Forum » Na cesti » Dizelski vs. bencinski motor pri rabljenem avtomobilu
Dizelski vs. bencinski motor pri rabljenem avtomobilu
i33a ::
Pozdravljeni,
kupujem rabljen avtomobil srednjega spodnjega razreda (Ford Focus / Seat Leon / Škoda Scala, ...).
Na leto ne nameravam delati dost več kot 10k km (delo od doma). Večino voženj pa je nad 50km po regionalnih cestah občasno pa seveda tudi kakšne krajše. Imam precej velike dileme glede izbire motorja med dizlom in bencinarjem. Kar sem slišal (nisem našel preverljivih virov) so dizli bolj za dolge proge in veliko km na leto. Jih pa pa precej veliko na voljo (uvoz iz Nemčije). Kakšno je vaše mnenje?
Priporočate avtomatski menjalnik ali bi (ostali) na ročnem?
Najlepša hvala za vsa mnenja in povezave kjer bi si o tem lahko več prebral.
kupujem rabljen avtomobil srednjega spodnjega razreda (Ford Focus / Seat Leon / Škoda Scala, ...).
Na leto ne nameravam delati dost več kot 10k km (delo od doma). Večino voženj pa je nad 50km po regionalnih cestah občasno pa seveda tudi kakšne krajše. Imam precej velike dileme glede izbire motorja med dizlom in bencinarjem. Kar sem slišal (nisem našel preverljivih virov) so dizli bolj za dolge proge in veliko km na leto. Jih pa pa precej veliko na voljo (uvoz iz Nemčije). Kakšno je vaše mnenje?
Priporočate avtomatski menjalnik ali bi (ostali) na ročnem?
Najlepša hvala za vsa mnenja in povezave kjer bi si o tem lahko več prebral.
kixs ::
Ceprav delas malo kilometrov, pa daljse relacije, ne bi bilo nic narobe, ce vzames diesala. Glede na daljse relacije ti avtomatik ne bo prisel kaj dosti prav. Je pa voznja bolj komot. Na zalost je tudi vzdrzevanje avtomatika precej drazje.
Pri uvozenih nikoli ne ves kaj bos dobil. Naceloma se jih izogni, ce se le da.
Pri uvozenih nikoli ne ves kaj bos dobil. Naceloma se jih izogni, ce se le da.
Likalnik ::
jaz sem vedno gledal, da si kupim avto kateri ima manj možnosti, da mi povzroča nepričakovane stroške.
kar v praksi pomeni...da sem gledal, da avto prihaja od znanca, sorodnika oziroma nekoga, da mu zaupam, da so realni kilometri in redni servisi....oziroma, če ga kupim od tujca...gledam, da je prvi lastnik, preverim VIN številko, pregledam servisno knjižico in račune servisov in pa, da ima avto čim manj kilometrov
prav tako se pa vedno odločim, da je avto bencinar (ne glede na to koliko kilometrov delam...vseeno so cenejši servisi in na splošno manj težav + dobiš lahko avto z manj kilometri.. dizli jih imajo veliko več)
prav tako gledam, da je ročni menjalnik...ker posledično je lahko manj težav in cenejši servisi.
se pravi:
1.lastnik
znana zgodovina
kilometrov do 100k
bencin (sama cena bencin VS diesel je praktično enaka)
ročni menjalnik
cena do 5kEUR
na ta način boš naredil najmanj izgube in imel najmanj nepredvidenih stroškov....nisem pa pisal letnika (sicer je super, če je čim novejši...ampak za ta denar ga ne dobiš)...
P.S., ko kupiš avto...se pa potem kar kmalu naredi mali servis, če ne še celo veliki servis....šele potem veš na čem si...seveda to, narediš v primeru, da boš avto imel daljše obdobje in da ga ne boš samo preprodal naprej...
kar v praksi pomeni...da sem gledal, da avto prihaja od znanca, sorodnika oziroma nekoga, da mu zaupam, da so realni kilometri in redni servisi....oziroma, če ga kupim od tujca...gledam, da je prvi lastnik, preverim VIN številko, pregledam servisno knjižico in račune servisov in pa, da ima avto čim manj kilometrov
prav tako se pa vedno odločim, da je avto bencinar (ne glede na to koliko kilometrov delam...vseeno so cenejši servisi in na splošno manj težav + dobiš lahko avto z manj kilometri.. dizli jih imajo veliko več)
prav tako gledam, da je ročni menjalnik...ker posledično je lahko manj težav in cenejši servisi.
se pravi:
1.lastnik
znana zgodovina
kilometrov do 100k
bencin (sama cena bencin VS diesel je praktično enaka)
ročni menjalnik
cena do 5kEUR
na ta način boš naredil najmanj izgube in imel najmanj nepredvidenih stroškov....nisem pa pisal letnika (sicer je super, če je čim novejši...ampak za ta denar ga ne dobiš)...
P.S., ko kupiš avto...se pa potem kar kmalu naredi mali servis, če ne še celo veliki servis....šele potem veš na čem si...seveda to, narediš v primeru, da boš avto imel daljše obdobje in da ga ne boš samo preprodal naprej...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Likalnik ()
TheBlueOne ::
Verjetno je vseeno kateri energent vzames. Bolj gledas zgodovino avta, koliko km ima prevozenih itn.
Tipicna napaka vecine je, da vzamejo modernega dizla z vec kilometri, da prihranijo pri ceni in gorivu. Ampak so okvare toliko drazje, da si hitro na istem.
Definitivno avtomatski menjalnik.
Imas tukaj avte iz operativnih lizingov www.onlinecars.at . Mi kupujemo tu, jih pa imas v blizini Beljaka, Graz itn.
Nemcija vprasanje koliko se ti splaca, ce avti ne bodo skoraj novi.
Tipicna napaka vecine je, da vzamejo modernega dizla z vec kilometri, da prihranijo pri ceni in gorivu. Ampak so okvare toliko drazje, da si hitro na istem.
Definitivno avtomatski menjalnik.
Imas tukaj avte iz operativnih lizingov www.onlinecars.at . Mi kupujemo tu, jih pa imas v blizini Beljaka, Graz itn.
Nemcija vprasanje koliko se ti splaca, ce avti ne bodo skoraj novi.
MrStein ::
Upoštevati je tudi treba točen tip vozila.
Eni so "neuničljivi", drugi pa "ves čas na servisu". (večina pa nekje vmes med tema skrajnostma)
Pri rabljenih je to ravno prednost, da se že ve kateri so bolj trdoživi in kateri manj. Pri novih je to več ali manj loterija .
Eni so "neuničljivi", drugi pa "ves čas na servisu". (večina pa nekje vmes med tema skrajnostma)
Pri rabljenih je to ravno prednost, da se že ve kateri so bolj trdoživi in kateri manj. Pri novih je to več ali manj loterija .
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Utk ::
LOL. Ti ga pa sekaš.
i33a ::
Za avto nameravam dati cca 19k€.
Potreboval bi povezljivost z mobilnim telefonom (Android Auto / Apple CarPlay). Malo več prostora kot ga je v nekem Cliotu ter udobno sedenje (sem višje postave in so nekateri avti prav neudobni za vožnjo, če si višji od povprečja).
Potreboval bi povezljivost z mobilnim telefonom (Android Auto / Apple CarPlay). Malo več prostora kot ga je v nekem Cliotu ter udobno sedenje (sem višje postave in so nekateri avti prav neudobni za vožnjo, če si višji od povprečja).
TheBlueOne ::
To so verjetno sluzbeni od Hiltija iz operativnih lizingov:
https://www.onlinecars.at/car/70570/VW/...
https://www.onlinecars.at/car/69333/VW/...
https://www.onlinecars.at/car/66825/VW/...
Stari okoli dve leti, tako da kilometri sigurno stimajo, ceprav pri teh menda vedno stima vse. Nekaj terati jih ne mores.
Imas pa Radarski tempomat, DSG, zame malo konjev ampak to je tvoj kompromis ...
Zelo kamot, ce si vecje sorte. Mi smo vzeli nekaj takega, pa si prej ne bi mislil v stotih letih, da bo tako.
https://www.onlinecars.at/car/70570/VW/...
https://www.onlinecars.at/car/69333/VW/...
https://www.onlinecars.at/car/66825/VW/...
Stari okoli dve leti, tako da kilometri sigurno stimajo, ceprav pri teh menda vedno stima vse. Nekaj terati jih ne mores.
Imas pa Radarski tempomat, DSG, zame malo konjev ampak to je tvoj kompromis ...
Zelo kamot, ce si vecje sorte. Mi smo vzeli nekaj takega, pa si prej ne bi mislil v stotih letih, da bo tako.
MrStein ::
LOL. Ti ga pa sekaš.
Hja, prepiraj se s kom ki razglaša "ta motor je zelo zanesljiv" "tisti ima vedno težave", "ta menjalnik ima to..."
Z leti se prav vidi kaj drži in kaj ne.
Recimo golf 8 (in sorodniki, ker je veliko sestavnih delov skupnih) ima kup težav z infotainmentom in se čem. O tem so bile novice, če misliš zanikati.
Ko je bil nov, tega nisi mogel vedeti. (razen kaki insajderji, ki pa jih tu ni ravno veliko)
Motiti se je človeško.
m0LN4r ::
LOL. Ti ga pa sekaš.
Hja, prepiraj se s kom ki razglaša "ta motor je zelo zanesljiv" "tisti ima vedno težave", "ta menjalnik ima to..."
Z leti se prav vidi kaj drži in kaj ne.
Recimo golf 8 (in sorodniki, ker je veliko sestavnih delov skupnih) ima kup težav z infotainmentom in se čem. O tem so bile novice, če misliš zanikati.
Ko je bil nov, tega nisi mogel vedeti. (razen kaki insajderji, ki pa jih tu ni ravno veliko)
Pa so tudi pisali o tem, da problemov ni vec? Mislim halo, infotainment je najmanj pomembnejsa stvar pri avtu.
Mas pa pri rabljenem recimo dilerje, ki ti prodajajo zgonjeno, zrjavelo kripo, malo polispano, da se na ogledu sveti v resnici pa je uvozena zgonjena krava z miljon kilometri.
Pa ti ves kaj sploh dilerji pokupijo? Vso zivo sranje, kar vec nihce noce met, malo zrihtajo in popravijo naprej.
Moras met veliko sreco, da ti nekdo proda dober in zanesljiv avto, samo zato, ker se ga je navelical.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov avto? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 36212 (10232) | solatjek |
» | Karavan do 15k (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6777 (3983) | Kvinta |
» | Nakup avtomobila! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 21540 (15872) | Vazelin |
» | Kako kupiti rabljeno Octavio (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 15702 (11179) | TheBlueOne |