je pokazal fast.com, ki ga tudi obicajno uporabljam. Naprej je bilo 210-250Mbps. Da sem naredil tri teste mi je porabilo 1.4GB podatkov :lol: Testiram se LTE. Kjer sedim, isto okoli 4-6Mbps. Ob oknu pa je nekje na 48Mbps.

Da lahko se malo potestiram, moram zdaj dokupiti HoT GIGA neomejeni...

Priporocam da testiras okoli 19:00-20:00, ko so oddajniki najbolj obremenjeni.
Jaz imam zvecer toliko problemov, da sem obupal in narocil Telekomov 5g za dvojno ceno.

Sem sprobal okoli 20:30 in je bil max 130-150Mbps. Vmes mi je zmanjkalo podatkov :lol:

Bom res za test vzel tisti HoT Giga, predno se odlocim za Ultro.

Rias Gremory ::

@kixs
Lepe hitrosti. To si v kakšnem mestu?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Bliznja okolica Krskega.

V-i-p ::

A pa dela Ultra samo z zunanjo anteno ali je recimo, če si 300m od bazne dovolj notranji modem (router)?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p je izjavil:

A pa dela Ultra samo z zunanjo anteno ali je recimo, če si 300m od bazne dovolj notranji modem (router)?

Odvisno od ovir ter obremenjenostjo bazne postaje.
Meni ne pomaga nic, da sem na 250m razdalje.

Teste sem delal s 5G telefonom znotraj hise. Nimam namena antene ven postavljat, ce slucajno tole res vzamem.

Sem mislil se malo potestirat in dokupiti Hot Giga paket in ne gre. Ne morem verjet, da ne morem nadgradit paketa.

kixs je izjavil:

Sem mislil se malo potestirat in dokupiti Hot Giga paket in ne gre. Ne morem verjet, da ne morem nadgradit paketa.

Mogoce zato, ker se ni minilo 30 dni od aktivacije prejsnjega paketa?

Sem poklical na HoT podporo in lahko oni zamenjajo paket. Le nalozit moram pravi znesek.

Je pa na njihovi strani malo cudno predstavljeno. Sem mislil, da lahko na obstojeci paket dodam Giga in imam pac podatkov za 1TB. V bistvu pa moras imeti dve simki za dva paketa. Ali pa trenutnega spremenim v Giga.

Ne vem, če nisem imel prehitre miške... naročil sem Ultro, ampak razmišljam, saj sem kakšnega pol leta nazaj testiral tu pri meni v Lj-moste že HoT in re:do, pa so bile hitrosti bolj boge... a bi z Ultro sploh kaj pridobil, razen neomejenih podatkov, ki ti itak nič ne koristijo, če vse skupaj "ne gre nikamor". Hmm...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p je izjavil:

Ne vem, če nisem imel prehitre miške... naročil sem Ultro, ampak razmišljam, saj sem kakšnega pol leta nazaj testiral tu pri meni v Lj-moste že HoT in re:do, pa so bile hitrosti bolj boge... a bi z Ultro sploh kaj pridobil, razen neomejenih podatkov, ki ti itak nič ne koristijo, če vse skupaj "ne gre nikamor". Hmm...

Zelo verjetno ne bos pridobil nic.
Mogoce pa so medtem nadgradili ali dodali kak oddajnik v okolici. Provaj in ce ni ok, preklici.
Jaz sem po dveh letih obupal in nesem v ponedeljek opremo nazaj v poslovalnico.
Na moji lokaciji pa je problem preobremenitev oddajnikov. Najbolj mi gre na zivce to, da ob najbolj obremenjenih urah, ne samo, da ne dosegam minimalnih garantiranih hitrosti, ampak so hitrosti tako nizke, da se ne da niti browsat. Obcasno je bilo bolje, zadnji mesec pa spet poraz.
Kar me najbolj jezi pa je to, da kljub preobremenitvi oddajnikov v okolici, se vedno dodajajo nove uporabnike.

Zato sem preskocil na telekomov 5g. Placam dvojno za 1/3 deklarirane hitrosti, katera je v praksi cca 10x visja od A1.

ZveeZ: imaš ZS, thx.

Na 5G telefonu mi gre speed test okoli 150Mbps. Naredim hotspot in sprobam na racunalniku. Vlece med 5 in 12Mbps??

Kje je fora?

MrStein ::

Slab wifi?
Kdo daleč je računalnik od telefona?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

_Denny_ ::

Čisto možno, da so začeli omejevati hitrost hotspota/tetheringa na podlagi TTL-ja tako kot skoraj vsi ostali tuji operaterji...njihovi serverji "zaznajo", da TTL ni od Androida/iOSa (je npr. 128 za Win) in na podlagi tega omejijo hitrost. Brez roota je najenostavnejša možnost za test tega kreacija hotspota preko PdaNet+ appa namesto tistega direktno v Androidu.

Lahko še poskusiš to:
S22+ Add a new apn entry except with a different name and adding dun to apn type.
Windows 11 Change TTL in windows to 65.
Switch to the new APN entry with dun when you want to tether. (If I try without switching to the new APN with dun, it will not work)
Toggle hotspot on off and back on again.
Been working for me with no extra app or software.

Sprememba TTL v Win:
1. Odpri Regedit in pojdi v HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters
2. Kreiraj nov 32-bit DWORD z imenom DefaultTTL in vrednostjo 65
3. Reboot.

Zakaj ravno 65? https://www.jitbit.com/alexblog/310-how...

V nekaterih primerih niti to ne deluje, ker preko DPI firewalla preverjajo, če so paketki dejansko s telefona/tablice ali ne (za naše sicer dvomim, da so dovolj pametni za kaj takega), zato še bodi ob istem času na PC-ju povezan na katerikoli VPN s šifriranjem (npr. Tunnelbear).

Sicer ni rečeno, da se gre ravno za tako omejevanje, a teh 10 min testiranja nič ne stane...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Ja, cisto mozno...

Sem se pa okoli 18h igral s pozicijo telefona v sobi. Ocitno sem na meji in ze rahel odmik, predvsem v visini, pomeni drasticen padec realne hitrosti. Speed test se vedno kaze dobro hitrost, a na racunalniku je obupna. Tako sem uspel dobiti realno hitrost nekje med 20 in 50Mbps. Z dedicated 5G modemom bi bilo sigurno boljse.

Glede na A1 zemljevid baznih postaj, sem od najblizje oddaljen cca 1250m.

Zanimiv mi je graf hitrosti, cca 1 min je okoli 40-50Mbps in potem 1 min pribizno 20Mbps.

Bom spremljal cez teden kako bo slo.

ax7200 ::

V-i-p je izjavil:

_Denny_ je izjavil:

Na prejšnji strani te teme je bilo objavljeno to:

Torej je po njihovi definiciji normalna poraba tam do 500GB.

Pa dobro eni res niso normalni, skoraj dvanajst tisoč gigabajtov v enem mesecu?!??? To je 400 giga vsak dan, bože mili. Naj izklopijo to budalo :].

Pa kakšnih 500 GB neki?! Meni so povedali, da je zadeva neomejeno!
Še HoT paket ima 1TB.

Tole je za na AKOS!

/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ax7200 ()

V petek sem se odlocil in sel v experiment Ultra. Danes sem dobil paketek. Pred 15min skupaj povezal. Antena je na istem mestu kot prej telefon - v sobi. Fast.com pokaze hitrost med 150 in 220Mbps. Povprecna 190Mbps. Nekaj sem potegnil dol in je bila hitrost nekje med 20 in 22MB/s. Zaenkrat cool :)

Se mi pa zdi, da je tale antena dosti bolj obcutljiva na signal kot Samsung A15 5G. Ko sem priklapljal, se je vmes iz 5G kar na 4G preklopil. Medtem ko je na telefonu bil skoz na 5G, ceprav sem ga nosil po sobi. Recimo na mizi je telefon se vedno imel prenosa med 100 in 150Mbps, medtem ko je antena bila fiksirana na 4G. Morda anteno res premaknem na podstresje, ce bo nestabilno.

Speedtest:

x

x

Andraz201 ::

kixs je izjavil:

V petek sem se odlocil in sel v experiment Ultra. Danes sem dobil paketek. Pred 15min skupaj povezal. Antena je na istem mestu kot prej telefon - v sobi. Fast.com pokaze hitrost med 150 in 220Mbps. Povprecna 190Mbps. Nekaj sem potegnil dol in je bila hitrost nekje med 20 in 22MB/s. Zaenkrat cool :)

Se mi pa zdi, da je tale antena dosti bolj obcutljiva na signal kot Samsung A15 5G. Ko sem priklapljal, se je vmes iz 5G kar na 4G preklopil. Medtem ko je na telefonu bil skoz na 5G, ceprav sem ga nosil po sobi. Recimo na mizi je telefon se vedno imel prenosa med 100 in 150Mbps, medtem ko je antena bila fiksirana na 4G. Morda anteno res premaknem na podstresje, ce bo nestabilno.

Speedtest:

x

x

Telefon ti lahko "laže", ter ti kaže da si na 5g ko signal zazna, ampak je prešibek da se poveže in imaš realno 4g. To lahko točno vidiš v aplikaciji kot je netmonster.

Na speedtestu se mi zdi upload kar nizek, sam imam večjega pa mam vse samo na 4g.

Testiraj še na podstrešju, če je tam boljši signal bo tudi boljša hitrost, še posebej z lan kablom.

Imaš zunanjo anteno ali notranjo?

Laze ne, ker bi sicer bila hitrost okoli 10Mbps - testirano veckrat. Upload je res nizek, ampak ga vecjega niti ne potrebujem. Sel sem iz xDSL 7/1 - no, trenutno je se vedno aktiven. Tako je tudi 4Mbps velik napredek :lol:

Na podstresju sem meril s telefonom in kjer sem lahko hodil, je bil signal slabsi kot v sobi en stuk nizje. Tudi prenos je bil nizji. Ocitno sem res na meji s signalom in ze mala sprememba naredi veliko razliko.

Antena je zunanja, tako se bom se kaj poigral z mikro lokacijo.

Se trenutni speedtest - upload je dosti bolsji:

x

x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

kixs je izjavil:

Laze ne, ker bi sicer bila hitrost okoli 10Mbps - testirano veckrat. Upload je res nizek, ampak ga vecjega niti ne potrebujem. Sel sem iz xDSL 7/1 - no, trenutno je se vedno aktiven. Tako je tudi 4Mbps velik napredek :lol:

Na podstresju sem meril s telefonom in kjer sem lahko hodil, je bil signal slabsi kot v sobi en stuk nizje. Tudi prenos je bil nizji. Ocitno sem res na meji s signalom in ze mala sprememba naredi veliko razliko.

Antena je zunanja, tako se bom se kaj poigral z mikro lokacijo.

Se trenutni speedtest - upload je dosti bolsji:

x

x

Če je signal slab potem je teh 150 download odličnih, vseeno ti priporočam da probaš s telefonom in aplikacijo netmonster, kje je kak signal, saj ti pokaže moč signala in katere frekvence se trenutno uporabljajo.

Za moč signala in frekvence ki jih uporablja antena lahko gledaš na spletnem umesniku od antene(ne od routerja) samo ti ne znam povedat naslova saj se ip naslov ob restartu spreminja.

Ti pa priporočam, če še nisi da pospraviš tisti modem od A1 v škalto in nabaviš svojega, ker je ta od njih kar porazn.(sicer ne vem če imaš tv kako je s tistim)

x

x

moj speedtest 4g only, -83db signal

Zgodovina sprememb…

Kixs provaj speedtest se okoli 19.00, ko so oddajniki praviloma bolj zasedeni.
Glede na nizek upload, predvidevam da bos lahko imel ob peakih tezave, ce ne zivis ravno v vukojebini;)

Bom za foro. Sem testiral zdaj kaksnih 10 dni preko telefona in HoT paketa. Naceloma med 18 in 22h nisem za racunalnikom in mi je prakticno vseeno ali dela z 10 ali 200Mbps. Enkrat mi je vmes uspelo testirat ob 20:30 in je se vedno bilo okoli 150Mbps.

Uspel narediti test ob 19:43 in 20:14. Res se precej pozna obremenjenost. Se vedno pa je prebavljivo, ko gres iz 7/1 :lol:

x

x

Meizu ::

Ping pa tak kot da vlečejo net skozi seno.

Sej ga :lol:

Sem sel v nastavitve modema, mislim antene in signal je na prvi crtici od petih :( Torej sem lahko v bistvu se srecen, da 5G sploh kaj vlece.

Pocasi se bom nehal igrati...

x

x

Tale @kixs-ov primer je točno to, kar sem se sam bal pri Ultri, da bo. Zato je (še) nisem vzel. Namreč sredi LJ sem testiral HoT, re:do in Telemach. Ponoči in pozno zvečer še gre, da bom pa sredi dneva v nedeljo imel 150ms pinga in hitrost 5/0,3 pa hvala lepa (hot in redo, TM je bi malo boljši). Zato še vedno vztrajam na Telekomu 4G, router ZTE MF286D CAT12 in je hitrost praktično _res_ nonstop 100/20, ping 20ms, ne glede na uro dneva. Ampak glede na prejšnje stanje je tole bomba, kixs.

Se DSL linija s katero zivim zadnjih cca 6 let :(

x

x

Sem testiral tudi Telekom 5G pred nekaj meseci. Na moji lokaciji ni res dobrega signala od nobenega ponudnika :( Pa glede na pol nizjo ceno pozrem tudi slabso hitrost, ki je niti ne opazim. Saj v tem casu nisem aktiven na netu. Ce sem prej kaj vlekel dol prakticno 24/7 - nekje 60GB na dan. Je tole pri "normalni" hitrosti dol v nekaj urah in je linija vec ali manj IDLE.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

dzeto je izjavil:

Danes sem od A1 prejel dopis, da jim preko A1 ULTRA porabim preveč podatkov.

Če imate namen mesečno prenesti več kot 500GB podatkov vam bodo poslali obvestilo pred izklopom storitve. Še več, obtožujejo me da jim s prenosom povzročam škodo in z 50-100mbps prekomerno obremenjujem bazno postajo, da menda storitve zato ne delujejo drugim uporabnikom. Žalostno, očitno si vsi uporabniki delimo 100mbps.

Sem zelo razočaran nad njihovim obljubami glede "neomejenega" prenosa podatkov. So mi namreč pred sklenitvijo pogodbe poslali več pisnih zagotovil, da lahko linijo obremenjujem 24/7, sedaj pa mi pošljejo takšen dopis.

Ne priporočam.

Dajte no lepo prosim, pojasnit, ali je paket neomejen ali ni? 500GB je manj kot pri HoT.
Neverjetno!

Btw, na zunanji anteni Zyxel NR7302 je nameščen root certifikat podjetja A1 Austria.

ax7200 je izjavil:

dzeto je izjavil:

Danes sem od A1 prejel dopis, da jim preko A1 ULTRA porabim preveč podatkov.

Če imate namen mesečno prenesti več kot 500GB podatkov vam bodo poslali obvestilo pred izklopom storitve. Še več, obtožujejo me da jim s prenosom povzročam škodo in z 50-100mbps prekomerno obremenjujem bazno postajo, da menda storitve zato ne delujejo drugim uporabnikom. Žalostno, očitno si vsi uporabniki delimo 100mbps.

Sem zelo razočaran nad njihovim obljubami glede "neomejenega" prenosa podatkov. So mi namreč pred sklenitvijo pogodbe poslali več pisnih zagotovil, da lahko linijo obremenjujem 24/7, sedaj pa mi pošljejo takšen dopis.

Ne priporočam.

Dajte no lepo prosim, pojasnit, ali je paket neomejen ali ni? 500GB je manj kot pri HoT.
Neverjetno!

Dok ne boš dosegel 10tb+ se ti ni za bat, jst porabim tko 2tb povprečno brez problema

Izkušnje po 10-ih dneh.

Signal na moji lokaciji je dokaj slab. Imam samo eno crtico.
Vecinoma je speed test nekje med 200 in 350Mbps. Ko je prosto, recimo dopoldne, gre download realno nekje okoli 35-40MB/s. Ob najvecji zasedenosti, recimo okoli 19h. Gre speed test nekje med 80 in 150Mbps. V tem casu ne uporabljam neta kaj dosti.

Opazil pa sem, da se povezava dnevno prekinja malo cez polnoc. Recimo ob 00:03 prekine, pa z vmesnim delovanjem, potem pride dokoncno nazaj okoli 00:10. Se pravi nekje dobrih 5min nestabilnega delovanja.

Ve kdo kaj vec o tem prekinjanju? Sicer je linija videt vec ali manj stabilna - bom pa vseeno zagnal en ping.

Sem pozabil, da sem nekaj dni ze imel zagnan ping :lol:

Ping statistics for 193.X.X.X:
Packets: Sent = 317861, Received = 317677, Lost = 184 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 22ms, Maximum = 3417ms, Average = 40ms
««
15 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo