» »

Katere ribe v konzervi?

Katere ribe v konzervi?

1
...
3 4
5
»

dr.Akula ::

Hvala Leo! Same dobre informacije deliš :D
ni podatka

kumer ::

c3p0 je izjavil:

Se to še dobi v Lidlu?
Če se, kje se nahajajo? Sem iskal, pa nisem našel.
Hvala
LP

stratosD ::

Lidl KP jih še ima...vzel 2 prejšnji četrtek.

Groot ::

Tudi v Ljubljani v več Lidlih sem v zadnjih tednih še nemoteno dobil. Najdeš jih pa zraven vseh drugih rib v konzervah in paštet.

vinkop ::

kumer je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Se to še dobi v Lidlu?
Hvala
LP

glede na primerjavo z Delamarisem v kvaliteti ni nobene razlike, so pa 2€ po pločevinki cenejše, če se gleda redno cemo. Te skuše v Lidlu se mi zdi da so 0.89€, 2.89 ali 2.99 pa so prav tako v Lidlu Delamarisove. Skratka še danes mi ni jasno zakaj so Delamariseve 2€ dražje, ko pa ni nobene razlike. Jedel večkrat ene in druge, v zadnjih treh, štirih mesecih jem samo skuše Danskega porekla za 0.89€ iz Lidla.

mojsterleo ::

Prejšnji teden sem bil v LJ Lidlu v Šiški (Spektra). Imeli so tri platojčke omenjenih rib. Zakaj je cena takšna kot je? Verjetno bližina surovin, lasten ulov itd.

kumer ::

hvala za odgvoore, potem so očitno še na voljo
sedaj jih samo še moram najti, očitno bom moral preiskati cel Lidl, ker jih ne dajo zraven drugih ribjih konzerv :'(
oni že vedo zakaj...

mancslo ::

A ta cena je prek lidl aplikacije?

c3p0 ::

Ne... jaz sem jih našel zraven ostalih ribjih konzerv. Odvisno pa od lokalnih zalog, lahko da je ponekod pošlo, novih pa ni/ne bo.

tilen03 ::

So Delamarisove skuše v *esktra* deviškem olju vredne cene ali ne?

Ganon ::

Delamarisove so odlične, narediš si zalogo takrat, ko so po evro in pol.

vinkop ::

tilen03 je izjavil:

NE, za moj okus....

mancslo je izjavil:

A ta cena je prek lidl aplikacije?
Redna cena. ;)

tilen03 je izjavil:

Lahko rečem, da so odlične. Tudi sam imam manjšo zalogico.
Cena? Kupim jih, kadar imajo kakšne popuste. Redna cena čez 4 eur za pločevinko pa mi je vseeno malce too much.

Zgodovina sprememb…

kumer je izjavil:

hvala za odgvoore, potem so očitno še na voljo
sedaj jih samo še moram najti, očitno bom moral preiskati cel Lidl, ker jih ne dajo zraven drugih ribjih konzerv :'(
oni že vedo zakaj...

Običajno so zraven redne ponudbe rib, paštet, doručkov itd. Niso na tistem tedenskem regalu. Priznam, ker so pločevinke malce nevpadljive, greš hitro mimo, ne da bi opazil.

Lahko pa da jih nimajo. Klasičen Lidlov problem. V enem imajo 20 kosov hlač ki jih hočem, v drugem pa sploh ne vedo, da tiste hlače obstajajo.

Možno pa je tudi, da imaš ravno na svojem koncu veliko ljubiteljev tovrstnih rib in se hitro razprodajo. Poskušaj obiskati trgovino ob kakšni manj običajni uri.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Kaj pa kaksne premium ribje konzerve, lahko tudi po premium ceni? Poceni rib itak ne mislim jest vsak teden, ampak recimo 1x na pol leta.

Zamrznjeni fileji z lidla dobri, ribe s sosednjega ribnika itak vrh ponudbe, kaj pa od konzerv? Take ki ne smrdijo in se ti ne spahuje po njih?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Twixz ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kaj pa kaksne premium ribje konzerve, lahko tudi po premium ceni? Poceni rib itak ne mislim jest vsak teden, ampak recimo 1x na pol leta.

Zamrznjeni fileji z lidla dobri, ribe s sosednjega ribnika itak vrh ponudbe, kaj pa od konzerv? Take ki ne smrdijo in se ti ne spahuje po njih?

Rio mare grilled so zame najboljše ribe kar sm jih jedel.
Je pa cena tudi temu primerna, mislim da so že 4€.

mancslo ::

vinkop je izjavil:

kumer je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Se to še dobi v Lidlu?
Hvala
LP

glede na primerjavo z Delamarisem v kvaliteti ni nobene razlike, so pa 2€ po pločevinki cenejše, če se gleda redno cemo. Te skuše v Lidlu se mi zdi da so 0.89€, 2.89 ali 2.99 pa so prav tako v Lidlu Delamarisove. Skratka še danes mi ni jasno zakaj so Delamariseve 2€ dražje, ko pa ni nobene razlike. Jedel večkrat ene in druge, v zadnjih treh, štirih mesecih jem samo skuše Danskega porekla za 0.89€ iz Lidla.

A niso tole odpoklicali/ umaknili iz prodaje? Neke snovi, se ne spomnim...

IL_DIAVOLO je izjavil:

Klinc riba je riba. Nisi točno specificiral, v čem je problem. Je to olje? Luske? Kakšni drugi alergeni?

Če bi rad ribo, ki ne smrdi in nima okusa po ribi. probaj Despar skušo v oljčnem olju (modra škatlica).
Če bi rad brez ali z manj olja, probaj grilled file lokarde v lastnem nalivu / z malo extra deviškega oljčnega olja, oboje dobiš v Lidlu, Eurospinu - podolgovata konzerva.

Kakšni kakovostni tuna fileji tudi ne bodo škodili - Adriatic Queen ali Eva tuna fileji (oboje kvadratna konzerva) v oljčnem olju so super. Izogibaj se okroglih konzerv. Tisto so zmlete odpadne tunine smeti.

Sardine lahko pa kar pozabiš. Razen morda tiste brez kože in kosti.

mancslo je izjavil:

A niso tole odpoklicali/ umaknili iz prodaje? Neke snovi, se ne spomnim...

Umaknili so skuše v rastlinskem olju v 170g podolgovati modro-rumeni konzervi, poreklo Poljska.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Almare seafood s hoferja so bile edine na nivoju. Lep kos fileja in v paradižnikovi omaki.

Nekaj v tej smeri.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Matejjjjj ::

DeusB je izjavil:

Moram potrdit, da so te Delamarisove skuše, o katerih je govora, res dobre. Sem bil prav presenečen nad okusom. Kdor občasno poje kakšno konzervo rib, naj si jih kar kupi, bo navdušen.

ja, zanimivo. najbrž mediteranskih/jadranskih skuš ni več za konzerviranje, surovina je najbrž kar enaka, severnomorska...

Daleč najboljša konzervirana riba kar sem jih jedel, so bili kuhani repni fileji lokarde v olju, zraven pa nekaj malega začimb, mogoče celo brinova jagoda, se ne spomnem več. Stekleničko s tem sem kupil od ribičev v Kaliju na Ugljanu. Brez konkurence najboljša hrana...

IL_DIAVOLO je izjavil:

Almare seafood s hoferja so bile edine na nivoju. Lep kos fileja in v paradižnikovi omaki.

Nekaj v tej smeri.
Almare seafood je Hoferjeva blagovna znaka za morske produkte.
Verjetno si mislil slanike (herringsfilets)? Te še vedno imajo, različne omake. V paradižnikovi jih ima tudi Spar in Eurospin.

Matejjjjj je izjavil:

ja, zanimivo. najbrž mediteranskih/jadranskih skuš ni več za konzerviranje, surovina je najbrž kar enaka, severnomorska...
Skuše Scomber Scombrus lovijo v Severnem Atlantiku. Lokarde (Scomber Japonicus) so precej pogostejše v Jadranu in v Aziji. Tko da če najdeš konzervirano skušo iz Jadrana, je najbrž Lokarda.

Zgodovina sprememb…

1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera tuna v olivnem olju ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16840762 (9976) mitkos
»

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )

16221695 (15521) IL_DIAVOLO
»

Lidl kvaliteta...? (strani: 1 2 3 4 )

19163090 (50539) darkolord
»

Ribe z zelenjavo

206313 (5716) whatever

Več podobnih tem