» »

V službi tudi po 10 ur?

V službi tudi po 10 ur?

1
2
»

Gandalfar ::

ker ti nihce v resnici ne steje ur?

krucymucy ::

Jaz ne razumem zakaj delate nadure, če niste plačani.


Tudi jaz ne. Po svoje pa tudi razumem delodajalce glede (ne)izplacila nadur, ker se (je) v veliko primerih izkorišča "nadure" za delo, ki bi ga morali opraviti že med delovnim časom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krucymucy ()

jk ::

Verjetno nima smisla razlagat nekomu, ki tega preprosto noče razumet. V vaših očeh so delodajalci super in izredno pošteni vsi ostali pa popolni lenuhi. Zagotavljam ti, da temu ni tako. Zakaj delamo nadure, če nismo plačani? Preberi kar sem napisal še enkrat. Se pa strinjam z tem, da je veliko ljudi, ki v 8 urah ne opravijo dela, ki bi ga morali v 1 uri. Ampak takim se preprosto je... in menjajo službe nonstop. Veliko vas je tukaj študentov in tudi jaz sem tako razmišljal kot nekateri tukaj. Ko prideš v službo in delaš nekaj let pa vidiš realnost. Veliko vas je programerjev. Tudi teh nekaj poznam in npr. od enega so po 36 urnem delu (brez spanca) zahtevali, da pride delat čez 8 ur. Ker je bil od doma oddaljen več kot 1 uro je spal kar v avtu. Počitka (daljšega) tudi po tem delu ni bilo in nadure niso bile plačane. Človek je dal na koncu odpoved in je šel delat v Nemčijo. Ali bo tam kaj bolje ne verjamem verjamem pa da bo plačan bolje. In na koncu vprašanje a je to za slovensko gospodarstvo dobro? Zgleda, da je.

Ziga Dolhar ::

Zakaj se ljudje pustijo "izkoriščat"?

Zadnjič je stara mama govorila o jamrarijah neke njene kolegice. Kako je vse "narobe" in podobno ... Pa sem jo vprašal, zakaj ta ženska ne gre k odvetniku. Sem bil skoraj nadrt nazaj, "Ja odvetniki so dragi!"

Očitno so odvetniki dražji kot vse tiste neizplačane plače, neplačane nadure, neizkoriščeni dopusti in izgubljeni živci.
https://dolhar.si/

MadMicka ::

jk, daleč od tega, da bi jaz trdil, da je vse lepo in prav. Samo opozoril sem na klasično zadevo, da vsaka ura nad 40 ur na teden ni nujno nadura.

CrniE, 2600 do 2800 ur na leto je dokaj pogosta zadeva zlasti v gostinstvu in gradbeništvu. Letna kvota ur je, če zaokrožimo, 2.080 ur (52*40). Nadur je na leto lahko največ 230, tako da morajo taki delavci, če do konca leta ure ne bodo pošlihtane (in dostikrat niso), za ves višek ur vložiti tožbo. Čisto preprosto.

LuiIII ::

Sam delam v podjetju kjer lahko naštepam manj kot 8 ur dnevno v povprečju na mesec. Zato sem tudi manj plačan. Če delam nadure se mi to seveda ne izplača saj so le te, kot je to že v navadi, plačane celo slabše kot redne ure. Zato je bolje, da delam manj in imam več časa za druge veliko pomembnejše stvari stvari (družina,...). Maštanja in reševanja službenih problemov doma pa tako ali tako nihče ne ceni zato je marsikateri problem sicer rešen (hudir je če se hobi in delo prekrivata) a rešitev ni izvedena in je zamolčana. Gre pa seveda v osebno bazo znanja in se uporabi, ko se to izplača. Tipičen primer nestimuliranega razvojnega kadra.

Tody ::

Se strinjam z Žigo. Sam sem redno zaposlen in imamo registrator delovnega časa, narediti moramo tisti 8x5 ur na teden in imamo lahko največ 30 nadur, ki se prenesejo v naslednji mesec. Te nadure sicer niso plačane ampak se lahko zmeniš z nadrejenim da jih koristiš namesto dopusta. Če so ljudje normalni pač se da vse z njimi zmenit. Če je nekdo tako butast (pač programerju ne morejo biti neumni) da se v poklicu, ki ga iščejo domala vsa podjetja ki imajo IT oddelek iščejo pusti izsiljevat potem je to njegov problem in ne problem slovenije ali 60 urnega delovnika.

Če pa človek sam sebi laže in v 36 urah naredi 12 ur dela in 20 ur igrc potem to nekako je upravičeno ane ;) Poleg tega pa come on po 36 urah pač nemoreš več mislit, kaj šele gledat v zaslon...

shark_nm ::

10 urni delovnik je bedno, ker potem dejansko nebo nadur oziroma jih bo manj in bo plača hudo majhna.Nekateri lih iz teh nadur izhajajao, ko dela po 10 ur. Zaj bo pa pol manj plačan za uni 2 uri

Mercier ::

Osem ur delat ni malo, bogme ni. Mislim, klofat po tipkovnici.

jk ::


Če pa človek sam sebi laže in v 36 urah naredi 12 ur dela in 20 ur igrc potem to nekako je upravičeno ane ;) Poleg tega pa come on po 36 urah pač nemoreš več mislit, kaj šele gledat v zaslon...


Človek, ki bi 'delal' 36 ur in od tega igral igrice 20 ur je zame popoln bebec in si zasluži nogo. Po 16 urah kaj šele po 36 urah ne moreš več mislit konstruktivno. Jaz npr. sem po 12 urah za odstrel in odidem domov ker ne morem več nič pametnega naredit. Počitek pa gremo naprej pa, če se to še tako trapasto sliši. Včasih je treba malce 'potegnit' ni problema. Nekateri zmorejo več nekateri manj. 36 ur pa je norost, ki pa si je v primeru, ki sem ga opisal ni želel nihče drug kot njegov šef in od njega naročnik storitve. Denar pač...

V IT verjamem, da je mogoče stvar kot pravite drugačna. V ostalih panogah pa mislim, da je podobna kot sem opisal. Vsaj v avtomobilski industriji je tako. Kdor jo pozna mislim, da ve kaj mislim.

T0RN4D0 ::

Poznam človeka ki je sposoben delat _konstruktivno_ 36 ur. Tudi programira. Če je kakšna gužva prostovoljno ostane v firmi od 7 do 3, popoldne, ponoč, spet zjutri, pa še pol potegne kakšno urco. Večina nas tega ne zmore, določenim to pač ni težava. (je pa ta človek programiru tud že za lastno zabavo en teden skup, se zatopi v kej in zgubi občutek za čas).
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obračun nadur v službi

Oddelek: Loža
478451 (5417) solatko
»

Koriscenje viska ur v sluzbi

Oddelek: Loža
357003 (5508) deltacqb
»

Delovni čas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6210576 (7730) Mato989
»

Razmere v proizvodnji za Apple boljše kot pred leti, a slabše kot lani

Oddelek: Novice / Ostale najave
309143 (6515) nekikr
»

Prevoz do dela (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12126813 (22899) Invictus

Več podobnih tem