» »

Motnja spanca pri 11mesecnem otroku

Motnja spanca pri 11mesecnem otroku

1
2
»

eventyrer ::

stara mama je izjavil:

Tega ne zagovarjam, ampak vseeno so to tako različne situacije, da je težko vlečt zaključke.
Del starševstva je tud otroku postavljat neke meje. Kje, kdaj in kako..... po mojem še najboljši starš ne ve!

seveda ne ve. Ampak se zagovarjat da si otroka pustil 30 minut kričat da je potem zaspal od izmučenosti je pa bedarija. Pač vredu, tako so se prebili skozi starševstvo. Razumem. Vsi se borimo z nečim v starševstvu.

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

Pri nas je odvisno kdo je zraven ko se zbudi :) Ga damo spat v posteljico in gremo ven iz spalnice. Ponavadi se zbudi ko isce dudo. Gres popravit in je ok. Ce gre zena popravit dudo, potem noce zaspati nazaj in zeli na vsak nacin josko, da zaspi. Ce zene ni, spi brez problema, ce se zbudi mu das dudo ali pa flasko z vodo in spi dalje. Pri zeni pa no go. Izsili josko :))

TheBlueOne je izjavil:

eventyrer je izjavil:

Naredil sem tako da se je otrok vedno čutil varnega in ne "odvrženega v posteljo da imata starca mir".

Kar sem se jaz naucil je, da vzgoja zgolj po custvih pogosto ni optimalna. Bi sigurno bil na slabsem, ce naju bi redno izmucil,

starša sta dva. En večer eden, drugi večer drugi. Ne vedno oba.

v glavnem nočem se prepirat s tabo. Samo tole tvoje zagovarjanje da je otrok 30 minut kričal me je pa resno zmotilo.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne ::

eventyrer je izjavil:

seveda ne ve. Ampak se zagovarjat da si otroka pustil 30 minut kričat da je potem zaspal od izmučenosti je pa bedarija.

Nas se 30 min ni nikoli drl, dalec ne krical. Tudi poznamo razliko med izsiljevanjem in ko je kaj narobe, ni rocketscience, se slisi. Ker smo bili kar hitro dosledni se zaveda, da izsiljevanja ni na repertuarju. Ti pa garantiram, da bi ga takoj vnovcil, ker ga.

Ce krici predolgo pa vemo, da je kaj narobe, ce je poskrbljeno za osnove. Torej, da je cist, da mu je toplo in da je dobil za jest vsaj dve opciji. Ampak to je bolj kot ne samo, ko zboli.

Napisal si da je 3x po 5 do 10 minut otrok jokal.

Pa se nauči drugače izražati.

Če je 3x po 5 do 10 minut pač spuščal random zvoke ker se je samo malo jezil..to ni jok. lol.

Zgodovina sprememb…

eventyrer je izjavil:

Uradna priporocila naj bi bila taka. Ce se prav spomnem je bilo receno 7 minut, med tem ko menda starsi, ki imajo vec otrok niti 20 minut jokanja vec ne gane. Je pa rang od 15 min do 30 tudi glede na napisano. Tako da sa nauci brati, ker to ne pomeni zabetonirano 30.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

Pa ste delali tisti trening? Ko ga pustis 5-10min da joka, gres pogledati, da ve, da ni sam, potem zopet pustis in ponavljas? Pri nas je odjokal max tri intervale. Seveda ce je bil sit.

TheBlueOne je izjavil:

eventyrer je izjavil:

Uradna priporocila naj bi bila taka. Ce se prav spomnem je bilo receno 7 minut, med tem ko menda starsi, ki imajo vec otrok niti 20 minut jokanja vec ne gane.

ok, cool.

v glavnem.....zaključiva tole debato.

bravo da vam je uspelo na koncu. Takih borb bo še ogromno. Vsak starš in vsak otrok (tudi na podlagi tega kako se bo boril starš) se bo boril drugače.

Zgodovina sprememb…

eventyrer je izjavil:

ok, cool.

Pac nas froc bi te ubil, ce bi delal po njegovih ukazih. Imas kar sreco, da zmores takole "permisivno" vzgojo.

TheBlueOne je izjavil:

eventyrer je izjavil:

ok, cool.

Pac nas froc bi te ubil, ce bi delal po njegovih ukazih. Imas kar sreco, da zmores takole "permisivno" vzgojo.

Tudi naš je kričal prva 2 tedna po rojstvu.....zato sta z mamo parkrat zaspala skup da se je otrok umiril)...potem pa sva pač uspela otroka navaditi da je vse vredu, zvoki so normalni (par mesečni otrok je brez problema prespal vojno obdobje novoletnega rajanja in raket), da je treba živet umirjeno.

Ni nobenega "dela po ukazih".

Zgodovina sprememb…

peaks ::

Lahko si kot rebeka dremelj:

Nikoli ne bom pozabila dneva, ko sem jo 76-krat položila v posteljico. Nekje vmes, po tridesetem poskusu, sem prišla ven iz sobe, vsa izčrpana, priznam, da so mi živci popustili, jokala sem, prebrala stavek v knjigi, da zmorem, šla nazaj, jo položila, šla ven, se spet jokala, poslušala Sandija, ki mi je prigovarjal, da mi bo uspelo in, ko sem jo 76. položila nazaj v posteljico, je spoznala, da je mama veliko bolj vztrajna kot ona in od takrat naprej je zaspala sama brez kakršnihkoli protestov.

Prassss-ica, zato da si jo je lahko čohala zvečer.

Srna tud verjetno drugi dan nese bambija 20 m preč v svoje jasli, da lahko umir karta, vmes pride mal podojit...

eventyrer je izjavil:

Tudi naš je kričal prva 2 tedna po rojstvu.....zato sta z mamo parkrat zaspala skup da se je otrok umiril)...potem pa sva pač uspela otroka navaditi da je vse vredu, zvoki so normalni (par mesečni otrok je brez problema prespal vojno obdobje novoletnega rajanja in raket), da je treba živet umirjeno.

Ni nobenega "dela po ukazih".

Mi naceloma nimamo nobenih problemov. Na zacetku je bil ob postelji v tistem podaljsku, potem pa pocasi sam. Ko smo ga dali na samo je boljse spal.

Pac smo postavili meje. V nasi filozofiji moras biti zgled otroku, kar pomeni, da moras biti spocit in uspesno delati kar zelis ti in kar zelis njemu. Nismo pristasi biti sluga otroku, ker ga nocemo nauciti, da bo se on sluga svojim in bomo imeli verigo neproduktivnih generacij, ki komaj opravicijo lastno eksistenco.

Smesno mi je, ko je nekdo sluga otroku in pricakuje, da bo froc potem realiziral sanje starsev, ker oni zaradi froca nimajo casa. Verjetnost je bolj na strani, da bo ponovil vzorec starsev.

Zgodovina sprememb…

mihor ::

Samo tolk povem. Drugi primati se vsi dojijo 5-6 let. Edino človek je tako 'pameten', da nekaj muti glede odstavljanja. :D Ni čudno, da je toliko psiholoških motenj dandanes.

GupeM ::

eventyrer je izjavil:

Stikalo je izjavil:

To da ti bo otrok pri 11 mesecih prespal noč so mokre sanje.

hja.... mi2 smo našega otroka že od začetka navadla spat v lastni posteljici, ki je bila najprej takoj zravn najine postelje nato pa sva otrokovo po steljo fizično oddaljevala na drugo stran sobe (5 metrov stran).
Z mamo sta skupaj v postelji spala le nekajkrat prva dva tedna, takrat sem se jaz umaknil na drugo ležišče (ker me je bilo faking strah da bom speštal otroka med spanjem) in takoj zatem je bila selitev otroka v lastno posteljo

Nobenih težav s spanjem. Sploh.

ps.: s hranjenjem...not so much :D
OP, vsak starš naredi nekaj povsem perfektno, z nečim pa ima borbo.

To, da sta naredila perfektno ni nujno res. Je pa tudi res, da verjetno nista naredila nič narobe. Moja dva sta že čisto od začetka spala v svoji postelji v najini spalnici. Prvi je zelo hitro začel jesti samo enkrat na noč, kmalu za tem je začel spati celo noč. Od sedmih zvečer, do osmih, devetih zjutraj. Pri 10 mesecih je cele noči prespal v svoji sobi.

Pri drugem pa imava več problemov. Trenutno je pri 11 mesecih, včasih se zbudi 3 x na noč, včasih 1 x. Nekajkrat smo celo prespali celo noč.

Pač otroci so različni. Nekateri spijo dobro, drugi slabše. Tudi jaz sem pri prvem mislil kako obvladava, da nama tako dobro spi. No, pri drugem se je izkazalo, da je bolj odvisno od otroka, kot od "vzgoje" pri tako mali starosti. Bolj pomembno je, da otrok zaspi ko ga daš spat. Ne da ga še pol ure ali celo več uspavaš. To nama je pa "uspelo" pri obeh. Odložiš v posteljo in greš. Včasih je potrebna kakšna minuta ššš-janja, ampak to ni problem.

Kakorkoli, karkoli boš naredil, bo nekdo rekel da je to povsem narobe, drugi da je to povsem pravilno. Na koncu je otrok tisti, ki ti pove ali je zadovoljen ali ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

dexterboy ::

Naša se je zbujala ker ni bilo dovolj mleka v zizi. Ko sva jo "nafilala" iz flaške, sva preverjala, če otrok sploh diha... do 7 zjutraj nisi vedel, da obstaja :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Invictus ::

Ne hrani otroka po kakih tabelah, dodaj trdo hrano in jo zvečer napitaj...

Siti otroci dlje spijo.

Pri 11 mesecih nekateri že spijo celo noč, 1x da se zbudijo je povsem normalno.

Je pa vsak otrok drugačen, dostikrat so problem starši, ki pač iščejo bližnjice in udobje, mulci pa to izkoriščajo na polno...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

D3m ::

Del starševstva je tud otroku postavljat neke meje

11 mesečnemu dojenčku.

Peak stupidity much. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

11 mesečnemu dojenčku.

Zakaj? Kaj ti svojemu pustis da dela kar hoce? 8-O

stara mama ::

D3m je izjavil:

11 mesečnemu dojenčku.

Ne tako, kot je jemanje izven konteksta neumno :)

D3m ::

stara mama je izjavil:

D3m je izjavil:

11 mesečnemu dojenčku.

Ne tako, kot je jemanje izven konteksta neumno :)

Debata je bila o 11 mesečnemu. Razen, če sem kje spregledal, da si mislil drugače.
|HP EliteBook|R5 6650U|

jabe ::

In 11 mesečniki jih po tvoje ne rabijo? Niso sposobni doumeti? Kje je tvoj peak? 11mesecnik zelo dobro razume tistih par mej, ki se mu jih lahko postavi in so starosti primerni.

In katere so te meje? Samo par primerov. Me res zanima.

Zgodovina sprememb…

stara mama ::

GupeM je izjavil:

Da ti ne šlata električnih vtičnic recimo??

energetik ::

GupeM je izjavil:

Ne da ga še pol ure ali celo več uspavaš. To nama je pa "uspelo" pri obeh. Odložiš v posteljo in greš. Včasih je potrebna kakšna minuta ššš-janja, ampak to ni problem.
Kaj, nobenih večernih pravljic itd? 8-O
Midva se še zdaj pri obeh usedeva zraven postelje, prebereva pravljice, ugasneva luč, pobožava, potem počasi greva. Pri starejši jasno greva takoj po pravljici, pri 4-letniku ponavadi počakam 10min da zaspi, če ne zaspi, grem ven in pustim vrata odprta. Se pa še vedno zgodi, da kdaj zaspi kasneje kot midva, tudi po 23h zvečer. Pač takrat se odloči da ne bo spal in bluzi po svoji postelji.

Stikalo ::

Moramo se zavedati, da dojenček, malček, otrok do 3 let izraža neke svoje potrebe in ni nekaj da bo super vse imel naštudirano kako bo nekoga vlekel okoli prsta.

Sam poznam primer, ko sta starša že pri 2 mesecih otroka pustila, da se joka, češ, da ga je potrebno vzgojit in da se bo dojil na njen urnik. Pač otroci odraščajo in se jim menja ritem. Da od otroka pričakuješ da bo pri 1 letu spal celo noč je nerealno in sebično. Recimo, lahko ima otrok poskok v rasti pri 7 mesecih in se bo hotel 4 dni noč in dan dojiti in potem se proizvodnja mleka poveča, nekomu se bo pa takoj odpelo in bo dal adaptirano mleko, da bo mir pri hiši.

Otroci so različni in je treba to imeti v zakup, včasih imajo težave in pač odraščanje ni preprosto. Še tukaj v prvem razredu vidim, je en otrok malo bolj živahen pa ga že vsi učiteljica in ravnateljica kriminalizirata. Namesto da bi naredil nek dodaten krog okoli šole pa bi lažje sedel pri miru.

Je pa tako, da je tudi odvisno kako se navadiš. Lahko še pri 2 let staremu otroku ležiš 1 uro zraven da zaspi. Eni to tako odvajajo, da se otrok dere cele ure in od izmučenosti zaspi. Lahko pa pač postopoma vedno za dlje časa odhajaš in ga hodiš gledat in se brez dretja to uredi.

Imaš tudi uvajanje v vrtec ali pa za varstvo. Eni v vrtu zagovarjajo da jim ga daš in otroks se cel teden po ure dere in potem je OK. Lahko, saj kar sem videl pri starših, prideš 3x se otrok navadi in igra in hitro si lahko odsoten dlje časa in otrok se ne dere kot zmešan cele ure.

energetik je izjavil:

GupeM je izjavil:

Ne da ga še pol ure ali celo več uspavaš. To nama je pa "uspelo" pri obeh. Odložiš v posteljo in greš. Včasih je potrebna kakšna minuta ššš-janja, ampak to ni problem.
Kaj, nobenih večernih pravljic itd? 8-O
Midva se še zdaj pri obeh usedeva zraven postelje, prebereva pravljice, ugasneva luč, pobožava, potem počasi greva. Pri starejši jasno greva takoj po pravljici, pri 4-letniku ponavadi počakam 10min da zaspi, če ne zaspi, grem ven in pustim vrata odprta. Se pa še vedno zgodi, da kdaj zaspi kasneje kot midva, tudi po 23h zvečer. Pač takrat se odloči da ne bo spal in bluzi po svoji postelji.

Pri 11 mesečnemu ne, pri starejšemu ja. In nikoli se nama še ni zgodilo, da bi bil pokonci po 21:30 uri. Razen kadar smo kje bili in smo tako pozno prišli domov. Ali pa za silvestrovo recimo. Nikoli ne čakamo da zaspi.

GupeM je izjavil:

Tudi jaz sem pri prvem mislil kako obvladava, da nama tako dobro spi. No, pri drugem se je izkazalo, da je bolj odvisno od otroka, kot od "vzgoje" pri tako mali starosti.

seveda in starš se mora temu prilagajati, ne pa da si misliš kak car si ker kljubuješ otroku da ti otrok joče vsak večer 3x po 5 do 10 minut kot se je ena mona bahala dopoldne. Potem pa še tak nasvet dala na forum. In se še delala norca iz babice ki očitno obvlada uspavanje in pri njej otrok ne joče (ker dobi pozornost, ki jo očitno rabi).

Very manly.

Stikalo je izjavil:

Moramo se zavedati, da dojenček, malček, otrok do 3 let izraža neke svoje potrebe in ni nekaj da bo super vse imel naštudirano kako bo nekoga vlekel okoli prsta.

seveda, otrok ne razume kaj ga moti, ne zna povedati kaj rabi ker ne ve čisto točno kaj rabi da bo zadovoljen. To je pač naloga starša.
Vredu, otrok pojoče, ti ga dvigneš in v trenutku otrok postane vesel. Bedaki mislijo da jih je otrok nategnil okoli prsta, vsi ostali se pač zavedajo da otrok nekaj potrebuje in ne zna povedati kaj. Ni postal vesel ker te je "frajer nategnil" ampak ker se počuti ultra varnega v očetovem (ali materinem) objemu.

Zgodovina sprememb…

stara mama je izjavil:

GupeM je izjavil:

In potem gre tja, te pogleda, prime direkt vtičnico in se ti smeje. Ker ve, da mu boš rekel da ne sme. Ja, otroci so različni. Prvi je pri nama dojel, da ne sme. Drugi to še raje počne, ko mu skušaš dopovedat da ne sme.

Ja, el. vtičnica je problematična, ker ga ne moreš kar pustit da šlata. Drugo je recimo daljinec za TV. Bolj ko sem mu dopovedoval da ne sme, raje ga je imel. Ko sem se odločil, da mu pustim da se z njim igra, je v nekaj dneh daljinec postal nezanimiv in se sedaj sploh ne zmeni več zanj.

Zgodovina sprememb…

GupeM je izjavil:

stara mama je izjavil:

GupeM je izjavil:

In potem gre tja, te pogleda, prime direkt vtičnico in se ti smeje. Ker ve, da mu boš rekel da ne sme. Ja, otroci so različni. Prvi je pri nama dojel, da ne sme. Drugi to še raje počne, ko mu skušaš dopovedat da ne sme.

Ja, el. vtičnica je problematična, ker ga ne moreš kar pustit da šlata. Drugo je recimo daljinec za TV. Bolj ko sem mu dopovedoval da ne sme, raje ga je imel. Ko sem se odločil, da mu pustim da se z njim igra, je v nekaj dneh daljinec postal nezanimiv in se sedaj sploh ne zmeni več zanj.

ja pač zanimivo jim je ker reagiraš neprimerljivo bolj energično kot ponavadi. Naj bo to vtičnica, daljinec ali kaj tretjega. In potem želijo to tvojo energičnost, ta tvoj zabaven odziv, spodbuditi.
Ko je otrok ugotovil da si se nehal tako odzivati, je cel cirkus postal dolgočasen.

Kupiš varnostne vtičnice (take da otrok ne more prstov notri potisniti) in daš blende čez vtičnico in se pač...ne zmeniš da vtičnica sploh obstaja. Ko je otrok dovolj star pojasniš da so smrtno nevarne.

Zgodovina sprememb…

krempelj ::

Spura je izjavil:

Ljudje, ki dojijo otroka, ker se joka majo ponavad pol take probleme. Tega ga boste moral odvadit. Tok star otrok spi v svoji posteljici ne pa na joski.

No tole je neumnost, pomisli malo kje so otroci spali 10000 let nazaj. S starsi. To, da spi v posteljici je pac novodobni egoizem starsev. Ja, v ZDA je to nujno (omenim, ker radi beremo ameriske nasvete, ne upostevamo pa kulturnih razlik), ker morata oba starsa po dveh tednih delat, v Sloveniji pa ni nobene protrebe za tem.
Praskam...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krempelj ()

eventyrer je izjavil:

seveda in starš se mora temu prilagajati, ne pa da si misliš kak car si ker kljubuješ otroku da ti otrok joče vsak večer 3x po 5 do 10 minut kot se je ena mona bahala dopoldne. Potem pa še tak nasvet dala na forum. In se še delala norca iz babice ki očitno obvlada uspavanje in pri njej otrok ne joče (ker dobi pozornost, ki jo očitno rabi).

Very manly.

Sem šel prav nazaj brat kdo in kaj je to izjavil, pa sem naletel na en drug tvoj post:

eventyrer je izjavil:

Tudi naša dva sta prespala polnoč za noco leto. Oba. Ampak okrog enih, ko ni več nič pokalo in se je vse umirilo se je blo pa vseeno treba zbudit. In tukaj pač ne moreš nič. Pa zvečer vedno poje porcijo goste hrane. Tudi s tem da zaspi, nimamo nikoli problemov. Razen ob bolezni ali kakšen dan zaradi zob. Mimogrede, pri zobeh calgel dela čudeže.

eventyrer je izjavil:

ja pač zanimivo jim je ker reagiraš neprimerljivo bolj energično kot ponavadi. Naj bo to vtičnica, daljinec ali kaj tretjega. In potem želijo to tvojo energičnost, ta tvoj zabaven odziv, spodbuditi.
Ko je otrok ugotovil da si se nehal tako odzivati, je cel cirkus postal dolgočasen.

Kupiš varnostne vtičnice (take da otrok ne more prstov notri potisniti) in daš blende čez vtičnico in se pač...ne zmeniš da vtičnica sploh obstaja. Ko je otrok dovolj star pojasniš da so smrtno nevarne.

Mi je jasno zakaj to počne. Hotel sem samo povedati, da 11 m staremu pač ne moreš dopovedat, da nekaj ne sme. Lahko mu zadevo samo umakneš ali jo narediš nezanimivo.

Vtičnica sicer ima varovala in vse, ampak bi vseeno raje videl, da je ne šlata. Nikoli ne veš ...

Zgodovina sprememb…

krempelj ::

eventyrer je izjavil:

- kupis ne eno ali dve dudi ampak 10 komadov, potem cez noc kolobaris, zjutraj poberes kar lezi naokrog.
- ko je dovolj star razdres elektricni vzigalnik, otroka streses v prst in mu poves, da je tisto v vticnici enako samo 100x bolj boli.
Praskam...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krempelj ()

111111111111 ::

heh, zanimivo kako se je tema razmahnila.

ŠE moj piskerček.

1 otrok: vse po regulah, spati ob 20h, v svojo sobo pri 1 letu in 4 mesecih.
2,3 otrok: dvojčka, spala v naši sobi do 3 leta vsak v svoji posteljici
4 otrok: spal pri nama v postelji do 3 leta, 1-2 v svoji posteljici. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

TehDucky ::

Res je zanimivo videti koliko različnih otrok :)

Mi smo imeli zdravstvene težave pri naši, tako da je bila prvi mesec na pediatrični/intenzivni, tam se je naučila nočnega spanja, torej glasovi drugih otrok jo nekako niso motili. Tako, da še sedaj spi cele noči pri 9 mescih.

Pride noč, ko je treba 4x ponoči vstati pa jo malo pobožati in dudo dati, da lažje zaspi. Sploh ko kakšen zob raste ali pa je kaj cepljena.

Zaradi zdravstvenih težav, se ni naučila dojiti, tako da je na flaši, kar pa ji je bila tudi huda muka na začetku, smo dobili GZ sondo čez nos, da je vsaj nekaj dobila.
Pri 4M začeli uvajati gosto, kar je bila top stvar, ko so zrastli prvi zobje pri cca 6M smo začeli še z uvajanjem celih kosov hrane, da jih z roko prime, kar je bilo težavno za pojest, ampak apetit je bil pa.

Sedaj že od 7M je 4-5x gosto ter ob 20h pred spanjem flašo mleka in pa ob 23h še flašo adaptiranega, ker zmanjka tapravega. Vstaja med 7 in 7.30, počitek ob cca 10h, potem pa 20min-1h počitka, pa ob 14h še enkrat 40min-1h30min, pa če je nuja in so bili prejšnji kratki še ob cca 17h. Nekako 30min rabi da zaspi zvečer, tako da 20.30-21h zaspi in se do vsaj 7h ne zbudi, razen da jo vmes nahranim, tako da spi 10-12 ur v kosu že odkar je smo jo dobili domov.

Vglavnem, meni špila tako, imamo boje s hranjenjem še vedno, ampak vsaj zombija nisva.

link_up ::

oh fantje vas je fino brat. :) Tudi jaz sem pri svojem prvem otroku zgrozeno poslusal ljudi, ki so svoje "mucili" in jim postavljali meje. Tudi do te ideje sem prispel, da dojencek sploh ne steka nicesar in da sem grd, grd oci. Ne se sekirat zaradi tega, to je normalno...glejte le, da se do drugega otrokovega leta ujamete in pricnete z vlogo oceta. Do takrat bo namrec otrokov princip tak: "Oci, sej si kul, ampak MAMI je pa MAMI!". Kasneje se to obrne oz. izenaci.

Pri prvi so tudi bile tezave s spanjem, pa nosenjem do 2 ponoci, pa s hrano, pa z zobki, pa frikin' noricami in dio mio komarji....ja, things you awe at. Potem so minila tri leta in prisla je druga. Popolnoma drugace spet, ampak osnovne tezave enake(no duplicirane, ker je bila vecja "zahtevna") s spanjem in zobki...

Danes 10 let kasneje se mlatita, dereta, tekmujeta...normalni smrklji bi rekel. Tudi po hribih in drevesih lazita, skupaj igrata klavir, igrice, rolata, furata bicikl..aja smucata tudi. :)

Meje pa poznata in jih konstantno zelita premikati. Its fun, but hard. Ampak valda nismo prvi in upam ne zadnji!
In and Out

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: link_up ()
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsakdanja rutina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8112739 (10866) branimirII
»

Kako ob službi imeti čas za otroke? (strani: 1 2 )

6314497 (11262) darthvader
»

Otrok v svoji postelji ali ne?

244925 (3593) francek1
»

Polifazno spanje (strani: 1 2 )

869912 (7621) MrBrdo

Več podobnih tem