» »

ne vem ce klima dela

ne vem ce klima dela

Scorpia ::

Vem, da to ne paše sem, sam se mi ne da kje drugje iskat kaj šele registrirat.Upam, da mi boste pomagali tisti ki imate klimo v avtu. Zdej pa ta težava; danes, kot veste, je bil dež in seveda se na oknu zamegli, klima pa naj bi ˝hitro˝ odstranila to, ker pač suši zrak. Kar se men seveda to ne zgodi! Čez poletje pa mi je. Zdej ne vem ali na to upliva zunanja temperatura ker je bila okrog 4 stopinje. Ne morem pa videt ali klima dela, ker je zunaj pač 4 stopinje, klima pa lahko tja do 15-16 stopinj hladi.

add: in ti pol misliš da ti bomo pomagal??? prvo in zadnje opozorilo... drugič brišem takle post.. ne morem verjet no!!!

AndrejS ::

Klima mora odrosit stekla. Temparaturo nastaviš na max - da toplo piha , zraven pa vklopiš klimo in odrosi.

Scorpia ::

Dal sem hladno in toplo pa ni učinka, vem pa da je en mesec in pol nazaj še lepo delal, sam danes pač ne. Zgleda da mi je spet ventil plin spustil;( , pa še nov avto!

Lime ::

Odvisno kateri avto imaš. Pri nekaterih deluje klima vedno, pri nekaterih samo nad 10 stopinjami, drugih nad 5 stopinjami...

Sam imam Škodo Octavio in mi klima deluje samo pri 5 stopinjah in več.

STASI ::

Ne vem če je možno to za v avto ampak za stensko klimo je tako da se filter zasvina in ga je treba malce spucat. Sam to je res za stensko klimov v Dahabu značilno:D :D :D !
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

FiKi7 ::

Pri naši mazdi je bil podoben problem kadar je bil zaprt pretok zraka, čim smo pretok odprli je rosa zginila v sekundi. Upam, da sem ti kakorkoli pomagal.

Lp
FiKi

Scorpia ::

Lime nisem glih če je tko, ker pri sestrinem avtu klima dela tudi na -5 stopinj pa ima 307. prešnji mesec mi je še odrosilo pa je bilo okrog 5-7 stopinj
////

Tody ::

Mogoče bi šel pa na SERVIS ? Ponavadi ti znajo tam kej lepega povedat :D :D

Lime ::

Mario, jaz imam Škodo ne Peugeota.

Lime ::

Pa za Fiat tudi vem da pri določeni temperaturi neha delovati.

KuhaR ::

Moj Daewoo tudi mrkne pri 5 stopinjah.

Phoebus ::

Kakšen servis lepo vas prosim. "Mikrofilter" je za zamenjat, potem se ti pa ne bodo več rosile šipe. To je filter in zadevo je treba (praviloma enkrat na sezono) menjat. Resno ;)

Caligula ::

Ce za klimo ne ves, ce dela, to pomeni samo, da dela tako elegantno, da niti ne obcutis, da deluje :D
Kot pri Rolce Roycu!

Kaj te brigajo rosne sipe, ce mas klimo od Rolce Roycea. >:D

Dosegel si nirvano avtomobilizma. Vse deluje tako ubrano ,da niti ne ves, da deluje 0:)

Scorpia ::

Phoebus, nisem avto vozil po makadamu da se je po 4 mesecih nabral tolk prahu na filtru. avto je bil na servisu in je spet plina bilo mal.
////

ttommy ::

V mojem Daewoo-ju tudi ne hladi več,lani je še super delovalo,letos pa nič.Prej sem šel,da bi mi plin dopolnili,pa ga je še dovolj.Ko pritisnem gumb,se sliši,da se klima vklopi,mrzlo pa ne piha.Jutri grem na servis,čeprav mi je že po telefonu dejal,da nima pojma kaj bi bilo,če je dovolj plina in se klima vklopi-se čuti na mašini-škrcne,ko se vklopi.Nobena lajtnga od klime v mašini pa ni mrzla.
Bo kar strošek po mojem,vročina bo pa pasja!!!!!!
Gamer

Freezy ::

Klima ti čist dobr dela, ampak ventilator je fuč zato ti ne piha mrzlo.

b0B3k ::

No, če pa že govorimo o klimah, imam pa še jaz eno vprašanje. Zanima me namreč, koliko od vas, ki že vozite in imate v avtomobilih klimo dejansko prižigate oz. imate prižgano klimo čez zimo. Kajti slišal sem, da je dobro oz. priporočljivo imeti klimo kdaj prižgano tudi pozimi. Ko mi je fotr to rekel, sem se mu smejal, da ne vidim logike imeti klimo pozimi, ker je itak mraz in so temperature tudi pod ničlo, ko se avtomatska klima ne (vsaj pri mojem avtomobilu od -5 navzdol) sploh ne zažene. Vendar pa je ta smeh postal zelo grenak letošnjo pomlad, ko sem ugotovil, da mi klima ne laufa več. Sicer mi mehanik ni znal povedati natančnega vzroka nastale napake, vendar sem moral menjati motor (od klime) in ventilator.
Sem pa kasneje v pogovorih z ljudmi ugotovil, da je baje dobro, da se klima oz. motor vsaj enkrat na vsake 14-dni zalaufa, da se ne nabira kondenz in ostale neumnosti. Sicer si na motorje in avtomehaniko in delovanje motorja klime ne razumem preveč dobro, vendar mislim, da gre tokrat mojemu fotru verjeti in, vsaj zase, vem da bom od sedaj naprej redno vklapljal klimo tudi pozimi, pa čeprav le za nekaj minut.

;-) ::

ja sej pozimi pa daš na gretje pa vklopiš klimo ane???

kok vem jo ma fotr skoz pržgano (ni avtomatska,mehanska al akj je že..aja ročna no). No v glavnem fotru skoz lavfa pa naj bo zima ali poletje.

b0B3k ::

Če se ne motim, je moja pol-avtomatska, lahko jo popolnoma izklopiš, ali pa jo imaš lahko na avtomatsko - glede na nastavljeno temperaturo, ali pa, seveda, po želji.

BigWhale ::

Po mojem je v dveh letih ze ugotovil ali mu klima dela, ali ne. Ne vem, upam, da je. Najbrz je ze avto zamenjal....

Scorpia ::

Ja avto sem menjal(ampak ne zaradi klime:D ), takrat pa je bila ena napaka da en vijak ni bil dovolj zategnjen in je počasi plin puščal. Sprva na sredini ni hladil, na koncu je sam še na desni hladil pol še to ne več... Drgač je takrat motor pokazal aktivnost da klima dela dokler ni čist plina zmanjkal in se je vklopila zaščita da se ne prižge...

Aja še to, klimo je priporočljivo prižgat med zimo 1x na mesec in sicer na hladno kakšno minuto dve...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamrzovanje šip od znotraj (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8722488 (9479) bambam20
»

Polnenje avtoklime (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8128619 (11272) WizzardOfOZ
»

Klimatska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6811155 (8899) bambam20
»

Audi A4 B8.5 - rošenje stekel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
507230 (5539) MostWanted
»

Polnjenje avtoklime

Oddelek: Loža
2911130 (10261) tx-z

Več podobnih tem