Forum » Omrežja in internet » Telemach, nov modem, slaba povezava
Telemach, nov modem, slaba povezava
goranv ::
Zamenjali so nam modem in od prvega dne dalje se pogosto strani komaj nalagajo, tudi ponoci ko sem sam na internetu. Na youtube zacetek video cakam tudi pol minute. Najhujse je ko vklopim torrente, ze od zacetka ko se se ( tudi nekaj minut ) nic ne prenasa ali oddaja se spletne strani mogoce odprejo. Ima kdo podoben problem in kako ga je resil?
Fsegula62 ::
Kateri modem pa si dobil? Kaksen imas speedtest?
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "
speedtest je 200, 33 kot je nas paket in trenutno je prizgana ena TV.
Modem je ubee.
Smo jih ze kontaktirali in so resetirali modem in rekli da se to ne bi smelo odagajati.
Modem je ubee.
Smo jih ze kontaktirali in so resetirali modem in rekli da se to ne bi smelo odagajati.
Kabelska. Routerja nimam, sem direktno povezan z kablom. Na prenostniku ki je povezan prek wifi so isti problemi. Sem poskusil spremeniti DNS v chrome in nadzorni plosci win11, isto pocasno odpiranje.
hojnikb ::
kaj pa ce se konektas preko ethernet kabla?
kaksne imas parametre na
http://192.168.100.1/UbeeConnection.asp
?
kaksne imas parametre na
http://192.168.100.1/UbeeConnection.asp
?
#brezpodpisa
floyd1 ::
Ja, ima. Pri tašči je serviser celo na škatlo napisal, da je privzeto geslo kar na nalepki.
MadMen ::
Pri enih modelih Ubee modema pustiš pri prvi prijavi prazen u/p in po prvem loginu nastasviš...
dev ::
Pri meni je bilo tako kot pravi MadMen, se pravi prazno pustiš pri prvi prijavi, potem pa ti modem zagnjavi, da si nastaviš novo geslo.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
floyd1 ::
Je že nekaj časa od tega, kar sem nastavljal, mogoče pa je na nalepki res samo wireless default geslo...
Ni slo se prijaviti zgoraj omenjenimi primeri. Danes sem v client torentu nastavil majhno stevilo max povezav 30-50, oddajal sem skupaj najvec okoli 5 uporabnikom povprecju 1 MB/s, brskanje po spletu je bilo hitrejse. Mogoce je to bilo to slucajno. Z starim modemom sem imel 500 - 1000 pa ni bilo problemov, ali vklopljena kaksna zascita.
Daniel ::
Vržeš modem v bridge in uporabiš svoj router?
Sicer mislim, da bi morala operaterjeva oprema zdržati vsaj nekaj torrentov, lahko pa, da se motim, ker s kabelskimi modemi, ki obenem delujejo še kot router nimam nekaj dosti izkušenj, saj praktično vse nastavim v bridge in uporabim soliden lasten router.
Sicer mislim, da bi morala operaterjeva oprema zdržati vsaj nekaj torrentov, lahko pa, da se motim, ker s kabelskimi modemi, ki obenem delujejo še kot router nimam nekaj dosti izkušenj, saj praktično vse nastavim v bridge in uporabim soliden lasten router.
V dokumentaciji sem nasel zascito 'IP Flood Detection' je komu pomagalo, ce jo je izklopil? Sem tudi izklopil DHT in pex v torrent clientu in strani se nalagajo opazno hitreje, bom videl kako bo to vplivalo na prenos torrentov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: goranv ()
karl_o ::
Zdravo, trenutno imam od telemacha Modem, ki je tudi ruter. Zaradi velikosti stanovanja bi nabavil wifi mesh od Linksys. Torej moram sedaj klicat na telemach, da mi dajo nazaj modem in priklopim wifi mesh ruter.
Je že kdo naredil ta preklop?
Je že kdo naredil ta preklop?
Daniel ::
Večina Telemachovih modemov se da postaviti v bridge, ne rabiš nič posebnega. Pač odvisno kako si si zamislil sistem.
chucki ::
Deco m4 nabavis in dela kot urca.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Han ::
Najboljša opcija je preklop obstoječega modema v bridge način, kar opravi Telemachov tehnik na višjem nivoju podpore. Svoj router po tem priklopiš v LAN 1.
Druga opcija je, da na modemu izklopiš WiFi in ustrezno nastaviš svoj router oziroma mesh komplet.
Druga opcija je, da na modemu izklopiš WiFi in ustrezno nastaviš svoj router oziroma mesh komplet.
karl_o ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UBEE MODEMOddelek: Pomoč in nasveti | 7923 (53) | minicooper |
» | A1 optika v bridge mode nehala delovatiOddelek: Omrežja in internet | 5279 (233) | pixelzgaming |
» | Telemach podpora in javni IP na svojem routerjuOddelek: Omrežja in internet | 2905 (2382) | Lightning5 |
» | A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 82555 (24960) | Tilen |
» | A1 - tv komunikator priklopljen na router (bridge način) - pomočOddelek: Omrežja in internet | 7194 (5150) | morosito |