Forum » Loža » Vremenski ekstremi
Vremenski ekstremi
m0LN4r ::
Dolga suša in potem dolgo obdobje padavin, rekordno visoke temperature, skoraj vsakodnevne nevihte, vse močnejša toča...
Kaj so vzroki za takšne vremenske ekstreme?
Tudi 20, 30 let nazaj smo imeli takšne vremenske ujme, a niso bile tako pogoste in uničevalne kot danes. Kaj se je v tem času tako spremenilo?
Nic se ni spremenilo, samo danes je vsak drek v novicah in vse posneto s telefoni na socialnih omrezjih.
Moja babi je rekla, pa kaj ko je bla ona mala je bla se hujsa toca, se hujsa nevihta, se hujse poplave, rekordna susa v prekmurju je bla ca 15 let nazaj, od takraz pa se od vlage sirijo bolezni.
Dolga suša in potem dolgo obdobje padavin, rekordno visoke temperature, skoraj vsakodnevne nevihte, vse močnejša toča...
Kaj so vzroki za takšne vremenske ekstreme?
Tudi 20, 30 let nazaj smo imeli takšne vremenske ujme, a niso bile tako pogoste in uničevalne kot danes. Kaj se je v tem času tako spremenilo?
Ma 50 let nazaj nisi vedel, ce je bla v sosednji vasi toca, dokler ni nekdo prisel v gostilno in povedal.
Neurje, tornado? Ja skoda da ni mel vsak telefona takrat, bi zihr kdo kaj posnel in imel za pokazat, vsako minuto v vsakem kraju.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Ne vem pri nas se še pomnim hujšega kot je bilo zadnjih 10 let... Ne rečem pa, da ni bolj pogosto, a zaenkrat še vedno vodi neurje izpred več kot 10 let, ki je na našem koncu uničevalo od A do Ž.
Jaz se tudi spomnim hujsega, to se pred mobicuk cajti.
Zdaj pa ce mal vetr zapiha je ze cel halo.
Spomnim se tudi izleta, se pred mobicuk cajti, ko smo se na AC pred Budimpesto nekje ustavili, ker zarad mocnega dezja se nisi mogel premikat, samo teklo je po sajbi, kot ce bi bil pod vodo.
Spomnim se vetra, ki je avte obracal na avtocesti....
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
tikitoki ::
Ker bo nekoc konec vsega in bo sonce pogoltnilo zemljo, je najbolsje, da ze sedaj unicimo okolje od katerega smo popolnoma odvisni?
Ne trdim tega, trdim da se je bolje ukvarjat z bolj pomembnimi rečmi od co2... recimo z plastiko in mikroplastiko v okolju, to je problem zaradi dobe razgradnje itd... drugi problem je št. prebivalcev, treba je začet vsesvetovno nižanje rodnosti vsepovsod kje je rodnost nad 2 jo je potrebno čimprej zbit pod 2,5 oz 2... to bo rešitev 90% težav
Namesto tega bi nas debili radi spravili nazaj v srednji vek... da bi pa kdo rekel da je rešitev 3 milijarde manj ljudi to pa ne.
To se ve ze kaksno stoletje, in kaj bi ti sedaj rad, da polovico ljudi pobijemo? EDina racionalna resitev je, da se prekine hipepotrosnja, kar pa tebi zelo ocitno ne disi, ker zelis ohraniti vse razvade in privilegije, ki jih imas.
Kakšna mularija pa je na tem forumu?! Pametnih telefonov res da ni bilo, bile pa so kamere in večerna poročila na TV.
Osebno se spomnim, da v 90. letih tako pogostih vročinskih neviht ni bilo - pa sem v tistem času prevozil kar nekaj Slovenije. Mogoče se je toča pojavila enkrat v celem poletju, zdaj pa smo komaj v začetku junija in je polovica Slovenije že imela točo. Ekstremi gor ali dol - tega včasih ni bilo.
Sem se tudi sam večkrat vprašal, zakaj uničujemo planet, potem pa jok, ko toča preluknja streho, poplavi hišo, uniči avto itd. Človek, pamet v glavo!
Mi smo spravljali seno, nevihte so ble vsak teden po obcutku, smo z njiv sibali domov, da nas ni potolklo, senike pa je razpihalo po celi vasi. Mize pa stole na terasi je raznasalo po parceli kot za salo. Klet je zalilo v parih minutah...
Eh dejte no, premal ste bli zunaj.
Kaj pa vi podoživljate hudega tako pogosto? Resno sprašujem, ker jaz nisem nič pretirano ekstremnega doživel. Prav tako nisem imel nobene nenavadne škode na dveh hišah. Še največ je bila toča 20 let nazaj na Viču in mal bolj močna burja 10 let nazaj na primorskem, ki mi je par strešnikov pometala. Mogoče imam pa srečo...
Jaz nisem dozivel konkretne nevihte od sredine 90ih.
Na internetu dozivljajo vsi vse, vsi so povsod.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
sds ::
Jaz nisem dozivel konkretne nevihte od sredine 90ih.
Na internetu dozivljajo vsi vse, vsi so povsod.
Jaz tudi ne. Ljubljana ima ocitno zelo prijazno klimo, kjer se jo resne nevihte ognejo (ocitno je preverjena lokacija preko tisocletij), je bilo nazadnje prav hecno, sem sel na vrh hise in sem videl nevihto proti kravankam, potem se je pa prijazno Ljubljane ognila in sla delat toco k domobranskim pizdam. Hecno in vsecno.
Jih pa dozivljaju drugi, za streljaj stran. Od Domzal do Grosupelj, kolega ima enkrat na leto naluknjano fasado v Grosupljah. Jaz nisem imel se niti praske na avtomobilu. Nikoli.
Ocitno se splaca ziveti na vasi... oz. bom raje rekel: na "selu" (mentaliteta pac).
I have no mouth, and I must scream
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sds ()
Mato989 ::
Ker bo nekoc konec vsega in bo sonce pogoltnilo zemljo, je najbolsje, da ze sedaj unicimo okolje od katerega smo popolnoma odvisni?
Ne trdim tega, trdim da se je bolje ukvarjat z bolj pomembnimi rečmi od co2... recimo z plastiko in mikroplastiko v okolju, to je problem zaradi dobe razgradnje itd... drugi problem je št. prebivalcev, treba je začet vsesvetovno nižanje rodnosti vsepovsod kje je rodnost nad 2 jo je potrebno čimprej zbit pod 2,5 oz 2... to bo rešitev 90% težav
Namesto tega bi nas debili radi spravili nazaj v srednji vek... da bi pa kdo rekel da je rešitev 3 milijarde manj ljudi to pa ne.
To se ve ze kaksno stoletje, in kaj bi ti sedaj rad, da polovico ljudi pobijemo? EDina racionalna resitev je, da se prekine hipepotrosnja, kar pa tebi zelo ocitno ne disi, ker zelis ohraniti vse razvade in privilegije, ki jih imas.
Ne rabimo pobijat, za začetek lahko TAKOJ:
1. Nehamo futrat lačnih v Afriki (naj umrejo če ne morejo bit samozadostni)
2. Nehamo subvencionirat rojevanje otrok(doklade, nagrade, dodatki za velike družine ipd...)
3. Prenehamo zapravljat denar na podaljševanju NEKVALITETNE življenjske dobe (rastline odklopimo) torej če oseba ne more kvalitetno živet samostojno, se prehranjevat, pač naj skrbi zase ali pa umre.
itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Se prehladno je, da se vrnejo afriski monsuni.
Kaj cakamo?
Kaj cakamo?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
tikitoki ::
2. Nehamo subvencionirat rojevanje otrok(doklade, nagrade, dodatki za velike družine ipd...)
3. Prenehamo zapravljat denar na podaljševanju NEKVALITETNE življenjske dobe (rastline odklopimo) torej če oseba ne more kvalitetno živet samostojno, se prehranjevat, pač naj skrbi zase ali pa umre.
itd...
Same hvalevredne moznosti, sam, da bi se ti cemu odpovedal, tega pa ne bomo doziveli.
itd...
Tako je, in pustimo ukrajince, da crknejo, ce so preneumni, da bi se predali, za koji kurac bi morala EU trpeti zaradi njihovih kapric. Vzamemo begunce, da nam poflikajo pokojninski sistem, damo jim malo drobiza v humanitarne razloge, to je pa to. Putinu pa lepo razlozimo, da so bili voditelji EU v tistem casu popolni kreteni, in problem resen.
Bravo Mato, sem vedel, da imas tudi nekaj intelekta, kljub temu, da ga vztrajno skrivas.
Zgodovina sprememb…
Poldy ::
Ja, podaljševanje nekvalitetnega življenja. Ko boš star 70+ boš še kako cvilil za pripravke, samo da boš živel dan dlje.
Ozaveščenost. Širiti informacije. Misliš da kadilec ne ve, da se s kajenjem uničuje? Nekdo na avtocesti pri 170 km se ne zaveda posledic nesreče? Pa to se tiče njih osebno, kaj šele, da bi bilo posredno. Če imamo slučajno vpliv na podnebne spremembe, bomo ta planet tako zjahali, da se bodo še nezemljani kasneje spraševali, kaj smo počeli...
Ozaveščenost. Širiti informacije. Misliš da kadilec ne ve, da se s kajenjem uničuje? Nekdo na avtocesti pri 170 km se ne zaveda posledic nesreče? Pa to se tiče njih osebno, kaj šele, da bi bilo posredno. Če imamo slučajno vpliv na podnebne spremembe, bomo ta planet tako zjahali, da se bodo še nezemljani kasneje spraševali, kaj smo počeli...
WizzardOfOZ ::
Da je Zemljina os drugače postavljena kot pred 20-30 leti ima tudi lahko vpliv.
15 let se vsak dan ob istem času vozim v službo. Nekje 2 do 3 leta nazaj se je moralo začet to konkretno spreminjat, ker danes se mi sonce ne upre več direktno v prednje steklo, ampak malo pod kotom in veliko veliko manj moteče. Definitivno bo nekaj na tem.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
dexterboy ::
Če imamo slučajno vpliv na podnebne spremembe, bomo ta planet tako zjahali, da se bodo še nezemljani kasneje spraševali, kaj smo počeli...
Že sedaj se ne sprašujemo več, ker smo to že dali čez in vemo, kaj pomeni, ko rodni planet zafukaš do konca in nazaj. Smo rabili konkretnih 750 let, da smo prišli zopet v naravno ravnovesje. Želimo vam dopovedati in odpreti oči, ampak se vas ne prime, pa da se vsi nezemljani postavimo na trepalnice... Radi bi "instant rešitev", ampak tudi, če bi se vam jo dalo, bi jutri zopet počeli iste napake. Rešitev se skriva v vsakem od vas, le ne smete se pustiti občutkom potrošniške družbe. Avto je avto, vsak te pelje na dopust, vsak telefon omogoča klic, skoraj vsak računalnik omogoča op.sistem, internet, filme in pisarniški paket, vi bi pa še stalnih 22 pozimi in poleti, pa da vam še masirajo stopala za dobro jutro...
Ja, to je izvedljivo in mogoče, ampak se je potrebno prej zbuditi. Ter prenehati sanjati.
Howgh, pisal sem.
Že sedaj se ne sprašujemo več, ker smo to že dali čez in vemo, kaj pomeni, ko rodni planet zafukaš do konca in nazaj. Smo rabili konkretnih 750 let, da smo prišli zopet v naravno ravnovesje. Želimo vam dopovedati in odpreti oči, ampak se vas ne prime, pa da se vsi nezemljani postavimo na trepalnice... Radi bi "instant rešitev", ampak tudi, če bi se vam jo dalo, bi jutri zopet počeli iste napake. Rešitev se skriva v vsakem od vas, le ne smete se pustiti občutkom potrošniške družbe. Avto je avto, vsak te pelje na dopust, vsak telefon omogoča klic, skoraj vsak računalnik omogoča op.sistem, internet, filme in pisarniški paket, vi bi pa še stalnih 22 pozimi in poleti, pa da vam še masirajo stopala za dobro jutro...
Ja, to je izvedljivo in mogoče, ampak se je potrebno prej zbuditi. Ter prenehati sanjati.
Howgh, pisal sem.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Kaj se je v tem času tako spremenilo?Tudi vremenska napoved je postala bolj "sokantna"
Ja to najlepše pokaže paničarjenje in pol dejansko folk dobi občutek da je bolj vroče zaradi psihiranja
Unchancy ::
Tako, medtem se pa Zemlja ohlaja
/s
Kje se jemljete...
/s
Kje se jemljete...
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Fak no, pred celim social media hypom je bilo poleti cist normalno, da ga je sred belega dneva pri 35+ za eno uro-dve vsekalo, vse poplavilo in drevesa razkosalo.
Skoda, da nisem imel telefona takrat, bi posnel za vsako.
PS: Glih danes berem enga, k je iz ISTEga konca doma in po FB pise: "Katastrofa! Mocan veter, nevihta, blabla in prilima sliko oblakov" - pogledam ven, se vsedem na pokrito teraso, ja wow, obicn naliv.
Skoda, da nisem imel telefona takrat, bi posnel za vsako.
PS: Glih danes berem enga, k je iz ISTEga konca doma in po FB pise: "Katastrofa! Mocan veter, nevihta, blabla in prilima sliko oblakov" - pogledam ven, se vsedem na pokrito teraso, ja wow, obicn naliv.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Če držiš ljudi v strahu in paniki, se stvari bolje prodajajo.
1995/96 je bilo tako vroce in taksna susa, da nam je na dvoriscu, nogometnem igriscu, zazgalo travo ven, da je bla sam zemla in trda, razpokana kot beton. Tega se zaenkrat niti priblizno ni bilo.
Zdaj pac spremljamo preko socialnih medijev vsako lokalno sranje, v vsaki vukojebini, vsako minuto in to instantno! Saj prej nic ni bilo drugace, moj fotr je delal cenitve skode zaradi toce ze ca. 30 let nazaj.
Ja in tudi takrat je bilo tako, v eni vasi na enem bregu je vse raztrgalo, da so od trsja ostale samo sibe. Na drugem bregu pa prakticno NIC!
Takoj ko nekdo kaj objavi na socialnih medijih, se sprozi val verizne reakcije in bambambam, kot iz rafala se postajo slike in posnetki iz celega sveta.
Ja celo pa za zavarovalnice je to super. Meni rece, ja glejte lani je razbilo avte, tu pa tam, pa tu in tam, nonstop razbija. Pa ji recem, meni se ni razbilo nicesar, kaj mene briga kaj se dogaja na "rizicni" strani reliefa.
Zdaj pac spremljamo preko socialnih medijev vsako lokalno sranje, v vsaki vukojebini, vsako minuto in to instantno! Saj prej nic ni bilo drugace, moj fotr je delal cenitve skode zaradi toce ze ca. 30 let nazaj.
Ja in tudi takrat je bilo tako, v eni vasi na enem bregu je vse raztrgalo, da so od trsja ostale samo sibe. Na drugem bregu pa prakticno NIC!
Takoj ko nekdo kaj objavi na socialnih medijih, se sprozi val verizne reakcije in bambambam, kot iz rafala se postajo slike in posnetki iz celega sveta.
WizzardOfOZ je izjavil:
Če držiš ljudi v strahu in paniki, se stvari bolje prodajajo.
Ja celo pa za zavarovalnice je to super. Meni rece, ja glejte lani je razbilo avte, tu pa tam, pa tu in tam, nonstop razbija. Pa ji recem, meni se ni razbilo nicesar, kaj mene briga kaj se dogaja na "rizicni" strani reliefa.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Kaj so mi dobri komentarji prodajalcev usb ključkov o globalnem segrevanju...
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Sokantno vem. Hitr na socilan media, danes je ze ziher v kateri vasi blo "neurje".
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Naslednjič bom še frizerja vprašal za mnenje, po mojem se bo strinjal s tabo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Sveze na Social Media!
Na Bizeljskem, grozno, tast se danes kida toco, ker ne more ven iz hise.
Ni blo na 24kur ali neurje.si?
PS: Se opravicujem, v vsaki tretji vasi po celi Sloveniji je blo tako.
To ni isti Passat na vsaki sliki. To so razlicni iz razlicnih krajev.
Na Bizeljskem, grozno, tast se danes kida toco, ker ne more ven iz hise.
Ni blo na 24kur ali neurje.si?
PS: Se opravicujem, v vsaki tretji vasi po celi Sloveniji je blo tako.
To ni isti Passat na vsaki sliki. To so razlicni iz razlicnih krajev.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Sveze! Vceraj 5. Junija 2022 je neurje poplavilo celo prekmurje. Voda je segala do pasu, ce si stal v jarku in si 150cm visok
Kako nepricakovano, pri vseh teh zastopanih jarkih
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
sci3nc3 ::
Kakšna mularija pa je na tem forumu?! Pametnih telefonov res da ni bilo, bile pa so kamere in večerna poročila na TV.
Osebno se spomnim, da v 90. letih tako pogostih vročinskih neviht ni bilo - pa sem v tistem času prevozil kar nekaj Slovenije. Mogoče se je toča pojavila enkrat v celem poletju, zdaj pa smo komaj v začetku junija in je polovica Slovenije že imela točo. Ekstremi gor ali dol - tega včasih ni bilo.
Mi smo spravljali seno, nevihte so ble vsak teden po obcutku, smo z njiv sibali domov, da nas ni potolklo, senike pa je razpihalo po celi vasi.
Imam tudi sam takšne izkušnje. Nisem rekel, da 20 let nazaj in bilo neviht - pravim samo, da niso bile tako pogoste. Eno leto smo za prvega maja imeli sneg, drugo leto sem si zapomnil po toči, tretje po dolgotrajni suši... to je bilo par dogodkov na leto, ne pa vsak teden.
Spomnim se tudi, da smo včasih imeli pomlad in jesen - letna časa, ko ni bilo ne mrzlo ne vroče, ampak nekje vmes. Zadnje leto sem šel iz kratkih rokavov skoraj takoj v bundo in enako hitro nazaj v kratke rokave. Nekaj desetletij nazaj so bila prehodna obdobja daljša.
Led na Arktiki in Antarktiki se topi. Če ne bi imeli globalnega segrevanja, se led ne bi topil. Vsi pa vemo, da se zaradi globalnega segrevanja spreminja tudi vreme.
kixs ::
Mi smo spravljali seno, nevihte so ble vsak teden po obcutku, smo z njiv sibali domov, da nas ni potolklo, senike pa je razpihalo po celi vasi.
Imam tudi sam takšne izkušnje. Nisem rekel, da 20 let nazaj in bilo neviht - pravim samo, da niso bile tako pogoste. Eno leto smo za prvega maja imeli sneg, drugo leto sem si zapomnil po toči, tretje po dolgotrajni suši... to je bilo par dogodkov na leto, ne pa vsak teden.
Spomnim se tudi, da smo včasih imeli pomlad in jesen - letna časa, ko ni bilo ne mrzlo ne vroče, ampak nekje vmes. Zadnje leto sem šel iz kratkih rokavov skoraj takoj v bundo in enako hitro nazaj v kratke rokave. Nekaj desetletij nazaj so bila prehodna obdobja daljša.
Led na Arktiki in Antarktiki se topi. Če ne bi imeli globalnega segrevanja, se led ne bi topil. Vsi pa vemo, da se zaradi globalnega segrevanja spreminja tudi vreme.
Ti si mi neki hud "znanstvenik" in za vse to je kriv clovek :D No, nekaj sigurno prispeva in kot kazejo nekateri izracunu, clovek prispeva 0,04%. Kaj bomo naredili, da bomo nas "velik" vpliv zmanjsali in toliko, da se bo sploh kaj kje poznalo?
Ja saj jaz tega tudi ne zanikam, ampak to je pac cikel, ki ga zemlja daje skozi in mi ljudje ga ne bomo ustavili, pa se lahko hipiji na glavo postavijo. Bo treba sprejeti to dejstvo.
Kot pravim, morje je se prehladno, da bi se vrnili afriski monsuni nad saharo. To bo se trajalo par desetletij.
Zdaj pa ali si mi podaljsamo muke za par generacij ali ne, je vseeno za planet. Populacija narasca tudi ze bolj vodoravno in se bo pocasi ustavila od takrat naprej, pa ne bo dovolj zidanje papirnatih his. Jebemu mast kje so cajti debelih masivnih zidov in 20+cm debelih hrastovih tramov, ki so zdrzala stoletja neurj in vojn. Danes pa ti postavijo hiso na kljuc, da ti jo prvi veter odpihne.
Ze ce bi folk se nehal koncentrirati v velemesta ala Hongkong ipd. in tam poleti nazigal MILIJONE KLIM na svojih blokih po 10 mescev v letu, bi se oddalo v ozracje veliko manj toplote po nepotrebnem. To so miljoni kubikov vrocega zraka na minuto, ampak ja vse za udobje, ker ce poleti nimas 20 stopinj v bajti, je nevzdrzno. Pozimi pa nazigati kurvajo na 25+ (ja poznam taksne).
Potem pa se hipiji izzivljajo nad ljudmi, ki se z avtom pelje 15 minut v sluzbo. Hkrati pa ima ali 8 ur nazgano klimo ali pa kurjavo.
- Pri meni ne laufa ne klima, pa tudi kurjava laufa samo maks 3-4 mesce in to na maks 21 stopinj.
Poleti pa je treba hodit ven in se navadit, ne pa cele dneve prebijati v klimatiziranih prostorih. Pol pa ko gre clovek prvic sred poletja enkrat ven, pa je slucajno 35 stopinj, pa ker ni vajen, ga takoj kap.
No saj, ce bo se dvignila cena elektrike, se bodo klime ugasale. Pa gromozanske skrinje in hladilniki vec tudi ne bodo za brezveze nabito polni.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Pa se vi zavedate da so se LEDENIKI topili in nastajali že pred človekom kajne? =)
Nope
Sej zeleni sploh ne vedo kaj bi radi, al da zmrznemo vsi ali pa da se skuhamo vsi, konc koncev je pa vseeno, ker se bomo prej pobili in se bo problem resil v naslednjih nekaj stoletjih, kar pa je irelevatno, ce se stvari gleda na 100k letnih intervalih.
Vmes bo se se kaka druga civilizacija pojavila in izginila.
Kot da bi na celoletnem koledarju poskusal prestaviti sekundo.
Sej zeleni sploh ne vedo kaj bi radi, al da zmrznemo vsi ali pa da se skuhamo vsi, konc koncev je pa vseeno, ker se bomo prej pobili in se bo problem resil v naslednjih nekaj stoletjih, kar pa je irelevatno, ce se stvari gleda na 100k letnih intervalih.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Raptor F16 ::
Nope
Stvar politike je da predstavi cilje na način da se bo ljudem zdelo pomembno, da jih dosežemo. Dejanski cilj je, da se EU energetsko osamosvoji ker to je pač ena izmed bolečih tematik ki se je pokazala sploh zdaj ko teče vojna z Ukrajino in zavračamo ruske energente.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Raptor F16 je izjavil:
Stvar politike je da predstavi cilje na način da se bo ljudem zdelo pomembno, da jih dosežemo. Dejanski cilj je, da se EU energetsko osamosvoji ker to je pač ena izmed bolečih tematik ki se je pokazala sploh zdaj ko teče vojna z Ukrajino in zavračamo ruske energente.
Stvar politike je tudi, da ne unici gospodarstva in potrosnikov zaradi nekih visokoletecih ciljev, ki so v tistem momentu nedosegljivi.
Pac najprej uvedes strategijo prehoda na druge energente, potem se gres "sankcije", ne da nepripravljen zdrvis v sankcije, kjer Rusija kuje se vecje dobicke kot prej, tebi pa gospodarstvo propada.
Elektrifikacije ne bo se 30 let (viri energije, daljnovodi, litij,...). Vmes je treba pa nekako preziveti.
Zgodovina sprememb…
Nikoli ne bojo ljudje pripravljeni. Zato se izkoristi prilika - in vojna v Ukrajini z Rusijo je dobra prilika za to.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Raptor F16 ::
Raptor F16 je izjavil:
Stvar politike je tudi, da ne unici gospodarstva in potrosnikov zaradi nekih visokoletecih ciljev, ki so v tistem momentu nedosegljivi.
Pac najprej uvedes strategijo prehoda na druge energente, potem se gres "sankcije", ne da nepripravljen zdrvis v sankcije, kjer Rusija kuje se vecje dobicke kot prej, tebi pa gospodarstvo propada.
Elektrifikacije ne bo se 30 let (viri energije, daljnovodi, litij,...). Vmes je treba pa nekako preziveti.
Si zelo kontradiktoren načelom vaše opevane stanke.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Nikoli ne bojo ljudje pripravljeni. Zato se izkoristi prilika - in vojna v Ukrajini z Rusijo je dobra prilika za to.
No teh kekcev pac ne morete jemati resno:
Raptor F16 je izjavil:
Raptor F16 je izjavil:
Si zelo kontradiktoren načelom vaše opevane stanke.
Ce bi bilo po nase, bi bila Ukrajina ze Ameriska, zdaj resujemo kar se resiti da.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Unchancy ()
Odvisni bomo in smo ze od kitajcev (korona je pokazala), drugace ekonomija v EU, ki je zgrajena na poceni delovni sili in od nje poceni proizvodnje enostavno ne funkcionira.
Ce bomo produkcijo selili v EU, tam bi pa delavci za trakom radi imeli 2 jurja neto pocasi, potem si lahko predstavljate kaksne bodo cene izdelkov na koncu in teh cen pac nihce ne bo placal.
Eno je v EU nekaj sestavljati, ko ze prakticno vse dobis od kitajcev in se gres samo sestavljanje kot legokocke, ampak ce se tega ne bomo vec dobil napol zastonj smo ga najebali.
Kitajska plastika, kitajsko zelezo, kitajska elektronika, kitajske surovine.... kitajc za trakom, kitajc v rudniku.
Eh pa kaj govorim, 2k+ netto majo ze za trakov pri BMWju 10k nagrade na koncu leta. Zdaj bodo pocasi zahtevali 2,5-3k netto.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
49106 ::
Proizvodnjo smo že imeli v Evropi in ne, ni bilo predrago. Ekonomija ni Ponzi, da ne prenese 2k neto na zaposlenega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Ce bomo produkcijo selili v EU, tam bi pa delavci za trakom radi imeli 2 jurja neto pocasi, potem si lahko predstavljate kaksne bodo cene izdelkov na koncu in teh cen pac nihce ne bo placal.
Seveda bomo placali, kaj, danes """podjetnik""" kupi na kitajskem in proda naprej v EU z najmanj 50% marzo + dolzina preprodajalskih verig. V primeru lokalne proizvodnje, se ukine posrednike (ki so tako ali tako paraziti) in se prodaja po primerno nizji ceni, pa si na koncu na enakem.
Vecji problem je, da bi, vsaj v Sloveniji, vsi nekaj preprodajali, nihce pa ne bi vec nicesar proizvajal oz. niti ne znajo. Te bojo, v primeru proizvodnje v EU, propadli.
srčni spodbujevalnik 500€ pri proizvajalcu v evropi, pri nas pa 5000€, ker imamo vmes 5 posrednikov, kjer si vsak 900€ provizije vzame. Če se samo te posrednike umakne, bomo imeli cene konkretno nižje.
Odvisni bomo in smo ze od kitajcev (korona je pokazala), drugace ekonomija v EU, ki je zgrajena na poceni delovni sili in od nje poceni proizvodnje enostavno ne funkcionira.
Eno je v EU nekaj sestavljati, ko ze prakticno vse dobis od kitajcev in se gres samo sestavljanje kot legokocke, ampak ce se tega ne bomo vec dobil napol zastonj smo ga najebali.
Kitajska plastika, kitajsko zelezo, kitajska elektronika, kitajske surovine.... kitajc za trakom, kitajc v rudniku.
Eh pa kaj govorim, 2k+ netto majo ze za trakov pri BMWju 10k nagrade na koncu leta. Zdaj bodo pocasi zahtevali 2,5-3k netto.
Povsem izvedljivo je, da so izdelki veliko dražji in da ekonomija funkcionira in da jih potrošniki kupujejo. Zgolj iz hiperprodukcije sranja, ki se pokvari po dveh letih, je treba preiti v normalno produkcijo kvalitetnih izdelkov z obvezno garancijo 8 let na primer in prepovedati prakso, ko proizvajalci z updejti uničijo izdelek, da kupiš novega.
To bi bilo v splošno korist vseh, vključno z okoljem.
Vse izdelke, ki ne bi dosegali standardov in imeli garancije vsaj 8 let pa prepovedat uvažat.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Proizvodnjo smo že imeli v Evropi in ne, ni bilo predrago. Ekonomija ni Ponzi, da ne prenese 2k neto na zaposlenega.
Javi se, ko bodo pri revozu, henklu, hisensu ipd. imeli 2k netto za trakom.
Seveda bomo placali, kaj, danes """podjetnik""" kupi na kitajskem in proda naprej v EU z najmanj 50% marzo + dolzina preprodajalskih verig. V primeru lokalne proizvodnje, se ukine posrednike (ki so tako ali tako paraziti) in se prodaja po primerno nizji ceni, pa si na koncu na enakem.
Vecji problem je, da bi, vsaj v Sloveniji, vsi nekaj preprodajali, nihce pa ne bi vec nicesar proizvajal oz. niti ne znajo. Te bojo, v primeru proizvodnje v EU, propadli.
Gorenje se kaj prizvaja v slo? Majo delavci 2k netto?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
A ni gorenje preselilo proizvodnjo v srbijo
Invictus ::
Je, ja, vsak za kompresorje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Sli so tja, kjer je treba delavce manj placat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ecoo ::
Nobena skrivnost ni kje smo: Kardashev scale @ Wikipedia
Dobro nam gre, old shool brez alternativ je izmerjen rizik za planet. Bomo izzval Fermi paradox in "nedokončano" temo brez great filtra?
Dobro nam gre, old shool brez alternativ je izmerjen rizik za planet. Bomo izzval Fermi paradox in "nedokončano" temo brez great filtra?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ecoo ()
fikus_ ::
Rezultat bo, da bomo jedli segedin! Raja zelje, bogatejši meso. Denar pridobljen z davki se bo pa zafrčkal po raznih inštitutih za prekladanje papirja.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Invictus ::
PacificBlue je izjavil:
OMG!
https://www.rtvslo.si/okolje/nova-zelan...
Pravilno.
Če si debil, si pač debil
Nova zelandija je pač gospodarstvo, ki je uspelo z ovcami. Zdaj bodo pa glavno žival po katerem je znana, obdavčili...
Tam, kjer je baba predsednica vlade, se je vsem odfukalo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Tudi tebi priporočam v branje zgodovino Velikonočnega otoka.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Streha odporna na točo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18116 (2847) | aljaž95 |
» | Udarec za podnebne alarmiste? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 33876 (17751) | zmaugy |
» | Lahko zahtevam vrnitev denarja? (uničen paviljon-pergola) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15753 (12005) | andromedar |
» | Zima, ki ni zima (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 18964 (15109) | Riff |