Forum » Loža » Amazon.com
Amazon.com
maja_2000 ::
Lep pozdrav vsem. :)
Prvič bom naročala preko Amazon.com in ker se po resnici povedano na te zadeve čisto nič ne spoznam, prosim da mi, kdo obrazlozi sledeče.
Skratka naročila sem izdelek v vrednosti 96,29EUR + poštnina 17,37EUR. Zaračunali so mi taxo oz. VAT 25,01EUR torej vse skupaj to pride 138,68EUR.
Torej, ker je izdelek pod 150EUR kolikor vem ne plačam nič carine. Ampak kaj pa DDV, a ga moram plačati ali je to ze vključeno v tisto taxo, ki znaša 25,01 ali mi bodo v Sloveniji še kaj zaračunali?
Vem, da je malo smešno vprašanje ampak se res ne spoznam na te zadeve.
Hvala za odgovor. :)
Prvič bom naročala preko Amazon.com in ker se po resnici povedano na te zadeve čisto nič ne spoznam, prosim da mi, kdo obrazlozi sledeče.
Skratka naročila sem izdelek v vrednosti 96,29EUR + poštnina 17,37EUR. Zaračunali so mi taxo oz. VAT 25,01EUR torej vse skupaj to pride 138,68EUR.
Torej, ker je izdelek pod 150EUR kolikor vem ne plačam nič carine. Ampak kaj pa DDV, a ga moram plačati ali je to ze vključeno v tisto taxo, ki znaša 25,01 ali mi bodo v Sloveniji še kaj zaračunali?
- zaklenilo: zee ()
styrian ::
vse se plača
Kaj, pa če isti izdelek naročim preko nemškega amazona, se potem tudi obračuna DDV glede na to, da smo v EU?
Obračuna se slovenska DDV stopnja. Lahko pa preusmeriš paket na mailboxde.com fizični naslov poštnega posrednika, dobila boš verjetno brezplačno poštnino in nemško DDV stopnjo. Vendar v tem primeru posrednik nekaj stane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: styrian ()
FireSnake ::
In zakaj bi ti bila tako posebna, da obstoječa tema ni dovolj dobra zate?
https://slo-tech.com/forum/t156653/0
Pa niti ni edina, jih je še več.
Neverjetno, kaj vse lazi sem iz med over net!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
In zakaj bi ti bila tako posebna, da obstoječa tema ni dovolj dobra zate?
https://slo-tech.com/forum/t156653/0
Pa niti ni edina, jih je še več.
Neverjetno, kaj vse lazi sem iz med over net!
Kolikor vem imam vso pravico, da postavim vprašanje, ki je bilo mimogrede lepo zastavljeno in spoštljivo, kar pa tvoj komentar absolutno ni. Pa za informacijo, v zivljenju nisem ničesar objavila na med over net in tudi ne vem zakaj si pokroviteljski in aroganten ob čisto navadnem vprašanju in to do popolnoma neznane osebe. Manire so ti očitno tuje.
Na naslednje provokacije se ne odzivam, vsem ostalim, ki ste svetovali pa najlepša hvala.
BlackHole ::
Poglej še na nemškem amazonu.de, tam ne bo carine, če je izdelek iz Evrope, pa še poštnina bi lahko bila nižja.
LP Marko
BuDi79 ::
Amazon ima na koncu vedno napisano katere stroške pokrije.. ampak kdo bi to bral, a ne.
Na nemškemu, francoskemu, italjanskemu, šparanskemu - in angleškemu - je vse vključeno v ceno, ddv in carina če bi bila... vse garantirano oni krijejo, če kdo še kaj računa pa povrnejo stroške.
VAT is inclusively charged on delivery rates for goods delivered within the European Union (EU) and the UK. If your delivery address is outside of the EU, you may also be subject to customs charges.
Iz Ameriškega vse sam plačaš posebej, iz japonskega tudi:
Your packages may be subject to the customs fees and import duties of the country to which your order ships. These charges are the recipient's responsibility.
Poljski in norveški pa ne pošiljata v Slovenijo.
Na nemškemu, francoskemu, italjanskemu, šparanskemu - in angleškemu - je vse vključeno v ceno, ddv in carina če bi bila... vse garantirano oni krijejo, če kdo še kaj računa pa povrnejo stroške.
VAT is inclusively charged on delivery rates for goods delivered within the European Union (EU) and the UK. If your delivery address is outside of the EU, you may also be subject to customs charges.
Iz Ameriškega vse sam plačaš posebej, iz japonskega tudi:
Your packages may be subject to the customs fees and import duties of the country to which your order ships. These charges are the recipient's responsibility.
Poljski in norveški pa ne pošiljata v Slovenijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
zee ::
Tema o amazonu ze obstaja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34049 (2837) | Nesta |
» | Dvig cene po plačanem informativnem izračunuOddelek: Loža | 2840 (1323) | m0LN4r |
» | Pravna pomoč - nasvetOddelek: Loža | 3121 (1479) | Slopek |
» | Nike trgovinaOddelek: Loža | 7534 (7131) | WallSreet |
» | "soliden" igračarski komp za čimmanj €Oddelek: Kaj kupiti | 2896 (2120) | DJ MartiNi |