» »

Servis Megane III 2012

Servis Megane III 2012

avtonaservis ::

Zdravo,

lani pred poletjem sem peljal avto na servis, saj se je pokvarila klima in gretje. Šlo je za klasično napako te serije Megane-ov, kjer se pod pokrovom zamašijo odtoki in nabere voda. V odtokih naj bi bilo nekaj lista in trave. Posledično se je voda nabrala do take višine, da je bila varovalka v vodi in se je izklopila. Ob tem se je slišal nek čuden zvok, kot da se nekaj zaganja. Rečeno mi je bilo, da je bil to ventilator v vodi. Voda je bila pod vsemi sedeži.
Zadevo so sicer rešili, da so menjali filter, ki je bil namočen, izčrpali vodo ter napolnili klimo, ki menda ni puščala. Avto sem posušil in klima je delovala zelo dobro. Takrat mi niso ravno razložili, da so to rešili zgolj situacijsko. Voda se bo oz. se verjetno še nabirala.

Poletje je hitro minilo in s tem tudi uporaba klime. Letos pa to spet ne deluje. Klima komaj kaj piha. Gretje je že tako bolj slabo. Za tak avto sem pričakoval več. Ob tem se spet pojavlja tisti zvok, vendar tudi ob izklopljenem gretju ali klimi.

Za servis sem dobil račun. Vse skupaj okoli 300 € s parimi malenkostmi (olje, centriranje gum...).

Ali menite, da bi peljal nazaj na prvotni servis in uveljavljal "slabo" popravilo ali pa bi zapeljal na uradni servis in zadevo dokončno popravil? Ugibam, da se ti fantje na to spoznajo. Skoraj nemogoče se mi zdi, da se klima izprazni. Vozil se, sploh v času korone, prav veliko nisem.

Kaj menite?

Hvala za odgovore...

bambam20 ::

Po enem letu buš pa tizelo težko uveljavljal slabo popravilo.

Ma, kakšen uradni servis. Ga ni renualt servisa, za katerega bi rekel, da so usposobljeni.

Ti potrebuješ enega kvalitetnega avtoelektričarja.

PRi ceni so te tudi nategnili.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

mancini ::

Verjetno si lahko sam pocistis pod pokrovom, ko ga odpres. In se odvode kje drugje, recimo v vratih.
Klima in gretje sta dva locena in neodvisna sistema. Torej ti lahko greje normalno in ti klima ne hladi, ker je prazna ali pa je pokvarjena.

Kaj pa zate pomeni centriranje gum, da so ti naredili optiko ali na novo dali utezi gor.

Servisi imajo najraje stranke kot si ti

bambam20 ::

mancini je izjavil:

Torej ti lahko greje normalno in ti klima ne hladi, ker je prazna ali pa je pokvarjena.

Klimatski sistem tudi ne začne spuščat čez noč. Zato se ob polnjenju klime zadeva preveri, kar pa seveda tam niso naredili, ali pa nimajo ustreznega znanja.

IL_DIAVOLO ::

Kaj tega se vedno niso resili? 2008 megane vem da je imel non stop težave z vodo, ki se je nabirala v predalu vrat in pri nogah.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4127 128 129 130 )

Oddelek: Kaj kupiti
64641265270 (2822) Rašo
»

Zamrzovanje šip od znotraj (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8722815 (9806) bambam20
»

Nateg na servisu? (strani: 1 2 )

6916816 (14223) mat xxl
»

Problem z rošenjem stekel

419380 (7957) energetik
»

ne vem ce klima dela