» »

ABA liga 2021/22

ABA liga 2021/22

««
«
1 / 12
»»

Kurzweil ::



------------
ABA Liga
------------

Uradna spletna stran: ABA LIGA

24. septembra se začenja že 21. sezona lige ABA, kjer bodo sodelovale ekipe:

KK Krka
KK Cedevita Olimpija
KK Partizan
KK Split
KK Crvena Zvezda
KK Budučnost VOLI
KK FMP
KK Igokea
KK Borac Čačak
KK Mornar
KK Cibona
KK Mega Basket
KK SC Derby (KK Studentski Centar)
KK Zadar

Zadnji krog rednega dela se bo odigral 4. aprila 2022, po tem pa sledi F4, za katerega resno konkurira tudi Cedevita Olimpija... iz lige direktno izpade zadnjeuvrščena ekipa, predzadnja pa igra tekmo z 2. uvrščeno ekipo 2. ABA lige. Cedevita Olimpija ima precej posrečeno sestavljeno ekipo in bo poleg Partizana, Crvene Cvezde, Budučnosti in še koga najbolj resen kandidat za prva 4 mesta. Krka pa je sestavila precej mlado in ambiciozno ekipo, kjer je bo trener Dalibor Damjanović, ki slovi kot precej dober trener z mladimi, bil je tudi selektor mlajših selekcij. Zanimivo bo spremljat tudi ostale ekipe, kjer se najde tudi kakšen naš igralec, kar pa se same slovenske košarke oz. reprezentance tiče, pa si želimo čim večjih minutaž za igralce, kot sta Ščuka in Macura.

Kurzweil ::

Bo pa tudi letos ABA ligo prenašala Arena Sport Slovenija!

-----

1.KROG
Petek, 24.09.2021 - Ponedeljek, 27.09.2021

Crvena zvezda mts : Split
Budućnost VOLI : FMP
Igokea : Borac
Cedevita Olimpija : Krka
Mornar : Cibona
Mega Basket : SC Derby
Zadar : Partizan NIS

* - kot je razvidno, se bosta Krka in Olimpija pomerili že v 1. krogu!

JA23 ::

Kurzweil, bravo za te košarkarske teme. Z veseljem jih vse spremljam.:D

Kurzweil ::

JA23 je izjavil:

Kurzweil, bravo za te košarkarske teme. Z veseljem jih vse spremljam.:D


O hvala! Sem se že "ustrašil", da je tale topic mrtev, še preden se je začela sezona... zgleda je nekaj interesa.

Mimogrede, na ST je kar nekaj poznavalcev basketa, prav zabavno bi bilo, da bi v ABA fantasyju naredili svojo private ligo, če je kdo zainteresiran...

Kurzweil ::

Kolikor prebiram roster Crvene Zvezda na spletni strani Eurobasket.com, ki seveda velja za najbolj relevanten vir... bi naj iz Khimkija v Crveno Zvezdo prišel Greg Monroe, za vse, ki spremljamo ligo NBA je seveda možakar poznan po igranju za DET, MIL, PHO, BOS, TOR, PHI, najbolj pa ga seveda poznamo iz časa v DET, ko je na visokem položaju igral z Drummondom.

Mimogrede, Greg Monroe je bil pred Khimkijem tudi član munchenskega Bayerna, ki ga je Cedevita Olimpija danes premagala v pripravljalni tekmi - Bayern je bil lani najbolj pozitivno presenečenje Evrolige, saj je bil po rednem delu kar na 5. mestu!

Nedasemiveč ::

Konkurenca v ABA ligi bo podobno močna kot lani. Velika favorita sta obviously Crvena Zvezda in Partizan s sumljivim finančnim prilivom, potem pa nekako na F4 po rosterju sodeč spadata Cedevita Olimpija in Budućnost (obe ekipi nekoliko močnejši kot lani). Igokejo zopet pričakujem nekje pri vrhu (TOP 6), pričakujem padec Mornarja, ker letos ni tako velikega kovčka z denarjem ter Mege (Simonović v Chicago, Petrušev v EFES).

Za Krko mislim, da bo spet trpela ampak, bi se vseeno znali izogniti izpadu. Težko napovedovati končne uvrstitve ekip, ki niso omenjene zgoraj, ker je konkurenca res brutalna in izenačena. Bi pa znala izstopati nova okrepitev Miškotove Mege : Aleksander Balcerowski - mladi 20 letni poljak, ki se je v svoji profesionalni karieri kalil v Španiji pri Gran Canariji (lani tekmec Olimpije v EuroCupu) in tudi letos imamo to ekipo v skupinskem delu. Visok je 2,16m, igral pa je tudi proti Sloveniji za Poljsko reprezentanco v kvaliikacijah za OI in dosegel 11 točk.

Presenečenje zna biti Študentski centar ali sedaj SC Derby (podjetje Izeta Rastoderja, včasih tudi glavni sponzor NK Olimpije - iz kluba ga je odgnal bojkot navijačev in prihod Mandarića). Črna Gora je za njegove kokain-banane res idealen prostor :D Kljub temu, pa se mi zdi, da imajo kar dobro sestavljeno ekipo in tudi prihodi niso švoh: Justin Edwards (Cluj) in pa naprimer Kyle Vinales (Lietkabelis).

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Še slaba 2 tedna do začetka ABA lige in Evrolige za Crveno Zvezdo... pri kateri pa se je na včerajšnji pripravljalni tekmi pri zabijanju poškodoval Aaron White, ki je seveda eno glavnih imen v tej sezoni za CZ. Precej nepotrebno za neko prijateljsko tekmo, sploh tisto rahlo odrivanje igralca Panathinaikosa, kjer bo letos nastopal tudi še lani igralec Olimpije, Kendrick Perry. Tudi omenjeni Aaron White je bil lani igralec Panathinaikosa. Kar pa se CZ tiče, je sicer na Eurobasket.com še vedno napisan Greg Monroe, ampak kolikor berem na raznih srbskih forumih in FB straneh, bi naj prišel v CZ Mathias Lessort, torej igralec, ki je tu že igral in definitivno boljša izbira kot Greg Monroe.

Mimogrede, če je tu kakšen ljubitelj Krke... še lani igralec tega kluba Adin Vrabac bo sedaj igral za dunajsko Vienno. Ko pa že ravno omenjam Krko, slednja je včeraj na pripravljalni tekmi premagala češki Nymburk, ki je zadnja leta precej povez s slovensko košarko - rezultat je bil 83 : 77!

Mimogrede, na spletni strani ABA lige so pred kratkim odprli fantasy, torej sedaj se da tudi kupovat igralce oz. sestavljat ekipe, če kdo zbere pogum, pa se le naj javi...

Kurzweil ::

Mimogrede, danes je v Istanbulu močan turnir... katerega prenose imate na YT in FB oz. na tej povezavi... seveda je možen tudi ogled tekem, ki so že bile odigrane... torej zmaga CZ na Panathinakosom in zmaga Partizana nad Monacom po 3 podaljških!

WATCH LIVE
14:00: ASVEL - ALBA
15:00: Crvena Zvezda - Panathinaikos
16:00: Monaco - Partizan
16:30: Paris - Olimpia Milano
18:00: Bayern - Virtus Bologna
19:00: Fenerbahce - UNICS
Central European Time (CET)

/////

Mimogrede, še lani član Mege... Filip Petrušev igra odlično v dresu Efesa... na zadnji pripravljani tekmi je dosegel 23 točk in pobral 6 skokov, upajmo, da bo tudi med sezono vsaj približno tako uspešen.... za njega sem prepričan, da če bo malce sreče in garanja/napredovanje, ga bomo gotovo gledali v ligi NBA...

Nedasemiveč ::

"Kar pa se CZ tiče, je sicer na Eurobasket.com..."

Eurobasket je zelo nezanesljiv vir informacij. Tudi Morgan je pisan oziroma nevem, če je še pod Cedevito Olimpijo.

Kurzweil ::

Nedasemiveč je izjavil:

"Kar pa se CZ tiče, je sicer na Eurobasket.com..."

Eurobasket je zelo nezanesljiv vir informacij. Tudi Morgan je pisan oziroma nevem, če je še pod Cedevito Olimpijo.


Od vseh virov v Evropi v vseh letih ni bilo bolj zanesljive strani od Eurobasket.com... tudi eden od naših moderatorjev strani (Željko Zule) je eden največjih poznavalcev košarke pri nas, živa enciklopedija in pravi arhiv na dveh nogah. Je pa res bil napisan Jordan Morgan pod Cedevito Olimpijo (sedaj ni več), isto kot Jacob Pullen in to kakšen mesec preden je postalo uradno, da je član Olimpije. Je pa že od nekdaj ne tej strani tako, da naredijo kakšen teden/dva/tri pred sezono "čistko", kjer povsem počistijo rosterje in objavijo samo tisto, kar je de facto potrjeno.

Nedasemiveč ::

To ne drži. Sportando in Eurohoops sta bistveno bolj zanesljiva. Razen, če jim kakšen bug nagaja, ker so že lani imeli vse skupaj pomešano tudi v ostalih klubih.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Nedasemiveč je izjavil:

To ne drži. Sportando in Eurohoops sta bistveno bolj zanesljiva. Razen, če jim kakšen bug nagaja, ker so že lani imeli vse skupaj pomešano tudi v ostalih klubih.


Bi znalo biti, da je kaj v tem smeri... je pa res, da se to dogaja že celo vrsto let... sledim tudi omenjenima stranema, ki si ju omenil. Kot sem omenil pa... je pred samim začetkom sezon vse v najboljšem redu... tudi sicer so v večini primerov prvi vir informacij in tudi kolikor poznam raznih tiskovnih predstavnikov oz. predstavnikov klubov... slednji najprej forwardirajo informacije tej strani, je pa res, da je razlog verjetno ta, da ima praktično vsaka država na tej strani svoje predstavnike oz. več njih...

Kurzweil ::

Danes se nadaljuje turnir...

Poleg vseh tekem, bo ob 18:00, torej sedaj... igrala CZ proti Bayernu našega Šiška... eno uro kasneje pa bo med drugim igral tudi Partizan proti Fenerju.

Streami tekem... možen je tudi ogled tekem kasneje...

Goody ::

Lessort in CZ: menda se je zataknilo pri financah. Se pozna da so letos Srbi spumpali ogromno v Partizan, pa je mal zmanjkalo v CZ.

Kurzweil ::

Goody je izjavil:

Lessort in CZ: menda se je zataknilo pri financah. Se pozna da so letos Srbi spumpali ogromno v Partizan, pa je mal zmanjkalo v CZ.


Ja nekaj v smislu Lessorta bodo moral sčarat skupaj, ker tole s Kuzmićem in Zibrsem zgleda bogo, tudi za ABA ligo... kje šele za Evroligo.

Sicer pa se je ravno končala tekma Crvena Zvezda - Bayern, kjer je zmagala Zvezda po tem, ko je celotno tekmo zaostajala, tudi za 15 točk.. v zadnjem napadu je zadel Luka Mitrovič.

Me pa tale Zvezda nekako ne prepriča zaenkrat, torej veliko težav na centerskem položaju... sicer imajo nekaj poškodovanih igralcev, včeraj si je zlomil roko še Aaron White... 24. septembra pa se začne že sezona v ABA ligi... 30. septembra pa Evroliga. Težko bodo tole spravili v red do začetka sezone za ta najvišji nivo...

Sicer ima Zvezda to prednost, da je, kot je Radonjić povedal nemškemu novinarju... precej dobro uigrana oz. so zelo dobro poznajo med sabo... saj je Radonjič veliko teh igralcev že treniral v CZ, ko je bil še trener tega kluba... ko je slednji pobral 3 naslove po vrsti v ABA ligi... nekaj novincev pa je iz Nemške lige in tudi Bayerna, ki ga je vodil. Torej dobro se poznajo in ne bodo potebovali toliko časa za uigravanje.

Je pa tokrat za razliko od tekme Bayern - Cedevita Olimpija igral tudi Lučić in še nekateri, ki zadnjič niso. Opažam pa na teh tekmah Bayerna, da Andrea Trichieri, torej trener Bayerna daje kar nekaj priložnosti našem Šišku... danes je odigral ključne minute, ko je bil organizator igre in v ključnih trenutkih tudi metal... pri čemer je samo v sami končnici zadel trojko in zadel iz polaganja, da je bil Bayern še sploh zraven. Sicer pripravljalna tekma, ampak na koncu je imela kar nekaj naboja, ko je bil rezultat tesen.

Sedaj pa tekma Partizana in Fenerja, ki se je začela ob 19:00... ampak se da tako pogledat za nazaj (na linku, ki sem ga objavil zgoraj), da malce preletim še to tekmo, kjer dobiva priložnosti pravtako naše gore list, Gregor Glas, kar pa se bo skoraj gotovo spremenilo, ko se vrnejo Paige, Zagorac in še kdo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Nedasemiveč ::

Sprememba sistema tekmovanja v novi sezoni:

"In accordance with the new competition system in the ABA League 1st division, six best-placed teams of the 2021/22 season will secure Playoffs spots. Two best-placed teams of the regular season will qualify directly to the Semi-finals, while the remaining four participants of the Playoffs will compete for a spot in the Semi-finals. The clashes for the Semi-finals will be played in a 3-6, 4-5 system in a best of three series. Just as it has been the case so far, the Semi-finals will be played in a best of three series and Finals in the best of five series."

Kurzweil ::

Nedasemiveč je izjavil:

Sprememba sistema tekmovanja v novi sezoni:

"In accordance with the new competition system in the ABA League 1st division, six best-placed teams of the 2021/22 season will secure Playoffs spots. Two best-placed teams of the regular season will qualify directly to the Semi-finals, while the remaining four participants of the Playoffs will compete for a spot in the Semi-finals. The clashes for the Semi-finals will be played in a 3-6, 4-5 system in a best of three series. Just as it has been the case so far, the Semi-finals will be played in a best of three series and Finals in the best of five series."


Dobra poteza s strani lige! Jasno, tako bo liga bolj zanimiva, ker bo seveda več klubov do konca sezone v igri za sam naslov... v ABA ligi je to še posebej dobra poteza, ker imamo zadnja leta bolj kot ne konstantno nekih 3-5 ekip, ki so razred zase, potem pe velik prepad do drugih klubov... tako je bilo mislim da lani, da je bilo med cca 4-5. in 6. ekipo nekih 5-6 zmag razlike, dejansko dva tabora in ravno ti dve mesti več bosta odprli srdit boj... vsaj kar se mene tiče zelo posrečeno.

Letos res precej spremljam že pre-season... in moram rečt, da ne vidim nekega totalnega outsiderja, kot smo jih imeli v preteklosti že kar nekaj... s tem ko je padel Mornar in tudi Igokea me zaenkrat ne prepriča, tako kot lani, je vsaj takole... ko se seveda še ni začela sezona in ko niso še polni rosterji občutek, da bi Cedeviti Olimpiji znalo letos biti lažje oz. bi ji bilo morda lažje, če bi bil sistem še star, torej top4 oz. final4... bo pa seveda kakšna ekipa presenetila in letos nekako pričakujem bolj zanimivo sezono, kar se seveda "gužve" na sami lestvici tiče... iz povprečja na oko štrlijo Partizan, Crvena, Budučnost in Cedevita Olimpija, potem pa je možno že marsikaj... zna biti, da bo med tistimi zadnjimi mesti in bojem za to 6. mesto, ki je nekdaj, ko smo imeli še več predstavnikov v Evroligi vodilo v Eurocup, sedaj pa pač na ta novi sistem... res malo razliko...

Posrečeno... dobra poteza za zanimivost same lige... letos je res težko napovedat, kdo bo takole čez palec tisti, ki se bo najbolj resno boril za 5. in 6. mesto, če hipotetično na prva 4 mesta postavim klube, ki sem jih prej naštel... dejansko sem res dobro obdelal vse rosterje/ekipe in je odločitev res težka... zanimiva sezona bo, ki se začne že čez 10 dni!

Kurzweil ::

Je Mathias Lessort na Twitterju objavil:

"Some teams that "didn't have enough monay" may have won the lottery or some. Business is business."

Medtem pa Eurohoops piše o tem, da je Lessort kontaktiral Partizan, da je več kot pripravljen podpisat za ta klub... v Partizanu pa vsaj zaenkrat ni pretiranega interesa. Je pa za CZ podpisal Maik Zirbes, ki pa bi naj bil 3. center, torej prvega še vedno iščejo...

Kurzweil ::

Partizan je v nabiti Stark Areni premagal Anadolou Efes... to je bila tudi poslovilna tekma za Novico Veličkovića... igralca, ki so mu žal poškodbe preprečile veliko boljšo kariero na kateri je že bil kot član Reala... strelci:

Rade Zagorac 15,
Zach LeDay in Yam Madar 14
Kevin Punter 12
naš Glas je dosegel 3 točke

...pri Efesu pa sta bila najboljša stralca 2 nekdanja igralca ABA lige:

Vaslije Micic 16
Filip Petrusev 15

uvodV?? ::

Gregor Glas je zgleda zadovoljil Obradovića, in naj bi podpisal pogodbo s Partizanom. Zna pa iti na posojo za to leto, saj je konkurenca pri Partizanu res huda.

ref: https://www.maxbetsport.rs/saznajemo-sl...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: uvodV?? ()

Goody ::

Odlično, kolikor sem ga videl igrati ima dober potencial.

Goody ::

Če kdo gleda superpokal. Tale Olimpija pa zaenkrat izgleda zelo ubogo. Vem da je začetek sezone sam res ne vem če je tole ekipa za vrh ABA..

Nedasemiveč ::

Goody je izjavil:

Če kdo gleda superpokal. Tale Olimpija pa zaenkrat izgleda zelo ubogo. Vem da je začetek sezone sam res ne vem če je tole ekipa za vrh ABA..


Vrh ABA? Crvena Zvezda in Partizan bosta razred zase v tej ligi in nihče ne pričakuje Olimpije na samem vrhu. So pa zagotovo poleg Budućnosti glavni kandidat za F4, sploh sedaj, ko bosta za polfinale v igri dodatni dve ekipi.

Superpokal je praktično prijateljska tekma. Poleg tega, danes Olimpija ni morala računati na Carmichaela in Radovanovića (kvota), pa so vseeno brez nekih večjih težav premagali KRKO, kljub ne ravno najboljši predstavi.

Me je pa prijetno presenetil Stavrov pri Krki.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

@HypoHypo, tudi jaz mislim, da sta letos najboljša kandidata za naslov CZV in PAR, pri čemer bi dal Partizanu prednost, bo pa seveda odvisno od tega, ko/če CZ dobi v svoje vrste še kakšnega dobrega centra, ki ga menda še vedno iščeta... letos tudi če ne bi bilo novega formata, kjer gre v igro 6 ekip, se mi zdi, da bi imela po starem sistemu več možnosti za top4, ker Igokea in Mornar nista tako močna kot lani, pa tudi drugih contenderjev ne vidim, čeprav bo seveda kdo presenetil, ker je posrečeno sestavljenih ekip kar nekaj.

Kar se superpokala tiče je res, da te tekme res ne štejejo kaj veliko, je pa vseeno Krka rahlo presenetila... dejansko so presenetili mladi, kot sta Stergar in Stavrov, po drugi strani pa so ostali precej dolžni Gibbs, French in Arapović, ki pa se mu še lahko oprosti, ker se možakar šele resno vrača v košarko. Se vidi, da je bil Dalibor Damjanovič dolga leta trener mlajših selekcij, kot smo videli, sta Stavrov in Stergar povsem druga igralca kot lani. Seveda vsi letos več pričakujemo tudi od Macure, na drugi strani pa bi si želel, da bi več igral Ščuka, ki pa vemo, da je hitro nabral 2 osebni napaki.

/////

Sezona se začne že ta petek!

Včeraj so pri Borcu potrdili še dve okrepitvi, to pa sta dva stara znanca ABA lige... Ilija Đoković in Sava Lešić.

Nedasemiveč ::

Še Stergarja sem pozabil pohvaliti ja, hvala. Glede Američana imam tudi sam pomisleke, kako se bosta znašla. Upam, da ju trener upelje v sistem čim prej, medtem ko se za Arapovića ne bojim v kolikor ne bo nove poškodbe. Če bo na 80% tistega, kar je kazala pred poškodbo bo imela Krka v njem res igračino.

Igokea se poimensko res zdi malenkost slabša ekipa kot lani, bo pa vseeno po mojem glavni kandidat za 5 ali 6 mesto. Kljub odhodom nekaterih lani pomembnih členov so pripeljali kar dobre zamenjave.

Players left: Jackie Carmichael (Cedevita Olimpija), Edin Atić (Budućnost), Anthony Clemmons (Dinamo Sassari), Nikola Jovanović, Stefan Pot, Steven Gray

Players arrived: DeShawn Stephens (Bakken Bears), Nikola Tanasković (Borac), Stefan Đorđević (FMP), Markel Starks (Avtodor Saratov), Aleksa Radanov (Crvena Zvezda), James Robinson (Loewen Braunschweig).

Tujci so torej prišli iz kar močnih klubov in lig. Bakken Bears so sicer Danska ekipa, ki pa že nekaj let uspešno nastopajo v ligi prvakov in so v zadnjih letih uspešno "izobrazili" že kar nekaj tujcev. VTB in Nemška liga sta pa tako ali tako verjetno TOP 5 ligi v Evropi.

Igokea je letos avtomatično uvrščena v skupinski del lige prvakov, kjer bo igrala v izredno zahtevni skupini E (Nymburg, PAOK, Galatasaray).

Ostala dva ABA ligaša sta bila v kvalifikacijah neuspešna. Split je izpadel proti Švicarskemu Fribourgu (ta je pozneje izgubil proti Cluju v bitki za skupinski del), Mornar Bar pa je izpadel proti Estonskemu Kalev/Cramo, ki igra v Ruski VTB ligi (lani je zanj igral naš Keen). Estonci so potem preskočili še Litovski Juventus (ki je presenetljivo izločil Nemški Brose Basket) za skupinski del.

Bo pa letos liga prvakov spet zanimiva, tudi sam sistem je meni bistveno ljubši od teh zaprtih lig kot sta Evroliga in EuroCup, pa tudi po kvaliteti je vsako leto bližje EuroCupu. Nekaj ekip, ki bi z lahkoto igrali vsaj na EuroCup nivoju: Dinamo Sassari, Tenerife, Hapoel Jerusalem, Pinar Karsiyaka, Nizhny Novgorod, Unicaja, AEK, Galatasaray, PAOK, Nymburg (namesto Wroclawa), Darussafaka, Rytas, Besiktas,...

Kurzweil ::

Krajši RTVjev vpogled v letošnji ABA ligo

... pri čemer pa me je najbolj presenetilo, da bodo poleg Arene Sport letos prenašali tekme tudi na RTVSLO2 in MMCju. Seveda bodo na RTVju samo za nas relevantne tekme, kot je recimo tekma Cedevite Olimpije in Krke, ki bo ob v soboto ob 21:00... za nas, ki pa radi spremljamo ligo tudi v celoti, pa bo seveda Arena Sport prenašala vse.

Sem pa kar pozabil, da je Mosley še vedno član Partizana... medtem, ko je Paige pred kratkim odšel v francoski Orleans.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

uvodV?? ::

Kurzweil je izjavil:

Krajši RTVjev vpogled v letošnji ABA ligo

... pri čemer pa me je najbolj presenetilo, da bodo poleg Arene Sport letos prenašali tekme tudi na RTVSLO2 in MMCju. Seveda bodo na RTVju samo za nas relevantne tekme, kot je recimo tekma Cedevite Olimpije in Krke, ki bo ob v soboto ob 21:00... za nas, ki pa radi spremljamo ligo tudi v celoti, pa bo seveda Arena Sport prenašala vse.

Sem pa kar pozabil, da je Mosley še vedno član Partizana... medtem, ko je Paige pred kratkim odšel v francoski Orleans.


Super za prenose na RTV res, mislim da je letos izvrstna priložnost, da tudi klubska košarka postane spet bolj popularna, na račun uspehov reprezentance. Po evropskem prvenstvu se to ni izkoristilo nič.

Upam na uspešno sezono Olimpije in Krke, obe ekipi sta (vsaka za svoje razmere) zanimivi letos.

Kurzweil ::

Na prvi tekmi letošnje sezone je Cibona v gosteh premagala Mornar:

MORNAR BAR - CIBONA 77:87
Jeremič 18 točk / Mihalović 18 točk / Taylor Smith 5 točk, 8 skokov in 4 ukradene žoge
Prkačin 24 točk, 6 skokov / Gegič 17 točk, 4 skoki, 7 asistenc / Reuvers 18 točk, 7 skokov

... kot sem nekako pričakoval, bo Cibona letos zelo neugodna ekipa... če se ne motim, v pripravljalnem obdobju niso izgubili niti ene same tekme... gre za simpatično ekipo, kjer je cel kup mladih igralcev, ki jih odlično vodi Vlada Jovanović, torej nekdanji trener FMPja, ki je odličen trener za mlade igralce. Glene na pretekle težave, budget in povprečno starost ekipe, lahko rečemo da odlično kadrovanje in igra Cibone. Mornar seveda ni tako močan kot lani, ampak prepričan sem, da je veliko ljubi mislilo, da bo tole danes Mornar dobil, ne bo letos heca z njimi. V pripravljalnem obdobju je Cibona premagala celo Partizan. Ne bom presenečen, če bo Cibona letos resen contender za tisto 6. mesto, ki po novem vodi v razigravanje za polfinale... s tem, da si prvi dve ekipi to mesto zagotovita že po rednem delu.

//////

Trenutno pa poteka tekma med Crveno Zvezdo in Splitom, kjer seveda letos igra Nejc Barič, še lani član Krke, prej pa Zlatoroga. Prenos pa na Arena Sport Slovenija.

Goody ::

Ne spada sem, bom vseeno vprašal: je kdo kaj zasledil kaj se dogaja s Prepeličem in Z. Dragičem? Za lanska kluba (Val, Bask) vidim da ne igrata?

Kurzweil ::

Goody je izjavil:

Ne spada sem, bom vseeno vprašal: je kdo kaj zasledil kaj se dogaja s Prepeličem in Z. Dragičem? Za lanska kluba (Val, Bask) vidim da ne igrata?


Če kaj zasledim... bom delil...

/////

Včeraj je bila odigrana še 2. tekma 1. kroga ABA lige, pričakovana zmaga Zvezde na obubožanim Splitom:

CRVENA ZVEZDA - SPLIT 97:61 (statistika)
Tu ni kaj veliko za napisat.... na eni strani evroligaška Zvezda, na drugi strani pa, kot sem že napisal, obubožani Split. Sicer stvar ne bi bistveno spremenilo, ampak pri Splitu ni igral veteran Roko-Leni Ukić, tako da je še večje breme padlo na našega Nejca Bariča, ki pa roko na srce ni odigral najbolje - 5 točk (za 2 točki 1/2, za tri točke 1/6), 2 asistenci in kar 6 izgubljenih žoga! Vse skupaj seveda ni merodajno, kaže pa na to, da bo Split brez dvoma eden od glavnih kandidatov za samo dno lestvice. Pri Zvezdi so igrali prav vsi, zajetne minutaže tudi za mlade igralce, najboljši pa je bil Nikola Ivanović - 20 točk, 6 skookov, 6 podaj, 4 ukradene žoge.

Današnji spored:

17:00
Igokea - Borac

21:00
CEDEVITA OLIMPIJA - KRKA


... upajmo na dober derbi... upajmo, da so gledalci v vsem tem času postali lačni basketa in da bo obisk lep... in da bodo dobili priložnost mladi, v prvi vrsti seveda Macura in Ščuka, ki bi bila res zlata vredna za našo reprezentanco, če bosta seveda trdo delala, dobivala priložnost, napredovala in imela ščepec sreče na sami poti in s poškodbami.

Kurzweil ::

IGOKEA - BORAC 91:89
CEDEVITA OLIMPIJA - KRKA 88:56

... Igokea se zdi malce manj močna kot lani... Borac pa bo letos gotovo precej bolj neugodna ekipa, dejansko ko preletimo roster Borca nam hitro postane jasno, da se bo morda ta ekipa letos borila vsaj za sredino lestvice v ABA ligi... Derbi med COL in KRK pa je žal bil vse prehitro odločen, škoda. Veseli, da so igrali tudi mladi, torej Ščuka in Macura, slednji pa se zdi, da še ne kaže vsega kar zmore.

Danes:

12:00
MEGA BASKET - SC DERBY

...torej že ob 12:00 bo tale tekma, kar je v ABA ligi že stalnica zadnja leta ob nedeljah... SC Derby kot novinec bo letos verjetno bil boj za obstanek, vodi ga pa seveda naš trener Žakelj, gre pa za dvoboj na eni strani "managerskega" kluba, kar je Mega... Derby pa je seveda pod okriljem Rastodra, kar bi nekateri dejali, da je pralnica....

19:00
BUDUČNOST - FMP

Jutri:

ZADAR - PARTIZAN

Kurzweil ::

... Mega pred koncem 3. četrtine oz. do izpada elektrike vodi s +30.... enosmerni promet, bo dale SC Derby zgleda letos glavni pretendent za izpad, vsaj glede na zaenkrat videno... prav daleč ni niti Split, ki pa mu vseeno dajem precej več možnosti oz. kvalitete, če drugega ne tudi izkušenj z ABA ligo...

Je pa naš Gregor Glas očitno prepričal Obradovića, saj je danes postalo tudi uradno jasno, da je Glas podpisap s Partizanom... upajmo, da bo v tej res močni "konkurenci" v Partizanu dobil čim več minut... če drugega ne, ko bo Partizan pometal z večino lige in bodo tako kot včeraj pri CZ dobili tudi mladi priložnost...

Kurzweil ::

Še preostala dva rezultata v 1. krogu ABA lige:

BUDUČNOST - FMP 82:72
ZADAR - PARTIZAN 73:78

... nekako je skupni imenovalec obeh tekem dejstvo, da sta oba favorita, tako PAR kot BUD precej težje prišla do zmage, kot je bilo za pričakovati. Budučnost je bila kar precej neprepričljiva, največ sta pokazala branilca Cobbs in Seeley, recimo Micov ni pokazal kaj prida. Na drugi tekmi pa je PAR kar težko prišel do zmage, je pa res, da je bil po rahli poškodbi vidno out Smailagić, od katerega letos pričakujem res dobro sezono. Pri PAR sem več pričakoval od Madarja in Avramoviča, ampak recimo, da je to ogrevanje in še ni to prava slika... mimogrede, Eurocup, kjer letos igra PAR, tako kot COL... je letos poleg Evrolige vpeljal novost, da bo lahko vsak trener koristil po en challenge na sodniško odločitev na tekmo... jaz pozdravljam to novost.

Sicer je to šele začetek sezone, ampak recimo prvi vtis... dno lige bodo letos verjetno krojila Split, SC Derby... potem pa pridemo že do zelo izenačenih ekip, kot so FMP, Igokea, Mornar, Krka, Borac, Mega in Cibona... še najbolj so me v prvem krogu presenetili pri Zadru, FMPju in Megi... Ciboni in Borcu pa sem že pred sezono napovedal, da bosta zelo zelo neugodni ekipi.

//////

Razpored 2. kroga, ki se začenja že danes:

Danes:

16:30
Split - Partizan

Jutri:

18:00
SC Derby - Zadar

20:00
FMP - Igokea

Sobota:

17:00
Krka - Mornar

Nedelja:

19:00
Borac - Cedevita Olimpija

Ponedeljek:

18:00
Cibona - Mega

21:00
Crvena Zvezda - Budučnost

... Partizan, ki ima poleg Mege najlažji razpored tekem na začetku te sezone zna igrati malce rezervirano, ampak bi moral gladko premagat Split. Zadar pričakujem, da bo tudi premagal SC v gosteh... FMP in Igokea bosta odigrala verjetno zelo izenačeno tekmo, dejansko bi dal 50:50... ščepec več možnosti FMPju... Če bo pristop pravi, sem mnenja, da lahko Krka premaga Mornar, ki seveda letos ni več isti, kot lani... Olimpija bo imela po mojem skromnem mnenju veliko težav z Borcem, dejansko ne bi bil presenečen, če pride do precenečenja, čeprav seveda upam na zmago COL. Tekma med Cibono in Mego bo en tak zanimiv dvoboj dveh ekip, ki imata zanimiv mladi ekipi... dajem ščepec prednosti Ciboni... Derbi kroga pa seveda v ponedeljek med podgoriško Budučnostjo in Crveno Zvezdo... po eni strani zaradi korona ukrepov v Črni Gori ne bo tradicionalno peklenskega vzdušja... po drugi strani pa tudi CZ ni na pravi ravni oz. se zaenkrat ne zdi tako zelo prepričljiva,... nimajo še prvega centra, je pa res, da dejansko dobro sedaj igrata Zirbes in Kuzmić, vsaj glede na minule sezone... oz. Kuzmić se zgleda rahlo pobira po tisti nesreči, Zirbes pa tudi izgleda malce bolje... Aaron White je še poškodovan... bo pa zanimivo videt, kako bo proti bivšem klubu igral Nikola Ivanović... zanimiva tekma bo...

Goody ::

Zirbes ima korono..

Kurzweil ::

Goody je izjavil:

Zirbes ima korono..


To pa res ni dobro za CZ... torej samo Kuzmić od klasičnih centrov... na drugi strani Reed, Nikolić, Barović.... na drugi strani pa od visokih igralcev ni Whita... naslednji in dejansko edini visoki igralec, ki ga še imajo pa je Mitrović in mladi Popović. Tole bo kar težava... zanimivo bo tudi med Cobbsom/Seeleyem in Ivanovićem/Woltersom... pa na krilu med Kaliničem/Davidovcem/Lazarevičem in Atićem in Micovim...

Goody ::

Čaki a Nikolić že lahko igra? Je nekaj kolapsiral na treningu par tednov nazaj...

Kurzweil ::

Goody je izjavil:

Čaki a Nikolić že lahko igra? Je nekaj kolapsiral na treningu par tednov nazaj...


Zoran Nikolić igra.... Danilo Nikolić pa je kolapsiral in mislim, da je bil celo nekaj časa v komi... je pa zadnjič se že pokazal na tekmi v civilu... Lani je bil Danilo Nikolić eden najboljših igralcev, sploh v zaključku sezone, kjer pa je povsem zatajil Melvin Ejim, vemo, zdej član Cedevite Olimpije... da se mimogrede navežem na COL... prav zastrašljiva je zaenkrat efektivnost glede na minutažo Zacha Augusta (superpokal + 1. krog ABA lige), z njim so, kakor zaenkrat kaže res zadeli v polno... sem prepričan, da Mathiang ne bi bil niti približno na tem nivoju... je pa res, da se pravi preiskus šele začenja za COL...

Kurzweil ::

Polčas na tekmi Split-Partizan 24:38

Tudi danes Partizan nikakor ne funckionira, vse preveč divjanja in brezglave igre... na drugi strani split igra borbeno in dobro v obrambi, ampak ta ekipa je preveč limitirana... dejansko nimajo niti enega klasičnega centra... tujci so povprečni... še posebej pa so katastrofalni pri metu za 3 točke... Split je na prvi tekmi letošnje sezone metal trojke pod 25%, pa ne samo da je slab procent, tako zadnjič kot danes so meti res grdi... konkretno prekratki/premočni... neka proper 2-3 cona je za tale Split nočna mora... danes do polčasa % za 3 točke Splita kriminalnih 1/20. Tako kot CZ, bo tudi PAR rabil še kakšnega proper centra, ker tole zaenkrat je preslabo za tako ambiciozen klub v Eurocupu, s takšnim budgetom, cilji, rosterjem in Obradovičem kot trenerjem, lahko da se bo ta ekipa uglasila, ampak zaenkrat zgleda vse preveč kaotično... vprašanje kako bo pri PAR z Mosleyem, to se verjetno še čaka, bi jim pa od lani zelo prav prišel en Rashawn Thomas.

Je pa lepo videt na eni strani igrati Bariča (zaenkrat 2 točki in 2 ukradeni žogi), ki vsaj zaenkrat ni v neki formi... in presenetljivo veliko (skoraj 8 min do polčasa) je danes igral Gregor Glas (4 točke, 2 skoka)... predvsem mi je všeč pogum Glasa in odločnost v sami igri in očitno zaupanje Obradovića.

Torej ob polčasu... trojke Splita 1/20 :))

uvodV?? ::

Partizan res pod pričakovanji. Glas pa solidno izkoristil priložnost, ki jo je dobil!

Zna precej igrati letos, če bo tako nadaljeval.

Kurzweil ::

Na koncu je bilo:

SPLIT-PARTIZAN 59:69

Ja kot je bilo že rečeno... tale Partizan vsaj zaenkrat niti slučajno ne izgleda tako dobro, kot bi glede na vse okoliščine skoraj da moral. Zaenkrat svoje dajeta le Leday in Smailagič, ki je seveda na prvi tekmi igral malce rezervirano, ker je par dni pred tem staknil rahlo poškodbo.

Seveda pripravljalne tekme niso najbolj merodajne, ampak v številnih tekmah je dobro recimo igral Yam Madar, ki ga v prvih dveh tekmah ni nikjer, tudi Punter sila povprečno... Miletič ni center za ta nivo, no vsaj starter ne... Dangubić sicer ne vem zakaj ne igra... Dallas Moore tudi nič posebnega, tudi Avramovič ne... ni igral seveda nekdanji NBA igralec Kurucs... Zagorca pa smo tako vajeni, da sicer ima tu pa tam prebliske, ni pa od tistega forsiranja s strani Miška/Mege, nikdar več naredil koraka naprej, če že kaj, prej obratno... dejansko je iz tiste bogate letine Jokića, Jaramaza, Luvawu-Cabarota... edino Zagorac obstal na istem nivoju... veseli pa seveda dejstvo, da je igral 14 min naš Gregor Glas, pri čemer je dosegel 7 točk in 2 skoka.

Partizan krvavo potrebuje še proper visokega igralca... po tem, ko se je PAR ponujal Lessort, ki mu pred tem ni dišala finančna ponudba CZ, je slednji na koncu pristal v Maccabiju iz Tel Aviva.

Partizanu je bojda namenjenih 60 miljonov € za naslednja 3 leta... kjer se ne skrivajo cilji, da se klub vrne v Evroligo... vsaj zaenkrat stvar niti malo ne deluje tako optimistično, kot je še kakšen mesec nazaj izgledalo... me zanima kaj se bo zgodilo, če ne bo vidnega napredka in rezultata v roku maksimalno naslednje sezone... si sploh ne znam predstavljat kakšni pritiski sedaj letijo na Partizan z Obradovićem na čelu, je pa res, da če je kdo vajen tega, je to on.

Je pa nekaj vendarle potrebo povedat... Partizanu bo močno dodana vrednost tudi domača dvorana, kjer imajo seveda enega najboljših supportov iz tribun v Evropi... to bo zagotovo dodalo... je pa res, da tale ekipe ne deluje niti malo homogena... vsaj zaenkrat res indijanska in nepovezana igra... ne rečem, lahko da se bo to močno spremenilo, ampak zaenkrat je presenetljivo slabo vse skupaj.

/////

Danes na sporedu:

18:00
SC DERBY - ZADAR

20:00
FMP - IGOKEA

Kurzweil ::

SC DERBY-ZADAR 94-78

... torej prva zmaga za novinca v ligi SC Derby, ki ga vodi naš Žakelj. Če sem po tekmi SPT-PAR pisal o tem, kako slab je bil Split pri metu za 3 točke, je treba za to tekmo napisati, da je Derby metal za 3 točke naravnost odlično... na koncu je dal kar 17 trojk (17/30), s tem da je nekje pri 13-14. zadeti trojki Studentskega centra bil % meta za tri tičke celo blizu 70%. Najboljša pri SC Derbyju sta bila tujca Vinales in Magee, pri je metal trojke 4/5... drugi 6/10, dobro tekmo je za SC Derby odigral tudi mladi bosanski center Kenan Kamenjaš, ki je dal 15 točk in pobral 7 skokov. Na drugi strani je bil pri Zadru resnično razpoložen samo šuter Justin Carter, ki je dal 19 točk, pobral 7 skokov in 4x tudi podal. Všeč mi je pri Zadru, kakšno minutažo odmerijo mlademu hrvaškemu branilcu Antoniu Jordanu, odigral je 32 minut... bi si želel, da bi takšno minitažo pobiral pri Cedeviti Olimpiji naprimer Ščuka.


FMP-IGOKEA 89:81

Kot sem že pred sezono in pred samo tekmo napisal, da dajem FMPju več možnosti za zmago, saj imajo precej simpatično sestavljeno ekipo, na drugi strani pa Igokea ni na ravni lanske ekipe, ki je na koncu zasedla celo 4. mesto. Najboljšo tekmo za FMP je odigral Bryce Jones, ki je dosegel 13 točk in kar 9x podal. Mi je pa všeč kot igralec pri FMPju tudi krilni igralec Nenad Nerandžić, ki je prišel v klub v kompletu z prej omenjenim Jonesom iz Borca... gre za zanimivega, atletsko sposobnega igralca... ki igra dobro obrambo, je zelo soliden šuter, borben in atraktiven. Ma drugi strani je bil najboljši Marko Jošilo, torej nekdaj igralec Krke, ki je dosegel 12 točk, pobral 5 skokov in 4x podal. Zanimivo bo spremljat Radanova, ki je bil pri FMPju odličen, v močni konkurenci pri CZ ni prišel do izraza, sedaj pri Igokei pa pričakujem, da bo malce zadihal in odigral eno dobro sezono v ABA ligi.

/////

Danes na sporedu:

17:00
Krka-Mornar

Tekma, ki bi jo Krka lahko oz. skoraj morala dobiti, če ima letos namen zasesti kakšno mesto višje od preteklih sezon, prenos bo tudi na RTVju, poleg seveda Arene Sport Slovenija. Upajmo, da Macura počasi pride nazaj po poškodbi in odigra eno dobro temmo... spet bo lepo gledat na parketu Stergarja, Stavrova in Stipaničeva, ki imajo precej bolj resne vloge pod Damjanovićem, ki je seveda dober trener z mladimi. Upajmo, da tuje okrepitve pokažejo več, ker zaenkrat so bolj kot ne razočarale, ter da bo igral Marko Arapović. Bo zanimiva tekma, upajmo na lep obisk dvorane Leona Đtuklja, kar je zadnja leta gleda na ambicije, ki so letos po mojem skromnem mnenju le višje, vendarle bolje obiskana.

Goody ::

@Kurz, hvala za tale poročila

Kurzweil ::

Goody je izjavil:

@Kurz, hvala za tale poročila


Ni za kej... me veseli, da te moje čreve še koga zanimajo... mimogrede, čez slabe pol ure je tekma Krka-Mornar...

Kurzweil ::

KRKA-MORNAR 89:80

Kot sem slutil že pred tekmo, če bo pristop pravi, ima Krka možnost za uspeh. Spet pa odlično nekateri mladi, v prvi vrsti 20-letni Andrej Stavrov (14 točk, 2 skoka, 3 podaje), neverjetno kakšen šuter in rutiner je izgledal včeraj, če bo pridno delal tudi njega definitivno čaka lepa prihodnost. Odlično je odigral tudi Jan Kosi (20 točk, 3 skoke, 2 podaji) - torej vsako tekmo se najde kdo od mladih, ki izstopa pri Krki, kar je res lepo videt pod Damjanovićem. Macura še rabi kakšno tekmo, da se vrne.

Povsem iz tega planeta pa tokrat Rok Stipčević, ki je metal trojke kar 9/10! V zgodovini lige ABA sta več trojk (10) od njega na eni tekmi dala samo nekdanji član Olimpije Teemu Rannikko in Josip Sesar. Kar pa se procenta meta za 3 točke tiče, pa je to rekord ABA lige, če gledamo igralce, ki so vsaj 10 vrgli za 3 točke na eni tekmi... torej a night to remember. Na koncu je 33 točkam Stipčević dodal tudi 7 skokov, 1 ukradeno žogo in 1 podajo.

Na koncu je Krka metala trojke 14/21, kar je kar 66,7%... torej v tem krogu se prav na vsaki tekmi navežem na met za 3 točke, ker me je situacija v to "prisilila"... če je Split do sedaj bil obupen, pa sta tako SC Derby, kot Krka to kolo metala trojke naravnost fenomenalno, torej me 60-70% - Krka 14 trojk, SC Derby 17 trojk.

Mornar je letos naravnost obupen v skoku, tako je bilo že na prvi tekmi letošnje ABA lige, kot včeraj proti Krki - Krka je dobila skok z 31 proti 18 skokov Mornarja!

Po tem ko je Krka v prvi četrtini zaostajala že z 7:20, se je zdelo, da bo vse skupaj enosmerni promet, potem pa je Krka pokazala svoj karakter in pustila res veliko energije na parketu, kot je mogoče brati na vseh koncih in krajih, je letošnja igra Krka nekaj povsem drugega, pri čemer je lepo videt, da vsako temo eksplodira nekdo drug od mladih. Tokrat so bili solidni tudi tujci, s tem da se spet zdi, da bo Arapović potreboval lep čas, da se vrne... niso redki ljubitelji novomeške košarke, ki so spet slabe volje, saj je vsa ta leta že kar praksa, da se nekdo od nosilcev oz. več njih, v Novem Mestu več ukvarja z rehabilitacijo, kot z igranjem košarke, kar je seveda kar logično, če greš v riskantne nakupe takšnih igralcev, kar pa je seveda tudi del dejstva, da ni budget ravno nebeški, upajmo, da ima vsaj temu primerno plačo.

Obisk dvorane Leona Štuklja se je sprva zdel precej povprečen, na koncu pa je bilo na tribunah vendarle več gledalcev, saj je bojda bilo kar nekaj čakanja pri vstopu v dvorano zaradi preverjanja PCT pogojev. Upajmo, da se bo obisk samo še povečeval, saj si tale malce bolj optimistična in bolj ambiciozna zgodba vendarle zasluži več pozornosti in podpore.

/////

Danes:

19:00
BORAC - CEDEVITA OLIMPIJA


... sem prepričan, da bo imela Cedevita Olimpija zelo težko delo... Borac ima zelo solidno ekipo v tej sezoni, ne bi bil niti presenečen nad morebitno zmago Borca v kolikor Cedevita Olimpija ne bi imela svojega dne oz. pristop ne bi bil pravi. Upajmo pa seveda na zmago... bo zanimiva tekma!

Nedasemiveč ::

Pazi zdej Marinkovića, ko bo upalil dvojčka 30-15.

Kurzweil ::

Nedasemiveč je izjavil:

Pazi zdej Marinkovića, ko bo upalil dvojčka 30-15.


Bo zanimivo danes gledat Marinkovića ja... motivacije ne bo manjkalo... lahko da se motim, ampak danes če ne bo Cedevita Olimpija resno šla v tole tekmo, bi rekel, da je mogoče marsikaj... sem spremljal Borac, tudi večino pripravljalnega obdobja, kjer ne vem, če so sploh izgubili kakšno tekmo, pa tudi sedaj ko gre zares, kar kompaktna ekipa, od lani malce izkušenj, motivirana, polna energije in želje... dobro vodi ekipo, še en nekdanji član Olimpije in sicer Marko Marinović... razlika v budgetu je ogromna, ampak vendarle, kdor spremlja basket bo prepoznal tu vsaj malo nevarnosti... dejansko komaj čakam to tekmo, bo gotovo zanimiva... ekipa Borca:

1: Lopez, Đoković
2: Hale, Čarapič
3: Sanadze, Tomašević
4: Lešič, Todorović
5: Marinkovič, Pecarski (tudi PF)

Nedasemiveč ::

Sava Lešić je bil tudi član Olimpije (mislim, da celo takrat ko je bila še Union?).

Gledam na flaschoru so sicer izgubili eno tekmo na pripravljalni tekmi + eno remizirali (niso igrali podaljška).

Brez težav so ugnali Vršac, Studentski centar in Leskovac, izgubili pa proti Mladost Zemunu in remizirali proti Pirotu. V oči bode veliko število točk na vseh tekmah razen proti Pirotu. Tudi proti Igokei so jih nasuli 89.

Ampak ja, Čačak je vedno veljal za težko gostovanje in njihova igra ima rep in glavo. Vseeno mislim, da premoremo dovolj individualne kakovosti, da se bodo fantje v Ljubljano vrnili z zmago.

Edit: Sava Lešić je bil član Union Olimpije v sezoni 2015/2016. Se ga spomnim, ko je tisto leto prišel kot odmevna okrepitev in bil med najboljšimi, če ne celo najboljši posameznik v tisti sezoni.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Jop, se Lešića dobro spomnimo tudi iz LJ. Sicer pa se spomnim, da sem gledal tudi tekmo z FMPjem, ki jo je Borac dobil... v prvem krogu pa so bili zelo blizu zmage proti Igokei v gosteh... precej neugodni so... bo vsaj zanimivo za pogledat tekmo... ko sem že ravno omenil FMP in Igokeo, tudi član teh dveh klubov je bil Sava Lešić...

Kurzweil ::

Evo, čez nekaj trenutkov bo začetek tekme, dvorana v Čačku je nabito polna... med gledalci tudi Obradović... tole bo fina tekma vam povem...

Nedasemiveč ::

Pullen jih ubija. Vsako leto imamo eno ornk igračino na njegovem položaju.
««
«
1 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629394 (1042) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82242955 (13738) 2dark
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172712 (1656) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202051 (1369) scipascapa

Več podobnih tem