» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
40 / 91
»»

OK.d ::

Dober predlog.
LPOK.d

GenZNPC ::

PS: Ne pa tako, kot nekatere trgovske verige (recimo lidl) imajo vecino zaposlenih na polovicni delovni cas ali pa 30 ur osnovi, ostalo pa jim tezijo naj delajo nadure do polne place.
Kar sem od ene delavke slisal, je bilo naravnost grozno, kako se z njimi dela. Ko pa te ne rabijo, pa ti recejo, koristi nadure in si lahko doma, dobis pol place.
skibidi

EjTi ::

Ja, v AT se v oglase za delo praviloma vpisuje panožnega minimalca, ki je odvisen tudi od delovne dobe in zahtevnosti oz. zahtevane izobrazbe a delovno mesto.
Npr., ko sem nekaj časa bil poslovno na Dunaju, je zaposleni tam plačeval za najem 70 m2 velikega stanovanja cca. 550 EUR/mesec (najem preko zadruge s pologom), jaz pa v LJ 650 EUR/mesec za 55 m2. Neto plačo pa so imeli približno 1.000 do 1.500 EUR višjo. Prav tako skoraj noben ni imel avta, ker so uporabljali samo javni promet.
Tako da ne, niti približno nisi finančno tam-tam, če živiš v AT ali SI. Z razlogom se iz Srbije, BiH, idr. ne selijo v SI ampak v AT (in drugam na zahod). Po pravici povedano, je v velikih trgovinah na Dunaju praviloma dovolj da znaš srbohrvaško, če želiš kaj vprašati.
Neto plače v Evropi: List of European countries by average wage @ Wikipedia
In plače glede na kupno moč: List of European countries by average wage @ Wikipedia SI=$2337, AT=$3996 Če imaš na mesec stroškov $2337, ti v SI na koncu meseca ne ostane nič, v AT pa $1659. Je pa res, da kot tujec ne dobiš tako dobre plače kot domačin. Samo na koncu si še kar kakšnega tisočaka v plusu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EjTi ()

PrihajaNodi ::

Glugy je izjavil:

Premal se je investiral pa preveč dobička pobasal pol pa ni dost velke preoduktivnosti za normalne plače. Taka podjetja morajo propast da se trg popuca pa jih zamenja z resnimi nesuženjskimi podjetji. Pa če traja šok 10 let pa traja glej. Če se navjo podjetja sama zrihtala tko k je treba bo enkrat to treba sprožit.
Če bomo tujce uvažal bomo sam preložil vseskp nč druzga. Je pa vsakmu jasno da se to mora prej al slej zgodit. ( v bistvu je v tem smislu slabo da se spodbuja podjetja k uvozu tujcev )

Nevem zakaj jokcajo da kadra ni obenem so imel pa v zadnjih 5 letih skor sam zvrhan dobiček. Investiral so pa malenkost.

Hofer se je dobro prilagodil. Delajo manj- 32 ur na teden za isto placo. Je pa ze od casa Martina Krpana isto ko je sol svercal. Tako da ali si suzenj al pa mutis (privatniki, kriptomiljonarji). Vmes ni
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

32 ur se dela na papirju.
skibidi

enemon ::

GenZNPC je izjavil:

Cisto enostavno bi se moralo uzakoniti objavo place (osnova + % realnega bonusa) in dopusta v vsak oglas za delo oz. objava realne urne postavke.
Tako bi si clovek prisparal cajt za brezvezne prosnje in dvignila bi se tekmovalnost pri iskanju kadra.
Po principu, kdo ponudi vec.

Dokler tega ni, se pac vse firme grejo dumping in maksimirajo profit za tiste na jahtah in vilah.

Točno tako. Ne pa da izgubljaš čas s prijavami in razgovori, kjer ti ponudijo mizerijo od plače in so potem še užaljeni, ko ne sprejmeš in ne nehajo klicarit, ko zavrneš ponudbo.

ZveeZ ::

PrihajaNodi je izjavil:

Hofer se je dobro prilagodil. Delajo manj- 32 ur na teden za isto placo. Je pa ze od casa Martina Krpana isto ko je sol svercal. Tako da ali si suzenj al pa mutis (privatniki, kriptomiljonarji). Vmes ni

V resnici pa delajo vsaj 5 dni na teden po 8h zaradi pomanjkanja kadra™.
A tako delajo ze vrsto let. Pa ce so v bolniskem stalezu za 4h, morajo oddelati se 6* po 4h tedensko (nevem po kaksi logiki). Tako vsaj trdijo zaposleni. Ce lazejo oni, lazem tudi sam.
Druzini prijazno podjetje™ my ass:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Nisem vedel...oglasujejo na veliko 32 urni delavnik
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

enemon ::

Saj večina jih tudi pravi, da delaš 40 ur, realnost pa je drugačna.

ZveeZ ::

PrihajaNodi je izjavil:

Nisem vedel...oglasujejo na veliko 32 urni delavnik

Sej v bistvu je. 32 urni na pogodbi. Placa je za za 20% nizja od kar dobijo tisti s 40h faktorjem, placajo pa vsaj polne prispevke.
V realnosti delajo tisti s 32 faktorjem po 40h in vec tedensko. Visek ur jim gre v fond, katerega "koristijo", ko se delodajalcu sprde (beri: "danes lahko koncas 1h/2h prej"..).
Se vidi, da so tam zaposleni brez sindikata. So dobro nategnjeni in se niti ne zavedajo kako.

StevicaM ::

Tudi varnostnikom, vojakom in policistom pise v pogodbi 40ur tedensko. Delajo nekateri pa tudi po 80 ur, ker ni kadra. Pise na papirju marsikaj =D

Alien123 ::

StevicaM je izjavil:

Tudi varnostnikom, vojakom in policistom pise v pogodbi 40ur tedensko. Delajo nekateri pa tudi po 80 ur, ker ni kadra. Pise na papirju marsikaj =D

Novodobni sužnji

skibidi

StevicaM ::

Alien123 je izjavil:

StevicaM je izjavil:

Novodobni sužnji

Poznam policista, ki varuje "objekt strateskega pomena", ki to sploh ni. 12ur moras stat kot lipov Bog na mestu neglede na vreme, ker policistov cuvajev kronicno primanjkuje to traja tut po 5-6 dni zapored. Pred kratkim v poletni vrocini je eden od policistov na enem od takih objektov kolabiriral, k sreci je pravocasno sporocil NMP, da ni oblezal nekje bi ga se opevali na pokopaliscu.

https://www.slovenskenovice.si/novice/s...

Taki policisti niti nimajo dovolj casa, da se primerno spocijejo, ter rekreirajo in da delajo na fizicni kondiciji. Placa je pa 1085e bruto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: StevicaM ()

Invictus ::

Geho je izjavil:

Aha en razvajen mulc z naloadanimi tastarimi torej pametuje tu o tem kako priti do kredita? Čestitke!

Sem naloudan, ampak z lastnim delom...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ti nisem fovs. Si pameten
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Orias ::

sbawe64 je izjavil:

Dober članek, ki povsem realno in do potankosti razgalja slovensko gospodarstvo in odnos med zaposlenimi. Podobna situacija je v večini podjetij, razen redkih izjem.

https://novice.svet24.si/clanek/novice/...

Na žalost kruta resničnost. Dokler bo ta problematika tabu tema, se to ne bo spremenilo.
Sam vprašajte se, kje so sindikati, kje sta zdaj "borca" Kordiš in Mesec.

Mato989 ::

Orias je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Dober članek, ki povsem realno in do potankosti razgalja slovensko gospodarstvo in odnos med zaposlenimi. Podobna situacija je v večini podjetij, razen redkih izjem.

Na žalost kruta resničnost. Dokler bo ta problematika tabu tema, se to ne bo spremenilo.

Kar jaz tu ne razumem je to kako so tako NEUMNI (moram rečt) in ne gredo na bolniško zaradi izgorelosti ipd... vse ostalo razumem, samo da bi mene tako jebali pa jaz sem jim vsak mesece 3 tedne in pol na bolniški...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

FireSnack ::

Mato, nimajo vsi 5000€ bruto za 30 ur na teden in priložnost za zaposlitev na desetih koncih v primeru odpovedi. Nekateri se borimo za preživetje in to dobesedno.
Preprodajalec NFT umetnin

Samael ::

Orias je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Tudi ta dva te tu ne bosta rešila, dokler vsi ostali, družba, normaliziramo to.
Takoj, ko si nekdo prizadeva za izboljšanje lastnih življenskih pogojev, samoorganizira, zahteva višje plačilo, izboljšanje delovni razmer, se skoči v luft in obeša na primere ljudi, ki so še v slabši življenski situaciji kot on.
Kako potem misliš, da bo kdaj kaj bolje, ko pa namesto da rečeš saj prav, da se borite za svoje pravice, mi se bomo tudi, njihov boj za boljši jutri raje opravičuješ s svojo bedo in tipično slovensko nazaj vlečeš tiste, ki se trudijo za nekaj boljšega.
Ta problematika ni tabu zaradi tistih, ki so angažirani in si prizadevajo za nekaj boljšega ampak zaradi vseh ostalih, ki to tematiko normalizirate. Če ne bi bilo skozi zgodovino teh, po katerih tako pljuvate, bi ti in tebi podobni še danes po 12 ur v nevarnih delovnih razmerah s krampom in lopato rili pod zemljo.
Samael != Samuel

Mato989 je izjavil:

Orias je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Kar jaz tu ne razumem je to kako so tako NEUMNI (moram rečt) in ne gredo na bolniško zaradi izgorelosti ipd... vse ostalo razumem, samo da bi mene tako jebali pa jaz sem jim vsak mesece 3 tedne in pol na bolniški...

Bolj me zanima od kod folk pobira, da jim država plača dodatek do minimalne.

Mato989 je izjavil:

Zdi se mi, da je to bolj specifika ruralnih, recimo štajerskih okolišev. Imam sodelavko iz teh koncev, ki si takole na vsake dva meseca vzame pavzo. Celo pohvalila se je že, da lahko dobi bolniško kadar želi. Jah res super no - ker na koga potem pade toliko več dela :) A si ti tudi slučajno štajerc? :)
Ma meni dohtarca v Lj še če me res kdaj kaj konkretno matra (kar se sicer ne zgodi prav pogosto, mogoče vsakih nekaj let) še za tiste tri dni s težkim srcem napiše bolniško :)
Mogoče bi moral zamenjati dohtarco ali pa se celo preseliti na štajersko, ampak hudiča, ko danes tako zelo težko prideš do novega zdravnika.
Samael != Samuel

OK.d ::

Mato989 je izjavil:

Orias je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Če imaš za sabo družino, kredite, ipd bi drugače govoril.
LPOK.d

FireSnack je izjavil:

Mato, nimajo vsi 5000€ bruto za 30 ur na teden in priložnost za zaposlitev na desetih koncih v primeru odpovedi. Nekateri se borimo za preživetje in to dobesedno.

Pa naredi kaj za preživetje.

Ni simple, ampak jebi ga, to je delo, ki ga moraš 1x opraviti...

Invictus je izjavil:

FireSnack je izjavil:

Kaj, ne znaš brati? Saj je rekel, da se bori za preživetji (beri: se trudi, da pride skozi).
Mogoče, če bi se človek z nekoliko empatije in razumevanja sveta v katerem živi, postavil v čevlje druge osebe ne bi dnevno sproducirali toliko bedarij, ki ne služijo ničemur ...
Samael != Samuel

Naj odpre podjetje ali pa se priuci recimo za vodoinstalaterja
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Naj odpre podjetje ali pa se priuci recimo za vodoinstalaterja

Ja, evo, to sem mislil z: "Mogoče, če bi se človek z nekoliko empatije in razumevanja sveta v katerem živi, postavil v čevlje druge osebe ne bi dnevno sproducirali toliko bedarij, ki ne služijo ničemur ...".
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zdi se mi, da je to bolj specifika ruralnih, recimo štajerskih okolišev. Imam sodelavko iz teh koncev, ki si takole na vsake dva meseca vzame pavzo. Celo pohvalila se je že, da lahko dobi bolniško kadar želi. Jah res super no - ker na koga potem pade toliko več dela :) A si ti tudi slučajno štajerc? :)
Ma meni dohtarca v Lj še če me res kdaj kaj konkretno matra (kar se sicer ne zgodi prav pogosto, mogoče vsakih nekaj let) še za tiste tri dni s težkim srcem napiše bolniško :)
Mogoče bi moral zamenjati dohtarco ali pa se celo preseliti na štajersko, ampak hudiča, ko danes tako zelo težko prideš do novega zdravnika.

Tezava je ker ne znas zabluzit da te boli kriz.... Tega nihce ne more preverit pa mas 14 dni pocitka.... Jaz imam sicer zdravnika v druzini pac poklices pa je

V covidu si dobil bolnisko kdaj si hotel zdaj pa tudi kot kaze mas slabo zdravnico

To na koga pade vec dela je stvar nadrejenih ne pa delavca da se s takimi vprasanji ukvarja

OK.d je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Orias je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

https://novice.svet24.si/članomek/novic...

Če imaš za sabo družino, kredite, ipd bi drugače govoril.

Glih ce bi imel druzino si ne bi mogel privoscit delat zastojn mesece ampak rabis kes ce ni place sem raje doma v bolniski

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Samael je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tezava je ker ne znas zabluzit da te boli kriz.... Tega nihce ne more preverit pa mas 14 dni pocitka.... Jaz imam sicer zdravnika v druzini pac poklices pa je

No, saj evo, to. Uščipne jo v križu in ima 14 dni pocitka, pa se zdravnika ima v druzini. Prekleti štajerci, kjer je celo selo v žlahti! :))
Samael != Samuel

Valvoline ::

Orias je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Sindikati so nepotreben prisesek, v gospodarstvu cuzajo mastne place pa so zgolj za okras. Unih v javnem sektorju pa prepovedat ker izsiljujejo drzavo na racun zabetoniranih stolckov javnih parazitov. Resitev je v bistvu zelo enostavna, zapre se meja za dumping suznje trg bo poskrbel za ostalo, za kakovostna delovna mesta ter primerne place. Javni sektor se tudi odpre za posredovanje suznjev, delo dobi najnizja ponudba. Za vegetiranje v pisarnah ter premetavanje papirja bodimo posteni ni potreben jedrski fizik, osnovna sola je povsem dovolj.

Zgodovina sprememb…

zobnik ::

Sumim kr vrjetno tudi počnejo, da podjetja dobiček nalagajo v tujino, delavce plačajo toliko kolikor so pripravljeni delat....za vsak slučaj ni zaupanje v te vlade. Nikol ne veš, obdavčli bi nekaj čez noč. Tako pa tud podjetja lahko čez noč grejo v tujino in tam jim ni treba začet iz nule, ampak vrjetno že majo firmo na drugo ime.
Tud delavci grejo, kar najbrž se tudi dogaja.
Slovenija pa pač tone. Nekdo, ki se ob 6 zjutraj ubada s poslovanjem firme, pa en ob 10 pije kavo na račun države oz. podjetnika, ki se trudi ....naj bo to javni sektor ali mamice samohranilke ki mesečno dobijo 700+ na TRR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

111111111111 ::

Alien123 je izjavil:

Poglej si plačilno listo JS. Kar nekaj razredov je pod minimalcem, ostalo pač pokrije država.

V gospodarstvu pa lahko imaš pod določenimi pogoji isto.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 je izjavil:

Alien123 je izjavil:

Poglej si plačilno listo JS. Kar nekaj razredov je pod minimalcem, ostalo pač pokrije država.

V gospodarstvu pa lahko imaš pod določenimi pogoji isto.

Razumem to. Problem je, da ljudje, ki delajo v gospodarstvu v neki firmi katere lastnik ni država, da država plačuje dodatek do minimalca.

svecka ::

zakaj imate skoz v glavi IDIOTIZEM, DA DRŽAVA PLAČUJE DO MINIMALCA PRIVATNIM PODJETJEM.

To nikakor ne drži, ker podjetje samo doplačuje do minimalca. Zakaj podjetja sama sebi doplačujejo do minimalca? Zato, ker se vsi dodatki ( nadure, nočne, izmenska dela,...) obračunavaja na osnovno bruto urno postavko, ki je pod minimalcem in ne na urno postavko, ki je minimalna po zakonu. (dleavci v proizvodnji imajo 4 eur na uro, minimalna je 6,10 eur).

Torej če delaš nočno ali nadure dobiš 50% obračunan dodatek na 4 eur in ne na 6,10 eur kakor je minimalna plača. Zato podjetja z veseljem doplačujejo do minimalca, ker nategujejo folk.

ales85 ::

svecka je izjavil:

Zato, ker se vsi dodatki ( nadure, nočne, izmenska dela,...) obračunavaja na osnovno bruto urno postavko, ki je pod minimalcem in ne na urno postavko, ki je minimalna po zakonu. (dleavci v proizvodnji imajo 4 eur na uro, minimalna je 6,10 eur).

Torej če delaš nočno ali nadure dobiš 50% obračunan dodatek na 4 eur in ne na 6,10 eur kakor je minimalna plača. Zato podjetja z veseljem doplačujejo do minimalca, ker nategujejo folk.

Tole tvoje je tudi zdaj že ena cvetka, ker ne drži več. Praktično vsi dodatki se zdaj že nekaj let (2, 3?) obračunavajo na minimalno "izplačilo", pred dodatki.

gruntfürmich ::

Orias je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

ta zabit in reven folk je samo za izkoristit in odvreči po uporabi.
temu se reče pozitivna selekcija, kar je treba podpirati.

poglejte, če je folk tako zabit da še kar vstraja v tej bedi, molči katera firma je to, prenaša vse trpljenje, potem s takim človekom ni vse v redu in takšnih ljudi ne sme biti na svetu. takšni retardirani ljudje imajo tudi volilno pravico!
kakšne bedake bodo šele na volitvah obkrožili, če sami dolga leta prenašajo takšno trpljenje?

takšni bedaki potem na volitvah obkrožijo idiote, ki samo podaljšujejo njihovo in naše trpljenje.

zato je potrebno takšne ljudi pustiti v tej bedi, da pomrejo in nimajo otrok. pozitivna selekcija mora priti čim prej, drugače bomo vsi brez prihodnosti!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Pa jaz načeloma VSE razumem... samo kaj pa ne razumem je pa to da GREŠ na šiht, ko ne dobiš plače... pa jaz da mi plača zamudi kličem na šiht da nimam bencina in denarja da pridem do službe... itak že 1 mesec pa pol zalagaš vnaprej za prevoz preden dobiš plačo... pač zlo simpl. Kaj ti pomaga če imaš družino, kredite, če ni plače ne greš na šiht, THE END.

TheBlueOne ::

Mato989 je izjavil:

Pa jaz načeloma VSE razumem... samo kaj pa ne razumem je pa to da GREŠ na šiht, ko ne dobiš plače... pa jaz da mi plača zamudi kličem na šiht da nimam bencina in denarja da pridem do službe... itak že 1 mesec pa pol zalagaš vnaprej za prevoz preden dobiš plačo... pač zlo simpl. Kaj ti pomaga če imaš družino, kredite, če ni plače ne greš na šiht, THE END.

V tem primeru te podjetje verjetno lahko tozi. Tvoj "zlo simpl" verjetno ne bo deloval, se huje, verjetno te dobro potunka. Od brihtnih pa do najbolj preprostih gredo do zdravnika in na bolnisko.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

svecka je izjavil:

zakaj imate skoz v glavi IDIOTIZEM, DA DRŽAVA PLAČUJE DO MINIMALCA PRIVATNIM PODJETJEM.

To nikakor ne drži, ker podjetje samo doplačuje do minimalca. Zakaj podjetja sama sebi doplačujejo do minimalca? Zato, ker se vsi dodatki ( nadure, nočne, izmenska dela,...) obračunavaja na osnovno bruto urno postavko, ki je pod minimalcem in ne na urno postavko, ki je minimalna po zakonu. (dleavci v proizvodnji imajo 4 eur na uro, minimalna je 6,10 eur).

Preverim danes v računovodstvu in sporočim.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Samael je izjavil:

Invictus je izjavil:

FireSnack je izjavil:

Kaj, ne znaš brati? Saj je rekel, da se bori za preživetji (beri: se trudi, da pride skozi).
Mogoče, če bi se človek z nekoliko empatije in razumevanja sveta v katerem živi, postavil v čevlje druge osebe ne bi dnevno sproducirali toliko bedarij, ki ne služijo ničemur ...

Dokler ne obelodani svoje situacije, mu je tezko dati uporaben nasvet...

svecka je izjavil:

To doplacilo bi morali ukiniti in basta. Je samo zakonska luknja za poceni delovno silo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

fikus_ ::

Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

zobnik ::

Na FB iščem nudim zaposlitev vedno več oglasov še o dodatnem delu, se prav dve službi, Še vešji dohodki in še višje cene in še več ljudi bo moralo delat dve službi za preživetje.
Tako kot pri 3-4 izmenskem delu, ki so ga ljudje sami zahteval....posledično se v to s*anje potegne še ostale, nič krive, zarad be*astih ovc.
Včasih se je delal zjutr/dopolne in po 15 uri so ble nadure.....plačane dobr. Vikendi večinoma plačan nadurno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

V tem primeru te podjetje verjetno lahko tozi. Tvoj "zlo simpl" verjetno ne bo deloval, se huje, verjetno te dobro potunka. Od brihtnih pa do najbolj preprostih gredo do zdravnika in na bolnisko.

Saj to sem mislil, pač greš na bolniško... to je mišljeno ti njim poveš da nimaš keša in greš na bolniško za karkoli je pač razlog izmišljen.

Bistven je outcome, da ne trošiš DODATNEGA KEŠA in hodiš delat...

gruntfürmich ::

slovenčku ni v interesu da bi kaj spremenil, ampak slovenčku je v interesu da jamra.

zato pa toliko objokanih fac po televiziji ko že pol leta niso dobili plače... WTF? kaj sosedom kradejo za bencin? kako partnerji prenašajo takšne idiote?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Folk je neizobrazen in glup. Malo po svoji, malo po krivdi sistema. Sploh sindikatov, ki ne opravljajo svojega dela...

Je pa v naravi vecine, da sprememb ne mara...

Mato989 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Saj to sem mislil, pač greš na bolniško... to je mišljeno ti njim poveš da nimaš keša in greš na bolniško za karkoli je pač razlog izmišljen.

Bistven je outcome, da ne trošiš DODATNEGA KEŠA in hodiš delat...

Sorry, nisem razumel, da je "kličem na šiht da nimam bencina in denarja da pridem do službe... itak že 1 mesec pa pol zalagaš vnaprej za prevoz preden dobiš plačo... " prispodoba za "Sem zbolel.". :)

Ce pa lahko bojkotiras pa je odvisno od situacije vsakega posameznika. Nekateri so v zelo nezavidljivih polozajih, ker "the man" zna izkoriscati, ni on neumen. Pa ne si mislit, da imas kaksno magicno resitev, ker glede na svoj polozaj nisi ravno odresen.

Invictus je izjavil:

Folk je neizobrazen in glup. Malo po svoji, malo po krivdi sistema. Sploh sindikatov, ki ne opravljajo svojega dela...

Je pa v naravi vecine, da sprememb ne mara...

Ne pride mimo dejstva, da povprecen IQ ne bo premikal gora. Moras biti konkretno na konici sposobnosti, da se uspesno pogajas skozi zivljenje in prides na polozaj lagodja. Kjer je tocno polovica tako ali tako pod povprecjem, nekje 40% druge polovice pa se vedno ni sposobno parirati konceptu, ki ga pripravijo taki, ki so ali top ali pa imajo denar, da najamejo top kandidate, da jim sistem drzijo nad vodo.

Sindikat je edina resitev, ker nimajo druge, kot da zdruzijo resurse.

Zgodovina sprememb…

Sorry, nisem razumel, da je "kličem na šiht da nimam bencina in denarja da pridem do službe... itak že 1 mesec pa pol zalagaš vnaprej za prevoz preden dobiš plačo... " prispodoba za "Sem zbolel.". :)

Ce pa lahko bojkotiras pa je odvisno od situacije vsakega posameznika. Nekateri so v zelo nezavidljivih polozajih, ker "the man" zna izkoriscati, ni on neumen. Pa ne si mislit, da imas kaksno magicno resitev, ker glede na svoj polozaj nisi ravno odresen.

Ja, nekaj je kaj poveš ustno in ni dokazov, drugo pa je kaj je uradno zakaj te ni, mislim da je to vsem jasno da ne moreš ne it na šiht ker rečeš da so ti plačo pozabli dat...

Ne gre se za magično ampak PREPROSTO rešitev... v NOBENEM primeru ni rešitev it v službo ko ni plače... tako kot v nobenem primeru ne boš kupil za 100EUR robe dal denar in odšel brez robe načrtno iz trgovine in je nikoli dobil...

Gre se za to da prenehaš metat denar v nekaj kar ti povzroča skepso do pridobitve tega kar ti morajo plačat.

Mato989 je izjavil:

Gre se za to da prenehaš metat denar v nekaj kar ti povzroča skepso do pridobitve tega kar ti morajo plačat.

Razumem logiko, samo taki delodajalci pravilome serejo s tem, da placa bo, samo treba bo malo pocakati. Med tem pa praviloma tudi malo cistijo, tako da imas super vzdusje strahu in upanja. In ko dodas dokaj brezupen ekonomski in logisticen polozaj mnogih posameznikov prides tja, kjer je pogosta realnost. Tako je na tem najbolj enostavnem nivoju, kjer imas nekje spodnje 30% ljudi glede na potencial.

Potem imas drugo kategorijo, kjer pa je tako, da dajo ravno toliko, da se ne obupa, v bistvu pa placajo slabo v relativnem smislu. V tem je verjetno cez palec 50% ljudi. Morda malo boljse od soseda, je pa tezje videti kako naprej. Vsak korak je kombinacija dela, znanja, politicne sposobnosti itn. Tam si verjetno ti in se trudis, da bi se prebil iz te rutine.

Potem pa imas se tistih 20%, ki so bodisi lastniki in zaposlujejo ali pa tako dobri in pretkani, pa tudi fleksibilni, da sami postavljajo pogoje. To skupino prepoznas po tem, da se niti ne pritozuje, ker zna izkoristit sistem tak kot je.

CiClon ::

Dejansko moraš po zakonu čakati, da ti ne izplača dveh plač, da lahko izredno odpoveš pogodbo o zaposlitvi :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CiClon ()

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Razumem logiko, samo taki delodajalci pravilome serejo s tem, da placa bo, samo treba bo malo pocakati. Med tem pa praviloma tudi malo cistijo, tako da imas super vzdusje strahu in upanja. In ko dodas dokaj brezupen ekonomski in logisticen polozaj mnogih posameznikov prides tja, kjer je pogosta realnost. Tako je na tem najbolj enostavnem nivoju, kjer imas nekje spodnje 30% ljudi glede na potencial.

Potem imas drugo kategorijo, kjer pa je tako, da dajo ravno toliko, da se ne obupa, v bistvu pa placajo slabo v relativnem smislu. V tem je verjetno cez palec 50% ljudi. Morda malo boljse od soseda, je pa tezje videti kako naprej. Vsak korak je kombinacija dela, znanja, politicne sposobnosti itn. Tam si verjetno ti in se trudis, da bi se prebil iz te rutine.

Potem pa imas se tistih 20%, ki so bodisi lastniki in zaposlujejo ali pa tako dobri in pretkani, pa tudi fleksibilni, da sami postavljajo pogoje. To skupino prepoznas po tem, da se niti ne pritozuje, ker zna izkoristit sistem tak kot je.

Seveda oni serjejo da plača bo, ampak takim pač poveš da takrat ko bo prideš(spet ne dobesedno ampak uradno bolniška da se ne bova lovila) Jaz rad rečem da če zamuja plača zamujam pač tudi jaz >:D

Ampak zdaj si šel že na druge primere, govorimo o primeru ko plače NI, ne ko je 50% ali 25% ali slaba... ampak ko je 19ti zjutraj in ti nimaš plače na TRR in greš vseeno na šiht... Pač ni delodajalca ki me v to prepriča ampak to je stvar osebe in karaktera in kako neumen in logičen si, nič drugega.
««
40 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249277 (17101) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43075197 (56477) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430221 (25587) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22167270 (53400) bbf

Več podobnih tem