» »

Platno za UST projektor

Platno za UST projektor

sundance ::

Pozdrav.

Kupujem ultra short throw projektor za katerega potrebujem projekcijsko platno. Gre za projektor izkljucno za domaci kino, platno 16:9, nekje med 100 in 120 inch.
Definitivno ne bi imel platna v okvirju oz. Ne vem kako se uradno imenuje.
Kar sem videl ostali dve opciji ali dvizno platno ( iz tal), katerega nisem niti našel nikjer v ponudbi in druga opcija klasično motorizirano platno ( iz zgoraj navzdol). In sedaj problem, kar sem našel teh platen so razlike v ceni on 40 eur do 10000 eur. Lahko kdo priporoci kaksno best price/preformace varianto?
Ps: svetloba ni tak problem, mora pa biti ponudba iz slo oz eu.

Hvala in lp
  • spremenil: bluefish ()

LuiIII ::

Platna za UST morajo biti geometrijsko perfektna. Najbolje se to doseže z okvirjem. Tako imam tudi sam. Če res ne gre drugače bi pa sam vzel motorizirani platno, ki gre od spodaj gor. To zagotavlja dovolj napetosti platna, da ta ne bo ob najmanjšem prepihu bevegal naokoli.

sundance ::

Da da, hvala luilll. Platno z okvirjem ne bi imel iz vizualnega vidika - to je tudi razlog da kupujem projektor namesto tv. Ker me ogromna zadeva na steni izjemno moti, vem čudno ampak kaj čem.
Sem videl taka platna od zgorja navzdol, ki.imajo ob sttani tudi kot neke vezice, verhetno je to ravno za preprecevanje teh krivin. Ta platna od spodaj gor vwm da imajo to podobno narejeno ampak ne uspen obwnega najti...

matobeli ::

A stena pa ne bi bla ok? Če jo na fino obdelaš pa kupiš posebno barvo.

LuiIII ::

Stena in UST se ne marata preveč. Posebne barve tukaj nimajo dosti veze ker delcev v njih ne moreš usmeriti. Edina zadeva, ki daje res dobre rezultate je UST platno ki je sestavljeno iz horizontalnih prizem. Le te odbijajo svetlobo ki pride od spodaj, svetlobo, ki prihaja od zgoraj pa ne. No pa tudi od strani nekaj. S takim platnom lahko gledam v polzastri dnevni sobi tudi podnevi, ponoči je pa seveda zadev se toliko boljša. Niso pa poceni ta platna. Motorizirano platno 120" je gotovo 1500€,no vsaj tako je bilo 2 leti nazaj, ko sem kupoval te zadeve.

LuiIII ::

Sem malo pogledal in Vividstorm S pro 100" electric tab tensioned floor screen bi bil za 1800€ še najbolj poceni izbira. Vividstorm.eu

OZZY ::

Zdravo!
Jaz sem isto v temu, da bom nabavil. Se odločam med motorizirano varjanto ali pa v okvirju in bom šel na okvir, saj mi je "motorizirana" verzija predolga. Prav tako sem gledal vivdstorm, samo ima kar visoko ceno. Drugače pa sem gledal še elitscreens.eu in pa akira screen - samo tukaj je dobavljivost malo problem.
Drugače pa so to t.i. ALR platna.
Go with the flow.

OZZY ::

matobeli je izjavil:

A stena pa ne bi bla ok? Če jo na fino obdelaš pa kupiš posebno barvo.


Ta platna alr za UST so posebna platna, ki preprečujejo bleščanje od strani in zgoraj. Tako da z virom svetlobe od spodaj reflektirajo zadevo do gledalca. Tako slika ne izgleda sprana. Je pa tako, da zadržujejo od 90-95% neustrezne svetlobe. Slika je tako veliko bolj živa in kontrastna. So pa taka platna dražja od običajnih. Je pa dobro pogledati kakšen t.i. Gain (ne bom iskal slovenske besede) imajo (oz. koliko svetlobe projektorja proicirajo nazaj do gledalca - "gain" se začne od 0.6 naprej) in kakšna je izguba glede na kot gledanja. Platna po navadi imajo po specifikacijah kot od 160-180%. Samo je tukaj pomemben "gain", kjer nekatera platna glede na kot gledanja odbijajo veliko manj nazaj in bi bil problem če nekdo gleda pod večjim kotom. Dobra platna imajo padec "gain" glede na kot manjši in je slika bolj ali manj kostantna glede osvetlitve itd.
Tudi ni rečeno, da je na nekem platnu, ki ima "gain" npr. 1,2-1,5 sama slika tudi boljša.
Je pa treba vedeti, da ALR platna niso za klasične projektorje, ki projicirajo od spredaj.
Go with the flow.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370298 (3187) matobeli
»

Malo boljši projektor¸?

Oddelek: Kaj kupiti
243333 (1971) chort
»

priporočite projektor in platno

Oddelek: Zvok in slika
4011500 (8599) gorann
»

Projektorji LCD HD itd... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
729931 (6832) Alfonzo
»

Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211826 (10654) urosbe

Več podobnih tem