» »

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

««
6 / 10
»»

komentar2021 ::

6. krog lige ABA

danes
18:00 ... MZT - Mornar
Mornar bi moral biti na tej tekmi favorit, vendar se zdi, da Russell več ne bo dajal 40+ točk na tekmo, Mornar pa za sedaj, vsaj tako zgleda, nima plan B.

20:00 ... Split - Cibona
Tekma, kjer po mojem mnenju ni favorita...

sobota
19:00 ... Igokea - Budućnost
Izpit za Budućnost. Igokea je proti CZ v ponedeljek pokazala, da je ekipa, ki se lahko enakovredno bori proti najmočnejšim ekipam v tekmovanju. Šanse: 45-55.

nedelja
12:00 ... Mega - SC Derby
Počasi bo čas, da Mega dobi kakšno tekmo. Če se ne bo vrnilo tisto pomanjkanje sreče, ki je spremljalo Mego na prejšnjih tekmah, bo Mega težko premagala SCD.

17:00 ... Borac - Partizan
Tradicionalni neugoden nasprotnik Partizana je Borac iz Čačka. V zadnjem času poleg Mege je Borac tista ekipa iz sredine lestvice (obe ekipi, Mega in Borac, sta sicer letos za sedaj na dnu), ki muči Partizan...Če v ekipi ne bo Nunnallyja, bo priložnost za Jovanovića/Glasa, vsaj za mesto v rosterju.

19:00 ... Olimpija - FMP
Eden od derbijev kroga. Favorita po mojem mnenju na tej tekmi ni, v FMP-ju blesti Frazier, letos 17/36 za 3.

ponedeljek
18:00 ... Crvena zvezda - Zadar
CZ danes igra proti Monacu, tekma proti Zadru v BG naj ne bi bila ekstremno težka, je pa Zadar boljši kot lani, če se bodo držali blizu, bi mogoče lahko bilo zanimivo...

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

@komentar2021

Jaz bi na tekmi med MZTjem in Mornarjem mogoče celo dal prednost MZTju, verjetno čaka Mornar kar pravo vzdušje v gosteh. Je pa res zelo zanimivo, kako je Russell padel v formi... ga je zgleda tista lekcija s strani PAR precej prizemljila... sem nekako pričakoval, da bo potem naslednjo tekmo, ko so imeli doba SC Derby, si spet dal duška, ampak temu niti slučajno ni bilo tako... bo zanimivo danes videt kako bo... sta pa imela zadnjič proti SC Derbyu Russell in Mihailović skupaj kar 12 izgubljenih žog, Russlovih je bilo 7.

Na tekmi Split-Cibona bi tudi jaz rekel, da ni favorita... bo zanimiva tekma>... je pa pri Splitu vse preveč odvisno od Shorterja in Mavre... na drugi strani je pri Ciboni res zanimivo, da dejansko vsako tekmo nekdo drug odigra dobro... praktično edini konstanten pa Borna Kapusta, ki je z 8.4 podaje/tekmo... prvi podajalec lige. Če bi moral napovedati, bi rekel, da bo tesno zmagal Split, še najbolj zaradi domačega terena.

Tekma med Igokeo in Budučnostjo je verjetno poleg tekme COL-FMP... tekma tega kroga. Igokea je minulo kolo dokazala proti CZV, da je spet zelo resna ekipa... nekako pa je pri njej v zadnjem obdobju precej poniknil Tanasković... je pa zato konstanten postal Kendrick Ray, ki končno kaže tisto, kar se od njega pričakuje... zaenkrat sem pri Igokei malce razočaran nad formo Jošila v tej sezoni... trojke meče samo 30%, kar je seveda slabo, za v zadnjem obdobju najbolj natančnega šuterja za 3 točke v ligi. Sicer pa je letos dober tudi Crawford v dresu IGO... medtem, ko Waller igra vsaj v ABA ligi obupno v tej sezoni... medtem ko je Waller vsaj na zadnji tekmi Lige prvakov... ko je IGO izgubila proti Bilbau, končno/prvič letos pokazal nekaj več. Budučnost na drugi strani bi morala vseeno biti favorit, bo pa sigurno zanimiva tekma... nekako pa ne razumem, kaj se dogaja v tej sezoni s Kenanom Kamenjašem... na drugi strani pa se je nekako Bell-Haynes nekako le znašel in igra zadnje tekme precej dobro. Aja, precej hud udarec za IGO je poškodba Maria Nakića, res škoda za tega 21-letnega košarkarja, sem prepričan, da bi letos imel res odlično sezono in da bi se končno zares naigral in dokazal.

Na tekmi med Mego in SC Derbyjem pa bi dal prednost Megi... neglede na to, da ima zaenkrat score 0-5. Ni pa imela Mega ravno najlažjega razporedna... saj je že igrala proti FMPju, Partizanu, Igokei, Zadru v gosteh... na zadnji tekmi je eksplodiral tudi Rudan, bomo videli, ali je bila samo ena tekma, ali je to znak, da je malce dvignil svojo formo. Branković letos igra odlično za Mego... ostali pa čisto preveč nihajo... tudi Ahmaad Rorie ni na nekem nivoju, vsaj ne za prvega organizatorja igre, je pa to verjetno tudi eden od razlogov, zakaj je prišel v Mego Milosavljević, čeprav je on položaj SG. Imam pa občutek, da če bo šlo Megi še naprej slabo, da bo Miško že pripeljal potrebne okrepitve iz svojega rosterja. SC Derby pa zaenkrat po pričakovanjih, Žakelj je že precej govoril, da jim manjka kakšen proper center oz. ni bil za to ekipo najlažji odhod Kamenjaša... je pa roster Derbyja nekako precej ozek... jasno, primarno se dela z mladimi, tistih pravih nosilcev pa ni prev veliko... Loren Jackson je soliden organizator igre, potem pa sta tu še Tasić in Drežnjak... Magee pa je mel do sedaj dejansko samo eno dobro tekmo. Torej dve ekipi, ki delata z mladimi... energije verjetno ne bo manjkalo, želje pa še manj... kot rečeno, dajem prednost Megi.

Med Borcem in Partizanom verjetno ni potrebno niti pisat, da je Partizan gladko favorit in zdi se mi, da Obradović precej resno jemlje ABA ligo, tudi proti slabšim ekipam, precej igra z igralci, ki igrajo tudi Evroligo, sicer malce rezervirano, ampak ni tu nekega pretiranega podcenjevanja... poznamo ta odnos Obradovića že od nekdaj. Minuli krog je za Borac sicer raztural Hale, ampak pri njemu je mogoče, da bo že to tekmo končal z negativnim indexom... je Hale en takšen tip igralca, ki precej niha... sicer pa mislim, da je nekaj poškodb pri Borcu, vrnil se je sicer Lešić, ampak od začetka sezone že poudarjam, da je roster Borca preozek... se zna hitro zgoditi, da bo tole povsem enosmerni promet.

Definitivno ena od tekem kroga bo tekma Olimpije in FMPja... se malce bojim te tekme oz. nekako slutim, da bi lahko FMP tole tudi zmagal, ker ima seveda zelo resno ekipo... Yogi vemo, da ni ravno nek defender, tako da lahko še kako do izraza pride Frazier... Omić bi znal imeti precej težav s svojim bivšim košarkarjem Jankovićem in Izundujem... zanimivo, da je tako, kot je bil Janković nekdaj košarkar Olimpije, je bil pa tudi Rebec član FMPja... za Rebca se mi zdi, da zaenkrat igra precej bolj z glavo, kot smo tega bili pri njemu vajeni, kot da je malce dozorel in umiril glavo... ali pa se zgolj povsem podreja ekipi, da se mu seveda podaljša pogodba do konca sezone. Moram rečt, da sem letos nad Murićem kar malce razočaran. Sicer pa nas bolj kot FMP, lahko skrbi sama igra Olimpije, precej slaba obramba, ni tiste želje, preveč se igra individualno... bo zanimiva tale tekma.

Zadar je gotovo zelo pozitivno presenečenje začetka te sezone, ampak v gosteh proti Crveni zvezdi... verjetno ni treba veliko govorit o tem, kdo je gladko favorit. Prav impresivno je, kaj dela Vildoza oz. kako brutalen je njegov učinek, glede na odigrane minute. Bo res zanimivo videt, kakšen bo doprinos ekipi Zadra s strani letos odličnega Božića, verjetno se ga znajo kar lotit, nekaj v smislu Partizana in Russella od Mornarja. Žganec in Davis seveda nikakor ne bosta mogla slediti celi plejadi visokih košarjarjev pri CZV... Dalibor Ilić sploh ne igra, še Hassan Martin včasih ne dobi minut, pa se bo vrnil še Kuzmić... je pa res, da Raduljica zaenkrat ne kaže skoraj nič od tega, kar se je verjetno od njega pričakovalo. Tole bo gladek poraz Zadra oz. precej je odvisno, koliko se bodo pri CZV sploh naprezali na tej tekmi, glede na to da jim rahlo že teče voda v grlo, kar se Evrolige tiče in je fokus povsem preusmerjen v to tekmovanje.

Crvena Zvezda se je razšla z Jaylenom Adamsom...

Crvena Zvezda se je razšla z Jaylenom Adamsom...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

komentar2021 ::

Včeraj, liga ABA:
MZT - Mornar 77 - 94
Prvi polčas je dobila domača ekipa, drugi pa gostje, in to prepričljivo. Russel (včeraj 22 točk) naj bi bil blizu prestopa v Galatasaray. Najboljši strelec včerajšnje tekme je bil Mihailović (25 točk).
Split - Cibona 82 - 74 (po podaljških)
Tekma je bila zelo izenačena, kot smo predvideli...

Danes tekma med Igokeo in Budućnostjo (19.00), ena od ekip, ki sem jih pričakoval pri vrhu, bo po tej tekmi imela score 4-2, druga pa 3-3 (trenutno sta ekipi pa 3-2)...

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Mogoče sem malce presenečen nad končnim rezultatom, je pa bilo precej bolj izenačeno med MZTjem in Mornarjem. Predvsem je na tej tekmi res popolnoma za MZT zatajil Strahinja Mičović, na drugi strani za odtenek boljša igra Russella, ampak zdi se mi, da bodo tekme iz začetka sezone zgolj še prebliski. Za MZT sta tekmo sezone odigrala Krstevski in Maxwell... Caffey preveč niha za prvega organizatorja igre... ma drugi strani pa najboljši Mihailović in prvič letos je vidno vlogo odigral Vranješ... naš Petar Vujačić pa precej slabo izkoriščene minute to tekmo... v slabih 20 minutah, samo 3 točke. Sicer pa je tekmo odločil skok, ki ga je MOR dobil z 38-24 in boljši met za 2 točki MOR.

Kar se druge tekme tiče, pa po pričakovanjih... vse je spet slonelo na Mavri in Shorterju... sem pa letos precej razočaran nad igro Runjića, nekako sem zanj bil prepričan, da bo letos naredil še korak naprej, je imel že lani par res dobrih tekem, tudi v pripravljalnem obdobju je kazal veliko več. Za split je pozitivno presenetil Lewis Sullivan. Zanimivo, da je prejšnjo tekmo odlično za CIB odigral Sven Smajlagić, na tej tekmo, pa kot da ga ni oz. je tudi dobil samo drobtinice kar se minut tiče... če smo bili vajeni, da je na vsaki tekmi nekdo pri CIB eksplodiral, tokrat prav zares nihče ni izstopal, mogoče še najbolj Filip Bundović... sicer pa je na tej tekmi prvič letos res popolnoma zatajil Borna Kapusta... met iz igre 3/16... najmanj asistenc letos (5)... sicer pa še 6 izgubljenih žoge, kot rečeno, blackout tega košarkarja. Sicer pa obe ekipi obupno za 3 točke.... SPT 6/27 (22.2%)... CIB pa 7/27 (25.9%)... Cibona je obupno izvajala preoste mete t.j. 9/20, kar je zares slabih 45%... ostalo bolj ali manj izenačno, edino kar je še izstopalo, so izgubljene žoge, ki jih je imel SPT samo 10, CIB pa 18.

////

Danes ob 19:00, pa si lahko obetamo zelo zanimivo tekmo med Igokeo in Budučnostjo... me pa letos malce moti, da se ob sobotah igra malo tekem, ko bi v praksi lahko še največ pogledal.

komentar2021 ::

Koprivica in Exum sta se dodala na seznam poškodovanih igralcev pri Partizanu...Koprivica naj bi po prvih ocenah bil odsoten dva meseca. Jutri roster: LeDay, Punter, Glas, Jovanović, Lessort, Vukčević, Trifunović, Anđušić, Madar, Papapetrou, brez Nunnallyja (verjetno)...proti Olympiacosu pa: LeDay, Punter, Glas, Jovanović, Lessort, Vukčević, Madar, Papapetrou, Nunnally (če se vrne za to tekmo).

komentar2021 ::

Mega - SCD 101 - 74
Presenetljivo visoka zmaga Mege. Zgoraj sem napisal, da se bo prej ali slej obrnilo in bo Mega zmagala kakšno tekmo z izjemnim šuterskim izkupičkom, to se je zgodilo danes. 63 točk v drugem polčasu je vsekakor številka za spoštovanje, 12/26 za tri tudi. Pri SCD-ju najboljši Tasić (21 točk), Magee zgolj ena trojka in to je to...

Kurzweil ::

Košarka: Crvena zvezda odpustila trenerja

No, to sem nekajkrat pisal pod tem topicom... začenši pred samo sezono. Namreč že od samega imenovanja se mi je zdelo, da so na mesto evroligaškega kluba imenovali malce premalo izkušenega in premalo kompetentnega trenerja, kar Jovanović roko na srce vsaj zaenkrat je... sodu je verjetno izbil dno zadnji poraz ABA lige proti Zadru, ki je verjetno kar največje presenečenje letošnje ABA lige... tudi score 1-6 v Evroligi, ter zadnje, 18. mesto ni nekaj, kar so pred sezono pričakovali.

Novinarsko konferenco ima CZV danes, bodo pa v kratkem potrdili novega trenerja... bo zanimivo videt, kdo bo to...

Alfonso ::

Pišejo naj bi bil Duško Ivanović?

komentar2021 ::

Evroliga
Za razliko od Eurocupa se bo Evroliga igrala že ta teden. Letos je tekmovanje zelo izenačeno, sodeč po dosedanjih rezultatih. Tekme ta teden bodo v četrtek in petek, naslednji teden pa se igrata dva kroga. CZ ima realno možnost, da v naslednjih dveh tednih (trije krogi), pride do vsaj ene zmage (Asvel?), proti Albi (naslednji torek ob 20.00) in Maccabi (naslednjih četrtek ob 17.30) bo kar težko...

Eurocup
Nemanja Gordić nova okrepitev Cluja.

ABA liga
Do konca sezone bo v dresu Borca iz Čačka nastopal Mihailo Petrović (Partizan).

Kurzweil ::

Evo, pa da dodamo še to, v Partizan iz Bahcesehirja, torej kluba Jake Blažiča, prihaja Vladimir Brodziansky. Gre za 211cm visokega slovaškega reprezentanta, ki je v preteklosti igral tudi za španska kluba Obradoiro in Joventut.

Alfonso ::

Alfonso je izjavil:

Pišejo naj bi bil Duško Ivanović?


Tudi uradno

Kurzweil ::

Alfonso je izjavil:

Alfonso je izjavil:

Pišejo naj bi bil Duško Ivanović?


Tudi uradno


Eden od komentarjev pod objavo na uradni strani CZV

Dobrodoslica velikom Dusku Ivanovicu od ovog momenta krece sezona za Zvezdu,a verujem da ce veceras na treningu morati i Nebojsa i Vesna da trce krugove


S trenerjem takšnega kova bi morali že začet sezono... milo rečeno pogumni so bli, da so šli z Jovanovićem...

Kurzweil ::

Miško Ražnatović je potrdil, da je Aleksandar Djordjević postal novi selektor Kitajske... tako, da če se bo slednja uvrstila na SP, bo seveda vodil to reprezentanco.

///

Za Borac je podpisal branilec Mihailo Petrović

///

Sicer pa v petek se nadaljuje liga ABA! Pari 7. kroga:

petek
18:00 ... FMP - MZT
20:00 ... SC Derby - Borac

sobota
16:00 ... Crvena Zvezda - Cibona
18:00 ... Zadar - Budučnost
20:00 ... Igokea - CEDEVITA OLIMPIJA

nedelja
17:00 ... Mornar - Mega
19:00 ... Partizan - Split

komentar2021 ::

Groot ::

V COL pa očitno ne nameravajo nič kaj spreminjati zasedbe. Ima morda kdo kakšno informacijo kako je z Matkovićem? Zoran očitno potrebuje še par tednov, kljub temu da so ves čas govorili da naj bi se vrnil že sedaj po reprezentančnem premoru.

Kurzweil ::

Menda bi se naj sedaj Matković že vrnil... tako je bilo vsaj rečeno pred reprezentančnim premorom... ko smo 101 brali o tem, kako COL krvavo potrebuje pavzo zaradi poškodb, kot da druge ekipe nimajo takšnih in drugačnih težav.

Sobotna tekma proti IGO v gosteh bo proper tekma... mogoče bi celo prednost dal IGO. Igokea je nazadnjih 5 tekmah zmagala 5x... izgubila je edino proti CZV in če pogledamo celotno sezono... je na začetku IGO premagal samo še MOR... ko je prvič navdušil/presenetil Russell, ki se zdi, da si je spet "opomogel". Celotna ekipa IGO se je precej dvignila... bolje igra tudi Waller, ki je bil na začetku slab... po manjšem mrku, je nazaj tudi Nikola Tanasković... predvsem pa vedno bolje igra Kendrick Ray, ki je čisto zares zatajil samo na prvi tekmi. Jošilo sicer še malce niha... sicer pa je v zadnjem obdobju precej bolj začel igrat Đorđević... zelo hvaležen igralec pa je Bryant Crawford, ki res odlično razigrava ekipo... bolje rečeno, je prvi asistent lige z 8.33 asistence na tekmi, tako je prehitel tudi Borno Kapusta, ki vemo, da je odlično začel sezono... mimogrede, Yogi je 5. asistent lige, z 6.4 asistence/tekmo.

Če ne bi igral Matković, ima IGO prednost na visokih položajih... verjetno pa je odveč, da napišem, da tudi na branilskim položajih, kjer ima COL dejansko na voljo samo Yogija in malce potiho sem upal, da bodo v tem reprezentančnem premoru pri COL morda pripeljali kakšnega branilca. Je pa na reprezentančnih tekmah malce bolje zaigral Murić. Tekma IGO-COL je verjetno kar tekma kroga... zanimivo bo tudi na tekmi ZAD-BUD... Zadar trenutno zaseda celo 3. mesto v ligi.

Groot ::

Tudi jaz nekako dajem bolj prednost IGO, razen če je uspel Golemac res močno dvignit ekipo v zadnjih dveh tednih.

Glede Matkovića pa se je ves čas omenjalo tole pavzo in njegov povratek po njej. Ampak ker so enako trdili za Zorana, ki pa je pred kratkim sam rekel da potrebuje še par tednov, se bojim da na koncu ne bo nič. Kar me pa še bolj skrbi je pa to da se je ves zadnji mesec govorilo kako se čaka da pridejo igralci nazaj po poškodbah. Ampak sam nekako preprosto ne verjamem da bo povratek Matkovića in Zorana rezultiral v enak uspeh kot lanska rošada sredi sezone. Sploh glede na to da je očiten problem COL trenutno na branilskih mestih. Matković bo sicer dodal nekaj širine, saj so pod košem sicer trenutno precej enodimenzionalni. Ampak Zoran pa pri organizaciji napada ne bo prav nič doprinesel.

Alfonso ::

Pri tej Olimpiji/Golemcu res pogrešam malo poguma z domačimi mlajšimi igralci. Verjetno bi bil recimo Klavžar dosegljivo poceni če bi mu upali dati priložnost. V Murcii več ali manj sedi na klopi. Če sta že bila Samar/Glas predraga/nedosegljiva.

komentar2021 ::

Zadar izpustil zmago proti še enemu od favoritov. Obe ekipi, torej Zadar in Budućnost sta trojke metali nad 40%. Božić iz Zadra najboljši strelec ekipe - 34 točk (imel je kar 18 prostih metov, zadel jih je 14). Pri BUD sta izstopala Bell-Haynes in Reynolds, ki je zadel 4 trojke iz šestih poskusov, za 2 3/4.

Alfonso ::

Zadar podaril zmago. Kaj so delali v zadnji minuti je za burlesko.

Misli da so imeli 4 pike prednosti 20 sekund pred koncem. So se zaleteli takoj v napad, falili polaganje, dobili takoj koš in izpod koša podali v roke Bud. Ne vem če sem že kdaj videl tako idiotsko odigrano....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alfonso ()

Kurzweil ::

Tole je bilo res neverjetno, kako grdo je Zadar zaštrikal zmago... naslenja tekma Zadra v ABA ligi, pa drug teden proti COL v Tivoliju.

komentar2021 ::

Informacija, ki v nadaljevanju sezone ne bo odveč: v prejšnjih dveh sezonah, ko je v ligi ABA sodelovalo 14 ekip (26 krogov) je bilo za TOP 8 dovolj 11 zmag (pred tem je sodelovalo 12 ekip). Tudi zdaj bo zelo verjetno potrebno 10-12 zmag.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

@komentar2021, dobro vedet...

Sicer pa Aleksandar Bursać v MZT in Domagoj Vuković v Cibono.

Sicer pa danes tekma Cedevite Olimpije proti ukrajinskem Prometeyu. Gre za ekipo, ki ima trenutno score 2-2 in je potencialno ena tistih ekip, s katero se bo, kakor vsaj zaenkrat kaže, COL borila za top 8 mest v svoji skupini. COL ima zaenkrat score 0-4 in je zadnja v svoji skupini, zato je zmaga na domačem terenu preprosto nujna. Za Prometey med drugih igra tudi stari znanec COL in sicer Issuf Sanon, ki je med drugim tudi dobro igral na minulem EPju.

Zdej če se navežem na ABA ligo... Budučnost igra jutri proti Parisu/Parizu, kjer igra še lani član zagrebške Cibone in sicer Amar Gegić, ki je imel lani odlično sezono.

Kurzweil ::

Nič kaj dobro ni tole za COL! Nov poraz in score 0-5, zadnji v skupini in edini še brez zmage. Sicer sistem omogoča, da ni tako zelo težko priti med top 8, ampak potrebne so spremembe oz. potrebno bo kaj dodati.

Jasno, pri COL manjka cel kup košarkarjev, je pa res, da od tistih, ki bi dejansko igrali resno vlogo, sta to samo Matković in Dragić, ki vprašanje kako bi igral, po tem kar smo videli na EPju. Je pa res, da tudi sama rotacija seveda ogromno pomeni, pa tudi dejstvo, da imaš na treningu vsaj 10 igralcev.

Zanimivo je, da je COL celo izgubila skok, sploh če vemo, da je Prometey igral precej tekme z zelo nizko postavo... ne rečem, ni vse v višini, več je v zapiranju, pozicioniranju in želji/borbi po skoku, ampak izgubiti skok, še posebej na domači tekmi je nedopustno. Omić je bil pred leti najboljši ofenzivni skakalec Eurocupa, ne vem kje se je to izgubilo.

Morda je res čas za svežino v smislu, da se menja Golemca, da ne rečem Sanija. Crvena Zvezda je menjala trenerja, odkar je prišel Duškol Ivanović, CZV še ni izgubila, včerja so po podaljški premagali še Albo, po tem, ko so par dni nazaj premagali tudi Asvel, naslednjo tekmo imajo doma proti Maccabiju. Partizan pa se tako giblje nekje v coni top 8.

Nič kaj rožnati časi v taboru Cedevite Olimpije. Naslednja tekma v Eurocupu za COL bo proti Lietkabelisu v gosteh, torej še eden od verjetno neposrednih konkurentov za top 8 v tem tekmovanju. V ABA ligi pa naslednja tekma proti Zadru v Tivoliju. Jasno, Zadar je najbolj prijetno presenečenje te sezone, bo pa zanimivo videt, kako bodo reagirali po tisti res neumno zapravljeni zmagi proti BUD.

Alfonso ::

Letos tole je res porazno. Mučno gledati in tudi poslušati komentarja na Šport Tv, ki Oli in njih igralce samo hvalita, le-ti pa samo izgubljajo. Ne vem, nimam besed, je res bedno tole mučenje gledat. Vsak nasprotnih, pa četudi je to Prometey, pa zgleda kot da je sestavljen iz samih NBAjevcev. Nekaj je ornk narobe pri Oli. Izgovori kako jim manjkajo igralci pa tudi. Edin če bi Matkovič kaj naredil. Dragić ni več faktor že nekaj časa tudi za evrocup nivo ne. Gnjidič ni tako nič igral tudi ko je bil zdrav, ker je preslab, Radović nekje v spodnji polovici ekipe, pa Kosi povsem na koncu klopi. Sezona za pozabo očitno. Ne pričakujem spremembo na bolje kot lani, vsaj tako drastično ne. Vsaj brez menjave Golemca ne.

komentar2021 ::

Mića Berić, nekdanji košarkar, je v Košarkarskem podcastu sa Lukom i Kuzmom (ponedeljek/torek) omenil, da naslednji sezoni pričakuje, da bo eden od sedanjih evroligaških abaligašev igral v Eurocupu. Torej bi lahko bile 3 ekipe iz ABA v Eurocupu, to so trenutne računice, to je še daleč, seveda obstaja tudi opcija dveh ekip iz lige ABA v Evroligi (če eden od abaligašev pride v finale Eurocupa, če bo to dovolj za Evroligo), seveda je tudi vprašanje, če je sploh kakšen od abaligašev pripravljen za Evroligo, če ne računamo zdajšnjih dveh ekip. Še zmeraj sem mnenja, da je Evroliga prevelik korak za vse abaligaške ekipe razen CZ, kljub temu, da ima PAR, vsaj za sedaj učinek, ki popolnoma presega moja pričakovanja v Evroligi. Če bi Nunnaly zadel več trojk, ko ga nihče ne pokriva oz. bi Papapetrou pravzaprav sploh zadel kakšno od njih, bi bilo super...
COL včeraj izgubila proti Prometeyu, ki je konkurent za play-off. Sedaj ima Prometey tri zmage, COL še nobene, in kar konkretno že beži COL. COL pa mora za napredovanje, poleg verjetno Cluja, prehiteti še eno ekipo. Ekipe, ki imajo trenutno dve zmagi (Ulm, Brescia, Lietkabelis) so po mojem mnenju močnejše od Prometeya, in imajo več možnosti, da zmagujejo ekipe s tremi oz. štirimi zmagami, kot Prometey, posledično jih bo težje prehiteti... COL ima v naslednjih krogih do konca leta ekipe, ki so verjetno močnejše od Prometeya, so premagljive, vendar do tekme s Clujom (18.1.2023) ne bo nobene tekme, kjer bi napovedal, da bo COL realno imela opazno vlogo favorita. Za napredovanje bo verjetno potrebno doseči minimalno 6 zmag oz. maksimalno 8, najbolj realno pa 7...
Budućnost igra zvečer proti Parižanom in bo verjetno favorit, vsaj blagi.

Kurzweil ::

Ja, težko je klubom na Balkanu, kar se Evrolige tiče. Klubi razpolagajo s cca 8-11M€... za primerjavo, budget klubov, kot je bil CSKA, Barce, Reala in podobnih se giblje od 30-45M€... s tem, da ti klubi gladko poberejo vse prospecte, tako da so tudi dolgoročno v prednosti glede tega + zaslužek ob prestopih, tudi v NBA...

Recimo toliko kot ima sedaj COL budget, je cena enega Micića, Larkina ali Mitorića.

PAR in CZV imata vsaj eno prednost kar se tega tiče, to je arena in 20k gledalcev, ko gre zares, tu se dobi marsikatera tekma.

Sicer pa je težko ja... dobiti nekih 10M€ je čudo oz. če se financiraš kot CZV in PAR, potem gre, za neke resne ambicije pa lahko rečemo 20M€... tega pa na Balkanu nihče ne more doseči, to je že tudi rahlo nehigienično, da bi država/politika dala toliko denarja za en klub.

Evroliga potrebuje neko regulacijo budgeta klubov, kar se seveda ne bo zgodilo, ker drugače je tole nesmisel... kar vsi vemo, da bo tako tudi ostalo še lep čas... Eurocup na drugi strani pa ne privlači ravno nekega folka... potem pa gledam zadnjič, da je imel španski Burgos na domači tekmi 2. španske lige 9000-10000 gledalcev... ko je odlično tekmo odigral tudi Luka Rupnik... mu je skandirala celotna dvorana... pa sem ravno zadnjič bral, ko je predsednik tega kluba razlagal, da ima Mirotić večjo plačo, kot je budget Burgosa, zdej če vemo, da je Mirotić cca 4M€... potem lahko rečemo, da ima en Burgos v 2. špoanski ligi vsaj 1/2 proračuna COL... če ne več.

Groot ::

Sam sem nekako vedno bolj prepričan da COL letos ne bo videla playoffa v Eurocupu. Kot sem opozarjal že od samega začetka, pa so nekateri tule pisali da te tekme niso pomembne, se tej porazi pač naberejo. Score 0-5 je katastrofa, sploh ob zadnjem porazu proti neposrednim konkurentom. Če pa izgubijo še naslednjo tekmo proti Lietkabelisu v gosteh, pa bodo možnosti že precej majhne. Verjeti v ponovitev lanskega scenarije ja pa kar utopično.

Zelo močno mi tudi že presedajo izgovori Golemca na poškodbe. Kot ste omenili tudi že ostali, je tukaj edini pravi faktor Matković, ki verjamem, da bi razširil samo igro. Zoki je faktor za 15min, ni pa realno da bo nosil ekipo ali pa preobračal tekme. Sploh pa ne razumem tega argumenta glede okrepitev in nejasnosti okrog vračanja poškodovanih, saj je vsaj za organizatorja zelo jasno da stvar preprosto ne igra. Ja, poškodovan je Gnjidić, za katerega pa močno močno upam da je tudi Golemcu in Saniju jasno da ni nek bistven faktor za igro. Torej bi bila okrepitev na tem položaju nujna. Enako je več kot očitno da bo potreben vsaj še en kombo visok igralec.

Bojim pa se tudi da se je očitno zelo dobro zrušilo sistem/jedro, ki se ga je gradilo zadnji dve sezoni. Neke menjave so sicer tako ali tako vedno pričakovane, ker je nemogoče da bi uspeli zadržati celotno jedro. Ampak ob trenutnih predstavah je vprašanje kaj sploh obdržati ob takšni igri oziroma na katerih igralcih graditi. Zagotovo so to najbrž vsaj Murić, Zoki (dvomim da bo uspel najti drug boljši klub), Radovič, potem je pa že vprašanje. Omić zna tudi ob slabi sezoni vseeno najti nek konkreten angažma kje v tujini. Yogi ob neuspešni sezoni zagotovo ne ostane. Adams je tako ali tako pogrešljiv ob takšni igri. Alibegović pa tudi bo najbrž želel kam višje.

Alfonso ::

Maš tudi "šolanega klasičnega ostrostrelca" Jeremića ;). Mah ruster je slab, trener pa ne zna potegniti ven maksimuma.

Kurzweil ::

Težko je pričakovat takšen vzpon, kot se je lani zgodil po novem letu. No, najprej bodo sploh morali kaj storit... ne vem, če res ni najboljša rešitev, da se zamenja Sanija in Jurico, mislim, da sta imela več kot preveč priložnosti, da dokažeta svoje, nekako ne gre povsem po pričakovanjih. Škoda je takšne dvorane, ekipa poimensko ni slaba, vprašanje, kako bi delovala, če zapiha svež veter v obliki novega trenerja, morda se imajo že malce dovolj, vemo, da zna biti Golemac tudi precej zoprn. Potrebna pa je tudi seveda korekcija same ekipe... Matković je OK, vsi ostali, ki so sedaj poškodovani, pa niso vredni enega proper Eurocup igralca... pa drugi strani, tudi nekateri nosilci letos igrajo slabo oz. slabše, kot se od tuje okrepitve nekako pričakuje.

Bi bilo zanimivo videt, koliko je imel Yogi lani in koliko ima letos... seveda so vsa ta podaljšanja pogodb oz. njihovi zneski praviloma višji, kot so bili, da seveda lahko ekipa, kot je COL, obdrži igralca tipa Yogi.

Zaenkrat pa zgleda, da sta si Sani in Jurica še kupila nekaj časa oz. bomo še lep časa brali naslove tipa, da kakšen suffer imajo zaradi poškodb, kot da druge ekipa pa teh problemov nimajo. Se spomnim kakšna 2-3 tedne nazaj, ko sej v enem tednu prebral vsaj 5 naslovov v smislu, po reprezentančnem premoru bomo verjetno kompletni, potem se bo šele videli... oz. konstantno iskanje izgovorov in alibijev. Sem prepričan, da Matković in Dragić + nekaj bench playerjev niso takšen faktor, da bodo stvari spremenili radikalno na bolje. Ekipa je bila sestavljena čudno... sicer pa mimogrede, Matković, Dragić in Gnjidić so tudo prej imeli težave s poškodbami. Da se ne bo na koncu Matković izkazal, kot tisti center, ki je bil prvi rebounder turške lige, čigra imena se ne spomnim trenutno... pa da se ne razumemo napak, Matković je dober košarkar, ampak že prej je bilo precej težav s poškodbami. Za Zorana pa verjetno tako ne rabim pisat...

komentar2021 ::

Nisem prepričan, kaj bi lahko obrnilo sezono COL, bi pa znal pomagati skalp proti neki res močni ekipi, ki bi jim dvignil samozavest, v njihovi skupini v Eurocupu so to Joventut, Bursa, Venezia in očitno Bourg. V ligi ABA pa je jasno, katere ekipe so to. Nisem uspel pogledati tekme proti IGO (spremljal sem samo potek rezultata), izgleda da to ni ta tekma. Od naslednjih 13 tekem bo COL morala zmagati na približno polovici tekem. COL je kvalitetnejša kot trenutno kaže na parketu, to se bo moralo prej ali slej obrniti, podobno kot sem pisal za Mego v ABA ligi. Vprašanje pa je, če bo to dovolj po 0/5, sploh glede na to, da ima Prometey tri zmage. Izenačenost skupine je hkrati dobra in slaba stvar za ekipe, saj ni "vnaprej vpisanih zmag" oz. ni možno vnaprej vpisovati zmag tej ali oni ekipi.

Včeraj se je znova poškodoval Smailagić (Partizan). Mislim, da je odigral zgolj 3 tekme letos oz. v letošnji sezoni (prvi dve proti Maccabiju in Splitu zelo spodobno, včeraj izpod nivoja). Glas včeraj 12. igralec v rosterju, ni vstopil v igro. Igral pa je proti Splita skoraj 6 minut. Letos je v ligi ABA nastopil na treh tekmah, brez točk iz igre. Glas je za to tekmo "izrinil" Vukčevića iz rosterja, ki bi moral biti v rosterju proti Realu namesto Smajlija. Pri Glasu se mi zdi da mora nekako prebiti neko psihološko oviro, ker je lani bil uporaben tudi proti močnejšim ekipam kot so tiste, proti katerim je igral letos v ABA, pa še na teh tekmah je bil objektivno gledano najslabši igralec, ne samo pri Partizanu, pač pa žal tudi na parketu. Samo se mi zdi, da mu bo težko uspelo, saj ko se vrne Avramović, bo mesto manj v rosterju...

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Tudi jaz mislim, da ekipa poimensko sigurno ni tako slaba, kot nekak kažejo rezultati. Zato bo verjetno kar nekaj na tem, da je čas Saniju in Golemcu potekel. Dejansko bodo imeli res precej težko delo, da pridejo med 8, v kolikor po možnosti izgubijo še naslednjo tekmo proti Lietkebelisu... kdo bi si mislil, glede na format in ambicije pred sezono :D

Jaz sem prepričan (žal), da je z dnem, ko je v Evroligo šel PAR in glede na širino rosterja PAR... Glasu žal potekel čas v PAR, tudi če bo dobil priložnost, se mi nekako zdi, da bolj zaradi nekih drugih razlogov, kot da prav zares nanj še razmišlja Obradović. Že Vukčević, Trifunović in podobni kdaj ne dobijo minutaže... ko se vrne še Avramović.... mogoče bi bilo dobro, da bi šel Glas v kakšnega povprečnega abaligaša in tam igral 30 min na tekmo.

Smailagić se mi je zadnjič zdel malce bolj motiviran in željan, kot pred poškodbo, ampak zgleda nima fant neke sreče.

Kar se tekme IGO-COL tiče, sem pogledal celotno tekmo... povsem objektivno... en dan prej jim je odšel Deshawn Stephens... pred časom so ostali brez Nakića, kar je res velika škoda zanj in IGO... ni Talića pa še koga... torej 2 fix starterja sta bila out... letos sta slaba Jošilo in Waller, Kendirck Ray pa je po mojem po tisti prvi tekmi v sezoni, odigral najslabšo tekmo... tako, da ni nekako merodajno vse skupaj. Dragocena zmaga, ampak ni to tisto pravo merilo...

Kurzweil ::

Mimogrede, Joventut je odslovil Jarroda Jonesa... ja, tistega, ki je bil član COL nedolgo nazaj...

Zgleda pa tudi Jacob Pullen ne odstopa od svoje cene... saj vidim, da je še vedno prost...

Groot ::

Aha Pullen je še vedno prost. Sem se ravno spraševal pred kratkim kaj je z njim. Sicer mi je Pullen res simpatičen igralec, ampak morda v tem trenutku ni ravno tisti pravi tip igralca, ki bi ga rabili. Veliko bolj bi bil potreben nek čistokrven play. Ampak je pa tudi res da Golemac ne mara toliko takšnih playev, redka izjema pri njem je bil Šiško.

Alfonso ::

Kaj pa je s Šiškom? Poškodovan? V Bayernu ni niti v ekipi že od začetka sezone

Groot ::

Alfonso je izjavil:

Kaj pa je s Šiškom? Poškodovan? V Bayernu ni niti v ekipi že od začetka sezone


Če se prav spomnim naj bi bil odsoten zaradi nekih osebnih razlogov. Pred tem je bil pa poškodovan.

komentar2021 ::

EUROCUP
Včeraj presenetljiva zmaga Cluja proti Brescii in poraz Budućnosti proti Parisu v Podgorici (Budućnost ima sedaj score 3-2). Paris mi je bila pred začetkom bila neznana ekipa, očitno gre za nek novoustanovljen klub, ki pa je premagal že dve močnejši ekipi, posebno je bila zmaga proti Ankari v Turčiji za spoštovanje. To je sploh edini poraz Ankare oz. Turk Telekoma.
V derbiju včerajšnjega dne tesna zmaga G. Canarie proti Hapoelu, ki je očitno ekipa, ki bo trd oreh za kogarkoli.
Pozabil sem omeniti zmago Londona proti Hamburgu za kar 28 točk, in to v Nemčiji.:O Torej kar nekaj presenečenj letos v Eurocupu, v skupini B sta sicer brez zmag še Slask in Trento, kar ni nekaj, kar bi bilo povsem nepričakovano. V tej skupini se lahko zgodi, da bo za napredovanje potrebna kakšna zmaga manj, zaradi teh dveh ekip, ki sta očitno outsiderja.

Kurzweil ::

To, da je zmagal Cluj, je še en udarec za COL, saj je ta romunska ekipa seveda eden od neposrednih konkurentov za top8 v skupini. Ja, Paris je mlad klub, nastal je šele pred 4 leti. Vodi ga Will Weaver, ki je bil prej med drugim pomočnik selektorja avstralske reprezentance. Sicer pa Paris ima v svojih vrstah kar nekaj dobrih košarkarjev, prednjači Allman, ki je 2. šuter Eurocupa, potem je tu še izkušeni Axel Toupane, občasni francoski reprezentant in še kar nekaj drugih, dobro igra tudi še lani član zagrebške Cibone, Amar Gegić. Precej kompaktna ekipa, dobro pokrita na vseh položajih, sicer pa igrajo precej atletsko, da ne rečem run and gun košarko... obramba jim sicer ni primarna stvar... igrajo nekako na "več košev od nasprotnika"...

Tekmo Budučnosti pa sem tudi gledal... če so pred dnevi izvlekli malodane neverjetno zmago proti Zadru, so tokrat bili oni tisti, ki so zapravili res lepo priložnost po relativno visokem vodstvu, sicer v daljšem časovnem obdobju. Alpha Kaba je igral odlično, ostali pa bolj.... mestoma se BUD spopada s podobno težavo kot COL, to je samo eden proper organizator igre, govorim o Bell-Haynesu, ki pa je v primerljavi z začetkom sezone precej napredoval oz. dvignil formo. V nekem krajšem obdobju je par dobrih tekem pokazal Igor Drobnjak, ampak očitno je bil to zgolj preblisk, potem pa flika na položaju 1 pri BUD to mesto Petar Popović. Še ena težava BUD je Kamenjaš, ki je povsem izven forme oz. ima rahle pošdkobe, čeprav se mi mestoma zdi, da ga Jovanović ne zna povsem koristiti, saj je v reprezentanci Kamenjaš pokazal precej več... Kaj je letos z Atićem nihče ne ve natančno... za pohvalit je še Reynoldsa, potem pa se počasi konča. Tekma, ki jo je BUD brez dvoma zapravila sama...

Letos je Eurocup precej izenačen...

komentar2021 ::

Mislim, da kar se tiče ABA lige sta ekipi COL in BUD še dolžnika v smislu da lahko naredita več kot trenutno kažeta, za COL to bolj velja za Eurocup. BUD pa je vse tekme v ABA ligi, kjer ni bila izrazitejši favorit, izgubila.

COL bo v Eurocupu imela veliko tekem, kjer bodo šanse 50-50, sedaj jih bo morala večino dobiti. BUD ima nek recimo realen score, mislim da ekipa iz Podgorice ne bo vprašljiva za play-off v nobeni fazi rednega dela, tudi zaradi Trenta in Slaska, ki pač imata 0-5, ne vem pa koliko možnosti bodo imeli proti močnejšim ekipam v play-offu s takimi predstavami, če dvignejo formo, bo to verjetno druga zgodba, ampak trenutno mi ne delujejo zreli za nek večji uspeh v Eurocupu. Pod "večji uspeh" smatram kakšno četrtfinale ali kaj več.

Kurzweil ::

Evroliga:

Crvena Zvezda - Maccabi 69:68
Real Madrid - Partizan 105:97

Torej še 3. zmaga v seriji za CZV V EL, odkar je vodenje kluba prevzel Duško Ivanović. Kako hitro se stvari spremenijo, ko/če potegneš pravo potezo (tu tudi malce apeliram na COL)... še 2 tedna nazaj je bil PAR v coni top8, CZV pa dejansko zadnja/predzadnja v Evroligi, sedaj sta oba srbska kluba pri scoru 4-6, kar ju uvršča na 12. oz. 13. mesto v Evroligi... za info, 6. Baskonia ima samo 1 zmago več. V tem krogu ABA liga, pa nas čaka prav derbi med PAR in CZV, bo res zanimivo videt to tekmo.

Kurzweil ::

Kosarka.info...

"Vsi veste, v kakšnem položaju smo. Od začetka sezone nimamo popolne ekipe. To, kar se dogaja s poškodbami in boleznimi, v 16 letih svojega dela še nisem doživel. Seveda nismo pričakovali, da bomo v eurocupu tako slabo začeli sezono in bili po petih krogih brez zmage. A to ne spreminja naših ciljev. Najbolj pomembno je, da se popravi zdravstveno stanje in se igralci vrnejo. Pričakujemo, da bodo na tekmi s Cibono čez deset dni zelo verjetno že bili v postavi Matković, Gnjidić in Dragić, ki so začeli trenirati z ekipo. Potem bo to že druga pesem," je za Ekipo24 povedal direktor Davor Užbinec.


Konstantne težave ekipi, ki je po petih krogih v eurocupu še brez zmage, povzročajo poškodbe igralcev.

Še vedno čakajo tudi na zdravniško poročilo o Radovanoviću, ki se je poškodoval na zadnjem treningu pred dvobojem s Prometejem. Obstaja pa možnost, da bo moral na operacijo meniskusa.

Ali se obetajo okrepitve vrst?
"V petek gre na operacijo gležnja tudi Kosi, ki nam je pomagal na treningih in v torek dobil blokado, da je lahko bil v pripravljenosti, če bi slučajno moral zaigrati. Tako bomo na treningih spet ostali brez dvojice. Zato zdaj iščemo igralca vsaj za krajše obdobje, da bi nam pomagal prebroditi to situacijo," je še povedal za Ekipo24.

Napovedal je tudi, da naj bi se tudi Radović čez dva tedna vrnil v moštvo.

Kurzweil ::

Borac - Mornar 90:87

Borac je končno prišel do prve zmage, dober spet Hale in velika dodana vrednost Borcu, ki ima, kot sem že pisal, precej slabo rotacijo, je Sava Lešić, ki pa bi ga lahko Marinović koristil več oz. je proti koncu kar nekako pozabil nanj. Ne vem pa, kaj se pri Borcu dogaja z Radonjićem, sezono je začel dobro, prejšnjo tekmo pa celo index -10. Na drugi strani pa dobro Russell in Pecarski, je pa zadnje tekme pri Mornarju malce dvignil nivo Kovačević. Naš Pater Vujačić se je kar nekako izgubil v zadnjem obdobju.

Budučnosts - Cibona 97:76

Ena od tistih tekem, ko rezultat ni najbolj realen pokazatelj dogajanja na igrišču, kar je konec tekme pokazal tudi trener Jovanović. Tekmo sezone za BUD je odigral Aleksandar Lazić (27 točk in 4 skoke ob dobrem metu). Nkema se je zadnje tekme izgubil Jagodić-Kuridža, Kaba je spet nabral osebne napake v svoji bormi, sicer pa solidno Bell-Haynes. Na koncu je ob velikem navdušenju navijačev Šehović zadel 2 trojki, kar je še dodatno pripomoglo k malce višji razliki. Pri Ciboni pa solidno Ljubičić in Kapusta, sicer pa nihče ni prav zares izstopal.

Cedevita Olimpija - Zadar 97:79

Prepotrebna zmaga Olimpije! Dobra energija, kar letos kar pogrešam. Najbolj pa seveda veseli dejstvo, da je prvo tekmo v tej sezoni odigral Karlo Matković in to dobro! Na drugi strani v zadnjem obdobju najboljši Ramljak, ključno pa je, da je Murić & Co. dobro zaustavila prvega igralca like, Luko Božića. Dobro za Zadar je odigral še Drežnjak, ki pa je imel kar nekaj težav ob precej nizki ekipi Zadra, če vemo, da možakar zelo rad igra tudi v raketi. Še največja razlika je bila v skoku, ki ga je COL dobila z 44:32... precej bolje so metali tudi za 3 točke, pa čeprav še vseeno slabo... pri tem je treba povedat, da je Zadar metal še precej slabše, to je 8/34 (59%). Kot je povedal po tekmi Danijel Jusup, trener Zadra, jih je tista zapravljena zmaga proti BUD kar mečno "ranila". Še enkrat, pomembna zmaga za COL, ki je trenutno na 4. mestu. Naslednja tekma COL pa še proti enem hrvaškem predstavniku, to je zagrebška CIB, ki jo COL preprosto mora premagat!

FMP - Igokea 89:77

Kar pričakovana zmaga FMPja, sploh po tem, ko je IGO ostala brez Deshawna Stephensa in že pred časom Nakića. Tekma je bila sicer precej izenačena. Na koncu pa je pretehtal skok, ki ga je FMP dobila isto, kot COL proti ZAD, torej z 34:22. IGO je tudi slabo izvajala proste mete 19/30 (komaj 63%). Pri FMPju najbolj Izundu in Frazier, ki sicer pol tekmi ni mogel zadeti nič, potem pa se mi je vendarle vsaj malce odprlo. Jenkins letos pri FMPju meče trojke kar 54% (14/26)! Pri IGO je tekmo sezone odigral Nikola Tanasković, ki seveda po odhodu Stephensa dobiva še več priložnosti, podobno velja tudi za Đorđevića. Tanasković je dosegel 18 točk in pobral 7 skokov, na koncu index 31. FMP je po nekaterih neodigranih tekmah trenutno 1. v ABA ligi!

MZT - Mega 94:82

Tekmo sezone za MZT je odigral branilec Ivey, ki je 15 točkam, dodal še 4 skoke, 6 podaj in 3 ukradene žoge, torej precej vsestranska igra. Dobro še Caffey, se je pa kot dodana vrednost za MZT pokazala nova okrepitev te ekipe, Aleksandar Bursać! Pri Megi solidno Branković, Đurišić in Cazalon, sicer pa precejšnje razočaranje Milosavljević, na zadnjih takmah dober Grbović, predvsem pa Rudan, ki letos zelo niha v formi. Zelo pomembna zmaga MZTja v boju za obstanek, ki se je sedaj izenačil z Mego pri 2 zmagah. Sicer pa bo letos borba za obstanek zelo huda... trenutno ekipe med 8. in 14. mesto ločite 1-2 zmagi!

/////

Danes pa še tekmi

18:00 ... Split - SC Derby
20:00 ... Zvezda - Partizan

Torej najprej tekma v coni, ki sem jo zgoraj omenil, torej z obstanek, kar trenutno tvori 7 ekip... na tekmi met SPT in SCD bo gotovo zelo izenačeno, bi pa dal prednost Splitu! Ob 20:00 pa nas čaka poslastica tega kroga in sicer derbi med PAR in CZV!

komentar2021 ::

Odlična analiza, uporabno še posebej v času SP, ko se kombinira elitni nogomet/košarka ABA liga.

Do zdaj v tem krogu zmagovale izključno domače ekipe, čeprav niso bili v vlogi (očitnega) favorita vedno domači...

Kurzweil ::

@komentar2021, če je le čas, rade volje kaj napišem... če že ravno gledam vse to... sicer pa je Marinović odletel z mesta trenerja Borca, pa ravno ko je slednji zmagal prvo tekmo v tej sezoni :D Pa mislim, da nikakor ni problem v njemu, sem že večkrat pisal, kaj je moje skromno mnenje o Borcu... na trenutke bi rekel, da mogoče celo eden glavnih, če ne glavni kandidat za izpad iz ABA lige trenutno, čeprav je Sava Lešić dodal nekaj s povratkom.

Kurzweil ::

Evo, danes ob 18:00 pa tekma proti Lietkabelisu. Gre za 8. uvrščeno ekipo v Olimpijini skupini Eurocupa. Upajmo, da je tista zmaga proti Zadru dala COL malce zaleta, seveda bo več kot dobrodošlo, da končno igra tudi Matković! Če se še malce navežem na nasprotnika oz. ABA ligo, za Lietkabelis igra tudi Želko Šakić, nekdaj tudi član ABA ligašev in sicer Cibone in Širokega. Ta Litvanski klub pa vodi Nenad Čanak, nekdaj košarkaš in pomočnik trenerja pri Partizanu, ko pomočnik pa je deloval tudi pri Megi, če omenim samo ABA ligaše.

Long story short... še ena tekma proti direktnem konkurentu, ki jo Olimpija danes preprosto mora dobit!

scipascapa ::

Lovijo kak negativen rekord?

Kurzweil ::

scipascapa je izjavil:

Lovijo kak negativen rekord?


Ja, tole je že res smešno... dejansko hodijo konkretno po robu in zelo dvomim, da se jim letos posreči to, kar se jim je lani. Takole slabe sezone v ABA ligi, verjetno ni pričakoval niti največji pesimist. Sta pa sedaj nazaj Dragić in Matković in Golemci ter Saniju bo zmanjkalo izgovorov (kot smo že nekateri pisali prej, Matković in Dragić prav gotovo ne bosta naredila takšne razlike, kot bi si Golemac in Sani želela), v kolikor se krivulja ne obrne navzgor. Sicer pa napad Olimpije sploh ni tako slab, kot je slaba obramba, tudi basketball IQ ni nekaj, s čimer bi se lahko Olimpija hvalila zadnje sezone. Dobro, da sedaj v ABA ligi prihaja Cibona, to bi COL morala zmagati. Naslednja tekma v Eurocupu pa proti Ulmu. Da bi mi kdo rekel pred sezono, da bo za COL problem priti med top 8... torej v sistemu, ki je smešno lahek, torej od 10 ekip, jih napreduje 8... pa še to brez bogatih ruskih ekip...

Kurzweil ::

Manjši pogled v Evropo...

Hapoel - Budučnost 64-70

V dresu Budučnosti, dobra tekma za Camerona Reynoldsa in Bella-Haynesa. Budučnost je v svoji skupini s scorom 4-2 na 2. mestu, pred njimi je samo Turk Telekom!

Bilbao - Igokea 81-84

Torej velika zmaga Igokee v Ligi prvakov nad vodilnim Bilaom v gosteh! Pri Igokei sta bila, kot običajno, najboljša Tanasković in Crawford... spet pa slaba tekma Kendricka Raya... je pa zadnje tekme tako v ABA ligi, kot v Ligi pravkov zgleda dal dve prestavi višje tudi Stefan Đorđević. Igokea si sedaj s scorom 2-2 deli drugo mesto v skupini.

V Evroligi sta na sporedu

danes ob 20:45
PARTIZAN - VALENCIA

jutri ob 18:00
CRVENA ZVEZDA - VIRTUS BOLOGNA

Ne bom presenečen, če zmagata tako PAR, kot CZV... torej obe ekipi igrata doma!

////

Nek povzetek bi bil, da trenutno slabo barve ABA ligašev predstavlja, žal, samo Cedevita Olimpija - škoda!

Pa če se še malce navežem na ABA ligo, nekako sem v pričakovanju imenovanja novega trenerja Borca... zanimivo bo videt, če bo Igokea pripeljala koga, glede na to, da je odšel Deshawn Stephens, kar trenutno sicer dobro krpajo Tanasković, Đorđević in Marić... sta pa letos povsem zatajila zaenkrat Waller in Ray in če se navežem na slednjega, glede na to, da je letos bilo bolj malo tekem, ko je upravičil svoj, recimo temu sloves, ne bom presenečen, če se ga do konce sezone odkrižajo, v kolikor ne bo pokazal več... Igokea je nekje na robu, tako v Ligi prvakov, v ABA ligi pa 7., za njo pa že SC Derby, kar verjetno ni to, kar so si predstavljali pred začetkom sezone. Poleg vsega so seveda ostali brez Nakića že pred časom... tako da sem tudi v pričakovanju tega, da Igokea pripelje kakšnega igralca. Čaka pa Igokeo razmeroma lahek razpored v naslednjih treh tekmah... MZT... Zadar... Cibona... potem pa že Partizan... in potem spet SC Derby... Mornar... Mega... tako da nimajo ravno najtežjega razporeda.

komentar2021 ::

Verjetno bo BUD edina ekipa od teh štirih iz ABA v Evroligi in Eurocupu, ki bo napredovala v play-off. Seveda je težko karkoli napovedati vnaprej (obstaja tudi razlika v kakovosti med obema tekmovanjema, po mojem mnenju je sicer manjša kot misli večina), mislim da CZ ima nekaj možnosti za TOP 8, za COL bo odločilnih naslednjih 5 tekem, od katerih mora 3 dobiti in je realno, da jih lahko dobi (čeprav COL lahko vedno preseneti v eno ali drugo smer) - mislim na naslednji dve tekmi v Ljubljani in tisto peto proti Cluju. Če dobijo 3 tekme od teh 5, bodo v igri...

Kar se tiče PAR je Mijailović podal nekaj zelo pesimističnih, a za poznavalce situacije realnih napovedi (Telegraf.rs, tudi BasketNews na Twitterju). O tem smo že pisali v tej temi.

Da se ne bi kdo matral z iskanjem:
https://www.telegraf.rs/sport/kosarka/3...

Zgodovina sprememb…

komentar2021 ::

Naj dodam, da v Ligi prvakov nastopa Igokea, za sedaj dokaj uspešno, ima namreč score 2-2 v skupini štirih ekip.
««
6 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629379 (1027) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82242940 (13723) 2dark
»

ABA liga 2021/22 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Šport
58964982 (16612) Kurzweil
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172711 (1655) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202049 (1367) scipascapa

Več podobnih tem