Forum » Loža » Vremenski ekstremi
Vremenski ekstremi
Boomerang ::
Dolga suša in potem dolgo obdobje padavin, rekordno visoke temperature, skoraj vsakodnevne nevihte, vse močnejša toča...
Kaj so vzroki za takšne vremenske ekstreme?
Tudi 20, 30 let nazaj smo imeli takšne vremenske ujme, a niso bile tako pogoste in uničevalne kot danes. Kaj se je v tem času tako spremenilo?
Tudi 20, 30 let nazaj smo imeli takšne vremenske ujme, a niso bile tako pogoste in uničevalne kot danes. Kaj se je v tem času tako spremenilo?
Magic1 ::
Kaj se je spremenilo? Vsak ima telefon in se lahko vse posname. 30 let nazaj se večino "pojavov" ni posnelo. Pa takrat tudi ni bilo popularno, da za vsako razbito pločevino cela Slovenija ve.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Unchancy ::
Vsem, ki glave ne tiščijo v pesek, je jasno, da "fun times ahead". Veliko zelo glasnih butljev pa še vedno živi v zanikanju.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Ganon ::
Kaj se je spremenilo? Vsak ima telefon in se lahko vse posname. 30 let nazaj se večino "pojavov" ni posnelo. Pa takrat tudi ni bilo popularno, da za vsako razbito pločevino cela Slovenija ve.
Telefonov? Na lastne oči se lahko prepričaš. Si star manj kot deset let? Vsako leto je slabše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
s1m0n ::
Ne vem pri nas se še pomnim hujšega kot je bilo zadnjih 10 let... Ne rečem pa, da ni bolj pogosto, a zaenkrat še vedno vodi neurje izpred več kot 10 let, ki je na našem koncu uničevalo od A do Ž.
kuall ::
dokler raste in je vse zeleno in dokler se ne skuhamo od vročine ni nobenih extremov. vesel bodi, da je kot je.
PacificBlue ::
Nič kaj posebnega se ni spremenilo.
translate to english:
In summary, Patzelt writes (on p. 235) : " ... around 8500 BC (BC) the temperatures were still below, from 8200 BC already above the level of the current temperature conditions ... the Postglacial Warm Period reached its first peak shortly after 6000 BC, the a second followed around 4200 BC. During this period ... the tree line was 100-130 meters higher than the currently potentially possible one, which means that summer temperatures 0.6-0.8 °C higher can be derived. Or summarized:
"The temperature rise of the last decades (note: 1980-2010) is within the post-glacial fluctuation range."
https://eike-klima-energie.eu/2020/01/2...
translate to english:
In summary, Patzelt writes (on p. 235) : " ... around 8500 BC (BC) the temperatures were still below, from 8200 BC already above the level of the current temperature conditions ... the Postglacial Warm Period reached its first peak shortly after 6000 BC, the a second followed around 4200 BC. During this period ... the tree line was 100-130 meters higher than the currently potentially possible one, which means that summer temperatures 0.6-0.8 °C higher can be derived. Or summarized:
"The temperature rise of the last decades (note: 1980-2010) is within the post-glacial fluctuation range."
https://eike-klima-energie.eu/2020/01/2...
I’m out.
:3
sci3nc3 ::
Kakšna mularija pa je na tem forumu?! Pametnih telefonov res da ni bilo, bile pa so kamere in večerna poročila na TV.
Osebno se spomnim, da v 90. letih tako pogostih vročinskih neviht ni bilo - pa sem v tistem času prevozil kar nekaj Slovenije. Mogoče se je toča pojavila enkrat v celem poletju, zdaj pa smo komaj v začetku junija in je polovica Slovenije že imela točo. Ekstremi gor ali dol - tega včasih ni bilo.
Sem se tudi sam večkrat vprašal, zakaj uničujemo planet, potem pa jok, ko toča preluknja streho, poplavi hišo, uniči avto itd. Človek, pamet v glavo!
Osebno se spomnim, da v 90. letih tako pogostih vročinskih neviht ni bilo - pa sem v tistem času prevozil kar nekaj Slovenije. Mogoče se je toča pojavila enkrat v celem poletju, zdaj pa smo komaj v začetku junija in je polovica Slovenije že imela točo. Ekstremi gor ali dol - tega včasih ni bilo.
Sem se tudi sam večkrat vprašal, zakaj uničujemo planet, potem pa jok, ko toča preluknja streho, poplavi hišo, uniči avto itd. Človek, pamet v glavo!
PacificBlue ::
Ne pretiravaj. Toča ni noben novejši pojav. Že v 70 leih so začeli v Sloveniji izstreljevati rakete z srebrovim jodidom proti toči.
I’m out.
Scaramouche3 ::
Kaj je mene bolj presenetilo je koliko muh se je pojavilo v mestu, na to sem navajen ko kolesarim izven mesta, samo tako ni bilo nobeno leto, da se zaletavajo vate...
Scaramouche3 ::
Raptor F16 ::
Razloži to dinozavrom, da imamo mi ekstremne razmere.
Boomerji bodo vedno krivdo in odgovornost valili na ostale. Važno da se zdaj borijo za svoje privilegije dokler ne guznejo. Kaj bo potem jih ne zanima. Politika je v večih državah bolj podobna gerontokraciji kjer se starčki oklepajo stolčkov v politiki.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
jb_j ::
Dolga suša in potem dolgo obdobje padavin, rekordno visoke temperature, skoraj vsakodnevne nevihte, vse močnejša toča...
včasih je bilo tudi po pol metra, en meter snega v ljubljanski kotlini....
sedaj tega ni več.......
globalno segrevanje, BAJE.......
blažje zime in izrazitejše ujme poleti........
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jb_j ()
cekr ::
Vsak, ki začne takšno temo, naj si najprej malo prebere in pogleda na temo "Kako deluje vesolje".
Že na začetku bo tisti, ki mu vsaj malo delujejo možgani, ugotovil, da smo Zemljani (kaj šele vsak posameznik) na premici NIČ.
In takšen je tudi naš vpliv na karkoli.
No, edino pobijemo se lahko med seboj. Kar pa je gleda na vesolje tudi nič.
Sonce lahko samo malo prdne in nas ni več. Lahko nas spraži, odpihne, razsuje ali pa kar poje.
Samo milimeter spremembe v razdalji do sonca ima lahko zelo vpliv na vreme.
Da je Zemljina os drugače postavljena kot pred 20-30 leti ima tudi lahko vpliv.
Lahko skrbimo, da imamo čist zrak. Trenutno pretiravanje ima pa vse svoj namen. Vsiliti nam hočejo agendo, da pridemo nazaj na stopnjo neandertalca. Življenje nam dražijo. Samo to je namen vsega kruljenja. Saj avtorji teh "svaril" pri sebi ne živijo nič bolj čisto. Samo iz dneva v dan bolj na naš račun.
Že na začetku bo tisti, ki mu vsaj malo delujejo možgani, ugotovil, da smo Zemljani (kaj šele vsak posameznik) na premici NIČ.
In takšen je tudi naš vpliv na karkoli.
No, edino pobijemo se lahko med seboj. Kar pa je gleda na vesolje tudi nič.
Sonce lahko samo malo prdne in nas ni več. Lahko nas spraži, odpihne, razsuje ali pa kar poje.
Samo milimeter spremembe v razdalji do sonca ima lahko zelo vpliv na vreme.
Da je Zemljina os drugače postavljena kot pred 20-30 leti ima tudi lahko vpliv.
Lahko skrbimo, da imamo čist zrak. Trenutno pretiravanje ima pa vse svoj namen. Vsiliti nam hočejo agendo, da pridemo nazaj na stopnjo neandertalca. Življenje nam dražijo. Samo to je namen vsega kruljenja. Saj avtorji teh "svaril" pri sebi ne živijo nič bolj čisto. Samo iz dneva v dan bolj na naš račun.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
solatjek ::
Torej zate se ni nič spremenilo? V mojem otroštvu smo imeli skoraj celo zimo sneg, otroci smo se sankali/smučali tedne, snega je mimogrede zapadlo pol metra, temperature so bile -10 in tudi do -20. Dandanes tega ni, večina zime temperature okoli nič, snega pa 3x na zimo par cm in za dva dni, potem ga pobere.
Poletje je bilo manj vroče, padavine pa niso tolikokrat uničevale, kot dandanes, toče v otroštvu se spomnim nekajkrat, a nikoli velikosti jajca, kot je to dandanes že običajno.
Dejstvo je, da se podnebje spreminja, pa če si to priznamo ali ne. Spremembe so vsaj v Sloveniji na slabše.
pegasus ::
nirburu ::
Magic1 ::
Kaj pa vi podoživljate hudega tako pogosto? Resno sprašujem, ker jaz nisem nič pretirano ekstremnega doživel. Prav tako nisem imel nobene nenavadne škode na dveh hišah. Še največ je bila toča 20 let nazaj na Viču in mal bolj močna burja 10 let nazaj na primorskem, ki mi je par strešnikov pometala. Mogoče imam pa srečo...
Magic
Vsem, ki glave ne tiščijo v pesek, je jasno, da "fun times ahead". Veliko zelo glasnih butljev pa še vedno živi v zanikanju.
Ti še vedno o teh 90% scientists agree?
Ti še vedno dosledno v vsaki temi v temo brcaš?
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
nirburu ::
Kaj pa vi podoživljate hudega tako pogosto? Resno sprašujem, ker jaz nisem nič pretirano ekstremnega doživel. Prav tako nisem imel nobene nenavadne škode na dveh hišah. Še največ je bila toča 20 let nazaj na Viču in mal bolj močna burja 10 let nazaj na primorskem, ki mi je par strešnikov pometala. Mogoče imam pa srečo...
Bolj toplo sicer mi res deluje, da je, ampak to je zelo enostavno lahko zaradi variabilnosti emisij sonca. Če se sonce spremeni za promil, to vrjetno zemlja občuti.
Da bi C02 pa bil tak problem...enostavno ni dokazano. In tudi če je, rastline goltajo C02 kot za šalo. Vsak spoštovanja vreden akvarist najprej inštalira CO2 kapsulo. Zato je planet zelen kot še nikoli poprej v dokumentirani zgodovini.
Jaz brcam samo take sexpreferenco-fobne nazije kot si ti.
Jure14 ::
Bolj toplo sicer mi res deluje, da je, ampak to je zelo enostavno lahko zaradi variabilnosti emisij sonca. Če se sonce spremeni za promil, to vrjetno zemlja občuti.
Da bi C02 pa bil tak problem...enostavno ni dokazano. In tudi če je, rastline goltajo C02 kot za šalo. Vsak spoštovanja vreden akvarist najprej inštalira CO2 kapsulo. Zato je planet zelen kot še nikoli poprej v dokumentirani zgodovini.
Jaz brcam samo take sexpreferenco-fobne nazije kot si ti.
Ko se oglasi kandidat za cepljenje proti opičjim kozam.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
sds ::
Raptor F16 je izjavil:
Boomerji bodo vedno krivdo in odgovornost valili na ostale. Važno da se zdaj borijo za svoje privilegije dokler ne guznejo. Kaj bo potem jih ne zanima. Politika je v večih državah bolj podobna gerontokraciji kjer se starčki oklepajo stolčkov v politiki.
Zal so mlajse generacije popolnoma nesposobne voditi ali karkoli pametnega narediti, dlje so od boomerjev, vecje pokvarjene pizde so. Tako, da so boomerji in X edini, ki drzijo skupaj svet, da ne razpade.
Takoj, ko bo svet prevzela kaksna mlajsa generacija bo vsega konec.
I have no mouth, and I must scream
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sds ()
Raptor F16 je izjavil:
Čaki malo... Kako so pa trenutne generacije krive za podnebno krizo? A so imele časovni stroj?
Krive so generacije pred njimi! Na njih je sedaj, da to situacijo spravijo v pravo pot ali jo vsaj omejijo (torej rešujejo stanje, ki so jo generacije pred njimi zapustile). Seveda pa ne bo kaj veliko drugače dokler se bo Kitajski dopuščalo, da svinja na vsakem mestu, dokler bodo tako veliko odvisno od mesa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Raptor F16 je izjavil:
Čaki malo... Kako so pa trenutne generacije krive za podnebno krizo? A so imele časovni stroj?
Krive so generacije pred njimi! Na njih je sedaj, da to situacijo spravijo v pravo pot ali jo vsaj omejijo (torej rešujejo stanje, ki so jo generacije pred njimi zapustile). Seveda pa ne bo kaj veliko drugače dokler se bo Kitajski dopuščalo, da svinja na vsakem mestu, dokler bodo tako veliko odvisno od mesa.
Se vozis z avtomobilom? Jes meso? Kriv si tudi ti in v enakih pogojih bi pocel popolnoma enako. Ker si enak.
Lahko mi pametuje o krivdi boomerjev vegan, ki izkljucno uporablja javni transport in lastni pogon (hoja, kolo). In ne kopuje poceni pofl izdelkov.
Ostali ste pa samo del problema, ki tako kot Raptor F16 krivdo za lastno nesposobnost vali na starejse generacije.
Dejansko je pa samo nesposoben.
Mimogrede - ko tako radi valite krivdo na starejse generacije, ste naredili ze kaj koristnega v zivljenju, ali samo uporabljate kar so vam starejse generacije omogocile? Samo vprasam.
Zgodovina sprememb…
Se vozis z avtomobilom? Jes meso? Kriv si tudi ti in v enakih pogojih bi pocel popolnoma enako. Ker si enak.
Avta ne potrebujem, meso jem mogoče 1x tedensko! Kako pa je pri tebi? In kakšno spremembo bomo tudi s tem dosegli? Ko pa industriji kot je na kitajski pustimo, da nam širi ozonsko luknjo, svinja morje...
Case closed. Nadaljujmo po starem naprej, nje?
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
FrRoSt ::
Raptor F16 je izjavil:
Krive ali nekrive!!? Plačali boste!!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Raptor F16 je izjavil:
V nasprotju s tvojim prepričanjem so zdajšnje generacije v par desetletjih spravile v zrak več toplogrednih plinov kot prej v 100+ letih.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Raptor F16 je izjavil:
V nasprotju s tvojim prepričanjem so zdajšnje generacije v par desetletjih spravile v zrak več toplogrednih plinov kot prej v 100+ letih.
Kako že? Firme vodijo stare generacije, zakone pišejo stare generacije...
Avta ne potrebujem, meso jem mogoče 1x tedensko! Kako pa je pri tebi? In kakšno spremembo bomo tudi s tem dosegli? Ko pa industriji kot je na kitajski pustimo, da nam širi ozonsko luknjo, svinja morje...
Nisem nic rekel o tem ali potrebujes avto ali ne. Mislim, da sem bil jasen.
Ti se nic ne obremenjuj kako je pri meni, ti samo lepo pred svojim pragom pometi, jaz bom pred svojim, kitajci bojo pa pred svojim. Ali pa se preseli tja in pometaj tam pred svojim pragom - ce si upas.
Ti pa kupujes njihove izdelke. Nehas kupovati, firme ne delajo vec problematicnih izdelkov in problem resen.
Zgodovina sprememb…
Raptor F16 je izjavil:
Trošiva pa midva.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Raptor F16 je izjavil:
Mislim, da sem bil jasen.
Jasen ne, imbecil pač.
Se opravicujem, vseeno pricakujem od bralcev dolocen nivo intelekta. Ocitno ga nimas.
Raptor F16 ::
Raptor F16 je izjavil:
Mislim, da sem bil jasen.
Jasen ne, imbecil pač.
Se opravicujem, vseeno pricakujem od bralcev dolocen nivo intelekta. Ocitno ga nimas.
In kdo si že ti ? Ah saj ni pomembno ker bom pozabil. Tako si nepomemben.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zagorele hiše: 'Letošnje poletje bo zelo težko'
https://www.24ur.com/novice/tujina/zago...
Neeeeeeeee, ma kje pa, biznis as južual, nje?
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
dexterboy ::
Že pred leti sem to limal, pa že takrat bil označen za antikrista;
(( sedaj smo na koliko, 1'5 stopinje plusa? ))
(( sedaj smo na koliko, 1'5 stopinje plusa? ))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
Mato989 ::
Torej zate se ni nič spremenilo? V mojem otroštvu smo imeli skoraj celo zimo sneg, otroci smo se sankali/smučali tedne, snega je mimogrede zapadlo pol metra, temperature so bile -10 in tudi do -20. Dandanes tega ni, večina zime temperature okoli nič, snega pa 3x na zimo par cm in za dva dni, potem ga pobere.
Poletje je bilo manj vroče, padavine pa niso tolikokrat uničevale, kot dandanes, toče v otroštvu se spomnim nekajkrat, a nikoli velikosti jajca, kot je to dandanes že običajno.
Dejstvo je, da se podnebje spreminja, pa če si to priznamo ali ne. Spremembe so vsaj v Sloveniji na slabše.
Ja DEJSTVO JE DA SE PODNEBJE SPREMINJA tega ne zanika noben normalen... ampak point je v tem, da je bila Zemlja ob nastanku BISTVENO BOLJ VROČA KOT DANES, ne glede na NIČNE izpuste CO2ja kajne? In dejstvo je da se bo Zemljino podnebje spreminjalo pa če mi jutri izginemo...
Eni si predstavljate da je podnebje konstantno, pa to glih ne drži... Svet je šel skozi ledene dobe in otoplitve, ne glede na vpliv človeka, in tako bo tudi prihodnje. In to je tisto kar bi eni radi da drugi razumete.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Ja, eni bi pa radi, da drugi razumete, da se segreva zaradi CO2, CH4 in sorodnih plinov, ki jih proizvajamo ljudje.
Ok, torej nam razloži kako se je segrela Zemlja od nastanka na več kot je danes... ZEMLJA SE DEJANSKO OHLAJA če pogledamo premico od nastanka do danes... kar je tudi edina smiselna premica za pregled.
Tudi če pogledamo zgodovino človeštva, vidimo da smo imeli ledene dobe in dobe ko so se ledeniki topili pa ni človek puhnil praktično nič CO2ja v ozračje oz neprimemerno manj ali zanemarljivo.
Tudi če ljudje jutri zginemo vsi do zadnjega, bo na Svetu spet kakšna ledena doba, ali pa ogrevanje...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Oberyn ::
Ja, biznis as južual, kaj pa misliš?
Članek
Na letališču Jožeta Pučnika v zadnjih mesecih opažajo velik porast potnikov, vendar so številke v primerjavi s predkoronskimi časi še vedno zelo majhne. Vrnitev na predkoronske številke naj bi se zgodila šele leta 2026.
... manjkajoče destinacije v poletnih mesecih rešujejo s čarterskimi poleti, ki predstavljajo okrog petino vsega prometa. Po napovedih Fraporta bodo poleti čarterski poleti organizirani do Turčije, Španije, grških otokov, Madeire, Egipta, Malte, Tunizije, Albanije, Nizozemske, Italije, Islandije, Latvije in Zanzibarja.
... je ocenila, da cene pri rednih linijah ne odstopajo toliko, kot so v preteklosti oziroma so v nekaterih primerih celo ugodnejše od konkurentov. “Pred časom so bile na primer na voljo povratne letalske karte na Tajsko ali v New York za 320 evrov in v Dubaj za 199 evrov,” je odgovorila
Samo majhen utrinek biznisa. Žalujemo zaradi zmanjšanja bla bla (onesnaževanja) med epidemijo, ampak se na vso moč trudimo, da čimprej povečamo bla bla (onesnaževanje) do leta xxx.
Okoljevarstveniki pravijo, da je potrebno število letov v EU takoj najmanj razpoloviti, nato pa razmišljati o bolj resnem zmanjšanju. Več kot polovica letov v EU je krajša od 500 km, tako pot pa v veliko primerih dejansko hitreje opraviš z vlakom (elektrika namesto bencina). Biznis seveda igra točno nasprotno melodijo.
Biznis ljudi vabi, da gredo z avionom na 3 urno pohajkovanje po ulicah drugega mesta (ki so do pike enake ulicam domačega mesta, iste trgovine, isti avti, enake hiše, mesta so kloni). In ljudje gredo, hej, povratna karta je 60 eur, zakaj pa ne? Za tak denar ne moreš najeti niti ušivega bicikla za čez vikend. Lahko pa izgoriš 80 ton bencina, ni problema.
Enako je na čisto vseh področjih. To je tvoj biznis as južual, čisto prav imaš. Ne moreš pri tem resno spraševati ljudi, če žrejo meso.
Mimogrede, včeraj sem šel na Kofce. To je planina pod grebenom Košute. Šel sem z biciklom, to se razume. Na parkirišču 1000 m visoko nad dolino 50 avtomobilov. Prišli so v gostilno, na planini je gostilna pod krinko planšarije. Ampak ok, nisem hotel o tem govoriti. Namreč, na planino so gnali krave. Saj veste, poleti se čredo žene na planino, kravice tam dajo alpsko mleko pa to. No čredo so transportirali na planino s traktorji. Traktor s prikolico in 4 krave gor, prazen traktor dol, loop. Cel dan, ne vem no, cel teden mogoče. Al lahko sploh štekate to?
Moj sklep, ki temelji na opazovanju civilizacije okoli mene: podnebnih sprememb ni ali pa so nepomembne. Absolutno nihče od pomembnih igralcev jih ne jebe. Ne moreš pri tem resno spraševati ljudi, če žrejo meso.
Ja DEJSTVO JE DA SE PODNEBJE SPREMINJA tega ne zanika noben normalen... ampak point je v tem, da je bila Zemlja ob nastanku BISTVENO BOLJ VROČA KOT DANES, ne glede na NIČNE izpuste CO2ja kajne? In dejstvo je da se bo Zemljino podnebje spreminjalo pa če mi jutri izginemo...
Eni si predstavljate da je podnebje konstantno, pa to glih ne drži... Svet je šel skozi ledene dobe in otoplitve, ne glede na vpliv človeka, in tako bo tudi prihodnje. In to je tisto kar bi eni radi da drugi razumete.
A ti še vedno s temi argumenti, ki so povsem irelevantni? Še do danes nisi skapiral v čem je poanta? Fuck!
Ja, biznis as južual, kaj pa misliš?
Članek
Na letališču Jožeta Pučnika v zadnjih mesecih opažajo velik porast potnikov, vendar so številke v primerjavi s predkoronskimi časi še vedno zelo majhne. Vrnitev na predkoronske številke naj bi se zgodila šele leta 2026.
... manjkajoče destinacije v poletnih mesecih rešujejo s čarterskimi poleti, ki predstavljajo okrog petino vsega prometa. Po napovedih Fraporta bodo poleti čarterski poleti organizirani do Turčije, Španije, grških otokov, Madeire, Egipta, Malte, Tunizije, Albanije, Nizozemske, Italije, Islandije, Latvije in Zanzibarja.
... je ocenila, da cene pri rednih linijah ne odstopajo toliko, kot so v preteklosti oziroma so v nekaterih primerih celo ugodnejše od konkurentov. “Pred časom so bile na primer na voljo povratne letalske karte na Tajsko ali v New York za 320 evrov in v Dubaj za 199 evrov,” je odgovorila
Samo majhen utrinek biznisa. Žalujemo zaradi zmanjšanja bla bla (onesnaževanja) med epidemijo, ampak se na vso moč trudimo, da čimprej povečamo bla bla (onesnaževanje) do leta xxx.
Okoljevarstveniki pravijo, da je potrebno število letov v EU takoj najmanj razpoloviti, nato pa razmišljati o bolj resnem zmanjšanju. Več kot polovica letov v EU je krajša od 500 km, tako pot pa v veliko primerih dejansko hitreje opraviš z vlakom (elektrika namesto bencina). Biznis seveda igra točno nasprotno melodijo.
Biznis ljudi vabi, da gredo z avionom na 3 urno pohajkovanje po ulicah drugega mesta (ki so do pike enake ulicam domačega mesta, iste trgovine, isti avti, enake hiše, mesta so kloni). In ljudje gredo, hej, povratna karta je 60 eur, zakaj pa ne? Za tak denar ne moreš najeti niti ušivega bicikla za čez vikend. Lahko pa izgoriš 80 ton bencina, ni problema.
Enako je na čisto vseh področjih. To je tvoj biznis as južual, čisto prav imaš. Ne moreš pri tem resno spraševati ljudi, če žrejo meso.
Mimogrede, včeraj sem šel na Kofce. To je planina pod grebenom Košute. Šel sem z biciklom, to se razume. Na parkirišču 1000 m visoko nad dolino 50 avtomobilov. Prišli so v gostilno, na planini je gostilna pod krinko planšarije. Ampak ok, nisem hotel o tem govoriti. Namreč, na planino so gnali krave. Saj veste, poleti se čredo žene na planino, kravice tam dajo alpsko mleko pa to. No čredo so transportirali na planino s traktorji. Traktor s prikolico in 4 krave gor, prazen traktor dol, loop. Cel dan, ne vem no, cel teden mogoče. Al lahko sploh štekate to?
Moj sklep, ki temelji na opazovanju civilizacije okoli mene: podnebnih sprememb ni ali pa so nepomembne. Absolutno nihče od pomembnih igralcev jih ne jebe. Ne moreš pri tem resno spraševati ljudi, če žrejo meso.
Tole se je zgodilo na Velikonočnem otoku, očitno nihče “ni jebal” ekologije:
A series of devastating events killed almost the entire population of Easter Island. Jared Diamond suggested that Easter Island's society so destroyed their environment that, by around 1600, their society fell into a downward spiral of warfare, cannibalism, and population decline.[1]: 91 Such devastating events that contributed to the downfall and collapse of the Easter Island society can be attributed to the rapid deforestation during the time of moai-construction. The Easter Island palm was used by settlers for means of constructing agricultural tools for their society and aiding in the transport of the Island's statues.[32] It is likely the decline of the palm and the rapid deforestation that took place on the island caused societal collapse and population collapse.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Unchancy ()
Poldy ::
Verjetno mi kaj dosti ne moremo vplivati na podnebne spremembe. Či bi lahko, bi že zdavnaj.
Danes imaš dve skupini, eni je vseeno, tista druga pa samo vpije, da naj se nekaj naredi.
Če hočeš narediti dejansko spremembo, potrebuješ denar. Denar imajo pa le sebični ljudje.
Danes imaš dve skupini, eni je vseeno, tista druga pa samo vpije, da naj se nekaj naredi.
Če hočeš narediti dejansko spremembo, potrebuješ denar. Denar imajo pa le sebični ljudje.
Verjetno mi kaj dosti ne moremo vplivati na podnebne spremembe. Či bi lahko, bi že zdavnaj.
Saj je čist simpl, pred GW ne bo kam pobegniti. Tudi tisti z denarjem in njihovi otroci ne bojo imeli kam, edino da jih bo konec max kakšen mesec kasneje.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
A ti še vedno s temi argumenti, ki so povsem irelevantni? Še do danes nisi skapiral v čem je poanta? Fuck!
Argument je POPOLNOMA relevanten, to da ga nekateri ne želite pogledat ne spremeni dejstva DA SE ZEMLJA OHLAJA... na Zemlji je življenje že milijone let... tudi ta global warming bo preživelo... če bomo pa ljduje pa me en drek briga... smo samo pikica na timelinu vesolja. Nepomembni, majceni, parazitski...
tikitoki ::
Ker bo nekoc konec vsega in bo sonce pogoltnilo zemljo, je najbolsje, da ze sedaj unicimo okolje od katerega smo popolnoma odvisni?
Ker bo nekoc konec vsega in bo sonce pogoltnilo zemljo, je najbolsje, da ze sedaj unicimo okolje od katerega smo popolnoma odvisni?
Ne trdim tega, trdim da se je bolje ukvarjat z bolj pomembnimi rečmi od co2... recimo z plastiko in mikroplastiko v okolju, to je problem zaradi dobe razgradnje itd... drugi problem je št. prebivalcev, treba je začet vsesvetovno nižanje rodnosti vsepovsod kje je rodnost nad 2 jo je potrebno čimprej zbit pod 2,5 oz 2... to bo rešitev 90% težav
Namesto tega bi nas debili radi spravili nazaj v srednji vek... da bi pa kdo rekel da je rešitev 3 milijarde manj ljudi to pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Streha odporna na točo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18116 (2847) | aljaž95 |
» | Udarec za podnebne alarmiste? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 33876 (17751) | zmaugy |
» | Lahko zahtevam vrnitev denarja? (uničen paviljon-pergola) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15753 (12005) | andromedar |
» | Zima, ki ni zima (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 18964 (15109) | Riff |