» »

Podražitve elektrike - Gen-i

Podražitve elektrike - Gen-i

««
11 / 17
»»

suzu ::

Sc0ut je izjavil:

Pa saj bi lahko to temo v javnosti obračali 100 na uro, dokler se distributerji ne bi potegnili nazaj. Taka cena štroma je državni samomor in zato je treba najprej nemce na go***.

Pa za zraven še vse navijače za UA/RU/ZDA vojno. Fotovoltaike pa pribiti na njihove panele, elektrovoznike dati pod njihov avto in odmontirati gume, tistega, ki si je spomnil, da jih država sponzorira pa poslati na doživljensko prisilno delo v kamnolom

Dejansko so za svoje navijanje in flikanje nizke samopodobe, oškodovali vse ostale Slovence.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: suzu ()

WizzardOfOZ ::

Boštjan__Q je izjavil:

Ne zavajam, procent je res 87,4 %, ti si trdil da ni nikjer nad 80 %. Je. In to je Jollywood, ena največjih in najbolj uglednih firm pri panelih, ni to kar en random kitajc.

Katera slovenska firma ponuja to? Pokaži kaj ta slovenska firma da od sebe.

Tujina me ne zanima, ker mora biti za uspešno garancijo VEDNO še postavitev s strani pooblaščene osebe, ki garantira, da je postavljeno tako kot mora biti. Drugače ti že takoj lahko rečejo, da ni postavljeno po njihovih standardih in se obrišeš pod nosom za garancijo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Boštjan__Q ::

SolNavitas ima v ponudbi Jollywood panele, nam je on delal, pa sploh ni edini, večina slovenskih monterjev sončnih elektrarn ti na tvojo željo lahko dobavi. Je pa Jollywood malo dražji od ostalega, gre pač za malo bolj premium panele.

Zgodovina sprememb…

Dragi so, glede na to, kaj ponujajo. SolNavitas daje garancijo na panele 25 let in garantirajo, da bodo paneli po 25 letih še vedno nad 80% moči dajali od sebe. (torej 80.01% pa so še vedno kriti). Dajo pa samo 10 let garancije na vgradnjo. Ostali dajejo od 12 let naprej, večina pa že daje 15 let garancije na vgradnjo panelov.

Sedaj pa še enkrat pojdi pogledat, kašne pogoje garancije so vam napisali na račun.

ViperR ::

stara mama je izjavil:

https://www.finance.si/okolje-energija/...

Sam ta negativna cena elektrike se seveda nič ni poznala pri končnih uporabnikih.

Pozna se lahko samo negativno. Zakaj? 2razloga:

1. Imamo fiksno tarifo in ne dinamično, torej se elektriko kupuje na dolgoročnih trgih in ne na spot. Poleh tega če imaš porabo 30MWh/h in za vikend samo 150MWh/h boš takrat višek prodajal (guess what, po negativni ceni).
2. Poleg tega imamo idiotski netmetering, ki te sili, da proizvajaš elektriko po negativni ceni. Torej namesto sklopit elektrarne, ko je negativna cena in kupit nazaj prodane količine ter s tem zaslužit ogromno denarja tega ne smeš storiti. V slovenijo smo ta dan s soncnimi el. Proizvajali smo cca 600HWh/h. Množi to z -500EUR, poglej koliko negativnih ur smo imeli v letu 2023(hint: veliko).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ViperR ()

WizzardOfOZ je izjavil:

Dragi so, glede na to, kaj ponujajo. SolNavitas daje garancijo na panele 25 let in garantirajo, da bodo paneli po 25 letih še vedno nad 80% moči dajali od sebe. (torej 80.01% pa so še vedno kriti). Dajo pa samo 10 let garancije na vgradnjo. Ostali dajejo od 12 let naprej, večina pa že daje 15 let garancije na vgradnjo panelov.

Sedaj pa še enkrat pojdi pogledat, kašne pogoje garancije so vam napisali na račun.

SolNavitas in katerikoli drugih monter sončnih elektrarn ne daje nobene garancije na panele, garancijo na panele daje proizvajalec, v tem konkretnem primeru Jollywood garantira 87,4 % output po 30 letih. Kar pa daje monter, je pa garancija na montažo (če se nosilec panela skrivi ali kaj takega).

In ti boš po 29 letih kontaktiral proizvajalca in mu poslal panele v garancijsko "popravilo"? Al bo kontaktiral tistega, ki ti je prodal in zmontiral panele in ti napisal na račun da imaš samo 25 let garancije na panele?

Še enkrat preberi kaj sem napisal. Garancijo na panele daje proizvajalec. Zakaj bi monter napisal manj kot je dejansko garancije, je pa jasno samo tebi (verjetno si svoje garancijske pogoje za tvoje konkretne panele kar posplošil na vse proizvajalce).

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

Pa ti resnično verjameš da ti bo ta "garancija" proizvajalca kaj pomagala, če/ko bodo paneli začeli odpovedovat?
Da bo prišel kitajček in ti jih porihtal, zamenjal, ... ?

Najbolj optimistična varianta:
po mesecu/dveh email dopisovanja s proizvajalcem in dokazovanja da gre res za garancijsko zadevo, ko boš tu po njegovih navodilih delal meritve z opremo ki jo boš moral sam kupit, plezat po strehi, odklapljat panele in priklapljat tist instrumentarij, ti bo ugodil in sporočil, da mu dostavi okvarjene panele, nakar te bodo po pregledu le-teh in če bo res kot si mu zatrjeval, pri enem malem pooblaščencu sred kitajske džungle čakali nadomestni paneli.
Za prevoz poskrbiš sam.
Prav tako sam poskrbiš (plačaš monterja) za montažo na tvoji strehi, če jih že po čudežu spraviš k sebi domov.

Zdaj pa zaradi mene lahko uživaš v vsem svojem prepričanju kako ti garancija krije vse, ampak nehaj že nabijat o superiornosti nekega potrošnega izdelka kot najbolj butast trol.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

Ne zna stopit na realna tla. Se vidi da še ni začel služit svojega denarja, mamičin pa zaenkrat zanj še na drevesih raste.

stara mama ::

Boštjan__Q je izjavil:

Plus če imaš EV z vehicle to grid tehnologijo ga lahko filaš z viški čez dan če delaš doma, nato pa ponoči porabljaš z njega do nekega procenta (recimo toliko da ti ostane še 100 km ali pač kolkr pač rabiš če rabiš kam it).

Če če če če, če bi stara baba imela kaj tam spodi, bi bla stari ata.
Če bi delal od doma, ne bi niti imel avta, kaj šele da bi se spravu v tako neumno investicijo, kot je (trenutno) top šit električni avto.
Kar je možno na papirju in kaka je realnost sta dva različna svetova. V praksi mi avto ob sončnih dnevih skoraj nikoli ne stoji doma, zato ga tud mam!
Če če če če.... je pa dober izgovor, ko moraš upravičit sfaljene izdatke.

Zgodovina sprememb…

deco16 ::

Kako pa ti opravičiš svoj falirani nakup?

stara mama ::

Jih ne rabim, ker kupujem dejansko uporabnost, ne pa neke potencialne možnosti ki v praksi odpadejo.

m0LN4r ::

MadMax je izjavil:

Pa ti resnično verjameš da ti bo ta "garancija" proizvajalca kaj pomagala, če/ko bodo paneli začeli odpovedovat?

po mesecu/dveh email dopisovanja s proizvajalcem in dokazovanja da gre res za garancijsko zadevo, ko boš tu po njegovih navodilih delal meritve z opremo ki jo boš moral sam kupit, plezat po strehi, odklapljat panele in priklapljat tist instrumentarij, ti bo ugodil in sporočil, da mu dostavi okvarjene panele, nakar te bodo po pregledu le-teh in če bo res kot si mu zatrjeval, pri enem malem pooblaščencu sred kitajske džungle čakali nadomestni paneli.
Za prevoz poskrbiš sam.
Prav tako sam poskrbiš (plačaš monterja) za montažo na tvoji strehi, če jih že po čudežu spraviš k sebi domov.

Zdaj pa zaradi mene lahko uživaš v vsem svojem prepričanju kako ti garancija krije vse, ampak nehaj že nabijat o superiornosti nekega potrošnega izdelka kot najbolj butast trol.

Ko bi si lahk vsaj dopisoval, fora je da proizvajalca pod trenutnim imenom vec ne bo :)
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

A. Smith ::

m0LN4r je izjavil:

Ko bi si lahk vsaj dopisoval, fora je da proizvajalca pod trenutnim imenom vec ne bo :)

In lep primer tega je Bisol.
https://slo-tech.com/forum/t555931/p744...
https://slo-tech.com/forum/t555931/p744...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

WizzardOfOZ je izjavil:

Ne zna stopit na realna tla. Se vidi da še ni začel služit svojega denarja, mamičin pa zaenkrat zanj še na drevesih raste.

Sem na realnih tleh, za razliko od tebe služim svoj denar, ne sklepaj po sebi. Če tebi mamica denar daje, to ne pomeni da ga nam vsem.

MadMax je izjavil:

Za prevoz poskrbiš sam.

Edini ki je tu butast trol si ti, ne jaz. Že sama prisotnost garancije pomeni da je VERJETNOST da se kaj takega zgodi izredno majhna. Po vseh verjetnosti bodo paneli proizvajali preko tistih specificiranih 87 % po 30 letih. Če ne bodo, bom pač zadevo izmeril (opremo imam) jim poslal posnetek in oni bodo poslali nove. Stare pa zarad mene če pridejo iskat, ali pa tud če ne, meni je vseeno. Sicer pa glede na to kako kurcaš panele ti je očitno vseeno za keš, kajti s paneli lahko ogromno prihraniš. Ampak kaj to tebe briga, knede, ker ti denar itak mamica daje. WizzardOfOZ, vsa debata pa je bila samo to da sem jaz trdil da imam znamko panelov ki imajo garancijo na 87 % outuput po 30 letih, ti si pa trdil da to ni mogoče, da imajo največ 80 % po 25 letih, nato pa sem ti z garancijskimi pogoji dokazal da se motiš.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Še LG je prenehal z izdelovanjem panelov. Pa je LG bolj resna firma, kot xy kitajski proizvajalec.

Praksa kaže da staranje panelov ne bo noben problem. Paneli postavljeni pred 15 leti imajo zelo podoben output kot takrat ko so bili novi, pa procent gor ali dol. Sicer pa ne postavit panelov, sej boste vi na slabšem, ne jaz. ;)

Zgodovina sprememb…

stara mama je izjavil:

Boštjan__Q je izjavil:

Plus če imaš EV z vehicle to grid tehnologijo ga lahko filaš z viški čez dan če delaš doma, nato pa ponoči porabljaš z njega do nekega procenta (recimo toliko da ti ostane še 100 km ali pač kolkr pač rabiš če rabiš kam it).

Če če če če, če bi stara baba imela kaj tam spodi, bi bla stari ata.
Če bi delal od doma, ne bi niti imel avta, kaj šele da bi se spravu v tako neumno investicijo, kot je (trenutno) top šit električni avto.
Kar je možno na papirju in kaka je realnost sta dva različna svetova. V praksi mi avto ob sončnih dnevih skoraj nikoli ne stoji doma, zato ga tud mam!
Če če če če.... je pa dober izgovor, ko moraš upravičit sfaljene izdatke.

Ničesar ne opravičujem, samo govorim ti dejstva. Če avta na sončne dni doma nimaš ali če ne delaš od doma, potem lahko povsem enak efekt dosežeš z domačim baterijskim zalogonikom, ki se s soncem fila čez dan, nato pa preko noči iz njega nafilaš električni avto. 1 kWh novih LFP baterij je še 80 €, torej 2 jurja za 25 kWh.

Zgodovina sprememb…

Tebe res hudo daje bralno razumevanje.
Jaz te nisem žalil, ti pa kar vsepovprek...
Blagor ubogim v duhu.

Ne, ne daje me nobeno bralno razumevanje, si, žalil si me, in vse kar sem naredil je da sem ti nastavil ogledalo (tvoja svinjarija iz tvojega gobca se je nazaj odbila vate). Edini ki je tu ubog v duhu si ti.

aj šele da bi se spravu v tako neumno investicijo, kot je (trenutno) top šit električni avto.

Rabljen električni avto dobiš že za par jurjev, nov električni avto ENAKIH SPECIFIKACIJ (moči, opreme ipd) pa je dostikrat že za nakup cenejši od bencinarja, da o ogromnih prihrankih na gorivu sploh ne govorimo:

Zdele sem za hec na avtonetu filtriral koliko stane nov bencinski ali dizelski avto, primerljivih specifikacij kot Tesla model 3, z enako moči in enako opremo? Rezultat? 40.748 EUR stane Cupra Leon 2.0 TSI DSG, vendar ta ma precej manj pritljažnega prostora. Če izenačimo še to, je naslednji avto na seznamu (fitrirano od najcenejših proti najdražjim) avto ki stane 48.990 EUR. Tesla po subvenciji pride pa 38 jurjev, torej precej ceneje že za nakup, da o ogromnih prihrankih na gorivu sploh ne govorimo.

https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn...

Zgodovina sprememb…

Nak ljubček, napisal sem da se nehaj obnašati kot trol.
Povsem nekaj drugega kot tvoje primitivno direktno osebno žaljenje/zmerjanje s trolom.

sbawe64 ::

inžinir "Boštjan__Q" je nazaj.

Ignorirajte trola, prosim.
2020 is new 1984
Corona World order

MadMax je izjavil:

Nak ljubček, napisal sem da se nehaj obnašati kot trol.
Povsem nekaj drugega kot tvoje primitivno direktno osebno žaljenje/zmerjanje s trolom.

Nisem noben tvoj ljubček, tudi tole ni nič drugega kot primitivno osebno žaljenje. Ravno tako je omenjanje trola v takem kontekstu žaljivo, nisem noben trol, niti se ne obnašam kot trol. Sedaj pa dosti te tvoje trolarije. Očitno argumentov nimaš, zato ti ni preostalo nič drugega, kot da debato spelješ na stranpota. Se mi smiliš veš..

Zgodovina sprememb…

Oh srček, samo "kot trol" sem ti napisal, pa sem dobil poleg direktnega še da mi mamica denar daje, pa da imam gobec, pa...
Vseeno te imam rad, nikar se ne razpoči. Bo dolgcajt brez tebe ;)

Korestada ::

Na srečo nove cene veljajo le za 10 % porabe, za 90 % bodo regulirane.

Zgodovina sprememb…

Ne rabiš opletati z nobenimi srčki in ljubčki, za razliko od tebe nisem topel, si boš moral najt koga drugega za svoje svinjarije. ;)Tudi kot trol ne rabiš pisat, ker v mojih prispevkih ni bilo prav nič trolanja. Mamica denar daje je bilo namenjeno WizzardOfOZju, kajti on je prvi s tem po krivici začel obkladati mene.

Zgodovina sprememb…

Lej lej, še en tvoj trol multinick, Korestada :))
Škoda da nisem stisnil printscreen preden si spoznal zmoto in ta post spremenil v piko (pa nato še v zadnje).
Saj admini vidijo vse, le zavoljo veselega decembra so prizanesljivi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

Korestada ::

Seveda, spet neumnosti, argumentov pa nič.

sbawe64 je izjavil:

inžinir "Boštjan__Q" je nazaj.

Ignorirajte trola, prosim.

"Korestada" njegov najnovejši nick.
2020 is new 1984
Corona World order

Magic1 ::

Po "inžInirčku" vedno tako smrdi, da se ga zavoha po dveh besedah.
Magic

Smrdi po tebi, očitno ti dejstva niso všeč in kaj drugega je bolj prikladno kot si dat plašnice na oči, očitno imate raje lažnjivo propagando naftnega lobija kot pa dejstva..

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: sbawe64 ()

Še toliko dosleden ni, da ne bi copy/pastal enak tekst pod različnimi nicki, hehe.
https://slo-tech.com/forum/t237521/p809...
in
https://slo-tech.com/forum/t800472/p809...
Pa še rabi dokaz.
Iz take osebnosti bi kar nekaj psihiatrov lahko doktoriralo, tudi po večkrat :)

Kaj tebi ni jasno no, Korestada je bil narejen, ker je bil dostop do pisanja v temo Boštjan__Q "Zakaj so električni avtomobili prava stvar" zablokiran, to je vsa zgodba. Psihiara rabiš ti, ne jaz, na takih kot si ti bi doktoriral najmanj 10x. :)

Zgodovina sprememb…

Abucibucibucibuc, še zmer te mam rad 8-)

kriptobog ::

Boštjan__Q je izjavil:

Kaj tebi ni jasno no, Korestada je bil narejen, ker je bil dostop do pisanja v temo Boštjan__Q "Zakaj so električni avtomobili prava stvar" zablokiran, to je vsa zgodba. Psihiara rabiš ti, ne jaz, na takih kot si ti bi doktoriral najmanj 10x. :)

Odpres 50+ accountov, ker te vsakic fuknejo ven iz teme in pravis, da nisi psiho? :)) Ce bi bil normalen te ne bi vrgli ven, sploh pa ne bi kreiral se 50+ novih, zato da lahko naprej nabijas v isti temi. Tti rabis se kaj vec kot samo psihiatra.

Spet totalne bedarije, ne za razliko od WizzardOfOZ nisem psiho. Še zdej niso odgovoril zakaj si šel v samogradnjo sončne elektrarne, kjer boš optimistično prihranil 6000 EUR glede na to da bi ti jo delala firma (recimo Solnavitas, Gen-I sonce, ali katerakoli pač že), hkrati pa govoriš da si tako bogat, da si samo v enem večeru zapravil 20.000 EUR za pijačo? Nekaj ne gre tle skup ane.

Zgodovina sprememb…

Boštjan__Q je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Sem na realnih tleh, za razliko od tebe služim svoj denar, ne sklepaj po sebi. Če tebi mamica denar daje, to ne pomeni da ga nam vsem.

Spet lažeš. Drugače bi že dojel, da nimaš pojma in da si navaden trol.

Ne, za razliko od tebe ne lažem. Kakšen trol?! A sem kje trolal? Nisem. Za razliko od tebe..Edini ki ne dojame in nima pojma si ti..Kdo je začel z nekimi mamicami in podobnimi bedarijami? TI. Sicer pa glede na to kako kurcaš panele ti je očitno vseeno za keš, kajti s paneli lahko ogromno prihraniš.. WizzardOfOZ, vsa debata pa je bila samo to da sem jaz trdil da imam znamko panelov ki imajo garancijo na 87 % outuput po 30 letih, ti si pa trdil da to ni mogoče, da imajo največ 80 % po 25 letih, nato pa sem ti z garancijskimi pogoji dokazal da se motiš.

Zgodovina sprememb…

Boštjan__Q je izjavil:

Spet totalne bedarije, ne za razliko od WizzardOfOZ nisem psiho. Še zdej niso odgovoril zakaj si šel v samogradnjo sončne elektrarne, kjer boš optimistično prihranil 6000 EUR glede na to da bi ti jo delala firma (recimo Solnavitas, Gen-I sonce, ali katerakoli pač že), hkrati pa govoriš da si tako bogat, da si samo v enem večeru zapravil 20.000 EUR za pijačo? Nekaj ne gre tle skup ane.

Dokazuejs nasprotno. Cemu potem toliko blokad? Saj bo delala firma, samo ne bom preplacal materiala in dela. V vsakem primeru bi jo delala ista ekipa ali narocim pri gen-i ali pa ce dela direktno on s svojo firmo. Je namrec njihov podizvajalec za montazo elektrarn. Torej pri geniju bi placal x2 za isto zadevo, ista elektrarna in celo ista ekipa za montazo, torej zakaj bi potem naroceval preko genija? Najbolj da zacnem gledati se za vsak izdelek ki ga kupim v kateri trgovini je najdrazji, zato da grem tja, ker si lahko pac privoscim placevati drazje? :))

Boštjan__Q je izjavil:

Ne, za razliko od tebe ne lažem. Kakšen trol?! A sem kje trolal? Nisem. Za razliko od tebe..Edini ki ne dojame in nima pojma si ti..Kdo je začel z nekimi mamicami in podobnimi bedarijami? TI. Sicer pa glede na to kako kurcaš panele ti je očitno vseeno za keš, kajti s paneli lahko ogromno prihraniš.. WizzardOfOZ, vsa debata pa je bila samo to da sem jaz trdil da imam znamko panelov ki imajo garancijo na 87 % outuput po 30 letih, ti si pa trdil da to ni mogoče, da imajo največ 80 % po 25 letih, nato pa sem ti z garancijskimi pogoji dokazal da se motiš.

Kdo trola, ce ne ti? Zakaj te potem vsakic fuknejo ven iz teme?

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

Boštjan__Q je izjavil:

Dokazuejs nasprotno. Cemu potem toliko blokad? Saj bo delala firma, samo ne bom preplacal materiala in dela. V vsakem primeru bi jo delala ista ekipa ali narocim pri gen-i ali pa ce dela direktno on s svojo firmo. Je namrec njihov podizvajalec za montazo elektrarn. Torej pri geniju bi placal x2 za isto zadevo, ista elektrarna in celo ista ekipa za montazo, torej zakaj bi potem naroceval preko genija? Najbolj da zacnem gledati se za vsak izdelek ki ga kupim v kateri trgovini je najdrazji, zato da grem tja, ker si lahko pac privoscim placevati drazje? :))

Boštjan__Q je izjavil:

Ni res, ravno obratno. Mislim da nisi čisto razumel poante, jst čist podpiram samogradnjo sončne elektrarne, 6000 € prišparanega na ta račun se mi zdi veliko. Ampak to je 3x manj kot ti praviš da zagoniš v enem večeru za pijačo, zakaj bi potem se jebal in postavljal sam (ob pomoči znancev kot sam praviš), če je pa to zate drobiž?

Zgodovina sprememb…

Boštjan__Q je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Boštjan__Q je izjavil:

Boštjan__Q je izjavil:

Ni res, ravno obratno. Mislim da nisi čisto razumel poante, jst čist podpiram samogradnjo sončne elektrarne, 6000 € prišparanega na ta račun se mi zdi veliko. Ampak to je 3x manj kot ti praviš da zagoniš v enem večeru za pijačo, zakaj bi potem se jebal in postavljal sam (ob pomoči znancev kot sam praviš), če je pa to zate drobiž?

ZAto, ker imam, moram vse potrositi in placevati stvari x2 kot so v resnici? In kdo je rekel ,da se bom jebal sam? Delala bo ista ekipa, kot bi delala ce bi placal 14k gen-iju... Jaz kar bom delal bo kak fotka in skrb da majstri ne bodo zejni. Kar bi pocel v vsakem primeru. Torej zakaj bi moral placati toliko vec? Po kateri logiki?

Precej več dela je z vsem skupaj, kot pa če daš firmi narest na ključ. Prej si omenjal da boš delal ti in tvoj prijatelj krovec, ter še en prijatelj električar. Moje mnenje je da ni šanse da bi se česa takega loteval, če bi res v enem večeru zagonil 20.000 EUR za pijačo zase kot si prej govoril. Če imaš toliko keša da ti 20.000 EUR nič ne pomeni in ga raje zagoniš za pijačo v enem večeru, zakaj bi se potem tako zajebaval za bornih 6000 EUR prihranka. Pa še garancije nimaš. Verjamem ti da se boš lotil samogradnje sončne elektrarne, da si pa 20.000 EUR zagonil za pijačo v enem večeru pa pač ne.

Zgodovina sprememb…

Kalibri ::

RedDrake je izjavil:

Poleti obremenjujejo omrežje pratično vse hkrati. To pomeni, da mora biti omrežje sposobno delovati na maximumu do vsakega odjemalca hkrati, in to ne za 15 minut ampak poleti po 6-7 ur. Se pravi omrežje mora biti zelo konkretno dimenzionirano. To stane. To bo podražilo omrežnine.

Tole ne bo držalo.
Sedaj recijo hiše v vasi 5kW energije in jo dobijo iz elektrarne npr. 100 km proč. Omrežje imaš obremenjeno v celoti od elektrarne do hiš v vasi.
Ko dela ončnica, se bo energijo porabila od trafota do prvih hiš v vasi. Do mesta ne bo prišla. Če pa slučajno pride do sosednje vasi ali sosednjega mesta, bo omrežje obremenjeno samo do sosednje vasi ali do mesta in ne od elektrarne do vasi/mesta.
Tako da so to bajke, s katerimi nategujejo folk glede obremenjenosti omrežja. Kvečjemu bi bilo obremenjeno enako, ne pa bolj.

Boštjan__Q je izjavil:

Precej več dela je z vsem skupaj, kot pa če daš firmi narest na ključ. Prej si omenjal da boš delal ti in tvoj prijatelj krovec, ter še en prijatelj električar. Moje mnenje je da ni šanse da bi se česa takega loteval, če bi res v enem večeru zagonil 20.000 EUR za pijačo zase kot si prej govoril. Če imaš toliko keša da ti 20.000 EUR nič ne pomeni in ga raje zagoniš za pijačo v enem večeru, zakaj bi se potem tako zajebaval za bornih 6000 EUR prihranka. Pa še garancije nimaš. Verjamem ti da se boš lotil samogradnje sončne elektrarne, da si pa 20.000 EUR zagonil za pijačo v enem večeru pa pač ne.

Ta prijatelj krovec ima svoj sp in je podizvajalec za gen-i. Stromar ima verjetno tudi svoj sp in dela s te prijateljem krovcem. Za manjse elektrarne delata sama, ce je kaj vecjega imata se nekoga, ki pomaga lifrati panele na streho. In ta ista ekipa dela za gen-i. In ti me zdaj prepricujes, da bi moral placati geniju 14k za isto stvar? In ne, dela ni dosti vec kot na kljuc, razen da sem sam skucal vlogo. Papirologoijo naprej mi bodo pa oni zrihtali kar bom rabil za elektro, elektro bom pa ze jaz kontaktiral potem za priklop. Ful dela kajne. Garancijo imam normalno na vso opremo. Zakaj je ne bi imel? A ce kupis panele sam v trgovini nimas garancije? In samo zato, ker imam denar bi moral nujno narociti pri geniju ali pa komu drugemu na kljuc? Pa kaj ti jes, da imas take ideje? PA da se enkrat poudarim, ker ocitno se nisi dojel. Ista ekipa dela za gen-i, ker je njihov podizvajalec. Kaj je potem tista stvar, ki je vredna toliko vec? Kolegova ekipa dobi na postavljeno elektrarno od 2-2,5k, geni pa pobere ostalo smetano. Za kaj ze? Ce se lahko temu simple izognem in dobim prakticno isto zadevo, zakaj bi jim placeval toliko vec?

kriptobog
Zakaj repliciraš trolu ?
2020 is new 1984
Corona World order

Boštjan__Q je izjavil:

Precej več dela je z vsem skupaj, kot pa če daš firmi narest na ključ. Prej si omenjal da boš delal ti in tvoj prijatelj krovec, ter še en prijatelj električar. Moje mnenje je da ni šanse da bi se česa takega loteval, če bi res v enem večeru zagonil 20.000 EUR za pijačo zase kot si prej govoril. Če imaš toliko keša da ti 20.000 EUR nič ne pomeni in ga raje zagoniš za pijačo v enem večeru, zakaj bi se potem tako zajebaval za bornih 6000 EUR prihranka. Pa še garancije nimaš.

Bornih 6000€ prihranka? Se vidi, da si še na mamino joško priklopljen.

sbawe64 je izjavil:

kriptobog
Zakaj repliciraš trolu ?

Ker vem kdo je in je zabavno :))

WizzardOfOZ je izjavil:

Boštjan__Q je izjavil:

Precej več dela je z vsem skupaj, kot pa če daš firmi narest na ključ. Prej si omenjal da boš delal ti in tvoj prijatelj krovec, ter še en prijatelj električar. Moje mnenje je da ni šanse da bi se česa takega loteval, če bi res v enem večeru zagonil 20.000 EUR za pijačo zase kot si prej govoril. Če imaš toliko keša da ti 20.000 EUR nič ne pomeni in ga raje zagoniš za pijačo v enem večeru, zakaj bi se potem tako zajebaval za bornih 6000 EUR prihranka. Pa še garancije nimaš.

Bornih 6000EUR prihranka? Se vidi, da si še na mamino joško priklopljen.

Si sploh prebral? Seveda nisem, za razliko do tebe. Bornih 6000 EUR prihranka IZ NJEGOVEGA STALIŠČA, on namreč pravi da ima toliko keša, da 20.000 EUR zagoni samo za pijačo zase v enem samem večeru. Če privzameš da je to res, potem je 6000 EUR res boren prihranek.

Celo jasno sem napisal v prejšnjih postih, citiram: "Mislim da nisi čisto razumel poante, jst čist podpiram samogradnjo sončne elektrarne, 6000 EUR prišparanega na ta račun se mi zdi veliko. " Torej napisal sem da MENI se zdi 6000 EUR prišparanega veliko. Ampak za njega če res keš kar serje kot pravi pa ni veliko, v tem kontekstu je bila napisana beseda "bornih 6000 EUR prihranka". Zdej pa al ne znaš brat, al se pa nalašč butastega delaš..

Garancijo imam normalno na vso opremo. Zakaj je ne bi imel?

Ne govorim o garanciji na opremo, ampak na montažo.

Zgodovina sprememb…

koyotee ::

Ma koga boli k.... za 6000€. Get over it :))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
««
11 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov način obračunavanja omrežnine (strani: 1 2 3 4119 120 121 122 )

Oddelek: Loža
6083468886 (101) socialec

Sončna elektrarna? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27863649 (34039) BigWhale
»

Soncna elektrarna (strani: 1 2 3 )

10331418 (28969) Kaboom

Več podobnih tem