» »

Sprememba/ukinitev avto lizinga

Sprememba/ukinitev avto lizinga

Patrik0 ::

Pozdravljeni, mene pa zanima, če morda kdo kaj zna kako je kaj s temi lizingi. Imam namreč avtomobil, ki dela ves čas neke probleme in mi postaja jasno, da bo se trebalo pač tega vozila čimprej rešti, je pa stvar vzeta pač preko lizinga in me zanima, če lahko lizing predčasno ukinem in dam vozilo nazaj oz. če mi avtohiša lahko vozilo v celoti menja, ali pa če grem kam drugam v drugo avtohišo in mi tam lizing prenesejeo ali pa kaj ali pa oni starega poplačajo, jaz pri njih vzamem drugo vozilo na lizing/kredit?
Kake so sploh moje opcije, glede na to da mam lizing in vozilo povzroča ves čas neke težave, kako se tega rešit, kaj storit?

kriptobog ::

Odplačaš in prodaš.
Prodaš in kupec prevzame leasing.
Najslabša opcija je ponavadi vračati leasing hiši, kjer si ga vzel, ker tam ti ga bodo najslabše ocenili.
Je pa še ena opcija. Popraviš kar je za popravit in se voziš. Ne turit nevzdrževanega avta drugim, zato ker ti ne želiš nič menjati na avtu.

Najraje bi vozilo pač rešil kaj je za rešit in potem to lepo prodal oz. dal nazaj. Pač ne vem kako je sploh to možno, da se kupi novi avto in že en kup težav in tovarniških napak, a bi tukaj lahko proizvajalec avto vzel nazaj in izdal drugo vozilo ali pa kaj?

Če vse rešiš potem avto pač obdržiš. Če si kupil nov avto imaš pa itak garancijo pa naj popravijo. Pozabi idejo o drugem avtu. Bodo popravljali.

Hah problem in strah je pač v tem, kaj pa potem ko garancija poteče in se avto lepo kvari naprej :)? bom delal in plačeval ves čas servise za to makino?

Patrik0 je izjavil:

Hah problem in strah je pač v tem, kaj pa potem ko garancija poteče in se avto lepo kvari naprej :)? bom delal in plačeval ves čas servise za to makino?

Če se kvari, potem niso odpravili težave in imaš pač reklamacijo. Ali prodaš po izteku garancije. Saj zdaj ima že skoraj vsak 5 let garancije/jamstva.

chaddicus ::

Bodi tolko prijazen pa povej kaj za eno makino voziš, da se ognem znamke v prihodnje?

Stikalo ::

Mogoče ima pa 10 let star avto na leasing.

Stikalo je izjavil:

Mogoče ima pa 10 let star avto na leasing.

Če je napisal, nov avto...

iso2000 ::

Odpravi vse težave v garanciji. Sem imel podobno izkušnjo, avto je imel več napak. So bile vse odpravljene v garanciji, sedaj pa dela avto že ene 2 leti bp. Ponavadi se da do izteka osnovne garancije dokupiti tudi podaljšano jamstvo. Pri VW je do 6 let, če se ne motim, pri Citroenu do 5, pa neke omejitve kilometrov so. Lahko se pozanimaš kaj je možno iz tega naslova, da boš bolj miren...

chaddicus je izjavil:

Bodi tolko prijazen pa povej kaj za eno makino voziš, da se ognem znamke v prihodnje?

Drugače pa vozim Nissan Micra Ndesign, 2020 letnik-čisto nov kupljen v Avtoškafarju v MS.

Aja pa kupljen j ebil 1.8.2021, torej ga imam sedaj komaj 10 mesecev, od tega je dobra 2 mesca bil nevozen, ker je bil tam na servisu :)

Pač ne vem, od kar so se renault nissan in dacia zdruzili skupaj je vse en iste kurac. In se mi zdi, da bom šel k drugi avtohiši, kjer bodo lizing poplačali jazpa tam potem vzamem lahko nekaj drugega tudi na lizing. Ker se mi pač ne ljubi več ukvarjat z trenutno avtohišo in z tem nissanom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Patrik0 ()

FoxKnox ::

Enostavna rešitev problema :
Zapelješ se na en klanec poleg prepada in " pozabiš " zategniti ročno zavoro. Avto se odpelje u 3pm...v prepad. Lizing hiša si poplača neodplačan del z zavarovalnine , ostalo je tvoje.
Saj imaš zavarovano na vrednost novega ne ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bi trenutno upali vzeti leasing za avto z variabilno obrestno mero (5 let)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8615134 (12713) kriptobog
»

Kdaj leasing hiša odvzame avto?

346706 (4774) pi pawr
»

Leasing najem avtomobila in garancija

365176 (2491) alef1
»

ara - nakup avtomobila (strani: 1 2 )

6710172 (8562) MisterR
»

Kupil nov avto, ugotovil, da je že bil registriran (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

38788002 (38126) FlyingBee

Več podobnih tem