» »

Google

Google

Avenger ::

Ravno sem poslušal podcast Dr. Robert Epstein, ki je bil gost pri Joe Roganu in parkrat so mi šli lasje pokonci. Ne da sem prej verjel, da je google stara teta, ki skrbi, da ljudje najdejo kar iščejo, ampak nisem imel v zavesti, kako globoko gre manipulacija javnega mnenja, preko rezultatov, ki jih dajo v ospredje, ali v ozadje, ali preko predlogov, preko opomnikov, ki jih lahko pošiljajo targetirano specifični skupini, tako da npr. po nekaterih značilnostih lahko s precejšnjo gotovostjo uganejo ali je oseba demokrat ali republikanec, in potem lahko eni skupini pošljejo opomnik naj grejo na volitve, drugi pa ne. Če vtipkaš "oseba A" lahko priredijo rezultate tako, da bodo vsi ali predvsem le pozitivni, če pa vtipkaš "oseba B" lahko priredijo rezultate tako, da bodo vsi ali predvsem le negativni. Lahko naredijo isto, vendar priredijo samo predloge uno ko začneš tipkat "oseba A" in so potem predlogi "oseba A vpletena v spolni škandal". Trenutno ni nad tem razen Epsteina, ki ima majhen obseg, nobenega pregleda ali kontrole. Še koga to skrbi?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

draciel ::

Jah ti si se pa pozno zbudil :). Pa ni samo Google, ampak vse večje korporacije (npr Facebook). Na tak način so se manipulirale predzadnje ameriške volitve kjer je zmagal Trump (verjamem da tudi zdajšnje ampak v manjši meri).

Facebook naj bi imel že več vrstic kode kot Windows, verjetno ne zastonj. :)


Še koga to skrbi?


Ne, čeprav je dejstvo da te korporacije ustvarjajo nov svet po svoji presoji. Kje piše da bo ta nov svet po kakovosti slabše od pararelnega tistega, kjer se to ne bi dogajalo?

Manj se sekiraj in več uživaj.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: draciel ()

styrian ::

Včeraj sem šel downloadat podatke, ki jih hrani Google o meni. Bilo jih je okoli 2.5GB.

Voss ::

Tudi Brexit je bil z zmagovalne strani dobljen preko teh platform.

https://www.imdb.com/title/tt8425058/

Cowboy6 ::

Poznam osebo, ki dela kot freelancer oz kot posrednik preko agencije za Google in pregleduje pripombe ter komentarje uporabnikov, če se nekaj ne ujema. Tako je priletela zahteva za umik vseh Google zadetkov o polbratu Melanije Trump. Mislim, da ne potrebujem razlagati, kdo je bil naročnik :)
Tukaj naj bi bil moj podpis.

Avenger ::

draciel je izjavil:

Jah ti si se pa pozno zbudil :).


Ne, saj to mi je bilo nekako jasno, ampak nisem pa imel v zavesti do kakšne mere gre to oziroma, da razlogi za manipulacijo niso le finančne narave v smislu prodaje podatkov oglaševalcem, pač pa so razlogi tudi politični in ne le, da speljejo vodo na mlin nekomu, ker jim je ta nekdo plačal, ampak da se oni sami spomnijo hm, dajmo tegale nastavit za predsednika. Tako daleč pa nisem šel. Ampak zadeva gre zelo očitno še dlje. To, da ima FB profil za vse, tiste ki so prijavljeni gor in tudi tiste, ki niso, je eno, drugo je, da pa lahko nekdo točno te podatke cross referenca z nečim drugim, kaj jaz vem, gmailom, google iskanji, spotify zgodovino poslušanja, z zgodovino na tvojemu androidu, vse skupaj v eni bazi in potem A.I. skvačka tvoj profil in bo za eno leto naprej vedel kaj boš kliknil, koliko kilometrov boš prevozil, na koliko časa menjaš partnerje, itd. itd. itd. Dokler si neka siva miška, ki ubogljivo sledi glasu sistema, se pač ne boš zavedal, da si na verigi, če pa si tak, da bi plesal po svoje, boš zelo hitro spoznal v kako močnih krempljih si sedel...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Machete ::

styrian je izjavil:

Včeraj sem šel downloadat podatke, ki jih hrani Google o meni. Bilo jih je okoli 2.5GB.

?
Povej več.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

SVGA ::

Tudi mene zanima kje lahko pogledam kaj Google hrani o mojem računu.

joze67 ::

Ne moreš. Lahko vidiš, kaj Google misli, da ti lahko pokaže.

Če iščeš zarote, jih je potrebno iskati do konca in naprej.

ytodf ::

Kako veš, če si zmanipuliran (v slabem smislu)? Če se to sprašujem in sam zagotovo ne manipuliram, lahko kar zaključim, da sem zmanipuliran? Ok, se zahvaljujem za jedrnatost in nazornost odgovora, hvala!!

njyngs ::

duckduckgo, pa ste en korak bližje odsotnosti gugla iz vašega življenja :) duckduckgo izboljšuje svoj algoritem iskanja z dneva v dan, gugl pa stagnira in pada nižje - poln reklamnih rezultatov iskanja in plačanih političnih mnenj.

Avenger ::

Po mnenju Epsteina duckduckgo ni (več) drugačen kot google, predlaga brave brskalnik in iskalnik.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ruski hekerji napadali švicarski referenčni laboratorij, ki je preiskoval novičok in (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6814500 (11148) jype
»

Boj za pravice žensk v techu: Google noče razkriti plač svojih zaposlenih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5716897 (14024) xmetallic
»

Internet Explorer 8 najboljši proti malwaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
859978 (7135) FitnessBoy
»

Google se širi v vse smeri

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
345308 (3035) errhec

Več podobnih tem