» »

Surfanje na slovenski obali (začetnik)

Surfanje na slovenski obali (začetnik)

surfat ::

Zdravo,

kot je razvidno iz naslova, me zanima surfanje. Nekoč sem že parkrat poskusil, sedaj pa bi ponovno rad obudil ta šport. Za začetek sem imel v mislih, da bi šel na slovensko obalo in kakšno popoldne ali 2 surfal, da vidim, če me bo "prijelo". V ta namen me zanima, kje na Obali se da izposoditi surf za zmerno ceno in morda dobiti tudi kakšne instrukcije? Vreme recimo, da za začetnika, kot sem sam ni tako pomembno. Na morju vedno vsaj nekaj malega piha.
Drugače sem kar športnik in mi ni težko osvojiti novega športa. Pri 178 cm in 75 kg, kar je za surf najbrž pomembno.
V kolikor me bo zagrabilo, bom verjetno nekaj kupil, saj so najemi zelo dragi. Konec koncev bom komplet imel vrsto let. Za začetek bo verjetno v redu nakup rabljene opreme - na slosurf.com se nekaj najde, nova pa najbrž v Decathlonu za začetnika, kot sem sam.

Prosim za komentarje in nasvete.

Hvala.

martincek1 ::

Surfanje = surfanje na valovih. Govoriš vrjetno o windsurfingu.

Inštrukcije so brezzveze če si res športnik, pojdi za par dni v Stupice, prej si poglej par Youtube posnetkov o surfanju in varnosti in po par dneh boš srfan že na kar močnem vetru s pasom. Jaz nebi kupoval ničesar, dokler vsaj parkrat ne srfaš s pasom.

surfat ::

Ja, windsurfing. :) Včasih si rekel surfanje in so vsi vedeli, da se gre za wind-surfing.
OK, Stupice? Boljše kot slovenska obala?

ToniT ::

Stupice so super, ker te ne more odnesti na odprto morje, pa tudi šola surfanja je tam v redu. Najameš si učitelja za nekaj ur in boš hitro prišel v "štos".

val46 ::

Ok, Stupice so super, ampak ne zato, ker te ne more odnest na odprto morje, ampak zato, ker tam stalno piha (vleče veter). Tisto da te ne more na odprto odnest, je le v primeru, da srfaš na stran proti Medulinu. Če boš šel srfat na stran proti kamenjaku, se zna zgodit, da te bo nazaj kak čoln pripeljal. Vem, ker sem sam tako že ene 3 komade spotoma pobral, ko sem se vračal iz Kamenjaških zalivov proti Medulinu oz bolje rečeno, Kranjskem kampu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plavanje v morju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
919471 (6092) solatko
»

Kampiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7212798 (9837) Go-ahead
»

Geometrija zaliva (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
10310374 (7834) BigWhale
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223324 (15079) dzinks63
»

Kiberpipina šola Linuxa

Oddelek: Novice / Kiberpipa
222529 (2529) Sanel

Več podobnih tem