» »

ABA liga 2021/22

ABA liga 2021/22

««
2 / 12
»»

Kurzweil ::

Nedasemiveč je izjavil:

Pullen jih ubija. Vsako leto imamo eno ornk igračino na njegovem položaju.


Zaenkrat šutersko dobro Pullen.... Auguste pa spet neverjetno v dani minutaži... v 7 minutah 5 točk in 7 skokov... tip po zgleda letos imel v povprečju double-double... zaenkrat je pristop COL pravi...

Goody ::

Laganica po rezultatu (nimam Arene).

Kurzweil ::

Goody je izjavil:

Laganica po rezultatu (nimam Arene).


Kar rutinsko... je pa pri kontri Borca pri -4 Olimpije lepo presekala par napadov in tam se je povsem obrnil momentum... Olimpija je prepričljivo dobila skok s 45 proti 32. Če bi moral poiskati slabo stran COL na tej tekmi, je to 17 izgubljenih žog, kar bo po mojem potencialno največji problem COL letos... Pullen in Keene sta bolj šuterja kot organizatorja, edini kreator je Rupnik, ki pa je danes malce bezljal... Drugače pa rutinsko in več kot zasluženo zmaga...

Bo pa pravi test za Olimpijo po tekmi z FMPjem, ki tudi ni naivna ekipa, potem sledijo tekme z Budučnostjo doma in proti CZ in Igokei v gosteh, to pa je tudi čas, ko se bo začel Eurocup, kjer pa ima na srečo Olimpija malce lažji razpored na samem začetku.

Nedasemiveč ::

Tekme v oktobru

11.10 - Cedevita Olimpija - FMP
17.10 - Crvena Zvezda - Cedevita Olimpija (upam, da ne bo spet Čović štrom izključil)
19.10 - Gran Canaria - Cedevita Olimpija
24.10 - Cedevita Olimpija - Budućnost
27.10 - Cedevita Olimpija - JL Bourg
30.10 - Igokea - Cedevita Olimpija

---------------

Obračun proti Špancem v EuroCupu bo res zahteven. Na štirih tekmah v prvenstvu so zaenkrat premgali močno Unicajo, Juventut in Fuenlabrado, izgubili pa samo proti Barceloni.

Zgodovina sprememb…

Groot ::

Po zaenkrat videnem se mi zdi COL letos precej močnejša v obrambi, predvsem pod košem znajo res kompaktno zapreti raketo in dobro prevzemajo. Problem letos pa bo, kot je jasno že vsem, organizacija napada. Sploh dokler se vsaj še Blažič ne bo spravil v boljšo formo. Rupnik je preprosto prevečkrat kot kura brez glave in to se ne bo spremenilo, ker je pač tak tip igralca. Keen pa sicer individualno odličen, ampak organizacija ni njegova glavna vrlina.

Obvezna je sedaj zmaga proti FMP, potem pa se bo v nalednjih dveh tednih videlo kakšna je letošnja realnost.

Goody ::

Vildozo so odpustli pri NY. Evo prilike za COL. Hec...je Luca Vildoza tud bolj šuter kot organizator...da o tem da za take igralce COL nima šuškov soloh ne bi.

Groot ::

Goody je izjavil:

Vildozo so odpustli pri NY. Evo prilike za COL. Hec...je Luca Vildoza tud bolj šuter kot organizator...da o tem da za take igralce COL nima šuškov soloh ne bi.


Priložnost za COL bi bil trenutko predvsem Zoran Dragić, ampak tudi za njega niti približno nimajo budgeta. Plus načeloma njegovega tipa igralca niti ne rabijo, čeprav bi ga najbrž vsi bili veseli v Stožicah.

Nedasemiveč ::

Groot je izjavil:

Goody je izjavil:

Vildozo so odpustli pri NY. Evo prilike za COL. Hec...je Luca Vildoza tud bolj šuter kot organizator...da o tem da za take igralce COL nima šuškov soloh ne bi.


Priložnost za COL bi bil trenutko predvsem Zoran Dragić, ampak tudi za njega niti približno nimajo budgeta. Plus načeloma njegovega tipa igralca niti ne rabijo, čeprav bi ga najbrž vsi bili veseli v Stožicah.


Olimpija je bila z Dragićem v pogovorih tudi pred zacetkom letosnje sezone. Niti ni toliko denar problem kot zahteva po klavzuli, ki bi mu omogocala takojsen odhod ob ponudbi iz Evrolige. Potem sredi sezone ostanes brez pomembnega igralca.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

CIBONA-MEGA 89:84

Tekma dveh najmlajših ekip v 1. ABA ligi je bila odločena šele v podaljšku. Za Cibono je odigral naravnost odlično tekmo ameriški center Reuvers (24 točk, 13 skokov, 4 blokade), ki je končal tekmo z indexom 36, tako kot Rok Stipčević pri Krki in argentinski organizator igre Jose Vildoza, ki je 23 točkam dodal še 5 skokov in 3 podaje. Daleč največji dolžnik na strani Cibone pa Roko Prkačin, ki je prejšnjo tekmo odigral odlično, danes pa so ga centri Mege konkretno zaustavili.

Pri Megi je še najbolj izstopal Boriša Simanić, ki je bil še lani igralec Crvene Zvezde - 21 točk in 9 skokov.

Lepo je bilo pogledat tole tekmo, kjer je bilo na obeh straneh kar nekaj mladih igralcev, ki jih verjetno čaka zelo lepa prihodnost.

/////

Zdejle ob 21:00 pa prva konkretna tekma te sezone med domačo Crveno Zvezdo in gostujočo Budučnostjo, ki jo letos vodi dober znanec naše košarke, Aleksandar Džikić...

Kurzweil ::

Po 10-ih letih se v domači Zadar vrača hrvaški reprezentant Pavle Marčinković.

Kurzweil ::

Še zadnja tekma 2. kroga lige ABA:

CRVENA ZVEZDA - BUDUČNOST 71:63

Priznam, da sem pričakoval težje delo za CZ, sploh po tem, ko je slednja par dni prej igrala tekmo Evrolige in skoraj premagala Maccabi... in to brez Hollinsa, Aarona Whita, Zirbesa in še koga, taisti igralci so manjkali tudi na tej tekmi, po drugi strani pa smo lahko po res zelo dolgem času videli v ABA ligi tisto atmosfero, ki jo lahko na teh prostorih ustvarijo le Grobarji in Delije, pa tu pa tam navijači Budučnosti.

Najboljši igralec CZ je bil še lani igralec Budučnosti Luka Mitrović, ki je 19 točkam dodal še 7 skokov, povsem je zatajil pravtako še lani igralec Budučnosti Nikola Ivanović, je pa lepo videt, da se po vsej tej agoniji z nesrečo vrača Ognjen Kuzmić.

Pri Budučnosti je povsem zatajil Justin Cobbs, najboljši pa je bil Seeley z 19 točkami, 3 skoki in 3 ukradenimi žogami. Na nivoju je bil še Willie Reed, ki je 15 točkam dodal 7 skokov, solidna pa še Edin Atić in Vladimir Micov, ki jo končno pokazal malce več.

Lestvica po odigranih dveh krogih:

https://imgur.com/ftMIII4

//////

Razpored 3. kroga:

Petek:

20:00 - ZADAR-CIBONA

Sobota:

17:00 - MORNAR-BORAC
19:00 - PARTIZAN-SC DERBY

Nedelja:

12:00 - MEGA-KRKA
17:00 - BUDUČNOST-SPLIT
19:00 - IGOKEA-CRVENA ZVEZDA

Ponedeljek:

18:00 - CEDEVITA OLIMPIJA-FMP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

ZADAR - CIBONA 67:68

V tem hrvaškem derbiju je po trilerju zmagala Cibona in tako prišla do scora 3-0, kar je za tako mlado in s finančnimi težavami prežeto sredino naravnost odličen začetek sezone. Pri domačem zadru je spet bil najboljši ameriški branilec Justin Carter, ki je 11 točkam dodal 7 skokov in 4 podaje, praktično edini, ki mu je zares sledil v dresu Zadra je bil center Uroš Luković, ki je 16 točkam dodal 7 skokov, tokrat sta pri Zadru zatajila Domagoj Vuković in Antonio Jordano, še naprej pa v tej sezoni nikakor ne najde forme Dominik Mavra.

Po drugi strani pa to za Zadar pomeni, da je začek sezono s scorom 0-3. Tokrat je bil pri Ciboni spet najboljši 211cm visoki krilni center Nathan Reuvers (12 točk, 9 skokov, 4 blokade), ki se je zaenkrat pokazal kot ena boljših okrepitev letošnje ABA lige, saj je zaenkrat po indexu najboljši igralec lige, solidno igri so pokazali tudi Amar Gegić, Jose Vildoza in Roko Prkačin, ki pa je seveda sposoben mnogo več in zaenkrat še precej niha v formi, največji dolžnik pri Ciboni pa tokrat Antonio Vranoković, ki je sicer imel težave z osebnimi napakami, a ne glede na to, je bil edini pri Ciboni, ki je končal tekmo z negativnim indeksom (-2), pri čemer je še bolj pomembno to, da je bil v igri povsem ne viden.

/////

Danes na sporedu:

17:00 - MORNAR-BORAC
19:00 - PARTIZAN-SC DERBY

Gogyto ::

In spet videno pri Olimpiji. Lepa igra, vse pod kontrolo cca tri četrtine tekme nato pa sledi mrk in žute minute, kjer zapravijo vse pridobljeno. In nato sledi poraz. In to še pred zahtevnim ciklusom, ki bo zahteval še kako žrtev.

Škoda.

scipascapa ::

LOLIMPIJA ne more iz svoje kože.

13 pik.

Gogyto ::

Ma ja. Vse lepo in smooth, pol k pa zašteka, pa k divji zahod, brez glave in repa in se čaka preblisk enega od veteranov... Manjka play, ki bi v takih primerih mal stopil na žogo in pomiril ekipo in odigral neko pametno akcijo.

Kurzweil ::

Včeraj se je začel 4. krog lige ABA:

CIBONA - PARTIZAN 61:79

V tekmi še dveh neporaženih ekip, sta se včeraj pomorili ekipi Cibone in Partizana. Tekma je bila 2/3 časa izenačena, potem pa je le prišla do izraza večja kakovost, dolžina klopi in težave z osebnimi napakami Cibone, natančneje Roka Prkačina in Lovra Gnjidića.

Ekipa Partizana se je tokrat dobro pripravila na najbolj nevarne igralce Cibone, kar je v prvi vrsti bil do tega kroga najboljši igralec ABA lige, Nate Reuvers, ki je bil tokrat precej neviden, njegov met iz igre je bil zgolj 3/12. Roko Prkačin je navkljub velikim težavam z osebnimi napakami dosegel dvojni dvoček, in sicer 14 točk in 10 skokov.

Na strani Partizana je tokrat dominiral Zach Leday, ki je 24 točkam dodal še 5 skokov, 6 podaj in 2 ukradeni žoge, kar pomeni, da bo z indexom 36 kandidiral za igralca kroga. Tokrat ja malce boljšo predstavo pokazal Rade Zagorac, ki je 10 točkam dodal4 skoke in 2 podaji.

Ponovno pa zelo rezervirano Kevin Punter, ki sicer ima še čas, da pokaže svojo vrednost, saj je njegova pogodba vredna kar 1,5M$, to pa je seveda za razmere ABA lige ogromno, verjamem, da bo do začetka Eurocupu pokazal več, se pa bojim, da to vendarle ni igralec, ki je glede na ceno bil pripeljan kot tisti X faktor v ekipi Partizana.

Par minut je dobil tudi Radions Kurucs, ki se vrača po poškodbi, od njega pa se seveda tudi pričakuje ogromno, saj vemo, da je bil še lani igralec v ligi NBA.

Podobno kot Roko Prkačin na strani Cibone, je imel na strani Partizana težave z osebnimi napakami Alen Smailagić, tako da tokrat ni prišel do izraza, je pa kot rečeno to za Partizan manjši problem, ker ima precej več globine v rotaciji.

Tokrat sta solidno zaigrala Madar in Moore, tako da se ni preveč poznala povprečna igra Punterja. Glas se tokrat ni vpisal med strelce.

//////////

Tokrat na sporedu:

Danes:

19:00
BUDUČNOST - IGOKEA

Jutri/Nedelja:

12:00
SPLIT - SC DERBY

17:00
KRKA - ZADAR

18:00
BORAC - MEGA

19:00
FMP - MORNAR

21:00
CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA

//////////

Mimogrede, zaenkrat Mornar velja za najslabšo skakalno ekipo lige ABA v tej sezoni... tako da ne preseneča dejstvo, da so v svoje vrste pripeljali Williama Mosleya, še lani igralca beograjskega Partizana.

Kurzweil ::

SPLIT - SC DERBY 94:101

V tej tekmi začelja lestvice je po dveh podaljških zmagala ekipa SC Derbyja, ki jo vodi naš Žakelj.

Pri Splitu je bil najboljši Karlo Žganec, ki je dosegel dvojnega dvojčka (18 točk in 11 skokov), dobro tekmo za Split je odigral tudi naš Nejc Barič, ki je 11 točkam dodal 4 skoke in 6 podaj, je pa objektivno potrebno priznat, da je v ključnih trenutkih izgubljal tudi nekaj žog. V statističnem smislu je danes Split zmage stalo kar 20 izgubljenih žog, pri čemer so imeli črnogorci kar 12 izgubljenih žog manj.

Pri SC Derbyju pa je bil najboljši ameriški branilec Kyle Vinales, ki je 27 točkam dodal tudi 3 skoke in 9 asistenc - index 43. Odličen je bil tudi mladi bosanski center Kenan Kamenjaš, ki je 18 točkam dodal še 13 skokov, 3 podaje in 2 ukradeni žogi - index 33.

Statistično sta bili ekipi neverjetno izenačeni, kot že prej omenjeno, je bil daleč največja razlika v izgubljenih žogah, kar pa je teplo Derby to tekmo, pa so bile trojke, ki so jih metali zgolj 22,6% (7/31).

Tako Split ostaja poleg Zadra, ki je današnji nasprotnik Krke in Mornarja, še edina ekipa v ligi brez zmage. Je pa potrebno poudariti, da je imel Split do sedaj najtežji razpored, no, do te tekme... na prvih treh tekmah je igral z Zvezdo, Partizanom in Budučnostjo.

/////////////

Danes:

17:00
KRKA - ZADAR

* - za Krko dejansko zelo pomembna tekma, če ima letos namen malce lažje dihat ob koncu sezone, tu mislim v smislu obstanka v ligi.

18:00
BORAC - MEGA

* - tole bo zelo zanimiva tekma dveh ekip, ki prisegata na delo z mladimi, pri čemer bi dal prednost Borcu, ki je vsaj v mojih očeh precej močen oz. močnejši v primerjavi z minulo sezono, seveda pa tudi Mega ni od muh in lahko si obetamo zelo zanimivo tekmo. Pričakujem konkretno borbo, odlično vzdušje na tekmi in zmago Borca.

19:00
FMP - MORNAR

* - Mornar bo proti FMPju iskal rešitev iz krize, saj je trenutno zadnjeuvrščena ekipa lige ABA, tokrat pa jih čaka na drugi strani FMP, ki vemo, da je v minulem krogu premagal Cedevito Olimpijo in je kot takšen precej samozavesten, če bi moral stavit, bi stavil na FMP.

21:00
CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA

* - tule pa smo si verjetno edini, da gre za derbi tega kroga. Cedevita Olimpija se mora seveda malce odkupit za minuli poraz proti FMPju, po drugi strani pa je COL v tej fazi v prednosti, saj igra samo ABA ligo, medtem ko ima Crvena Zvezda fokus povsem v Evroligi, kjer igrajo odločno, neglede na to, da za njih ne igra kar nekaj igralec oz. imajo težave s poškodbami. Torej kar se utrujenosti in skoncentriranosti tiče ima COL veliko prednost, tako da upam, da dajo danes res maksimum od sebe... na drugi strani pa navkljub nekaterim poškodbam Crvena Zvezda poseduje kar nekaj odličnih igralec in pa seveda domač teren, kjer bo ljubljančanom zares težko. Mislim, da nas čaka zelo zanimiva tekma in upam, da zmaga COL, ki vsekakor ni brez možnosti!

Kurzweil ::

KRKA - ZADAR 80:66

Dobra tekma Krke ponovno, pod Damjanovićem se zdi to povsem druga ekipa kot preteklo sezono! Za prvi polčas bi lahko rekli, da je bil v znamenju meta za 3 točke, saj sta ekipi zadeli 7 (Krka) in 6 (Zadar) trojk in to ob precej visokem procentu meta.

V celotni tekmi je Krka dominirala v skoku (dobila ga je z 40 proti 18), kjer je prednjačil Jurij Macura (17 točk in 16 skokov)... pa tudi celotna ekipa je zelo dobra zapirala prostor pod košem in bila agresivna v skoku, voda na Krkin mlin je bilo tudi dejstvo, da je očitno Uroš Luković pri Zadru imel očitno neke zdravstvene težave.

Sicer pa letos je zares dober Rok Stipčević, ki predstavlja prepotrebne izkušnje v tej precej mladi ekipi, kjer pa verjetno nisem edini, ki sem navdušen nad igrami nekaterih domačih in mladih igralcev. Jan Kosi je letos res naredil korak naprej, Jurij Macura je končno prišel v ritem po poškodbi, pri čemer mu moramo želet veliko sreče, da se mu ne bi ponovno kaj pripetilo, saj ima fant že precej smole s temi poškodbami, če vemo kako deloven je fant in koliko bi nam v reprezentanci fant pomenil.

Naravnost navdušen pa sem nad Andrejem Stavrovom, fant je letnik 2001, igra pa kot nek rutiner z izkušanjemi... fant ima pogumno, se trudi tudi v obrambi, deluje pa kot smrtonosen šuter, od meta za tri točke, pol-razdalje... zna pa tudi držati žogo, ustavit igro, vodit napad, tudi v skoku je agresiven v kolikor se mu pokaže priložnost za skok... res velik potencial in fino je, da dobiva toliko priložnosti. Na koncu je bil z 20 točkami prvi strelec Krke!

Če pa bi moral spet iskati slabo točko, pa so to spet tuji igralci Krke, danes sta bila praktično nevidna Gibbs in French, kjer se bodo morali počasi resno vprašati, kako z njima v bodoče...

Pri Zadru je tokrat prvič solidno v tej sezoni igral Mavra, sledil je še Domagoj Vuković... povsem pa je razočaral Justin Carter. Zanimivo, Zadar je imel na koncu samo 5 izgubljenih žog, Krka pa 13.

Torej lepo je gledat igro Krke, vidi se, da so ekipa, vidno je precej več energije, volje in ambicij kot pretekla leta, zato tudi nje čudi dejstvo, da je soliden tudi obisk tekem. Najbolj pomembno pa je, da Krka takšne tekme dobiva, tako je Zadar ostal pri scoru 0-4, Krka pa je s scorom 2-2, v tem trenutku, po seveda neodigranem 4. krogu na 4. mestu.

Kurzweil ::

* - Najprej se moram popravit, zgoraj sem zatipkal... Vinales za SC Derby ni dal 27, ampak 37 točk!

//////////

BORAC - MEGA 80:68

... vsaj kar se mene tiče, pričakovana zmaga Borca!

//////////

FMP - MORNAR 83:81

... tudi tole po napovedih... tesna tekma, na koncu pa vendarle zmaga FMPja... pri FMPju je bil najboljši Bryce Jones z 27 točkami in 5 podajami - index 32. Dober pa je bil tudi Nevels, sploh ker je v odločilnih trenutkih dal tista dva koša, na koncu je tudi on končal tekmo s solidno statistiko Garrett Nevels, ki je dal 15 točk, pobral 7 skokov in 4x podal. FMP je tako pri scoru 3-1... Mornar pa v klubu Zadra in Splita s scorom 0-4.

//////////

Evo, čez par minut pa še za finiš tega kroga sam derbi:

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA

Prenos pa tako na RTVju, kot na Arena Sport!

Groot ::

Ah ja COL, spet nekako po istem principu kot proti FMP-ju. Dokler ne bodo rešili problema z organizacijo napadov, nimajo možnosti proti malce bolj agresivnim ekipam. Še posebej če še šuterjem preprosto ne gre, tako kot sta bila danes povsem brez izraza Pullen in Keene. Danes takoj ko je Zvezda malce zagrabila v obrambi, hude hude težave pri prenosu žoge in organizaciji napada. Potem pa spet nabijanje Keena na glavo za vsako ceno. Na trenutku sem bil prepričan da bo Blažič preprosto znorel in še koga pretepel, tako je mahal z rokami Keenu da naj mu poda.

Sicer je sezona šele na začetku, ampak glede na trenutno videno sam ne vidim COL letos v vrhu niti v Eurocupu niti v ABA ligi dokler ne pripeljejo pravega playa.

scipascapa ::

pač Lolimpija.

uvodV?? ::

Kurzweil je izjavil:

KRKA - ZADAR 80:66

Dobra tekma Krke ponovno, pod Damjanovićem se zdi to povsem druga ekipa kot preteklo sezono! Za prvi polčas bi lahko rekli, da je bil v znamenju meta za 3 točke, saj sta ekipi zadeli 7 (Krka) in 6 (Zadar) trojk in to ob precej visokem procentu meta.

V celotni tekmi je Krka dominirala v skoku (dobila ga je z 40 proti 18), kjer je prednjačil Jurij Macura (17 točk in 16 skokov)... pa tudi celotna ekipa je zelo dobra zapirala prostor pod košem in bila agresivna v skoku, voda na Krkin mlin je bilo tudi dejstvo, da je očitno Uroš Luković pri Zadru imel očitno neke zdravstvene težave.

Sicer pa letos je zares dober Rok Stipčević, ki predstavlja prepotrebne izkušnje v tej precej mladi ekipi, kjer pa verjetno nisem edini, ki sem navdušen nad igrami nekaterih domačih in mladih igralcev. Jan Kosi je letos res naredil korak naprej, Jurij Macura je končno prišel v ritem po poškodbi, pri čemer mu moramo želet veliko sreče, da se mu ne bi ponovno kaj pripetilo, saj ima fant že precej smole s temi poškodbami, če vemo kako deloven je fant in koliko bi nam v reprezentanci fant pomenil.

Naravnost navdušen pa sem nad Andrejem Stavrovom, fant je letnik 2001, igra pa kot nek rutiner z izkušanjemi... fant ima pogumno, se trudi tudi v obrambi, deluje pa kot smrtonosen šuter, od meta za tri točke, pol-razdalje... zna pa tudi držati žogo, ustavit igro, vodit napad, tudi v skoku je agresiven v kolikor se mu pokaže priložnost za skok... res velik potencial in fino je, da dobiva toliko priložnosti. Na koncu je bil z 20 točkami prvi strelec Krke!

Če pa bi moral spet iskati slabo točko, pa so to spet tuji igralci Krke, danes sta bila praktično nevidna Gibbs in French, kjer se bodo morali počasi resno vprašati, kako z njima v bodoče...

Pri Zadru je tokrat prvič solidno v tej sezoni igral Mavra, sledil je še Domagoj Vuković... povsem pa je razočaral Justin Carter. Zanimivo, Zadar je imel na koncu samo 5 izgubljenih žog, Krka pa 13.

Torej lepo je gledat igro Krke, vidi se, da so ekipa, vidno je precej več energije, volje in ambicij kot pretekla leta, zato tudi nje čudi dejstvo, da je soliden tudi obisk tekem. Najbolj pomembno pa je, da Krka takšne tekme dobiva, tako je Zadar ostal pri scoru 0-4, Krka pa je s scorom 2-2, v tem trenutku, po seveda neodigranem 4. krogu na 4. mestu.

Hvala za super povzetek, se strinjam z napisanim. Krko je letos res užitek gledat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: uvodV?? ()

Gogyto ::

Škoda, sem mislil, da bo Pullen boljša investicija, ampak, kaj če nam igralec, ki bo igral toplo/hladno. In ja, rabimo playa, nujno.

Goody ::

Bolj kot plej (ta je bil tudi seveda problem) je bil včeraj izrazito problem skok. Kuzmič, Mitrovič, Kalinič so jih totalno preskočili. Skoki 45/33 v napadu pa celo (!!!) 20/6. Katastrofa.

Kurzweil ::

Ja škoda za ta poraz Olimpije... CZ je res povsem sfokusirana na Evroligo in Olimpija je s tisto prednostjo +16 že bila na poti, da tako kot Igokea vzame skalp... potem pa kot ste že omenili in kar nas večina govori že od samega zažetka sezone... premalo je proper ballhandlerjev in pravih organizatorjev igre, dejansko je pravi PG samo Luka Rupnik, Keene in Pullen pa žal undersized šuterja... kar pa najbolj boli, da ko slednja nista bila pri metu, se niste, kot to počno pravi organizatorji igre preusmerila v samo organizacijo igre in podajanju soigralcem... tako pa sta žal ubijala ekipni duh, precej solirala... sta pa oba seveda zelo nevarna ko imata šuterski dan in še bodo prišle tekme, ko bosta morda lastnoročno dala lekcijo kateri izmed resnih ekip, ampak včeraj žal ni šlo. Pa bi to še šlo, če ne bi res kriminalno zapirali in skakali v napadu... dovoliti 20 skokov v napadu je res slabo...

Slaba organizacija igre, ob seveda odlični igri CZ v obrambi po kateri slovi pod Radonjićem.. pa se je na koncu manifestirala v tem, da je imela Olimpija kar 21 izgubljenih žog. Včeraj so pogoreli pri Olimpiji prav vsi tuji igralci od Ejima, Pullna, Keena, Carmichaela in Augusta, ki je bil do sedaj odličen. Pozitivna kritika pa mogoče samo Blažiču in Rupniku... Muriča mogoče niti ne bi grajal toliko, ker se je vrnil po poškodbi.

Je pa ob preobratu CZ seveda olje na ogenj prilila publika v dvorani Aleksandra Nikolića... iz +16 na -15 si takšna ekip, s takšnimi ambicijami ne bi smela dovoliti, sploh ker pri CZ ni igralo kar nekaj igralcev, od Zirbesa, Lazić pa to Aarona Whita, tudi Hollins še ni čisto nazaj. Najbolj pa boli dejstvo, da je CZ res v nekem brutalnem ritmu Evrolige in ABA lige, COL pa ima trenutno še res super razpored z 1 tekmo na teden... kmalu pa sledi težji razpored v ABA ligi + Eurocup. Res škoda za ta poraz, ker bi COL dejansko lahko zmagala.

Olimpija ima sedaj score 2-2, kar je dejansko isto kot Krka, Borac, Mega, SC Derby in še nekatere druge ekipe... pred njimi pa je trenutno celo Cibona in FMP s scorom 3-1. Verjamem, da bodo pokazali kar zmorejo, je pa več kot jasno, da bo potrebno v Stožice zvabit še enega proper organizatorja igre!

//////////

Zadar je po scoru 0-4 odslovil trenerja Ivana Perinčića...

Groot ::

Ja tale ritem z eno tekmo na teden je bil idealna priložnost da se uigrajo in uspešno začnejo sezono. Z drugim tednom se začne ritem dveh tekem na teden in glede na razpored, se močno močno bojim da zna biti naslednjih par tednov še precej bolečih. Jutri v gosteh pri Gran Canarii in za vikend doma proti Boduščnosti bo zelo težko. Nato pride v goste Bourg, ki nikakor ni naivna ekipa in zna biti spet zelo neugodna za COL, sploh ob morebitnih dodatnih poraznih v tem tednu. Enako velja za Igokeo, ki sledi. Skratka zelo hitro bodo morali odreagirati, sicer se lahko tale črni niz še kar močno raztegne.

Kurzweil ::

Groot je izjavil:

Ja tale ritem z eno tekmo na teden je bil idealna priložnost da se uigrajo in uspešno začnejo sezono. Z drugim tednom se začne ritem dveh tekem na teden in glede na razpored, se močno močno bojim da zna biti naslednjih par tednov še precej bolečih. Jutri v gosteh pri Gran Canarii in za vikend doma proti Boduščnosti bo zelo težko. Nato pride v goste Bourg, ki nikakor ni naivna ekipa in zna biti spet zelo neugodna za COL, sploh ob morebitnih dodatnih poraznih v tem tednu. Enako velja za Igokeo, ki sledi. Skratka zelo hitro bodo morali odreagirati, sicer se lahko tale črni niz še kar močno raztegne.


Točno tako... pa je potrebno vedet še nekaj, da bo prišla tudi še kakšna poškodba, ker zaenkrat ne igra samo Radovanović... bodo morali pokazati res veliko mero karakterja, da se poberejo, sedaj ko bo ritem dvojni, pa bo seveda to še toliko težje... brez še enega proper organizatorja igre ne bo konstante, ker od Rupnika pričakovat igre, kot jo je prikazal včeraj je precej iluzorno, bo pa seveda tudi prišla tekma, ko se bo utrgalo recimo Pullnu, ampak to res ni dovolj, za ekipo, ki ima takšne ambicije... imajo še res precej dela... so trenutno v precej nezavidljivem položaju... dobro, da gre letos v ABA ligi v igro za top4 6 ekip, če pa si seveda 6. pa seveda ne rabim razlagat kako je težja situacija in COL je v ter trenutku v ABA ligi prav 6.

scipascapa ::

Zdaj bosta vsaj 2 poraza v 3 tekmah.

Kurzweil ::

scipascapa je izjavil:

Zdaj bosta vsaj 2 poraza v 3 tekmah.


Budučnost doma, Gran Canaria v gosteh... Igokea v gosteh,... glede na vse okoliščine v tem trenutku, bo 1 zmaga še kar dobra... se lahko res hitro zgodi, da ne bo niti te ene zmage... upam pa, da sva oba v zmoti, čeprav nek kratkoročni obliž ne bi rešil realnih težav, kot je manjko proper organizatorja igre...

scipascapa ::

Hm zmagal so :p

Kurzweil ::

scipascapa je izjavil:

Hm zmagal so :p


Kar je fino... sem vesel... kar pa ne zmanjšuje problema z organizatorjem igre... dejansko je ekipa/igra zadihala šele ko je šel zaradi osebnih napak iz igre Keene... kot sem že večkrat napisal, ko ima dobro tekmo Pullen, lahko pade vsaka ekipa... potem pa seveda pridejo tekme, ko temu ne bo tako... Blažič je dal prepotreben input in energijo... drugi pa bolj kot ne povprečno, če ne slabo... tale ofenzivni skok bodo moral popravit, tako proti CZ, kot proti Gran Canarii jim je nasprotnik pobral 20 oz. 21 skokov v napadu, na tej tekmi je imela Gran Canaria celo več skokov v napadu, kot v obrambi... vse to kar sem napisal pa je dejansko mišljeno z optimističnim tonom, saj če konkretno izboljšajo skok oz. zapiranje prostora za skok, da so bolj agresivni je tu še precej rezerve za COL... največji problem pa kot rečeno manjko organizatorjev igre... kar se kaže v izgubljenih žogah, proti CZ so imeli 21 izgubljenih žog, tokrat celo 23. Od konca 1. četrtine so dobro igrali obrambo, kar je pri tej ekipi kar v genih, to je za pohvalit brez dvoma... drugo pa je, da jim je tokrat tekel met za 3 točke... slednji je bil 12/24, torej 50%, težko bo vsako tekmo tako.

Sem pa vesel zmage in da so po tistem res slabem začetku konkretno pokazali karakter in se borili, na tem se da gradit.

Se pa sprašujem, če ima smisel odpirat še topic za Eurocup, da ne rečem Evroligo na Slo-techu? Ali tele tekme ABA ligašev v Evropi komentiramo kar v tem topicu...?

Kurzweil ::

OFFICIAL: KK Zadar appoint Vladimir Anzulović as new head coach


...ojoj ;((

Groot ::

Jao jao kako po neumnosti zapravljena tekma s strani COL danes ;( res škoda, ker je kljub precej slabi igri izgledalo da bodo lahko odnesli celo kožo. Ampak če so prve 2-3 tekme delovali solidno v obrambi, je zadnje 3 tekme ravno zapiranje v raketi res res glavna šibkost. Posledično pa tudi napake pri pokrivanju skoka, kar sicer danes ni bilo tako občutno, ampak verjamem da bo proti kakšni bolj skakalni ekipi hitro spet problem.

Se pa vedno bolj bojim da bo od Keena le težko videti kaj pametnega. Ok pač ni v šuterski formi, ampak zadnje tekme mu je problem že prenos žoge. Da o brezglavem nabijanju v raketo po 5 sekundah niti govorim. Še najbolj me pa dejansko razjezi to kako je res res slab v obrambi. Danes sta ga Cobbs in Seeley vsakič v dveh korakih pustila za seboj. Tukaj pa res težko govorimo o čem drugem kot pomanjkanju želje, ker pač na hitrosti pa preprosto ne bi smel padati proti drugim.

scipascapa ::

ne vem, igraš košarko 10-15 let potem pa zgledaš kot en kekec?

uvodV?? ::

Letos pa raje gledam tekme Ilirije in pa Krke kot pa Olimpije.

Kurzweil ::

Crvena Zvezda je podpisala s Stefanom Markovićem (Virtus, Khimki, Zenit, Malaga, Valencia, Banvit, Benetton, Hemofarm, Atlas)...

Kurzweil ::

Lestvica po 7. odigranem krogu:



//////////

8. krog:

Petek:

18:00 | FMP - SC DERBY
20:00 | SPLIT - KRKA

Sobota:

17:00 | BORAC - CIBONA
19:00 | BUDUČNOST - ZADAR
21:00 | OLIMPIJA - MORNAR

Nedelja:

17:00 | IGOKEA - MEGA
19:00 | CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN

Neglede na to, da ima letos SC Derby z našim Žakljem na čelu zelo dobro debitantsko sezono v 1. ABA ligi, bi na prvi tekmi, tega 8. kroga, dal prednost FMPju, ki se je do sedaj še toliko bolj izkazal. Za slovenske ljubitelje košarke, bo zanimiva 2. tekma, in sicer med domačim Splitom in zaradi gripe ter poškodb precej oškodovano oz. slabo pripravljeno Krko, za katero bi seveda ta zmaga pomenila ogromno, sploh, da se še dodatno naredi razlika med sredino in dnom lestvice, bo pa zelo težko, ker bo seveda Split iskal priložnost za svojo 2. zmago v sezoni, če ne drugega, pa veseli pri Krki dejstvo, da je zadnjo tekmo že igral Arapović. Bi dal mogoče rahlo prednost Splitu!

Sobotni spored se bo začel s tekmo med domačim Borcem in gostujočo Cibono, prvi so letos sestavili zelo neugodno ekipo, za nameček pa so seveda še domačini v vedno neugodnem Čačku... na drugi strani pa Cibona, ki je letos sestavila odlično ekipo, zares dobro delajo z mladimi, dobro pa so zadeli tudi z tujimi okrepitvami, kot sta Reuvers in Vildoza. Neglede na to, da ima Cibona 2 zmagi več, torej isti score kot denimo Cedevita Olimpija, bi ščepec več možnosti dal Borcu. Druga tekma tega dne bo med domačo Budučnostjo in gostujočim Zadrom, kjer bi, če bo Budučnost vsaj 90% z glavo na tekmi, morala slednja gladko zmagati, tako pa se letos rado zgodi, da po popolnem fokusu v Eurocupu, kjer je Budučnost včeraj izgubila šele svojo prvo tekmo v tem tekmovanju, kdaj kakšno tekmo nosilci, kot so Cobbs, Seeley, Reed in še kdo, odigrajo precej rezervirano in dajejo ščepec možnosti tudi slabšim nasprotnikom, pa mislim, da bi morala vseeno biti gladka zmaga Budučnosti. Zadnja tekma tega igralnega dne, bo med domačo Cedevito Olimpijo in Mornarjem, ki gotovo ni tako slab, kot sprva kaže stanje na lestvici. Mornar se iz tekme v tekmo dviguje, njihov slab skok pa je definitivno izboljšal William Mosley, ki se je seveda pred kratkim preselil iz Partizana v ta črnogorski klub. Če se malce pošalim, pa letos ni straha pred Vranješom, ki vemo kako je že poskrbel za molk v sami končnici tekme v Stožicah v preteklosti. Tu mislim, da bi morala Cedevita Olimpija seveda to tekmo dobiti, mimogrede, slednja pa prav danes igra tekmo Eurocupu, in sicer proti Lakovićevem Ulmu.

Nedeljski spored začenjata domača Igokea in gostujoča Mega iz koder prihaja tudi MVP 7. kroga, in sicer center Karlo Matković, ki je dodal 26 točkam, še 12 skokov... mimogrede v 7 krogu je bil prvi podajalec Luka Rupnik z 11 asistencami in tudi prvi po ukradenih žogah, in sicer ukradel jih je kar 6. Igokea sicer igra na dveh frontah, torej poleg ABA lige, še v Ligi prvakov, kjer pa nizajo poraz za porazom in praktično vse tekme v samih zaključkih... bi tu vseeno dal prednost Igokei. Vrhunec tega kroga pa sigurno derbi med domačo Crveno Zvezdo in gostujočim Partizanom, to bo prava poslastica, ki bo mogoče prvič letos dala bolj jasne odgovore, kje je Obradovićev Partizan, za Cvezdo iz Evrolige vemo, da je spet zelo dobro sestavila svojo ekipo, obramba pod Radonjićem resnično dela velike težave vsem ekipam, za nameček pa se je slednja 2 dni nazaj okrepile še z občasnim srbskim reprezentantom Stefanom Markovićem. Resnično priporočam ogled te tekme, na takšnih derbijih je praktično nemogoče... in zelo nehvaležno napovedovat zmagovalca, ampak recimo, da se bo bolj poznala utrujenost CZ iz Evrolige, res bo zanimivo!

Goody ::

Ni ABA je EuroCup, da ne odpiramo nove teme. Tale Olimpija mi nikakor ni všeč, pa trener tudi ne. Forsira vprašljive američane (res ne vem kaj Carmichael prinaša ekipi, je še Dimec raketa za njega), na klopi pa celotno tekmo pušča Ščuko, ostale mlade domače je pa tako vse poslal v druge klube. Naredili ne bodo nič v nobenem tekmovanju (razen v Slo prvenstvu verjetno bodo), razvili ne bodo nobenega mladega, igra je pa negledljiva...

Kurzweil ::

Tudi sam si tu pa tam sposodim to temo, da omenim kaj od Eurocupa, Evrolige in Lige prvakov, mislim, da nima smisla odpirat novega topica.

Ja, Cedevita Olimpija je dejansko vse, kar je naredila na prvih dveh tekmah Eurocupa sedaj podrla v tekmi proti Bursi in Ulmu, ki bi jih skorajda morali premagati. Sploh, ko vzamemo v obzir naslednje tekme v tem tekmovanju:

@Budučnost
Virtus
@Umana Reyer Venice
@Valencia
...

Kar se igralskega kadra tiče, pa to lahko velja kar za ABA ligo in za Eurocup. Keene se je vsaj šutersko pobral v zadnjih tekmah, če izvzamemo včerajšnjo tekmo proti Ulmu, ko je bil naravnost obupen na obeh koncih igrišča, tekmo je končal z indexom -7. Je pa možakar undersized šuter in bolj malo organizator igre, čeprav je tu pa tam pokazal, da lahko, pa je to eden od večjih problemov, če dodamo še to, da je Rupnik zgolj dober bench player za ta nivo. Pullen je nekdo, ki ga lahko pohvalimo in drži nivo oz. daje tisto, kar smo od njega pričakovali, včeraj je tudi lepo razigraval ekipo (9 podaj). Carmichael je bil včeraj slab, tudi sicer nikdar ni briljiral kot nek ofenzivec, se zdi, da so njemu namenjene te umazane naloge, torej primarno bolj obramba, kot napad, bi pa moral glede na svoje ime in plačo pokazati še bistveno več. Radovanović daje verjetno toliko, kot smo od njega pred sezono pričakovali. Murić je na začetku sezone nekaj zdravstvenih težav, zadnje tekme se zdi, da se je nekako dvignil, v napadu sigurno, kot pa ga poznamo, da velikokrat da svoje tudi v obrambi, kot je že včeraj ugotavljal Bassin, pa Murić vsako tekmo izsili vsaj 2 osebni napaki nasprotnika v napadu, kar je tudi dobro. Pri Hodžiću, Dimcu, Rupniku in podobnih vemo kako je, Blažič ima svoj stil igre, ni nekdo na katerega bi stavil neko konstantnost, ko pa s mu odpelje, pa lahko ponese ekipo, podobno kot Pullen. Ejim nekako daje svoje, čeprav ima trenutke, ko počne neumnosti in/ali nabira nepotrebne osebne napake. Zach Auguste pa sicer več ne izgleda tako dominanten kot na začetku sezone, ampak po večini vseeno daje svoje. Ščuka bi lahko oz. moral igrati več, vsaka ekipa lahko forsira vsaj enega igralca, vidi se, da zanj ni v playbooku nobene proper akcije, tako da še takrat ko dobi priložnost, je seveda cel izgubljen in nervozen, seveda tako ne moreš pokazati kakšnega presežka. Če pa se jim zdi, da ni material za to ekipo, pa ga naj posodijo nekam, kjer bo igral 30min, kar takšnih igralci pri takšnih letih krvavo potrebujejo.

Golemac se mi zdi, da še ni našel prave kompaktnosti in konsistentnosti te ekipe, vidi se, da imajo nekaj uigranih akcij... problem, kot pa vsi vemo je v organizaciji igre, kjer trpi sam napad, na precej tekmah pa se je to letos refleksiralo tudi na številu izgubljenih žoge, včasih tudi več kot 20. Precej so nerodni pri zapiranju prostora, agresivnosti in samem skoku, sploh pri napadalnem skoku v napadu nasprotnika, kjer gre za čisto ščamparijo, ker Olimpije de facto ima nekaj dobrih skakalcev. Ne omeni se prav pogosto, da Cedevita Olimpija letos izvaja proste mete precej slabo, recimo v Eurocupu 67%, v ABA ligi 72%... zadnjič proti Splitu celo 42,9%. Ko velikokrat ni idej in organizacije v napadu, pa se zatekajo k metom za 3 točke, ki jim velikokrat služi, saj ima Cedevita Olimpija letos nekaj dobrih šuterjev s Pullnom na čelu.

Zdi se, da ima ta ekipa še veliko potenciala oz. prostora za napredek, bi pa stvar precej spremenilo že dejstvo, da bi pripeljali enega res rasnega organizatorja igre. Ne bi škodil niti kakšen navijač na tribunah Cedevite Olimpije več, mislim, da več kot kristalno jasno kažejo navijači Zvezde in Partizana, ki so sicer nek unikum, kaj pomeni za nasprotnike bučna podpora. Če sem prej navrgel razpored Cedevite Olimpije v Eurocupu, pa dodajam še razpored nekaj naslednjih tekem v ABA ligi, ki je za razliko od Eurocupu, vsaj na papirju lažji...

Mornar
@Mega
Zadar
@Partizan
SC Derby
@Cibona
@Krka
Borac
...

Kurzweil ::

Nikola Janković je postal novi član Mege. Govorimo o tistem Jankoviću, ki je bil pred leti tudi član Uniona Olimpije.

scipascapa ::

Zakaj imajo Partizan in CZ podporo? Ker majo veliko domačih igralcev.

Voss ::

scipascapa je izjavil:

Zakaj imajo Partizan in CZ podporo? Ker majo veliko domačih igralcev.


Partizan ima enako število domačih igralcev kot Cedevita Olimpija. Torej šest.

Zvezda jih ima pa letos res 8 z razliko od lanske tujske legije.

Groot ::

scipascapa je izjavil:

Zakaj imajo Partizan in CZ podporo? Ker majo veliko domačih igralcev.


Mah to onaniranje glede domačih igralcev v zvezi z COL mi gre pa že počasi pošteno na živce. Zadnje tekme (sploh seveda po porazih) se spet najde vedno več tistih, ki veselo podijo Golemca stran ker ne daje dovolj priložnosti domačim, predvsem je seveda tukaj izpostavljen Ščuka. Vse lepo in prav, se strinjam da je vzgoja domačih igralcev pomemben del in se strinjam tudi s tem da Golemac ni ravno trener, kj bi slovel po vzgoji mladih. AMPAK, dajmo bit realni glede kvalitete teh domačih. Ščuka je dobil ob začetku sezone zelo veliko priložnosti, veliko več kot s sem sam pričakoval. Ampak žal na teh tekmah ni pokazal kaj veliko. Predvsem v obrambi mu manjka še zelo zelo veliko. Ubistvu mi je letos prav žal da so pri COL nekako padli na to javno mnenje (no je tudi posledica tega da jim je v vodo padel še kakšen podpis, ki so si ga obetali) in v ekipi zadržali Ščuko. Mislim da bi bilo veliko bolje če bi šel v Ilirijo ali pa kam drugam, tako za njega kot za klub.

Kar se tiče pa Dimca in Hodžiča, pa mislim da dobita kolikor toliko priložnosti. Npr. včeraj je bil Hodžič zelo dobro izkoriščen v obrambi. Realnost pa je taka da če ne bi bila slovenca, noben od njiju ne bi bil blizu COL.

Voss ::

Groot je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Zakaj imajo Partizan in CZ podporo? Ker majo veliko domačih igralcev.


Ubistvu mi je letos prav žal da so pri COL nekako padli na to javno mnenje (no je tudi posledica tega da jim je v vodo padel še kakšen podpis, ki so si ga obetali) in v ekipi zadržali Ščuko. Mislim da bi bilo veliko bolje če bi šel v Ilirijo ali pa kam drugam, tako za njega kot za klub.


Sej ubistvu so na to pozicijo pripeljali Daltona, pa si je poškodoval roko pred začetkom sezone. Sani je rekel, da so potem ponudili priložnost Ščuki in niso iskali novega tujca. Dalton pa sedaj igra za JL Bourg.

Groot ::

Voss je izjavil:

Groot je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Zakaj imajo Partizan in CZ podporo? Ker majo veliko domačih igralcev.


Ubistvu mi je letos prav žal da so pri COL nekako padli na to javno mnenje (no je tudi posledica tega da jim je v vodo padel še kakšen podpis, ki so si ga obetali) in v ekipi zadržali Ščuko. Mislim da bi bilo veliko bolje če bi šel v Ilirijo ali pa kam drugam, tako za njega kot za klub.


Sej ubistvu so na to pozicijo pripeljali Daltona, pa si je poškodoval roko pred začetkom sezone. Sani je rekel, da so potem ponudili priložnost Ščuki in niso iskali novega tujca. Dalton pa sedaj igra za JL Bourg.


No saj na to leti moj zapis v oklepaju ;) glede na videno pa sicer dvomim da bi bil Dalton bistveno boljša izbira.

Morda za še malo debate, se še komu zdi da nasploh kemija v ekipi letos ni na nekem nivoju? Preprosto ko gledaš igralce na klopi se zdi kot da je večini vseeno kaj se dogaja na igtišču. So seveda tipične reakcije ob dobrih potezah, ampak to ni to. Še najbol mi je pa "čuden" letos Blažič, za katerega imam glede na njegov pristop občtek kot da ga nekdo sili igrat. Večino tekem ima namreč konstantno nek mrk pogled. Saj pravim, ni to neka poglobljena analiza, ampak bolj za malce debate.

Goody ::

ad1) ne vem zate, ampak sam bi dosti rajši gledal Oli z več mladimi domačimi igralci (Radovič, Ščuka, pa še kdo ) kot pa da gledam tole ekipo, kjer igrajo 90% časa 4je tujci in Blažič/Murić. Pa še ti tujci niso, razen Pullena nič posebnega, Carmichael je pa obupen. Mi bi bilo čisto kul če bi bili zaradi tega recimo deseti v Aba, sedaj bodo pa recimo četrti...Res ne vem kaj ima smisel nakup odsluženih igralcev Budučnosti/Mornarja, ki bodo tukaj leto ali dve, naredili ne bodo pa nobenega rezultata. Olimpija bi morala postati bazen za razvijanje mladih, brez imperativa nekih rezultatov, za rezultate (evroliga, vrh ABA) pač ni denarja. Če kdo misli, da bodo kdaj videli Evroligo ali pa vrh ABA z raznimi Ejimi, Carmichaeli in podobnimi, pol pa tud... . Ker res ne vem kakšen je to proces, pa kaj bo naslednje leto bolje, če vsako leto podpišeš neke nove povprečne američane in se ti menja 90% ekipe (ki ti igra), domače pošlješ v slovensko ligo, ali pa ti sedijo na klopi. Golemac je najslabši trener za razvijanje mladih igralcev.

ad B). Blažič je mrk na tekmah odkar ga spremljam.

Groot ::

Goody je izjavil:

ad1) ne vem zate, ampak sam bi dosti rajši gledal Oli z več mladimi domačimi igralci (Radovič, Ščuka, pa še kdo ) kot pa da gledam tole ekipo, kjer igrajo 90% časa 4je tujci in Blažič/Murić. Pa še ti tujci niso, razen Pullena nič posebnega, Carmichael je pa obupen. Mi bi bilo čisto kul če bi bili zaradi tega recimo deseti v Aba, sedaj bodo pa recimo četrti...Res ne vem kaj ima smisel nakup odsluženih igralcev Budučnosti/Mornarja, ki bodo tukaj leto ali dve, naredili ne bodo pa nobenega rezultata. Olimpija bi morala postati bazen za razvijanje mladih, brez imperativa nekih rezultatov, za rezultate (evroliga, vrh ABA) pač ni denarja. Če kdo misli, da bodo kdaj videli Evroligo ali pa vrh ABA z raznimi Ejimi, Carmichaeli in podobnimi, pol pa tud... . Ker res ne vem kakšen je to proces, pa kaj bo naslednje leto bolje, če vsako leto podpišeš neke nove povprečne američane in se ti menja 90% ekipe (ki ti igra), domače pošlješ v slovensko ligo, ali pa ti sedijo na klopi. Golemac je najslabši trener za razvijanje mladih igralcev.


No tole vsi veselo trdijo da bi raje gledali ja, potem pa je tako kot zadnja 3 leta pred združitvijo klubov, ko je na tekme hodilo v povprečju 20 gledalcev. Vsi glasni kako morajo igrati domači, potem ko pa do tega po sili razmer pride, pa nikjer nikogar. Niti malo ne verjamem da bi bile Stožice zasedene toliko kot so trenutno (pa še to je zelo daleč od česa konkretnega), ce bi bila COL lani in letos 10 v ABA ligi. Ja sliši se lepo, realnost je pa daleč stran.

Glede razvoja igralcev je pa to spet lepo na papirju, v trenutnem sistemu pa vse prej kot zlahka izvedljivo. Tudi če razvijaš mladega igralca ti ta po vsej verjetnosti najkasneje ob 18 letu pobegne drugam kjer bo plačan več, če je pa res dober pa na nabor. Potem pa gremo spet na novo. To npr. v ABA ligi dela Mega, ampak po 2 dobrih letih letos in najbrž še kakšno prihodnjo sezono spet trpi ker začenjajo od začetka. In v tem primeru se spet vrnemo na zgornjo trditev, niti blizu ne bi bilo 95% gledalcev če bi COL večino časa bila v povprečju z občasnimi prebliski navzgor ob dobri generaciji.

Lakovič je lepo povedal da je Ulm zato da je razvil Hayesa mogel trpeti na rezultatskem smislu.

Pa da ne bo pomote, se strinjam da je treba delati na razvoju igralcev. Ampak ne moreš naenkrat vleči 5 igralcev gor, sploh če njihova kvaliteta ni nek znaten presežek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Groot ()

Goody ::

Golemac ne razvija niti enega, kaj da bi jih 5. Sam lahko govorim le zase. Oli v tejle postavi ne grem gledati v Stožice. Tudi na TV skoraj raje pogledam Krko, ali pa celo Partizan, kjer vsaj malo priložnosti dobi Glas. Pa res ne verjamem, da bi bila takšna razlika v številu gledalcev če bi bili deseti ali pa peti. Pa kot si sam povedal jih tudi sedaj ni veliko. Jih bo pa ob par porazih še manj. Tako da...Morali bi igrati z domačimi in s par tujci, ki delajo razliko. Ti pa gredo podpisati Carmichaela, pa Keena. Pa ja , tudi ne vidim kaj bo razlike, če bodo vsako leto podpisali podobne nove, tisti tujci, ki bodo pa dobro igrali bodo pa tako odšli.

Voss ::

Groot je izjavil:

Goody je izjavil:

ad1) ne vem zate, ampak sam bi dosti rajši gledal Oli z več mladimi domačimi igralci (Radovič, Ščuka, pa še kdo ) kot pa da gledam tole ekipo, kjer igrajo 90% časa 4je tujci in Blažič/Murić. Pa še ti tujci niso, razen Pullena nič posebnega, Carmichael je pa obupen. Mi bi bilo čisto kul če bi bili zaradi tega recimo deseti v Aba, sedaj bodo pa recimo četrti...Res ne vem kaj ima smisel nakup odsluženih igralcev Budučnosti/Mornarja, ki bodo tukaj leto ali dve, naredili ne bodo pa nobenega rezultata. Olimpija bi morala postati bazen za razvijanje mladih, brez imperativa nekih rezultatov, za rezultate (evroliga, vrh ABA) pač ni denarja. Če kdo misli, da bodo kdaj videli Evroligo ali pa vrh ABA z raznimi Ejimi, Carmichaeli in podobnimi, pol pa tud... . Ker res ne vem kakšen je to proces, pa kaj bo naslednje leto bolje, če vsako leto podpišeš neke nove povprečne američane in se ti menja 90% ekipe (ki ti igra), domače pošlješ v slovensko ligo, ali pa ti sedijo na klopi. Golemac je najslabši trener za razvijanje mladih igralcev.


No tole vsi veselo trdijo da bi raje gledali ja, potem pa je tako kot zadnja 3 leta pred združitvijo klubov, ko je na tekme hodilo v povprečju 20 gledalcev. Vsi glasni kako morajo igrati domači, potem ko pa do tega po sili razmer pride, pa nikjer nikogar. Niti malo ne verjamem da bi bile Stožice zasedene toliko kot so trenutno (pa še to je zelo daleč od česa konkretnega), ce bi bila COL lani in letos 10 v ABA ligi. Ja sliši se lepo, realnost je pa daleč stran.

Glede razvoja igralcev je pa to spet lepo na papirju, v trenutnem sistemu pa vse prej kot zlahka izvedljivo. Tudi če razvijaš mladega igralca ti ta po vsej verjetnosti najkasneje ob 18 letu pobegne drugam kjer bo plačan več, če je pa res dober pa na nabor. Potem pa gremo spet na novo. To npr. v ABA ligi dela Mega, ampak po 2 dobrih letih letos in najbrž še kakšno prihodnjo sezono spet trpi ker začenjajo od začetka. In v tem primeru se spet vrnemo na zgornjo trditev, niti blizu ne bi bilo 95% gledalcev če bi COL večino časa bila v povprečju z občasnimi prebliski navzgor ob dobri generaciji.

Lakovič je lepo povedal da je Ulm zato da je razvil Hayesa mogel trpeti na rezultatskem smislu.

Pa da ne bo pomote, se strinjam da je treba delati na razvoju igralcev. Ampak ne moreš naenkrat vleči 5 igralcev gor, sploh če njihova kvaliteta ni nek znaten presežek.


Točno to, podpis pod celoten komentar. Saj tisti, ki si želijo gledati mlado talentirano ekipo ima na voljo Ilirijo v Tivoliju. Pa so tribune polne? Niso.

Saj smo imeli kup mladih mega talentov iz cele regije, ko se je Lisac šel projekt Mega v Ljubljani, pa je bilo kakšno zanimanje? Ne ni bilo, sam padli smo 2. ABA ligo.

Mi poimensko sploh nimamo slabe ekipe. V ABA ligi so pred nami Partizan, CZ in Budućnost. Nam pa fali organizacija in kemija. Blažič je težko kapetan. Sam že tretjo sezono opažam podobno kot ti, tip izgleda 90% časa povsem nezainteresirano. Vsi so imeli toliko povedati čez Pullena, kako je cancer v garerobi, zdaj ga pa gledam, pa še najbolj spodbuja ekipo.

Jaz glavni problem vidim v trenerju, ker ima premalo rotacij.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Goody ::

Pa so polne tribune pri tehle mediocre američanih? Pa še bolj prazne bodo, ko se bodo porazi nadaljevali, igrali bodo pa eni in isti. Niso, me pa veseli, da vama je v veselje vsako leto gledati nove podpovprečne tujce in naše mlade na klopi ali na posodi. Da o Golemcu, ki ob dveh podaljških da samo par minut Dimcu, lesenemu Carmichaelu, ki dela napako za napako pa nameni spodobno minutažo (pa ne prvič), sploh ne bi. Edina dva tujca, ki igrasta spodobno in kolikor toliko konstantno sta Pullen in Ejim (pa tudi tale je zadnje tekme kar slab). Vsi ostali so pa podpovprečni z občasnim prebliskom na kakšni tekmi.

P.s.: ja je žalostno, da moram pri Olimpiji zagovarjati več minut za Dimca, ker so teli američani vsi po vrsti še bolj leseni.
««
2 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21628983 (631) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82242009 (12792) 2dark
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172681 (1625) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202039 (1357) scipascapa

Več podobnih tem