» »

Full-stack programer v 9ih mesecih?

Full-stack programer v 9ih mesecih?

Hangman ::

Na facebooku se mi prikazuje oglas za nek mednarodni tečaj programiranja. V samo 9ih mesecih naj bi popoln začetnik postal full-stack programer in dobil dovolj znanja, da lahko išče delo v tem področju. Ker je znanje programiranja vse bolj iskano (ne pomnim, koliko oglasov sem že videl ta mesec) in želim karierno napredovati, bi me tečaj utegnil zanimati.

Je pa cena 3.000 eur in vse skupaj vodi neka tuja agencija, kar pomeni, da vse poteka v angleščini. Razumevanje angleščine mi ni problem in recimo, da mi te 3 jurji nič ne pomenijo, če imam čez 9 mesecev obetavno kariero.

Bolj me zanima razmerje vložka (3 jurje) in dobička (naveden nivo znanja). Je lahko nekdo, ki danes ne loči avtomobilske znamke, čez 9 mesecev avtomehanik? Sem lahko čez 9 mesecev v programerskem timu, če sem danes brez ene same programerske izkušnje? Ali pa bo nekdo na račun moje naivnosti čez 9 mesecev bogatejši za 3 jurje, jaz pa o programiranju še vedno ne bom imel pojma? Kaj pravite, lahko iz te moke zraste kruh?

maticb492 ::

Ja lahko, seveda boš junior čez 9 mesecev. Ampak če imaš zagon in čas se lahko isto naučiš sam in zastonj.

Hell, za 3000EUR ti še jaz prodam 10 ur inštrukcij na mesec za 9 mesecev :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

Utk ::

Mislim, lahko ti uspe, če boš delal kar ti rečejo in to res zmogel, da to lahko vsak zmore, pa pač ni res, niti tega nihče ne more vedet zate. Po 9ih mesecih seveda ne boš znal vsega, bi pa lahko znal tolk, da bi lahko glumil, da nekaj znaš dokler se res ne bi naučil kar rabiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

scipascapa ::

Tole je predrago....vzami kak UDEMY tečaj po 9,99EUR so.

https://www.freecodecamp.org/
udemy.com
https://www.w3schools.com/

Zgodovina sprememb…

kuall ::

fora je v tem, ali se ti bo DALO sedet po 3,4,5, na začetku tudi po 8 ur na dan, ker boš della bolj počasi, za računalnikom in debuggirat eno neumnost, ki ne bo delala? to se vpraši raje? torej preden zagoniš 3 jurje za tečaj, kar je itk velika neumnost, raje samo probaj kaj težjega sprogramirat, da se stestiraš, koliko imaš potrpljenja za to. jaz sem pač tak, da bolj ko me jeba bolj tiščim, dokler ni problem rešen.

111111111111 ::

kuall je izjavil:

fora je v tem, ali se ti bo DALO sedet po 3,4,5, na začetku tudi po 8 ur na dan, ker boš della bolj počasi, za računalnikom in debuggirat eno neumnost, ki ne bo delala? to se vpraši raje? torej preden zagoniš 3 jurje za tečaj, kar je itk velika neumnost, raje samo probaj kaj težjega sprogramirat, da se stestiraš, koliko imaš potrpljenja za to. jaz sem pač tak, da bolj ko me jeba bolj tiščim, dokler ni problem rešen.

Tule bi dodal še, da so tovrstni tečaji (bootcampi) izredno intenzivni. POnavadi čez teden predelaš osnove in vsak dan rešuješ domačo nalogo (kot bi hodil na faks/srednjo) potem pa čez vikend dobiš projekt ki ga moraš naprogramirat. Ker vidim da je tečaj 9 mesecev verjetno ni tako intenziven, je pa skoraj gotovo na ravni fakultative, kjer boš moral poleg tečaja še zraven garati.

Sam sem se v Ameriki udeležil 3 tedenskega Cisco Bootcampa in tega ne bi več ponovil. Spiš zelo malo, delaš kot pri norcih in če nisi imel predznanja, si po 2-3 dnevih lahko samo zajokal in šel domov. Je bila pa zanimiva izkušnja.

TAko kot je rekel kaull, če si pripravljen gurat in grist, potem se ti splača dat 3000€ in te nekdo vodi in ti pove kje ga serješ v kodi. Drugače pa boš vrgel denar skozi okno.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

sci3nc3 ::

Dajmo biti realni: FRI je včasih imel predmet Osnove programiranja, kjer si s programiranjem štartal iz čiste nule (spoznavanje podatkovnih tipov, osnovni koncepti programiranja, navajanje na programersko razmišljanje itd.). Ta predmet je bil sestavljen iz 3 uri predavanj in 2 uri vaj. Temu prištej še vsak teden 2 uri, ki si jih doma porabil za utrjevanje znanja in izdelavo domače naloge. Nekako 7 ur tedensko je porabil nekdo, ki je lahko sledil tempu. Seveda pa si lahko za računalnikom sedel tudi po 20 ur na teden in delal na programiranju. Če si ves semester pridno delal, si imel dovolj znanja, da si lahko rešil neke srednje težke programerske naloge, seveda v command consoli. Za spletne strani, windows in mobilne aplikacije, si moral obiskati še kateri drugi predmet.
Če se vrnem nazaj: Ko je prišel izpit iz osnov programiranja, je polovica študentov pogrnila. Ponavadi so v prvi rundi predmet opravili tisti, ki so programirali že prej. Tisti, ki prej niso programirali, so predmet opravili šele naslednje leto. Še zdaleč pa niso bili primerni, da bi se poklicno ukvarjali s programiranjem. Marsikdo tega ni sposoben niti po končanem FRI-ju, ampak je treba vložiti še kar nekaj časa.

Programer v 9 mesecih? Ni nemogoče, ampak verjetnost je mikroskopska. V najboljšem primeru bo neka firma navdušena nad tem, da je nekdo v tako kratkem času osvojih osnove in boš dobil priložnost. Nikakor pa po 9 mesecih ne boš konkurenčen nekomu, ki poklicno programira že nekaj let. Če bi bilo tako enostavno, firme ne bi jokale, da manjka razvijalcev. Zaključek: Dobil boš eno novo izkušnjo, osvojil nekaj osnov in nekomu dal 3 tisočake. Je to res toliko vredno? Ne bit lahek plen. Nekdo bo našel 10 takih modelov (jih ni težko najti) in na hitro dobro zaslužil. Easy-money.

Cupakabra123 ::

Ce v lajfu nisi programiral ti bo vse precej abstraktno. Na FRIju imas z razlogom v 1. letniku se kup drugih predmetov iz computer science-a, da dobis sirino in nisi omejen samo na jezik/framework, ki ti ga na bootcampu poturijo. Ce zelis biti recimo FEdovc ti lahko povem dokaj enostaven roadmap da bos takoj dobil job. HTML + (S)CSS + React/Angular. Fora pa je da tudi ce gres na udemy in si pogledas par tutorialov ti ne bo nic jasno dokler ne zacnes delat na dejanskih projektih. Full stack v 9ih mesecih po moje ni mozno. V 9ih mesecih si dober ce se iz nule naucis samo FE ali samo BE. Pa se to bos bil verjetno res junior junior. Jaz bi prisparal 3000k in v prostem casu raje zacel brati knjige/clanke in se sam uciti. Potem pa dobis nizko placano junior pozicijo in tam vztrajas par let in se ucis.

kljhjkhkjh ::

Jaz sem dobil sluzbo v ~13 mesecih kot full stack programer, brez predznanja in formalne izobrazbe.
Vmes sem imel enkrat 2 mesecni premor in zadnji mesec sem se bolj ukvarjal z iskanjem sluzbe.
Self-thought, brez bootcampov.
Za referenco.

gojira ::

Ce bos res grizel bo mogoce slo. Ceprav dvomim. Jaz osebno bi si poiskal osebnega mentorja in njemu placal tudi dvakratnik tega zneska ce ti ni problem.

Pri meni je bilo podobno ampak sem startal z mentorjem in ne z nekim bootcampom. Iz tecajev se pa ne naucis veliko ce si zacetnik ker ti marsikaj ne bo jasno.

Potem pa bi sprejel junior pozicijo in se se naprej ucil.

Se pa res vse da ce se hoce. Jaz imam 6/7 let izlusenj iz programiranja in imam sedaj ze zelo visoko placo za SLO razmere (5k+). Ampak sem se pa vsa ta leta veliko ucil tudi popoldan / ponoci. Go for it ce si zelis in je motivacija! Tudi brez izobrazbe se da.

Zimonem ::

Ful stack pomeni od poznavanja os, medprocesne komunikacije , do frontenda... Malo morgen razen za implementacije v kako že podano rešitev. Ampak si še daleč od full stack developerja. Teh precej malo. Se pa da v tem času priučit nekaj za kar si zaposljiv.
Pa pustimo kakega PHP developerja ki poveže bazo in spletno stran s kupom predpipavjenega js, da je to full stack. Se pa dajo naredit tudi s tem kake rešitve. No pa to full stack.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

strawman ::

9 mesecev je 180 delovnih dni, kar nanese malo manj kot 1500 ur. V takem času si z dobrim delovnim odnosom brez problema lahko zaposljiv, povpraševanja pa je veliko.
Full stack developer se ponavadi omenja v kontekstu razvoja spletnih strani in aplikacij. Raje kot "ali se splača", premisli ali bi to res počel? Ker nezainteresiran programer je slab programer, ki bo prej ali slej obstal na neki točki osebne rasti, na kateri bo le stagniral. Če te zanima kako drugo področje programiranja, se ga raje loti na lastno pest. Programiranje robotov? Izdelava video iger? Spremljanje oglasov za Bolhi? Trgovalni boti? Vsaka taka zadeva ti je lahko projekt, na katerem se boš na veliko polomil, ampak tudi z veliko večjim veseljem učil. 9 mesecev je dolga doba.
No, mogoče pa vloženih 3000€ pomaga, sunken costs fallacy pa to..

maticb492 ::

Saj vsi vemo kaj misli s tem da bo po 9 mescih full stack developer... pač junior dev, veliko firm išče juniorje in imajo dolgi onboarding (delam za eno takšno firmo, imamo veliko juniorjev brez formalne računalniške izobrazbe).

Jaz če bi bil na tvojem mestu bi najprej šel skozi kak free course, imaš par linkov zgoraj, ali pač pogooglaš "free programming course". Pa naredi več kot osnovni level, ker čiste osnove po navodilih naredi vsak.

Potem če ti je po tem še vedno zanimivo pa mogoče ta plačljiv 9 mesečni course.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

chaddicus ::

vidim da se vas je dosti samoukov javilo, sam sem na isti poti začel oktobra lani html, css, trenutno še pilim css in začenjam z sass, potem pa javascript...


Če ima kak od vas starih mačkov kak nasvet le prosim, če kaj dopišete, če pa je kdo iz okolice sevnice ali ljubljane pa ob pogovoru častim še kako pijačo/kosilo ta del je resen! hah sploh vidva "gojira" in "kljhjkhkjh" sta napisala da sta popolna samouka :P

samo napišite mi zs hvala :)

styrian ::

To je stran vržen denar. Loti se raje kakšnega drugega posla. Recimo polaganje ploščic.

Mike_Rotch ::

Imam sodelavca, ki je šel skozi nekaj podobnega. On je sicer razlagal, da je šel čez malo daljše izobraževanje, malo več kot eno leto. Prej ni programiral, delal je kot komercialist. Srečal se je s htmljem in znal je napisati kakšno formulo z if stavkom v excelu to je bilo pa vse.

Na tej firmi je že 2 leti kot backend developer. Dečko izgleda sposoben. Službo je baje dobil zelo hitro po zaključenem izobraževanju.

Ampak, kot so že drugi omenili. Ni to, da plačaš tečaj pa po 9 mesecih obvladaš. Boš moral konkretno delati vmes.

pirlo ::

Hangman je izjavil:

Na facebooku se mi prikazuje oglas za nek mednarodni tečaj programiranja. V samo 9ih mesecih naj bi popoln začetnik postal full-stack programer in dobil dovolj znanja, da lahko išče delo v tem področju. Ker je znanje programiranja vse bolj iskano (ne pomnim, koliko oglasov sem že videl ta mesec) in želim karierno napredovati, bi me tečaj utegnil zanimati.

Je pa cena 3.000 eur in vse skupaj vodi neka tuja agencija, kar pomeni, da vse poteka v angleščini. Razumevanje angleščine mi ni problem in recimo, da mi te 3 jurji nič ne pomenijo, če imam čez 9 mesecev obetavno kariero.

Bolj me zanima razmerje vložka (3 jurje) in dobička (naveden nivo znanja). Je lahko nekdo, ki danes ne loči avtomobilske znamke, čez 9 mesecev avtomehanik? Sem lahko čez 9 mesecev v programerskem timu, če sem danes brez ene same programerske izkušnje? Ali pa bo nekdo na račun moje naivnosti čez 9 mesecev bogatejši za 3 jurje, jaz pa o programiranju še vedno ne bom imel pojma? Kaj pravite, lahko iz te moke zraste kruh?

Gre skozi. Samo zavedaj se, da razen "programiranja" spletnih strani, kaj druga ne boš delal samostojno še lep čas. Marsikateri firmi pa bi prišel prav v timu za manjše stvari v začetku, preden se naučiš več. Te 3k se ti bo hitro povrnilo. Maš pa drugače for free vse na netu.
Zavedaj pa se, da to ni služba kjer po 8h ugasneš komp, greš pit v gostilno pa zjutraj nazaj vklopiš komp :) V štartu boš delal krepko več kot 10h na dan, da spoznaš vse, ker se boš mesece lovil na bedarijah, kjer boš zgubil ogromno ur za mali premik naprej. Ko boš pa enkrat napredoval pa boš odgovoren za nek projekt pa pridejo druge stvari, katere ti bodo kradle dodaten čas.

TheBlueOne ::

Hangman je izjavil:

V samo 9ih mesecih naj bi popoln začetnik postal full-stack programer


To ne bo slo, ce ne mocno krivis definicij. Full-stack je vec strokovnjakov v enem.

Hangman je izjavil:

in dobil dovolj znanja, da lahko išče delo v tem področju.


To bo slo, ker delo, ce si sposoben dobis ze danes. Ce se bos uvajal za drobis in si brihta verjetno sploh ne bo problem. Je se vedno boljse 3*1500€ place, kot pa enkrat -3000€.

Hangman je izjavil:


Bolj me zanima razmerje vložka (3 jurje) in dobička (naveden nivo znanja). Je lahko nekdo, ki danes ne loči avtomobilske znamke, čez 9 mesecev avtomehanik? Sem lahko čez 9 mesecev v programerskem timu, če sem danes brez ene same programerske izkušnje? Ali pa bo nekdo na račun moje naivnosti čez 9 mesecev bogatejši za 3 jurje, jaz pa o programiranju še vedno ne bom imel pojma? Kaj pravite, lahko iz te moke zraste kruh?


Tecaji so dobri in slabi. Tisti, ki ponujajo neverjetno veliko, so verjetno slabi, torej ta je verjetno slab. Verjetnosti bi ocenik nekje na 99:1, kjer je 1 mozno, ce si ultimotalentiran in je v bistvu vseeno kako se lotis. Na vsak nacin verjetno skartiras 3k€.

Za zacetnika je bolj pametno, da gres nekam delat, ker bos lahko zacel z minimalno znanja. Torej z delckom njihovega "stacka". Potem pa pocasi rastes v full-stack, ce te sploh se zanima.

bbbbbb2015 ::

Hangman je izjavil:

Na facebooku se mi prikazuje oglas za nek mednarodni tečaj programiranja. V samo 9ih mesecih naj bi popoln začetnik postal full-stack programer in dobil dovolj znanja, da lahko išče delo v tem področju. Ker je znanje programiranja vse bolj iskano (ne pomnim, koliko oglasov sem že videl ta mesec) in želim karierno napredovati, bi me tečaj utegnil zanimati.

Je pa cena 3.000 eur in vse skupaj vodi neka tuja agencija, kar pomeni, da vse poteka v angleščini. Razumevanje angleščine mi ni problem in recimo, da mi te 3 jurji nič ne pomenijo, če imam čez 9 mesecev obetavno kariero.

Bolj me zanima razmerje vložka (3 jurje) in dobička (naveden nivo znanja). Je lahko nekdo, ki danes ne loči avtomobilske znamke, čez 9 mesecev avtomehanik? Sem lahko čez 9 mesecev v programerskem timu, če sem danes brez ene same programerske izkušnje? Ali pa bo nekdo na račun moje naivnosti čez 9 mesecev bogatejši za 3 jurje, jaz pa o programiranju še vedno ne bom imel pojma? Kaj pravite, lahko iz te moke zraste kruh?


Jaz tega ne bi počel. Ker verjetno rezultat ne bo tak, kot si ga ti predstavljaš. Tudi "full-stack" je taka magična beseda, da dol padeš. Sem srečal Java programerje, ki SQL kode še niso videli in je nočejo videti in se na vse kriplje silijo, da to naredijo v JPA. To niso full-stack programerji, ampak butli.

Pa še nekaj je:
Lahko da ti tebi pokažejo eno kombinacijo full-stacka (npr. Angular 2, Java EE, PostgreSQL), potem pa prideš nekam, kjer hočejo nekaj drugega in si v bistvu mrzel.
Jaz bi na tvojem mestu naredil sledeče:

Malo bi preštudiral, kaj zahtevajo zaposlitveni oglasi. Ponavadi je tu nekje neka JavaScript varianta, potem pa sicer Java ali .NET (ter neka SQL baza). Potem bi naredil nekaj testnih aplikacij. Poterm pa bi šel prosit za začetniško (ne full-stack) službo razvijalca nekam. Tam bi se učil obrti na primerih eno 2 leti.

Potem pa je bodisi čas za povišico ali za odhod na neko full-stack razvojno delovno mesto.

Zgodovina sprememb…

driver_x ::

Pri tovrstnem delu potrebuješ tako teoretično zanje, kakor izklušnje. Pri teoretičnem znanju je nekaj (manjši del) poznavanja programiranja (sami jeziki, frameworki, ...) in nekaj matematičnih modelov, ki so potrebni za (programersko) reševanje problemov. Sicer je pa zelo odvisno od tega, kaj programiraš. Velika razlika je npr. če programiraš samo kakšne vnosne maske ali pa rešuješ kompleksnejše probleme. Nek študij računalništva, kakor je npr. FRI, ti da vse to potrebno znanje, ki pa postane uporabno šele, ko ga združiš s praktičnimi izkušnjami. Pri omenjenem tečaju bi me zalo zanimal program, po katerem se dela. Šele nato je mogoče kaj več povedati.

styrian ::

OP je spet en tak primer: nič drugega ne znam, zato pač grem v računalništvo, ker je menda množično povpraševanje po kadru.

Resnica je da tipičen delodajalec nekoga brez formalne izobrazbe ali pa z ogromno izkušnjami še povoha ne. Dvomim da se da z 9-mesečnim tečajem zaslužiti za kaj drugega kot za sendvič in Frutek.

Mike_Rotch ::

Resnica je da tipičen delodajalec nekoga brez formalne izobrazbe ali pa z ogromno izkušnjami še povoha ne.


Hmm, jaz vidim v praksi ravno obratno sliko. Podjetja se tepejo za praktično vsakega, ki zna napisati par vrstic kode in se je pripravljen učiti.

styrian ::

Kdo recimo? Koliko so pripravljeni plačati?

endelin ::

Mike_Rotch je izjavil:

Resnica je da tipičen delodajalec nekoga brez formalne izobrazbe ali pa z ogromno izkušnjami še povoha ne.


Hmm, jaz vidim v praksi ravno obratno sliko. Podjetja se tepejo za praktično vsakega, ki zna napisati par vrstic kode in se je pripravljen učiti.

Dvomim da se pulijo za ljudi tipa “ne vem kaj bi delal, grem na nekajkemesečni tečaj programiranja”

maticb492 ::

1500EUR bruto, 6 mesečna poizkusna doba (juniorji imajo potem 1800EUR, če naredijo poizkusno). Če se izkažeš na razgovoru, ti to garantiram :) (pri nas, mentorje imamo zaposlene kot samo mentorje in imajo vse nove čez + pomagajo tudi bolj izkušenim z detajli)

EDIT: Imamo nekaj takšnih, izobrazba XY, programirat so se pa sami naučili.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

styrian ::

Kdo ste vi?

TheBlueOne ::

styrian je izjavil:

Kdo recimo? Koliko so pripravljeni plačati?


Kjer sem jaz prakticno vsa podjetja. Nekomu, ki bolj kot ne nima pojma in je popolni zacetnik dajo minimum po kolektivni, torej nekje 2500€ 14x letno. Poizkusna je vedno en mesec, take, ki se ne ucijo dovolj hitro skoraj vedno vrzejo dan prej potekom poizkusne.

Racunaj, da headhunterji racunajo od 10k€ do 30k€, tako da eksperimentiranje niti ni tako drago.

maticb492 ::

styrian je izjavil:

Kdo ste vi?


Ne bom napisal, oglašujejo pa zaposlitev tudi tu, na slo-techu. Samo povem da obstajajo takšne firme.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

tilen03 ::

maticb492 je izjavil:

1500EUR bruto, 6 mesečna poizkusna doba (juniorji imajo potem 1800EUR, če naredijo poizkusno). Če se izkažeš na razgovoru, ti to garantiram :) (pri nas, mentorje imamo zaposlene kot samo mentorje in imajo vse nove čez + pomagajo tudi bolj izkušenim z detajli)

EDIT: Imamo nekaj takšnih, izobrazba XY, programirat so se pa sami naučili.

Kakšne pa so zahteve za te juniorje? Končan faks, nekaj projektov, izkušenj? Bi obravnavali @OP-ja kot resnega kandidata za junior mesto?

sbawe64 ::

TheBlueOne je izjavil:

styrian je izjavil:

Kdo recimo? Koliko so pripravljeni plačati?


Kjer sem jaz prakticno vsa podjetja. Nekomu, ki bolj kot ne nima pojma in je popolni zacetnik dajo minimum po kolektivni, torej nekje 2500€ 14x letno. Poizkusna je vedno en mesec, take, ki se ne ucijo dovolj hitro skoraj vedno vrzejo dan prej potekom poizkusne.

Racunaj, da headhunterji racunajo od 10k€ do 30k€, tako da eksperimentiranje niti ni tako drago.

Ti si Avstrija, si pozabil omeniti.
2020 is new 1984
Corona World order

maticb492 ::

tilen03 je izjavil:


Kakšne pa so zahteve za te juniorje? Končan faks, nekaj projektov, izkušenj? Bi obravnavali @OP-ja kot resnega kandidata za junior mesto?



Ja bi, kot rečeno sedim v pisarni nasproti takšnega... prišel je na razgovor, pa so ga zavrnili, ampak se je naš mentor osebno zavzel za njega in mu malo hinte dajal kaj se naj uči, pa je prišel čez 1 leto spet na razgovor in zdaj je proti koncu poizkusne dobe.

Saj se hitro najde firma, skos reklamirajo zaposlitvene, samo nočem napisat, ker potem se tudi mene najde, kar mi pa ni všeč, cenim anonimnost :D

PS: Eden izmed najbolj senior frontenderjev ima mislim da srednjo ekonomsko končano tu.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

TheBlueOne ::

sbawe64 je izjavil:


Ti si Avstrija, si pozabil omeniti.


Drzi ja... Ampak blizu meje. Cistilke se vozijo iz Slovenije. :)

tilen03 ::

maticb492 je izjavil:

tilen03 je izjavil:


Kakšne pa so zahteve za te juniorje? Končan faks, nekaj projektov, izkušenj? Bi obravnavali @OP-ja kot resnega kandidata za junior mesto?



Ja bi, kot rečeno sedim v pisarni nasproti takšnega... prišel je na razgovor, pa so ga zavrnili, ampak se je naš mentor osebno zavzel za njega in mu malo hinte dajal kaj se naj uči, pa je prišel čez 1 leto spet na razgovor in zdaj je proti koncu poizkusne dobe.

Saj se hitro najde firma, skos reklamirajo zaposlitvene, samo nočem napisat, ker potem se tudi mene najde, kar mi pa ni všeč, cenim anonimnost :D

Samo kaj se je potem ta junior učil 1 leto? Točno določen stack, ki ga vi uporabljate? Se je že v štartu "specializiral" za vaše delovno mesto?

maticb492 ::

tilen03 je izjavil:


Samo kaj se je potem ta junior učil 1 leto? Točno določen stack, ki ga vi uporabljate? Se je že v štartu "specializiral" za vaše delovno mesto?



Ja, po zaposlitvi pa praktično 3 mesece ne bi delal na dejanskih projektih, bi se samo učil. Potem bi ga dali na kaj internega, kjer še ni hude, kasneje pa na client projecte.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

Mike_Rotch ::

styrian je izjavil:

Kdo recimo? Koliko so pripravljeni plačati?


https://remotive.io/remote-jobs/softwar... - Tole po opisu izgleda malo bolj advanced.

https://remotive.io/remote-jobs/softwar... - Plača zanič, ampak zahtevajo "passion and talent"

https://remotive.io/remote-jobs/softwar...

Na hitro v 3 minutah. Če imaš interes verjetno najdeš v enem dnevu 20, 30 odprtih pozicij, ki ustrezajo začetniku.

styrian ::

LOL, kripto. Da ne bom bruhal.

styrian ::

Junior z 2 letoma izkušenj Springa, LOL.

Blinder ::

maticb492 je izjavil:

Hell, za 3000EUR ti še jaz prodam 10 ur inštrukcij na mesec za 9 mesecev :D


Ne nam proizvajat dodatne konkurence :))
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Mike_Rotch ::

styrian je izjavil:

LOL, kripto. Da ne bom bruhal.


Ker?

styrian ::

Mike_Rotch je izjavil:

styrian je izjavil:

LOL, kripto. Da ne bom bruhal.


Ker?


Kripto scena je nategovanje drugih ljudi, igra z ničelno vsoto. Gre za zavedno ali nezavedno povzročanje škode drugim ljudjem, podobno kot počnejo tisti, ki prodajajo prepovedane droge. Count me out!

endelin ::

Chill mojster:))

bbbbbb2015 ::

maticb492 je izjavil:

1500EUR bruto, 6 mesečna poizkusna doba (juniorji imajo potem 1800EUR, če naredijo poizkusno). Če se izkažeš na razgovoru, ti to garantiram :) (pri nas, mentorje imamo zaposlene kot samo mentorje in imajo vse nove čez + pomagajo tudi bolj izkušenim z detajli)

EDIT: Imamo nekaj takšnih, izobrazba XY, programirat so se pa sami naučili.


1500€ bruto je obupno malo.

maticb492 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

1500EUR bruto je obupno malo.


Ja in? Kaj bi rad povedal? Da morajo imeti juniorji prvo plačo 2 jurja?

Ko sem jaz začel iz faksa sem dobil 1300EUR bruto.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

Mike_Rotch ::

styrian je izjavil:

Mike_Rotch je izjavil:

styrian je izjavil:

LOL, kripto. Da ne bom bruhal.


Ker?


Kripto scena je nategovanje drugih ljudi, igra z ničelno vsoto. Gre za zavedno ali nezavedno povzročanje škode drugim ljudjem, podobno kot počnejo tisti, ki prodajajo prepovedane droge. Count me out!


Kaj pa tisti, ki prodajajo dovoljene droge? :)

Človek, ne bluzi. Kripto je samo prvi oglas. Se vidi kako pozorno si prebral post.

Spraševal si, kje se dobi te službe za juniorje, tukaj so 3 primeri. Če bi jih želel iz kakšnega specifičnega področja pa google v roke in na delo. Ponudbe je veliko.

111111111111 ::

styrian je izjavil:

Kripto scena je nategovanje drugih ljudi, igra z ničelno vsoto. Gre za zavedno ali nezavedno povzročanje škode drugim ljudjem, podobno kot počnejo tisti, ki prodajajo prepovedane droge. Count me out!

Ne bo držalo. Si bo pa treba malo prebrat.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Csharp ::

Po 9-ih mesecih (če je štart brez izkušenj) se ti začne malo svitati, kaj je programiranje. Sigurno pa v tem času za resno firmo ne boš niti junior full stack programer. Pa ne, da bi bil problem razložiti vse ključne stvari - problem je, ker dober programer potrebuje izkušnje. Saj tudi tujega jezika se v 9-ih mesecih ne boš naučil toliko, da bi lahko brez podnapisov gledal film.

Ne pozabite, da je programiranje perspektivno področje in se zato marsikdo odloči za prekvalifikacijo. Posledično pa ne manjka ljudi, ki znajo to izkoristiti. Za 3k€ je tudi meni lažje nekomu razložiti osnovne pojme in pokazati nekaj vaj, kot pa programirati. Zakaj bi si razbijal glavo z iskanjem buggov, če pa isti znesek lahko zaslužim lažje?

styrian ::

111111111111 je izjavil:


Ne bo držalo. Si bo pa treba malo prebrat.


Tebi priporočam da si prebereš https://www.reddit.com/r/Buttcoin/

kow ::

Nisem bral teme, ampak naslov je v stilu: Nauči se švedsko v 1 tednu. Da boš postal full stack programer, potrebujes bolj 10 let.
Odgovori na vsa OP vprasanja so enostavni: "Ne"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

111111111111 ::

styrian je izjavil:



Tebi priporočam da si prebereš https://www.reddit.com/r/Buttcoin/

Tebi pa priporočam, da si prebereš: https://www.ibm.com/topics/what-is-bloc...

Da ne boš sveta videl samo črnega.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

XetroMobil ::

Lej takole je, programiranje je zeeelo sirok pojem.

Dobiti sluzbo kot backend C# Enterprise razvijalec, emmbedded PCL chip programer v Cju ali pa HTML/CSS frontendas za stancanje ladning page-ov je ogromna razlika. Enako velja za "full-stack" designacijo. Lahko v 1 letu zabovladas dovolj za preproste REST API je v Node.js z nekim React ali pa vanilla frontendom? Seveda. Da bi po 1 letu zacel delat na enterprise projektu kjer je celotna logika aplikacije shranjena v 100+ SQL procedurah v bazi povezana z SAP UI? Bolj ne.

Mislim, povsod se DA priti zraven kot cisto zelen junior in tudi poznam taksne primere, ampak je defenitivno v nekaterih branzah konkretno lazje kot v drugih.

Sicer niti nisem gledal za kaj se gre pri tem tecaju, ampak predvidevam da je Web development. To je IMO definitvno branza katere osnov se je najlazje priuciti in se tudi isce najvec kadra.

Lahko to stori en tecaj v 9 mesecih? 100%. Ali ga priporocam? 100% ne (v veliki meri ker je placljiv).
Dejstvo je da je zastonjskega materiala na to temo na voljo gore in gore (tukaj stejem tudi online course ala Udemy za par EUR ali pa knjige iz piratske ladje), in ce nimas volje ali pa sposobnosti se tega sam lotit, bos imel v prihodnosti na tem kadru kar nekaj tezav. V tej stroki je potrebno konstanto samo-izobrazevanje in nadgrajevanja znanja, radovednost in samo-iniciativnost za ucenje bosta tvoji 2 najmocnejsi vrlini k uspehu.
Seveda lahko upas na smer da dobis 1 job, se ga drzis ko pijanc plota in upas da v naslednjih 30 letih ne zamenjajo nobene tehnologije ali nacina dela....ampak ja, I wouldn't go that way.

Te ta tecaj nauci dejanske prakse, kako se v resnici dela na projekih? Sureee. Ampak to sploh ni tako relevantno. Kot zacetnik ciljas na Junior pozicije, kjer je v 90% dovolj da ti poznas tehnicne osnove v dejanski potek dela te bo pa uvedlo podjetje. Na 100% isti nacin dela, kot ga bo imelo to specificno podjetje, te ne mora pripraviti noben tecaj.

Kar se tice full-stacka....meh, to je itak nek unicorn v nasem svetu in zelo zelo sirok pojem. Moj nasvet je da se fokusiras na eno stran BE ali FE (ce ti je povsem vseeno, za juniorje je naceloma lazje prit not kot FE). Od druge strani si poglej samo neke osnove, da nisi cisto v temi, ter kasneje ko pridobis nekaj izkusenj nadgraduj to znanje glede na svoje zelje oz. potrebe podjetja.

Pa se glede plac, v sloveniji je za cistega Junior Web deva povprecno nekje 2000 EUR bruto, +- par 100 EUR odvisno od podjetja. Na zacetku se na to sploh ne ozirat, ker je vse kar ti zares steje leta izkusenj na papirju, ki ti bodo odprla vrata do bolje placanih pozicij. Ce zelis maksimirat znesek, se po nabranih izkusnjah hitro zacni ozirat po remote delu v tujini, ker bos z recimo 3+ let izkusenj z lahkoto prisel do min 4000+ bruto.
(caveat: seveda se firm s takimi zneski najde kar nekaj tudi v sloveniji, ampak z malo vec truda)
Za taksen plan se splaca ze od zacetka v sloveniji iskat developer agencije ki outsourcajo svoje deve na tuje projekte in bos tako dobil izkusnje glede remote dela z tujimi ekipami in hkrati v kratkem casu videl veliko razlicnih projektov ter nacinov dela. Basically free experience.


Source: Kot samouk brez karksnekoli formalne izobrazbe se blizam 10 let izkusenj v Web Devu, ter sem v zadnjih letih priblizno 5 znancem svetoval na njihjovi poti iz 0 do FE web pozicije. Vsem je uspelo v roku 1 leta, s pomocjo Udemy in podobnih coursov, nihce ni potreboval vec kot 3 razgovorov do dobljene sluzbe.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo v Agiledrop.si? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5716438 (9804) kffa
»

Reševanje nalog podjetja na razgovorih? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
10614840 (8810) techfreak :)
»

[JavaScript] Začetniško učenje

Oddelek: Programiranje
281895 (1116) programos11

Več podobnih tem