Forum » Na cesti » Ženski / družinski avto
Ženski / družinski avto
-Kai- ::
Pozdravljeni,
Sicer je že en kup sorodnih tem o družinskih avtih pa vendar odpiram novo, v upanju, da se še najde kakšna alternativa, saj so ostale teme imele po dva-tri pametne odgovore, potem pa na žalost presedla debata na čisto druga področja.
Zadeva: žena potrebuje zamenjavo avta.
Trenutne želje: Mercedes B-klasa, Bmw X1 in Volvo XC60. Vem, da avti med sabo niso primerljivi in so vsak iz svoje klase.
Specifikacije avta: osnovno kar naj bi avto imel je udobna vožnja, varnost, gretje sedežev in ročni menjalnik(nekako je ne morem navaditi na avtomatika). Vse od 100-150 konjev je za njen način vožnje vrh glave dovolj. Letno dela okrog 10.000km
Budžet: 8.000-12.000€, odvisno od ohranjenosti vozila in razmerja price/performance
Pričakovanja od vozila: kupuje se rabljen avto, starost tudi do deset let. Pričakovanja so predvsem uporabnost in zanesljiva znamka, tudi, če ima avto 200.000km prevoženih, da ob rednem servisiranju zdrži še dodatnih 100.000km. Alternativni avto more bit ''ženski'' ampak ne sedaj kakšen vesoljski Juke.
Pričakovanja od teme: če ima kdo omenjena vozila-izkušnje, zanesljivost (če me spomin ne vara se je za B-klase nekaj omenjalo, da tamali diesel agregati nagajajo) ali pa kakšna pametna alternativa že nagledanim vozilom.
Nezaželjeno v temi: brezpredmetne debate, da je focus boljši od octavie, da se avto-znamka kupuje za sosede (avto bo v garaži), da ima clio dovolj prostora, da je zeleni pes bolj redek, kot trezni lovec, ipd.
Hvala že vnaprej, če se bo tema držala tega, čemur je bila odprta.
P.S:pri hiši je že en prostoren karavan (passat alltrack), tako, da se ne išče vozilo za prevoz 5 oseb ali 600l prtljage. Je pa res, da v kolikor na koncu izberema XC60, mogoče moj avto poišče novega lastnika
Sicer je že en kup sorodnih tem o družinskih avtih pa vendar odpiram novo, v upanju, da se še najde kakšna alternativa, saj so ostale teme imele po dva-tri pametne odgovore, potem pa na žalost presedla debata na čisto druga področja.
Zadeva: žena potrebuje zamenjavo avta.
Trenutne želje: Mercedes B-klasa, Bmw X1 in Volvo XC60. Vem, da avti med sabo niso primerljivi in so vsak iz svoje klase.
Specifikacije avta: osnovno kar naj bi avto imel je udobna vožnja, varnost, gretje sedežev in ročni menjalnik(nekako je ne morem navaditi na avtomatika). Vse od 100-150 konjev je za njen način vožnje vrh glave dovolj. Letno dela okrog 10.000km
Budžet: 8.000-12.000€, odvisno od ohranjenosti vozila in razmerja price/performance
Pričakovanja od vozila: kupuje se rabljen avto, starost tudi do deset let. Pričakovanja so predvsem uporabnost in zanesljiva znamka, tudi, če ima avto 200.000km prevoženih, da ob rednem servisiranju zdrži še dodatnih 100.000km. Alternativni avto more bit ''ženski'' ampak ne sedaj kakšen vesoljski Juke.
Pričakovanja od teme: če ima kdo omenjena vozila-izkušnje, zanesljivost (če me spomin ne vara se je za B-klase nekaj omenjalo, da tamali diesel agregati nagajajo) ali pa kakšna pametna alternativa že nagledanim vozilom.
Nezaželjeno v temi: brezpredmetne debate, da je focus boljši od octavie, da se avto-znamka kupuje za sosede (avto bo v garaži), da ima clio dovolj prostora, da je zeleni pes bolj redek, kot trezni lovec, ipd.
Hvala že vnaprej, če se bo tema držala tega, čemur je bila odprta.
P.S:pri hiši je že en prostoren karavan (passat alltrack), tako, da se ne išče vozilo za prevoz 5 oseb ali 600l prtljage. Je pa res, da v kolikor na koncu izberema XC60, mogoče moj avto poišče novega lastnika
d_DJ ::
moj fotr ma eno tako astro:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
razen rednega servisa mislim, da mu ni nič crknilo še...
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
razen rednega servisa mislim, da mu ni nič crknilo še...
Cupakabra123 ::
Varnost in rabljen avto mi ne gresta skupaj. Kupi Dacia Sandero s polno opremo in dobis za ta denar nov in cisto ok avto za 10k na leto.
@d_DJ, smo imeli takšno astro karavan na prejšnji firmi za služben avto. Sicer karavana in z manj opreme pa moram rečt, da me niti najmanj prepričal tako z udobjem, kot uporabnostjo. Tudi materiali v notranjosti relativno bogi. Poleg tega, daš še jurja poleg te astre pa je na voljo BMW 2 AT, ki je dosti bolj prostoren in udoben. Ne vem pa kako so ti BMWjevi motorji 1.5 diesel dobri.
@Cupakabra123, zamenjuješ varnost in zanesljivost. Varnost je za primer trka in kakšen asistenčni paket. Ti imaš verjetno v mislih zanesljivost, ki je lahko pri rabljenih avtih riziko.
@Cupakabra123, zamenjuješ varnost in zanesljivost. Varnost je za primer trka in kakšen asistenčni paket. Ti imaš verjetno v mislih zanesljivost, ki je lahko pri rabljenih avtih riziko.
fikus_ ::
Nisi napisal, ali se bo vozilo otroke okrog?
Mogoče kakšen Berlingo.
Mogoče kakšen Berlingo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
@fikus_ Good point :) Berlingota je imela sedaj, ampak je otrok prerasel. 10 let ima in ne rabi več avta za toliko krame.
Kodrnusa ::
Moja žena ma x1. Avtomatik 150 konjev. Top avto je zelo zadovoljna. Je pa bil 20k pripeljan iz Nemčije. Za 2 otroka placa preko glave.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kodrnusa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razmišljam o nakupu ''novega avtomobila'' (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9265 (5790) | europenian |
» | Dolgoročno lastništvo avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 38239 (28719) | hojnikb |
» | SUV za 25000€? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9840 (6821) | negot |
» | Rabljen karavan (2013+) do 22k€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 38127 (31193) | Superboyy |
» | avto za avtocesto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 29804 (25659) | D3m |