» »

Tekmovanje iz logike

Tekmovanje iz logike

boom-bar ::

A je sol kdo.

Jst sm mel 8/30 pik (prvi letnik)
Legalizirajte mehke droge!!!

Matek ::

Drugi letnik, iste naloge, vec pik kot ti (ne vem kolk, sam mesta so bral), bil drugi (lahk bi bil prvi pa se mi ni dal druge razlagat).

BTW, zakaj je ZMERAJ treba to sranje na dolgo in siroko razlagat? Js sm jim zdej napisal pac da sem reseval tako, da sem predpostavil eno od dveh moznih kombinacij tocnih in netocnih izjav pri vsaki od oseb (a, b, c) in preveril, ali so izjave z izbrano kombinacijo v protislovju. Ce niso bile, sem sklepal, da je kombinacija pravilna. Pol sm jim se napisu mi je nesmiselno razlagat in bom bojkotiral >:D, pa mi v svoji ozkoglednosti niso steli pik :D .

V cem je point da moram popisat eno polo s tekstom stila "Ce, domnevamo da A laze, potem je na otoku srebro in B je oproda. Torej je Bjeva izjava nepravilna in na otoku ni zlata. Naletimo na protislovje in tako ugotovimo, da nasa domneva ni bila pravilna in da A govori resnico, ... bla bla bla bla" .

Pol mas pa 4 osebe pa pri vsaki 3 izjave, ki se navezujejo ena na drugo, po moznosti izjave z ce/ali. Pa je jebenih kombinacij ful. Komu se da vseeeeeee razlagat? Meni ne.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

@ljash ::

MadManMato: men se jih tud ne, zato se sploh nism prjavu na logiko (1.letnik.):D

Matek ::

Če mene vprašaš, bi moralo biti par nalog, ki jih bi ti prebral, tuhtal pol ure in napisal rešitev v enem stavku. Prva bedarija so naloge s tabelami. Tam si pač tabelo narišeš in delaš križce in krožce, dokler ne prideš do rešitve. Kje stojijo križci in krožci, pa imaš navedeno, s tem da nimaš točnih koordinat ampak so ubesedene.

Letos je blo vse že videno in si lahk reševal na izi brute force.

Pri prvi si pač mel tiste štiri izjave in potem dodatne izjave, ki si jih moral parčkat in pisat njihovo pravilnot / nepravilnost / protislovje / nemogočnougotovitost. Če si pri matematiki, ko ste jemali izjave, poslušal, poznal strukturo in pravilnost/nepravilnost izjav različnih tipov (in, ali, če, bla bla bla), si lahko rešil z levo roko. Kak logik moram pol bit, če se naučim tistih par pravil in lepo rešujem kot ene matematične izraze ... Ne prav hud, po moje.

Druga je bla brute force popolnoma. Pri vsaki osebi si imel dve zaporedji pravilnih in nepravilnih trditev, izjave niso bile preveč povezane, in tako si lahko samo preiskusil tisti dve kombinaciji in že pri prvi osebi ugotovil rešitev naloge (katere kovine so na otoku). Potem si pač na podlagi tistih izjav določil še pravilnost izjav druge in tretje osebe.

Tretja je bla pa najhujša. Mel si eno kopico ljudi, ki so se pozaporedju (napisanem) srečevali. Pri enem srečanjus e je ustvaril virus, ki se je potem širil dalje. Na koncu si imel podano število okuženih, vprašanje pa je bilo, pri katerem srečanju je virus nastal in kdo ni okužen. In potem si moral iti od srečanja do srečanja s predpostavko, da se je okužba začela tam in pač preverjat kdo se okuži. In ko si imel na koncu bolanih 10, si najdu rešitev. To bi ob razlagi znala rešit moja tamale sestra, ne pa en, ki se ma za logika, v drugem letniku srednje šole ...

Edina svetla točka, če mene vprašate, so bile dodatne točke v tretji nalogi, ki si jih dobil, če si namesto brute-force napisal kak algoritem, s katerim se da nalogo zelo hitro rešiti. Sam sem pogruntal le, da če je okuženih 10 in se pri vsakem srečanju okuži en, lahko zadnjih 10 srečanj izključimo kot potencialni nastanek virusa. A ve kdo kak boljši način? Obstaja kak napreden algoritem za podobne stvari? Enivej, tole bi morali postavit bolj v ospredje in našopat not eno "enormno" število srečanj, tako da bi brute-force odpadel (ne pa da sem si risal dreveščka okužb pol ure in rešu ...) in bi bili prisiljeni iztuhtati pot do rešitve.

Hawgh.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

McHusch ::

A lahko nekdo posta naloga na forum ali pa da link, da bomo še ostali imeli kaj od tega? [Se sramujem, da sem logiko letos (in lani) prešprical. Lenoba, nikoli ne zapusti nas. ;)]

boom-bar ::

Jst sm jih ze iskol pa jih nism najdu.

Je pa res da sm 2 pike izgubu ker sm povedu kje se zacne epidemije in nism povedal kdo prezvi.
Legalizirajte mehke droge!!!

McHusch ::

Našu naloge.


MMMato, poglej v rešitve. Imaš nek algoritem za nalogo z virusom. [Grem zdej mal študirat to.]

Matek ::

Nicesar ni McHusch, tisto je sam mal bolj preglednen izpis vseh moznosti. Drugac pa hvala za linke. Ce je kak algoritem pogruntan nej ga kdo pove, ker sigurn bo kje kak... Ce ne bomo pa vrgli skoz Criticall >:D .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

bozjak ::

Jst sm v 8. clasu OŠ, sm bil 6 na šoli, glih tok da sm dubu Bronasto priznanje... Aja mel sm 16/30 pik

Lp bozjak

tomi_m ::

A ste vedeli, da se da rešit ona naloga z Srebrom, Zlatom, Platino in Titanom na otočku rešit v 8h vrsticah Excela ;)

monster-x ::

Sem se udeležil tekmovanja samo zaradi tega, da sta mi odpadli dve uri. Itak se nisem kej preveč mučil, ker se mi ni dalo. Sem pač šel prej domov.>:D
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

boom-bar ::

Jst sm prej odsel od ud pisanja ker se mi je mudil na vlak:D
Legalizirajte mehke droge!!!

moj_nick ::

Letos sm prvič pisal teste iz logike in je blo ful bedn...

Rešu sm prvi dve nalogi prav, bil 4. in dobu eno petko. To je bla edina dobra stvar.

Ne predstavljam si, da bi šel na kakšno državno tekmovanje:\

boom-bar ::

ti si vsaj petko dubu;(
Legalizirajte mehke droge!!!

bozjak ::

A v OŠ si petko dubu? Jst sm bil 6 pa nism 5ke dubu!! A pr mati so ti dal petko?

Lp bozjak
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

moj_nick ::

1.letnik, gimnazija, 5ka direkt v redovalnico zraven vseh ostalih ocen pri matematki.

boom-bar ::

jst sm bil tretji pa je bla razocarana k smo tolk slabo pisal

;( ;( ;((
Legalizirajte mehke droge!!!

Hellspawn ::

1. naloga niti ni bila tako tezka sam res ni mela kj veze z logiko.
za 2. sem rabu kr neki casa sam tist del z opisovanjem tut mene base. Tretjo sem pa mal zabluzu :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
854118145 (111549) Ha'kiv
»

Kenguru- matematično tekmovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7911259 (9259) alexa-lol
»

Vegova

Oddelek: Šola
253585 (486) Vesoljc
»

Fizika na maturi

Oddelek: Šola
211787 (1589) DixieFlatline
»

Logika 1. letnik, danes

Oddelek: Loža
132401 (2154) Gemm

Več podobnih tem