Forum » Loža » Čakanje na zadnji trenutek (en rant)
Čakanje na zadnji trenutek (en rant)
Invictus ::
Sam sem se okoli tega preprosto nehal sekirati, ker nič ne moreš.
Ponavadi začnem samo naglas komentirati v tej smeri...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
ginekk ::
Brez te potrpežljivosti ne moreš delat z nikomur.
Ne moreš bit normalen starš, še manj na delovnem mestu kakšne vodje.
Smrkovci leni pišejo po ST cele dneve, pol pa ga odločno spomniš naj že naredi kar je obljubil za včeraj in postane na smrt užaljena snežinka.
Ne moreš bit normalen starš, še manj na delovnem mestu kakšne vodje.
Smrkovci leni pišejo po ST cele dneve, pol pa ga odločno spomniš naj že naredi kar je obljubil za včeraj in postane na smrt užaljena snežinka.
zobnik ::
eni bi se požrli za 5 minut čakanja, medtem pa 2 uri pijejo kavo ko jo lahko spije v 10 min.
PacificBlue ::
eventyrer ::
eni bi se požrli za 5 minut čakanja, medtem pa 2 uri pijejo kavo ko jo lahko spije v 10 min.
jebiga, mislijo da lahko vse v življenju poganjajo na NVMe SSDju in RTX3090, ko pa se jim faking loading screen pokaže pa začnejo takoj rantat na slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
V-i-p ::
lol ta tema je polna cmer ki živijo v svojem oblaku in pričakujejo da bo cel svet noro hitel samo zato da jim bo prihranil 5 sekund, da bodo šli lahko prej nazaj pisarit po slo-techu.
Pet sekund na pločniku, pet sekund med vrati pred štacuno, banko, pekarno. Pet sekund za iskanje maske, potrdilo. Pet sekund za kovanec za voziček, pet sekund za vnesi poljubno zadevo. Štekaš?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Kekokekič ::
Kul tema.
Meni osebno najbolj pritisk dvignejo ravno v trgovinah na blagajni kjer so ljudje že na vrsti, prodajalka jim že poračuna vse izdelke in jim pove končno vsoto, za kar jim visi dol. Z najbolj počasnim možnim tempom nadaljujejo z zlaganjem izdelkov v vrečko/škatlo/karkoli že. Po tem, ko jim končno rata vse precizno zložit kot jim paše počasi potegnejo vn denarnico in najprej še ugotavljajo a bodo plačal z kartico al z gotovino, ko tudi to ugotovijo končno začnejo s plačilom in potem po možnosti še vsak papirnat denar, ki ga dobijo nazaj zložijo po točno določenem zaporedju preden se spokajo. Vrsta za njimi seveda kilometerska. Razumem starejše ljudi, ki to počnejo, ker hitreje pač ne gre. Ampak vedno več mlajših vidim s takim obnašanjem.
In pa klasična na pošti. Vrsta do izhoda, vsi čakajo, pride nekdo in hladno stopi mimovrste, ker "ima pa samo nekaj za oddat/podpisat". Sem tudi veliko zanimivih reakcij že videl na ta račun
Meni osebno najbolj pritisk dvignejo ravno v trgovinah na blagajni kjer so ljudje že na vrsti, prodajalka jim že poračuna vse izdelke in jim pove končno vsoto, za kar jim visi dol. Z najbolj počasnim možnim tempom nadaljujejo z zlaganjem izdelkov v vrečko/škatlo/karkoli že. Po tem, ko jim končno rata vse precizno zložit kot jim paše počasi potegnejo vn denarnico in najprej še ugotavljajo a bodo plačal z kartico al z gotovino, ko tudi to ugotovijo končno začnejo s plačilom in potem po možnosti še vsak papirnat denar, ki ga dobijo nazaj zložijo po točno določenem zaporedju preden se spokajo. Vrsta za njimi seveda kilometerska. Razumem starejše ljudi, ki to počnejo, ker hitreje pač ne gre. Ampak vedno več mlajših vidim s takim obnašanjem.
In pa klasična na pošti. Vrsta do izhoda, vsi čakajo, pride nekdo in hladno stopi mimovrste, ker "ima pa samo nekaj za oddat/podpisat". Sem tudi veliko zanimivih reakcij že videl na ta račun
Tidule ::
lol ta tema je polna cmer ki živijo v svojem oblaku in pričakujejo da bo cel svet noro hitel samo zato da jim bo prihranil 5 sekund, da bodo šli lahko prej nazaj pisarit po slo-techu.
Pet sekund na pločniku, pet sekund med vrati pred štacuno, banko, pekarno. Pet sekund za iskanje maske, potrdilo. Pet sekund za kovanec za voziček, pet sekund za vnesi poljubno zadevo. Štekaš?
In infarkt pri 54 zaradi živcev. Medtem ko bodo ostali izgubljene sekunde noter prinesli v nalednih 30 letih.
ripmork ::
Kul tema.
Skupen imenovalec temu je - splošna neuvidevnost :)
Taki karakterji ljudi (ki gledajo zgolj nase) so prisotni povsod; Skušal se bo vrinit v vrsto, kjerkoli že. Na semaforju pri zeleni jih boš čakal, ker imajo glih pomembnejši opravek na telefonu. Avto bojo parkirali na hitro in grdo, neozirajoč na druge. Trgovinski voziček po nakupih bojo pustili sredi parkirišča, po možnosti za tvojim avtom. Izsilili ti bojo prednost, ker pač - zakaj pa ne, sej boš itak moral ti zabremzat, da se ne zaletiš. Smeti bojo vrgli na tla, ker who gives a f*** anyway. Ampak, ko se bo šlo za njihove pravice, bodo pa najbolj glasni! Tudi po tem, ko nič kriva prodajalka na blagajni že drugič ugotavlja, da je račun pravilen in da si je en zoprn kupec pač napačno predstavljal popust na enem izdelku, pa bi se on zdej še pregovarjal okoli tega (zadaj pa cela vrsta že več minut čaka, da se spoka).
Sej ni vredno jeze ali slabe volje... sam če bi bili vsi ljudje takšni, bi živeli v civilizacijski nočni mori; vsepovsod bi bilo kreganje kot v reality šovih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Ghost7 ::
Sam sem se okoli tega preprosto nehal sekirati, ker nič ne moreš.
Sva že dva, ponavad prime, je pa res, da more bit "problematičen" neka naduvana oseba, ki jasno kaže znake, da je center (v šolah so bili to buliji in jih zato organskjo ne prenašam).
Sploh če se že nekaj časa z drugimi spogledujemo in je inevitable :D
Kot takrat, ko se v moji kanti spravljam prehitevat tovornjak točno 130 (ker več se že bojim da kaj odpade) in prileti neka zrihtana pička in je vsa živčna mi kaže vse od sredinca od tega da sem fuknjen, ker je mogla v svojem nobel avtu s petko stisnit zavoro, da je tempomat izklopil.
Potem pogledam nazaj in se v meni prebudi PIZDA in če ni za njo nikogar, počasi zmanjšam na hitrost tovorjaka in se dajeva s tovornjakarjem ;)
Je pa dejstvo da so ženske hujše kot tipi, pač tipi ne kažejo sredincev, ker dejansko ne upajo saj tvegajo, da je v nasprotnem avtu še večja budala.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
ginekk ::
Kul tema.
Da, jaz napizdim vljudno vsakega takega. Takisto tiste, k se gužvajo "nihče me ne vidi" v vrstah pred sedežnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ginekk ()
GupeM ::
Potem pogledam nazaj in se v meni prebudi PIZDA in če ni za njo nikogar, počasi zmanjšam na hitrost tovorjaka in se dajeva s tovornjakarjem ;)
Zrelo za arest. S tem ne le da delaš živčno pizdi za sabo, ampak še vse ostale ki pridejo za njo, tovornjakarja in sebe. Poleg tega še ogrožaš njihova življenja.
Phantomeye je izjavil:
Govoriš kot nekdo, ki misli, da se svet vrti okoli njega. Da se morajo vsi ljudje instantno prilagoditi.
Ne vem no.. Govorim o situacijah, ko se 2 osebi v ozkem prometnem prehodu začneta pogovarjat brez da bi se umaknili na stran. Ko se nekdo parkira z vsemi štirimi ob pločnik, ker mu je parkirišče 20m stran predaleč in s tem zmanjša pretočnost semaforja. Ko nekdo z vozičkom zapre celotno alejo v trgovini, ker ne pogleda če hoče kdo priti mimo njega. Ko se v ambulanti nekdo začne na telefonu pogovarjati na loudspeakerju. Ko na tekočih stopnicah za podzemno stoji na levi strani, čeprav je očitno da po tisti strani ljudje hodijo hitreje.
Dvomim da sem egocentrik, če od ljudi pričakujem vsak neko osnovno zavedanje, da so okoli njih tudi drugi ljudje.
Tako je!
Preprosto je, imamo določene ljudi v vasi, ki mislijo, da laho počno vse. Recimo pred vrtcem imamo parkirišče za starše, na drugi strani pa vrtec in intervencijski dovoz. Vzgojiteljice vsakč prosijo naj tam ne parkiramo, da imamo alergike in, da rešilec vedno rabi prost dostop. Vedno isti pujs na intervencijski, naduvan do amena, (valda 4 krogci), napravljen ko napol ženska, tam parkira in gre po svojega pamža, ki bo najbrž zrasel v enakega pujsa. In še bi lahko našteval...
Zrelo za arest. S tem ne le da delaš živčno pizdi za sabo, ampak še vse ostale ki pridejo za njo, tovornjakarja in sebe. Poleg tega še ogrožaš njihova življenja.
Preberi še enkrat ---> če ni nobenega za njo. Dodajam, še za lažje razumevanje: dokler ni nobenega za njo. Ne ogrožam, minimalna hitrost na AC je 60, jaz pa znižam --> vozim 110. Za arest? Ne posplošuj prehitro. Tovornjakarju dol visi s kakšno hitrostjo ga prehitevam.
Po tvoje bi vse, ki se svalkajo manj kot 130 po prehitevalnem dal v arest. Čuze bi pokale po šivih :D
Zanimiv tič si ti :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ghost7 ()
m0LN4r ::
En rant:Nevem no, pac vsakemu se ne mudi glede takih stvari. Glih to je problem danasnjega sveta, vsi ste nervozni, ker bi vse hitro, takoj, sofort. Sem bil tam, pa sem pol na neki tocki dojel, uiizii, zadihaj, nikamor se ne mudi, ce ne danes pa naslednjic.
Čakam na avtobusni, en tip zraven.
Vidim, da se bus približuje - tip nič, stoji.
Bus pelje na postajo, upočasnjuje - tip nič, stoji.
Bus ustavi, tip stopi proti vratom.
Vrata se odprejo, tip stopi noter.
In tam, pri registratorju, tip seže v žep, povleče ven denarnico, poišče pravo kartico in se registrira.
Mislim, res? A ti ne pade na pamet, da se boš moral registrirati, in bi si kartico pripravil prej? OK, gre za par sekund, ampak če je več takih, pa v mestnem prometu, se pa že pozna.
Podobno velja za plačevanje na blagajnah v trgovinah (čeprav tam bi še razumel, najprej moraš stvari zlagati v vrečko in z denarnico v eni roki si še boj počasen). Ali pa PCT koda, jebela. Pride do vrat in ko mu študent porine telefon, šele registrira, da bi pa bilo fajn pokazati tisto kodo. Pol pa telefon, pa PIN koda, pa zVem, pa še ena PIN koda, pa skeniranje, pa se mu roke tresejo in ne gre,...
Res nas tile odsotneži koštajo kar nekaj časa.
Konc ranta, pa brez zamere. :)
Brezveze je biti neki nasponan nonstop pri takih stvareh., ker bos potem se bolj nasponan in bos ujel v zacaran krog. Pol pa ugotovis, da zares, nimas casa za nic.
Jaz sem pa prisel do te tocke, da me za teh par sekund boli kurac, recimo sem v lidlu pa vidim da blagajnicarka kasira 200 na uro, da izdelki ze skoraj letijo, pa ji recem dober dan, lepo pocasi nikamor se ne mudi.
Kar me bolj moti recimo je, ko prides k doktorju, imas termin ob 9:15, ze 3 mesce vnaprej in potem prides na vrsto ob 10:00. To pa je ze neki, ko se clovek vprasa ali se nebi posvetovali z nekom, ki bi jim proces dela malce optimiral. Mislim, pa saj paciente se sprejema ze 100 let.
Ali pa ista bustasta v lokalni ambulanti, ko sem bil narocen ob desetih, pa pridem JA 15 minut PREJ, brezveze. Kr naenkrat za mano pride not se 8 pacientov pa sem za foro vprasal, ce imate vsi termin ob desetih. Pa so rekl JA. - WTF !!?
PS: Sprosti se, kar hocem povedati, da pri dolocenih stvareh ni treba loviti stotinke, kot pri formuli ena. Ce si mlad, bos pa to ugotovil malo pozneje, ko bos dobesedno iskal cas, da malce zadihas in ne samo konstantno o tem razmisljal v glavi, kje, kaj, kako hitreje.
- Lahk te se bolj zajebem, ce cakas na avtobusni in se vozis z busom povprecno 40km/h imas prevec casa.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Preberi še enkrat ---> če ni nobenega za njo. Dodajam, še za lažje razumevanje: dokler ni nobenega za njo. Ne ogrožam, minimalna hitrost na AC je 60, jaz pa znižam --> vozim 110. Za arest? Ne posplošuj prehitro. Tovornjakarju dol visi s kakšno hitrostjo ga prehitevam.
Po tvoje bi vse, ki se svalkajo manj kot 130 po prehitevalnem dal v arest. Čuze bi pokale po šivih :D
Zanimiv tič si ti :D
Ne in ne. Kje je določena minimalna hitrost na AC? Določeno je le, da hitrost vozila mora dosegati vsaj 60, če želiš z njim na AC. Sicer pa se po AC večkrat vozimo z manj kot 60. Včasih celo stojimo.
Če se svaljkajo manj kot 130 po prehitevalnem bi jim dal kazen, če s tem ovirajo nekoga za sabo. Če pa namenoma upočasnijo, ko vidijo da jih nekdo hoče prehitet, bi jih dal pa v arest. Hitro bi vsi znali vozit po AC.
Ja tega je veliko...tudi jaz opažam na vseh področjih...da ljudje kar sanjajo...in ko je na vrsti, da plača...prou zaboden gleda...potem pa eno denarnico iskat....potegne ven tistih 10€ v kosu....mu reče blagajničarka...če ima mogoče še 40centov....potem po žepih še drugo denarnico za kusur iskat.....najde denarnico...strese šop drobiža v roko....ne vid dobro...si da špegle gor...na koncu vse skup blagajničarki strese v roko, da si una sama prešteje tisti 40centov....
ti pa stojiš ko en smrku s sendvičem v roki in že pripravljeno kartico...in še predno oseba pred tabo vse skup spakira in pospravi špegle in tiste dva tošla...si ti že plačal in greš mimo.
sicer ne zastopim kako to, da toliko ljudi še vedno operira z gotovino...jaz jo ne uporabljam že nekaj let...samo kartica....in se ne rabim jebat s kusurjem po žepih
Jaz to delam zanalasc, ko vidim, da je za mano oseba natempirana, kot casovna bomba. Ce imas pa samo sendvic, te spustim takoj naprej, CE BI PROSIL seveda, ce pa stojis tam nervozno, kot kup nesrece, pa bog ti pomagaj.
Sicer pa za sendvicarje imajo ze marsikje hitro blagajno. Drugi delamo vecje nakupe in si sendvic naredimo doma.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Nevem no, pac vsakemu se ne mudi glede takih stvari. Glih to je problem danasnjega sveta, vsi ste nervozni, ker bi vse hitro, takoj, sofort. Sem bil tam, pa sem pol na neki tocki dojel, uiizii, zadihaj, nikamor se ne mudi, ce ne danes pa naslednjic.
Brezveze je biti neki nasponan nonstop pri takih stvareh., ker bos potem se bolj nasponan in bos ujel v zacaran krog. Pol pa ugotovis, da zares, nimas casa za nic.
Jaz sem pa prisel do te tocke, da me za teh par sekund boli kurac, recimo sem v lidlu pa vidim da blagajnicarka kasira 200 na uro, da izdelki ze skoraj letijo, pa ji recem dober dan, lepo pocasi nikamor se ne mudi.
Kar me bolj moti recimo je, ko prides k doktorju, imas termin ob 9:15, ze 3 mesce vnaprej in potem prides na vrsto ob 10:00. To pa je ze neki, ko se clovek vprasa ali se nebi posvetovali z nekom, ki bi jim proces dela malce optimiral. Mislim, pa saj paciente se sprejema ze 100 let.
Ali pa ista bustasta v lokalni ambulanti, ko sem bil narocen ob desetih, pa pridem JA 15 minut PREJ, brezveze. Kr naenkrat za mano pride not se 8 pacientov pa sem za foro vprasal, ce imate vsi termin ob desetih. Pa so rekl JA. - WTF !!?
PS: Sprosti se, kar hocem povedati, da pri dolocenih stvareh ni treba loviti stotinke, kot pri formuli ena. Ce si mlad, bos pa to ugotovil malo pozneje, ko bos dobesedno iskal cas, da malce zadihas in ne samo konstantno o tem razmisljal v glavi, kje, kaj, kako hitreje.
- Lahk te se bolj zajebem, ce cakas na avtobusni in se vozis z busom povprecno 40km/h imas prevec casa.
Saj ne gre za to, da se ti vedno kam mudi. Ampak včasih se ti pa. In takšno brezvezno zavlačevanje je res neumno.
Ravno včeraj sem šel po malico v trgovino, pa je pred mano en gospod imel kakšnih 10 izdelkov v vozičku. Je vprašal če grem naprej, pa ker se mi ni nikamor mudilo, sem rekel da se mi ne mudi in da naj kar gre.
Kdaj drugič pa dobiš kakšnega, ki bo s polnim vozičkom prav pohitel, da pride pred tabo v vrsto, potem pa tam zavlačuje kot da je edini na svetu.
OK, tegale pa res nisem izrecno specificiral - če gre za starejšega človeka ali podobno, je seveda druga pesem. Zlasti pri vzpenjanju na avtobus, ko se mora dobro prijeti, po možnosti z obema rokama, ne more še kartice v roki imeti. Jasno, tu ni dvoma in tu se popolnoma strinjam s cvalsr. Za trgovino sem pa že sam nakazal, da med pakiranjem v vrečko (nekatere blagajničarke so čisto naspidirane) ne moreš pripravljati denarja.
Tip iz mojega prvotnega posta je videti zdrav, srednjih let, nič posebnega mu ne manjka. Zato me razkuri, da šele pri registratorju ugotovi, da bo potreboval kartico.
Ja pac razkuri te, da ima clovek bolj sproscen lajf, bolj na izi, kot ti. Ti pa si naspidiran za brezveze oz. ker je ura tvoj gospodar.
Bos nekega dne ugotovil. To vodi v divji zahod, kot je recimo v japonskih velemestih, ko doloceni ljudje imajo tako natempiran lajf, da samo se bezijo naokoli. Ja, dobesedno bezijo od vrat do vrat, ker nimajo jebenih 5 minut, da se ustavijo od jutra do sutra.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Men se pa večkrat zgodi, da me kakšna starejša spusti naprej pri blagajni. No saj nikol nisem tako nabasan z robo. Zato tudi počakam tiste, ki so pred mano pa rabijo mal več časa da opravijo nakup.
Prehiter tempo nam preveč škodi. Je treba stvari vzet bolj počasi pa uvidevno.
Nevem no, pac vsakemu se ne mudi glede takih stvari. Glih to je problem danasnjega sveta, vsi ste nervozni, ker bi vse hitro, takoj, sofort. Sem bil tam, pa sem pol na neki tocki dojel, uiizii, zadihaj, nikamor se ne mudi, ce ne danes pa naslednjic.
Saj ne gre za to, da se ti vedno kam mudi. Ampak včasih se ti pa. In takšno brezvezno zavlačevanje je res neumno.
Ravno včeraj sem šel po malico v trgovino, pa je pred mano en gospod imel kakšnih 10 izdelkov v vozičku. Je vprašal če grem naprej, pa ker se mi ni nikamor mudilo, sem rekel da se mi ne mudi in da naj kar gre.
Kdaj drugič pa dobiš kakšnega, ki bo s polnim vozičkom prav pohitel, da pride pred tabo v vrsto, potem pa tam zavlačuje kot da je edini na svetu.
Razumem kaj hoces povedati, ampak se enostavno ne splaca razburjati zaradi tega, ker nic ne pridobis. Ce se ti res res mudi, pustis stvari tam in gres s praznimi rokami ven, ce ti rodi zena al kaj jaz vem.
Treba se je vprasati ali se nam res res mudi ali je pa to vse samo podzavestno, ker vec nismo vajeni se ustaviti za par sekund.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
John Doe 71 ::
Za jedilnico bi lahko našteval še pa še. Ampak bom povedal samo to, odmaknem stol od mize in na njem kup drobtin. Dobro, pomedem na tla s servetom ter še tistih nekaj preostalih na mizi.
Se mi je pa potem postavilo vprašanje kako so tja sploh prišle. Ne verjamem da je model sedel na drobtinah. Verjetno je bil tak prašič, da jih je imel po vsej mizi, čeprav je ravno zato pladenj, potem ko je končal, ja pa pristavil noter stol, šele potem pa začel pomedati drobtine, seveda ne desno od mize, ampak proti stolu.
Pa ne da je bil to osamljen primer, to se dogaja skoraj vsakodnevno, da je miza umazana kot bi prej jedli za njo prašiči, polno neke solate in drobtin.
Pa kako lahko jaz ne pustim na mizi niti ene drobtinice, saj ja gledaš sproti, da ti letijo na pladenj.
Ma nič, bom našteval še naprej, pred računalnikom za naročit se nabere cela kolona. Jaz čimhitreje izberem in grem dalje, če je kolona dveh ali več, pa preskočim kolono in izberem potem ko sem že dobil malico.
Pa zdaj vidim da imamo celo objavljen meni, se pravi imaš celo dopoldne si preštudirat kaj boš jedel naslednji dan.
Potem vstajanje od mize, pa to škriplje vse po vrsti (plastični stoli). Če sediš eno mizo, včasih celo dve dlje, začutiš vibracije še na svojem stolu. Jaz dvignem stol z obema rokama in ga odmaknem preč od mize, potem pa spet dvignjenega postavim nazaj, ne rabiš nič škripat s stoli.
Tudi ni korelacije med izobraženimi in delavci, če ni še prej kontra, da so manj kulturni izobraženi.
Na WC-jih je seveda povsem enako, ampak to ne bo za na forum, da razlagam v detajle.
Parkirišča enako.
Glede avtoceste sem pa ta teden začel voziti 120, prvi razlog, ker se mi ne da več tankat na en teden, bom probal če se lahko vozim 2x po 5 dni. Pa kar sem računal bom namesto 4x 38-40EUR, plačal samo 2x 55EUR na mesec, se pravi 500-600EUR na leto, kar pa že ni tako malo.
Seveda zahteva kar dosti potrpljenja, ampak 120 (GPS 110) nikakor ni počasi, prej moraš biti potrpežljiv ko čakaš da gredo vsi hitrejši mimo, da lahko končno ti prehitiš z narahlim gasom.
Prvo jutro sem celo 100, ampak sem videl da ne gre voziti za tovornjakom. Prvič s tem zelo podaljšaš dolžino tovornjaka, ker potem je njegova dolžina on, tvoja varnostna razdalja, tvoje vozilo in še varnostna za tabo (sicer se itak nabirajo za ritjo če tako voziš). Pa po možnosti še dodaten avto ali 2 v tej koloni.
Drugič je problem mimo pospeševalnih pasov. Tovorjakarju dol visi za ostale avtomobile, ker je on močnejši in se mu morajo ostali prilagajati. Redko sem sicer videl da malo pobremza.
Tebi je pa precej lažje in manj stresno zamenjat pas, malo pospešit če je kdo za tabo in iti nazaj. Saj to se da tudi pri vožnji 100, si ne rabiš postavit 100 kot limita kot imajo to tovornjaki.
No če voziš 120 sem pa hitro ugotovil da je še najmanj stresno. Pa niti enkrat do sedaj nisem rabil izsiljevati prednosti pri premiku na prehitevalni pas. Če je treba prehitet tako da imaš koga za sabo, pa saj avto tudi v šesti pospeši dovolj hitro na tistih 130-140 za katero hitrost ti noben ne more očitat da prepočasi prehitevaš, razen jeznih BMW-jašev mogoče.
Izven AC je včasih tudi s takim šparanjem treba prehitet, danes en kombi vozil 55, pa potem še en avto 75. 80 je zame neka meja, da ne grem prehitevat.
Pri porabi na cel tank se to ne pozna pomoje da nič, sploh če prehitiš tako samo enkrat na 2 ali 3 dni. Seveda pri prehitevanju na regionalki se pa ne moreš iti šparanja, ni druge kot tretja in poln plin, tudi če ne vidiš nobenega nasproti.
Se mi je pa potem postavilo vprašanje kako so tja sploh prišle. Ne verjamem da je model sedel na drobtinah. Verjetno je bil tak prašič, da jih je imel po vsej mizi, čeprav je ravno zato pladenj, potem ko je končal, ja pa pristavil noter stol, šele potem pa začel pomedati drobtine, seveda ne desno od mize, ampak proti stolu.
Pa ne da je bil to osamljen primer, to se dogaja skoraj vsakodnevno, da je miza umazana kot bi prej jedli za njo prašiči, polno neke solate in drobtin.
Pa kako lahko jaz ne pustim na mizi niti ene drobtinice, saj ja gledaš sproti, da ti letijo na pladenj.
Ma nič, bom našteval še naprej, pred računalnikom za naročit se nabere cela kolona. Jaz čimhitreje izberem in grem dalje, če je kolona dveh ali več, pa preskočim kolono in izberem potem ko sem že dobil malico.
Pa zdaj vidim da imamo celo objavljen meni, se pravi imaš celo dopoldne si preštudirat kaj boš jedel naslednji dan.
Potem vstajanje od mize, pa to škriplje vse po vrsti (plastični stoli). Če sediš eno mizo, včasih celo dve dlje, začutiš vibracije še na svojem stolu. Jaz dvignem stol z obema rokama in ga odmaknem preč od mize, potem pa spet dvignjenega postavim nazaj, ne rabiš nič škripat s stoli.
Tudi ni korelacije med izobraženimi in delavci, če ni še prej kontra, da so manj kulturni izobraženi.
Na WC-jih je seveda povsem enako, ampak to ne bo za na forum, da razlagam v detajle.
Parkirišča enako.
Glede avtoceste sem pa ta teden začel voziti 120, prvi razlog, ker se mi ne da več tankat na en teden, bom probal če se lahko vozim 2x po 5 dni. Pa kar sem računal bom namesto 4x 38-40EUR, plačal samo 2x 55EUR na mesec, se pravi 500-600EUR na leto, kar pa že ni tako malo.
Seveda zahteva kar dosti potrpljenja, ampak 120 (GPS 110) nikakor ni počasi, prej moraš biti potrpežljiv ko čakaš da gredo vsi hitrejši mimo, da lahko končno ti prehitiš z narahlim gasom.
Prvo jutro sem celo 100, ampak sem videl da ne gre voziti za tovornjakom. Prvič s tem zelo podaljšaš dolžino tovornjaka, ker potem je njegova dolžina on, tvoja varnostna razdalja, tvoje vozilo in še varnostna za tabo (sicer se itak nabirajo za ritjo če tako voziš). Pa po možnosti še dodaten avto ali 2 v tej koloni.
Drugič je problem mimo pospeševalnih pasov. Tovorjakarju dol visi za ostale avtomobile, ker je on močnejši in se mu morajo ostali prilagajati. Redko sem sicer videl da malo pobremza.
Tebi je pa precej lažje in manj stresno zamenjat pas, malo pospešit če je kdo za tabo in iti nazaj. Saj to se da tudi pri vožnji 100, si ne rabiš postavit 100 kot limita kot imajo to tovornjaki.
No če voziš 120 sem pa hitro ugotovil da je še najmanj stresno. Pa niti enkrat do sedaj nisem rabil izsiljevati prednosti pri premiku na prehitevalni pas. Če je treba prehitet tako da imaš koga za sabo, pa saj avto tudi v šesti pospeši dovolj hitro na tistih 130-140 za katero hitrost ti noben ne more očitat da prepočasi prehitevaš, razen jeznih BMW-jašev mogoče.
Izven AC je včasih tudi s takim šparanjem treba prehitet, danes en kombi vozil 55, pa potem še en avto 75. 80 je zame neka meja, da ne grem prehitevat.
Pri porabi na cel tank se to ne pozna pomoje da nič, sploh če prehitiš tako samo enkrat na 2 ali 3 dni. Seveda pri prehitevanju na regionalki se pa ne moreš iti šparanja, ni druge kot tretja in poln plin, tudi če ne vidiš nobenega nasproti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: John Doe 71 ()
Ben Dover ::
Ja tega je veliko...tudi jaz opažam na vseh področjih...da ljudje kar sanjajo...in ko je na vrsti, da plača...prou zaboden gleda...potem pa eno denarnico iskat....potegne ven tistih 10EUR v kosu....mu reče blagajničarka...če ima mogoče še 40centov....potem po žepih še drugo denarnico za kusur iskat.....najde denarnico...strese šop drobiža v roko....ne vid dobro...si da špegle gor...na koncu vse skup blagajničarki strese v roko, da si una sama prešteje tisti 40centov....
ti pa stojiš ko en smrku s sendvičem v roki in že pripravljeno kartico...in še predno oseba pred tabo vse skup spakira in pospravi špegle in tiste dva tošla...si ti že plačal in greš mimo.
sicer ne zastopim kako to, da toliko ljudi še vedno operira z gotovino...jaz jo ne uporabljam že nekaj let...samo kartica....in se ne rabim jebat s kusurjem po žepih
Jaz to delam zanalasc, ko vidim, da je za mano oseba natempirana, kot casovna bomba. Ce imas pa samo sendvic, te spustim takoj naprej, CE BI PROSIL seveda, ce pa stojis tam nervozno, kot kup nesrece, pa bog ti pomagaj.
Sicer pa za sendvicarje imajo ze marsikje hitro blagajno. Drugi delamo vecje nakupe in si sendvic naredimo doma.
Tipična pizda brez lajfa, ki izkoristi vsako priložnost kjer ima moč nad nekom. Ljudje so vedno bolj zblojeni, samozavedanje na ravni primatov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ben Dover ()
njyngs ::
Ta tema je lep primer koliko ene agresije se nabira v ljudeh zadnji dve leti. Jaz bi priporočal obisk psihiatra. Z nekaj obiski se baje da čudeže narediti.
le glej da ne boš kdaj ti naredil nečesa počasneje kot bi to storil nekdo za tabo. Če bo to kakšna razvajena slo-techova cmera ti ne bo upal nič rečt v obraz, samo na glas bo komentiral.
Ta tema je lep primer koliko ene agresije se nabira v ljudeh zadnji dve leti. Jaz bi priporočal obisk psihiatra. Z nekaj obiski se baje da čudeže narediti.
ja, absurdno je. Vsi vidijo samo še sebe, soljudi pa ne.
John Doe 71 je izjavil:
Za jedilnico bi lahko našteval še pa še. Ampak bom povedal samo to, odmaknem stol od mize in na njem kup drobtin. Dobro, pomedem na tla s servetom ter še tistih nekaj preostalih na mizi.
Parkirišča enako.
pizda toliko jamranja kako predolgo čakaš da ljudje nekaj naredijo, da si spisal tale zid teksta pa si si sigurno vzel vsaj 10 minut.
Zgodovina sprememb…
tilen03 ::
PacificBlue je izjavil:
Koliko sem jaz razumel, se ni @OP pritoževal glede počasnosti, ampak uvidevnosti.
Torej, če hočemo biti "uvidevni" moramo hiteti, biti živčni in doživljati tesnobo?
Telefon s PCR potrdilom mora biti že prižgan in odklenjem, osebna kartica v rokah, drugače smo neuvidevni?
Da bo živčnež iz slo-techa čimprej prišel domov in šel fapat?
dajmo no, ne bodite nori.
OP je znorel ker je bil uni tip zmeden. Kaj če je uni tip imel slab dan? Mu je umrla mati? Ga je zapustila žena?
OPa ne briga, OPu se je samo mudilo domov delat karkoli se mu zdi pomembnega (pisat to temo najbrž).
Telefon s PCR potrdilom mora biti že prižgan in odklenjem, osebna kartica v rokah, drugače smo neuvidevni?
Da bo živčnež iz slo-techa čimprej prišel domov in šel fapat?
dajmo no, ne bodite nori.
OP je znorel ker je bil uni tip zmeden. Kaj če je uni tip imel slab dan? Mu je umrla mati? Ga je zapustila žena?
OPa ne briga, OPu se je samo mudilo domov delat karkoli se mu zdi pomembnega (pisat to temo najbrž).
Zgodovina sprememb…
pizda toliko jamranja kako predolgo čakaš da ljudje nekaj naredijo, da si spisal tale zid teksta pa si si sigurno vzel vsaj 10 minut.
Uf verjemi, da je na šihtu kjer ura ne gre nikamor tudi če imaš veliko dela, pogledaš in je 12, bi bilo lahko komot že konec, je bil tale zid teksta kot naročen.
Še kaj takega moram najti, niti cel YT ni dovolj za preganjat dolgčas.
kar ti hočem rečt...kaj ti koristi vse pritoževanje o jedilnici da hitro plačaš, hitro požreš tisto malico, hitro odložiš krožnike, zdaj pa si 10 minut pisal nek trapast tekst, ki dejansko ne koristi nikomur (samo dušo si si spraznu).
traparija no.
dokazal si da si hitel samo zato da si na slo-techu napisal ta zid teksta, ker očitno ti je itak dolgčas na šihtu.
ps.: sej ne rečem, tud mene zmoti kdaj ko moram počakat da nekdo nekaj prav počasi naredi. Ampak ljudje pač niso NPCji v igri..vsak od nas doživlja življenje na svoj živahen način. Lažje je živet če se tega zavedamo.
traparija no.
dokazal si da si hitel samo zato da si na slo-techu napisal ta zid teksta, ker očitno ti je itak dolgčas na šihtu.
ps.: sej ne rečem, tud mene zmoti kdaj ko moram počakat da nekdo nekaj prav počasi naredi. Ampak ljudje pač niso NPCji v igri..vsak od nas doživlja življenje na svoj živahen način. Lažje je živet če se tega zavedamo.
Zgodovina sprememb…
Drugače gledam da pomalicam v miru kar se le da. Čakanje v vrsti me moti iz drugega razloga kot pa izgube časa.
Enako je z vožnjo, gledam da se čim manj vznemirjam, ker velikokrat ko imaš dvignjen srčni utrip, se ne zmanjša še celo popoldne. Sem ugotovil, da se mi med vsakim prehitevanjem (na regionalki seveda, v manjši meri pa tudi na AC, če bi vozil celo pot 160) takoj dvigne srčni utrip, nisem več star 25 let. Ampak samo eno ali dve prehitevanji na celo pot še gre. Enako se mi seveda ne gre za čas, že to da nimaš nekoga počasnega vedno pred sabo. Dol iz AC je zabremzal ko nor, na 50, prvič da sem videl kaj tekega poleg tovornjakov, drugače gre vsak drug 60-80, čeprav je znak 40 in povsod drugje vozijo po znakih. Pač včasih mora prevladati logika in ne znak.
Enako je z vožnjo, gledam da se čim manj vznemirjam, ker velikokrat ko imaš dvignjen srčni utrip, se ne zmanjša še celo popoldne. Sem ugotovil, da se mi med vsakim prehitevanjem (na regionalki seveda, v manjši meri pa tudi na AC, če bi vozil celo pot 160) takoj dvigne srčni utrip, nisem več star 25 let. Ampak samo eno ali dve prehitevanji na celo pot še gre. Enako se mi seveda ne gre za čas, že to da nimaš nekoga počasnega vedno pred sabo. Dol iz AC je zabremzal ko nor, na 50, prvič da sem videl kaj tekega poleg tovornjakov, drugače gre vsak drug 60-80, čeprav je znak 40 in povsod drugje vozijo po znakih. Pač včasih mora prevladati logika in ne znak.
njyngs ::
Me čudi, da še preživite, če mate toliko časa dvignjen srčni utrip. Še enkrat - priporočam psihiatra, ker razburjanje za vsako malenkost kaže na resne psihične težave (tesnoba, depresija), ki se med drugim izražajo tudi z agresijo in živčnostjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Likalnik ::
Težko preživimo od toliko dreka od folka...recimo ravno danes (potem pa ostani miren in se ne živcirat)....polna bencinska postaja...čakaš v vrsti z avtomobilom, da boš prišel do ročke...predhodnik pred tabo spelje naprej ampak do prve ročke....par metrov naprej je še ena ročka in če bi šel naprej bi lahko oba naenkrat točila gorivo....on se ustavi pri prvi...in ko mu vljudno rečeš, da naj gre naprej (sicer ne vem zakaj je potrebno to sploh govorit in izgubljat čas....ker že avtomatsko greš na končno postajo in se ne ustaviš pri prvi) in te neumno gleda in ti ne preostane drugega kot, da mu v zvišanem tonu še enkrat vse ponoviš.....potem pa ostani miren in se ne živcirat.....tak drek pač hodi po svetu....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Likalnik ()
matic492 ::
Sicer ne čisto povezano, ampak meni na bencinskih nekaj ni jasno. Večina ima luknjo za bencin tankat na desni strani avta. Velikokrat pridem na bencinsko, pa stojijo v parih vrstah po 2-3 avti, zraven imajo pa prazne ročke, samo na levi strani avta. Se pač zapeljem tja in tankam, čeprav imam jaz tudi na desni, a ljudje ne doumejo da lahko cev ven potegneš sigurno 3-4 metre in greš pač na drugo stran avta, če ga malo bolj na prej daš?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
ripmork ::
Težko preživimo od toliko dreka od folka...recimo ravno danes (potem pa ostani miren in se ne živcirat)....polna bencinska postaja...čakaš v vrsti z avtomobilom, da boš prišel do ročke...predhodnik pred tabo spelje naprej ampak do prve ročke....par metrov naprej je še ena ročka in če bi šel naprej bi lahko oba naenkrat točila gorivo....on se ustavi pri prvi...in ko mu vljudno rečeš, da naj gre naprej (sicer ne vem zakaj je potrebno to sploh govorit in izgubljat čas....ker že avtomatsko greš na končno postajo in se ne ustaviš pri prvi) in te neumno gleda in ti ne preostane drugega kot, da mu v zvišanem tonu še enkrat vse ponoviš.....potem pa ostani miren in se ne živcirat.....tak drek pač hodi po svetu....
Svašta 5 možganskih celic v glavi je treba imet, da pomisliš še na druge, ter zapelješ do končne ročke (da lahko istočasno še kdo za tabo tanka). Tak folk je bodisi res butast, bodisi žleht (ali pa oboje). Res neuvidevno in brezbrižno.
IL_DIAVOLO ::
Sicer ne čisto povezano, ampak meni na bencinskih nekaj ni jasno. Večina ima luknjo za bencin tankat na desni strani avta. Velikokrat pridem na bencinsko, pa stojijo v parih vrstah po 2-3 avti, zraven imajo pa prazne ročke, samo na levi strani avta. Se pač zapeljem tja in tankam, čeprav imam jaz tudi na desni, a ljudje ne doumejo da lahko cev ven potegneš sigurno 3-4 metre in greš pač na drugo stran avta, če ga malo bolj na prej daš?
Ne želim imeti mastnih flekov od cevi na avtu.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Jaz hodim na bencinsko, kjer nikoli ni guzve. Problem resen.
Sami ste si krivi ce se guzvate.
Vedno bolj mi je vsec googlova statistika, kjer lepo vidis, kdaj in kje je rush hour, pa magari bencinska ali trgovina. Prava milina. Pogledas, aha Lidl, najvecja guzva od 16:00 do 18:00. Najmanj obiska med 19:00 in 20:00. Super, grem pac ob 19:30 in lepo lagano nakupujem, zive "duse" ni itn.
Sami ste si krivi ce se guzvate.
Vedno bolj mi je vsec googlova statistika, kjer lepo vidis, kdaj in kje je rush hour, pa magari bencinska ali trgovina. Prava milina. Pogledas, aha Lidl, najvecja guzva od 16:00 do 18:00. Najmanj obiska med 19:00 in 20:00. Super, grem pac ob 19:30 in lepo lagano nakupujem, zive "duse" ni itn.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ah, fair point. No moj avto je tak da se cev ne dotakne avta tudi iz leve strani.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ah, fair point. No moj avto je tak da se cev ne dotakne avta tudi iz leve strani.
A ga rikverc parkiraš?
PacificBlue je izjavil:
A ga rikverc parkiraš?
Ne, saj sem rekel, zapelješ bolj naprej kot bi normalno. Je pač coupe in je čisto zadaj potem luknja tako da če prav obrneš se ne dotika.
Sicer pa meni osebno je vseeno, če se cev dotakne avta, ker ne vozim shiny novega porscha, da bi se sekiral za take stvari
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Miki N ::
Tisti, ki mečkajo s PCT potrdili v bistvu opravljajo družbeno koristno delo: s tem delajo PCT izkušnjo neprijetno za vse, kar tudi mora biti, da si ovce zapomnejo, da je Nova normala šit - najslabše je, če se napačne stvari normalizirajo kot "praktične".
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Groot ()
Malcolm_Y ::
PacificBlue je izjavil:
A ga rikverc parkiraš?
Ne, saj sem rekel, zapelješ bolj naprej kot bi normalno. Je pač coupe in je čisto zadaj potem luknja tako da če prav obrneš se ne dotika.
Sicer pa meni osebno je vseeno, če se cev dotakne avta, ker ne vozim shiny novega porscha, da bi se sekiral za take stvari
Na knap je. Če je za desno fraj, levo pa gužva grem desno, ampak pol ves čas držim/vlečem za cev. Se mi zdi, da jo sicer malo špana in ne bi rad poškodoval ustja rezervoarja.
Jaz sem to doživel na Hofer pumpi v Kranju. Dva passatarja. A se pripelje, se ustavi na drugi (prva frej). Tip B za njim v eno generacijo starejšem:
A se lohk zapeleš do prve pumpe. Prvi tip: sej se lohk tud vi (da bi vsaj fafko mel zaprto ali pa se vsaj opravičil). Drugi čist ven pade, začne preklinjat, pizdit. Gledam zgodbo iz parkirišča in ker sem moral tudi sam tankat izkoristim in se rikverc naserjem na prvo pumpo. Ugotvim, da je točilni v okvari.
Zavpijem tastarejšemu passatu B: "sej itak ne dela", nekaj godrnja.
Se zaepeljem za tega drugega B, prvi brezobrazni A končno natanka in se spoka.
Drugi B zapelje na pumpo, se končno naštima in začne točit bencin. Gledam, čak, wtf zadaj piše TDI. Ej stoj!
Tadrugi: Pa kaj je zdej pizda.
Imelo me je, da bi reku, ah nič, ampak si ne bi oprostil + bal sem se, da bi bral v slovenskih novicah kako je B zaklal A.
Jaz: poglej kaj točiš.
On: O pizda, hvala, fak, kaj nej zdej, nalil sem že 5 litrov. Fak, še dobr da si vidu.
Jaz: nič, nalij polno diesla in ko pokuriš 100km spet dolij novih par litrov, da čimprej spraviš na normalo.
On: Fak tip me je tolk znerviral, da sem zdej benz tankov. Vzame diesel ročko. Valda mu avtomat ne pusti, ker bi moral še enkrat vnaprej opravit postopek za plačilo.
Pizdi sto an uro, se vsede in odpelje.
Upam, da mu ni zaribal.
Nauk zgodbe: Našla sta se dva pezdeta, in če prva pizda ne bi sprovocirala in se obnašala normalno, tudi drugi ne bi padel ven. Drugemu tipu je pokvaril najbrž cel teden, naredil mogoče precej škode, in si s tem naglavo nasral ogromno slabe karme.
Je pa res, da ker prva ni delovala, bi ta prvi A moral čakat drugega B kot sem potem jaz. Ampak hude krvi pa ne bi bilo. Mogoče od osebe A "pizda", ko bi ugotvil da prva pumpa ne dela.
Za konec pa še: Če en sanja, če je nekdo neuvideven do drugih, vse vodi butterfly effect...
Če si ti porabil 5 sekund več na blagajni, ker ne znaš doa časa potegnit iz žepa kartice, je teh 5 sekund predolgo stal na blagajni prvi za tabo, drugi, tretji in je mogoče 5 zato kasenje doma in vidi manj svoje otroke. Mogoče se zgodi taka huda kri kot sem jo opisal iz pumpe. Mogoče se bi ta tip B zaradi tega ker bi bil jezen ubil v prometni, ali celo koga drugega.
Mogoče nekdo zaradi tega ker je pet pezdetov pred njim na blagajni mečkalo potem na cesti divja.
Tudi na cesti vsak dan vidimo v LJ voziti ljudi v rdečo. In ptoem obtičijo v križišču. In spet polno vroče krvi.
Če bi upoštevali druge, ne sanjal, bi bilo marsikaj mogoče drugače.
Da še zaključim: korona nam je prinesla ogromno jeze in nestrpnosti. Ogromno je antiwaxerjev iz nekega upora, ki so se sicer cepili še proti gripi.
Berem, da nalašč zavlačujete s PCT preverjanjem. Zakaj? Da mučite študenta, ki si služi denar s tem preverjanjem? Nekdo mora!
Da mučite nas, ki zadaj čakamo in se nam škoda zdi zabit vsake minute v koloni in v trgovini?
Doma imamo otroke, ki bi jih radi videli. Kaj mislite, da bomo zaradi vašega upiranja ukrepom šli protestirat? Ma ni šans. Ovce? Pa ja de. Predvsem druge prioritete v življenju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ghost7 ()
Bravo. Lepo napisano. Jaz sem nehal kazat QR kodo pri preverjanju PCT, ker nekateri telefoni rabijo 15 sekudnd, da jim prebere tisto usrano QR kodo. Pokažem pildek od cepljenja in osebno. Čeprav je zadeva na telefonu sila uporabna, je včasih papir še vedno boljši.
Podobno v trgovini nakupovalni listek. Super je, ker na telefonu lahko samo poklikaš, pa ti zgine s seznama. Če žena kaj doda, se avtomatsko sinhronizira, ... Ampak z listkom v roki je pa precej bolj praktično po trgovini z vozičkom hodit. Medtem ko na telefon moraš ves čas merkat, pa če imaš kaj za prijet z obema rokama, moraš telefon nekam odložit. Medtem ko če imaš listek, komot zadevo primeš skupaj z listkom. Če se zmečka ni panike.
Podobno v trgovini nakupovalni listek. Super je, ker na telefonu lahko samo poklikaš, pa ti zgine s seznama. Če žena kaj doda, se avtomatsko sinhronizira, ... Ampak z listkom v roki je pa precej bolj praktično po trgovini z vozičkom hodit. Medtem ko na telefon moraš ves čas merkat, pa če imaš kaj za prijet z obema rokama, moraš telefon nekam odložit. Medtem ko če imaš listek, komot zadevo primeš skupaj z listkom. Če se zmečka ni panike.
V-i-p ::
Tale s PCTjen je tudi dobra ja :). Zadnjič je na pošti zaposlena rekla starejši gospe za PCT in ji ona gladko nazaj: a ja? A to morm tud pokazat? Pol pa tip, ki je mene meu za sosednjim šalterjem, na glas reče tej sodelavki: ej Manca, ne prehitevi no, to še ni blo nč v časopisih pa poročilih, počak, da folk zve. Sva se sam nasmejala oba.
No, men se včasih kak kolega zasmeji, kako mam jaz svoj pct poštiman: lepo sem v štacuni plačal 0,79€ za app, ki mi na namizje vrže bližnjico s sliko EU PCT POTRDILO. Ta odpre fotko, ki ima zgoraj QR kodo, spodaj pa osebno. Ena sekunda, pa mam odprto, ko rabim. Kolega: prideva v trgovino s čevlji, bi ene mel. Reče teta za pct, potegne ven tistega svojega Huaweija, čara med namizji, da najde galerijo, pol pa skrola kje je tista usrana fotka potrdila pa reče, evo sej bom takoj pa drajsa po ekranu gor pa dol pa išče tisto hebeno fotko, ampak smešen sem pa baje jst, on ne :).
No, men se včasih kak kolega zasmeji, kako mam jaz svoj pct poštiman: lepo sem v štacuni plačal 0,79€ za app, ki mi na namizje vrže bližnjico s sliko EU PCT POTRDILO. Ta odpre fotko, ki ima zgoraj QR kodo, spodaj pa osebno. Ena sekunda, pa mam odprto, ko rabim. Kolega: prideva v trgovino s čevlji, bi ene mel. Reče teta za pct, potegne ven tistega svojega Huaweija, čara med namizji, da najde galerijo, pol pa skrola kje je tista usrana fotka potrdila pa reče, evo sej bom takoj pa drajsa po ekranu gor pa dol pa išče tisto hebeno fotko, ampak smešen sem pa baje jst, on ne :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | PCT - Bencinski servisi niso izjema ?? (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Loža | 119954 (98981) | Utk |
» | Lidl: Vrsta na blagajni_ odpre se nova blagajna_kaj narediti? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 22606 (16502) | zmaugy |
» | Hitre blagajne Špar vs Mercator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24898 (15477) | janezvalva |
» | Nakupovanje v Lidlu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 44865 (31249) | Machete |
» | Gneča pri blagajni (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21459 (16957) | GregiB |