» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
39 / 91
»»

Malidelničar ::

ZveeZ: če bo na trgu pomnjkanje bo šlo v to smer. Ampak mora delovati trg, tega ne more predpisati politika.

Po mojem smo nekje na obratu, uni. dipl. družboslovci izgubljajo, proizvodna dela se trenutno pokrivajo z migracijami ampak smo na max obratih. Pričakujem obrat v naslednjih 5 letih.

Pozicioniranje bo po mojem seveda z nekaj predpostavkami:
1) proizvodna dela ne bodo seveda bolje plačana od uni dipl inž. razvojnega kadra - če gredo postavke 'proizvodcem' gor bodo za ohranjanje šle tudi razvojnikom/inženircem
2) boljša plača proizvodnih del od uni dipl. družboslovnega, JU admin kadra - najprej na težjih pozicijah (livarne, železarne, kakšno varjenje in delo s prašnimi materiali)
3) jasna segmentacija 'extra efforta' mimo uradnih predpisov: ne more politika predpisati koliko bodo nočne/vikendi, ampak bodo lastniki primorani ponuditi več (delavec je v tem okolju kralj: hočeš nadure/nočno/vikend/troizmensko - ni problema, plačaj)
4) jasna tržna ocena in posledično segmentacija diplom in nazivov (nekateri 'papirji' dejansko bodo imeli vrednost na trgu, veliko pa jih bo izgubilo svojo pozicijo in bo 'papir' prejkone finančna izguba za njegovega lastnika)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Valvoline ::

Kako to izgubljajo druzboslovci? Najmanj 200.000 druzboslovnih lenuhov v JU/JS/drzavni monopoli je prejelo povisice 20% + par razredov brez da bi mignal s prstom, se prej za cas korone dobra 2-3 leta vegetirali doma z 100% place. Poznas kakega drzavnega parazita k je ostal brez sluzbe? Tudi pri najvecjih krizah? Jaz ne.

Zgodovina sprememb…

95% zaposlitvenih oglasov se vedno ne vsebuje objavljene place. Torej pomankanja kadra ni, iscejo se suznji.

Zgodovina sprememb…

MasterTade ::

Nehajte nakladat kako je vse lepo in fajn in z enimi anekdotami iz avstrije ker tudi tam spremljam oglase in ITjevci nimate pojma kako je v drugih poklicih. Pogosto je tako da se ti ne splača tja ker z njihovo minimalno si komaj kaj na boljem kot tu, finančno seveda. Proizvodnja z razlogom ne najde delovne sile s tistimi svojimi kolektivnimi pogodbami kjer imajo še vedno 860 BRUTO in delovnimi pogoji kot v gulagu. S kartico ti štopajo čas malice ne me jebat. Zaradi mene lahko take firme vse propadejo ali pa najamejo Prakesha iz Kerale da jim dela. Še danes je na zavodu polno služb za minimalno plačo, tako jamrajo da ni ljudi za vozit tovornjak pa še vedno eni ponujajo minimalno. Za minimalno se jaz vmes ustavim kadar hočem na pumpi in grem na kafe pa sendvič, telefon pa izklopim. Tudi ponudba del je precej mizerna, zato odhajajo bolj izobraženi ker tu za njih pač ni služb ker imamo le proizvodnjo, IT, pa javni sektor in gostinstvo
Mors omnia aequat

Alien123 ::

MasterTade je izjavil:

Nehajte nakladat kako je vse lepo in fajn in z enimi anekdotami iz avstrije ker tudi tam spremljam oglase in ITjevci nimate pojma kako je v drugih poklicih. Pogosto je tako da se ti ne splača tja ker z njihovo minimalno si komaj kaj na boljem kot tu, finančno seveda. Proizvodnja z razlogom ne najde delovne sile s tistimi svojimi kolektivnimi pogodbami kjer imajo še vedno 860 BRUTO in delovnimi pogoji kot v gulagu. S kartico ti štopajo čas malice ne me jebat. Zaradi mene lahko take firme vse propadejo ali pa najamejo Prakesha iz Kerale da jim dela. Še danes je na zavodu polno služb za minimalno plačo, tako jamrajo da ni ljudi za vozit tovornjak pa še vedno eni ponujajo minimalno. Za minimalno se jaz vmes ustavim kadar hočem na pumpi in grem na kafe pa sendvič, telefon pa izklopim. Tudi ponudba del je precej mizerna, zato odhajajo bolj izobraženi ker tu za njih pač ni služb ker imamo le proizvodnjo, IT, pa javni sektor in gostinstvo

Ni res!!
V tujini se cedita samo med in mleko! Slovenija je krš, vse preko mej je boljše. :))

zobnik ::

Sam še čakam komentarje "tak lajf si si sam izbral" take bi res rad spoznal v živo, s priimkom, imenom, da vem da ko bo on se znašel v "težavah" mu bom rekel "tak lajf si si sam izbral".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

MasterTade ::

Kar je 100% boljše je ponudba del ampak ponujanje selitve ni odgovor na problem premajhnih plač pri nas ker bodo šefi itak navlekli tujce. Povprečen Nemec res zasluži več od Slovenca, ni pa bolj premožen. Kar poglejte kakšno mizerijo dobiva precej velik del populacije
Mors omnia aequat

LeQuack ::

Valvoline je izjavil:

95% zaposlitvenih oglasov se vedno ne vsebuje objavljene place. Torej pomankanja kadra ni, iscejo se suznji.

Se strinjam.
Quack !

PrihajaNodi ::

zobnik je izjavil:

Sam še čakam komentarje "tak lajf si si sam izbral" take bi res rad spoznal v živo, s priimkom, imenom, da vem da ko bo on se znašel v "težavah" mu bom rekel "tak lajf si si sam izbral".

Naucite se programirat, rocnih del pa odprite podjetja. Ne tu jamrat
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

LeQuack ::

V bistvu je dosti da odpreš podjetje, država ti itak nakaže nepovratna sredstva od EU in ne rabiš dejansko nič delat.
Quack !

Prodajal sem gobe (rekordna letina že 30 let nisem kaj takega videl), skoraj so me požrli, 100 + sporočil, če bi blo tako tud na drugih pdoročjih bi takoj odpru svojo firmo.....če hočeš iz lesa kaj delat komu boš prodajal....potem te pa še pri plačevanju goljufajo, in ti ne plačajo oz. zamujajo.
Mi prodajamo drva, pa se vsak tretji najde ko najeda kako so draga drva po 100 in da bi lahko ble cenejše, in to taka scepljena, razžagana in dostavljena...drva so pa pač obvezna, če nočeš zmrznit. v Merkurju 160 evrov brez dostave
Če hočeš delat omare, mize pa imajo spet fore, da je cenej v Merkurju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Tud pri zelenjavi je podobno, majo paradjz po 1.5 evra, pa ti napišeš domač po 2.2 evra in te pljuvajo, češ da je v trgovin ga polno po 1.3,1.6 evra. O domačih jajcih nebi zgubljal besed, če daš ceno 3 evre, ti napišejo nazaj v trgovin so po 1.4 evra.
Kostanj tud po 2 evra težko prodal, ma sta mi dva težila in sem ga pobral, v trgovini 4 evre+
Ampak vedno neki povzamejo iz Lidla, Hoferja,....Merkurja, ikea.

Matr še pri plohih, dilah in hlodih bi se igral in zbijal ceno, ampak ne morejo, ker je ponudba klavrna.
Pride kak po plohe mu rečeš taka bo cena za cel kup, brez prebiranja, in pol bi prebiral po ceni recimo srednje kvalitete.
Če se prebira je cene višja, ampak on bi kupil dobre plohe po nižji ceni....ne moreš vrjet.

sbawe64 ::

Invictus je izjavil:

cias je izjavil:

Naj se odpre meje. Boš pri zdravniku moral v Venezuelščini povedati kaj te muči, problem je v Slovencih ki niso dovolj izobraženi v tujih jezikih.

Preden zacne ta zdravnik delati pri nas, oz. dobi licenco, mora narediti A1 certifikat iz slovenscine. Ki ga ne naredi 90% Slovencev.

A1 je "Tarzan" slovenščina.
Prej C1 (bolj točno: pisno B2 in ustno C1).
2021
https://www.delo.si/novice/slovenija/no...

->
2022
https://reporter.si/clanek/slovenija/ka...

Valvoline je izjavil:

https://www.iskanjedela.si/search-jobs?...
395 prostih delovnih mest

brez iskanja
3.652 prostih delovnih mest

395/3652 = 10% oglasov y navedeno plačo.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

PrihajaNodi je izjavil:

zobnik je izjavil:

Naucite se programirat, rocnih del pa odprite podjetja. Ne tu jamrat

A če se s kolesom zlož po tleh mu rečeš "sam si si izbral tak lajf", in greš dalje....tako kot Cilglerjeva mama živi v bedni revščini ko se on fotkal povod po medijah....in pol med komentarje zaslediš, da si ej tak lajf sama izbrala....omg......da se vrnem nazaj h kolesaru, pokličeš 112 da bogi revček ne
bo na tleh ostal.....če se seveda ne vračaš isti dan po cesti nazaj, drugač greš sam mim se bo tam počakal še kako urco.....
Nekak tako razmišljajo nekateri, jaz 100% ne.

velikBrokoli ::

zobnik je izjavil:

Tud pri zelenjavi je podobno, majo paradjz po 1.5 evra, pa ti napišeš domač po 2.2 evra in te pljuvajo, češ da je v trgovin ga polno po 1.3,1.6 evra. O domačih jajcih nebi zgubljal besed, če daš ceno 3 evre, ti napišejo nazaj v trgovin so po 1.4 evra.
Kostanj tud po 2 evra težko prodal, ma sta mi dva težila in sem ga pobral, v trgovini 4 evre+
Ampak vedno neki povzamejo iz Lidla, Hoferja,....Merkurja, ikea.

Matr še pri plohih, dilah in hlodih bi se igral in zbijal ceno, ampak ne morejo, ker je ponudba klavrna.
Pride kak po plohe mu rečeš taka bo cena za cel kup, brez prebiranja, in pol bi prebiral po ceni recimo srednje kvalitete.
Če se prebira je cene višja, ampak on bi kupil dobre plohe po nižji ceni....ne moreš vrjet.

To je pač Slovenija. Balkanska miselnost in zahojeni ljudje.

sbawe64 je izjavil:

Invictus je izjavil:

cias je izjavil:

Naj se odpre meje. Boš pri zdravniku moral v Venezuelščini povedati kaj te muči, problem je v Slovencih ki niso dovolj izobraženi v tujih jezikih.

Preden zacne ta zdravnik delati pri nas, oz. dobi licenco, mora narediti A1 certifikat iz slovenscine. Ki ga ne naredi 90% Slovencev.

A1 je "Tarzan" slovenščina.
Prej C1 (bolj točno: pisno B2 in ustno C1).
2021
https://www.delo.si/novice/slovenija/no...

->
2022
https://reporter.si/clanek/slovenija/ka...

Valvoline je izjavil:

https://www.iskanjedela.si/search-jobs?...
395 prostih delovnih mest

brez iskanja
3.652 prostih delovnih mest

395/3652 = 10% oglasov y navedeno plačo.

Dober hack tole z *eur* filtrom :) Vseeno obstajajo oglasi brez objavljenih plac k pa je noter zoglj izplacilo v eur (itak zakonsko lol) za malco ter prevoz, pa se eur filter prime :)
Enivej polovica teh oglasov z placami je fejkanih na minimalcu, ker raznorazni muđo serifi ala muhamed, sefket, kokolari itn morjo izpolnit zakonsko obvezo objavit oglas da lahko dobijo dovoljenje za uvoz balkanskih dumping suznjev. 30% oglasov z objavljenimi placami so JU,JS,drz monopolisti, vecina tega seveda v LJ, izredno mal je % oglasov za zasebni sektor z objavljenimi placami, za gospodarstvo torej realno manj k 5%, na stajerskem koncu pa prakticno ni oglasa z objavljeno placo za delovno mesto.

Malidelničar ::

velikBrokoli: Ja ampak počasi znanje, odgovornost, kar je zaželjeno, pridobiva na ceni.

Spomnite se kako so bili poceni pravzaprav podcenjeni mopjstri v devetdesetih, kako se jih je zajebavalo. Sedaj pa so te storitve ovrednotene na njihovo realno ceno.

Podobno bo tudi z ostalimi cenami, brez skrbi. Zelenjava, plohi, drva, to ne bo več poceni. Želš poceni - pridelaj si sam (lasten vrt oz. njiva) oz. posekaj in razcepi si sam (lasten gozd).
Premika se in to nezadržno. Trenda ni več možno spremeniti.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Pazi zdaj prvi oglas z objavjeno placo za MB:

Registrska št.:
OS49980

Upravna enota delovnega mesta:
MARIBOR
Opis del in nalog:
VARJENJE PO MIG/MAG POSTOPKU, TOČKOVNO UPOROVNO VARJENJE (PUNKTIRANJE) IN OBDELAVA PLOČEVINE V AVTOMOBILSKI INDUSTRIJI.

Izobrazba:
osnovnošolska, Splošne izobraževalne aktivnosti/izidi
Delovne izkušnje:
ni zahtevano
Drugi pogoji:
DELODAJALEC ŽELI TUDI NAPOTOVANJE KANDIDATOV IZ EVIDENC ZAVODA
Trajanje zaposlitve:
Določen čas, 12 mesecev
Poskusno delo:
3 mes.
Urnik dela:
dopoldan
Okvirna plača:
1.300,00 EUR bruto mesečno
Način prijave kandidata:
kandidati naj pošljejo vlogo po e-pošti
kandidati naj pošljejo vlogo po pošti

Ne bom ugibal ce je fake ali ne, verjetno je, za mig/mag slosarje so place v AT 5k+ neto v zda ponujajo tudi cez 200usd na uro, tako ena hitra primerjava.
;((

Zgodovina sprememb…

enemon ::

Malo primerjam plače pri nas z avstrijskimi... Določene višje plačane pozicije pri nas so tam-tam z Avstrijo... S tem, da dobiš pri nas še potne in malico... Se mi zdi, da se računica voziti se delat v AT ne izide v vsakem primeru.

WhiteAngel ::

sbawe64 je izjavil:

Opis stanja v državi

https://www.rtvslo.si/komentar/14455475

Jup 34000 boomerjev rine v prezgodnji pezjon, na drugi strani pa imas 2003 rojenih 17000 potencialnih studentov. Cetudi je ene 5000 priseljencev, je premalo, ker se folk tudi odseljuje.

Tele cifre so malo zavajajoče. Leta 2003 je bil minimum rojstev zadnjih 70 let. Ampak to ni trend. Že leta 2008 smo imelo 21k rojstev. Potem pa je spet malo zanihalo navzdol, tako da imamo zadnja leta 18k-19k rojstev. In tako je že od 1990 dalje. Ne pozabit - vsi rojeni bodo nekoč tudi upokojenci, tako da več rojstev ni rešilna bilka za vse tegobe pokojninskega sistema.

Valvoline je izjavil:

Registrska št.:
OS49980

MARIBOR
Opis del in nalog:
VARJENJE PO MIG/MAG POSTOPKU, TOČKOVNO UPOROVNO VARJENJE (PUNKTIRANJE) IN OBDELAVA PLOČEVINE V AVTOMOBILSKI INDUSTRIJI.

Izobrazba:
osnovnošolska,
Splošne izobraževalne aktivnosti/izidi
Delovne izkušnje:
ni zahtevano
Drugi pogoji:
Trajanje zaposlitve:
Določen čas, 12 mesecev
Poskusno delo:
3 mes.
Urnik dela:
dopoldan

Okvirna plača:
Način prijave kandidata:

Ne bom ugibal ce je fake ali ne, verjetno je, za mig/mag slosarje so place v AT 5k+ neto v zda ponujajo tudi cez 200usd na uro, tako ena hitra primerjava.
;((

Tole je čisto solidna služba za OŠ izobrazbo, enoizmensko delo in vzhodno regijo.

Zgodovina sprememb…

Ja in če je OŠ izobrazba? Tukaj se plača skill, ne pa papir. Opice

Mato989 ::

Ja debilizem ko nekdo pravi da je nekaj dobro zaradi IZOBRAZBE je neumnost vredna JU in JS... plačevat se mora znanje in delo in zamenljivost ne pa stopnja izobrazbe.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

tikitoki ::

Mato989 je izjavil:

Ja debilizem ko nekdo pravi da je nekaj dobro zaradi IZOBRAZBE je neumnost vredna JU in JS... plačevat se mora znanje in delo in zamenljivost ne pa stopnja izobrazbe.

To ponavadi trobite neizobrazeni trotli. Za mnogo delovnih mest je izobrazba predpogoj, potem se lahko sele zacnes pogovarjati o cem drugem.

trancer01 ::

Za mnogo delovnih mest vsekakor, za veliko pa tudi ni.

Mato989 je izjavil:

Točno tak, in tukaj eni bumbarji ne razumejo

cvalsr ::

Pozicioniranje bo po mojem seveda z nekaj predpostavkami:
1) proizvodna dela ne bodo seveda bolje plačana od uni dipl inž. razvojnega kadra - če gredo postavke 'proizvodcem' gor bodo za ohranjanje šle tudi razvojnikom/inženircem
2) boljša plača proizvodnih del od uni dipl. družboslovnega, JU admin kadra - najprej na težjih pozicijah (livarne, železarne, kakšno varjenje in delo s prašnimi materiali)
3) jasna segmentacija 'extra efforta' mimo uradnih predpisov: ne more politika predpisati koliko bodo nočne/vikendi, ampak bodo lastniki primorani ponuditi več (delavec je v tem okolju kralj: hočeš nadure/nočno/vikend/troizmensko - ni problema, plačaj)
4) jasna tržna ocena in posledično segmentacija diplom in nazivov (nekateri 'papirji' dejansko bodo imeli vrednost na trgu, veliko pa jih bo izgubilo svojo pozicijo in bo 'papir' prejkone finančna izguba za njegovega lastnika)

Obstajajo še druge predpostavke, ki si jih lepo pozabil:
Vsaka niti ne katastrofalna kriza bo pognala naprimer tretino delavcev na zavod in na cesto in bodo spet pripravljeni delati karkoli tudi pod minimalcem, ko bodo doma jokali lačni otroci.
Poznaš , kako so v bogati Ameriki med vojnama morali reševati situacijo z "new dealom"? Tista kriza je nastala naključno.
Danes jih znajo lepo umetno povzročiti, ravno prav močne, da rajo spet 'naterajo' v skoraj suženjsko garanje za bogato 'elito', vendar se še ne upre z nasilno revolucijo. Današnja griza energentov in inflacija nista več naključje - raji je pač treba pobrati prihranke in zbiti vrednost plač, da bo imela dovolj skrbi s preživetjem in ne bo dvigala glave.

:) :)
Saj sem še 1x prebral pred objavo, pa vseeno spregledal: Kriza, ne Griza.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cvalsr ()

Malidelničar je izjavil:

Podobno bo tudi z ostalimi cenami, brez skrbi. Zelenjava, plohi, drva, to ne bo več poceni. Želš poceni - pridelaj si sam (lasten vrt oz. njiva) oz. posekaj in razcepi si sam (lasten gozd).
Premika se in to nezadržno. Trenda ni več možno spremeniti.

Ne vedno slabše bo, ker kupci se lahko na kmeta spravjo in blatijo ceno, medtem ko v trgovini naj poskusijo, bodo hitro v rokah varnostnika.
Ravno danes ko smo peljal drva so že govoril čez ceno.
Ni več pomoči. Kmet bo še vedno kmetoval za lastne potrebe in prodajo v omejenem obsegu.

GrimReaper ::

Valvoline je izjavil:

Za osnovno šolo 1300EUR bruto? Jaz z višjo šolo se ne bi branil takega dela za tako plačo. Imam sicer par 100EUR višjo plačo, ampak je delo še bolj zahtevno kot je višja plača.
Kakšnih 5kEUR neki. Ne verjamem da je delo nekaj takega kar se ne bi mogel naučit v enem mesecu. Piše namreč da delovne izkušnje niso potrebne, ne da moraš biti ekspert v varjenju.

Fak so šle plače gor, 2015 sem mislil da sem sam Bog z 1300EUR bruto. Zdaj ima pa vsak, ki na novo pride 1800EUR, čeprav nima nobenega znanja. Res da so šli tudi stroški gor, nimam pojma kako se potem primerja 2015 z 1300EUR in 2022 z 1800EUR.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

GrimReaper ::

ZveeZ je izjavil:

V bistvu bi bil za proizvodnjo win naslednji combo:
- dvoizmenski 6 urni delovnik (pon-pet, 7-13, 13-19)
- 1000EUR neto (osnova brez dodatkov)
- vikendi (neobvezni, placilo 200% osnovne postavke)
- max malica in potni stroski

Marsikdo bi sel to delat, ker te delodajalec za drobiz vsaj ne razfooka do amena. Skratka, imas nekaj od dneva.

Podpišem takoj.
Tako kot je sedaj, 1200EUR bruto (to je drobiž čez 800EUR neto, z nočnimi dodatki verjetno 850EUR), 4 izmene, pa dobro da sploh koga dobijo.
Sem gledal razpored dela v proizvodnji in izgleda kar neki, kot ena mineštra, tudi po 6 dni na teden in tudi prazniki, ne vem kdo je sploh podpisal zakon, da gre tako suženjstvo čez, čeprav vsaj en dan imaš zagotovljen med spremembo izmene. Pa tisto z nočnim delom do 55-tega leta, sem star 37 let pa se mi zdi to nepredstavljivo, tako da jaz bi to takoj spremenil na do 35 let. Ampak kar gledam ljudi, so kar vsaj 90% isti že leto in pol.
Eno sem včeraj videl pri oglasni deski z razporedom delovnika in se je samo smejala. Jaz bi se jokal.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

RED_line ::

No da povem se moje mnenje. Uni, vss izobrazba na mojem delovnem mestu je neto skoraj 1400e. S tem da nimam nekih dodatkov zraven. V aut enako delovno mesto 3k plus dodatki neto.

dice7 ::

Alien123 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Nezamenljivost je predvsem posledica nesposobno vodenega podjetja

FireSnack ::

Večina študentov fura kripto sceno in se ne zmenijo za te plačice do 5000€ bruto. Kaj več jim za začetek težko ponudiš tako da je to začaran krog. Pač imajo preveč keša in ne rabijo miloščine. Saj je tako pravilno, naj kar traja, bomo mi ostali imeli več priložnosti za menjavo in napredovanja.
Preprodajalec NFT umetnin

Mato989 ::

tikitoki je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To ponavadi trobite neizobrazeni trotli. Za mnogo delovnih mest je izobrazba predpogoj, potem se lahko sele zacnes pogovarjati o cem drugem.

Kaj ma veze ali je vatilec os izobrazen ali ima magisterij iz filofaksa recimo

Nic ampk ti bi verjetno rekel da mora on z magisterijem dobit visjo placo kljub enakemu delu
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Sparkxl ::

Valvoline je izjavil:

Registrska št.:
OS49980

MARIBOR
Opis del in nalog:

Izobrazba:
Delovne izkušnje:
ni zahtevano
Drugi pogoji:
Trajanje zaposlitve:
Določen čas, 12 mesecev
Poskusno delo:
3 mes.
Urnik dela:
dopoldan
Okvirna plača:
Način prijave kandidata:

;((

Zdaj pa idi prosim na karriere.at in mi pokaži te oglase za 5k+ neto.
Jaz sem šel, plače v grazu se začnejo pri 2300 bruto. Gledam kaj narobe?

FireSnack je izjavil:

Večina študentov fura kripto sceno in se ne zmenijo za te plačice do 5000€ bruto. Kaj več jim za začetek težko ponudiš tako da je to začaran krog. Pač imajo preveč keša in ne rabijo miloščine. Saj je tako pravilno, naj kar traja, bomo mi ostali imeli več priložnosti za menjavo in napredovanja.

Ja res je, večina študentov v bear marketu služi služi vsak 10k mesečno ... Mislim resno kaj eni žrete da take spuščate?

Drugače pa ena zgodba ki spada pod saj ni res pa je...mi znanec razlaga, on oddaja aparmaje v opatiji in je imel zaposleno eno da mu vodi vse skupaj. In mu jo je en hotel speljal, so jo zaposlili na recepciji. Plača? 2k€ NETO! Pri hrvatih! Me je skoraj sezulo, sem še 2x vprašal če je siguren in ne misli slučajno bruto

user4683 ::

Hrvaska spet ni (povsod) tako zabacena, kot marsikdo misli. Povprecna placa je malo cez jurja neto. Sploh dolocenih bolj turisticnih mestih se mnogi zavedajo, da je osebje tisto, ki na koncu naredi razliko med slabo ponudbo in dobro ponudbo. Opatija ima ogromno ponudbe zelo na nivoju in ogromno turistov s precej denarja... Ni to ponudba na nivoju povprecnega dalmatinskega otoka. Ta dva jurja nek buticni hotel dobi notri v enem dnevu. Za povrh pa jim zelo primanjkuje delavcev v turizmu (vseh, kaj sele dobrih).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

Sparkxl je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Registrska št.:
OS49980

MARIBOR
Opis del in nalog:

Izobrazba:
Delovne izkušnje:
ni zahtevano
Drugi pogoji:
Trajanje zaposlitve:
Določen čas, 12 mesecev
Poskusno delo:
3 mes.
Urnik dela:
dopoldan
Okvirna plača:
Način prijave kandidata:

;((

Malo starejsi clanek, srbija btw:
https://www.blic.rs/biznis/moj-biznis/o...

Mamo enega slosarja v soseski k dela na nizozemskem, ladjedelnica pa izdelava naftnih platform in podobna zahteva dela, baje da ni pod 10k mesecno. 3 tedne dela, 1 teden je doma.

Zgodovina sprememb…

Ja super. Zdaj pa idi na karriere.at in pokaži samo en oglas, kjer jodlarji plačujejo za šlosarje 5k+ neto

user4683 je izjavil:

Hrvaska spet ni (povsod) tako zabacena, kot marsikdo misli. Povprecna placa je malo cez jurja neto. Sploh dolocenih bolj turisticnih mestih se mnogi zavedajo, da je osebje tisto, ki na koncu naredi razliko med slabo ponudbo in dobro ponudbo. Opatija ima ogromno ponudbe zelo na nivoju in ogromno turistov s precej denarja... Ni to ponudba na nivoju povprecnega dalmatinskega otoka. Ta dva jurja nek buticni hotel dobi notri v enem dnevu. Za povrh pa jim zelo primanjkuje delavcev v turizmu (vseh, kaj sele dobrih).

Ja težko verjamem da so še kje drugje na hrvaškem take plače. Opatija je v isti ligi kot dubrovnik. Vse ostalo je potem precej zadaj.
To že vidiš po tem, da tam ni masovno revnih slovencev, čehov, poljakov,...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sparkxl ()

user4683 ::

Niso, se ta za dva jurja je bila v zgornjem rangu, tudi za opatijo. Dober kader se pac placa.

gruntfürmich ::

Alien123 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ja če pa generacija-x in bumerji že 50 let trobijo da se naj gremo učit da nam ne bo treba delat... kakšna pa bo posledita takih kretenizmov?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

OK.d ::

gruntfürmich je izjavil:

Alien123 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ja če pa generacija-x in bumerji že 50 let trobijo da se naj gremo učit da nam ne bo treba delat... kakšna pa bo posledita takih kretenizmov?

Popravek;da ne bo potrebno biti suženj;)
LPOK.d

gruntfürmich je izjavil:

Alien123 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Je pred parimi leti govoril kolega, da on, ko bo naredil faks pod 1500€ neto ne bo delal. Še zdaj, ko ima faks, dela za malenkost več minimalca v javni upravi 🤣
Ni vse papir dečki.

enemon ::

Sparkxl je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Registrska št.:
OS49980

MARIBOR
Opis del in nalog:

Izobrazba:
Delovne izkušnje:
ni zahtevano
Drugi pogoji:
Trajanje zaposlitve:
Določen čas, 12 mesecev
Poskusno delo:
3 mes.
Urnik dela:
dopoldan
Okvirna plača:
Način prijave kandidata:

;((

A niso v avstrijskih oglasih napisani samo panožni minimumi, zraven pa, da je dejanska plača lahko višja glede na izkušnje.

Seveda so, realno to pomeni recimo 25% več. Nikoli pa x3, kot oni mojster naklada in še zdaj ni našel oglasa za šlosarja za 5k neto

StevicaM ::

Valvoline je izjavil:

To je to.

Glugy ::

Premal se je investiral pa preveč dobička pobasal pol pa ni dost velke preoduktivnosti za normalne plače. Taka podjetja morajo propast da se trg popuca pa jih zamenja z resnimi nesuženjskimi podjetji. Pa če traja šok 10 let pa traja glej. Če se navjo podjetja sama zrihtala tko k je treba bo enkrat to treba sprožit.
Če bomo tujce uvažal bomo sam preložil vseskp nč druzga. Je pa vsakmu jasno da se to mora prej al slej zgodit. ( v bistvu je v tem smislu slabo da se spodbuja podjetja k uvozu tujcev )

Nevem zakaj jokcajo da kadra ni obenem so imel pa v zadnjih 5 letih skor sam zvrhan dobiček. Investiral so pa malenkost.

borut_p ::

Reset se zgodi samo z revolucijo oz vojno. Ne vem ce si tega zelimo

gruntfürmich ::

borut_p je izjavil:

Reset se zgodi samo z revolucijo oz vojno. Ne vem ce si tega zelimo

torej bomo še naprej crkovali na socialni in uvažali tujce?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

borut_p ::

Tako je. Lahko pa zacnes revolicijo ali pa izkoristis sistem in prides ven iz sistema sociale

GenZNPC ::

Cisto enostavno bi se moralo uzakoniti objavo place (osnova + % realnega bonusa) in dopusta v vsak oglas za delo oz. objava realne urne postavke.
Tako bi si clovek prisparal cajt za brezvezne prosnje in dvignila bi se tekmovalnost pri iskanju kadra.
Po principu, kdo ponudi vec.

Dokler tega ni, se pac vse firme grejo dumping in maksimirajo profit za tiste na jahtah in vilah.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()
««
39 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249272 (17096) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43075194 (56474) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430220 (25586) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22167270 (53400) bbf

Več podobnih tem