» »

Avto v garanciji

Avto v garanciji

lenovo2 ::

Ker prvič kupujem nov avto, me zanima, ali lahko potrošni material (žarnice, metlice...) in tekočine (hladilna, vitrex itd.), če je potrebno v času garancije sam menjam/dolivam?

aky ::

- Žarnice se pri nekaterih novejših avtih več ne dajo enostavno zamenjati. Pri LED se recimo menja kar celotni žaromet. Drugače pa lahko. V času garancije bi vsekakor pregorelo žarnico dal na garancijsko popravilo, saj to ne crkuje kar tako.
- Hladilne tekočine ne sme zmanjkovat. Če jo, je to vsekakor za servis, da odkrijejo zakaj.
- Brisalce, vitrex seveda lahko sam zamenjaš/doliješ
- Menda tudi sam tankaš lahko. :D

A.

bobby ::

Katerkoli avto kupujes, najdi na netu user manual od proizvajalca, ne oskubleno alovensko opcijo, pa bos tam notri nasel ves info
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Utk ::

Ne lahko, ampak moraš.

Tidule ::

Če je tvoje vprašanje ali to, da sam doliješ tekočino za pranje stekel ali menjaš metlice za brislace, karkorkoli vpliva na veljavnost garancije, potem je odogvor ne, ne vpliva. Tisto, kar je predvidel proizvajalec lahko sam menjaš brez, da bi vplivalo na garancijo.

Je pa za garancijo pomembno, da se izvajajo redni servisi skladno s navodilom proizvajalca. Ni pa treba, da te servise opravlja uradni pooblaščen servis, ampka to lahko pravljajo tudi drugi servisi, ki dokazujejo, da delajo skladno s standardi določenih znamk in uporabljajo originalom enakovredne nadomestne dele. To je bilo sprejeto na nivoju EU kakih 10 let nazaj.

Likalnik ::

včasih ni bilo tako...se spomnim smo imeli polota....in je bil en servis vmes narejen pri drugem serviserju in ne tam kjer je bil avto kupljen(AC Kondor)....še vedno pa je imel ta serviser vse skladne standardne....ko je prišlo do tovarniške napake...so šli gledat, če so bili vsi servisi narejeni pri njih...ker eden ni bil...je bilo potrebno najprej plačati za ta servis (katerega niso oni naredili) in šele potem so pod garancijo popravili tudi avto.

Tidule ::

Ja, zaradi tega je na nivoju EU to urejeno leta 2010 https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Le...
Je pa treba pazit, ker to velja samo v času redne garancije. V kolikor ponujajo različna dodatna jamstva, pa lahko še vedno pogojujejo veljavnost s tem kje se opravlja servise v času veljavnosti teh jamstev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

lenovo2 ::

Hvala za vse odgovore. Kako je z menjavo gum na letne/zimske/celoletne? Lahko sam dajem katerekoli gume, ki so ustrezne glede na homologacijo?

WhiteAngel ::

lenovo2 je izjavil:

Hvala za vse odgovore. Kako je z menjavo gum na letne/zimske/celoletne? Lahko sam dajem katerekoli gume, ki so ustrezne glede na homologacijo?


Ne, z letnimi se moraš voziti pozimi, saj so te najboljše za tvoj avto in boš izgubil garancijo, če jih boš menjal.

Kripto mesi ::

Ja logično da lahko, saj pa je tvoj avto. 8-O Pa baje si lahko tudi prilagodiš vzvratno ogledalo in sedež... Folk je res butast dandanes.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik Lenovo - garancija

Oddelek: Pomoč in nasveti
101761 (1603) Good Guy
»

Rootanje in flešanje CFW ne izničita garancije ?

Oddelek: Mobilne tehnologije
134046 (3691) Bananovec
»

Dan proste programske opreme v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
146710 (5049) hook
»

Ukinitev obvezne garancije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14320658 (15649) St235
»

Enotno označevanje prometnih nesreč s smrtnim izidom

Oddelek: Problemi človeštva
323290 (2562) šernk

Več podobnih tem