Forum » Šola » merilna negotovost in pogrešek
merilna negotovost in pogrešek
ewok995 ::
pozdravljeni
zanima me ali mi lahko kdo pomaga pri enem primeru
imam podan kalibracijski certifikat kateri podaja 3% pogrešek pri merilni negotovosti 6% (k=2) sedaj pa me zanima kako je še lahko dodam ostale dejavnike, ki jih poda proizvajalec instrumenta in sicer vpliv temperature 1% merilne nagotovosti za območje od -10 do 40 °C.
Ali vse podatke samo seštejem kvadrate pod korenom? ali sploh pogreška ne dodam? ga dodam na koncu?
hvala za pomoč
zanima me ali mi lahko kdo pomaga pri enem primeru
imam podan kalibracijski certifikat kateri podaja 3% pogrešek pri merilni negotovosti 6% (k=2) sedaj pa me zanima kako je še lahko dodam ostale dejavnike, ki jih poda proizvajalec instrumenta in sicer vpliv temperature 1% merilne nagotovosti za območje od -10 do 40 °C.
Ali vse podatke samo seštejem kvadrate pod korenom? ali sploh pogreška ne dodam? ga dodam na koncu?
hvala za pomoč
FrRoSt ::
!???
Si ŠTROMAR!??
https://stromar.si/assets/Uploads/3/2-P...
Pogrešek bi menda že moral biti vključen v merilno negotovost!?? Če imaš še druge parametre, ki so relevantni pri izmerjeni vrednosti, jih lahko navedeš zraven, npr. temperaturo!
Si ŠTROMAR!??
https://stromar.si/assets/Uploads/3/2-P...
Pogrešek bi menda že moral biti vključen v merilno negotovost!?? Če imaš še druge parametre, ki so relevantni pri izmerjeni vrednosti, jih lahko navedeš zraven, npr. temperaturo!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termometer za merjenje telesne temperatureOddelek: Loža | 8612 (6264) | d0rK |
» | test bencina (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 47771 (40744) | edge540 |
» | Ali verjamete "pojoči travici"?Oddelek: Novice / Zasebnost | 5829 (2663) | antonija |
» | [FE - 2.letnik] - MeritveOddelek: Šola | 4904 (4144) | peterg |
» | [vb] Branje formata številOddelek: Programiranje | 1447 (1248) | Tugo |