» »

Operacija oči

Operacija oči

1
2
3

Eliaz ::

Da se še kdo ne opeče prek Doktor1A oziroma Doktor 1a oziroma https://www.doktor1a.com/zobozdravstvo-... prek https://knezovic.com.hr/sl/

V opozorilo drugim, naj pojasnim nateg. Disclaimer: Operacija je vseeno ok, le zavajujoča, enako dobite v Sloveniji za polovico cene, in sicer:

Naj pojasnim postopek, kako te zvabijo v navaden PRK s tem, da ga ne definirajo kot PRK:

Doktor 1A te kontaktira in ti ponudi premium ,,no cut" PALLIKARIS metodo.

Rečejo da je "No cut"

2. Na website od knezoviča:https://knezovic.com.hr/en/about-us/edu...Laser removal of the diopter- dr. Knezovic implemented the no-cut method by prof. Pallikaris in Croatia. This method has many advantages over LASIK method, because it doesn't weak the retail tissue, it does not cause any damage on lacrimal film, it doesn't cause ,,aberrations of high order ", respectively, the ,,eqotic" dioptry. Unlike the PRK method, during the surgery, alcohol is not used and it has lower likeness to cause haze. After the operation, you cannot see that the surgery has been done, because the eye looks untouched.

Edino, kjer je omenjeno no cut piše "unlike the PRK metod" oz "za razliko od PRK metode" iz česar jasno sklepaš da to NI PRK.

3. Cene

Takšen PRK je v Sloveniji po očesu od 540 EUR naprej.

4. Glede na to, da povsod Doktor 1A kjer pogooglaš obljubla 30-50% popust misliš, da ti res ponudijo nekaj premium, ubistvu ti izvedejo navaden PRK za 1890 EUR

Da ne govorim, da so mi na kliniki Knezovič rekli, da je cena za obe oceči 3780 EUR ampak da imam prek doktor 1A 50% popust. Izgleda še sami ne vejo, da imajo ceno 1420 EUR po očetu na svojem website - to je normalno, saj je ta cenik kar tako malo, kar je normalno, glede na to, da izvajajo PRK za ceno LASIKA imajo takšne marže, da pomoje sploh ne poznajo svojega cenika, ker se jim itak smeji, ko kasirajo ko norci.

Dejansko pa ima knezovič na svojem ceniku PALLIKARIS metodo za 1400 po očetu in je 1900 (sploh ne poznajo svojega cenika)

4. Kako vem, da so mi izvedli PRK in ne lasik ? Ker so mi po operaciji vsadili začasno lečo za 4 dni:

AFTER PRK A special bandage that's similar to a contact lens is put on top of the cornea to help the tissues beneath heal.

Medtem ko te leče po operaciji LASIK ni.





Povzetek: Zvabijo te, da na hrvaškem opraviš navaden PRK metodo pod pretvezo, da gre za boljšo operacijo. Cena je 1890 EUR. PRK je v Sloveniji od 540 EUR po očesu, se pravi 1100 EUR, premium metode pa so v Sloveniji 2000 EUR+. Torej plačaš dejansko 50% VEČ prek doktor 1A za navadno PRK metodo, ki jo samo lepše poimenujejo :)

Ko sem jih postavil pred to dejstvo, so rekli, da gre za izboljšal PRK brez kemikalij. Kaj pomeni brez kemikalij sem vprašal na kliniki. To pomeni, da brez alkohola. Nato sem poiskal študije:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...



Conclusion: Alcohol-assisted and mechanical epithelium removal are comparable in terms of efficacy and side effects. The method of epithelial debridement in PRK may be left to the surgeon's choice.

Da se ne bo še kdo opekel in preplačal navadnega PRK prek DOktor 1A kot sem ga jaz.



Sicer je operacija kul, da ne bo pomote in storitev ni na čisto nič slabšem nivoju kot v Sloveniji. Ampak isto dobite v Sloveniji za 30% ceneje. Doktor 1A pa obljublja 30% popust in ne 30% podražitev. Skratka, zavajanje. Kot da bi šel na https://kuponko.si/ in nakoncu ugotovil, da je vse v bistvu 30% dražje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Eliaz ()

Gospod ::

Operacija oči menjava leče
Kateri izvajalec v SLOVENIJI je najboljši za operacijo oči menjavo leč, ki ti trajno odpravi dioptrijo za osebe nad 50 let
Lp.

PacificBlue ::

Najboljse specialiste imajo v UKC Maribor, ocesna klinika.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

smarkic ::

Sveža pozitivna izkušnja z menjavo leč v centru Vid. Dioptrija cca -10, astigmatizem, starostna daljnovidnost. Precej natančno smo se pogovorili glede pričakovanj in prioritet ter kompromisov pri izboru primernih leč. Operacije potekajo rutinsko, težav ni bilo. Se pa še privajam na "nov" vid.

Info in cene tukaj. Z drugimi izvajalci žal ne morem primerjati.

angus35 ::

Bil na pregledu. Lasik odpade - sem malenkost pod mejo debeline roženice za ta postopek. Sedaj Relex Smile ali transPRK. TransPRK me malo mika ker je no touch in je še manj možnosti komplikacij. Je kdo že bil na transPRK. Je okrevanje kaj krajše kot pri navadnem PRK-ju ?

Lonsarg ::

TransPRK še vedno v celoti lasersko odstrani zgornjo plast (pač to PRK pomeni) in se ti more nazaj zarast, tak da glede ogrevanja ista zadeva. Relex Smile naredi zgolj luknjico, to je velikostni razred manj invazivno. Tak da meni se odločitev zdi jasna v kolikor si kandidat za smile.

Mimogrede sem se ravno prijavil na Češko za Relex Smile (650€ na oko oziroma 800€ če hočeš doživljensko garancijo, no vsaj taka je spletna cena, čakam odgovor). Sporočim ko oziroma če bom izpeljal zadevo.

angus35 ::

Ja pa verjetno z laserjem manj invazivno, kot ce ti zdravnik rocno to dela.
Drugače se nagibam sam tudi na Relex Smile, malo me je le premamil ta laserski prk, pri katerim ti ne tika ocesa. Kaj pa pomeni doživljenska garancija pri operaciji. Ti popravijo, če se nazaj poslabsa ? Sam Relex Smile mislim da se lahko samo enkrat dela.
Sporoči odgovor z Češke, čeprav se mi ne gre v tujino delat te reči.

Lonsarg ::

Pri Relex Smile edino kar naredi na koncu zdravnik je, da z pinceto ven pobere odrezan del, to je pa res minimalna zadeva. Skratka invazivnost je manjša, manj šans za stranske učinke, okrevanje konkretno hitrejše (v bistvu lahko delaš načeloma praktično vse takoj, ni potrebe po bolniški niti en dan, pri PRK pa rabiš menda 2 tedna bolniške in protibolečinskih tablet).

Doživljenska pa kolikor sem bral pogoje samo pomeni da je naslednji poseg brezplačen če se ti kdaj dioptrija vrne. Saj načeloma ne vem če bi to sploh vzel, ma ker je zgolj malo doplačilo najbrž bom (očitno se jih malo vrne).

Ja Relex Smile se res samo enkrat dela, razlog je da je minimalna dioptrija za operacijo -2.5, manjših ne delajo. Tako da če rabiš kdaj ponovno moraš potem na kaj drugega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

angus35 ::

Kaj pa smart surface. Naj bi bil prijaznejši prk, pa se malo piše o njem.

</head> ::

Zdravo.

Namenjen sem na operacijo oči po PRK metodi, pa imam eno vprašanje glede gledanja na blizu.

Torej - 20 let nosim očala za kratkovidnost. Dioptrije približno -2,5 in okrog -2 cilindra. Bil na pregledu in pravijo da sem primeren za operacijo.

Zdaj pa vprašanje. Jaz s svojimi očali (za kratkovidnost) vidim na blizu čist super. Če dam pa očala dol, pa na blizu ne vidim več dobro. Že to me mal bega, ker moja očala načeloma ne popravljajo vida na blizu.
In me zanima, po tem ko zaključijo PRK operacijo - kako bo z mojim vidom na blizu?
- enako kot zdaj z očali
- enako kot zdaj brez očal
- slabše kot zdaj brez očal

Ima kdo kako praktično izkušnjo glede tega?
Zavedam se, da bom sčasoma dobil starostno daljnovidnost in bom potreboval očala za branje časopisa. Ampak a jih bom rabil takoj? Če to morda posledica tega, da nisem navajen gledati brez očal?

DamijanD ::

cilinder imaš ne glede na katero razdaljo gledaš, tako da tudi očala za "na daleč" popravljajo sliko na blizu.

Lonsarg ::

Operacija bo naredila iz očesa približno to kar naredijo trenutno očala. Torej po operaciji naj bi videl, tako na blizu kot na daleč, enako kot sedaj z očali.

Avenger ::

Eee... kako to misliš, da tvoja očala ne popravljajo vida na blizu??? Očala naredijo korekcijo popačene slike, ki jo naredi tvoja očesna leča. Stranski učinek je pa, da je minimalna fokusna razdalja potem nekoliko daljša, to je vse. Glede na majhno dioptrijo zagotovo ne boš rabil bralnih očal takoj, ko se bo starostno začelo spreminjat... Operacijo bi ti pa odsvetoval. Jaz se zavedam možnosti operacije že 20 let, v tem času so stvari kar precej izboljšali in je več opcij, cena sploh ni bila faktor pri odločitvi proti. Zavedat se moraš par stvari:
-ni nobene garancije, da ne bo stranskih učinkov, npr. solzenja, nočne slepote, suhih oči, itd.
-ni nobene garancije, da bo potem dioptrija 0
-operacija je ireverzibilna (če fašeš stranski učinek, to večinoma ostane), jo lahko sicer izvedeš večkrat, ampak so minusi

V veliki večini primerov je vse ok, folk zadovoljen itd. ampak kaj če boš ravno ti tisti, ki boš fasal? Predstavljal sem si, da komot lahko falijo dioptrijo, ali pa oko pridela novo dioptrijo in bom imel potem med -0,25 in -0,5 samo na enem očesu, ali +/-0,15 na obeh kar bi bilo fakin annoying. Kaj, naj nosim zdaj očala zaradi tega??? Ali eno lečo?? Zakaj sem šel potem na operacijo? Pri očalih/lečah imam korigirano točno na 0, sicer imam -3,5 na obeh, na enem še malenkost cilindra.

In sem sklenil, da je operacija primerna samo za ljudi, ki imajo tko, resne težave z očesi, debele leče, hude cilindre, mogoče kakšna drugačna popačenja slike itd. tako da so očala težka. Skratka raje nosim očala/leče. Poleg tega sem poslušal na youtubu nekoga, ki uči kako trenirat oči, da se znebiš dioptrije in ne, ni quack science in tip nič ne prodaja. Če se greš operacije, se mišice očesa še bolj polenijo... oziroma se kasneje zrklo še bolj deformira in od tu nazaj pač ne moreš.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

sicknutrija ::

bambam20 je izjavil:

Kvinta je izjavil:

Vid si lahko izboljšaš z preprostimi vajami je moja teta stara 75 let spravla iz -1,35 na nulo.


Če imaš asitgmatizem, ti nobena vaja ne bo pomagala.


Jaz imam astigmatizem. Povečuje se vsako leto. 1 leto nazaj sem nehal nosit očala. Govora astigmatizmu Leva -3.75 desna -2.25. Pričel z "vajami" in z izobraževanjem na tem področju.

Evo ga, grem na pregled po 1 letu pazi brez očal. Sestra me napizdi, da z vajami nebom rešu astigmatizma in da morem nosit očala...pa reče no dej da vidim zdej če vidiš to tabelo EYE chart in glej ga zlomka ji vse povem razen tiste zadnje sem ugibal in sem ji to tudi reku. Presenečena. NAto grem gledat v tiste aparate in mi reče da naj grem k doktorci. Pridem notri ji povem isti odgovor da z vajami nebom rešu nič in da nima smisla in bla bla.

PA sm ji reku, da zdej testiral 1 leto in da v službi vidim majhne številke, vidim tablice pač opažam izoljšavo in da sem prišel na pregled da vidim če je smiselno kar delam. Je rekla da to se bo vse poslabšalo ko bom nehav vaje delat...

PRidem ven vprašam sestro koliko imam astigmatizem in mi reče -6 (preko stroja) jaz kako imam -6 če sem vidu skoraj vse na EYE chart...vsa razburjena da neve in da bomo spremljali.

Naročil sem se za očala čez 2 tedna imam preled kjer bom ugotovil dejansko stanje.

Drugi dan grem v clarus in rečem da bi rad naredil pregled, ga naredimo EYE chart vidim, nato mi da očala gor in dodaja celindre. Rečem ji da se ustavi da vidim kristalno in ugotovim da imam sedaj.

-2.75 levo in -2 desno, sicer čakam na ta drugi pregled da gremo bolj podrobno skozi. Dogajajo se mi fleši, da na momente vidim kristalno jasno, v službi 2 ekrana majhne številke uspem videt, kakšen krat vidim vse kakšen krat odvisno od utrujenosti slabše. Aja stroj v Clarusu je pokazal astigmatizem -5.

Sicer za rezultat je potrebna disciplina in vztrajnost. Iskreno je lažje nataknit očala.

No jaz sem zdej en "testni zajček" in bom vidu kaj bo skozi čas.

Če koga še kaj zanima kar vprašajte. Sicer govorim le za moj primer in nisem noben doktor v tej stroki. Verjamem da operacije pomagajo rešijo zadeve itd. Kolega je operiral astigmatizem pa so mu rekli da more vaje delat da ohrani dober vid meni pa so rekli da vaj naj ne delam. NE razumem ampak ok.

Čas bo pokazal.

Zgodovina sprememb…

</head> ::

Hvala za feedback. Sem potem zvečer ob pivu prišel do zaključka, da mene na blizu heca cilinder, katerega bo operacija zmanjšala/odstranila.

Vam povem, kako bo v praksi, čez en mesec.

Lonsarg ::

Avenger je izjavil:

In sem sklenil, da je operacija primerna samo za ljudi, ki imajo tko, resne težave z očesi, debele leče, hude cilindre, mogoče kakšna drugačna popačenja slike itd. tako da so očala težka. Skratka raje nosim očala/leče.
Jaz bi sam pripomnil da dolgotrajno nosenje lec definitivno predstavlja vecje tveganje za oci kot ena operacija. Tak da iz stalisca tveganja se vsem ki redno nosijo lece splaca na operacijo. Ce imas vecino ocala, pa ti niso moteca (meni so noro moteca, ze med vozjo v avtu me moti okvir, kaj sele vse ostalo), potem ajde je situacija drugacna.

Sicer pa kolega ki je fasal stranski ucinek suhih oci pravi da se mu vseeno zdi vredno, z lecami je tudi imel probleme in moral zvecer dol dajat ker so mu ratale prevec suhe itd, tak da je ta stranski ucinek precej manj moteca zadeva kot je bila motnja prej zaradi lec.

Je pa pri stranskih ucinkih priblizno takole od najmanj do najvec: Relex Smile -> PRK -> Lasek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Gagatronix ::

Razen ce imas lece, ki so namenjene temu, da jih nosis dolgotrajno, si samo skodis s tem, da jih zvecer ne dajes ven. Rozenica nima prekrvavitve in kisik dobiva skozi svojo povrsino, ki jo z lecami prekrijes.

Lonsarg ::

Lece prepuscajo okoli 50% kisika cez. Zdaj pa odvisno od oci do oci ali je to dovolj, meni je vcasih blo, zdaj po 10 let nosenja pa ne vec in ja, je treba cim manj nosit.

Ampak ne glede na to, ze ce nosis lece samo polovico casa je to gotovo vecje tveganje za oci kot pa operacija. Tak da ce nisi res 90% na ocalih je odlocitev za operacijo no brainer (jasno ce ustrezas vsem pogojem).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Gagatronix ::

Popolnoma odvisno od tipa lec, nekatere prepuscajo 50%, nekatere vec. Vsekakor pa dolgotrajno nosenje lec ni zdravo za rozenico.

JA23 ::

@Avenger in @Sicnutrija
A lahko povesta, katere vaje izvajta? Jaz bi tudi probal, pa je tega na netu ogromno in bi raje preizkušeno metodo.

Vnaprej hvala

Avenger ::

Ful mi je žal, da ne najdem več videa, ki me je sicer prepričal ampak nisem vztrajal več kot 3 dni, ja, šit, lenoba pa lajf pa to in potem sem pozabil na vse skup, do te teme... zdaj me spet ima, da bi se tega lotil.

Princip je dokaj preprost, torej pogoj pri tej metodi je, da gre za kratkovidnost, torej na blizu vidiš dobro... Snameš očala, vzameš knjigo in jo oddaljuješ do točke, ko še normalno vidiš (na tisto oko, ki slabše vidi) in jo potem pomakneš še malo stran, ter na tej razdalji bereš. Razdaljo potem postopno povečuješ, treniraš pa dnevno. Fak, moram poiskat tist video, ker ma res dobro opisano. Ni nekih trikov, da bi se, ne vem, tapkal nekje po lopatici in potem čudežno izgubil dioptrijo... kolikor razumem, gre za čisto fizičen in fizikalen trening očesne mišice, tako da je potrebno vložit nekaj časa in veliko truda ter konsistentnosti.

Če/ko najdem sporočim.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

krneki ::

Ko gledaš oddaljene predmete se očesna mišica, ki skrbi za krivino leče, sprosti, ko pa gledaš bližnje predmete pa se napne ter ukrivi lečo. Zato te vaje nimajo smisla za odpravo kratkovidnosti, ki je itak posledica nepravilne oblike zrkla (predolgo).

Avenger ::

Motiš se. Če pri kratkovidnosti gledaš na robu tistega, kar še lahko fokusiraš, je kot bi gledal na daleč - ker je to za tebe "infinity", ampak infinity je pač pri npr. 25cm. Če je od 25cm naprej vse megleno, ali ni popolnoma vseeno ali gledaš na 30cm ali 30km? Edina razlika je paralaksa.

Če po trenutnem defaultu 25cm še vidiš ostro, premakneš nazaj za pol cm - oko se bo potrudilo sfokusirat in bo ratalo, ampak bo trajalo mogoče par sekund in boš čutil rahel napor.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

dfgdfg ::

Sam sem mel podobne cifre. Nekje -5 dioptrije in cilinder. Šel na lasek PRK. Če ne bi blo komplikacij, bi blo to idealna rešitev.

Blo je pa tko, da se mi na eno oko cilinder ni popolnoma odpravil. Recimo sem gledal luno, pa sm dve videl. Full je blo smotano brat droben tekst, ker si vidu recimo podvojene vrstice. Tako, da sem moral čez eno leto še enkat na operacijo. Najbolj mučno je blo, po prvi operaciji čakat, da se vid ustali,...in se potem nikol ni. Folk najeda, ohoho, zdej mas pa laserski vid, ti pa vidis za en kuhec. Pa poj hodit na dodatne preglede. Pa še enkat 14dni bolniške, še enkat operacija.

Drugač pa to kr vi delate gor poznam. S tem sem se sam igral po operaciji. Dolg cajta gledaš eno piko, (ki je seveda dvojna), in ti potem vse skup pade in misliš, da vidiš ok. To možgani nardijo in nima z očesom nobene zveze. Astigmatizem je fizična lastnost očesa in ne more kr izginit.

Klara3 ::

Pozdravljeni!

Ker sem imela ogromne tezave z nosenjem kontaktnih lec, sem se odlocila za odpravo dioptrije. Na obeh sem imela -2,50. Bila sem primerna za metodo Relex Smile. Vse super. Mogoce, nevem tocno kolko casa po operaciji ampak v 3 letih (konec septembra 2020) sem bila na tej operaciji, se mi je 2-3 v ocesu pojavilo kot meko meglenje. Se je tudi potem po par minutah umirilo. Prav tako imam zdaj neke pajkaste mrezice, kar me vedno bolj moti. Zdaj pa tudi opazam, da se mi vid slabsa.. in kot da bi imela tezave, da se mi vid takoj ne izostri ko od blizu pogled dalec stran. Moram kontaktirat zdravnika, kjer sem bila samo je pregled 80 eur plus. Zato prvo vprasam tu, ce ima kdo kaksne izkusnje. Res sem si zelela zavedno odstranit dioptrijo in res nocem it nazaj na lece (zadnje mesece pred odpravo dioptrije sem imela skoz vnete oci).

IgorCardanof ::

Najbrž bo potrebno kar k zdravniku veš. Bi res za svoj vid šparala pri 80e?

Sicer pa, imaš oči primerno vlažne? Uporabljaš kake kapljice? Pri meni vem, da če imam suhe oči, da slabše vidim. Pred operacijo sicer s solzenjem nikoli nisem imel problemov, sedaj po operaciji pa se občasno zgodi, da so suhe. Kapljice v oči pa primerna vlažnost v stanovanju, pa je ok.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

kuall ::

Klara3 je izjavil:

Pozdravljeni!

Ker sem imela ogromne tezave z nosenjem kontaktnih lec, sem se odlocila za odpravo dioptrije. Na obeh sem imela -2,50. Bila sem primerna za metodo Relex Smile. Vse super. Mogoce, nevem tocno kolko casa po operaciji ampak v 3 letih (konec septembra 2020) sem bila na tej operaciji, se mi je 2-3 v ocesu pojavilo kot meko meglenje. Se je tudi potem po par minutah umirilo. Prav tako imam zdaj neke pajkaste mrezice, kar me vedno bolj moti. Zdaj pa tudi opazam, da se mi vid slabsa.. in kot da bi imela tezave, da se mi vid takoj ne izostri ko od blizu pogled dalec stran. Moram kontaktirat zdravnika, kjer sem bila samo je pregled 80 eur plus. Zato prvo vprasam tu, ce ima kdo kaksne izkusnje. Res sem si zelela zavedno odstranit dioptrijo in res nocem it nazaj na lece (zadnje mesece pred odpravo dioptrije sem imela skoz vnete oci).


imaš suhe oči, ki so vzrok za to, da si imela vnetja, ko si nosila leče. ljudje s suhimi očmi niso primerni za nošenje leč, je za njih to nevarno početje in okulisti, ki pustijo takim nosit leče so nesposobni. suhe oči so tudi vzrok za pajkaste mrežice (črvi, steklovine), ker so te posledice vnetij.
meglenje pa bi znalo biti bliskanje, kazanje na odstopanje steklovine, posledica česar so tudi tisti črvi. pregled ozadja očesa in bo okulist povedal točno.

po moje ljudje s suhimi očmi tudi niso ok kandidati za operacijo, ker operacija naredi še bolj suhe oči. jbg, daš 500€ za kvalitetna očala iz titana (priporočam vsakemu, tudi če si na minimalcu, ker se ne zlomijo, ne skrivijo, so upogljiva in so lahka) pa guraš z njimi naprej, no ti ne moreš več ampak tako govorim na splošno za koga drugega nasvet.

Lonsarg ::

Je sicer res da Relex Smile je naceloma edina ki je primerna tudi za tiste s suhimi ocmi (ampak najbrz tudi ne za take z ekstremno suhimi..).

Pa ce se ti je pojavlo po treh letih gres lepo k zdravniku po napotnico, ker je to potem splosen problem za poljubnega oftamologa, sploh glede na tvojo zgodovino.

IgorCardanof ::

Edino, da na napotnico se bos najbrz kr nacakal.

Bi se kar Bepanthol ali pa Thealoz Duo kapljice v lekarno, pa zacel to resno jemat, da vidis kako je, dokler ne prides ma vrsto pri zdravnikh.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

Klara3 - zakaj vztrajanje na lečah kljub težavam, zakaj ne navadnih očal?

Klara3 ::

DamijanD je izjavil:

Klara3 - zakaj vztrajanje na lečah kljub težavam, zakaj ne navadnih očal?



Zato, ker ne morem imeti dolgo ocal na sebi..

Lonsarg je izjavil:

Je sicer res da Relex Smile je naceloma edina ki je primerna tudi za tiste s suhimi ocmi (ampak najbrz tudi ne za take z ekstremno suhimi..).

Pa ce se ti je pojavlo po treh letih gres lepo k zdravniku po napotnico, ker je to potem splosen problem za poljubnega oftamologa, sploh glede na tvojo zgodovino.



Jaz naceloma suhih oci pred operacijo nisem imela.. tu pa tam ob nosenju lec.

Ni druge. Naj poudarim, da sem te tezave z suhimi ocmi in pajkastimi mrezami veckrat omenila na pregledih, ki sem jih imela po operaciji (1 leto sledenja je blo). Receno je vedno bilo samo kapljice in pa ce me bo bodo te pikice fejst motile, da se da odstranit..

IgorCardanof je izjavil:

Najbrž bo potrebno kar k zdravniku veš. Bi res za svoj vid šparala pri 80e?

Sicer pa, imaš oči primerno vlažne? Uporabljaš kake kapljice? Pri meni vem, da če imam suhe oči, da slabše vidim. Pred operacijo sicer s solzenjem nikoli nisem imel problemov, sedaj po operaciji pa se občasno zgodi, da so suhe. Kapljice v oči pa primerna vlažnost v stanovanju, pa je ok.


Uporabljam kapljice (katere so mi predpisali po operaciji) veckrat na dan.

Najbolj me zanima, ce je kdo tu oz ce je kdo bil na relex laserski odstranitvi dioptrije in njegove izkusnje. Meni je bilo receno, da se vid po tej metodi ne poslabsa, mogoce v starosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Klara3 ()

Lonsarg ::

Jaz sem bil tudi na relex, ene dva meseca po operaciji sem si dajal kapljice nato pa ne več. Sem bil sicer "na meji" glede suhih oči, so me prvič zavrnili in nato ena terapija z kapljicami in nato šele operacija čez par tednov ko je drugi test suhosti pokazal ok ( torej nisem bil najboljši kandidat sploh in to so mi vse lepo in fer povedali v Gemini na Češkem ).

Glede vrnitve dioptrije, vse laserske, ne glede na tehniko, odpravijo zgolj trenutno stanje, ne bodo pa odpravile nadaljnega slabšanja dioptrije, ki se pač lahko zgodi ali pa se ne (in se tudi lahko zgodi ali pa ne že brez operacije). Meni se je načeloma dvigovala dioptrija 10 let po 0.1 na leto, zadnje dve leti pred operacijo sicer kao ne več, ampak vprašanje kolk lahko tem meritvam zaupaš ko se gre za ranga 0.1. Ampak sem se vseeno odločil, ker če se mi recimo po 15 letih zraste nazaj 1.0 bom več kot zadovoljen (ker kot prvo to pomeni 10-15 let čisto brez, ter dioptrijo 1 je veliko lažje handlat kot dioptrijo 4 in imaš potem morda samo v avtu itd).

Glede suhosti oči pa kjub temu da je obstajalo tveganje, slabše kot z lečam itak ni moglo bit, ker z lečam sem imel res hude probleme z suhostjo zadnja leta, še teden po operaciji sem imel manj suhe oči kot sem jih imel z lečami pred operacijo. Več mesecev po operaciji je suhost oči zvečer nekje na nivoju kot da bi očala nosil, torej ni vidnega dolgoročnega efekta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Gagatronix ::

> Zato, ker ne morem imeti dolgo ocal na sebi..

Zakaj, ti falijo usesa pa ti ocala dol padajo ?

gansta ::

Cene še kar nočejo pasti, čeprav so sedaj vse te metode stare 5+ let

IgorCardanof ::

Sej je ze res poceni to? Na 0 pa res nikoli ne bo padlo.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

gansta ::

Ja ni poceni ce te pride Smile skoraj 4.000€...

IgorCardanof ::

I guess bo treba pogledat stran od drage Morele v sloveniji. Sam sem lasersko operacijo dobil med korono v svetlosti za 1500e. So imeli akcijo 1 plus 1 gratis :D
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

gansta ::

IgorCardanof je izjavil:

I guess bo treba pogledat stran od drage Morele v sloveniji. Sam sem lasersko operacijo dobil med korono v svetlosti za 1500e. So imeli akcijo 1 plus 1 gratis :D


Od kdaj pa ima to Morela, sem mislil da ima samo Vidim to metodo in nato Česka ..?

Gledam namrec ze zadnji 5x let omenjeno pa so cene vedno tam 1800€/oko+ vsi pregledi itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gansta ()

gansta ::

PS: Vidima da ima od letosnjega leta feb23... vcasih je bilo receno da Zeiss dovoli zgolj enega v regiji, ocitno so sprmenili. Morda kupijo še hrvati in bo cena padla, ker 1800-2000€/oko za tehnologijo iz leta 2008 se mi zdi predrago.

V-i-p ::

gansta: seveda so take cene, ker vedo, da za oči nič ni predrago :]. Sam sem imel "srečo" in bil operiran na napotnico.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

gansta ::

V-i-p je izjavil:

gansta: seveda so take cene, ker vedo, da za oči nič ni predrago :]. Sam sem imel "srečo" in bil operiran na napotnico.


Saj imajo prav, ni denarja za "vid", ampak vseeno se pa zamislis, ko ti najprej prodaja vse druge metode, ker "smile" senima, nato ko dobi opremo prodaja le to kot najboljso...spet drugic kaksne akcije 1+1 itd.

Na napotnico so samo hudi primeri?

BorutO ::

scipascapa je izjavil:

Verjetno je starost faktor, ampak cena vidim, da kar drži na oko...okoli 2000€...malo preveč, ko si na minimalcu.

Take stvari ne smejo biti finančna ovira. Če je v igri zdravje, predvsem pa vid ali sluh, si je treba tudi kredit vzeti, pa ga odplačuješ magari 8 let, če se da.

gansta ::

BorutO je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Verjetno je starost faktor, ampak cena vidim, da kar drži na oko...okoli 2000€...malo preveč, ko si na minimalcu.

Take stvari ne smejo biti finančna ovira. Če je v igri zdravje, predvsem pa vid ali sluh, si je treba tudi kredit vzeti, pa ga odplačuješ magari 8 let, če se da.


Traparija na kvadrat. Kaj ima tukaj kakovost opravljen storitve, če ti v določenih obdobjih ponujajo enako stroitev za npr. pol cene ali 1/3 manj, spet drugič "polno" ceno?

To samo pomeni, da si bil pač na suho nategnjen in da si storitev preplačal, zdravje tukaj ne igra vloge v pomenu kot ga želiš predstaviti.

V-i-p ::

Tu se strinjam z gansto, namreč, tehnologije, ki se uporabljajo niso od včeraj, cene so pa fino zasoljene. Pri meni recimo je bilo res hudo (odstop mrežnice + siva mrena) ob 22h sprejem na očesni, ob 8h zjutraj že v operacijski. Sem samo zapančkal in se zbudil dve uri kasneje. To je res bil poseg, najprej predoperacijska, potem v operacijsko, skoz po cca. 5,6,7 ljudi okol mene, dočim potem kasneje operacija in menjava znotrajočesne leče je trajala pa slabe pol ure, še kavo bi lahko zraven pil, če bi mi jo ponudli. Nič kaj takega, stane pa orng. Bil sem prvi zjutraj, prisegel bi lahko skoraj, če ni kirurginja vmes zazehala :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Anamarie ::

Lonsarg je izjavil:

Jaz sem bil tudi na relex, ene dva meseca po operaciji sem si dajal kapljice nato pa ne več. Sem bil sicer "na meji" glede suhih oči, so me prvič zavrnili in nato ena terapija z kapljicami in nato šele operacija čez par tednov ko je drugi test suhosti pokazal ok ( torej nisem bil najboljši kandidat sploh in to so mi vse lepo in fer povedali v Gemini na Češkem ).

Glede vrnitve dioptrije, vse laserske, ne glede na tehniko, odpravijo zgolj trenutno stanje, ne bodo pa odpravile nadaljnega slabšanja dioptrije, ki se pač lahko zgodi ali pa se ne (in se tudi lahko zgodi ali pa ne že brez operacije). Meni se je načeloma dvigovala dioptrija 10 let po 0.1 na leto, zadnje dve leti pred operacijo sicer kao ne več, ampak vprašanje kolk lahko tem meritvam zaupaš ko se gre za ranga 0.1. Ampak sem se vseeno odločil, ker če se mi recimo po 15 letih zraste nazaj 1.0 bom več kot zadovoljen (ker kot prvo to pomeni 10-15 let čisto brez, ter dioptrijo 1 je veliko lažje handlat kot dioptrijo 4 in imaš potem morda samo v avtu itd).

Glede suhosti oči pa kjub temu da je obstajalo tveganje, slabše kot z lečam itak ni moglo bit, ker z lečam sem imel res hude probleme z suhostjo zadnja leta, še teden po operaciji sem imel manj suhe oči kot sem jih imel z lečami pred operacijo. Več mesecev po operaciji je suhost oči zvečer nekje na nivoju kot da bi očala nosil, torej ni vidnega dolgoročnega efekta.


Jaz se tudi odločam za operacijo oči na Češkem, ker se ful bolj splača. Nosim leče 15 let in res je že moteče, očala so mi pretežka zaradi visoke dioptrije.
Torej, si bil zadovoljen s kliniko Gemini?
Zanima me, če si dobil potrdilo za vozniško dovoljenje.
V enem dnevu se da vse opraviti, pregled in operacijo?

Hvala za vse odgovore!

gansta ::

Anamarie je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Jaz sem bil tudi na relex, ene dva meseca po operaciji sem si dajal kapljice nato pa ne več. Sem bil sicer "na meji" glede suhih oči, so me prvič zavrnili in nato ena terapija z kapljicami in nato šele operacija čez par tednov ko je drugi test suhosti pokazal ok ( torej nisem bil najboljši kandidat sploh in to so mi vse lepo in fer povedali v Gemini na Češkem ).

Glede vrnitve dioptrije, vse laserske, ne glede na tehniko, odpravijo zgolj trenutno stanje, ne bodo pa odpravile nadaljnega slabšanja dioptrije, ki se pač lahko zgodi ali pa se ne (in se tudi lahko zgodi ali pa ne že brez operacije). Meni se je načeloma dvigovala dioptrija 10 let po 0.1 na leto, zadnje dve leti pred operacijo sicer kao ne več, ampak vprašanje kolk lahko tem meritvam zaupaš ko se gre za ranga 0.1. Ampak sem se vseeno odločil, ker če se mi recimo po 15 letih zraste nazaj 1.0 bom več kot zadovoljen (ker kot prvo to pomeni 10-15 let čisto brez, ter dioptrijo 1 je veliko lažje handlat kot dioptrijo 4 in imaš potem morda samo v avtu itd).

Glede suhosti oči pa kjub temu da je obstajalo tveganje, slabše kot z lečam itak ni moglo bit, ker z lečam sem imel res hude probleme z suhostjo zadnja leta, še teden po operaciji sem imel manj suhe oči kot sem jih imel z lečami pred operacijo. Več mesecev po operaciji je suhost oči zvečer nekje na nivoju kot da bi očala nosil, torej ni vidnega dolgoročnega efekta.



Jaz se tudi odločam za operacijo oči na Češkem, ker se ful bolj splača. Nosim leče 15 let in res je že moteče, očala so mi pretežka zaradi visoke dioptrije.
Torej, si bil zadovoljen s kliniko Gemini?
Zanima me, če si dobil potrdilo za vozniško dovoljenje.
V enem dnevu se da vse opraviti, pregled in operacijo?

Hvala za vse odgovore!


A bi šla gor samo za omenjeno operacijo, si kaj računala koliko te pride + pregled nato naslednji dan/dni... SMILE ?

Trenutne cene cca 770€/oko za Smile je skoraj 3x ceneje kot pri naših zlatarjih Morela in Vidim...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gansta ()

Lonsarg ::

@Anamarie, @gansta, z Gemini na Ceskem sem bil zelo zadovoljen, se da lepo anglesko vse zmenit. Jaz sem se zmenil za isti dan pregled in operacija (so mi po emailu sami ponudili to opcijo), nato 3 dni kasneje kontrolni pregled in z Flix busom nazaj. Te 3 dni sem lepo sam bivakiral v enem hotelu 500m stran.

Naslednji kontrolni pregled (se mi zdi da vsaj en mesec kasneje) sem zavrnil, ker se mi ne da na Cesko hodit samo zarad enega pregleda. Tak da bom sel tukaj v Slo (so mi rekli da je dovolj obicni oftomaloski pregled), no zaenkrat se nisem sel, sem malo pozabil.

Za voznisko se mi dokler mi se velja ne da komplicirati, bom urejal ko potece. Ceski izvid ni primeren za voznisko, gotovo je pa za voznisko dober tisti kontrolni oftamaloski pregled, ki ga bom sel delat tukaj v Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Karen ::

Pri nas rečeš da naj ti naredijo pregled za vozniško, pa boš dobil proper spričevalo.

Anamarie ::

gansta je izjavil:

Anamarie je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Jaz sem bil tudi na relex, ene dva meseca po operaciji sem si dajal kapljice nato pa ne več. Sem bil sicer "na meji" glede suhih oči, so me prvič zavrnili in nato ena terapija z kapljicami in nato šele operacija čez par tednov ko je drugi test suhosti pokazal ok ( torej nisem bil najboljši kandidat sploh in to so mi vse lepo in fer povedali v Gemini na Češkem ).

Glede vrnitve dioptrije, vse laserske, ne glede na tehniko, odpravijo zgolj trenutno stanje, ne bodo pa odpravile nadaljnega slabšanja dioptrije, ki se pač lahko zgodi ali pa se ne (in se tudi lahko zgodi ali pa ne že brez operacije). Meni se je načeloma dvigovala dioptrija 10 let po 0.1 na leto, zadnje dve leti pred operacijo sicer kao ne več, ampak vprašanje kolk lahko tem meritvam zaupaš ko se gre za ranga 0.1. Ampak sem se vseeno odločil, ker če se mi recimo po 15 letih zraste nazaj 1.0 bom več kot zadovoljen (ker kot prvo to pomeni 10-15 let čisto brez, ter dioptrijo 1 je veliko lažje handlat kot dioptrijo 4 in imaš potem morda samo v avtu itd).

Glede suhosti oči pa kjub temu da je obstajalo tveganje, slabše kot z lečam itak ni moglo bit, ker z lečam sem imel res hude probleme z suhostjo zadnja leta, še teden po operaciji sem imel manj suhe oči kot sem jih imel z lečami pred operacijo. Več mesecev po operaciji je suhost oči zvečer nekje na nivoju kot da bi očala nosil, torej ni vidnega dolgoročnega efekta.



Jaz se tudi odločam za operacijo oči na Češkem, ker se ful bolj splača. Nosim leče 15 let in res je že moteče, očala so mi pretežka zaradi visoke dioptrije.
Torej, si bil zadovoljen s kliniko Gemini?
Zanima me, če si dobil potrdilo za vozniško dovoljenje.
V enem dnevu se da vse opraviti, pregled in operacijo?

Hvala za vse odgovore!


A bi šla gor samo za omenjeno operacijo, si kaj računala koliko te pride + pregled nato naslednji dan/dni... SMILE ?

Trenutne cene cca 770€/oko za Smile je skoraj 3x ceneje kot pri naših zlatarjih Morela in Vidim...



Ja, samo na operacijo bi šla. Če gledam ceno 770 evr na eno oko, me vse skupaj pride cca 1900 evr (obe očesi, pregled je 90 evr, bencin in nastanitev 2 dni). Če bi pa dala garancijo, pa pride nekaj čez 2000 evr. Še skos ful cenejše k v SLO.

gansta ::

A mogoče kdo ve kateri laser uporabljajo, zadnji model kot Morela in Vidim ali še "tastarega", razlika je samo v večji frekvenca laserja, kar pomeni malce hitrejši postopek.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kontaktne leče (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Loža
1398289396 (1231) TheTrick
»

Laserska operacija oči (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
809267690 (19864) trancer01
»

Očala: ZA ali PROTI ?

Oddelek: Loža
409277 (1379) Eliaz
»

Keratokonus oči

Oddelek: Loža
133219 (1695) cebelar123
»

Laserska korekcija vida

Oddelek: Loža
247486 (6233) gnss

Več podobnih tem