Forum » Programiranje » Preverjanje besed v slovarju glede na podane črke.
Preverjanje besed v slovarju glede na podane črke.
Seba982 ::
POzdravljeni.
PO dolgem, res dooooolgem času sem se spet malo polotil programiranja. In sicer igram igro WOW na androidu, kjer ti podajo 5-7 črk in potem ti iščeš možne besede.
Seveda sem kot star zkrnel igračarski goljuf, presodil, da bo zadeva lažje tekla, če bom kaj natuhtal. :D
Moja ideja je osnovna:
- v program vneseš črke
- program po slovarju preveri katere besede ustrezajo in jih izpiše na zaslon.
Ker pa sem tudi star in zakrnel programer me zanima sledeče:
- kje za vraga naj dobim sskj v primerni obliki, da ga bom lahko bral
- kateri algoritem bi implementirali za iskanje pravilnih besed (moje znanje obsega for zanke in if stavke)
Skratka če ima kdo kakšne usmeritve, bom zelo hvaležen.
PO dolgem, res dooooolgem času sem se spet malo polotil programiranja. In sicer igram igro WOW na androidu, kjer ti podajo 5-7 črk in potem ti iščeš možne besede.
Seveda sem kot star zkrnel igračarski goljuf, presodil, da bo zadeva lažje tekla, če bom kaj natuhtal. :D
Moja ideja je osnovna:
- v program vneseš črke
- program po slovarju preveri katere besede ustrezajo in jih izpiše na zaslon.
Ker pa sem tudi star in zakrnel programer me zanima sledeče:
- kje za vraga naj dobim sskj v primerni obliki, da ga bom lahko bral
- kateri algoritem bi implementirali za iskanje pravilnih besed (moje znanje obsega for zanke in if stavke)
Skratka če ima kdo kakšne usmeritve, bom zelo hvaležen.
kulSMS ::
za besede lahko uporabiš FF slovar za črkovanje https://addons.mozilla.org/en-US/firefo... klikneš Download file potem pa spremeniš prenesenemu fajlu končnico v .zip
glede iskanja pa bi predlagal, da najprej dočiš dolžino za vsako besedo in potem še zapišeš še v naraščujoči abliki ZGRADBA --> AABDGRZ
to shranis v bazo (v bazi pa naredis index na dolzina + beseda_narascujoce)
potem pa iščeš WHERE dolzina=6 and beseda_narascujoce='AABDGRZ'
glede iskanja pa bi predlagal, da najprej dočiš dolžino za vsako besedo in potem še zapišeš še v naraščujoči abliki ZGRADBA --> AABDGRZ
Seba982 ::
Odlično, hvala za input. Trenutno se vračam nazaj v programiranje s Phythonom, se mi zdi nekako way to go za backend kariero in precej povpraševanja je. Malo si moram nabildad GitHub preden začnem aplayat za šihte. :D
Irbis ::
Drugače se je tole dalo iskati v SSKJ v ASP32, kot pogoj v polju geslo si vnesel:
?????&*a*&*b*&*r*&*d*&*e*
Dobiš vsa petčrkovna gesla, ki vsebujejo črke abrde.
?????&*a*&*b*&*r*&*d*&*e*
Dobiš vsa petčrkovna gesla, ki vsebujejo črke abrde.
Spura ::
za besede lahko uporabiš FF slovar za črkovanje https://addons.mozilla.org/en-US/firefo... klikneš Download file potem pa spremeniš prenesenemu fajlu končnico v .zip
Dolzina je ze sama po sebi del podatka beseda_narascujoce, saj dolzina = 5 and beseda_narascujoce='AABDGRZ' ne more bit. Zakaj bi sploh imel to v bazi? To je en hashmap listov. Faking ljudje pa takoj v bazo vsako stvar.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hotmail gesla kar po domače rezal na 16 znakov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 18747 (15425) | BaToCarx |
» | Izšel Firefox 14 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 24142 (20433) | MrStein |
» | Podjetja nasprotujejo firefoxovi politiki bliskovitih izdaj (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 23133 (19506) | Poldi112 |
» | Firefox 4 problemOddelek: Pomoč in nasveti | 949 (694) | DMX |
» | Presis prevajalni sistemOddelek: Programska oprema | 4127 (3802) | dunda |