» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
31 / 91
»»

Geho ::

feryz je izjavil:

Jaz pašem v nizko, nižji spodnji razred. In mi je prav všeč, da je tako.
Še mulc bo dobil štipendijo nazaj. Ker so mu jo dve leti nazaj vzeli. Zdaj smo z dvigom minimalne plače spet padli med reveže.

Najprej jampraš, da si nižji spodnji razred, pol pa se bahaš, da plačaš miljone davka?
A si pozabu tablete vzet al shizofrenija tolk močna?

Mato989 ::

Torej če gremo nazaj on topic, ali se komu kaj pozna manj povpraševanja po kadru? Jaz trenutno nimam tega občutka
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Pat_MaGroin ::

Peak smo dosegli, zdaj so na vrsti odpuscanja.

feryz ::

Geho je izjavil:

feryz je izjavil:

Še mulc bo dobil štipendijo nazaj. Ker so mu jo dve leti nazaj vzeli. Zdaj smo z dvigom minimalne plače spet padli med reveže.

Najprej jampraš, da si nižji spodnji razred, pol pa se bahaš, da plačaš miljone davka?
Podjetje ni imaginaren pojem, ampak je vedno nekoga last.
In če plačuje davke, jih ta nekdo tudi plačuje. Lahko jih tudi ne bi, ampak se mi ne da ukvarjati s sodišči.

In nikjer nisem napisal, da gre za milijone. Si ziher, da ne rabiš okulista?

Surstromming ::

feryz je izjavil:

Geho je izjavil:

feryz je izjavil:

Podjetje ni imaginaren pojem, ampak je vedno nekoga last.
In če plačuje davke, jih ta nekdo tudi plačuje. Lahko jih tudi ne bi, ampak se mi ne da ukvarjati s sodišči.

In nikjer nisem napisal, da gre za milijone. Si ziher, da ne rabiš okulista?

Res je, podjetje ni imaginaren pojem ampak je pravna oseba (lastnistvo pride v postev, sele ko si dobicke nakazujes).

Ti si fizicna oseba, ki si morda pooblascena (s strani podjetja) za razporejanje davkov, goljufanje pri davkih,... ampak davkov ne placujes ti ampak podjetje. Kot del svoje dolznosti.

Podobno v primeru d.o.o. ti ne placujes izgube podjetja s svojim premozenjem. Izgubis samo podjetje.
Pojdite volit drugi krog volitev. Prepricujejo vas, da se ne
splaca, zato, da bi SDS (Logar) sploh imel moznost zmagati.
In v kolikor bo, bo to zato, ker se niste udelezili volitev.

Zgodovina sprememb…

To ste v filmih videli? Da nič ne odgovarjaš?
Če nisi nič škode naredil, potem nič ne odgovarjaš. Če si jo in imaš kaj premoženja, se bodo spravili nate z vsemi kanoni. In te obrali.
Nima vseh 100 jurjev kapitalistov v Sloveniji (ali kolikorkoli jih že je) matoza ali čefarina za sabo.

feryz je izjavil:

To ste v filmih videli? Da nič ne odgovarjaš?
Če nisi nič škode naredil, potem nič ne odgovarjaš. Če si jo in imaš kaj premoženja, se bodo spravili nate z vsemi kanoni. In te obrali.
Nima vseh 100 jurjev kapitalistov v Sloveniji (ali kolikorkoli jih že je) matoza ali čefarina za sabo.

A seveda, kot odgovorna oseba bos odgovarjal, ce se ugotovi napaka ali goljufija pri poslovanju. Sicer ne bos.

Nima veze, davek placa podjetje, ne ti. Cetudi je tvoje.

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

Mato989 je izjavil:

Torej če gremo nazaj on topic, ali se komu kaj pozna manj povpraševanja po kadru? Jaz trenutno nimam tega občutka

Večje firme že odpuščajo, ena corpo US stranka je v zadnjih tednih odpustila 500+ redno zaposlenih, contractorjem pa nam niso podaljšali pogodbe. Škoda, ampak ponudbe je še vedno dovolj.. trenutno je trg res čuden, na eni strani odpuščajo, na drugi strani pa na polno zaposlujejo. Pitaj boga kaj bo..

Surstromming je izjavil:

Avtomatike ni. Ali ga plačaš sam ali nekomu to naročiš.
Podjetje ne plača popolnoma nič. Mu manjkajo možgani za to relativno preprosto opravilo.

velikBrokoli je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Večje firme že odpuščajo, ena corpo US stranka je v zadnjih tednih odpustila 500+ redno zaposlenih, contractorjem pa nam niso podaljšali pogodbe. Škoda, ampak ponudbe je še vedno dovolj.. trenutno je trg res čuden, na eni strani odpuščajo, na drugi strani pa na polno zaposlujejo. Pitaj boga kaj bo..

Mah za dolg CV se vedno najde dovolj posla. Odpusca se pa tipicno kontraktorje ipd.

feryz je izjavil:

Surstromming je izjavil:

Avtomatike ni. Ali ga plačaš sam ali nekomu to naročiš.
Podjetje ne plača popolnoma nič. Mu manjkajo možgani za to relativno preprosto opravilo.

Ti si samo odgovorna oseba, pooblascena za to, da opravljas svoje delo. Si najet od pravne osebe enako kot tvoji zaposleni. Lastnistvo je tukaj nepomembno, dokler ga ne prodas, si izplacas dobicek,...

Zgodovina sprememb…

Ko se bo odpuščalo, se bo odpuščalo povsod. Verižna reakcija. Počakajmo res na zimo, bomo videli kako bo.
Edino javni sektor bo mirno zaposloval dalje in višal plače. Njih se to ne tiče.

scipascapa ::

Jep, oni ne rabijo delati marž itd. Boli njih organ.

feryz je izjavil:

Ko se bo odpuščalo, se bo odpuščalo povsod. Verižna reakcija. Počakajmo res na zimo, bomo videli kako bo.
Edino javni sektor bo mirno zaposloval dalje in višal plače. Njih se to ne tiče.

Ne bo. Odpusalo se bo samo v nizkoprofitabilnih podjetjih ki dobijo kader v vsaki kanti za smeti in se negospodarno obnasajo do lastnih profitov iz prejsnjih let.

Sem ze dve krizi prezivel brez kakrsnegakoli problema, nikjer niso odpuscali.

Zgodovina sprememb…

Torej je povsod tako, ker si ti dve leti krizo preživel.
In hkrati je Magna največji drek od podjetja, ker jim je že pred krizo zmanjkalo dela.

Kako je svet simpl.

feryz je izjavil:

In hkrati je Magna največji drek od podjetja, ker jim je že pred krizo zmanjkalo dela.

Kako je svet simpl.

Sem precej jasno napisal kje.

Verižna reakcija, stric.
Ko/če bavarec reče, da ne rabi več gumic za nov avto iz Slovenije, bo pri nas doma 500 ljudi iz desetih podjetij. Ki so danes še vedno hudo profitabilna.

velikBrokoli ::

Mogoče pa Surstromming dela v javnem sektorju >:D

velikBrokoli je izjavil:

Mogoče pa Surstromming dela v javnem sektorju >:D

Mogoce pa ti ponujas mami spolne usluge v zameno za hotel. >:D Vse je mogoce...

Zgodovina sprememb…

zobnik ::

simonchelo je izjavil:

Nehite jamrat!
Delo na žagi od 6ih do 2h Oz 3h je plačano cca. 1500eur na mesec.

Kar se tiče pa lenuhov. Ja folk je len in folk ne bi delal nič če bi se dalo.

Noben ti ne da 1500 plače za delo na žagi, niti v lakirnici oken, ker moraš okna še na fin popravit in polakirat, niti v proizvodnji lesnih briketov, vse je 50-100 nad minimalno plačo. Da ne naštevam za asflterja, cestarja, tam 850 neto.

A da se folku ne da, logično a ne, kdo bo delal za 800 neto težko fizično delo.
Ko boš hotel it na en zaslužen dopust boš pa doma štel zadnje evre za nakup kruha in kak namaz....po možnosti gorčica k je sam 1 evro.

Zanimiv da lenuhi v Sloveniji k so šli v tujino so kar naenkrat postal pridni, ja plača 1800 na račun in več. Zato ne grajat lenuhov, ker je država kriva da so ljudje postal taki da za 800 neto ne bo delavcev. POTEM se pa anjdejo ljudi ki bi silil ljudi v suženjska dela preko neki stranskih del za 600 bruto z X dodaki do izpalčila min.plače. FUJ

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

user4683 ::

feryz je izjavil:

feryz je izjavil:

Par mesecev sem potem vedril doma, kasneje vzel puf, kupil firmo v popolnoma drugi branži.
Kar je v prvi fazi izgledalo kot ena največjih napak v mojem življenju, se je kasneje pokazalo kot ena najboljših stvari v mojem življenju.
V par letih sem firmo dvignil iz dreka na prestol, dokončal bajto, z levo roko naredil še eno, kupil še stanovanje, na kupe pleha, s katerim se vozi vsak, ki me vsaj od daleč pozna, denar leži dobesedno vse naokrog.

;((

Malidelničar ::

feryz je izjavil:

Kako je svet simpl.

Magna je tudi glede investicije v Sloveniji imela slab timing (na vrhu cikla). Nekaj pa smo izvedbo investicije z budalaštinami zamaknili tudi mi sami. Potem pa se je zgrnil COVID in sedaj energetska kriza, pa je. ne vem kako bo z Magno, ampak po mojem bo potrebno zgurat do decembra 2023, pogojno še do sredine 2024 in zdaj se bodo karte mešale na novo. Avtomobilska ima tudi svoje specifike: kateri razredi bodo potegnili (2008 ni bilo nikjer nobenih SUV-ov, koliko bo katerega pogona - iti full-EV, delno, vztrajati na novih modelih ICE motorjev itd.).

Tudi v Sloveniji. Primer je recimo slovenska firma Kolektor iz Idrije, ki je v krizo 2008 vstopil nezadolžen in z goro keša in so po letu 2008, še posebej pa po 2010 delali same akvizicije, vse nove družbe kupovali pod ceno v kešu. Podobno tudi LTH, ki je ob izvoznem boomu 2009-2010 poplačal kredit in se proizvodno dvignil. Recimo Cimos je pa ravno kontra, v krizo vstopil zadolžen, preveč optimističen in potem so se toliko časa pajsali, da so propadli tam leta 2016-2017 ko je bil že nov cikel navzgor.
Ali pa od manjših sta Pipistrel in Akrapovič dejansko v kriznih letih 2009-2011 uspela ohraniti nivo in na tej bazi nato eksplozivno rasla, predvsem Akro.

2023 bo stiskanje, 2024 delno še nato pa se znova premešajo karte, to je jasno. Problem je, ker moraš vleči poteze, tudi na osebni ravni. Ljudje pa tega velikokrat ne morejo. Zato sem pisal na drugi temi o nepremičninah, kako so nekateri mladi stisnili, potrpeli, vedeli leta 2008 da bo nekaj let kriza in že vnaprej planirali za odboj in nato so dejansko 2012-2014 na dnu izkoristili in kupili lasten flet.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

cias ::

Surstromming je izjavil:

Mah za dolg CV se vedno najde dovolj posla. Odpusca se pa tipicno kontraktorje ipd.

Včeraj sem bral da Nemci kljub zastonj denar podjetjem na veliko načrtujejo selitev industrije izven Evrope. Problem je nerešljiva energetska kriza, dolgoročno finančno ni izvedljivo. Tudi če jim za 5 let obljubijo zastonj energente se jim še zmeraj ne bo izšlo.

LeQuack ::

cias je izjavil:

Surstromming je izjavil:

Včeraj sem bral da Nemci kljub zastonj denar podjetjem na veliko načrtujejo selitev industrije izven Evrope. Problem je nerešljiva energetska kriza, dolgoročno finančno ni izvedljivo. Tudi če jim za 5 let obljubijo zastonj energente se jim še zmeraj ne bo izšlo.

Samo izgovor, industrija bi v vsakem primeru šla iz Nemčije, delavci so predragi.
Quack !

Malidelničar je izjavil:

Zato sem pisal na drugi temi o nepremičninah, kako so nekateri mladi stisnili, potrpeli, vedeli leta 2008 da bo nekaj let kriza in že vnaprej planirali za odboj in nato so dejansko 2012-2014 na dnu izkoristili in kupili lasten flet.

Bivši sodelavec, samski, brez podpore staršev in 40k€ na računu je 10 let nazaj naračunal da se mu ne splača biti v Evropi. Šel nekam v Indoneziji in živi super življenje. Tip je bil brihten, zagret za delo ker ga je veselilo, redno spremljal napredek na področju…

En drug znanec pa je šel nekam v hribe za kozjega pastirja k eni punci ki je podedovala kmetijo. Zjutraj gre na oslu v službo :))

TheBlueOne ::

LeQuack je izjavil:

Samo izgovor, industrija bi v vsakem primeru šla iz Nemčije, delavci so predragi.

Ne vem, ce bo drzalo. Pri razvitih ni toliko problem cena delovne sile kot pa pomanjkanje. Je pa take delovne sile najvec v EU in ZDA.

Malidelničar ::

cias je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Zato sem pisal na drugi temi o nepremičninah, kako so nekateri mladi stisnili, potrpeli, vedeli leta 2008 da bo nekaj let kriza in že vnaprej planirali za odboj in nato so dejansko 2012-2014 na dnu izkoristili in kupili lasten flet.

Bivši sodelavec, samski, brez podpore staršev in 40k€ na računu je 10 let nazaj naračunal da se mu ne splača biti v Evropi. Šel nekam v Indoneziji in živi super življenje. Tip je bil brihten, zagret za delo ker ga je veselilo, redno spremljal napredek na področju…

En drug znanec pa je šel nekam v hribe za kozjega pastirja k eni punci ki je podedovala kmetijo. Zjutraj gre na oslu v službo :))

Ja ampak sta nekaj premaknila in to je potrebno spoštovati. Bravo, ni kaj. Zato je potrebno v času krize vleči poteze in ne jamrat in čakat.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

gruntfürmich ::

seveda da bodo šla podjetja iz nemčije, ker to je bil prvotno plan amerike, da se gospodarsko uniči nemčijo kot njeno tekmico.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

Osebno ne bi jaz selil nobene proizvodnje v tujino, nasprotno, še pripeljal bi jo nazaj v EU in kokoško. Izpusti iz dimnikov težava? Odlično, izziv za mlade generacije, univerze in inštitute. Dnevna migracija delovne sile v mesta in popoldne nazaj? Odlično, čas je Maglev. in podobno...
Kot je napisal @Malidelničar; tudi v največji krizi je treba iti naprej. Ker po vsakem dežju posije sonce. Vprašanje je samo, ali se bomo sprehodili po sončku primerno obuti in oblečeni ali pa v zdrapanih cotah... JBG, to je pač lajf. Če komu ni všeč, naj ne dramatizira celotne okolice s tem...
Vidim v moji firmi; ustavili smo se v letu 2012. Nobenih konkretnih investicij, ničesar, samo štukanje in flikanje odprtih ran. Sedaj nas prehitevajo že po odstavnem pasu. In v vseh letih se je videlo, da ni problem v delavcih, ti so še preveč predani firmi. Problem je v vodstvu. Nesposobno, zakompleksano, sicopatsko, psihopatsko... hudirja, mi bi morali biti šolski primeri za generacije, ki prihajajo!
:))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

seveda da bodo šla podjetja iz nemčije, ker to je bil prvotno plan amerike, da se gospodarsko uniči nemčijo kot njeno tekmico.

Ja, Germany must perish.

TheBlueOne ::

gruntfürmich je izjavil:

Lol, nekateri pa imate ideje. :) Kaj zato pa se je Putin odlocil skodit EU, da naredi uslugico ZDA?

Nehajte sanjat fantje, da Zahod izgubi je edina moralna rešitev, fetišisti pa pa.

Adam Posen, member of the WEF, CFR and Trilateral Commission, says a focus on domestic manufacturing is simply a "fetish for keeping white males with low education in the powerful positions they are in."

Iskanje kadra zgleda gre spet gor, ali pa imam jaz več sreče... namreč v zadnjem času dobivam ponudbe sicer preveč on site ampak ja.

raje povej koliko se ti je dvignila plača, ali pa si še denarno vedno na meji berač-slabo situiran revež?

gruntfürmich je izjavil:

raje povej koliko se ti je dvignila plača, ali pa si še denarno vedno na meji berač-slabo situiran revež?

8% dvig je bil... danes mam pa razgovor za 2,2k bruto plače kot customer support, samo bom raje ostal na 1.880EUR in home office (1x na mesec on site) kot pa 2.200 bruto in 1x tedensko samo home office :)

svecka ::

2,2k je dobr za customer support. Daj zaupaj nam ta sanjski job, kjer se prijavimo..

2,2 bruto v pogodbi bo koliko več potem na koncu bruto?

gruntfürmich je izjavil:

2,2 bruto v pogodbi bo koliko več potem na koncu bruto?

Kak to mislis? Kot dodatek na delovno dobo ali o cem govoris

o vsem. jst dobim cca 80% več kot imam v pogodbi.

gruntfürmich je izjavil:

Super zate jaz pa dobim tolko kot mam v pogodbi zraven pa se malico potne ce grem tja drugace pa dodatek za delo od doma

gruntfürmich je izjavil:

To je najslabše. Nizka osnova, pa razni kvazi dodatki. Ko pa greš na bolniško al pa dopust pa nimaš en k od plače.

ales85 ::

svecka je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

To je najslabše. Nizka osnova, pa razni kvazi dodatki. Ko pa greš na bolniško al pa dopust pa nimaš en k od plače.

Bolniska on dopust se racunata iz izplacane place. Vkljucno z dodatki, ki se upostevajo v bruto.

haha, teb pa ni čisto nič jasno o plači kajne.

ales85 ::

svecka je izjavil:

haha, teb pa ni čisto nič jasno o plači kajne.

Rajsi pojasni, kot da pises komentar, ki nic ne doda.

Razen, ce si ti mislil na "dodatke", ki se izplacujejo na crno ali pa izogibanje davkom na racun visjih potnih stroskov in malice. V tem primeru, ce se igras, si je pac vsak sam kriv.

zobnik ::

Evo ga bizgeca, pobrat socialo, kdor noče delat za 700 neto

https://www.facebook.com/Aleksander.Reb...

Reycis ::

Agenda je tudi glede tega že precej let konsistentna. Včasih so te na zavodu zbrcali če nisi aktivno iskal dela, danes se to dokaj tolerira. Razlika med DSP in mediano plače pa je mizerna. Poleg tega imajo socialci še zastonj dodatno zdravstveno RK, Karitas, ZPM, izredne pomoči, energetske dodatke, itd itd. Vprašanje, če je na koncu pod črto tisti na mediani sploh kaj na boljšem od tistega na sociali. Dejansko sem presenečen, da tako malo ljudi to izkorišča.
Diversity is our greatest strength

111111111111 ::

Veliko je še stare generacije, ki preprosto rada dela. Mladi, pa danes že potegnejo matematiko kaj se splača in kako fleksibilen je delodajalec.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

MasterTade ::

Reycis je izjavil:

Agenda je tudi glede tega že precej let konsistentna. Včasih so te na zavodu zbrcali če nisi aktivno iskal dela, danes se to dokaj tolerira. Razlika med DSP in mediano plače pa je mizerna. Poleg tega imajo socialci še zastonj dodatno zdravstveno RK, Karitas, ZPM, izredne pomoči, energetske dodatke, itd itd. Vprašanje, če je na koncu pod črto tisti na mediani sploh kaj na boljšem od tistega na sociali. Dejansko sem presenečen, da tako malo ljudi to izkorišča.

Zato ker za prejemanje socialne pomoči moraš biti bolj kot ne revež, vsaj kar se premoženja tiče. Lahko živiš iz dneva v dan, kofetkaš in poležavaš ampak to je to.
Mors omnia aequat

Pa zakaj pa bi zbrcali z zavoda ljudi, naj delodajalci ponudijo take plače in pogoje da bodo lenuhi z zavoda rade volje smai odšli... tu je bistvo.

Pat_MaGroin ::

MasterTade je izjavil:

Reycis je izjavil:

Zato ker za prejemanje socialne pomoči moraš biti bolj kot ne revež, vsaj kar se premoženja tiče. Lahko živiš iz dneva v dan, kofetkaš in poležavaš ampak to je to.

Lahko si lastnik stanovanja in prejemaš socialno pomoč.

Če pa si najemnik in imaš 50k na računu, pa do pomoči nisi upravičen.

Mato989 je izjavil:

Pa zakaj pa bi zbrcali z zavoda ljudi, naj delodajalci ponudijo take plače in pogoje da bodo lenuhi z zavoda rade volje smai odšli... tu je bistvo.
Kakšne plače pa naj ponudijo?
2 jurja in pol bruto za občasno pometanje pločnika? Ali kaj so zate taki pogoji?
««
31 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249354 (17178) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43075395 (56675) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430256 (25622) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22167388 (53518) bbf

Več podobnih tem