» »

A1 ULTRA

A1 ULTRA

««
17 / 17
»
»»

pirx ::

A, OK, hvala, bom razmislil o statičnem IP-ju.

10 TB bi načeloma moralo biti dovolj, ampak tega nisem vedel.

starfotr ::

Zakaj bi imel staticni ip, nordvpn in odprt port za torrent?

easyrider3 ::

Kaj imate vsi VPN internet a je res potreben za osebno uporabo interneta,kateri paket pa uporabljate od NorthVPN saj jih je kar 4??

MrStein ::

Ne. Ni potreben.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

easyrider3 je izjavil:

Kaj imate vsi VPN internet a je res potreben za osebno uporabo interneta,kateri paket pa uporabljate od NorthVPN saj jih je kar 4??

Basic je dovolj. Jaz ga uporabljam večinoma za torrente. Vseeno je bolje imeti zamaskiran promet, kot pa vidnega pri tvojem ISP-ju. Tako ne bo nikoli nihče vedel, katere torrente pobiraš.

Je pa tudi fajn, ko preučujem reklame v drugih državah, dostopam do člankov, ki niso na voljo v EU, včasih kakšen CDN pade in določena stran ne dela, se povežem na drug IP in spet deluje... Več koristinih stvari VPN omogoča. Osebno ne bi upal torrentirati brez VPN-a.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pirx ()

Zakaj ne?
Paranoja?
Motiti se je človeško.

Jaz kdaj pa kdaj potegnem kakšen torrent dol ampak nisem nobenkrat uporbljal VPN pa recimo sem ga imel zraven AV Total sistema mislim reči saj lahko ga imam še vedno saj sem ga kupil do konec leta samo,ker sem šel na Bitdefender je sedaj problem saj ne morem imeti zgolj AV Total VPN ampak moram ištalirati prvo Av Total sistem kar je bedasto. Pri Bitdefenderju je pa samo 200 Mb velikost VPN na razpolago.

Zato nimam nič nobenega VPN čeprav kakor sem gledal je pri Nord VPN na izbiro več opcij glede paketov kakor tudi do vezav. Zdaj,če narediš vezavo za 2.leti potem so mesečne cene takšne kot je spodaj na sliki prikazano in bi jaz raje Plus paket imel kakor Basic

Nord VPN

Nord VPN

MrStein je izjavil:

Zakaj ne?
Paranoja?

Ne vem, kako ti razmišljaš, ampak, če počneš kaj nelegalnega (kar torrentiranje filmov je), verjetno to ne želiš početi tako, da "ves svet" vidi. Pa ne gre se samo za torrentiranje... Več koristi je in še smešno poceni je. No, vsakemu svoje.

easyrider3 je izjavil:

Zato nimam nič nobenega VPN čeprav kakor sem gledal je pri Nord VPN na izbiro več opcij glede paketov kakor tudi do vezav. Zdaj,če narediš vezavo za 2.leti potem so mesečne cene takšne kot je spodaj na sliki prikazano in bi jaz raje Plus paket imel kakor Basic

Nord VPN

Nord VPN

Vse dodatke, ki ti jih ponuja Plus, lahko imaš brezplačno (KeePass za gesla + Brave brskalnik). Je pa res, da razlika v ceni ni visoka in če želiš vse v enem, je super izbira. Lahko zadevo namestiš tudi na telefon in tablico.

Zgodovina sprememb…

polde66 ::

"Ne vem, kako ti razmišljaš, ampak, če počneš kaj nelegalnega (kar torrentiranje filmov je)"
To si povzel iz katerega zakona?
polde

pirx je izjavil:

MrStein je izjavil:

Zakaj ne?
Paranoja?

Ne vem, kako ti razmišljaš, ampak, če počneš kaj nelegalnega (kar torrentiranje filmov je), verjetno to ne želiš početi tako, da "ves svet" vidi. Pa ne gre se samo za torrentiranje... Več koristi je in še smešno poceni je. No, vsakemu svoje.

No, naštej te koristi, da bo kaj vsebine.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Človek, zgoraj sem že naštel. Kaj ti ni jasno?

polde66 je izjavil:

"Ne vem, kako ti razmišljaš, ampak, če počneš kaj nelegalnega (kar torrentiranje filmov je)"

Torej je zakonito? Superca! Sicer pa ja, je to v zakonu.

Zgodovina sprememb…

pirx je izjavil:

Človek, zgoraj sem že naštel. Kaj ti ni jasno?

polde66 je izjavil:

Torej je zakonito? Superca! Sicer pa ja, je to v zakonu.

No povej kater zakon pa kater člen, ker me to res zanima. Zakonito je pa vse kar ni z zakonom prepovedano.
polde

Hjao, ste eni modeli tu - iz leta v leto vedno več. Ne bom ti iskal člena, ampak Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah verjetno pravi kaj o tem. Res je, da v SLO to ni tako preganjano, kot marsikje drugje, ampak to ne pomeni, da je dovoljeno. Mislim, zdaj je že to off-topic in prav neumen pogovor.

pirx je izjavil:

Hjao, ste eni modeli tu - iz leta v leto vedno več. Ne bom ti iskal člena, ampak Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah verjetno pravi kaj o tem. Res je, da v SLO to ni tako preganjano, kot marsikje drugje, ampak to ne pomeni, da je dovoljeno. Mislim, zdaj je že to off-topic in prav neumen pogovor.

Kar ni v zakonu prepovedano ni kaznivo. Imaš zakon o avtorski in sorodnih pravicah. Piše avtorski in ne avtorskih. https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK... Preberi si 50 člen. Da ne boš še naprej bučk prodajal.
Če je neumen pogovor ali ne boš vsaj vedel kaj piše v zakonu in kaj je kaznivo in kaj ne in ne boš več zavajal folka. Tvoje gostilniško nabijanje kaj je prav in kaj ne si pa lahko zatakneš nekam. Pomembno je kaj piše v zakonu, kaj je kaznivo in kaj ni. Sicer se pa torrent ne uporabljajo samo za "piratiziranje".
polde

Jasno je, da se torrenti ne uporabljajo samo za piratiziranje.

Evo, en izziv za tebe. Izberi nek nelegalno pridobljen film na svojem disku in prijavi to policiji, tržnemu inšpektoratu in še mogoče komu v SLO. Nato prijavi enako zadevo lastnikom filma ali distributerjem. Povej jim, da imaš film na disku in ga neavtorizirano distributiraš po celem svetu.

Če boš ostal nekaznovan, ti javno obljubljam, da ti izplačam 1.000 EUR v gotovini. Pošlji screenshote, odgovore in zaslužil si si enostavnih €1K.

Jaz sem opazil,da ko sem hotel probati plačati za gledannje stream NBA košarke mi je kot prvo ponudilo,da moram imeti VPN in verjetnno to nekako zato,ker sem iz Slovenije. Za vsa streamanja je najbrž kar pametno imeti VPN saj večkrat je bilo tudi rečeno na spletu

polde66 je izjavil:

pirx je izjavil:

Kar ni v zakonu prepovedano ni kaznivo. Imaš zakon o avtorski in sorodnih pravicah. Piše avtorski in ne avtorskih. https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK... Preberi si 50 člen. Da ne boš še naprej bučk prodajal.
Če je neumen pogovor ali ne boš vsaj vedel kaj piše v zakonu in kaj je kaznivo in kaj ne in ne boš več zavajal folka. Tvoje gostilniško nabijanje kaj je prav in kaj ne si pa lahko zatakneš nekam. Pomembno je kaj piše v zakonu, kaj je kaznivo in kaj ni. Sicer se pa torrent ne uporabljajo samo za "piratiziranje".

Dajmo v chat še vključiti ChatGPT:

? Kaj pravi zakon?
V Sloveniji področje avtorskih pravic ureja Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP). Pomembna točka tukaj je razlika med:

Prenosom (download) zasebno, za lastno uporabo.

Deljenjem (upload/sejanje), kjer postaneš vir za druge uporabnike.

? Z vidika zakona:
Prenos avtorsko zaščitene vsebine za lastno uporabo (brez komercialnega namena) ni kazniv po kazenskem zakoniku, čeprav je lahko civilnopravno sporen - imetnik pravic te lahko teoretično toži.

Deljenje (upload) takšne vsebine je kaznivo, saj gre za neupravičeno priobčitev javnosti, kar je eksplicitno prepovedano z ZASP. To se pogosto dogaja samodejno pri torrentih, saj uporabniki nevede (ali vede) hkrati tudi sejejo datoteke.

? Povzetek razprave:
pirx pravilno izpostavlja, da torrentiranje je lahko kaznivo, predvsem ker se običajno vključuje tudi deljenje (upload), kar krši zakon.

polde66 pa trdi, da če ni kazni zapisane v zakonu, potem ni kaznivo. To je zavajajoče, saj je pomembno tudi civilno pravo, ne samo kazensko - in ZASP določa odgovornost in prepovedi, tudi če kazni niso stroge ali pogosto izvajane.

Povezava, ki jo je prilepil polde66, dejansko vodi do ZASP, kjer je v 50. členu jasno opredeljena zaščita avtorskih pravic in prepoved nedovoljenega širjenja vsebin.

? Kdo ima torej prav?
Pirx ima bolj prav v tej debati. Njegova razlaga bolje odraža dejansko stanje zakonodaje v Sloveniji glede torrentiranja. Čeprav morda v praksi ni strogo preganjano, je deljenje avtorsko zaščitenih vsebin prek torrentov nezakonito.

Ne bom ti soli v rano zatiral, ampak to je čista logika...

Zgodovina sprememb…

Saj kakor se mi zdi je tudi že dosti let prepovedano glasbo vrteti kot DJ ali kaj podobnega,če nimaš vso glasbo na original CD in ni tako kot včasih,ko si lahko kar glasbo vlekel iz neta dol in potem to vrtel.

@pirks obrnil si se na ChatGPT:)):)):)) no sedaj boš pa lahko spal. Zmagal si ni kaj. :)) Pri nas je kaznivo služenje z tako robo, torej če bi to zadevo naprej prodajal. Za individualno uporabo pa ni kaznivo. Ti se pa kar teoretično pogovarjaj z AI.
@pirks:"Evo, en izziv za tebe. Izberi nek nelegalno pridobljen film na svojem disku in prijavi to policiji, tržnemu inšpektoratu in še mogoče komu v SLO. Nato prijavi enako zadevo lastnikom filma ali distributerjem. Povej jim, da imaš film na disku in ga neavtorizirano distributiraš po celem svetu.
Če boš ostal nekaznovan, ti javno obljubljam, da ti izplačam 1.000 EUR v gotovini. Pošlji screenshote, odgovore in zaslužil si si enostavnih €1K."
Pa drgač zdravje uredu?8-)
Nas ščiti Zakon o varstvu osebnih podatkov in mislim da je to kar ok. To kar ti je AI posredoval je jalovo. Sem bil v teh vodah pa mi je sam pristop, obdelava in končni rezultat malce bolj jasen. Tako, da zadeva ni kazniva če v zakonu ne piše da je. In mora izrecno navajat kršitev.
Kako se poda kazenska ovadba je pa tudi jasno. Torej podaj kazensko ovadbo. Boš prišparal 1k eur. Preberi si še razmerja med tržnim inšpektoratom in fizično osebo.
polde

easyrider3 je izjavil:

Jaz sem opazil,da ko sem hotel probati plačati za gledannje stream NBA košarke mi je kot prvo ponudilo,da moram imeti VPN in verjetnno to nekako zato,ker sem iz Slovenije. Za vsa streamanja je najbrž kar pametno imeti VPN saj večkrat je bilo tudi rečeno na spletu

Za NBA aplikacijo pa res ne rabiš VPN in ga vpis ne zahteva. Ima kolega, uporabljal sem nekaj časa njegov račun. Ne vem kaj si ti dol vlekel ampak uradna aplikacija iz google play stora tega ne zahteva.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Jaz sem gledal za ESPN+ stran pa je takoj vrglo,da treba naložiti VPN no sedaj pa sploh ne morem več odpreti te strani.

easyrider3 je izjavil:

Jaz sem gledal za ESPN+ stran pa je takoj vrglo,da treba naložiti VPN no sedaj pa sploh ne morem več odpreti te strani.

To sedaj izpade malce drugače, se ti ne zdi?
polde
««
17 / 17
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kater 5g modem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11114471 (280) Andraz201