» »

Preverjanje besed v slovarju glede na podane črke.

Preverjanje besed v slovarju glede na podane črke.

Seba982 ::

POzdravljeni.

PO dolgem, res dooooolgem času sem se spet malo polotil programiranja. In sicer igram igro WOW na androidu, kjer ti podajo 5-7 črk in potem ti iščeš možne besede.

Seveda sem kot star zkrnel igračarski goljuf, presodil, da bo zadeva lažje tekla, če bom kaj natuhtal. :D

Moja ideja je osnovna:
- v program vneseš črke
- program po slovarju preveri katere besede ustrezajo in jih izpiše na zaslon.

Ker pa sem tudi star in zakrnel programer me zanima sledeče:
- kje za vraga naj dobim sskj v primerni obliki, da ga bom lahko bral
- kateri algoritem bi implementirali za iskanje pravilnih besed (moje znanje obsega for zanke in if stavke)

Skratka če ima kdo kakšne usmeritve, bom zelo hvaležen.

kulSMS ::

za besede lahko uporabiš FF slovar za črkovanje https://addons.mozilla.org/en-US/firefo... klikneš Download file potem pa spremeniš prenesenemu fajlu končnico v .zip
glede iskanja pa bi predlagal, da najprej dočiš dolžino za vsako besedo in potem še zapišeš še v naraščujoči abliki ZGRADBA --> AABDGRZ
to shranis v bazo (v bazi pa naredis index na dolzina + beseda_narascujoce)
potem pa iščeš WHERE dolzina=6 and beseda_narascujoce='AABDGRZ'

Seba982 ::

Odlično, hvala za input. Trenutno se vračam nazaj v programiranje s Phythonom, se mi zdi nekako way to go za backend kariero in precej povpraševanja je. Malo si moram nabildad GitHub preden začnem aplayat za šihte. :D

Irbis ::

Drugače se je tole dalo iskati v SSKJ v ASP32, kot pogoj v polju geslo si vnesel:
?????&*a*&*b*&*r*&*d*&*e*
Dobiš vsa petčrkovna gesla, ki vsebujejo črke abrde.

Spura ::

kulSMS je izjavil:

za besede lahko uporabiš FF slovar za črkovanje https://addons.mozilla.org/en-US/firefo... klikneš Download file potem pa spremeniš prenesenemu fajlu končnico v .zip
glede iskanja pa bi predlagal, da najprej dočiš dolžino za vsako besedo in potem še zapišeš še v naraščujoči abliki ZGRADBA --> AABDGRZ
to shranis v bazo (v bazi pa naredis index na dolzina + beseda_narascujoce)
potem pa iščeš WHERE dolzina=6 and beseda_narascujoce='AABDGRZ'

Dolzina je ze sama po sebi del podatka beseda_narascujoce, saj dolzina = 5 and beseda_narascujoce='AABDGRZ' ne more bit. Zakaj bi sploh imel to v bazi? To je en hashmap listov. Faking ljudje pa takoj v bazo vsako stvar.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hotmail gesla kar po domače rezal na 16 znakov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
8018747 (15425) BaToCarx
»

Izšel Firefox 14 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8024142 (20433) MrStein
»

Podjetja nasprotujejo firefoxovi politiki bliskovitih izdaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8123133 (19506) Poldi112
»

Firefox 4 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
14949 (694) DMX
»

Presis prevajalni sistem

Oddelek: Programska oprema
124127 (3802) dunda

Več podobnih tem