» »

Port forwarding minecraft server PI4

Port forwarding minecraft server PI4

vres.ales ::

Pozdravljeni,
s sinom postavljava minecraft server na Raspberry PI 4 (to sem pač imel doma)
Server sva uspela postavit in se preko launchera lahko poveže brez problema z notranjim ip 192.168.2.10.
Port forward sem vstavil na ASUS router in na Genexis modem od telemacha. Na raspberry sem tudi na požarnem zidu odprl port
Ko skeniram port na https://www.yougetsignal.com/tools/open... še mi vedno piše, da je closed in na server se ne da povezati

slike
 https://ibb.co/2s4QcHs

https://ibb.co/2s4QcHs

starfotr ::

Zakaj 2x port fw?

Imaš dvojni NAT?

hojnikb ::

Razn ce mas dvojni nat (ie mas lokalne ipje na modemu drugacne kot na asusu) potem odpres porte sam na telemachovem modemu, ker je v tem primeru asus samo switch in nic druga.

Verjetno je tezava v telemachu. Če si na telekomovi optiki oz DSL, zna bit da si tudi tam za NATom in sploh nimas svojga zunanjega IPja.
#brezpodpisa

2x zato, ker sem prvo naredil samo na Asus. Potem sem malo bral okrog in pišejo, da če gre skozi dva routerja moraš imeti na obeh port forward. Sem tako še dodal na telemachovem in isto ne dela.
Bom pobrisal na asus in probal, če bo šlo

To defenitivno ni res, da mors na vsakem routerju delat port foward. Če so vsi na isti mrezi, potem nardis port foward samo na modemu oz. routerju, ki dela NAT (ie tisti ki je v internet povezan preko WAN porta).
#brezpodpisa

Sem pobrisal na asus in še vedno ne dela

murrieta ::

Cisto konceptualno, ne vem nic o Asusovih routerjih in se z njimi ne mislim ukvarjat, kar pa moras storiti je, da poves routerju:

zunanjem IPju routerja = Asusov ip

Na routerju moras nastaviti
- karkoli pride na zunanjem IPju routerja, po protokolu UDP, na Port 25565, posreduj naprej na notranji IP RPIja, na njegov Port 25565.
- karkoli pride na zunanjem IPju routerja, po protokolu UDP, na Port 19132, posreduj naprej na notranji IP RPIja, na njegov Port 19132.

Na routerjevem firewallu moras nastaviti:
- dovolim promet vsega kar pride na zunanji IP routerja, po protokolu TCP, na Portu 25565.
- dovolim promet vsega kar pride na zunanji IP, po protokolu UDP, na Portu 19132.

Zdaj pa glavo v navodila in poisci, kje se to nastavi.

Se en detajl, ce imas vmes telemachov modem, lahko da imajo oni blokado prihajajocega prometa, ki pa se jo verjetno da izklopit ali narediti port forwarding se tam.

Enaka zgodba kot pravila zgoraj, samo namesto "zunanjem IPju routerja" pride IP telemachovega modema, in namesto IP RPI pride Asusov ip.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: murrieta ()

Folks, problem ni v routerju, niti modemu, ampak telemachu. Velika verjetnost je, da je na telekomovi optiki, kjer je BRO, kar v praksi pomen da nima svojga IPja (modem dobi nek interni lokalni IP) kar seveda tudi pomeni, da port foward nebo delal.

To je to, ni treba izumljat tople vode.
#brezpodpisa

Nisem na Telekomovi optiki. Pri nas je optiko gradil Teleing, ki ga je pozneje Telemach kupil

Če imas svoj ip, potem je zgolj problem v konfiguraciji. Da izlocis probleme, vzami rpi in ga vstekaj direktno v modem, tam naredi port foward kot je treba in stestiraj. Če vse stima okol konfiguracije, je verjetno problem na strani operaterja.
#brezpodpisa

Pozdravljeni,
prevetril sem mrežo in sedaj imam switch direkt priklopljen na modem. Torej ni več nič mezmes in bi hudič moral delovati. Ampak ne gre nikakor, pa sem probal že marsikaj, vedno je port zaprt. Firewall na serverju imam odprt na teh portih. Tudi IP imam na modemu enak kot ga iščem prek spleta, torej ni še za enim routerjem. Ta modem nima opcije, da pri protokolu izberem both. Če pa dam vsakega posebej pa mi na istem ip-ju ne pusti narediti TCP in posebej UDP ampak lahko naredim samo enega

port

port

tcp

tcp

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372341602 (42058) ignats
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

7621999 (10355) Ghost007
»

Odpiranje portov

172203 (1548) predi
»

port forwarding dynamic IP

136977 (6072) steev
»

2 routerja na eno "linijo", kako?