» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
12 / 91
»»

ZveeZ ::

Mato989 je izjavil:

https://www.mojedelo.com/avtomehanik-za...

Kot kaže je pomanjkanje sile vseeno malo prisililo podjetja da pišejo že kje pa kje oz. večkrat kot 4 leta nazaj tudi plačila vsaj okvirna.

"Skupno mesečno plačilo ob polni prisotnosti na delu in prodanih urah ter produktivnosti je za začetek =1.400.- eur izplačila."

Ko preberem kaj takega me kar zmrazi.
1400EUR dobi skupaj s stimulacijami s pogojevanjem polne prisotnosti.
Fases par dni bolniske, pa se ti tisti mesec opazno zniza dohodek. Vprasanje ce je enako tisti mesec, ko koristis dopust.
Raje imam 1200EUR neto osnove kakor 1000EUR neto osnove + 400EUR neto dodatkov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Gagatronix ::

solatko je izjavil:

Gagatronix - Slučajno od delavcev, ki iz MB dnevno hodijo v A delat. V A je tudi veljalo število protiteles, da se jim ni bilo potrebno testirat ali cepit, če so bili prebolevniki covid-a. Zadostno število protiteles 3 mesece o.k. 25€ po treh mesecih ponovno za 3 in tako naprej.

Pusti korononononololololotrolololo zdaj na miru. Noben normalen delodajalec ne bo zaposlenih posiljal k dohtarju enkrat letno.

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kot kaže je pomanjkanje sile vseeno malo prisililo podjetja da pišejo že kje pa kje oz. večkrat kot 4 leta nazaj tudi plačila vsaj okvirna.

"Skupno mesečno plačilo ob polni prisotnosti na delu in prodanih urah ter produktivnosti je za začetek =1.400.- eur izplačila."

Fases par dni bolniske, pa se ti tisti mesec opazno zniza dohodek. Vprasanje ce je enako tisti mesec, ko koristis dopust.

Jaz se samo smejim zaposlitvenim oglasom kjer pod "Nudimo" navajajo "Redno placilo". Bitch please.

Zgodovina sprememb…

Gagatronix je izjavil:

Jaz se samo smejim zaposlitvenim oglasom kjer pod "Nudimo" navajajo "Redno placilo". Bitch please.

Takim posljes CV s podatki:
- redno prihajanje na delovno mesto
- zmozen napredovanja
- stimulativno opravljanje zadanih nalog

:))

Mato989 ::

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Se strinjam, še vedno je oglas podn, ampak govorim o tem da so VSAJ napisali nek okvir, seveda je glupo napisan 1.400 izplačila, ko ne veš ali je to max ali min malica, koliko je bruto, pa tu so še olajšave za otroka ki ga lahko njim poveš (kar je spet neumno) itd... kakorkoli bistveno je to, da so vsaj to napisali, večinoma v Sloveniji prideš na razgovor in ko to vprašaš potem zveš ali da zveš to na 2. razgovoru ali pa je razpon nek glup, ali pa je cifra prenizka in si zastojn hodil tja...

Tu so vsaj to pot prihranili nekomu.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

ZveeZ je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Takim posljes CV s podatki:
- redno prihajanje na delovno mesto
- zmozen napredovanja
- stimulativno opravljanje zadanih nalog

:))

Ne.

- redno prihajanje na delovno mesto (ce ne bo bus zamudil ker s tako placo nimam za benz)
- redno cohanje po jajcih (za tako placo)
- redni odhod tisto sekundo ko je konec mojega delovnega dne (ker za vec me ne placate)

Sedaj sem opazil, da se dela 9h*5 na teden + 4h mesecno dezurstva.
Torej cca 20-22 nadur mesecno + 4h dezurstva in prilezes do 1400€.
Hvala, ne hvala:)

OneYellow ::

To je začetek. Za mehanika. Lahko pa študirate medicino 10 let, pa začnete z isto plačo. Čez dve leti bo ta mehanik pa še fušal bo pa že pošišal dohtarja. :) Samo IT-jevec ne vidi izven svojega mehurčka in misli, da so vsi normiranci s 5k neto. :)

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Jah no, odvisno. Za nekoga, ki je ravno končal triletno, je star 18 in nima izkušenj, je to zelo dobro plačilo. Za nekega mojstra, ki že zna popravit vse na avtu pa ne. Sploh če je še kakšna malca všteta v ta znesek.
Magic

Oh sLOL-tech vseznalci. Poskusite kdaj iti ven v realni svet.

sds ::

fikus_ je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Ste pa res blentavi, da Bleda ne prepoznate na slikah. :))

Kaj bi si bilo na tej sliki premium?! Cene, to pa ja.
Na Bled ne hodim več, od kar je gužva, od kar je župan dejal da naj Slovenci hodimo tja izven sezone.

Mene tudi Bled ne vidi vec, pa tudi vsem poslovnim partnerjem, kolegom iz tujine itd., ki pridejo, odsvetujem Bled, in jih raje napotim proti Piranu (pa tudi roko na srce, vec imajo za videti, Bled je precenjena destinacija za en dan, kaj vec pa, ce nisi gambler, nimas za poceti. Glede kopanja in vsega povezanega vodo, se pa lahko skrije proti Bohinju).

Stanem jih vsaj 10 turistov vsako leto. Ni veliko, nekaj je pa. Vsekakor pa so zaradi mene izgubili precej vec, kot pa, ce bi njihov zupan drzal svoj pogolten gobec.
I have no mouth, and I must scream

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sds ()

Magic1 je izjavil:

Jah no, odvisno. Za nekoga, ki je ravno končal triletno, je star 18 in nima izkušenj, je to zelo dobro plačilo. Za nekega mojstra, ki že zna popravit vse na avtu pa ne. Sploh če je še kakšna malca všteta v ta znesek.

Jap, za nekoga je to dobro plačilo... Tu je všteto vse, saj vidiš, to je 1.400 NA RAČUN... ob vseh potnih, malici ipd... potni so nek okvirno vzeti verjetno tak da ma nekdo občutek da če pride k njim delat bo NAČELOMA dobil okrog 1.400€ na račun vsak mesec + regres...

In ja, za 18 letnika ki je končal šolo je to BOMBA plača... dokler ne dobi 2-3 let izkušenj.

Invictus ::

solatko je izjavil:

simonchelo - Če bi rad videl kaj je zaščita delavcev pojdi v A ali D, S, DK,.... in kako nezaščiten je tam midl managment, pri nas pa je obratno. Akrapovičevi mojstri in delovodje v teh državah nebi bili na DM niti pol ure in bi dobili odpoved. Tam delavec, ki ne zna delat, ni kriv, kriv je šef, ker ga ni sposoben naučit. Tam v delovnih pogodbah ne poznajo termina in DRUGA DELA PO NAVODILIH NADREJENEGA, ker ima v delovni pogodbi vse njegove naloge in tudi plačilo za to, če se izkaže za sposobnega in pridnega pa jim ni nič težko izplačati višjo plačo, nadure so plačane ob plači, vsako leto zdravniški pregled in ureditev delovnega mesta po navodilih medicine dela,...... res pa je, da se slabega delavca lahko hitro znebijo, kar je tudi pri nas, samo znat je treba, ne gre to na horuk.

To je res.

V Nemčiji je prvi korak, ko dobiš službo, vpis v sindikat. Ko karkoli v firmi zaškriplje, pride tja sindikalni predstavnik, pa naj se šef/lastnik jebe...

Delavec, vsaj malo razgledan, ima tam toliko opcij, da se nihče ne gre zafrkavat s tem. Odpuščanje praktično nemogoče.

sds je izjavil:

Stanem jih vsaj 10 turistov vsako leto. Ni veliko, nekaj je pa. Vsekakor pa so zaradi mene izgubili precej vec, kot pa, ce bi njihov zupan drzal svoj pogolten gobec.

Ful se blejski župan zaradi tega sekira...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Mato989 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Jap, za nekoga je to dobro plačilo... Tu je všteto vse, saj vidiš, to je 1.400 NA RAČUN... ob vseh potnih, malici ipd... potni so nek okvirno vzeti verjetno tak da ma nekdo občutek da če pride k njim delat bo NAČELOMA dobil okrog 1.400€ na račun vsak mesec + regres...

In ja, za 18 letnika ki je končal šolo je to BOMBA plača... dokler ne dobi 2-3 let izkušenj.

Ne vem ce se dosti 18 letnih mulcev lahko klasificira kot mehanik z "DOBRIM poznavanjem avtomehanicne stroke".
Sej 1400€ se res slisi ok. Koliko nastejemo pa ce odbijemo nadure/dezurstvo in povracila stroskov? Jurja?

Invictus je izjavil:

Ful se blejski župan zaradi tega sekira...

Jaz se tudi cisto nic ne sekiram, pa tudi stane me ne nic.

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Ne vem ce se dosti 18 letnih mulcev lahko klasificira kot mehanik z "DOBRIM poznavanjem avtomehanicne stroke".
Sej 1400€ se res slisi ok. Koliko nastejemo pa ce odbijemo nadure/dezurstvo in povracila stroskov? Jurja?

Nikjer ne piše da mora imet izkušnje, le da mora poznat zadeve v stroki... torej za mene je to teorija. No, odvisno kaj zajema te dodatke načeloma je tako:

1. pripada malica kar lahko nanese med 90 - 120 EUR
2. pripada prevoz na delo kar nanese najcenejšo avtobusno vozovnico ali pa kilometrino 0,18e/km Torej tam od 0 - "neskončno" oz. komot nekaj 100€ če vzameva tu neko povprečje torej relacija Ptuj - MB je to cca 95€/mesec

To je torej nekje povprečno dobrih 200€ se pravi bi tak mehanik torej moral imet neto najmanj 1.150€ kar pa ni niti tako slabo.

Ampak to je placa z 20h nadur + 4h dezurstva. Nadure so placane koliko? 150%?
Torej odbij se cca 200€ in imas 950€ če nisi odsoten niti en dan v mesecu.
Meni to disi po pogodbi za minimalec + variabilni dodatki. Bogato placilo za avtomehanika. Jo lahko primerjamo z doktorsko. /S

PrihajaNodi ::

ZveeZ je izjavil:

Meni to disi po pogodbi za minimalec + variabilni dodatki. Bogato placilo za avtomehanika. Jo lahko primerjamo z doktorsko. /S

A pise neto al bruto? Pac slovenski bolniki. Itak je bruto in potem znese 950…
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Jaz razumem da neto, ker omenjajo 1400€ kot "izplacilo".

bambam20 ::

Mato989 je izjavil:

A eni kaj berete?

"zaposli AVTOMEHANIKA Z DOBRIM poznavanjem avtomehanične stroke." in ne začetnika, ki nima pojma.

Avtomehanik je 3. stopnja izobrazbe na 3+2 programu.

ZveeZ je izjavil:

Mehaniki delajo potem še doma 2-3 urce.

Gagatronix je izjavil:

Avtomehanik je 3. stopnja izobrazbe na 3+2 programu.

Oni iščejo nekoga, ki ima dobro znanje in ne nekoga, ki nima pojma o servisiranju vozil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

solatko ::

Gagatronix - Vsaka pametna firma ima pogodbeno zdravnika in ni problem vsako leto pregled in potem tudi upoštevanje navodil zdravnika za ureditev delovnega mesta. V SLO je obvezen pregled bil za časa juge na vsaki 2 leti, v pisarnah na 5, kako je danes ne vem ampak noben delodajalec ni uredil delovnega mesta ali prastavil delavca z okvaro na primerno delovno mesto, v razvitem svetu je pač tako, da naj delodajalci nebi proizvajali invalidov na račun celotne družbe in morajo invalida, ki to nastane pri njih, plačevati do konca življenja in ne ZPIZ.
Delo krepa človeka

bambam20 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A eni kaj berete?

"zaposli AVTOMEHANIKA Z DOBRIM poznavanjem avtomehanične stroke." in ne začetnika, ki nima pojma.

Piše DOBRIM POZNAVBANJEM STROKE... ne piše z izkušnjami v samem avtomehaničnem procesu ampak to za mene jasno nakazuje da želijo nekoga ki RAZUME teorijo...

Če bi želela nekoga z DOBRIMI IZKUŠNJAMI večletnega šraufanja avtomobilov večina to napiše.

Sparkxl ::

Mi je kolega razlagal, je bil par dni nazaj na razgovoru. In mu pravi tip da že 3 leta išče njegov profil in ne najde. Njemu se vklopi alarm, ker ni ravno pomanjkanje tega profila. Ko prideta do konca razgovora mu reče da bi ga zaposlil. Plača za zjokat, pogodba za določen čas v nedogled. Je takoj postalo jasno zakaj že 3 leta išče.
Kasneje se je pozanimal o firmi, tip ima prakso da nobenemu ne da za nedoločen čas, plače ne dvigne nikoli. Temu posledično so mi vsi ušli, firma je več ali manj polna bosancev. Verjetno je on med tistimi, ki po tv jokajo kako ne dobijo delavcev in jih morajo uvažati

solatko je izjavil:

Gagatronix - Vsaka pametna firma ima pogodbeno zdravnika in ni problem vsako leto pregled in potem tudi upoštevanje navodil zdravnika za ureditev delovnega mesta. V SLO je obvezen pregled bil za časa juge na vsaki 2 leti, v pisarnah na 5, kako je danes ne vem ampak noben delodajalec ni uredil delovnega mesta ali prastavil delavca z okvaro na primerno delovno mesto, v razvitem svetu je pač tako, da naj delodajalci nebi proizvajali invalidov na račun celotne družbe in morajo invalida, ki to nastane pri njih, plačevati do konca življenja in ne ZPIZ.

Tebi se res pozna, da si ze 30 let v penziji.

Tole je lep primer klasicnega slovenskega podjetnistva, optimiziranega v nulo. So dejansko mokre sanje skoraj vsakega slovenskega delodajalca (sociopatskega izkoriscevalca).
https://www.24ur.com/novice/slovenija/i...

Tule imate pa Delovsko svetovalnico, ki so eni redkih, ki dejansko nekaj naredijo:
https://www.delavskasvetovalnica.si/

Morate pa seveda kaj narediti tudi sami. Najmanj, da prijavite delodajalce oz. se posvetujte z delovsko posvetovalnico, je bil pred mesecem ali dvema interview z njimi in ogromno ljudi sploh ne ve, da jim krsijo pravice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sds ()

Valvoline ::

Mato989 je izjavil:

Mizerna placa, zacetna bi morala bit najmanj 2k neto + malca+prevoz+nadure.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

sds je izjavil:

Tole je lep primer klasicnega slovenskega podjetnistva, optimiziranega v nulo. So dejansko mokre sanje skoraj vsakega slovenskega delodajalca (sociopatskega izkoriscevalca).
https://www.24ur.com/novice/slovenija/i...

Tule imate pa Delovsko svetovalnico, ki so eni redkih, ki dejansko nekaj naredijo:
https://www.delavskasvetovalnica.si/

Morate pa seveda kaj narediti tudi sami. Najmanj, da prijavite delodajalce oz. se posvetujte z delovsko posvetovalnico, je bil pred mesecem ali dvema interview z njimi in ogromno ljudi sploh ne ve, da jim krsijo pravice.

Poceni migranti ne bodo prijavljali nikogar. Minimalna + na roke in crno. Happy "bosanec" happy delodajalec.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

No ja, zadnjič bil na razgovoru v sloevnski firmi.

Zavrnjen, ker sem preveč kvalificiran in bio se kao dolgočasil.

Zaposluje pa, po besedah lastnika, mlade, ki pašejo v socialni kontekst firme, ampak še zdaleč nimajo mojih znanj. Za katere potem po parih mesecih ugotovijo, da ne zmorejo...

Pa nisem zahteval baš visoke plače. Ajde 4500 EUR... Očitno je to čisto preveč...

njyngs ::

KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

endelin ::

Invictus: drži se DACH:D

Men prav fascinira obnasanje na trgu, kako je normalna placa za it kader aka posiljevalce tipkovnic 3k+ neto, za vse ostale butalce pa je se 2k prevec. Me prav zanima kako doug se bo ta placna *anomalija* vlekla, tj se kolk casa se bodo/mo neitjevci pustili nategovat.

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Ma kakih 3k neto

Valvoline je izjavil:

Men prav fascinira obnasanje na trgu, kako je normalna placa za it kader aka posiljevalce tipkovnic 3k+ neto, za vse ostale butalce pa je se 2k prevec. Me prav zanima kako doug se bo ta placna *anomalija* vlekla, tj se kolk casa se bodo/mo neitjevci pustili nategovat.

Zakaj pa še ti ne postaneš posiljevalec tipkovnic? Zato ker veš, da nisi sposoben. Ne dobijo vsi v IT take bajne plače, je treba vseeno kar nekaj stvari zelo dobro znat.

Seveda je pa branža zelo perspektivna, saj je danes IT praktično povsod. In če to ne dela kokr tolk ok, lahko večina firm zapre vrata. Poleg tega je pa IT taka branža, kjer si dosti neomejen s lokacijo. Torej lahko delaš za kogarkoli na svetu in morajo plače bolj sledit preostalim v naprednem svetu. Samo moraš bit še vedno "boljši" od Indijca.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Magic1 je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Zakaj pa še ti ne postaneš posiljevalec tipkovnic? Zato ker veš, da nisi sposoben. Ne dobijo vsi v IT take bajne plače, je treba vseeno kar nekaj stvari zelo dobro znat.

Seveda je pa branža zelo perspektivna, saj je danes IT praktično povsod. In če to ne dela kokr tolk ok, lahko večina firm zapre vrata. Poleg tega je pa IT taka branža, kjer si dosti neomejen s lokacijo. Torej lahko delaš za kogarkoli na svetu in morajo plače bolj sledit preostalim v naprednem svetu. Samo moraš bit še vedno "boljši" od Indijca.

Programer nisem, pa vseeno obvladam osnovno delo z racunalniki, periferijo, sestavljanje hwja, instalacije itn boljse kt marsikateri itjevec. Me pa vseeno IT ne zanima prevec, sem bolj *analogni* tehnicni navdusenec, avti, stroji, mehanika itn. Je pa res zanimivo stanje na trgu da ne recem sramotno kako so neit tehncni poklici podcenjeni (predvsem financno) primerjano ITju. Tehnicnega kadra se isce z lupo, vseeno it ali neit pa kljub temu se place neitjevcev nerealno stagnirajo.

Zgodovina sprememb…

LukiYo ::

V mehaniki, strojih, hardware-u in ostalem pa ni denarja (za strokovnjake)? Hočeš rečt, da so samo IT strokovnjaki dobro plačani, drugi profesionalci izven IT pa ne?
Jaz mislim, da če se dnevno izobrazuješ v svoji obrti (poleg šihta seveda), študiraš/šraufaš/spoznavaš novosti pozno v noč/vikende/praznike (skratka se odrekaš) in to delaš par let, da nabereš X0000 ur, tako kot delajo dobri programerji, na koncu sigurno tudi sam prejmeš pošteno plačilo.

Če pa se trudiš povprečno, si tudi plačan povprečno. V IT je tako, kot drugje: tvoj vložek = tvoja plača. Oziroma še lažje, saj imaš orodje že nabavljeno, znanje pa na google-u. Samo še tvoj input manjka očitno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LukiYo ()

dexterboy ::

Sparkxl je izjavil:

Mi je kolega razlagal, je bil par dni nazaj na razgovoru. In mu pravi tip da že 3 leta išče njegov profil in ne najde. Njemu se vklopi alarm, ker ni ravno pomanjkanje tega profila. Ko prideta do konca razgovora mu reče da bi ga zaposlil. Plača za zjokat, pogodba za določen čas v nedogled. Je takoj postalo jasno zakaj že 3 leta išče. Kasneje se je pozanimal o firmi, tip ima prakso da nobenemu ne da za nedoločen čas, plače ne dvigne nikoli. Temu posledično so mi vsi ušli, firma je več ali manj polna bosancev. Verjetno je on med tistimi, ki po tv jokajo kako ne dobijo delavcev in jih morajo uvažati
Že leta nazaj sem pisal; na netu objaviti seznam takšnih firm. Še prehitro bi zaprli svojo dejavnost. Pa šli sami med delavce za minimalca....
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

dexterboy je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Mi je kolega razlagal, je bil par dni nazaj na razgovoru. In mu pravi tip da že 3 leta išče njegov profil in ne najde. Njemu se vklopi alarm, ker ni ravno pomanjkanje tega profila. Ko prideta do konca razgovora mu reče da bi ga zaposlil. Plača za zjokat, pogodba za določen čas v nedogled. Je takoj postalo jasno zakaj že 3 leta išče. Kasneje se je pozanimal o firmi, tip ima prakso da nobenemu ne da za nedoločen čas, plače ne dvigne nikoli. Temu posledično so mi vsi ušli, firma je več ali manj polna bosancev. Verjetno je on med tistimi, ki po tv jokajo kako ne dobijo delavcev in jih morajo uvažati
Že leta nazaj sem pisal; na netu objaviti seznam takšnih firm. Še prehitro bi zaprli svojo dejavnost. Pa šli sami med delavce za minimalca....

Narod glup je raje objavljal firme, ki ne želijo zahtevati PCT pogojev od ljudi. Pa saj si zaslužijo da so revni in sužnji.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

LukiYo je izjavil:

V mehaniki, strojih, hardware-u in ostalem pa ni denarja (za strokovnjake)? Hočeš rečt, da so samo IT strokovnjaki dobro plačani, drugi profesionalci izven IT pa ne?
Jaz mislim, da če se dnevno izobrazuješ v svoji obrti (poleg šihta seveda), študiraš/šraufaš/spoznavaš novosti pozno v noč/vikende/praznike (skratka se odrekaš) in to delaš par let, da nabereš X0000 ur, tako kot delajo dobri programerji, na koncu sigurno tudi sam prejmeš pošteno plačilo.

Če pa se trudiš povprečno, si tudi plačan povprečno. V IT je tako, kot drugje: tvoj vložek = tvoja plača. Oziroma še lažje, saj imaš orodje že nabavljeno, znanje pa na google-u. Samo še tvoj input manjka očitno.

Pa vseeno *povprecno* danes pomeni 2x vec v zepu za ITjevca primerjano ostalim. Pokazi mi evo oglas za avtomehanika,elektricarja,vodovodarja.... pa naj bo z 20 let izkusnjami z 4k+ bruto, za posiljevalce tipkovnic je oglasov 3-4k+ kolk ces.

OneYellow ::

Ma kaki avtomehaniki ipd. Še pravniki, inženirji strojništva, gradbeništva ipd. v povprečju nimajo 4k+.:))

Pomojem je kul da si električar, vodovodar pa mal brez računov delaš. To se pa kr nabere preko 2k. Da pa si zaposlen pri nekom in imaš 2k je pa v Sloveniji težko. Že tam 1200 - 15000 je težka. Tudi odvetniki niso več kar so bili, razen seveda odličnih.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Recimo en oglas za delo v Romuniji, oz kako se pise oglase v primerjavi s Slovenijo:
https://www.bestjobs.eu/en/job/freight-...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Pomojem je kul da si električar, vodovodar pa mal brez računov delaš. To se pa kr nabere preko 2k. Da pa si zaposlen pri nekom in imaš 2k je pa v Sloveniji težko. Že tam 1200 - 15000 je težka. Tudi odvetniki niso več kar so bili, razen seveda odličnih.

Štromarji imajo trenutno 25 EUR/uro.

Lepih 4k+ mesečno, ali pa še več, če delaš še malo na črno. Sicer to pomeni 12 urni delovnik, ampak je bi ga...

Info od mojega kolega, ki je ravno tako štromar, pa mora včasih kloga najeti, ker mu za vsa dela zmanjkuje folka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Mato989 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A eni kaj berete?

Piše DOBRIM POZNAVBANJEM STROKE... ne piše z izkušnjami v samem avtomehaničnem procesu ampak to za mene jasno nakazuje da želijo nekoga ki RAZUME teorijo...

Mehanik ti bo s teorijo popravljal avto. Jaz tudi v teoriji vem, da je potrebno menjat na bMW-ju ketno.

bambam20 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A eni kaj berete?

Mehanik ti bo s teorijo popravljal avto. Jaz tudi v teoriji vem, da je potrebno menjat na bMW-ju ketno.

Kdo pa pravi da ne bo imel mentorja in se tam uvajal?

Malidelničar ::

Invictus je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Lepih 4k+ mesečno, ali pa še več, če delaš še malo na črno. Sicer to pomeni 12 urni delovnik, ampak je bi ga...

Info od mojega kolega, ki je ravno tako štromar, pa mora včasih kloga najeti, ker mu za vsa dela zmanjkuje folka.

Popolnoma se je obrnilo. Pa jim nisem fouš, tako je in tako mora biti. Tu dejansko deluje osnovni zakon ponudbe in povpraševanja.
Študenti so bili seveda zadnjih 20 let anomalija, dumping orodje.

Zanimiva teza, da bodo obrtniki prvi prebili magične neto plače nad 2k mesečno, po moje bo zanimivo, ker bodo začeli postavljati trend. Menim, da počasi bo to dvignilo tudi razvojne plače v firmah, ko bo uni dipl naravoslovno-tehnični folk zvedel, da ima njegov sosed s poklicno nad 2k EUR neto in bo pritisnil za višje lastne plače.
Še vedno bo težava levo mešetarjenje z minimalcem in njegovo umetno zviševanje, ampak to bo samo še pospešilo trende. Dolgoročno se bo to poznalo na upadu vpisa v gimnazije in verjetno pride še en nov val upada vpisa na družboslovne fakse.
Osebno mi bo zanimivo, ali bi v 10-15 letih bila opcija, da bi dobili slovenske zidarje (etnične Slovence), ki bi spet začeli delati na gradbiščih in bi zamenjali albansko/bosansko delovno silo. Ampak dober slovenski zidar bo seveda prišel 1,5-2k EUR neto. Kar spet ni nič narobe, glede na pogoje dela.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Invictus je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ce ima lasten SP mogoce. Drgac so place zaposlenih stromarjev za placo se vedno sramotne, sploh pa glede na to da jih kao velik primankuje deficitarno pa to. Po poklicu sem elektrotehnik in vem kaj govorim. Tu na stajerskem se place elektricarjev gibljejo med 1500 do max 2000 bruto, realno kakih 10e na uro, kelnarca zasluzi vec k povprecen stromar.

Zgodovina sprememb…

Evo, prvi oglas z objavljeno placo za elektricarja @careerjet:
https://www.careerjet.si/jobad/si07a605...
Ko voli nek izvoli
;((

Malidelničar je izjavil:

Invictus je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Popolnoma se je obrnilo. Pa jim nisem fouš, tako je in tako mora biti. Tu dejansko deluje osnovni zakon ponudbe in povpraševanja.
Študenti so bili seveda zadnjih 20 let anomalija, dumping orodje.

Zanimiva teza, da bodo obrtniki prvi prebili magične neto plače nad 2k mesečno, po moje bo zanimivo, ker bodo začeli postavljati trend. Menim, da počasi bo to dvignilo tudi razvojne plače v firmah, ko bo uni dipl naravoslovno-tehnični folk zvedel, da ima njegov sosed s poklicno nad 2k EUR neto in bo pritisnil za višje lastne plače.
Še vedno bo težava levo mešetarjenje z minimalcem in njegovo umetno zviševanje, ampak to bo samo še pospešilo trende. Dolgoročno se bo to poznalo na upadu vpisa v gimnazije in verjetno pride še en nov val upada vpisa na družboslovne fakse.
Osebno mi bo zanimivo, ali bi v 10-15 letih bila opcija, da bi dobili slovenske zidarje (etnične Slovence), ki bi spet začeli delati na gradbiščih in bi zamenjali albansko/bosansko delovno silo. Ampak dober slovenski zidar bo seveda prišel 1,5-2k EUR neto. Kar spet ni nič narobe, glede na pogoje dela.

Dokler ne bo placa 3-5x visja primerjano drzavnoparazitskim sluzbam v ju/js/monopolci slovenskega zidarja ne bos videl, kmalu tudi slovenskega slosarja, elektricarja, vodovodarja....

Zgodovina sprememb…

Žal je tako, da v poklicnih vodah lahko delajo tujci in so zelo konkurenčni, v JU pa moraš imeti visoko izobrazbo in napreduješ skoraj ne. V poklicnih vodah pa lahko odpreš svoj biznis in lahko služiš hitro zelo dobro. Seveda pa za furanje biznisa ne bo dovolj srednja šola. Bo treba znanje močno nadgradit v več smereh(ne v papirju). Pa še rizik je znatno večji.
Samo Valvoline bi imel 3x plačo, nič rizika, nič $ vložka, nič papirologije. Samo zato ker se mu zdi.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Pat_MaGroin ::

V Sloveniji place ne bodo sle gor, ker enostavno nimamo proizvodov /storitev, ki bi podpirale to.

Pocasi lezemo tja kot država, kamor spadamo: med revne in nerazvite.
««
12 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28244367 (12191) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43068386 (49666) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10428523 (23889) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22162342 (48472) bbf

Več podobnih tem