» »

ABA liga 2021/22

ABA liga 2021/22

««
12 / 12
»
»»

Kurzweil ::

EUROCUP skupina A:

Joventut Badalona,
Cedevita Olimpija,
Umana Reyer Venice,
Frutti Extra Bursaspor,
Lietkabelis,
JL Bourg,
ratiopharm Ulm,
Germani Brescia,
U-BT Cluj-Napoca,
Prometey Slobozhanske.

EUROCUP skupina B:

Hapoel Tel Aviv,
Gran Canaria,
Budućnost VOLI,
Dolomiti Energia Trento,
Turk Telekom Ankara,
Promitheas Patras,
Paris Basketball,
Hamburg Towers,
Slask Wroclaw,
London Lions.

Kurzweil ::

OFFICIAL: KK Crvena zvezda appoint Vladimir Jovanović as new head coach.

...
tole pa moram rečt, da sem zelo presenečen... ne rečem, gre za več kot solidnega trenerja... odlično je delal z mladimi pri FMPju... pri Ciboni se nekako ni znašel oz. je imel precej smole s poškodbami, tako, da je za njim sezono reševal Okorn... ampak, da daš za trenerja Evroligaša takšnega trenerja... pogumno ni kaj... je pa bil nekoč že tudi trener mlajših selekcij CZV... pa tudi eden od pomočnikov Kokoškova v SRB reprezentanci... zanimivo, rahlo presenečen...

Kurzweil ::

Pred časom so v COL obstajali neki pomisleki glede Krunoslava Simona... vidim, da zapušča Anadolu Efes... upam, da ne.....

Groot ::

Kurzweil je izjavil:

Pred časom so v COL obstajali neki pomisleki glede Krunoslava Simona... vidim, da zapušča Anadolu Efes... upam, da ne.....


Sva že dva. Tole bi bil pa res napacen korak.

Mimogrede, a kdo ve kaj se dogaja z Yogijem? Že pred časom sem slišal govorice da bi morda lahko celo ostal, ampak sam vseeno nekako dvomim v to.

Voss ::

Yogi čaka NBA. Všeč mu je Ljubljana. Kljub temu bom presenečen, če bo ostal, ko bo padla kakšna evroligaška ponudba.

Glede Krunota pa... ima model še vedno tako naravnano rokco na trojki? Za drugo opcijo na dvojki bi se mi zdel še vedno solidna opcija. V primeru, da pride za nosilca bom pa tudi sam izredno razočaran.

Groot ::

NBA? Saj je imel ok sezono, ampak ravno material za iskat vrnitev v NBA pa ni bila. No morda kje pride za tretjega playa v igro.

Skoraj prepričan pa sem da bo ali je že dobil par ponudb iz Evrolige. Tako da v tem primeru vidim možnost da ostane zgolj, če ga COL hudo preplača. V to sicer dovmim, glede na to da so tudi pri Blažiču potegnili ročno. Druga možnost pa da ga prepričajo s hudimi načrti za ekipo. V kar pa spet dvomim, sploh glede na to da Yogi ni ravno tip igralca, ki bi iskal neko pripadnost klubu.

Voss ::

Voss je izjavil:

Blažič v Bahcesehir, Murić pa je podaljšal pri Cedeviti Olimpiji. Tudi Omić in Dragić sta v sedaj resnih pogovorih za podaljšanje pogodbe, čeprav je še dva tedna nazaj kazalo, da vsaj za Dragića ni možnosti, da ostane v Ljubljani.


Podaljšali so torej vse tri nosilce igre. Jedro ostaja, kar se mi zdi najpomembneje. Res upam, da ostane še Ferrell, doda strelca in akcija v novo sezono :)

Masayoshi ::

Še dobro da Blažič ni bil nosilec, če so podaljšali vse tri ;)

Voss ::

Masayoshi je izjavil:

Še dobro da Blažič ni bil nosilec, če so podaljšali vse tri ;)


Blažiča nisem štel, ker je bilo takoj po sezoni jasno, da odhaja. Pomembni so bili torej omenjeni trije. Ekvivalentnih zamenjav (domači igralci) praktično na trgu ni, vsaj takšnih, ki bi bili finančno dosegljivi Olimpiji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Kurzweil ::

Kdo je vreden plače in kdo ne... ima vsak svoje mnenje... dejstvo je, da nikdar ne bo vsem prav... pred leti je bila pač zaradi okoliščin praksa, da se je menjavalo ekipe vsako sezono... vozilo po večini tier 2 igralce, včasih kar po pravilu pri nekaterih managerjih iz teh prostorov... sedaj je stanje precej bolj stabilno in lahko COL celo obdrži kakšnega igralca (se spomnim kakšno čudo je bilo še ne tako dolgo nazaj, ko je COL mislim, da uspela obdržat Hopkinsa)... če je to domače jedro, bom rekel, da je to kar prav. Seveda tako pri Omiću, Dragiću, kot Muriću, človek najde kakšne pomanjklivosti... ampak za ta denar bo to to... bi bilo pa zlata vredno, če jim po kakšnem čudežu uspe obdržat Yogija, bilo bi super, pa se mi zdi skoraj da nemogoče.

Če se spomnimo... COL je bila takrat okrog novega leta v obupnem stanju, preden so se zgodile tiste spremembe. Takrat je bilo mislim da največ pogovorov med Perryjem.. ki mu je menda Budučnost lahko ponudila več... in Yogi, ki je bil v tistem trenutku v obupnem stanju pri Panathinaikosu... no, da ne bom krivičen, takrat se je znašel v nemilosti trenerje, še posebej pa velika števila igralcev na položajih 1 in 2. Takrat je bil Yogi realna možnost, da pride v COL in je bil tudi precej velik rizik, ki se je posrečil... sedaj pa mislim, da je situacija okrog njega precej precej drugačna in če ostane, bodo to zgolj njegove preference, torej lahko samo upamo, da mu je LJ res tako všeč.

COL ima trenutno veliko vprašanje predvsem okoli položaja 1... torej Gnjidić resnično dvomim, da je rešitev... oz. vprašanje če je sploh za menjavo prvega playa... ki pa še sploh ne vemo kdo je... tudi na položaju 2 oz. 2/3 je še treba veliko postorit... bi bilo zanimivo videt kakšno plačo ima Ejim, ker jaz nikdar nisem bil preveč navdušen nad njim, tako da upam, da je že odšel iz LJ.

Jaz ne vem, zakaj takoj, ko nanese debata na prostore, kjer se igra ABA liga... in na položaje 1 in 2... mi najprej pade misel na Žaklja in SC Derby... govorim o Nealu in Vinalesu... bi bilo zanimivo videt, kakšne številke se sučejo okrog Bryca Jonesa, ki je lani igral za FMP.

Če jim uspe pripeljat Matkovića bi bilo super... je pa tudi on imel tekme, ko je povsem mrknil, pa tudi kar nekaj poškodb... ampak overall bi bil dober deal.

Zdej če se navežem zgolj na te prostore... nekak mi je bil simpatičen Amar Gegić, ki je lani igral za Cibono... res je puščal srce na parketu... ampak on je bolj položaj 3... ne vem kakšne imajo načrte z Radovanovićem... in vprašanje, če pride Matković, ker potem bo verjetno Murič na 4... in bi več kot prav prišel kakšen fajter tipa Gegić na 3.

Vsekakor pa rabijo še kakšnega dokazanega igralca... rutinerja... ki zna prevzet odgovornost, ker trenutno v tej ekipi ne vidim nikogar... pa tudi proper šuterja ne... je pa bojda, kot mi pravi kolega, leto za 1-1,5M€ večji budget pri COL? nekje okoli 5M€ oz. kakšen "stotak" več?

/////

Drugače pa kar ne pojenjajo govorice, da bi naj šel Boban Marjanović v Virtus... berem zadnje dni na vseh bolje obveščenih virih, kar se španske in italijanske lige tiče... kot je naprimer Sportando...

Masayoshi ::

Men je pa prihod Alibegovića všeč. Podoben fajter kot Gegić. Tisto (sicer malo) kar sem ga gledal mi je bil res ok. Upam tudi da dajo priliko Radoviću.

Predsednik Zvezde za Bobija trdi da so ga želeli vendar da ostaja še eno leto v nba.

Zgodovina sprememb…

Voss ::

Glede Perrya, če me spomin ne vara so bili tudi z njem v pogovorih lani novembra, pa ga Panathinaikos še ni želel spustiti. Nam se je mudilo in tako smo dobili Ferrella in mislim, da se je za nas vse skupaj končalo bolje :)

Glede Ejima, pa ne želite vedeti za kakšno plačo je šlo, ker vas bo kap (mene je podatek šokiral). Povem lahko to, da je bil skupaj z Blažičem najbolj plačan igralec lani. Je pa zagotovo on že bivši, kot vsi ostali tujci (razen morda Yogija). Pa seveda Radovanovića, ki je pod pogodbo.

Glede budgeta vzemite v obzir, da so Dragić, Omić in Ferrell igrali za manjše denarje, kot bi jih dobili v normalnih časih v poletnem prestopnem roku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Kurzweil ::

Alibegović je dobra izbira... pa ves čas je imel hudo konkurenco v Virtusu... ko bo dobil tule večjo minutažo, malce nižji nivo tekmovanja... in lačen je verjetno proper minut in dokazovanja, se zna izkazat za odlično potezo. Imam zelo dober občutek glede njega... je pa res, da sem ga lani imel tudi za Smailagića pri PAR, pa je na koncu malodane razočaral.

Glede Yogija se strinjam, da je na koncu izpadel celo bolje... Perry je dejansko imel pri BUD precej povprečno epizodo, sem prepričan, da so pričakovali od njega več.

V glavnem, če se navežem še enkrat na Ejima... jaz ga nikdar nisem prav posebej maral... pa ga z enim očesom spremljam že praktično celotno njegovo kariero... včasih prav težko verjamem, da pri svojih letih igra tako brezglavo... nabira osebne, tehnične... je atletsko dober... ne vem pa kam je poniknil kar se atraktivnosti tiče, ker včasih je res zverinsko reševal zadeve pod košem. Če pa je še za nameček tako preplačan pa sploh... čeprav lani pri COL je še bilo nekak... se spomnim sezono prej, kako je res grdo poniknil pri BUD, ko ga je slednja najbolj potrebovala. Evo, da se navežem še enkrat na prej omenjenega Amarja Gegića... raje imam njega, kot Ejima... precej bolj hvaležen, borben, željan... čeprav šut ni ravno presežek pri njem. Ko se mu odpelje, zna bit podobno kot Blažič povsod po igrišču... pa mogoče malce manj zaletav.

Masayoshi ::

Saj šut tudi pri Ejimu ni ravno presežek. Ejima nikoli nisem maral, sem to tudi to tu napisal, pa sem mislil da igra za male pare...

Voss ::

Se pa bo Partizan očitno okrepil s petim izborom na draftu leta 2014 - Dante Exum. Slovesa v Utahu ni nikoli opravičil. V ligi NBA je zbral skoraj 250 nastopov.

Lani je igral za Barcelono in to kar solidno. Očitno pa ne paše v sistem Šarunasa. Partizan se je že okrepil denimo z Anđusićem iz Monaca, ostajata tudi Punter in Leday.

Jirzy ::

Na playu bi bilo res fino podaljsati Yogija, a vprasanje, koliko je to realna zelja. Ce ne uspe, pripeljati nekaj podobnega - za playa se splaca skesirat. Za Gnjidica me malo skrbi, a bomo videli, mogoce se bo obnesel. Boljsi od Rupnika na zacetku lanske sezone verjetno vseeno bo.

Na dvojki ni kaj veliko za komentirat :) Po eni strani bi bil za backup zanimiv Gregor Hrovat, ki ima za sabo dobro sezono, pa se z 3 bi ga lahko kombinirali. Za starterja nimam pojma, koga bi izbral. Od slovencev dosegljivih ni, torej verjetno kak american.

Trojka je po mojem z Dragicem dobro pokrita, verjetno lahko tudi Murica tu pricakujemo par minut, nekaj priloznosti pa se za Roka Radovica. Upam, da Dragicu zdravje sluzi, je imel v preteklosti ze kar nekaj tezkih poskodb in bo pi*darija, ce se mu kaj ponovi.

Stirica je z Alibegovicem, Muricem in Radovanovicem pomoje dobro pokrita. Vsi trije znajo tudi zadeti za 3, kar bi znalo siriti raketo in odpreti vec prostora za zunanje igralce.

Tudi na centru smo po mojem z Omicem in Matkovicem zelo konkurencno pokriti.

Nimam pa pojma, kaksen je plan z Kosijem. Jaz ga z neko resno vlogo v te ekipi ne vidim.

Kurzweil ::

@Voss, Partizan zgleda, da bo še močnejši kot lani... kar je seveda več kot nujno, če bodo hoteli dostojno nastopat v Evroligi... njim lahko seveda kakšno zmago pripišemo tudi na račun atmosfere na domačih tekmah. Bo zanimivo spremljat njihovo kadrovanje... to, da so obdržali Punterja in Ledaya je zelo dobro za njih...

@Jirzy, Kosi bo menda posojen v Ilirijo... ampak to so samo govorice... v drugem delu sezone pa bo verjetno za slovensko kvoto polnit če bo treba.

Se pa sprašujem, koliko je na koncu COL dobila za Marka Simonovića, ki igra dobro v summer league... dejansko je bil za CHI najboljši na zadnji tekmi (27 točk in 13 skokov)?! Na taisti tekmi se je z 28 točkami za DAL izkazal Hardy, ki se bo... ne bom presenečen, na koncu kot 37. pick bolje obnesel, kot Hardaway... kdo ve... je pa pred par dnevi seveda dopolnil šele 20 let (Hardy).

Kurzweil ::

Za CZV je podpisal še Hassan Martin

Tisti, ki spremljate ligo ABA se ga spomnite še iz dresa Budučnosti... undersized (201cm) center oz. štirica... atletsko pa zelo sposoben. Zaenkrat kaže, da bosta CZV in PAR še razred močnejša kot lani... Mornar se je zgleda tudi lotil prihajajoče sezone amiciozno... iz Budučnosti pa še nič pretresljivega... tudi COL bo morala še marsikaj postorit, če bo hotela med top4 v ABA ligi...

Jirzy ::

@Kurzweil To je sicer nekoliko bolj smiselno, ceprav bi rajsi videl, da se naprej poriva Scuko, Cianija, Radovica, ... Pa tudi sicer pri Kosiju ne gre pricakovati kakega preskoka v smislu, da bi bil uporaben na Eurocup nivoju, saj ima konec koncev ze 25 let.
Ga je pa Golemac ze imel pri Primorski in je mozno, da ima kaksen globji plan z njim.

EDIT:
Matkovic potrjen, Tedeschi hypa nadaljne okrepitve

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jirzy ()

Kurzweil ::

Jurij Macura ostaja v Krki
Crvena Zvezda dodala še Johna Hollanda (ex Boston, Cleveland, UNICS, Bursaspor,...)
Nikola Kalinič odhaja v Barcelono
Žiga Samar v ALBO Berlin (Evroliga)
Urban Klavžar v Murcio
Gregor Hrovat v Dijon
Nemanja Vranješ podaljšal z Mornarjem
Nov trener Budučnosti je Vlada Jovanović (nazadnje Mega), nov trener Zadra pa je Danijel Jusup

Masayoshi ::

CZvezda menda tudi Shabazz Napier

Voss ::

Yogi Ferrell podaljšal pogodbo s Cedevito Olimpijo.

Kurzweil ::

To, da je Yogi podaljšal je seveda odlično za COL...

Partizan pa je med drugim podaljšal z Mathiasem Lessortom...

Za Partizan podpisal še IOANNIS PAPAPETROU...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

Iz Efesa v CZV prihaja Filip Petrušev...

Nikakor pa ni videt konca govoricam, da se PAR dogovarja z Milutinovim

30. septembra se začne nova sezona... je pa znan že tudi razpored...

Groot ::

Glede na do sedaj videno, bosta PAR in CZV očitno en korak pred vsemi v naslednji sezoni

Kurzweil ::

@Groot, ja sta obe ekipi vzeli Evroligo resno... sicer bo potrebno počakat, da vidimo, kako bodo izgledale kompletne ekipe, tudi druge ekipe Evrolige in kako se bodo ujela ta moštva, ampak zaenkrat zgleda, da definitivno ne bosta neki kanti za nabijanje v tem tekmovanju, pa da ne zanemarimo še eno veliko prednost, to so domače tekme teh dveh ekip.

Se je pa PAR znebil vsega, kar jim ni sedlo minulo sezono... tako so se že zahvalili igralcem, kot so Zagorac, Moore, Dangubić in podobnim.

Poimensko je MOR tudi pripeljal par poimensko zanimivih igralcev, bomo videli, kako bo to izgledalo.

BUD je do sedaj podaljšala s Popovićem, Jagodičem-Kuridžo, prišli pa so Bell Haynes, Booth, Reynolds iz SC Derbyja pa Kenan Kamenjaš... ne vem kakšen je status predvsem glede Cobbsa, Reeda in Atića... tudi tu bo treba videt, podobno kot pri MOR, kako se bodo vsi ti newcommerji ujeli, pa seveda tudi nov trener Vladimir Jovanović... ko smo že ravno pri trenerjih, bo res zanimivo videt, kako bo njegov soimenjak zmogel stopit v celike čevelje Radonjića, jaz sem malce skeptičen.

Potem je tu neugodna IGO, FMP in še kdo se bo našel.

COL pa tudi zaenkrat več kot solidno, ampak nekako še pričakujem 2-3 okrepitvi, da bodo eden od resnih kandidatov za top4... jasno, nekako se zdi, da sta prvi 2 mesti zagarantirani za PAR in CVZ... je pa res, da bosta slednji ekipi v hudem temu Evrolige kdaj tudi igrali s 50% moči...

Vsaj zaenkrat se zdi, da bo ABA liga tokrat še močnejša, mogoče celo najmočnejša do sedaj... vse kar si lahko želiko je, da bi bila tudi izenačena...

Groot ::

Ja COL definitivno še precej manjka na 1 in 2. Nekako se bojim da je s podaljšanjem Yogija sedaj jasno, da bo Gnjidić edina rezerva na playu. Glede na trenutno sestavo sam pogrešam tudi koga malce bolj čvrstega pod košem. Omić in Matković to nista. Murič in Alibegović sicer večja borca, ampak vseeno ne toliko trda.

ABA liga bo naslednje leto zagotovo zelo močna, upam da kateri od ekip uspe narediti tudi korak naprej v evropskih tekmovanjih, da se ojača pozicija in prepoznavnost lige.

scipascapa ::

ABA liga rabi obisk, nič drugega.

Voss ::

Meni se pa ABA liga ne zdi močnejša kot lani, ko govorimo o razkoraku med TOP 4 ekipami in ostalimi. Partizan in Crvena Zvezda bosta razred zase, glede na imena, ki prihajajo tja. Potem pa sta tu že Cedevita Olimpija in Budućnost. Zadnja se mi vseeno zdi malenkost manj kvalitetna kot v prejšnjih sezonah. Bomo videli, kako bodo kadrovali do konca poletja.

Na peto in šesto mesto bi zopet postavil Igokeo in FMP. Igokea bo na podobno dobri ravni kot že zadnjih nekaj let, medtem ko bo FMP igral Evropo in je dodal nekaj širine. Vseeno je razlika kvalitete med tema dvema ekipama kar očitno nižji v primerjavi s Cedevito Olimpijo.

Mega bo seveda zraven ampak oni so vsako leto uganka. Na koga bodo prilagajali sistem igre, da bo potem izbran čim višje na naboru NBA itd. Študentski centar je izgubil tistega dominikanca ali portoričana, mi je šel iz glave njegov priimek. On je bil motor ekipe in njega bodo kar težko nadoknadili.

Ostale ekipe se mi ne zdijo, da so napredovale. Mornar Bar je šel očitno v pomlajevanje in tudi tujci so no-name igralci. Vesel sem, da se v ligo vrača Skopje ampak tole bo bolj raven Krke kot pa kaj drugega. Hrvaške ekipe bodo podobno (ne)močne kot lani, medtem ko za Cibono vprašanje, če bo sploh preživela in doživela uvodni krog.

scipascapa je izjavil:

ABA liga rabi obisk, nič drugega.


Obisk niti ni bil slab že lani, ko je bila vmes še koronavirus. Partizan in Crvena Zvezda bosta imela povprečje okoli 5.000 gledalcev, morda Partizan celo nabiti Pionir.

Cedevita Olimpija je imela lani povprečje 2.100, kar sploh ni slabo upoštevajoč, da je bila dolgo omejitev 750 gledalcev. V kolikor se to spravi na 3.500 in redni del EuroCupa na 5.000 povprečje bo super. Vse bo pa odvisno od rezultatov, enako kot pri Budućnosti. Da bi se pa nabralo krepko preko 1.000 gledalcev na tekmah FMP-ja, Mege in Studentskega centra pa ni za pričakovati. Ipak so to razvojni klubi. Tudi Split in Zadar bodo ljudje gledali v kolikor bodo vsaj toliko koliko blizu sredine lestvice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Kurzweil ::

@Voss, meni se zdi močnejša zgolj zaradi teh top ekip, sicer pa bomo še videli, kaj bo z Mego... Borcem... Zadrom... Splitom... MZTjem... verjetno imaš celo prav, bomo videli kako bo, ko se konča kadrovanje v ligi... tudi če ne bo najmočnejša, pa zelo močno... mene zelo zanima, kaj se dogaja pri CIB... malce spremljam zadevo in 23.6. bi naj Novosel povedal kaj se je zgodilo po sestanku, ko se je vodstvo CIB (kar je še od njega ostalo) usedlo bojda s celim kupom POTENCIALNIH investitorjev... ampak očitno se ni zgodilo nič... tako da bo zanimivo videt, kdo bo prišel v ABA ligo namesto njih... je pa ravno pred nekaj trenutki bilo potrjeno, da odhaja Mateo Drežnjak v SC Derby.

Sicer pa jaz tudi vidim MZT nekje na nivoju Krke... nekako imam občutek, da bodo SPT, ZAD in MZT bolj kot ne životarili, bo pa zanimivo videt kaj se bo zgodilo s tistimi klubi, ki jih nekako pričakujemo sredi lestvice... tudi za SC Derby bi bilo zanimivo vedet, če ostaja Neal, McGee... za Kamenjaša bodo že morali najti proper zamenjavo.

Budučnost je treba še počakat... bi bilo zanimivo slišat že za Cobbsa in Reeda kako bo...

Predvsem si želim, da bi razen par klubov na vrhu, bila lika po kvaliteti zbalansirana, če prav se tudi meni zdi, da bo spet prepad nekje sredi tabele...

Voss ::

Kurzweil je izjavil:

pa zelo močno... mene zelo zanima, kaj se dogaja pri CIB... malce spremljam zadevo in 23.6. bi naj Novosel povedal kaj se je zgodilo po sestanku, ko se je vodstvo CIB (kar je še od njega ostalo) usedlo bojda s celim kupom POTENCIALNIH investitorjev... ampak očitno se ni zgodilo nič... tako da bo zanimivo videt, kdo bo prišel v ABA ligo namesto njih...


Dodaten srbski klub ne more vstopiti torej v tem primeru verjetno ali Krka ali pa morda celo Cedevita Jr? Čudna bi bila ABA liga brez Zagreba, res čudna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Masayoshi ::

Izgleda Bentil tudi v Zvezdo.

P.s: v reprezentanci pa spet ni Šiška. Je pa seveda zlati Rupnik.

Groot ::

Ja tale prisotnost Rupnika na stare zasluge in zaradi prijateljstva z LD gre tudi meni počasi že na živce. Se mi je pa po zadnjih izjavah vseh že malo zdelo da zna biti tako, ker so nekateri kar jasno izražali mnenja da so najbolj važni odnosi. Očitno LD vedno rabi enega zabavljača v ekipi.

Kurzweil ::

@Voss, je bo zanimivo videt kaj se bo zgodilo, v kolikor ne bo CIB. V raznih športih in v številnih ligah pač potem obstane tisti, ki je izpadel... da pa bi zapolnili vrzel, kot si omenil manjka zagrebškega kluba, pa bi nekako res bilo najbolj logično, da pride notri Cedevita Jr. Bo zanimivo spremljat.

@Kobayashi, je pa bil Ben Bentil nekdaj član DAL za katerega je odigral res nekaj minut, pa potem je bil še član Panathinaikosa, Bilbaa, nazadnje pa član Milana, precej močan igralec... dejansko ima CZV sedaj 3 dokaj podobne igralce, torej Bentil, Dalibor Ilić in Hassan Martin... sem pa že pozabil kako je pri njih s Kuzmićem, kolikor vem ostane... mogoče še bolj pomembno pa bi bilo, da ostane v CZV Luka Mitrović, ki je lani lepo reševal težave tako na položaju 4, kot 5. Kar se Šiška tiče je malce čudno, je pa tudi res, da imamo na seznamu praktično 6 organizatorjev igre... od katerih bodo 3 gladko odleteli...

Se mi pa zdi neverjetno, da je Sekulić dobil ponudbo od enega Lokomotiv Kubana, kjer si sicer znam predstavljat, da je cel kup renomiranih trenerjev zavrnilo ponudbe... pa vseeno. Vidim, pa da se na raznih mestih ljudje precej burno oglašajo, da je sprejel ponudbo v Rusiji... jaz sem eden tistih, ki pravim, da šport, umetnost, znanost in ne vem kaj vse, ne bi smeli mešati s politiko in mi to ni ravno sporno.

Bo pa počasi čas, da odpremo nov topic, pišemo pod lansko sezono... mogoče bo zdej bolj prav, da odpremo topic v smislu ABA, Eurocup, Evroliga, Reprezentanca, da ne bo za vsako tekmovanje isti topic, poleg vsega se te stvari toliko prepletajo ob določenih situacijah, da niti ne veš kam bi pisal, če bi bili ločeni topici.

Kurzweil ::

Po tem, ko je CIB zapustil Mateo Držnjak... odhaja iz tega kluba tudi 19-letni Roko Prkačin in sicer v špansko Girono.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

Evo, še par prestopov v Evroligi:

Mario Hezonja v Real Madrid...
Večletno pogodbo z Realom podpisal tudi Džanan Musa
Vasilije Micić še eno sezono v Efesu
Za Efes podpisal tudi Achille Polonara
Jordan Loys iz Zenita v Monaco
Nate Wolters is Zvezde v Panathinaikos

Saj ne vem, je bilo že kje napisano, da Zach Auguste iz Cedevite Olimpije odhaja v Bursaspor... torej bo letos v Eurocupu igral proti svojemu bivšemu klubu, saj sta COL in BUR v isti skupini tega tekmovanja....

Kurzweil ::

Leon Šantelj v Zadar...
Sem že skoraj pozabil, da je šel Petar Vujačić v Mornar...
Mi je pa še danes enigma naš Jakob Zajc, sicer član FMPja...
Se pa tudi sprašujem, če bo Glas ostal v Partizanu...

Kurzweil ::

Kurzweil ::

Kurzweil ::

Evo, odpiram nov topic za sezono 2022/23... v praksi se je pokazalo, da je najbolje, da so vsa tekmovanja razen lige NBA v enem topicu.
««
12 / 12
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629554 (1202) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82243165 (13948) 2dark
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172722 (1666) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202054 (1372) scipascapa

Več podobnih tem