» »

Nedokončan faks

Nedokončan faks

damyan33 ::

V službi so se pojavile govorice o novi sistematizaciji. Zadeva časovno sumljivo sovpada s tem, da je direktor pred kratkim zaključil študij.

Kar nekaj nas je takih, ki študija še vedno nismo končali. Sam osebno niti nimam motivacije, da bi ga. V zadnjih 6 letih imam že toliko izkušenj, da odtehta vsaj dva faksa. Lahko nova sistematizacija vpliva na višino plač tistih, ki nimamo papirja? Saj če imamo pogodbo za NDČ, nam plač ne morejo znižati?

Mato989 ::

Verjetno vam lahko ponudijo nove pogodbe na podlagi sistematizacije in če zavrneš vprašanje kaj lahko nardijo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

cerial ::

Plačo teoretično lahko znižajo, tako da dajo nove pogodbe (anekse) v podpis. Seveda se lahko potem uprete in ne podpišete ipd. Vendar je to z vidika firme precej slaba stvar, na kratko sledi demotovacija potem pa odhodi... Seveda tudi odvisno od branže in dela, inženirji trenutno nimajo težav z iskanjem.

Sicer pa splošen nasvet, zaključi faks. Predvidevam, da si blizu konca, stisni tisto malo in imaš diplomo. Imaš veliko manj težav, sploh v večjih kolektivih, kjer je sistematizacija stroga. Si vedno neka izjema.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cerial ()

c3p0 ::

Najboljši inženirji kar jih poznam, večinoma nimajo končanega faksa. Firma po tako bedastih odločitvah, na koncu zna propasti.

kuall ::

Če firma ni sposobna ocenit učinkovitosti delavca (koliko dobička jim prinaša) se potem zateka k takim približkom, kot je to, ali ima fax. Vraževerje.

anketar ::

damyan33 je izjavil:

V službi so se pojavile govorice o novi sistematizaciji. Zadeva časovno sumljivo sovpada s tem, da je direktor pred kratkim zaključil študij.

Kar nekaj nas je takih, ki študija še vedno nismo končali. Sam osebno niti nimam motivacije, da bi ga. V zadnjih 6 letih imam že toliko izkušenj, da odtehta vsaj dva faksa. Lahko nova sistematizacija vpliva na višino plač tistih, ki nimamo papirja? Saj če imamo pogodbo za NDČ, nam plač ne morejo znižati?

čas, da začnet mal vohat na okol, konkurenca, tujina če si mlad

MadMicka ::

Načeloma se lahko plača zniža, če pride do nove sistemizacije in odpovedi pogodbe s ponudbo nove. Ampak, če imaš npr. sedaj napisano v pogodbi za VII. tarifni razred, ti mora le-ta ostati. Če ti ponudijo nižji tarifni razred, se lahko odločiš, vzameš odpravnino in greš na zavod ali pa nižjo plačo in sorazmerni del odpravnine. Problem je, ker v okviru istega tarifnega razreda je lahko več plačnih razredov in te potem porine v nižjega, pač slabost zakona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Badwolff ::

Sovraštvo do opravljenega faksa na slotechu je visoko, vprašal si na pravem mestu.

Privatna firma ali javna? Če 6 javna, me čudi da nimate vezano na izobrazbo. Če privat, Je direktor = lastnik? Pol boš pač sprejel pogoje ali odšel, razen če si res tako neobhoden in dober. Kar si večina mislit, v resnici pa... Ako su, bez tebe ne možemo, ako te nema, ne rebano te ni... Za večino se tako izkaže.

cvalsr ::

"""Najboljši inženirji kar jih poznam, večinoma nimajo končanega faksa."""

Hvala za razsvetlitev! Vse do zdaj sem mislil, da je inženir samo nekdo, ki ima končan faks in diplomo. "Nedokončani" pa so falirani študenti.
Ali obstajajo tudi doktorji (znanosti), ki nimajo doktorata??
🙄

Jure14 ::

cvalsr je izjavil:

Ali obstajajo tudi doktorji (znanosti), ki nimajo doktorata??

Seveda. Poln internet jih je.
Obvladajo pa predvsem bolezni in cepljenje.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

WhiteAngel ::

c3p0 je izjavil:

Najboljši inženirji kar jih poznam, večinoma nimajo končanega faksa. Firma po tako bedastih odločitvah, na koncu zna propasti.

"Inženirji", ki še faksa niso uspeli končati, so bolj švoh inženirji IMO. Brez zic ledra in dela bolj težko kaj dosežeš. In faks je v glavnem samo to.

TheBlueOne ::

damyan33 je izjavil:

Jaz se ne bi ukvarjal s taksnimi vprasanji preden bi vedel kaj konkretno se kuha. Morda pa bos po novi sistemizaciji zasluzil vec, vedeti ne mores.

FireSnake ::

cerial je izjavil:

Plačo teoretično lahko znižajo, tako da dajo nove pogodbe (anekse) v podpis. Seveda se lahko potem uprete in ne podpišete ipd. Vendar je to z vidika firme precej slaba stvar, na kratko sledi demotovacija potem pa odhodi... Seveda tudi odvisno od branže in dela, inženirji trenutno nimajo težav z iskanjem.

Sicer pa splošen nasvet, zaključi faks. Predvidevam, da si blizu konca, stisni tisto malo in imaš diplomo. Imaš veliko manj težav, sploh v večjih kolektivih, kjer je sistematizacija stroga. Si vedno neka izjema.

Zelo dober nasvet!
Tudi sam sem eno diplomo končal potem, ko sem bil že zaposlen. Ni bilo fino (so bili dnevi, ko sem do dveh ponoči pisal/programiral in drugi dan v službi megleno videl)! Ša danes se mi včasih sanja kako lovim skrajne roke.
Pa sem si (bedak!) vzel težko temo. Namesto, da bi vzel nekaj malo bolj preprostega.

Pa sem mislil, če imam izobrazbo 6.2 da je dovolj. Zdaj, ko imam 7, stopnjo so me pa povabili na en faks, da bom predaval.
Tako, da se na koncu izplača.

Tisto: "imam izkušenj za 5 diplom" .... ne, to ne drži. Če nimaš papirja lahko pride do težav - kot ima avtor otvoritvenega posta.

c3p0 je izjavil:

Jaz jih poznam ogromno.
Pa samo en (!) res dober ni imel faksa. Ostali pa vsi.
Kaj hočeš povedati?

To, da si neko delo začel in ga nisi dokončal že takoj nekaj pove.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

c3p0 je izjavil:

Potem jih pa ne poznaš veliko >:D. Je pa to recept za propad firme...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

TheBlueOne ::

Sistematizacija praviloma pride od nadrejenega dela podjetja. Sami sebe sigurno ne bi streljali v koleno, si mislim, da so podruznica. Ni to nic propad, morda samo motnja.

damyan33 ::

MadMicka je izjavil:

Načeloma se lahko plača zniža, če pride do nove sistemizacije in odpovedi pogodbe s ponudbo nove. Ampak, če imaš npr. sedaj napisano v pogodbi za VII. tarifni razred, ti mora le-ta ostati. Če ti ponudijo nižji tarifni razred, se lahko odločiš, vzameš odpravnino in greš na zavod ali pa nižjo plačo in sorazmerni del odpravnine. Problem je, ker v okviru istega tarifnega razreda je lahko več plačnih razredov in te potem porine v nižjega, pač slabost zakona.

Govori se, da bi se za manjkajočo izobrazbo odbijalo 10-25%, odvisno od tega, koliko časa si že pri firmi. To se mi nikakor ne zdi fer.

Bom poskusil zagroziti, da grem drugam. Morda se bo dalo kaj doseči. Ne bom pa pristal na zniževanje. Samo zaradi enega neumnega papirja.

Najdi si novo sluzbo, saj non stop iscejo...

fikus_ ::

Če ima firma urejeno sistematizacijo delovnih mest, imajo tudi predvideno izobrazbo z nekaj odstopanji +/- ter glede na to plača +/-.
Če se gredo reorganizacijo, ti lahko ponudijo novo pogodbo ali aneks in s tem spremembo plače. Če se ne strinjaš/ne podpišeš, šteje to kot odpoved s tvoje strani.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

damyan33 je izjavil:

MadMicka je izjavil:

Govori se, da bi se za manjkajočo izobrazbo odbijalo 10-25%, odvisno od tega, koliko časa si že pri firmi. To se mi nikakor ne zdi fer.

Bom poskusil zagroziti, da grem drugam. Morda se bo dalo kaj doseči. Ne bom pa pristal na zniževanje. Samo zaradi enega neumnega papirja.

No, na koncu se je izkazalo, da ta papir le ni tako "neumen", ane?

Še vedno lahko menjaš, saj imaš izkušenj za dve diplomi (tvoje besede).

WhiteAngel je izjavil:

"Inženirji", ki še faksa niso uspeli končati, so bolj švoh inženirji IMO. Brez zic ledra in dela bolj težko kaj dosežeš. In faks je v glavnem samo to.

Ne govorim o dropoutih v prvem semestru, ampak recimo 4 leta faksa končana (še stari univ. program, ne ta bolonjska šala), potem pa je v absolventu (in prej) že malo delal po firmah, odprle so se priložnosti in faks je padel na stranski tir. Potem pa pride družina, boljša služba in za tistih par preostalih izpitov in diplomsko kar ni časa, dokler vse skupaj ne propade. Pogost primer.

fikus_ je izjavil:

Če ima firma urejeno sistematizacijo delovnih mest, imajo tudi predvideno izobrazbo z nekaj odstopanji +/- ter glede na to plača +/-.
Če se gredo reorganizacijo, ti lahko ponudijo novo pogodbo ali aneks in s tem spremembo plače. Če se ne strinjaš/ne podpišeš, šteje to kot odpoved s tvoje strani.

Meni se zdi sistemizacije delovnih mest po izobrazbi in ne po izkušnjah, malo butasta.

Razen sevedav poklicih, kjer drugače ne gre. Ne moreš biti inženir, če nimaš faksa.

Ampak v računalništvu se pa da to naplesti, saj po moje 90% koderjev nima faksa...

c3p0 je izjavil:

[
Ne govorim o dropoutih v prvem semestru, ampak recimo 4 leta faksa končana (še stari univ. program, ne ta bolonjska šala), potem pa je v absolventu (in prej) že malo delal po firmah, odprle so se priložnosti in faks je padel na stranski tir. Potem pa pride družina, boljša služba in za tistih par preostalih izpitov in diplomsko kar ni časa, dokler vse skupaj ne propade. Pogost primer.

Jap, nas je to opozoril profesor na FRI že sredi 90tih...

Cel kup dobrega folka, z vsemi izpiti, celo raziskovalno delo, ki bi bilo lahko diploma, sam je niso nikoli napisali...

En moj frend je ravno zdaj diplomiral, ko sem mu že več kot 2 leti težil. Pa nonstop neki mali projektiči, poleg službe, ki pokurijo cel kup cajta za malo denarja, pa ne gre. In ni napisal diplome. No, zdaj jo je...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

endelin ::

damyan33 je izjavil:

MadMicka je izjavil:

Kaj se zdi tebi fer nima veze.:D itak imaš dve diplomi od dela tako da ne bo problem najti isto plačane službe kajne?

Inženir si seveda lahko v kar nekaj poklicih, vsaj v tituli in po plači, ne glede na izobrazbo.

V gradbeništvu pa npr. ne gre brez diplome. Pa medicina, pravo ipd., kjer je izobrazba (pravilno) bolj vpeta v sam poklic.

c3p0 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Izgovori!
Vse se da! Še v študentskih letih sem imel sošolca, ki je samo na vaje hodil, predavanja je izpustil.
Imel službo in otroka.
Vedno, ko je prišel, je imel vaje narejene.

Tudi sam sem diplomo za sedmo stopnjo (star UNI ne to bolonjsko šalo) naredil, ko sem bil že v službi (imel sem narejene vse izpite).

Pa sem prav tako bil "samo" diplomirani inženir (ker sem imel le VS diplomo) in ne univerzitetni diplomirani inženir.
Dokler nimaš papirja v rokah formalne izobrazbe nimaš. Pa čeprav imaš opravljene vse izpite.

Jure14 ::

fikus_ je izjavil:

Če se ne strinjaš/ne podpišeš, šteje to kot odpoved s tvoje strani.

Ne vem, če je ravno tako.
Zaposleni ima VELJAVNO pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.
Delodajalec mu lahko ponudi aneks k pogodbi, v katerem določi nižjo plačo.
Če zaposleni podpuše, ima pač nižjo plačo.
Lahko pa tudi NE podpiše aneksa. In ima staro plačo še naprej. In delodajalec nima kaj drugega narediti.

Lahko pa delodajalec hkrati da odpoved stare pogodbe in v podpi novo.
In če delavec oboje podpiše, ima pač naprej novo pogodbo, z novo plačo (nižjo).
Če pa ne podpiše nove pogodbe, mu ostane pač odpoved in odpovedni rok in odpravnina in možnost prijave na zavod.

Tisto, da se nepodpis ponujene pogodbe šteje kot odpoved delavca je bolj kot ne samo teoretična možnost. Ker če so v novi pogodbi slabši pogoji kot v stari (kar nižja plača prav gotovo je), potem NIČ ne obvezuje delavca, da bi moral podpisati takšno pogodbo (sicer pa izgubiti kakšno pravico - recimo odpravnino ali možnost prijave na zavod).

Invictus je izjavil:

Ampak v računalništvu se pa da to naplesti, saj po moje 90% koderjev nima faksa...

Vir za tole blodnjo?
jaz sem v fohu in so redki, ki diplome nimajo.
90% praviš? Čakam.

Invictus je izjavil:

Jap, nas je to opozoril profesor na FRI že sredi 90tih...

Cel kup dobrega folka, z vsemi izpiti, celo raziskovalno delo, ki bi bilo lahko diploma, sam je niso nikoli napisali...

Hmm, nas pa ni, ali pa nismo poslušali, je bil zvečer kak dober žur. :))

FireSnake je izjavil:

Pa sem prav tako bil "samo" diplomirani inženir (ker sem imel le VS diplomo) in ne univerzitetni diplomirani inženir.
Dokler nimaš papirja v rokah formalne izobrazbe nimaš. Pa čeprav imaš opravljene vse izpite.

Zakaj pa zdaj delaš za jurja neto?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

nejc_nejc ::

Končati, druge ni.
Pa čimprej, da spet sistema ne zamenjajo.

V parih letih, se lahko države menjajo, na pa firme....

Zgodovina sprememb…

c3p0 je izjavil:

Zakaj pa zdaj delaš za jurja neto?

Vir?

Ajpes.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos dejavnosti v Leku (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10819092 (2517) mancslo
»

Iskra Mehanizmi Brnik plače (strani: 1 2 )

7419155 (6132) McBoby
»

Plače v javni upravi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35566306 (48082) feryz
»

Zakonitost pogodbe o zaposlitvi

225100 (4042) imagodei

Več podobnih tem