» »

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

««
5 / 10
»»

Alfonso ::

Išče šut? Vrgel neki pol floater 1nkrat...Drugače tudi ne vem kaj je Odradovič že nekje po 5 minutah vse menjal. Še posebej ker tujska legija ni popolnoma nič bolje igrala. Glede na postavo in kako igrajo, bi rekel da imajo morebiti eni kar prav ko pravijo, da je Obradovič problem. Mal ga je čas začel voziti se zdi.

komentar2021 ::

Alfonso je izjavil:

Išče šut? Vrgel neki pol floater 1nkrat...Drugače tudi ne vem kaj je Odradovič že nekje po 5 minutah vse menjal. Še posebej ker tujska legija ni popolnoma nič bolje igrala. Glede na postavo in kako igrajo, bi rekel da imajo morebiti eni kar prav ko pravijo, da je Obradovič problem. Mal ga je čas začel voziti se zdi.

V bistvu kadarkoli vrže proti košu je zadnje čase isto, kot bi izgubil občutek za prostor. Prvo ga je oštel, potem ga je vrnil v igro, Glas je dal slabo podajo soigralcu, to je bil glavni razlog za menjavo. Nekako se mi zdi, da na splošno izbira napačne odločitve, ne igra "pametno". Tujci igrajo preveč spremenljivo, Lessort, Madar nista evroligaški nivo, Madar nima kakovosti za vlogo prvega playa niti v ABA ligi, čeprav ima svoje trenutke, ampak celotno gledano ni to še dovolj. Nunally in Papapetrou nista v formi, Exum je OK glede na kondicijo.
Ne vidim kdo drug bi lahko izvlekel več od Obradovića. So poskušali Filipovski, Ščepanović, Matović, pa ni šlo proti Megi, Borcu, da močnejših ekip ne omenjam, pa so imeli izkušenejšo ekipo, ali bolj ali manj kakovostno kot Obradović, to je sedaj drugo vprašanje. Obradović ima do sedaj dva resnejša kiksa (prijateljske tekme ne služijo temu, da se jih zmaguje) - proti Megi lani v BG in lani proti Bursi, s tem da je Bursa vendarle prišla do finala Eurocupa.
Problem je v centru - ni kakovostnega centra, ter playmakerja, ki bi znal razigravati ostale, ter bil soliden šuter. Madar to trenutno ne more biti, Exumu pozicija 1 ni idealna pozicija, tudi šuter nikoli ni bil, vsaj ne nadpovprečen.
Vujošević je znal izvleči maksimum iz mladih igralcev, vendar je takrat bilo vse drugače...Tudi Trinchieri je imel vrhunske rezultate s sicer bolj izkušeno ekipo, ampak je odšel brez smiselnega pojasnila...
Tujska legija morda res na videz ni igrala bolje, ampak Trifunović, Glas, Madar, Vukčević, Koprivica, Jovanović bi ekipo težko pripeljali bo zmage.

Zgodovina sprememb…

Alfonso ::

No z zadnjim stavkom se ne strinjam. Mislim da bi studentski tudi ta peterka premagala (seveda z menjavami, ne bi igrala ta peterka celo tekmo ;)). Mladim moraš dati čas v igri. Če že vse postaviš v prvo peterko (kar se mi tudi zdi mimo), potem jim pusti četrtino, četrtino in pol, da se sprostijo. Ne pa da jih po 5 minutah vse zamenjaš. So zadosti kakovostni da bi lahko igrali proti studentskemu. Ne vem, meni kar dela Obradović ni všeč. Ne selekcija in ne izvedba. Seveda je možno da sem pristranski iz dveh razlogov: Dosti bolj všeč so mi ekipe, ki več stavijo na lastne mlade (ali vsaj nacionalno lastne) igralce, kot pa tiste, ki pokupijo vse na trgu in lastni mladi igrajo za vzorec ali pa še to ne. Pa tudi zaradi Glasa mi je tole bad. Ker tole bo očitno še ena povsem izgubljena sezona za njega in to v letih, ko bi moral veliko igrati. Zafural si bo kariero tam na klopi ali celo izven ekipe v Partizanu. Škoda.

komentar2021 ::

Možno je, da bi ta ekipa res tudi zmagala v kombinaciji z izkušenejšimi igralci, ki bi občasno prihajali v igro. Razlog, zakaj mladi igralci ne igrajo toliko kolikor bi mogoče bilo bolje (za njih) da igrajo, vsaj ključni, je po mojem mnenju dejstvo, da na prvem mestu Obradović ne verjame, da lahko premagajo kogarkoli v ligi ABA s to ekipo, torej Madar, Koprivica, Glas, Trifa, Vukčević, Jovanović (ki včeraj ni vstopil v igro). Možno je da bi zmagali, če pa bi izgubili, bi bila to Obradovićeva krivica in bi tako bila tudi prikazana v javnosti oz. bi jo tako razumelo 99% gledalcev - torej ne bi bila krivica igralcev, temveč njega. Vsak poraz v ligi ABA ima poseben pomen, saj kot sem napisal kakšen post bolj zgoraj, CZ verjetno ne bo izgubila več kot 2-3 tekme v celem rednem delu, torej vsak poraz Partizana, Olimpije, Budućnosti, te ekipe znatno oddalji od možnosti za prvo mesto, posledično tudi naslova prvaka. Obradović želi predvsem mlade igralce zaščititi pred kritikami, kar ni mogoče najbolj pametna stvar, ampak vsak poraz v ligi ABA je mogoče odločilen, da se izgubi naslov. CZ ima premočen roster oz. dovolj zares kakovostnih igralcev, da ob, po potrebi še kakšnih drugih faktorjev, verjetno ne bo izgubila proti Megi, SCD-ju, Zadru itd., take stvari pa so se Partizanu, Budućnosti, Olimpiji v lanskih sezonah dogajale.
Obradović sicer pravi, da gleda zgolj na tisto kar igralci pokažejo na treningih, tekmah, ampak nekako je bolj logično da bolj verjame Examu, Nunallyju, LeDayu, Lessortu, Punterju (čeprav je Punter praviloma vedno, ko je bilo res pomembno, naredil kakšno neumnost, ki je prelomila tehtnico na nasprotno stran), kot Madarju,
Koprivici, Trifunoviću, Glasu, Vukčeviću...
Madar je proti SCD-ju dvakrat podal nasprotni ekipi, ko je imel oz. ko bi moral imeti dober pregled nad dogajanjem, Glas je realno gledano, trenutno najslabši igralec v Partizanovem rosterju, saj Madar, ki dela podobne napake kot Glas (slabo vodenje žoge, zelo slabo podajanje) včasih uspe kaj zadeti iz težke pozicije, kar zna tudi Glas, ali pa je vsaj znal...

---
Olimpija in Budućnost bi morala v soboto igrati derbi 4. kroga ABA lige, dvomim sicer, da bodo zares igrali zaradi okuženih pri COL. Budućnost bi z novim porazom že bila v velikih težavah, kar se tiče boja za 1. mesto.

komentar2021 ::

Eurocup, 2. krog:
Torek:
Hamburg - T. Telekom (19.30)
Venezia - Bourg (20.00)
Slask - Budućnost (20.00)
London - Trento (20.30)

Sreda:
Lietkabelis - Ulm (18.00)
Promitheas - G. Canaria (18.30)
Bursaspor - Joventut (19.00)
Cluj - C. Olimpija (19.30)
Brescia - Prometey (20.30)
Paris - Hapoel T. Aviv (20.30)

Če gledam celoto, torej vse ekipe v Eurocupu, se mi zdijo mogoče Cluj, Trento, Slask od meni znanih ekip outsiderji za vidnejši uspeh, Prometey in London sta mi neznani ekipi, tako da bi težko rekel, kaj je domet teh dveh ekip. Dejstvo, da samo po dve ekipi iz dveh skupin ne napredujeta, bi moralo omogočati vsem ekipam boj za play-off do konca, seveda s tem mislim na ekipe, ki si vstopnico za izločilne boje ne bodo zagotovile že prej.

komentar2021 ::

Evroliga, 3. in 4. krog:
Torek:
Efes - Valencia (19.00)
Žalgiris - Virtus (19.00)
Fenerbahče - Asvel (19.45)
Maccabi - Monaco (20.05)
Bayern - Barcelona (20.30)
Partizan - O. Milano (20.45)
Sreda:
Alba - Panathinaikos (20.00)
Baskonia - C. zvezda (20.30)
R. Madrid - Olympiacos (20.45)
Četrtek:
Žalgiris - Barcelona (19.00)
Fenerbahče - Valencia (19.45)
Maccabi - Asvel (20.05)
Bayern - O. Milano (20.30)
Partizan - Virtus (20.30)
Petek:
Efes - Alba (19.30)
Panathinaikos - Monaco (20.00)
Baskonia - Olympiacos (20.30)
R. Madrid - C. zvezda (20.45)

Ta teden, kjer se igrata dva kroga, bi lahko pokazal, koliko smisla ima Partizanovo igranje Evrolige...poraz za porazom namreč v smislu samozavesti ni idealna stvar, kljub temu da je ABA liga nekaj drugega v smislu kakovosti tekmovanja.

komentar2021 ::

LeDay včeraj odličen. Manjka mu konstantnost...

Obradović o mnogih temah:

---
Eurocup:
https://www.rtvslo.si/sport/kosarka/zma...

Cluj je sicer verjetno najmanj kakovostna ekipa v skupini...
Tekma ob 18.30.

Včeraj nekako pričakovano dogajanje v Eurocupu. Budućnost premagala Slask na Poljskem s celo 40 točkami razlike. V zanimivi tekmi v Londonu zmaga domače ekipe proti Trentu. Zmagala tudi Bourg in T. Telekom.

Groot ::

Danes nisem nič kaj optimist za COL. Razen če Adams, Harrison in Alibegović pokažejo res dobro predstavo, bo težko COL tole zmagala, ne glede na kvaliteto Cluja. Sploh zna trpeti organizacija napada, ker so dejansko brez pravega playa oziroma bo tukaj pač Rebec, o katerem pa vsaj sam nimam preveč dobrega mnenja. Sicer šele druga tekma Eurocupa, ampak počasi zna tole spet voditi v neko stresno situacijo za COL glede končne razvrstitve.

komentar2021 ::

https://ekipa.svet24.si/clanek/kosarka/...

Intervju, kjer se da prebrati dosti zanimivega. Med drugim tudi, da je Venezia klub z največjim budgetom v Eurocupu, Tedeschi je povedal tudi svoje mnenje o Evroligi, oz. o udejstvovanju Cedevite Olimpije v tem tekmovanju...

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Groot je izjavil:

Sicer šele druga tekma Eurocupa, ampak počasi zna tole spet voditi v neko stresno situacijo za COL glede končne razvrstitve.

V Eurocupu tako ali tako ni ravno velika razlika v tem, ali si na koncu denimo 4. ali 6. Razlika je, saj v prvem primeru igraš doma v osmini finala, v drugem v gosteh, ni pa to nekaj ključnega, kar bo odločilo, kdo gre naprej, kdo izpade. Joventut je lani v osmini finala kot 1. v svoji skupini doma izgubil proti 8. iz druge skupine. Mislim, da uvrstitev v osmino finala sploh ne bi smela biti vprašljiva, glede na sistem tekmovanja.

Problematično zna biti v ligi ABA, če COL izgubi proti Budućnosti, kar je kar realno, mislim, da bo Budućnost kar izrazit favorit (vsaj če je soditi tudi po rezultate včerajšnje tekme proti Slasku, ki je nisem gledal, vendar pa je bila takšna razlika, da so sigurno igrali zelo dobro, odlično). Problematično v smislu boja za 1. mesto, ki je sicer zelo težko dosegljivo, še toliko bolj po prihodu Vildoze v CZ, za katere pa ni garancije, da se bo vklopil v ekipo. Nunnaly in Papapetrou pri Partizanu se denimo še nista, pa sta znala včasih biti zelo uporabna igralca za svojo ekipo. V danem trenutku ne vidim veliko ekip, ki bi lahko (v rednem delu) premagale CZ in ta način pripomogle drugim ekipam v boju za 1. mesto, tako da vsak poraz druge ekipe od tega, težko dosegljivega cilja, znatno oddalji.

Kurzweil ::

Gnjidić starter, zdej pa da vidimo, kako bo šlo... ne rabim pa o tem niti besede, je bilo ravno o tem, verjetno največ govora pred sezono.

Bi pa morala Olimpija tole vseeno dobit.

Groot ::

@komentar2021 tukaj sva že ugotovila da se ne strinjava. Sam menim da je bistveno bolj pomembno gledati na končno uvrstitev Eurocupu, kot pa v ligi ABA. Pač sem mnenja da računati na prvo mesto v ligi ABA je ob letošnji Zvezdi utopija. Morda bi se dalo presenetit Partizan za drugo mesto, ker zaenkrat delujejo precej vprašljivo, pa še klop ni tako dolga da bi lahko precej rotirali.

V Eurocupu na drugi strani pa vseeno višje mesto načeloma prinese vsaj na papirju lažjega tekmeca. Da ne govorimo o tem da te nepotrebni porazi silijo v to da nato igraš vse preostale tekme na polno in se po nepotrebnem trošiš.

Alfonso ::

Olimpija je letos zaenkrat porazna. Igra brez repa in glave, popolnoma porozna obramba. Kao outsider Cluj jih razbija...

Kurzweil ::

Ni playa... mogoče je lahko tole odlična stvar, da se jim malce postavi ogledalo... igrati dve tekmovanju, kot sta ABA liga in Eurocup z enim pravim playem, ki se lahko vedno poškoduje... ni resno.

Sicer ni prav primerjat Cedevito Olimpijo z CZV in PAR, predvsem zaradi budgeta, ampak ti dve ekipi bosta na koncu imeli po 3-4 organizatorje igre in tudi ko bo igral Yogi, ga z resnim pristopom pojejo.

V prvem polčasu zaenkrat, niti nimam namena pisat kdo je slab, ker so to VSI, razen Adamsa... ki sicer malce solira, ampak je bolj za to kriva situacija, pa tudi organizator igre ni, da bi lahko pričakovali, da bo sedaj pa on reševal situacijo.

Amar Alibegović v Eurocupu zaenkrat slabo... trenutno tudi index -5. Harrison tudi...

Alfonso ::

Tudi Yogi je bil prejšno tekmo slab...

Kurzweil ::

Alfonso je izjavil:

Tudi Yogi je bil prejšno tekmo slab...


Prav slabo pa tudi ne... proti Bursasporju je imel statistiko

12 točk (4/7 za dve, 0/6 za tri, 4/5 prosti meti)
3 skoke
7 asistenc
2 ukradeni žogi
0 izgubljenih žog

... kar se mu lahko očita je slab met za 3 točke in da je preveč "carinil", kar bo tako počel celotno sezono... overall pa sigurno ne slabo.

Sicer pa pravim, da tudi z Yogijem, ki bi igral če bolje od zgoraj napisanega, bodo hitro težave, ko se ga bodo konkretno lotili. Gnjidić je zaenkrat še precej slabši, kot smo napovedovali pred sezono. Jaz mislim, da je Gnjidić podtaknjenec Miškota, druge tu ni. Se je vedelo že pred prihodom, kakšna je glava tega košarkarja.

Alfonso ::

Ah daj no, 0/6 in skupno 33% met iz igre, luknja v obrambi...da sploh primerjaš z Gnjidičem, katerega še nisem videl niti povprečno igrati, ne v Ciboni, ne v cro reprezentanci že pove svoje. Yogi je bil za prvega igralca Olimpije proti Bursi slab.

Kurzweil ::

Sej ne pravim, da je bil dober, tako slab pa tudi ne, ne obstaja samo met za 3 točke in obramba, še posebej ne za nosilce, da ne rečem šuterje, ki za voljo boljše realizacije tudi igrajo malce slabšo obrambo oz. je sploh ne, na žalost... od Yogija tako vemo kaj pričakovat, precej soliranja, slaba obramba, preveč tapkanja, kar se slabih lastnosti tiče... je pa od prihoda v Ljubljano vsaj malce popravil to svojo zaletavost, ko je velikokrat izpadel prav trapasto, s temi prodori... bik in rdeča barva... če imaš tako kot resne ekipe še enega organizatorja igre, ki je mogoče bolj kreativec in defender, si potem precej bolj fleksibilen, takole pa z enim playem, kot je Yogi ne more iti... tako kot Pullen... pride tekma ko eksplodira in obrne/dobi tekmo samo, ampak to ni konstantnost, ki pa jo za 5M€ moraš imet več...

Glede Gnjidića, mi popolnoma nič ni jasno, kaj hočeš povedat ??? :)) Kje kaj primerjam ??? Pravim samo, da je preslab za ta nivo, da se je že pred prihodom vedelo, kakšna je njegova glava, če hočeš, preveč niha, včasih bojda čisto zagnan za trening/igro, potem pride obdobje, ki je povsem kontra, rad se tu pa tam tudi skrega, je pa tudi kdaj manjkal na treningu brez razloga... kar je Cibona še nekako trpela, ker vemo kakšna je bila situacija glede kluba... tudi Gnjidić je znal imeti dobro tekmo, sicer res par tekem, torej frekvenca še nižja, kot pri Yogiju in Pullnu... pa še to, nekaj je, igrati v CIB... na nivoju, kot ga je... drugo pa je za Eurocup ekipo... lahko samo še enkrat rečem, če je kdo videl v njem neko rešitev, nima nekega razuma... jaz misli, da je tole Miško, na takšen, ali drugačen način podtaknil.

Še enkrat, kjer si videl ti kakšno primerjavo??? Kdo pravi, da je Gnjidić na nivoju za ta nivo? Si ti trezn možakar? :D

Alfonso ::

Daj se mal skuliraj, preberi še enkrat kaj si drug za drugim napisal. Najprej apologetaš Yogija nato pa napišeš da pa je Gnjidič še slabši kot smo pričakovali. To implicira primerjavo. Pa saj nima veze, po forumu se je težko pogovarjati, se zelo hitro zapne, napačno razume, itd.
Anyway: Golemac out? https://twitter.com/podcastblokada/stat...

Groot ::

Uf tole bi bilo pa kar presenečenje če bi sedaj odkrižali Golemca. Če primerjamo z lansko sezono, COL ni niti približno še v tako slabi situaciji.

Kurzweil ::

@D9999, pa o kakšni primerjavi ti to? :D Jaz sem napisal vse slabosti in dobre strani Yogija, pa tudi o Gnjidiću sem napisal, kar je najbolj relevenatno v tem primeru... nekak konstruktivno bi rekel. Najbolje, da pozabiva tole... očitno sem jaz čudno napisal, ali pa ti čudno razumel... nevermind...

Bi bil pa mogoče tudi jaz rahlo presenečen v primeru, da odslovijo Golemca, pa ne zato, ker bi bil nenadomestljiv, zelo daleč od tega... ampak glede na to, čez kaj vse je šel, pa je še vedno trener COL, da bi ga po dveh tekmah Eurocupa in to po tem, ko mu je manjkal prvi play... je pa seveda možno, da se skriva problem v odnosih, kemiji... navsezadnje se kar nekaj teh košarkarjev z njim gleda že 2 leti... mi je kar malce čudno oz, malo verjetno, da bi se to zgodilo, ampak očitno že nekaj ne štima... bi bil pa to dvojni udarec za Golemca, če spomnim, je bojda nedolgo nazaj zavrnil ponudbo Hrvaške košarkarske zveze, da bi postal selektor te reprezentance... we will see... tudi tekma z Budučnostjo ne prihaja ob najbolj primernem času... pa tudi naslednja tekma v Eurocupu je Joventutu... pa potem Benetke, kot je mislim da @komentator2021 že omenil oz. podal link, najdražjo ekipo Eurocupa v gosteh... ;(( Včasih je sprememba res potrebna, če ne gre več deugače... mislim pa, da ni trenerja, ki bi praktično z enim playem zmogel kakšne presežke... če se malce pošalim, ali pa tudi ne... Jacob Pullen je še vedno prost igralec...

Groot ::

Sicer bi tudi jaz z veseljem videl Pullna spet v dresu COL, ampak on po mojem mnenju dejansko ne bi bistveno prispeval k izboljšanju situacije. Problem COL je trenutno namreč mesto playa in pa centra. Gnjidić pač ni za ta nivo tekmovanja, Adams pa je še manj playa kot je bil lani Pullen. Na centru pa močno močno manjka Matković in verjamem da bi že zgolj z njim ekipa izgledala vsaj napadalno precej drugače.

Pa da dodam še glede razporeda. Ravno to je tisto kar sem opozarjal. Ok dva poraza še nista tragična, ampak ko pogledaš malce razpored za naprej hitro vidiš, da se kaj lahko zgodi da bo kar naenkrat score vsaj 0-4. Torej si odigral že skoraj četrtino skupinskega dela in si še brez zmage. Posledično je potem vsaka tekma v nadaljevanju pomembna, kar ti močno omeji rotacijo. Lani se je sicer podobna situacija skoraj čudežno rešila, ampak takšne zmagovalne serije so kar redke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Groot ()

komentar2021 ::



Očitno je Budućnost še aktivna na trgu, bomo videli, če bodo uspeli pripeljati kakšno okrepitev. Glede Partizana bi bolj rekel glede okrepitve, da ne bo nič, vse bolj mi tako zgleda glede na "optimizem" Obradovića, tudi govoric prek družabnih omrežij, kjer se je govorilo predvsem o centru, je vse manj. Rekel je tudi kakšno o budgetu, video kakšen post bolj zgoraj.
V oddaji so komentirali vse tekme, za sedaj odličnega Božića iz Zadra...

komentar2021 ::

ABA liga, 4. krog:
VČERAJ (SOBOTA)
BUD - COL 80 - 74
Ekipi sta se menjali v vodstvu, na koncu zmaga Budućnosti. Kamenjaš in Atić imata po mojem mnenju še dosti rezerve, tole včeraj je pod njunimi zmožnostmi, še posebej to velja za Kamenjaša. Budućnost je ekipa, ki lahko še napreduje in igra bolje...

MZT - SCD 92 - 79

DANES (NEDELJA)
MEG - CIB 93 - 100 (po podaljšku)
Presenečenje, podobno kot zmaga MZT-ja v Skopju, morda celo za odtenek večje presenečenje. Mega ima sedaj 4 poraze in je brez zmage, porazi so se zgodili proti FMP-ju ( 90 - 76, v gosteh), Igokei (76 - 87, doma), Zadru (96 - 90, v gosteh) in sedaj proti Ciboni. Realno sta bila poraza proti Igokei in delno proti FMP-ju pričakovana, proti Zadru in Ciboni je malo zmanjkalo, malo koncentracije, izkušenj, sreče.

Pozneje danes še dve tekmi, dve tekmi tudi jutri...

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Ja, nad sila povprečno formo Kamenjaša in Atića sem tudi jaz presenečen, ampak sem prepričan, da bosta slej kot prej pokazala svoje oz. kot si napisal @komentar2021, tu so še precejšnje rezerve, se je pa nekak vnesel Kaba.

COL res ni v prijetnem obdobju, pa težkega razporeda še zdaleč ni konec...

CIB pa kar preseneča, je Ljubičića na hitro in dobro zamenjal Bundović. Ne vem pa... so pa na tej tekmi pri CIB igrali vsi dobro, razen Perasovića. Mimogrede, kdaj bo ready Mesiček? Če pa se še malce navežem na Mego, malce me preseneča sila povprečna forma Rudana, sem več pričakoval od njega.

Na današnjih tekmah, pa bo mogoče celo najbolj zanimivo videt, kako bo odigral Daron Russell za MOR, če vemo, da je to dejansko prvi res tisti pravi test za MOR oz. Russella v tej sezoni...

Kurzweil ::

Pričakovani zmagi, tako CZV, kot PAR... je pa Daron Russell včeraj dobil lekcijo... celo tekmo so ga podvajali... v prodorih pa je dobil 4 res nasty blokade... dejansko prva streznitev na njegovi profesionalni poti, ga je bilo na trenutke kar težko gledat, kako izgubljen in zmeden je bil. Je pa Pecarski po tisti slabi prvi tekmi, zadnje tri tekme odličen. Je pa lepo videt, da dobiva Petar Vujačić lepo minutažo, tokrat 22 minut... pri tem je dal 9 točk, pobral 4 skoke... dodal pa še 1 asistenco, 1 ukradeno in 1 izgubljeno žogo. Včeraj je Vujačić mestoma naredil kakšen kiks, tudi trojke je metal samo 1/5, je pa pri trojkah v tej sezoni še vedno na 50% (6/12).

////

Danes pa igra Budučnost v Eurocupu proti Promitheasu... kdor spremlja, tako ve, da je Budučnost precej napredovala od samega začetka sezone, pa ima, kot smo že govorili tu, še precej rezerv. Olimpijo jutri čaka še en težek nasprotnik, tokrat bo to Joventut, zmaga bi res več kot sedla, glede na vse okoliščine...

komentar2021 ::

Punter je baje včeraj izenačil negativni rekord Eda Murić glede zgrešenih metov iz igre pri Partizanu v ligi ABA, vendar to ni veliko vplivalo na potek tekme in rezultat. LeDay včeraj odigral resno tekmo, Koprivica v drugem polčasu odigral za 180 stopinj drugače kot v prvem. V rosterju dvanajstih igralcev je kot dvanajsti igralec pristal Jovanović, ki je dobil prednost pred Glasom, saj je svoje minute in sekunde v dozdajšnjih tekmah v sezoni izkoristil bolje. Zanimivo je, da kar nekaj navijačev/simpatizerjev Partizana prek družabnih omrežij še zmeraj pričakuje, da bo Glas dobil resnejšo priložnost, težko bo, glede na to, da Partizan igra Evroligo, ki je pač tako kakovostno tekmovanje, da je težko kar tako pustiti nekoga igrati, ki se v bistvu še mora privaditi na vrhunski nivo... Po tekmi je Trifunović za BC Partizan TV YT pametno pohvalil ekipo Mornarja, ki jo mora vsaka ekipa jemati resno. Včeraj je bil Russell ustavljen, drugi najkakovostnejši/najpomembnejši igralec Mornarja Mihailović je svoje delo opravil bolje, pa vendarle je tudi on bil solidno ustavljen.

Ekipa Zadra za sedaj presenečenje v pozitivnem smislu, v naslednjih krogih (mislim na 6., 7. in 8. krog) bomo videli, kaj premorejo proti abaligašom, ki igrajo v evropokalih.

Kurzweil ::

@komentar2021, ja Punter je bil na tej tekmi obupen... tudi index na koncu -11... so pa ostali več kot oddelali svoje, še posebej jim je v prvi polovici tekme praktično šlo noter vse, kar se meta za 3 točke tiče... potem so malce popustili, pa je bil na koncu še vseeno čisto soliden met 14/32 za 3 točke. Je pa naredila obramba svoje... sploh podvajanje nad Russellom, ki je, kot sem že pisal, dobil prvo pravo lekcijo v ABA ligi... posledično precej ukradenih žog oz. kar 19 izgubljenih žog Mornarja. So pa svoje oddelali tudi nosilci, kot so Leday, Nunnally, Exum... slabšo igro Lessorta pod košem je kompenziral Koprivica.

Ja, ekipa Zadra zaenkrat res lepo preseneča... če se prav spomnim, najboljši štart v sezono, po letu 2008. Poleg odličnega Božiča, je tu še Drežnjak, pa še kdo... po drugi strani pa je nekako zatajil Jordano, glede na dober štart v sezono... zelo soliden pri Zadru je tudi Juan Davis... pri Borcu pa dolžnika Radonjić, ki je sicer dobro odprl sezono in Hale. Sem še vedno mnenja, da je rotacija Borca preozka... čeprav se je sedaj vrnil Lešić, ki jim bo prišel seveda zelo prav.

/////

Sicer pa včeraj Budučnost z 2. zmago... Promitheas so vodili že za 20 točk, potem pa je Promitheas malce pred koncem celo povedel, zadnjo četrtino je odigrala Budučnost obupno... rezultat v 4. četrtin je bil 12-29, pa še to je BUD dala nekaj točk v samem finišu, ko se je letos prvič zares izkazal Booth... tudi Kaba je na zadnjih tekmah več kot upravičil svoj prihod. V podaljšku pa je Promitheas recimo temu povsem zmrznil.

Danes pa COL čaka Joventut, z Antejem Tomićem na čelu. Moram priznat, da bom zelo presenečen, če COL na tej tekmi zmaga, dajem vlogo precejšnjega facorita Joventutu. Za COL danes ne bodo igrali Gnjidić, Matković in Zoran Dragić. Kolikor gledam na Eventimu, je za to tekmo zaenkrat prodanih zgolj za odtenek več vstopnic, kot za tekmo proti Bursasporju...

Alfonso ::

COL slabo igrajo, folk gre gledat zmage, dobro igro. Booth se je imo izkazal tudi proti COL.

Kurzweil ::

Alfonso je izjavil:

COL slabo igrajo, folk gre gledat zmage, dobro igro. Booth se je imo izkazal tudi proti COL.


Jop, proti COL je igral tudi dobro... na začetku sezone se je pa še malce iskal... meni je precej zanimiv pri BUD tudi Reynolds...

Alfonso ::

Joventut za dve klasi boljši od Oli. Ne vem če bi lahko kdorkoli, vključno z Yogijem, iz Oli lahko igral za Joventut.

Groot ::

Ja tejle porazi zagotovo niso ravno nadušujoči. Pa ok porazi pač pridejo, ampak tudi igra se kar nikamor ne premakne. Hkrati se mi pa počasi potrjuje misel da Yogi in Adams nista kompatibilna na igrišču. Nekako se mi zdi da sta preveč enako indijanska in z obema na igrišču se njun učinek praktično izniči. Sploh ko želi organizirati Adams je očitno da Yogi potem zgolj stoji na drugi strani in gleda vse skupaj brez kakršnegakoli gibanja.

Žal je očitno tudi da Golemac na Harrisona resno ne računa. Tako da smatram da bo po vrnitvi Zokija zapustil COL. Sicer je prišel slabo pripravljen, ampak glede na na njegov profil igre mi je vseeno nekoliko žal če bo šel, saj mislim da bi lahko prinesel malce drugačno igro.

Za vikend je nujna zmaga v ABA ligi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Groot ()

Kurzweil ::

5. krog lige ABA:

Danes/petek:
18:00 ... Cibona - Borac
20:00 ... Zadar - Split

Sobota:
18:00 ... OLIMPIJA - MZT
20:00 ... FMP - Budučnost

Nedelja:
19:00 ... Mornar - SC Derby
21:00 ... Partizan - Mega

Ponedeljek:
18:00 ... Igokea - Crvena Zvezda

Alfonso ::

Harrison je že out.

komentar2021 ::

Eurocup
COL ima to smolo, ali pa srečo (kakor se vzame, verjetno je bolj smola - zakaj, pojasnim v nadaljevanju) da igra v bolj izenačeni skupini Eurocupa. Realno v skupini A (kjer je COL) ni nekega izrazitega outsiderja (razen mogoče Cluja, vsi ostali so konkurenčni, tudi Prometey, ki bi ga pred tekmovanjem pričakoval na zadnjih dveh mestih, je dobro, celo odlično začel, ne glede na visok poraz proti Brescii), ni pa tudi s stališča COL "nepremagljive" ekipe, razen Joventuta - pod "nepremagljive" seveda mislim, da gre za občutno močnejšo, težko premagljivo ekipo, tudi Bursa je premagljiva, čeprav bo verjetno v vrhu skupine A. V skupini B so kar štiri, po mojem (skromnem) mnenju zares močne ekipe vsaj na nivoju Burse - Gran Canaria, Paris, Budućnost, T. Telekom + Promitheas in Hamburg, ki nista nivo prvih 4 navedenih ekip, sta pa zelo nepredvidljivi ekipi, ki nihata. To je neko moje mnenje glede Eurocupa, verjetno sem kaj pomembnejšega izpustil, ker letos tekmovanje spremljal bolj malo. Zakaj je igrati bolje skupini, kjer je več zares kvalitetnih, vrhunskih ekip, torej B - zato, ker se bo Olimpija v nadaljevanju, če bo napredovala, verjamem in realno je, da bo - igrala proti eni od ekip, ki bodo pri vrhu skupine B - verjetno G. Canaria, T. Telekom, Budućnost, Paris, ali pa vsaj Promitheas in Hamburg. Seveda v primeru, če bo COL v drugi polovici svoje skupine, kar je dosti realen scenarij, torej nekje od 5. - 8. mesta. Eurocup je dosti nepredvidljivo tekmovanje, zlasti ko se bo igralo na eno tekmo.
Misel: Če bi COL igrala v skupini B, kjer so London, Trento, Slask, napredovanje verjetno nikoli ne bi bilo vprašljivo.

Evroliga
Včeraj Punter pokazal, kaj zmore - in da zmore. Čeprav ni bil perfekten, so bile napake oz. slabše stvari večinoma nevidne, oz. hitro pozabljive :D LeDay, Lessort in Madar so dejstvo, da jim šut ni stekel, nadoknadili z igro v obrambi, takšno kot jo je pravzaprav potrebno igrati vsako tekmo. Papapetrou še zmeraj isti kot celo sezono, je pa bila zanimiva konferenca za medije po tekmi, ko je Obradović reagiral navidezno burno na vprašanje novinarke s Sport Kluba (video spodaj).


Danes:
C. zvezda - Bayern (19.00)
Efes - Fenerbahče (19.30)
Asvel - Baskonia (20.00)
Barcelona - Milano (20.30)

Zgodovina sprememb…

Groot ::

Alfonso je izjavil:

Harrison je že out.


Aha vidim da res. Meni osebno škoda. Golemac ga pač ni znal ali pa hotel vklopit. Na začetku sicer ni bil optimalno pripravljen, ampak mislim da bi vseeno lahko pokazal precej, če bi le dobil priložnost.

komentar2021 ::

Kurzweil je izjavil:


Danes/petek:
18:00 ... Cibona - Borac
20:00 ... Zadar - Split

Danes po vsej verjetnosti zmagi Borca in Zadra. Zadar bo tako prišel celo do 4. zmage v 5. krogih, če zmaga, seveda. Split je bil v prvih treh krogih daleč od zmage, v 4. krogu je prikazal boljšo igro.

Od 8. do 12. kroga bodo derbiji, vsak krog ABA lige vsaj eno super-derbi srečanje, takrat bi se znal narediti pravi vtis, kdo bo kje.

komentar2021 ::

CIBONA - BORAC 87 - 85
Borac vendarle izgubil proti Ciboni, kljub 44 točkam Hunterja Haleja. Njegova statistika: 44 točk, 7/12 za dve, 7/12 za 3, 9/11 prosti meti. Hale ima sedaj povprečje 20,8 točke na tekmo in je pri vrhu najboljših strelcev lige. 15/36 za tri letos...Cibona ima score 3-2 in je ekipa, ki lahko preseneti...

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Jaz sem pa glede na predstave CIB in dejstva, ki sem ga tu že večkrat omenil, dal prednost Ciboni. Borac se mi zdi, da ima letos slabšo ekipo, predvsem pa premajhno rotacijo... na tej tekmi je sicer eksplodiral Hale, ki na prejšnjih tekmah ni dosegal nivoja od lani... je pa sedaj poniknil Radonjić... pa na tej tekmi tudi Tomaševića ni bilo. Sem bolj presenečen nad zmago Splita v gosteh pri Zadru, čeprav je letos Split precej boljši, bolj stable, zdi se, kot da je situacija glede financ boljša kot lani, pa niti ne vem, če je res...

///

Sicer pa Harrison odhaja iz COL... poškodoval se je tudi Radović... statement kluba na Twitterju:

Žal so pregledi, ki jih je opravil včeraj zvečer in danes zjutraj, pokazali, da padec Roka Radovića na obračunu z
@Penya1930 ni bil povsem nedolžen.

Rok si je namreč resneje poškodoval levo koleno, s parketa pa bo odsoten vsaj osem tednov. #ZmajevoSrce


////

Pa še malce v Evroligo... tokrat sta zmagala tako PAR, kot CZV.

komentar2021 ::

Tekme v soboto in nedeljo:
C. Olimpija - MZT 93 - 73
FMP - Budućnost 96 - 91
Drugi poraz Budućnosti...
Mornar - SCD 75 - 86
Presenetljiv poraz Mornarja. Dva ključna igralca Mornarja - Russell 15 točk, 2/11 za tri, 1/5 za dve točki, Mihailović 16 točk (0/5 za tri). Obe ekipi dosegli 7 trojk, Mornar iz 30 poskusov, SCD iz treh poskusov manj.
Partizan - Mega 86 - 76
Dosti napeta tekma, Mega se je ves čas po zaostanku vračala v igro, praktično celo prvo četrtino v vodstvu. Obradović se je kockal z mladimi igralci, dokaj izenačeno zadnjo četrtino odigral z Madarjem, Trifunovićem, Koprivico, Vukčevićem, ki večinoma niso bili posebej razpoloženi. Glas edini ni odigral niti sekunde, očitno je vendarle on tisti dvanajsti igralec, ki bo v rosterju, dokler se ne vrneta Avramović in Smailagić. Statistika meta za tri točke pri nekaterih igralcih Partizana - Punter in Trifunović 0/3, Papapetrou 0/2, Vukčević in Madar 1/3, Anđušić 1/5, LeDay 0/1. Mega z druge strani odigrala zelo dobro v obrambi, zlasti prvo četrtino. Obradovićeva želja je bila, da se igralcem nekako porazdeli enakovredna minutaža, ne glede na njihove zmožnosti v datem trenuku, zraven pa premagati Mego, ki je, poleg Borca, ekipa iz recimo sredine lestvice (čeprav sta v tem trenutku Borac in Mega zadnjeuvrščeni ekipi), ki konstantno muči Partizan. To mu je tudi uspelo, ni bila pa ravno lepa tekma za gledanje...

Danes še ena tekma 5. kroga...

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

TOP 5 PRESENETLJIVE ZMAGE DOSLEJ V ABA LIGI 2022/23 - (MOJ IZBOR)

1. Cibona - Mornar 91 - 88
2. FMP - Budućnost 96 - 91
3. Mornar - SCD 75 - 86
4. Zadar - Split 74 - 76
5. Zadar - SCD 96 - 67

Gre za mojo presojo, lahko bi bil vrstni red tudi malo drugačen ali pa bi šla na listo kakšna druga tekma. Zmaga Zadra nad Studentskim centrom niti ni presenečenje, presenečenje je tako visoka zmaga.

TOP 3 POMEMBNE TEKME V ABA LIGI DOSLEJ 2022/23

1. C. zvezda - Budućnost 69 - 65
2. FMP - Budućnost 96 - 91
3. Budućnost - C. Olimpija 80 - 74

Tekme, ki bi lahko vplivale na končni rang posameznih ekip po rednem delu. Poudarek je na besedi "lahko", ampak izkušnje iz zlasti prejšnje sezone kažejo, da bi lahko bilo tako.

NAJBOLJ IGRALCI V LIGI GLEDE NA POVPREČNO ŠTEVILO TOČK NA TEKMO DO SEDAJ
1. Božić (Zadar) 29,6
2. Russell (Mornar) 29,4
3. Smajlagić 25 (odigral eno tekmo, gre za Svena Smajlagića, ne za Alena Smailagića, ki je še v Partizanu)
4. Hunter (Borac) 20,8

Ostali igralci imajo povprečje manj kot 20 točk.

Splošni vtis je, da nobena od ekip ni vnaprej odpisana, kar je dobro za nevtralne gledalce in tiste, ki so na prvem mestu navijači športa in nato neke ekipe. Zgleda pa, da so mnoge ekipe odvisne zgolj od igralca ali dveh, če najboljši igralec ni razpoložen, bodo te ekipe imele težave.

Alfonso ::

Sekula objavil reprezentančne kandidate. Hrovat mu je po pričakovanju dal dvojko, me pa zanima zakaj pa tokrat ni povabil Rupnika, ki je bil tako nepogrešljiv člen na evropskem prvenstvu? Luka ima ljubi čas saj je še vedno brez kluba.

P.s.: mal grdo napisano do Rupnika ja, ki sam ni nič kriv, tole gre na dušo Sekuliču.

Bo pa tale zasedba res težko opravila z Nemčijo in Izraelom.

Kurzweil ::

Saj repretentanci Nemčije in Izraela sta tudi močno oslabljeni... je pa res, da je pri nas narava reprezentance takšna, da imamo odlično petorko, vmes pa prepad... upajmo, da jim nekako uspe čez te kvalifikacije... bi bilo škoda, da nas ne bi bilo na SPju, ker v kolikor bodo naši trezni, lahko spet upamo na kakšno zanimivo prvenstvo, če se malce pošalim... če je to sploh smešno... :D

komentar2021 ::

Eurocup, včerajšnje tekme
Promitheas - Hamburg 81 - 77
Slask - T. Telekom 71 - 75
Se je kar mučil favorit iz Ankare, vsaj glede na rezultat...
London - Budućnost 78 - 87
Budućnost je imela tudi +20, pri koncu je bilo tudi 76 - 82.
Brescia - Bourg 69 - 71

Zgodovina sprememb…

Alfonso ::

Se ponavljam, ampak tale letošnja Olimpija je zame povsem negledljiva.

Groot ::

Se povsem strinjam. Dejansko mi sploh ni jasno kako so uspeli priti iz igre s konca lanske sezone na tole, glede na to da je Yogi še vedno tukaj. Preprosto kot da z Adamsom iščeta zgolj način da se čim prej prodata.

Da ima Omić 20 skokov, COL pa vseeno precej gladko izgublja, deluje kot da se nekdo malce šali.

komentar2021 ::

Eurocup, včerajšnji rezultati:
Lietkabelis - Cluj 89 - 84
Lietkabelis, ki je bil na tej tekmi favorit, se je kar namučil...
Bursaspor - Ulm 86 - 90
Hapoel Tel Aviv - Trento 93 - 63
Trento rezultatsko spominja na prejšno sezono Eurocupa.
Joventut - Prometey 82 - 77
Prometey ima še zmeraj povsem soliden score 2-2. Nekako še zmeraj ocenjujem, da bosta v skupini A ostala izven play-offa Prometey in Cluj, s tem da se zna zgoditi, da bo Prometey v igri do konca skupinskega dela, če COL ne bo (podobno kot v prejšnji sezoni skupinskega dela Eurocupa) začela zmagovati tekme eno za drugo.
Venezia - C. Olimpija 76 - 68
Venezia sedaj na 2-2. Končni rang po skupinskem delu ni ravno najpomembnejši, kar se tiče napredovanja Venezia ne bo imela težav...
Paris - G. Canaria 81 - 89

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Olimpija zaenkrat res ni najbolj prijetna za gledat... je pa bilo lani podobno... zgleda, bodo tudi letos potrebno narediti kakšno menjavo... vsi nekako najprej pomislimo na Golemca, čeprav se kdaj mestoma tudi za Bečiroviča vpraša človek...

Malce lažje seveda bo, ko se vrnejo Marković, Dragić, Gnjidić pa se mi zdi, da tako ni nek faktor... overall pa se težko kaj spremeni tudi ob teh povratkih, ker igra res ni najboljša, ni toliko problem v samih igralcih, kot v vodenju, želju, igri...

Tale reprezentančna pavza jim bo res sedla, ne bom presenečen, če v tem obdobju še koga dodajo v roster. Yogi rabi menjavo, to že čivkajo....

Sem mnenja, da bo imela Olimpija proti FMPju velike težave... ne bom presenečen, če tole tekmo izgubijo... ima letos FMP odlično ekipo...

Brez nekih resnih sprememb, se mi zdi, da se tudi sama igra bistveno ne bo spremenila oz. ne bo šlo na bolje... bo treba spet malce udarit po mizi in nekaj spremenit očitno...

Kurzweil ::

Panathinaikos Athens - PARTIZAN MOZZART BET 89:91
Wolters & Bacon 17 | Punter 29, Lessort 15.

PAR je včeraj na 6. tekmi te sezone 3. zmagal... kar ga trenutno uvršča na tisto 8. mesto v Evroligi. Zanimivo, da tudi letos Punter v ABA ligi igra zelo rezervirano, v Eurocupu pa podobno kot lani, igra dobro. Včeraj je dosegel 29 točk in 4 podaje... Punter je recimo tudi 5. strelec Evrolige z 18.5 točke/tekmo. Odlično v tej sezoni za PAR igra tudi Lessort, ki je na tej tekmi dal 15 točk in 11 pobral skok... Lessort je najboljši ofenzivni skakalec Evrolige, v povprečjo v napadu pobere 5.3 skoka, za primerjavo, Kevarrius Hayes, ki je drudi v tej statistiki, pobere "samo" 3.8 skoka ne tekmo... sicer pa Lessort v povprečju pobere 9.0 skoka, pred njim je samo Vezenkov z 9.6 skoka... kar je zanimivo je, da Lessort pobere več skokov v napadu, kot v obrambi. Da dodam še to, Lessort je 2. bloker like, z 2.2 blokadi/tekmo.

CZV danes igra proti Monacu

////

Se pa danes pričenja 6. krog lige ABA

danes
18:00 ... MZT - Mornar
20:00 ... Split - Cibona

sobota
19:00 ... Igokea - Budučnost

nedelja
12:00 ... Mega - SC Derby
17:00 ... Borac - Partizan
19:00 ... Olimpija - FMP

ponedeljek
18:00 ... Crvena Zvezda - Zadar

komentar2021 ::

https://www.rtvslo.si/sport/kosarka/gol...

---
@Kurzweil hvala za te statistične podatke, kar se tiče Evrolige ne spremljam statistike, mogoče za to ker mi določene stvari za sedaj ne zgledajo preveč realno :O
Kar se tiče včerajšnje tekme PAO - PAR, Punter odličen, zlasti v prvem polčasu, v drugem so ga toliko pazili, da je bilo tisto, kar je izvlekel, maksimum. V lanski sezoni je bila redkost, da Punter odigra dve tekmi zapored dobro/odlično. Lessort je imel veliko izgubljenih žog, borbenost na nivoju. Madar je očitno edini izmed mladih igralcev, za katere je Žoc ocenil, da ga je možno resno uporabljati v Evroligi. Vćeraj sta ob odsotnosti Nunnallyja dobila priložnost za mesto v rosterju Glas in Jovanović, vendar nista vstopila v igro (mogoče bosta vstopila v igro proti Borcu, v kolikor Nunnaly ne bo pripravljen?). LeDay daje maksimum, ampak ga šut ne služi, ne zadane niti prostih metov v zadovoljivem odstotku oz. koje pod košem. X faktor včeraj Anđušić, ki je ob Trifunoviću in Koprivici vpoklican za reeprezentanco proti VB in bo manjkal proti Olympiacosu. Eden od igralcev PAO, sem pozabil priimek, je v zadnji sekundi prve četrtine zadel trojko s svoje polovice, kdor je videl, je imel kaj videti :D Tudi Punter zadel eno odlično trojko, od osebni napaki, torej 3+1.
««
5 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629580 (1228) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82243198 (13981) 2dark
»

ABA liga 2021/22 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Šport
58965233 (16863) Kurzweil
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172723 (1667) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202054 (1372) scipascapa

Več podobnih tem