Forum » Elektrotehnika in elektronika » Popravilo konektorja
Popravilo konektorja
Tero ::
Zdravo.
Kabelski modem je bil za omaro, jaz sem malo preveč potiskal omaro in zlomil se mi je konektor :(
Kakšna ideja kako to popravit? Problem je da gre za RF konektor. Bi moral tole "konzervo" narazen vzet da bi lahko nazaj zalotal. Sploh nevem kako bi to naredil brez da jo poskodujem. Če konzervo razrežem bi jo lahko pol obdal z alu folijo?
Kabelski modem je bil za omaro, jaz sem malo preveč potiskal omaro in zlomil se mi je konektor :(
Kakšna ideja kako to popravit? Problem je da gre za RF konektor. Bi moral tole "konzervo" narazen vzet da bi lahko nazaj zalotal. Sploh nevem kako bi to naredil brez da jo poskodujem. Če konzervo razrežem bi jo lahko pol obdal z alu folijo?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Žal to ni možno z mojo opremo.
Ta konektor je precej zajeban. Čisto drugače kot na starig crt tv ko si lahko "konzervo" narazen vzel. Tu pa je zelo mala površina in na zadnjem delu vezje sploh ni dovolj površine za odlotat. Po mojem še to nekaj druga drži.
Torej moram modem vrečt v smeti pa upat da se me bodo na telemachu usmilil za novega?
Ta konektor je precej zajeban. Čisto drugače kot na starig crt tv ko si lahko "konzervo" narazen vzel. Tu pa je zelo mala površina in na zadnjem delu vezje sploh ni dovolj površine za odlotat. Po mojem še to nekaj druga drži.
Torej moram modem vrečt v smeti pa upat da se me bodo na telemachu usmilil za novega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tero ()
starfotr ::
Imaš 2 opciji.
Odnesi nekumu, ki ima opremo.
Pokliči Telemach in naj menjajo modem. Samo ne meči ga v smeti, naj ga oni vzamejo. Najbrž bo zastonj, 99 %.
Odnesi nekumu, ki ima opremo.
Pokliči Telemach in naj menjajo modem. Samo ne meči ga v smeti, naj ga oni vzamejo. Najbrž bo zastonj, 99 %.
TheBlueOne ::
Sestavi nazaj, povej, da modem ne dela. Verjetno bodo samo zamenjali, kakor ze nekdo omenja.
Ce pa res hoces popravljati pa ti, ce si iz Koroske, kaksen Lecnik to naredi za ca. 5-10€. Drugace pa najdes koga, ki se s tem ukvarja.
Ce pa res hoces popravljati pa ti, ce si iz Koroske, kaksen Lecnik to naredi za ca. 5-10€. Drugace pa najdes koga, ki se s tem ukvarja.
Telemach menjal modem :)
tony1 ::
Običajno so operaterji pri tem precej kooperativni, ker jim ti nosiš denar, modem je bil pa že itak zdavnaj zamortiziran... Sam sem tako na 150% raztegnil patch kabel za optiko, in so menjali brez vsake drame - zraven so mi deli še enega za rezervo za naslednjič, ko mi bo iz stropa dol spet modem padel
GupeM ::
So precej fleksibilni ja. Sicer ga pa sami popravijo za tiste 3 €, kolikor jih to stane in ga dobi naslednja stranka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 ima nov hibridni modem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 89423 (2497) | Andraz201 |
» | Telekom hibridni modem - izkušnje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 41437 (4503) | zlabra |
» | Fritzbox SFP modulOddelek: Omrežja in internet | 5793 (2824) | grimth |
» | Domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2703 (2040) | bombicar |
» | Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnikeOddelek: Omrežja in internet | 13873 (3219) | verto |