Forum » Loža » Vprašanje glede zdravstvenega pregleda
Vprašanje glede zdravstvenega pregleda
Tiha voda ::
Potencialni delodajalec me je poslal na zdravstveni pregled, potem pa se je odločil, da me ne zaposli takoj ampak mogoče čez kašen mesec ali dva. Komu zdaj pripada to zdravniško potrdilo, ali ga lahko uporabim za zaposlitev drugje, ali bi jim ga bilo treba v tem primeru plačat?
Zanima me še, ali si lahko za 20 ur redno zaposlen pri enem, za 20 ur pa pri drugem delodajalcu in če so kakšne posebnosti takšne ureditve, ali ti recimo pripada 2x malica, če ne, kateri jo plača? Kaj pa redna zaposlitev za skupaj več kot 40 ur, ali je možna ali redno pri enem, pri drugem pa pogodba, popoldanski s.p. ali kaj podobnega?
Hvala za odgovore.
Zanima me še, ali si lahko za 20 ur redno zaposlen pri enem, za 20 ur pa pri drugem delodajalcu in če so kakšne posebnosti takšne ureditve, ali ti recimo pripada 2x malica, če ne, kateri jo plača? Kaj pa redna zaposlitev za skupaj več kot 40 ur, ali je možna ali redno pri enem, pri drugem pa pogodba, popoldanski s.p. ali kaj podobnega?
Hvala za odgovore.
fikus_ ::
Delodajalec ima za vsako delobno mesto (naj bi imel) oceno tveganja in na podlage te ocene je predvidena pogostost zdravniških pregledov in kaj vse opravijo na pregledu.
Tako da NE.
Lahko si zaposlen pri enem delodajalcu za x ur/teden, pri drugem za y ur/teden. Skupaj x+y=40ur/teden. Za več se morajo obračunat nadure, za kar ne vem, kako se boste dogovorili, kdo bo plačal. Lahko pa imaš še "popoldanski" s.p.
Za malico, prevoz pa ti ne znam povedat, bo kdo drug. Za 4 urnike vem, da jim pripada malica in prevoz.
Tako da NE.
Lahko si zaposlen pri enem delodajalcu za x ur/teden, pri drugem za y ur/teden. Skupaj x+y=40ur/teden. Za več se morajo obračunat nadure, za kar ne vem, kako se boste dogovorili, kdo bo plačal. Lahko pa imaš še "popoldanski" s.p.
Za malico, prevoz pa ti ne znam povedat, bo kdo drug. Za 4 urnike vem, da jim pripada malica in prevoz.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaposlitev za krajši delovni časOddelek: Loža | 2498 (1889) | Tidule |
» | Zaposlitev preko SP-ja vs. za nedoločen čas (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 24936 (17374) | Gregor P |
» | Zaposlitev za krajši delovni čas od polnega.Oddelek: Loža | 6464 (4256) | Mato989 |
» | Skrajšani delovni čas - neto?Oddelek: Loža | 1496 (1119) | matobeli |
» | V službi tudi po 10 ur? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9117 (7427) | T0RN4D0 |