» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
46 / 91
»»

Reycis ::

Še vedno pa velja, da se samskemu težko splača viset na socialki razen če dela na črno. Poznam par, ki visi na socialki in se oba že skoraj desetletje izogibata zaposlitvi čeprav nimata nobenih zdravstvenih ovir. Torej se da. Če pa je zraven še otrok pa se že zelo splača skrbet doma za otroke. Lahko greš delat tudi za skrajšan čas in ti država doplačuje prispevke do polnega. Še sploh v zadnjih dveh letih pa je bilo še precej covid, energetskih in drugih bombončkov. Samo to jesen je familija s temi otroki dobila 668 energetskega bonusa in 3x 366 dodatnega otroškega dodatka.
Diversity is our greatest strength

zobnik ::

morda res niso na sociali, ker s tistmu ne moreš preživet, plača je 3x višja ali celo 4x.

enemon ::

zobnik je izjavil:

morda res niso na sociali, ker s tistmu ne moreš preživet, plača je 3x višja ali celo 4x.

Unih 400 EUR sociale je v bistvu samo za zraven, država sicer subvencionira najemnino, kurjavo, RTV prispevek, zdravstveno ... Pa še enkrat letno lahko dobiš izredno socialno, če rabiš kaj večjega kupit. Ni slabo.

s1m0n ::

Mislim, da sem nazadnje lani zasledil, da je bilo upravičencev za subvencionirano najemnino nekje 13 tisoč (ca. 19mi€, enako je šlo za državne štipendije)..., prejemnikov DSP pa čez 100k upravičencev (to se večinoma giblje 200mil€+/leto).

Čeprav se zdi 13 tisoč uporavičencev veliko je to vsak osmi upravičenec DSP.

Pozabil ste da med prejemniki DSP so tud zaposleni, realno je tako da je okol 50.000 ljudi na socialni, ostali delajo + dobijo socialo.

dexterboy ::

feryz je izjavil:

Kar šli so, matota niti ne zanima kam. Preprosto jih ni. Ne obstajajo več. Pri meni gredo tisti, ki khmmm, ne bi jih hotel žaliti, pač so se tako odločili in meni zelo paše. Tiste, ki so še zaposleni, ponavadi zajebem s povišico ali bonitetami, preden jim pride na misel, da bi se pogajali za dvig plač.
Če si to pisal resno, bi jaz v primeru brezposelnosti že pisal v tvoj PM. Takšnih delodajalcev ni veliko, to vem iz lastnih izkušenj in enih 9 ali 10 služb, ki sem jih opravljal do sedaj v življenju, obvezno prakso v srednji šoli ne štejem... enkrat smo z otrokoma šteli vse moje službe, pa sploh nista mogla verjeti... Sem pa pred kratkim zamenjal delodajalca, bomo videli, kako bo. Več pa ne bi pisal, je kokoška premajhna in se še prehitro izvejo vse podrobnosti ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Vi mislite, da se zajebavam, ampak razen sarkazma, se ponavadi ne.
Delavec brez izobrazbe, brez zahtevanih znanj, pri meni nese domov (pustimo zdaj, kaj je plača, stroški, bla bla) okrog 1450 evrov za striktno 8 ur. Nadur se ne dela, če slučajno pride do kakšne sobote zaradi zahtev trga, je to še okrog 120 evrov zraven za vsako.
Poleg tega vsaj 3x letno dobi cca 500 evrov tringelta, max regres (letos okrog 2002 evra), vsaj toliko bo tudi božička. Še raje več. Če bomo pridni, bo dvakratnik regresa.
Za povrh ima še reklamni avto v uporabi, stroškovno bi vas takle avtek prišel med 500 in 600 evri mesečno. Razume se, da je vse plačano, z gorivom vred.
Eden izmed njih si je omislil še stanovanje, ki sem ga tudi kupil in ga že eno leto tudi uporablja. Ali živi noter, ali prenavlja ali kdo ve kaj, me niti ne briga. Ga nisem še videl in če ga bo odkupil, ga tudi ne bom. Če ne ga bom pa komu drugemu prodal.

In to še zdaleč ni vse, ampak ne bom našteval dalje. Kaj vse lahko in kaj tudi dobijo. Od telefonov (drugega kot Galaxy S ne kupujem), notebookov za potrebe službe, raznega materiala za potrebe službe ...

Takole nekako je pri nas. Marsikaj se lahko zagotovi zaposlenim, da se jim olajša življenje. Če lastnik nič zase ne rabi.
Druga možnost pa je, da jim poveš, da ni nič za razdeliti, ker si ves keš v Švico na račun strajbal. Tudi takih poznam kar nekaj.

Mato989 ::

feryz je izjavil:

Vi mislite, da se zajebavam, ampak razen sarkazma, se ponavadi ne.
Delavec brez izobrazbe, brez zahtevanih znanj, pri meni nese domov (pustimo zdaj, kaj je plača, stroški, bla bla) okrog 1450 evrov za striktno 8 ur. Nadur se ne dela, če slučajno pride do kakšne sobote zaradi zahtev trga, je to še okrog 120 evrov zraven za vsako.
Poleg tega vsaj 3x letno dobi cca 500 evrov tringelta, max regres (letos okrog 2002 evra), vsaj toliko bo tudi božička. Še raje več. Če bomo pridni, bo dvakratnik regresa.
Za povrh ima še reklamni avto v uporabi, stroškovno bi vas takle avtek prišel med 500 in 600 evri mesečno. Razume se, da je vse plačano, z gorivom vred.
Eden izmed njih si je omislil še stanovanje, ki sem ga tudi kupil in ga že eno leto tudi uporablja. Ali živi noter, ali prenavlja ali kdo ve kaj, me niti ne briga. Ga nisem še videl in če ga bo odkupil, ga tudi ne bom. Če ne ga bom pa komu drugemu prodal.

In to še zdaleč ni vse, ampak ne bom našteval dalje. Kaj vse lahko in kaj tudi dobijo. Od telefonov (drugega kot Galaxy S ne kupujem), notebookov za potrebe službe, raznega materiala za potrebe službe ...

Takole nekako je pri nas. Marsikaj se lahko zagotovi zaposlenim, da se jim olajša življenje. Če lastnik nič zase ne rabi.
Druga možnost pa je, da jim poveš, da ni nič za razdeliti, ker si ves keš v Švico na račun strajbal. Tudi takih poznam kar nekaj.

Dobro jutro... dokazi ali nehaj trolat
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

sbawe64 ::

mato989
Če se ne motim se ukvarja z okni, podjetja nekje iz Logatca.
Sedaj odpri AJPES in ga lahko najdeš.

Čeprav je bolj izjema kot pravilo, lastniki raje vlagajo v vikende, vozila (zrak, zemlja, voda), ljubice in podobno.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 je izjavil:

mato989
Če se ne motim se ukvarja z okni, podjetja nekje iz Logatca.
Sedaj odpri AJPES in ga lahko najdeš.

Čeprav je bolj izjema kot pravilo, lastniki raje vlagajo v vikende, vozila (zrak, zemlja, voda), ljubice in podobno.

Nikjer ne vidim nobene firme v logatcu z okni ki bi imela na companywall povprečno plačo za 2021 višje od 1.600 bruto... =) relativno slabo torej...

Mato989 je izjavil:

Dobro jutro... dokazi ali nehaj trolat
Sem ti že večkrat povedal.
Za razliko od tebe, tvoj domet je namreč nakladanje na forumu, imam jaz ogromno za sabo in ogromno za pokazati.
Lahko prideš do mene in povprašaš fante kako "trpijo" in za koliko, pa ti bodo sami povedali.

Kaj verjameš in kaj ne, mi pa popolnoma dol visi.
KIA na lizing laufa?

Aja, pozabil sem dodati. Pri nas ni pressinga, mobinga in podobnega govna. Vsak zaposleni dela tako, kot misli da je prav. Če ne dela nič, pač ne dela nič. Nihče ga ne sekira zaradi tega.
Ampak glede na našteto, raje delajo sami od sebe, kot iščejo novo službo.
Tudi škodo poravnavamo skupaj. Pa jo včasih merimo v tisočih evrov. Nobenega se ne drka zaradi tega ali se mu kje odbija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

dexterboy ::

@feryz; potem se ti mogoče celo splača (do neke meje) razširiti poslovanje. Saj takšnih kot ti (kot delodajalec) se tudi najde in nejdeš šefa, ki ti je vsaj malo podoben, je dodaten kader mogoče res dobra naložba ;)
Je pa res, da je pred vrati recesija, vprašanje, kako bo. Ako se pa ukvarjaš s prozori, pa bom itak moral v kratkem menjati strešno velux okno in takrat pišem v PM :)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

FireSnack ::

Ma v gostilni mi nočejo delat pod 10€ neto pa da ga... Zdaj devam dvema natakarcama 11€. Je pa res da sta obe bolj vedre narave in odprti za nove dogodivščine, če vete ka mislim?
Preprodajalec NFT umetnin

Ne, ne splača se širiti. Dobiti nove, dobre zaposlene, je misija nemogoče. Sicer sem pred kratkim zaposlil dva mlada fanta, frišna in to je to. Bom videl, če jima bo všeč.

Recesija? Vsako leto imamo 10 posto več, naravna rast in to je to. Tudi letos padajo rekordi. Za primerjavo, ko sem firmo kupil, je sedem ljudi v komerciali naredilo cca. 1,5 mio letno. Danes trije naredimo 2,5 mio.
Optimizacija in motivacija, se temu reče.

Čeprav ne podelamo in bi lahko naredili mnogo več. Ampak, nihče ne bo nič več imel, če bomo noreli in hlastali za več. Razen preobremenjenosti, problemov in krepanih živcev. Tako pa, lagano, sportski. Kolikor gre, gre. In nič več.
Ljudje v podjetju smo zadovoljni, kolikor smo lahko, glede na to, da je to še vedno služba. Čeprav je bolj podobna plačanemu hobiju.

Naravna rast 10% pri inflaciji 11%. Ti si zlata gazela Slovenije!

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

PrihajaNodi ::

Ukvarja se z montazo oken v Bovcu
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

FireSnack je izjavil:

Naravna rast 10% pri inflaciji 11%. Ti si zlata gazela Slovenije!
Srčno upam, da gre tebi mnogo boljše. Meni gre pač tako. Sicer pa, kolikor je meni znano, nimamo 7 let 10 procentne inflacije. A jo sploh imamo že eno leto?
Važno da plače rastejo hitreje. Ljudi to zanima, ne neke cifre v bilancah.

Jaz sem v fintech segmentu. Tu se vsi vozimo z lamboti in imamo jahte. Nekateri imajo tudi zasebna letala. Srečno pri montaži.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Blagor vam. Jaz ne vidim višje od zafire.
Upam da pride kmalu, te sem se po dveh mesecih že naveličal.
Zdaj ko so kitajci nehali paničariti, se bo mogoče kaj premaknilo in bodo sklamfali avto skupaj.

BorutO ::

SmolWhale je izjavil:

Ravno menjam delodajalca, šel na bolje. No v prejšnji firmi se čudijo zakaj ni kadra ali pa je ta totalno nesposoben, seveda so skakali za mano zakaj, ponudbe pa niso presegli. Haha fuck you

Kader je in to sposoben, samo plačat ga je treba. Na low end jobe uvažajo faking Romune s prevajalci, vsi zabiti nesposopbni kot kante, da ne omenjam nemogočega komuniciranja. So pa fajn delavci, ker jih je strah za službo, nadrejeni so za njih božanstvo. Slovenca boli kurac in gre.

Moja prejšnja firma je bila taka, da je direktor delal z delavci kar mu je pasalo ... odnos do delavcev je imel tak, da je vsakemu večkrat na sestankih povedal, da če komu kaj ni všeč, tam so vrata pa lahko greste, bodo pa drugi prišli ... no, samo tadobri s(m)o odšli ... Pol leta za tem? Če smo prej imeli same slovence zaposlene, je pa zdaj naenkrat polovico firme samih južnjakov. Kvaliteta izdelkov je padla, delajo nadure kot zmešani, tudi sobote in nedelje, pa še ni ok. Povem vam, da sem še pravi čas spizdil od tam. Mi je nekoč en sodelavec, ki je že pred leti odšel iz firme, rekel, da naj se spokam čim prej stran od tam, ker je na firmi iz leta v leto za veliko slabše ... No, z leti sem opazil, da je res ... Važno, da ima on poršeja, mercedeza, jaguarja, dva vikenda ob morju itd itd ... Delavci imajo sicer jurja plače, ampak za današnji standard je ta plača za en kurac.

Zdaj delam v skladišču v eni trgovini ... imamo študenta, ki se vleče po trgovini, kot da ga luna nosi ... imamo tudi dijaka, ki je na praksi ... nonstop je na telefonu, nonstop nekaj biksa, na wcju je celo uro, kam ga postaviš, tam stoji tudi po celo uro ... pa nonstop pravi, kako se mu ne da ... obup je iz današnje mladine ... Žalostno.

enemon ::

BorutO je izjavil:

SmolWhale je izjavil:

Ravno menjam delodajalca, šel na bolje. No v prejšnji firmi se čudijo zakaj ni kadra ali pa je ta totalno nesposoben, seveda so skakali za mano zakaj, ponudbe pa niso presegli. Haha fuck you

Kader je in to sposoben, samo plačat ga je treba. Na low end jobe uvažajo faking Romune s prevajalci, vsi zabiti nesposopbni kot kante, da ne omenjam nemogočega komuniciranja. So pa fajn delavci, ker jih je strah za službo, nadrejeni so za njih božanstvo. Slovenca boli kurac in gre.

Moja prejšnja firma je bila taka, da je direktor delal z delavci kar mu je pasalo ... odnos do delavcev je imel tak, da je vsakemu večkrat na sestankih povedal, da če komu kaj ni všeč, tam so vrata pa lahko greste, bodo pa drugi prišli ... no, samo tadobri s(m)o odšli ... Pol leta za tem? Če smo prej imeli same slovence zaposlene, je pa zdaj naenkrat polovico firme samih južnjakov. Kvaliteta izdelkov je padla, delajo nadure kot zmešani, tudi sobote in nedelje, pa še ni ok. Povem vam, da sem še pravi čas spizdil od tam. Mi je nekoč en sodelavec, ki je že pred leti odšel iz firme, rekel, da naj se spokam čim prej stran od tam, ker je na firmi iz leta v leto za veliko slabše ... No, z leti sem opazil, da je res ... Važno, da ima on poršeja, mercedeza, jaguarja, dva vikenda ob morju itd itd ... Delavci imajo sicer jurja plače, ampak za današnji standard je ta plača za en kurac.

Zdaj delam v skladišču v eni trgovini ... imamo študenta, ki se vleče po trgovini, kot da ga luna nosi ... imamo tudi dijaka, ki je na praksi ... nonstop je na telefonu, nonstop nekaj biksa, na wcju je celo uro, kam ga postaviš, tam stoji tudi po celo uro ... pa nonstop pravi, kako se mu ne da ... obup je iz današnje mladine ... Žalostno.

Pišeš, da imajo poršeje, mercedeze, jaguarje, vikende ... Ob tem pa zamolčiš, da imaš jahto v Zadru hmmm ...

IgorCardanof ::

Borut je tipicen primer cloveka, kateremu denar ne prinasa srece. S Shibo je zasluzil vec milijonov evrov in si kupil tudo manjso jahto na hrvaski obali. Pa kljub temu je opazil, da ga vse to bogastvo ne osrecuje, ga be izpopolnjuje in mu ne daje smisla zivljenja.
Smisel vidi v tem, da hodi se zmeraj na siht na neko dokaj nezahtevno, monotono delovno mesto in dela nekaj v dobrobit druzbe. In ja, to da si koristen del druzbe in obcutek pripadnosti, je veliko vec vreden kot pa plutje z jahto ob hrvaski obali in fukanja sponzorus.

Vse pohvale Borut!
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

BorutO je izjavil:

Delavci imajo sicer jurja plače, ampak za današnji standard je ta plača za en kurac.
Jurja plače, je za današnje razmere, vsaj kolikor je meni znano, dobra plača za delavca.
Standarda pa ne določajo ne delojemalci, ne delodajalci, ampak gnilad v Bruslju, Ljubljani in tako dalje. Tako da se je treba njim zahvaliti za stanje, kakršno je.
To dobiš, če dovoliš, da osnovni življenjski stroški spizdijo v nebo. Pri čemer so edini razlog za take podražitve do konca povampirjeni špekulanti in povečani davki.

trancer01 ::

In neumna zunanja politika do Rusije.

BorutO je res car. Pri vseh teh zasluženih milijonih s kriptom je ostal dober človek. Denar ga ni pokvaril, kar je redkost. Merlak ima podobno keša ampak je veliko bolj pokvarjen za moje pojme.

BuDi79 ::

feryz je izjavil:

Standarda pa ne določajo ne delojemalci, ne delodajalci, ampak gnilad v Bruslju,
In za zahodne države kar v Bruslju eni kar tako določijo ob istih cenah za potrošnije tudi 3x višje plače. Izredno.

Pa veš zakaj? Zato, ker v zahodnih državah tudi 3x večja plača ne more rešiti dejstva, da si še vedno revež.
Zamisli si, da bi imeli Švicarji samo 3x večjo povprečno plačo kot mi. Se pravi, naša je 1200 neto, v Švici 3600 neto!? Pri nas nekako zguraš, v Švici kruh pobiraš iz smeti.

feryz je izjavil:

Pa veš zakaj? Zato, ker v zahodnih državah tudi 3x večja plača ne more rešiti dejstva, da si še vedno revež.
Zamisli si, da bi imeli Švicarji samo 3x večjo povprečno plačo kot mi. Se pravi, naša je 1200 neto, v Švici 3600 neto!? Pri nas nekako zguraš, v Švici kruh pobiraš iz smeti.

Kako veš vse to? Revež v sodobnem svetu nisi od pomanjkanja denarja, pač pa največkrat od stvari, ki se jih ne da kupiti. Ker vemo, za vse ostalo je tu Mastercard.

viper66 ::

in kaj si pri nas s povprečno plačo lahko kupiš?
stanovanje za 300k, bajturino za 500k, avto za 25k, smučanje vsaj vsakih par let za kak teden, več ne rabiš...mogoče celo 2x na morje za 10 dni...
daješ nekaj za nujne primere na stran...

pol pa svizec zavije čokolado v folijo...

plače so premajhne...oziroma naša vrla država si preveč vzame...zaradi tega ne hodim na volitve, ker ni nikjer drekača ki bi znal narediti red na tem področju...imaš privatnike ki delajo na roke...v šoli in vrtcih majo otroci vse na pol free..jaz plačujem polno...ker sem idiot in dejansko delam legalno...

JU je itak eno veliko sranje, urad na urad na urad za urad...

enostavno firme pa tud ne dobijo delavcev, ker ponujajo mezdo ne pa plače...če ne moreš delavca plačat normalno maš ti problem, ker teb projekti stojijo, ti zamujaš z roki...

delavec bo pač moral drugje iskati, ampak kot je že večkrat rečeno, v Sloveniji kadra ni, pa tukaj ne govorimo samo o trgovcih, pa gostincih, govorimo tudi o proizvodnjih delavcih, pa IT sektor je tudi izsušen in še mnogo ostalih sektorjev nima delavcev...

mladina ne dela za vsak denar.... tist ki pa ima nekaj znanja pa tudi menja ko dobi boljšo ponudbo

tako pač je, če ne daš plače kot se jo na trgu dobi, iščeš nove ljudi, ker stari gredo drugam

BuDi79 ::

feryz je izjavil:

Se pravi, naša je 1200 neto, v Švici 3600 neto!? Pri nas nekako zguraš, v Švici kruh pobiraš iz smeti.
Nemci pa, Italjani še lažje... ker cene so tam-tam, zanimivo, ne? Edino s kolegi se ne moreš primerjat ker so plače pač višje in boš težko pregural socializacijo ker bodo oni mirno zapravili 3x več kot ti. (btw poleg tega Švica z Brusljem nima absolutno ničesar.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

viper66 je izjavil:

stanovanje za 300k, bajturino za 500k, avto za 25k, smučanje vsaj vsakih par let za kak teden, več ne rabiš...mogoče celo 2x na morje za 10 dni...

plače so premajhne...oziroma naša vrla država si preveč vzame...zaradi tega ne hodim na volitve, ker ni nikjer drekača ki bi znal narediti red na tem področju...imaš privatnike ki delajo na roke...v šoli in vrtcih majo otroci vse na pol free..jaz plačujem polno...ker sem idiot in dejansko delam legalno...

enostavno firme pa tud ne dobijo delavcev, ker ponujajo mezdo ne pa plače...če ne moreš delavca plačat normalno maš ti problem, ker teb projekti stojijo, ti zamujaš z roki...

delavec bo pač moral drugje iskati, ampak kot je že večkrat rečeno, v Sloveniji kadra ni, pa tukaj ne govorimo samo o trgovcih, pa gostincih, govorimo tudi o proizvodnjih delavcih, pa IT sektor je tudi izsušen in še mnogo ostalih sektorjev nima delavcev...

mladina ne dela za vsak denar.... tist ki pa ima nekaj znanja pa tudi menja ko dobi boljšo ponudbo

tako pač je, če ne daš plače kot se jo na trgu dobi, iščeš nove ljudi, ker stari gredo drugam

2 osebi s povprecno placo pri nas cisto ok zivita.... Sploh ce dosezes povprecno placo pred 25tim letom in ce znas sparat in ne nastepas takoj 2 otroka....

Recimo kar lepo prisparas, ce zeni omejis obiske svojih starsev na 2x letno. Se nima zenska kaj za vozit tja vsak teden in porabit gore denarja za bencin.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Kaj ima to veze s pomanjkanjem študentske delovne sile?

PrihajaNodi ::

FireSnack je izjavil:

Kaj ima to veze s pomanjkanjem študentske delovne sile?

Da bi moral vsi delat kot Borut. Ne glede na to kaksne so place vazno da se dela. Delo osvobaja
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Borut ima jadrnico in milijone samo v oblakih, drugače ne vem, kaj dela v skladišču, kjer mora prenašati študente in dijake.

Drugače bi bil kot lastovka, nekje v toplih krajih čez zimo.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

Se ti vidi, da teh konceptov še nisi dojel. Borut ima vse kar hoče, pa mu to ne prinaša veselja in mu ne daje filinga pripadnosti.

Kar mu daje filing, da nekaj prinaša družbi, da je koristen člen družbe, eden izmed mnogih koles, ki skrbijo, da naša civilizacija gre naprej, je to, da vsak dan ob 5ih zjutraj vstane in gre v Hofer skladišče in glede, kaj je potrebno dobavit in katere stvari bodo kmalu čez rok.
Ne odgovarjam na DM.

Geho ::

viper66 je izjavil:

Greš delat to, kar sama vlada promovira in mož od predsednice... Na papirju vse legalno!

IgorCardanof je izjavil:

Se ti vidi, da teh konceptov še nisi dojel. Borut ima vse kar hoče, pa mu to ne prinaša veselja in mu ne daje filinga pripadnosti.

Kar mu daje filing, da nekaj prinaša družbi, da je koristen člen družbe, eden izmed mnogih koles, ki skrbijo, da naša civilizacija gre naprej, je to, da vsak dan ob 5ih zjutraj vstane in gre v Hofer skladišče in glede, kaj je potrebno dobavit in katere stvari bodo kmalu čez rok.

Če tvoje razmišljanje ni sofisticirano trolanje:

Forres the Billionaire Owns Apple and Cuts Grass for Free
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

radov212 ::

feryz je izjavil:

Od kje ste pa zdaj privlekli rabljen X5!?

Enkrat sem že napisal. Imam sosede "nemce", imam za par avtobusov žlahte "nemcev".
Vsi me krepko, krepko naščijejo v plačah, so pa daleč za mano po dobrinah, načinu življenja, stvareh, ki si jih lahko privoščimo. V bistvu so, kot je napisal zgoraj, navadni mezdni čefurji. Pa čeprav niti eden od njih ni navaden delavec, ampak nekaj "več". Torej imajo tudi plače temu primerne.
Kaj za vraga vidite vi tam gor, bo meni vedno uganka. Ok, če se menimo o plačah preko 10 jurjev, potem je jasno in logično, da rineš tja. Ampak kdor gre za 3 jurje, je navaden osel. Ker mu bo konec meseca ostalo točno nič. Razen če bo 12 ur delal, preostali čas pa buljil v zid in kruh žulil.

Živjo,se strinjam s tabo,sam sem pred leti delal v Nemčiji preko slo firme in se kar dosti pogovarjal z Nemci na to temo kakor tudi z Avstrijci in lahko da samo potrdim da nimajo ne vem kakšnih plač,komaj kaj večje kot pri nas. Bile pa so pred EU,takrat pa so služili in je obstajal srednji razred,sedaj pa samo še mezdno plačilo za preživetje.

BorutO je izjavil:

SmolWhale je izjavil:

Kaj pa ste pričakoval za ta dnar, da bodo dobr delal, ljudje božji, kader bo treba plačat, pozabte vi na 800/1000 evrov neto, 1300+ to pa in še to začetnik sam da dela in da se uči, ne da bi pol neki zabušaval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Malidelničar ::

radov212 je izjavil:

feryz je izjavil:

Od kje ste pa zdaj privlekli rabljen X5!?

Enkrat sem že napisal. Imam sosede "nemce", imam za par avtobusov žlahte "nemcev".
Vsi me krepko, krepko naščijejo v plačah, so pa daleč za mano po dobrinah, načinu življenja, stvareh, ki si jih lahko privoščimo. V bistvu so, kot je napisal zgoraj, navadni mezdni čefurji. Pa čeprav niti eden od njih ni navaden delavec, ampak nekaj "več". Torej imajo tudi plače temu primerne.
Kaj za vraga vidite vi tam gor, bo meni vedno uganka. Ok, če se menimo o plačah preko 10 jurjev, potem je jasno in logično, da rineš tja. Ampak kdor gre za 3 jurje, je navaden osel. Ker mu bo konec meseca ostalo točno nič. Razen če bo 12 ur delal, preostali čas pa buljil v zid in kruh žulil.

Živjo,se strinjam s tabo,sam sem pred leti delal v Nemčiji preko slo firme in se kar dosti pogovarjal z Nemci na to temo kakor tudi z Avstrijci in lahko da samo potrdim da nimajo ne vem kakšnih plač,komaj kaj večje kot pri nas. Bile pa so pred EU,takrat pa so služili in je obstajal srednji razred,sedaj pa samo še mezdno plačilo za preživetje.

Bah ne vem to je ta fama, zdaj ne eur za vse kriv :) Zahod oz. Evropa kot taka ima težavo z konkurenčnostjo ter stanjem tehnologije in znanosti. Preprosto so se zadeve od devetdesetih popolnoma obrnile za 180 stopinj.

Kar se Slovenije tiče še vedno trdim, da se počasi zadeve pri nas popravljajo. Dejansko je obdobje 2012-2019 bilo najbolj zdravo obdobje gospodarskega razvoja v SLO (izvoz + ZUJF + dejstvo, da je levica po sili razmer morala ohraniti ZUJF in zmanjšati politično mešetarjenje po trgu). Takrat je prišlo do bolj pravilne razporeditve plač ter tržnega ovrednotenja plačil. Obdobje plačnega haranja družboslovcev do leta 2008 se je dokončno končalo, ker je prekariat iz obdobja 2008-2014 dokončno pretresel ustaljena razmerja in sistem.

COVID-19 in energetska kriza sedaj to konkretno treseta. Opcija je, ali bomo res plačno reformno zakorakali naprej na osnovi izboljšav 2012-2019, ali pa se bo spet umetno vzdrževalo neka "razmerja" in mešetarilo po plačnem trgu.

Moja teza je: del politike, bi zopet rad plačno mešetaril (cilj je vzpostavitev nerealnega razmerja 1:1,5 pod krinko tudi nerealnega sklicevanja na čase razmerja 1:3) in bo pritisnil v to smer, ampak je izgubil orodja vpliva in so tržno-plačno-poklicne silnice premočne. Če bo prišlo do zastoja trenda 2012-2019 bo to sicer minus in bodo to izgubljena leta, ampak moja teza je, da se bo trend nadaljeval. LP
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Ja samo kaj tebi pomaga trend če boš star 50 preden bo kaj bolje če bo politika zasrala... pa ti ode 20 let lajfa...

Kot pravim najbolj so nafukali oni ki so prišli na trg dela tam 2008/2009 - 2012... tisti so lepo najebali in tisto je izgubljena generacije ki je zgubila 3-6 let lajfa

user4683 ::

Mato989 je izjavil:

Ja samo kaj tebi pomaga trend če boš star 50 preden bo kaj bolje če bo politika zasrala... pa ti ode 20 let lajfa...

Kot pravim najbolj so nafukali oni ki so prišli na trg dela tam 2008/2009 - 2012... tisti so lepo najebali in tisto je izgubljena generacije ki je zgubila 3-6 let lajfa

Pa tisti, ki so prišli na trg v začetku 90ih. Pa tisti, ki so prišli na trg v 80ih. Pa tisti, ki so prišli na trg v 40ih. Pa vsi vmes, ki se niso strinjali z režimom. Pa vsi ki so prišli na trg v začetku prejšnjega stoletja.

Najlažje je jamrat. Cela moja generacija je prišla na trg v tem tvojem problematičnem obdobju, pa nam gre skoraj vsem po pogovorih na zadnji obletnici ne dolgo nazaj precej v redu.

OneYellow ::

Odstrani IT-jevce in dediče, pa povej koliko jim gre še v redu? :))

OneYellow je izjavil:

Odstrani IT-jevce in dediče, pa povej koliko jim gre še v redu? :))

ITjevcev je med mojimi osnovnošolskimi vrstniki manj kot je prstov na eni roki. Za dedovanje smo pa tudi še malenkost premladih, glede na to, da nas ima kar precej še žive stare starše.

Jamranje, nič drugega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

znupy
Kateri letnik je tvoja generacija ?
2020 is new 1984
Corona World order

sbawe64 je izjavil:

znupy
Kateri letnik je tvoja generacija ?

Upam, da to ni pretežko približno izračunati iz obdobja vstopa na trg dela, ki ga je objavil Mato.

radov212 ::

zasebni sektor plača minimalac ali malenkost več

user4683 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pa tisti, ki so prišli na trg v začetku 90ih. Pa tisti, ki so prišli na trg v 80ih. Pa tisti, ki so prišli na trg v 40ih. Pa vsi vmes, ki se niso strinjali z režimom. Pa vsi ki so prišli na trg v začetku prejšnjega stoletja.

Najlažje je jamrat. Cela moja generacija je prišla na trg v tem tvojem problematičnem obdobju, pa nam gre skoraj vsem po pogovorih na zadnji obletnici ne dolgo nazaj precej v redu.

Seveda, ampak največ problematičnih je od takrat ko je bila kriza... tisti so izgubili čas v prekarstvu in slabih plačah... jaz sem imel toliko sreče da sem prišel na trg dela komaj konec 2012 in sem do skoraj srede 2014 imel pogodbo za zaposlitev sicer za minimalca ampak vsaj ok delo... pol pa je bil spet problem z zaposlitvami do 2016, pol se je pa začelo odpirat tudi na periferiji...

Za one v 80tih in 90tih pa ne vem... vem pa da nekateri ki jih poznam in so prišli na trg dela 2018 v 2. polovici so takoj dobivali pogodbe za NDČ in dokaj solidne plače od štarta... njim je bistveno bolje...

Zakaj mislite da so tisti zavozil 3-6 let življenja v pred in v času krize?
A to d agreš na potovanje in pušneš 2000 evrov in da greš za 10 dni smučat in pušneš 800 evrov
To da kupiš nov avto za 150 evrov/mesec, telefon za 40-50 evrov/mesec) in dodatna oblačila in vržeš skoz dnar za brezveze, in pocen hrana iz Lidla, Hoferja da sebe zastrupljaš. To je 500 evrov/mesec za brezveze

Nimam nič da delaš in greš z avtom nekam v naravo, vzameš s seboj za jest....saj tako vedno več ljudi dela....hoteli pa neki na pol prazni.
Predvsem da vlagaš poleg znanja, prakse še v zidanje hiše, vikenda to je bistvo...in da podpiraš lokalno hrano.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()
««
46 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249202 (17026) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43075040 (56320) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430163 (25529) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22167144 (53274) bbf

Več podobnih tem